NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesEinde


Licht aan het einde van de tunnel voor Griekenland
Vandaag, 00:00 Skynet
De ministers van Financiën van de eurozone, die donderdag bijeenkwamen voor de maandelijkse vergadering van de eurogroep, tonen zich optimistisch over de kansen voor Griekenland om in augustus opnieuw op eigen benen te staan. Op 20 augustus loopt het derde hulpprogramma af.


Agent die Mawda (2) doodschoot bij achtervolging is ten einde raad: ?Hij heeft dit nooit gewild?
Dinsdag, 16:12 Gazet v. Antwerpen

De agent die het fatale schot loste tijdens de achtervolging op de E42 waarbij de 2-jarige peuter Mawda om het leven kwam, ?heeft dit nooit gewild?. Dat heeft het parket van Bergen-Doornik dinsdag gezegd tijdens een persconferentie.
Nieuwe bestuursstructuur Buma/Stemra moet einde maken aan geruzie en affaires
Dinsdag, 00:00 Volkskrant
Met een nieuwe bestuursstructuur die vandaag ingaat, hoopt auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra de ruzies en affaires van de afgelopen jaren achter zich te laten. Vandaag moeten de leden van de organisatie die geld int voor aangesloten componisten, tekstschrijvers en tekstdichters op de ledenvergadering akkoord gaan met de wijzigingen.


Unia wil einde aan straffeloosheid homofobe persdelicten
Zaterdag, 01:30 Skynet
Het gelijkekansencentrum Unia heeft vorig jaar een deurwaarder gestuurd naar enkele Antwerpse boekhandels om vast te stellen dat daar nog steeds een boek werd verkocht waarin opgeroepen wordt om homo's te stenigen. Daarna volgde een klacht bij het parket. Met die stap wil Unia de straffeloosheid van homofobe persdelicten nogmaals aanklagen, zegt de organisatie.


Het einde van search zoals we dat kennen (maar ik voel me prima)
17 Mei, 07:30 Emerce
In de afgelopen jaren is het aantal online hotelboekingen enorm gegroeid. Volgens Statista was de marktwaarde van hotelreserveringen die zijn gemaakt via internet vorig jaar alleen al in de VS meer dan 42 miljard dollar. Daar staat tegenover dat het zoekvolume op klassieke zoekmachines (zoals Google of Bing) voor generieke reisgerelateerde trefwoorden continu afneemt.


Diego Simeone: ?Mijn schorsing in finale Europa League is geen nadeel?

Dat Atlético Madrid het woensdag in de finale van de Europa League tegen Olympique Marseille moet doen zonder coach Diego Simeone is geen nadeel. Dat vindt de Argentijn althans zelf. ?Het maakt helemaal niets uit,? zegt de trainer, die het duel in Lyon vanaf de tribune gaat volgen.
Onderbetaald vanwege je handicap: het definitieve einde van de verzorgingsstaat?
12 Mei, 02:24 Volkskrant
Het idee waart al jaren door de politiek: betaal jonggehandicapten minder zodat ze makkelijker aan werk komen. Dit kabinet wil er ernst mee maken: gehandicapten kunnen zelfs onder het minimumloon zakken. Of de maatregel werkt, betwijfelen betrokkenen, maar het is een logische, volgende stap in de ?eigenbroekophoudmantra?.


Einde aan Europa's langstlopende interne bedrijfsvete
11 Mei, 10:06 De Tijd
09:57 Nu de wereldmarktleider in bouwchemie tot een overeenkomst komt met het Franse Saint-Gobain komt een einde aan een ruzie van vier jaar.


"Elke dag tot einde legislatuur zal nuttig zijn voor burgers", verzekert premier
9 Mei, 15:54 Skynet Belgie
"Elke dag tot het einde van deze legislatuur moet en zal nuttig zijn voor onze burgers". Op die manier probeerde premier Charles Michel vandaag het beeld te counteren dat "de dash" uit zijn regering is verdwenen. Open Vld-fractieleider Patrick Dewael zette zich af tegen vervroegde verkiezingen. "Met zo'n sociaal-economisch palmares zou je wel gek zijn om in de laatste rechte lijn naar de kiezer te stappen", benadrukte Dewael.


Stad herdenkt einde van Wereldoorlog II
In samenwerking met de Vaderlandslievende Verenigingen herdacht het Herentalse stadsbestuur woensdag het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de kampen.


PREVIEW - IBA, licht aan het einde van de tunnel?
8 Mei, 14:18 De Tijd
13:54 Biedt de kwartaalupdate van IBA een strohalm waar beleggers zich aan kunnen vastgrijpen? Of zit IBA nog dieper in de miserie dan algemeen wordt aangenomen?


Supporters treuren met om nakend einde: ?Als een fusie met Lyra ons kan redden, dan moet het maar?
8 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Zo?n achthonderd supporters van Lierse zijn maandagavond samengekomen in het stadion. Ze staken Bengaals vuur aan, gooiden rookbommen en zorgden voor een onwaarschijnlijke sfeer. Volgens de ene om te tonen dat geel-zwart niet klein te krijgen is. Volgens anderen omdat het de beste manier is om afscheid te nemen van de voetbalclub uit Lier.
Pep Guardiola: "Yaya Touré verlaat Manchester City aan het einde van het seizoen"
4 Mei, 16:24 Skynet
Manchester City-coach Pep Guardiola heeft vandaag laten weten dat de Ivoriaan Yaya Touré aan zijn laatste weken bezig is bij de Citizens. Touré verlaat het Etihad Stadium na acht seizoenen dienstverband met drie titels, drie ligabekers en één FA Cup in de achterzak.


Kransen gelegd in Tweede Kamer bij herdenking gevallenen

In de Tweede Kamer is een korte plechtigheid gehouden in het kader van de Dodenherdenking. De voorzitters van Eerste en Tweede Kamer, Broekers-Knol en Arib, legden bij de 'Erelijst van Gevallenen' een krans namens het parlement. Premier Rutte en staatssecretaris Blokhuis deden dat namens het kabinet. Op de erelijst staan de namen van zo'n 18.000 Nederlandse militairen en verzetsstrijders die in de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.

Arib ging in een korte toespraak in op de ontbinding van het parlement door de Duitse bezetter, in de jaren '40-'45. Ze kwalificeerde de Tweede Kamer in die tijd als een "donker paleis, met soms een streep licht". Ze zei dat het juist in de Tweede Kamer goed is om af en toe stil te staan bij de "fakkeldragers van onze vrijheid".

Bij de herdenking droegen leerlingen van een Haagse middelbare school gedichten voor.

Na de plechtigheid bij de erelijst stond het gezelschap stil bij de plaquettes voor de verzetsstrijder Gerrit Kastein en voor de slachtoffers van het 'Englandspiel'. De speciale aandacht voor Kastein op 4 mei was dit jaar voor het eerst. De plaquette ter nagedachtenis van de verzetsstrijder werd vorig jaar juni onthuld.
Vijf jaar na treinramp Wetteren nog geen einde aan gerechtelijke procedureslag
4 Mei, 08:18 Gazet v. Antwerpen

Vijf jaar na de treinramp in het Oost-Vlaamse Wetteren, waarbij het giftige acrylnitril vrijkwam en een 64-jarige man in zijn woning overleed, is de procedureslag rond het gerechtelijk onderzoek nog aan de gang. Het bijkomend onderzoek is wel afgerond, zo werd vernomen bij de afdeling Dendermonde van het Oost-Vlaamse parket, dat opnieuw een eindvordering moet nemen. Twee jaar geleden vorderde het parket al dat er geen rechtszaak moest komen, maar voor de raadkamer werd extra onderzoek gevraagd.
Treinramp Wetteren - Vijf jaar na ramp nog geen einde aan gerechtelijke procedureslag
4 Mei, 05:42 Skynet Belgie
Vijf jaar na de treinramp in het Oost-Vlaamse Wetteren, waarbij het giftige acrylnitril vrijkwam en een 64-jarige man in zijn woning overleed, is de procedureslag rond het gerechtelijk onderzoek nog aan de gang. Het bijkomend onderzoek is wel afgerond, zo werd vernomen bij de de afdeling Dendermonde van het Oost-Vlaamse parket, dat opnieuw een eindvordering moet nemen. Twee jaar geleden vorderde het parket al dat er geen rechtszaak moest komen, maar voor de raadkamer werd extra onderzoek gevraagd.


