NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Eindhoven

2News.be / Trefwoorden / Eindhoven

Bolt breidt uit naar Eindhoven
2 Januari, 00:00 Emerce
Op 31 december zal Bolt zijn taxidienst in Eindhoven lanceren. Het wordt de volgende stad voor het bedrijf na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.


High Tech Campus Eindhoven kondigt hub aan voor metaverse-innovatie
8 Oktober 2023, 00:01 Tweakers
High Tech Campus Eindhoven, ofwel HTCE, heeft donderdag 'de eerste fysieke metaverse-innovatiehub in de Benelux' aangekondigd. De hub gaat vanaf februari 2024 onder meer ruimte bieden aan bedrijven die zich bezighouden met spatial computing en immersive tech.


Jong Ajax geeft tegen FC Eindhoven in blessuretijd eerste zege uit handen
27 September 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Jong Ajax heeft de eerste overwinning van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie maandag vlak voor tijd uit handen gegeven. De ploeg van trainer Dave Vos speelde in Amsterdam met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven.


Challenger Pro League - Doelman Jorn Brondeel ruilt Beveren voor FC Eindhoven
12 Juli 2023, 00:02 Skynet Sport
Doelman Jorn Brondeel verhuist van SK Beveren naar de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Daar ondertekent hij een contract voor drie seizoenen, zo raakte dinsdag bekend.


Trainer Penders vertrekt bij FC Eindhoven en wordt assistent in Utrecht
18 Juni 2023, 00:07 NU.NL - Sport
Rob Penders vertrekt als hoofdtrainer bij FC Eindhoven. De voormalige verdediger gaat bij FC Utrecht aan de slag als assistent van Michael Silberbauer.


Belgen in het buitenland - Almere City bereikt ten koste van FC Eindhoven halve finales play-offs om promotie
27 Mei 2023, 00:02 Skynet
De Nederlandse tweedeklasser Almere City mag zich opmaken voor de halve finales van de play-offs om promotie richting Eredivisie. In de terugwedstrijd van vrijdagavond in de kwartfinales op eigen veld tegen FC Eindhoven trok het de kwalificatie over de streep met een 3-1 zege na verlengingen, nadat het eerder deze week de heenmatch met 1-0 verloren had.


17 Mei 2023, 00:07 Volkskrant
Na Transavia annuleert ook RyanAir vluchten van en naar Eindhoven Airport
30 April 2023, 00:03 NU.NL - Economie
RyanAir annuleert komende zondag en maandag zes vluchten van en naar Eindhoven Airport. Transavia schrapte eerder zeker twintig vluchten in de meivakantie waardoor duizenden vakantiegangers werden gedupeerd.


ASML gaat fors investeren in onderzoeksfaciliteit aan TU Eindhoven
26 April 2023, 00:08 Techzine
Chipmachinefabrikant ASML breidt de samenwerking met TU Eindhoven (TU/e) uit met een investering van honderden miljoenen. Op de campus moet een onderzoeksfaciliteit ontstaan die ruimte biedt voor meer dan 500 onderzoekers. Het bouwproject moet in 2025 af zijn. Het is onderdeel van een grotere samenwerking tussen ASML en TU/e, die reikt van het aanbieden van […]


PEC Zwolle-supporters zijn voorlopig niet meer welkom in Eindhoven
23 April 2023, 00:03 NU.NL - Sport
Supporters van PEC Zwolle zijn op 8 mei niet welkom bij de uitwedstrijd tegen Jong PSV, meldt de Eindhovense burgemeester Jeroen Dijsselbloem. Hij heeft dit besloten vanwege de ongeregeldheden die twee weken geleden ontstonden na afloop van het duel tussen PEC en FC Eindhoven.


Gemeente Eindhoven onder toezicht vanwege ondermaatse privacybescherming
3 Maart 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat strenger toezicht houden op de gemeente Eindhoven. De privacywaakhond heeft signalen dat de gemeente datalekken niet of niet op tijd meldt. Ook andere regels leeft Eindhoven onvoldoende na. Daardoor is de privacy van burgers in gevaar.


12 Februari 2023, 00:07 NU.NL - Sport
Studenten TU Eindhoven bouwen grootste werkende Nintendo-controller ter wereld
27 November 2022, 00:01 Emerce
Dankzij de jubilerende studievereniging Thor spelen voorbijgangers op TU/e-campus Super Mario in XL-formaat. De megacontroller is 6 bij 2,5 meter groot en gebaseerd op de populaire Super Nintendo uit de jaren negentig. Het reuze-exemplaar is door vier commissieleden en een handjevol vrijwilligers van de jubilerende studievereniging Thor (faculteit Electrical Engineering) gebouwd.


Adresgegevens duizenden studenten TU Eindhoven liggen op straat na hack
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Tech
De adresgegevens van duizenden studenten van de TU Eindhoven liggen op straat. Dat komt door een hack bij het bedrijf ID-ware, meldt RTL Nieuws.


