NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Eieren

2News.be / Trefwoorden / Eieren

De grootschalige productie van eieren en melk gaat niet zonder het doden van dieren
Maandag, 02:12 Volkskrant
Enthousiast slingerde Stichting Wakker Dier de blijde boodschap in de ether: 'Kipster is het eerste ei waar geen haantjes voor vergast worden. En vanaf nu exclusief te koop bij Lidl. Een super ei dus!' Hoorde ik het goed? Zijn de dierenrechtenactivisten positief over een bedrijf dat dierlijke waar verkoopt? Opmerkelijk. Maar wat gebeurt er dan met die haantjes? Worden ze, met honderdduizenden tege


Kamer maakt compensaties voor getroffen bedrijven fipronilcrisis mogelijk

De Kamer heeft donderdag unaniem een wetsontwerp goedgekeurd dat compensaties mogelijk maakt voor bedrijven uit de landbouw- en voedingssector die getroffen zijn door de Fipronilcrisis.
Van bio tot scharrel: welke eieren kopen we nu het best?
8 November, 11:30 Gazet v. Antwerpen

Na de (nieuwe) schokkende beelden uit het West-Vlaamse kippenbedrijf Pyfferoen is het debat weer brandend actueel. Kunnen we nog met een gerust hart eieren eten en welk ei kopen we nu het best?
Cathérine Moerkerke ging met Animal Rights mee naar de kippen: ?Ik eet sindsdien amper nog eieren?
6 November, 19:54 Gazet v. Antwerpen

Na undercoveracties in de slachthuizen van Tielt en Izegem is Animal Rights nu ook binnengedrongen in een kippenbedrijf in West-Vlaanderen. Ook VTM-presentatrice Cathérine Moerkerke was erbij en zag zelf de schrijnende levensomstandigheden van duizenden kippen.
Waarom je eieren best niet in de deur van je koelkast bewaart
6 November, 14:30 Gazet v. Antwerpen
Eieren in de koelkastdeur bewaren zou niet de beste optie zijn, zelfs al wordt daar vaak in een eirekje voorzien. Integendeel, de eieren zouden daar sneller rotten en dat door de wisselende temperaturen waarmee ze geconfronteerd worden.


Nestlé bant vanaf 2025 alle eieren van legbatterijen
2 November, 17:18 Skynet
Nestlé, de grootste voedingsgroep ter wereld, gaat tegen 2025 voor haar producten geen eieren meer gebruiken van kippen uit legbatterijen. Het volgt daarmee andere fabrikanten zoals General Mills.


Deze beha van Victoria?s Secret kost 1,7 miljoen euro
Op 28 november vindt de jaarlijkse Victoria?s Secret modeshow plaats in Shangai. Traditiegetrouw mag een model dan pronken met de befaamde Fantasy Bra, een exclusief ontwerp met diamanten. De eer is deze keer voor de Braziliaanse angel Lais Ribeiro.


Ontbijtlekkernijen te duur door schaarse eieren? Niet met deze recepten
23 Oktober, 15:18 Gazet v. Antwerpen
Nu de prijs van de koffiekoeken de hoogte is ingegaan door de duurdere prijzen voor eieren en boter, is het misschien leuk om eens aan alternatieven te denken. Je hebt namelijk niet altijd zuivelproducten nodig om 's morgens lekkernijen op tafel te zetten die een welgekomen afwisseling zijn voor de traditionele koeken.


Jeugd krijgt spek met eieren
23 Oktober, 10:30 Gazet v. Antwerpen
De jeugdraad trakteerde samen met de gemeente jongeren die in hun jeugdverenigingsuniform opdaagden op een gratis ontbijt tijdens de Dag van de Jeugdbeweging. ?We willen deze dag niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Jeugdbewegingen zijn belangrijke initiatieven voor onze jongeren en zij verdienen aandacht,? vertelt schepen voor Jeugd Jurgen Callaerts (N-VA). "Dit jaar was ook spek met eieren voorzien."


FAVV blokkeert leghennenbedrijf, eieren uit de handel genomen
16 Oktober, 21:06 Gazet v. Antwerpen

Bij een controle in een nieuw gestart bio-leghennenbedrijf is gebleken dat de pcb-norm overschreden is. ?De resultaten wijzen op een mogelijk risico voor de gezondheid van de consument?, aldus het Voedselagentschap (FAVV) maandag in een mededeling. Het betrokken lot eieren heeft de code 0BE3133 werd in verschillende detailhandels in België verdeeld. Consumenten die eieren van dit lot hebben, wordt gevraagd om ze niet te verbruiken en ze terug te brengen naar de winkel.
Opnieuw giftige eieren in omloop
16 Oktober, 20:30 De Tijd
20:01 Het voedselveiligheidsagentschap FAVV laat eieren uit de handel halen, na een giftige chloorbesmetting.


Sibelco start installatie van 15 miljoen euro op

Het Desselse zandontginningsbedrijf Sibelco nam dinsdag een nieuwe cristobaliet-installatie in gebruik. Cristobaliet is de grondstof voor tal van producten, van siliconen tot vloeren. De investering zorgt voor werkzekerheid en jobs.
Onbekenden gooien eieren en steentjes naar dame in auto
18 September, 04:24 Gazet v. Antwerpen

De politie is zaterdagavond moeten uitrukken naar Borgerhout omdat een vrouw in haar auto bekogeld was met steentjes en eieren.
Fipronil in eieren - Formulier voor getroffen bedrijven online
27 Augustus, 02:18 Skynet Belgie
Op de website van de federale overheidsdienst Financiën is een formulier online gezet waarmee ondernemingen die getroffen zijn door de fipronilcrisis in de eiersector een aanvraag kunnen indienen om betalingsfaciliteiten te verkrijgen op het vlak van bedrijfsvoorheffing en btw. Dat meldt minister van Financiën Johan Van Overtveldt zaterdagavond.


Fipronil in eieren: Nog twee Waalse bedrijven geblokkeerd
25 Augustus, 13:32 Skynet Economie
In Wallonië blijven twee landbouwbedrijven geblokkeerd wegens de fipronilbesmetting in de eiersector die vorige maand aan het licht kwam. Eerder waren zeven Waalse bedrijven geblokkeerd. Voor de twee laatste bedrijven kunnen worden vrijgegeven, worden de resultaten van bijkomende analyses afgewacht. Dat heeft Waals minister van Landbouw René Collin (cdH) vandaag gezegd na afloop van de ministerraad.


Fipronil in eieren - Federaal voedselagentschap blokkeert nog 14 legbedrijven
25 Augustus, 13:32 Skynet
Het federaal voedselagentschap FAVV houdt momenteel nog veertien legbedrijven in ons land geblokkeerd. Dat bevestigt woordvoerster Katrien Stragier. De bedrijven mogen geen eieren meer verkopen nadat het FAVV er na controle sporen van fipronil in had gevonden. Vorige week dinsdag waren nog 21 pluimveebedrijven preventief geblokkeerd.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be