Armeense oppositieleider roept op tot blokkades om regerende elite op de knieën te dwingen
De Armeense oppositieleider Nikol Pasjinjan heeft de bevolking opgeroepen het werk neer te leggen en een campagne van burgerlijke ongehoorzaamheid te beginnen, nadat het parlement tegen zijn benoeming tot interim-premier had gestemd. Het land verkeert in politieke chaos sinds Pasjinjan vorige maand een protestbeweging begon om de regering ten val te brengen. Onder druk van de massale protesten bes


Harde aanpak moet einde maken aan discriminatie uitzendbureaus

Staatssecretaris Van Ark wil uitzendbureaus die discrimineren harder aanpakken. De inspectie moet daarom meer bevoegdheden krijgen. Ook de uitzendbranche zelf belooft beterschap.

Het programma Radar bracht begin dit jaar opnieuw aan het licht dat tientallen uitzendbureaus bereid zijn geen Turken, Marokkanen of Surinamers aan te dragen voor een baan als een opdrachtgever daarom vraagt.

De Tweede Kamer reageerde ontzet en eist op een aantal punten actie. Ook het kabinet voelt de urgentie en wil dat de sector actie onderneemt.

Geen controle

In de praktijk gebeurt er nu nog weinig om discriminatie tegen te gaan in de uitzendbranche. Inspecties worden alleen gedaan op een werkvloer. Als een uitzendbureau sollicitanten 'eruit filtert' is er nog geen sprake van een formele arbeidsrelatie.

Staatssecretaris Van Ark schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat zij zal onderzoeken "hoe aanpassingen van wetgeving de inspectie SZW een steviger instrumentarium kan geven". Ook zal er meer geld worden vrijgemaakt voor de inspectie.

Zelfregulering

Discriminatie bij uitzendbureaus staat al langer op de politieke agenda. In 2011 brachten twee VU-studenten aan het licht dat driekwart van de uitzendbureaus bereid was sollicitanten 'eruit te filteren'. De branche beloofde ook toen beterschap.

De twee grote brancheorganisaties voor uitzendbureaus, ABU en NBBU, namen in hun statuten regels ter voorkoming van discriminatie over. Het keurmerk voor uitzendbureaus van Stichting Normering Arbeid stelt ook eisen aan anti-discriminatiebeleid van uitzendbureaus.

In 2012 sprak toenmalig VVD-staatssecretaris van Sociale Zaken De Krom zijn vertrouwen uit in deze aanpak van de sector, die dus gebaseerd is op zelfregulering.

Maar zes jaar later worden de uitzendbedrijven nog steeds niet actief gecontroleerd op dit punt, en wordt er zelden of nooit een keurmerk ingetrokken of een uitzendbedrijf om deze reden geroyeerd.

Eigen maatregelen

Daar moet volgens de ABU en NBBU verandering in komen. Daarom kondigen zij een aantal extra maatregelen aan. Zo worden de statuten van het keurmerk aangescherpt, er komt een onafhankelijke controle en meer voorlichting voor de medewerkers van het uitzendbedrijf.

De misstanden in de uitzendbranche die de afgelopen jaren naar buiten zijn gebracht, werden ontdekt door journalisten, onderzoekers of programmamakers. De branche zegt nu zelf ook onderzoek te gaan doen naar de misstanden, door 'mystery calls' in te zetten.
Tesla verliest 6.500 dollar per minuut: ?Het einde van het jaar halen wordt moeilijk voor Musk?
1 Mei, 16:06 Gazet v. Antwerpen

6.500 dollar vliegt er elke minuut buiten bij Tesla. Het bedrijf van Elon Musk verdient ook veel geld, maar niet genoeg om dat te compenseren. Dat is de conclusie van een onderzoek van Bloomberg. ?Het bedrijf heeft mogelijk niet genoeg geld om het kalenderjaar vol te maken?, aldus het persbureau.
Tesla blut voor het einde van het jaar?!
1 Mei, 08:00 AutoBlog
Het geld kan niet oneindig binnen blijven stromen. Een nieuw automerk starten doe je niet zomaar. Vraag dat maar aan Tesla. Er is geld nodig, heel veel geld. En keiharde winst maken, dat kun je de eerste jaren wel vergeten. Opbouwen, innoveren, produceren. Allemaal dingen die geld kosten. Tesla spendeert al sinds de oprichting van […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be