Datalek bij smart-cardbedrijf ID-ware treft 21.000 pashouders TU Eindhoven
22 Oktober 2022, 00:02 Tweakers
Er zijn persoonlijke gegevens van naar schatting 21.000 pashouders bij TU Eindhoven gestolen. Criminelen hebben de gegevens buitgemaakt bij een ransomware-aanval op smart-cardbedrijf ID-ware. In de meeste gevallen gaat het om e-mailadressen, woonadressen, namen en woonplaatsen.


Schiphol en Eindhoven Airport vergoeden kosten van gedupeerde reizigers
15 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Economie
Schiphol gaat de kosten vergoeden die reizigers moesten maken omdat ze door de chaos op het vliegveld deze zomer hun vlucht hebben gemist. Dat is de luchthaven overeengekomen met de Consumentenbond en het Omroep MAX-programma MAX vakantieman. Ook Eindhoven Airport treft een dergelijke regeling.


Eindhoven Airport verwacht tot herfstvakantie extreem lange rijen
18 Juli 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Mensen die een vliegreis willen maken vanaf de regionale luchthaven Eindhoven Airport, moeten nog tot de herfstvakantie rekening houden met extreem lange wachtrijen. Dat zegt directeur Roel Hellemons zaterdag in Het Financieele Dagblad.


Rijksoverheid liet High Tech Campus Eindhoven opkopen door Singapore
14 Februari 2022, 00:08 Techzine
De gemeente Eindhoven, ASML, VDL en Philips hebben afgelopen zomer geprobeerd om de verkoop van de High Tech Campus Eindhoven aan Singapore te stoppen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) weigerde in de campus te investeren, waarna Singapore het vastgoed opkocht. Dat blijkt uit onderzoek van journalisten Pieter Couwenbergh, Erik van Rein, Nelleke […]


FvD-kandidaat gemeenteraadsverkiezingen Eindhoven bedreigde Kamerlid
8 Februari 2022, 00:07 NOS nieuws

Forum voor Democratie start een onderzoek naar uitingen op sociale media van Jan van Eerd, kandidaat-raadslid voor de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven voor die partij.

Van Eerd heeft zich op Twitter in 2020 en 2021 negatief uitgelaten over verschillende politici, meldt Omroep Brabant. De nummer twee van de kieslijst van Forum voor Democratie bedreigt, op een inmiddels verwijderde Twitteraccount, Tunahan Kuzu van Denk. Verder noemt hij minister Hugo de Jonge een "seriemoordenaar" en vergelijkt hij de voormalige minister van Volksgezondheid met de Duitse oorlogsmisdadiger Josef Mengele.

Reactie Forum voor Democratie

Een woordvoerder van de landelijke FvD zegt in een reactie dat bij de screening van Van Eerd de uitingen op Twitter niet naar voren zijn gekomen. "Het zou gaan om verwijderde tweets, die dus niet meer bestaan. Aangezien de tweets voor ons daarmee ook niet terug te vinden zijn, kunnen we geen conclusies trekken voordat we dit uitgebreider hebben onderzocht."

De partij zegt met Van Eerd te gaan praten om vast te stellen wat er precies is gebeurd. "Maar we werken niet mee aan trial by media. Als inderdaad blijkt dat er bedreigende teksten zijn geuit, dan nemen we daar als partij als vanzelfsprekend afstand van."

Over Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu schrijft Van Eerd in 2020: "Je mag kiezen: je gaat zelf weg of we trappen je weg." Hugo de Jonge noemt hij een "seriemoordenaar", "prikpooier" en een "minderwaardig mens". Ook premier Rutte wordt door Van Eerd een minderwaardig mens genoemd. En over viroloog Marc Van Ranst en RIVM-directeur Jaap van Dissel zegt hij: "Zij vormen de Mengele Maatschap."

'Toetsenbordterrorist'

Tunahan Kuzu zegt in een reactie dat Forum voor Democratie bij incidenten steeds beweert geen racistische of discriminerende partij te zijn. "Maar keer op keer blijkt het tegendeel. Daar is dit ook weer een voorbeeld van."

Volgens Kuzu blijkt uit de kandidaatstelling van Van Eerd "dat Forum voor Democratie zijn screeningsbeleid niet op orde heeft. Deze man blijkt een toetsenbordterrorist te zijn, dat is tot daaraan toe. Maar dat deze toetsenbordterrorist nu volksvertegenwoordiger wil worden, maakt het nog wel een stuk kwalijker."

Reactie woordvoerder Jorritsma

Ook de Eindhovense burgemeester John Jorritsma was doelwit van Van Eerd. Een woordvoerder van Jorritsma zegt dat er vooralsnog niets met de uitspraken van Van Eerd wordt gedaan. "Als we denken dat iemand iets strafbaars heeft gedaan, dan kunnen we natuurlijk aangifte doen. We wachten eerst af hoe de gemeenteraadsverkiezingen gaan verlopen."

Forum voor Democratie is nu niet vertegenwoordigd in de Eindhovense raad.




Matthias Verreth naar FC Eindhoven
10 Januari 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Waasland-Beveren heeft definitief afscheid genomen van Matthias Verreth. De 23-jarige middenvelder tekende tot het einde van het seizoen een contract bij het Nederlandse FC Eindhoven.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn