NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesEerder

2News.be / Trefwoorden / Eerder

CBS: meer wietteelt dan eerder gedacht
Donderdag, 01:12 NOS nieuws

De economische waarde van de wietteelt in Nederland blijkt een stuk groter dan in eerste instantie werd gedacht. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat economische cijfers uit 2015 opnieuw heeft bestudeerd.

Het CBS dacht dat de pakkans van het produceren van cannabis 40 procent was, maar uit informatie van de politie blijkt dat een pakkans van 20 procent realistischer is. Bovendien blijkt dat de jaarlijkse wietproductie 2,3 miljard euro mťťr toevoegt aan de economie dan eerder werd aangenomen. In totaal zijn alle illegale activiteiten goed voor een bijdrage van 4,8 miljard euro aan de economie.

EU-afdracht

Uit de zogenoemde 'gereviseerde cijfers' blijkt ook dat de Nederlandse economie een procent groter is dan gedacht. Mogelijk heeft dat ook gevolgen voor de afdracht die Nederland moet doen aan de Europese Unie, die gebaseerd wordt op de omvang van de economie.

Pas later dit jaar wordt daarover meer duidelijkheid verwacht: het CBS publiceert in juni nog de herziene cijfers uit de periode tot het eerste kwartaal van dit jaar, en ook kijkt de EU nog naar soortgelijke nieuwe cijfers in andere lidstaten.
Google: Android P-updates kunnen tot 3 maanden eerder klaar zijn door Treble
10 Mei, 14:24 Tweakers
Volgens Google zorgt nauwe samenwerking met Qualcomm, MediaTek en Samsung in het kader van Project Treble ervoor dat Android P-updates voor smartphonemakers tot twaalf weken eerder klaar kunnen zijn dan tot nu toe het geval was.


Iniesta: eerder Japan dan China?
8 Mei, 17:06 Skynet Sport
Andrťs Iniesta trekt niet naar de Chinese club Chonquing Dangdai Lifan. Toch ligt de toekomst van de aanvoerder van FC Barcelona in AziŽ.


"Alleen spijt dat we het niet veel eerder gevraagd hebben"
3 Mei, 15:30 Gazet v. Antwerpen
?Het enige waar wij spijt van hebben, is dat we het niet veel eerder hebben gevraagd aan de gemeente. We hadden niet verwacht dat het zo vlot zou gaan.? Vier jonge vrienden zorgden ervoor dat Zandhoven opnieuw een bescheiden skatepark heeft.


Tot twaalf jaar cel gevorderd voor drugsbende die hackers inschakelde: ?Een nooit eerder geziene werkwijze?
2 Mei, 17:54 Gazet v. Antwerpen

In Antwerpen is woensdag het proces gestart tegen een criminele organisatie die minstens twee ton cocaÔne en een ton heroÔne had ingevoerd. Om de drugs uit de haven te krijgen, werden hackers ingeschakeld die in de computersystemen van havenbedrijven inbraken. Een werkwijze die de speurders nog niet waren tegengekomen. Voor de achttien beklaagden werden celstraffen tot twaalf jaar geŽist.
'Jongeren gebruiken stemassistent eerder dan ouderen, maar doen het minder vaak'
30 April, 20:24 Tweakers
Volgens een onderzoek van PricewaterhouseCoopers maken jongeren zich het gebruik van een digitale stemassistent sneller eigen, maar gebruiken ze de stemtechnologie minder vaak in vergelijking met oudere gebruikers.


Eerder herfstig begin van de week
30 April, 07:42 Gazet v. Antwerpen

Het is maandag zwaarbewolkt tot betrokken en tijdelijk nevelig of mistig. Aan de kust en in het westen van het land kan het lang en aanhoudend blijven regen. Elders valt er soms lichte regen die afgewisseld worden door droge periodes. In de loop van de namiddag gaat het ook in het binnenland meer regenen. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 11 tot 14 graden op de meeste andere plaatsen. Het KMI waarschuwt voor vrij krachtig tot krachtig wind uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 85 km/u. Aan zee staat een krachtige tot zeer krachtige noordnoordoostenwind.
Nooit eerder zo veel werknemers afwezig wegens ziekte of ongeval
26 April, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Nooit eerder zaten in ons land op een gemiddelde werkdag zoveel werk≠nemers uit de privťsector thuis wegens ziekte of ongeval als vorig jaar: gemiddeld zeven op de honderd. Vooral het aantal mensen dat langer dan een jaar thuiszit, is aan het boomen, meldt Securex.
Verdachte schietpartij Tennessee eerder gearresteerd bij Witte Huis
22 April, 22:42 NOS nieuws

De man die ervan wordt verdacht dat hij vanmiddag in de Amerikaanse staat Tennessee vier mensen heeft doodgeschoten, is vorig jaar gearresteerd bij het Witte Huis. Dat zegt de politie van Nashville. De verdachte opende vanochtend naakt het vuur op bezoekers van een wegrestaurant in een voorstad van Nashville. Daarbij vielen vier doden en drie gewonden.

De politie heeft de man waarschijnlijk geÔdentificeerd, omdat de auto die de naakte schutter gebruikte op zijn eigen naam stond. Er is sinds vanochtend een klopjacht gaande op de dader. Tientallen agenten, honden en een helikopter zijn naar hem op zoek. Naar nu blijkt gaat het om dezelfde man die afgelopen jaar bij het Witte Huis in Washington DC staande werd gehouden omdat hij zich op een plek bevond waar het publiek niet mag komen.

Wapenvergunning ingetrokken

Zijn wapenvergunning zou eerder zijn ingetrokken op verzoek van de federale politiedienst FBI. Waarom die dat verzoek heeft gedaan, is niet bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van de politie had de 29-jarige man vier wapens toen hij zijn wapenvergunning kwijtraakte. Die zijn daarna ter bewaring aan zijn vader gegeven, die inmiddels heeft toegegeven dat hij ze heeft teruggegeven aan zijn zoon.

Na de schietpartij heeft de politie een aanvalsgeweer van het type AR-15 en een ander vuurwapen teruggevonden. Vermoedelijk gebruikte de schutter dat wapen. Twee andere wapens die hij in zijn bezit zou hebben zijn nog niet teruggevonden en de politie sluit niet uit dat de voortvluchtige schutter die nog bij zich draagt.

AR-15

De Democraat Jim Cooper, die namens de staat Tennessee lid is van het Huis van Afgevaardigden, heeft na de schietpartij opgeroepen tot strengere wapenwetten. Onder die wetten zouden burgers minder makkelijk aan aanvalswapens als de AR-15 kunnen komen.

Sinds de schietpartij op een middelbare school in Florida in februari is er veel protest tegen particulier bezit van de AR-15, die voor militair gebruik is ontworpen.
Manager Goolaerts verloor eerder ook Rob Goris en Wouter Weylandt: ?Dit komt hard aan?
9 April, 19:00 Gazet v. Antwerpen

Jef Van den Bosch was de manager van Michael Goolaerts, de Belgische renner die zondag overleed na Parijs-Roubaix. Eerder verloor hij ook al Wouter Weylandt en Rob Goris. ?Ik zal Michael onthouden als iemand die altijd een stralende glimlach op zijn gezicht had?, reageerde hij.
Koolmees: makkelijker ontslag, maar eerder een ontslagvergoeding
9 April, 17:48 NOS nieuws

Werkgevers krijgen een extra mogelijkheid om mensen te ontslaan. Minister Koolmees van Sociale Zaken wil ontslag ook mogelijk maken als er sprake is van een optelsom van omstandigheden.

Nu kan een werknemer alleen worden ontslagen als er aan ťťn van de acht ontslaggronden volledig wordt voldaan. Daar is bijvoorbeeld sprake van als een arbeidsplaats om bedrijfseconomische redenen vervalt, als de werknemer langdurig verzuimt of werk weigert.

In zijn plannen met de arbeidsmarkt schrijft Koolmees nu dat werkgevers ook iemand moeten kunnen ontslaan als er niet volledig aan een ontslaggrond wordt voldaan, maar wel sprake is van een optelsom. In zo'n geval krijgt de werknemer een hogere ontslagvergoeding.

Flexwerk blijft mogelijk

Volgens Koolmees staan sommige wetten en regels een soepel werkende arbeidsmarkt in de weg. Hij wil werkenden meer zekerheid bieden, maar tegelijk moet flexwerk mogelijk blijven waar het nodig is. Zijn plannen zijn vervat in de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

De minister wil dat werknemers vanaf de eerste dag, dus al in hun proeftijd, recht krijgen op een ontslagvergoeding. Na een lang dienstverband wordt die vergoeding wel lager dan nu.

De proeftijd voor een vast contract mag ook verder verlengd worden. Nu is de maximale verlenging twee maanden. Dat wordt, als het aan Koolmees ligt, vijf maanden.

Tijdelijke contracten

Werkgevers krijgen ook ruimere mogelijkheden voor tijdelijke contracten. Nu mogen er aansluitend drie tijdelijke contracten aan worden gegaan in twee jaar. Dat wordt drie jaar. Bij seizoenswerk wordt de verplichte pauze na drie tijdelijke contracten verkort van zes naar drie maanden.

Koolmees wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen in vaste dienst te nemen. Daarom hoeven ze minder WW-premie te betalen als ze iemand een vaste baan aanbieden in plaats van een tijdelijk contract.

De plannen van de minister met de arbeidsmarkt gaan nu in internetconsultatie, zodat iedereen er commentaar op kan leveren. Hij wil de wet nog voor de zomer naar de Raad van State sturen en daarna naar de Tweede Kamer.

Langer in onzekerheid

Vakbond FNV is in elk geval niet te spreken over de plannen. Volgens de bond blijven werknemers door tijdelijke contracten straks langer in onzekerheid en kunnen ze makkelijker en goedkoper worden ontslagen.

"Het kabinet zegt steeds dat het erkent dat de flexibilisering is doorgeslagen met alle gevolgen van dien voor de arbeidsmarkt en economie. Dit wetsvoorstel gaat daar echter niets aan verbeteren", zegt FNV-voorzitter Han Busker. "De kans op een vast contract neemt hiermee alleen maar af, waardoor de toch al kwetsbare positie van werkenden alleen maar meer onder druk komt."

Het voornemen om de werkgever meer ww-premie te laten betalen voor mensen die in dienst zijn met onzekere contracten vindt de vakbond wel een goed idee, net als het plan om voor iedere dag dat de werknemer in dienst is een vergoeding te betalen bij ontslag.
Werkzaamheden A6 jaar eerder klaar
6 April, 18:54 NOS nieuws

De verbreding van de A6 tussen Almere-Havendreef en Almere Buiten-Oost is een jaar eerder klaar dan gepland. Eind dit jaar kunnen mensen naar verwachting al over de nieuwe weg richting Lelystad rijden. Halverwege volgend jaar zijn ook de werkzaamheden richting Amsterdam afgerond.

Volgens Omroep Flevoland is de weg eerder klaar doordat het werk eerder is gestart en ingewikkelde werkzaamheden sneller gingen dan gepland. Ook verliep de samenwerking tussen de betrokken provincies en de verschillende aannemers boven verwachting goed.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat noemt het een enorme opsteker voor Almere en de regio: "Dat we de extra rijstroken op de A6 een jaar eerder kunnen gebruiken dan gepland is belangrijk voor de mensen die hier elke dag langs rijden. En het is goed voor de economie van deze regio."
Hoe het eerder ging met pogingen om hoge medicijnprijzen te omzeilen
5 April, 19:24 NOS nieuws

Het AMC in Amsterdam en de zorgverzekeraars kwamen vandaag met een spectaculair initiatief. De apotheek van het ziekenhuis gaat zelf het medicijn CDCA tegen de erfelijke stofwisselingsziekte CTX maken, waaraan in Nederland zo'n vijftig patiŽnten lijden. En de zorgverzekeraars gaan dit geneesmiddel vergoeden. Tegelijkertijd stoppen ze met het betalen voor het ongeveer acht keer duurdere merkmiddel van farmaceut Leadiant. Dat kost tussen 170.000 tot 220.000 euro per patiŽnt per jaar.

Orkambi

Er zijn al eerder pogingen ondernomen om via de weg van magistrale bereidingen of op andere wijze de heel hoge prijzen van een deel van de geneesmiddelen te omzeilen. In november vorig jaar kondigde de Haagse apotheker Paul Lebbink aan het middel Orkambi tegen taaislijmziekte te willen maken. Hij zei dat veel goedkoper te kunnen dan de farmaceut.

Farmaceut Vertex wilde aanvankelijk 170.000 euro per patiŽnt per jaar hebben, oftewel zo'n 100 euro per pil. Het middel kwam in de basisverzekering na geheime prijsonderhandelingen.

Lebbink is er nog niet in geslaagd de grondstoffen voor het middel uit China te laten komen. Ongeveer de helft van de vijftienhonderd patiŽnten met taaislijmziekten hebben baat bij het middel.

Fair Medicine

Sinds enkele jaren is de Stichting Fair Medecine bezig om nu nog heel dure geneesmiddelen te produceren. Fair Medicine richt zich vooral op zogenoemde weesgeneesmiddelen. Het idee ervoor stamt uit een onderwerp in het NOS-Journaal over de vergoedingen voor medicijnen tegen de ziekten van Pompe en van Fabry. Die dreigden in de zomer van 2012 te worden ingetrokken.

In 2016 kreeg Fair Medicine van toenmalig minister van VWS Edith Schippers 3 miljoen euro subsidie voor een periode van vijf jaar. Fair Medicine heeft nog geen geneesmiddelen op de markt gebracht.

Verzekeraars

De zorgverzekeraars Zilveren Kruis en CZ lieten in 2015 en 2016 na besprekingen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), het Zorginstituut (ZiNL) en het ministerie van VWS onderzoek uitvoeren naar goedkopere varianten van dure medicijnen. Het onderzoek werd gedaan door hoogleraar farmaceutische biotechnologie Huub Schellekens van de Universiteit Utrecht.

Schellekens' studie naar de samenstelling van een aantal biologische geneesmiddelen zou moeten leiden tot een soort recept voor de magistrale bereiding van die middelen. Die zouden dan in apotheken gemaakt kunnen worden. Dat heeft nog geen resultaten opgeleverd. Maar de lijnen waarlangs Schellekens hierbij denkt, zijn zeker van pas gekomen bij de plannenmakerij van het AMC voor de bereiding van CDCA.

Pompe

Dezelfde hoogleraar Schellekens slaagde er eind 2014 met zijn studenten in om het middel tegen de ziekte van Pompe na te maken. Het originele middel Myozyme kost afhankelijk van het lichaamsgewicht van de patiŽnt 400.000 tot 700.000 euro per patiŽnt per jaar. Schellekens kan het maken voor zo'n 4.000 euro.

Het patent op het middel liep in 2016 af, daarna zouden apothekers het kunnen bereiden op basis van de door Schellekens verstrekte informatie. Tot op de dag van vandaag is dat nog niet gebeurd. Mogelijk komt dit doordat het maken van biologische geneesmiddelen heel moeilijk is. Het gaat om eiwitten, natuurlijke stoffen dus, die in cel-systemen gekweekt worden. Heel wat anders dan bijvoorbeeld het maken van CDCA, een chemische stof die uit een grondstof gemaakt wordt en die dan in capsules gestopt wordt.

CarbaGlu

De eerder genoemde apotheker Paul Lebbink van de Haagse Transvaal Apotheek maakte jarenlang een medicijn tegen een zeldzame ziekte. Dat deed hij voor een patiŽntje uit Den Haag op verzoek van de kinderarts van dat jongetje, dat lijdt aan NAGS-deficiŽntie. Hij mist een enzym waardoor zijn lichaam ammoniak onvoldoende afbreekt. Zonder medicijn vergiftigt hij zichzelf. Het middel kostte toen Lebbink het maakte ongeveer drieduizend euro per jaar.

In 2003 bracht farmaceut Orphan Europe het middel CarbaGlu op de markt. Dat kostte per jaar 12.624 euro per kilo lichaamsgewicht van de patiŽnt. In het geval van Lebbinks patiŽnt ongeveer 50 keer duurder dan Lebbinks middel.

Lebbink won vanaf 2007 verschillende gerechtelijke procedures tegen Orphan Europe, maar bij gebrek aan financiŽle steun staakte hij het procederen uiteindelijk.
Nooit eerder zoveel dossiers geopend over kinderporno

Vorig jaar zijn er 44 procent meer dossiers geopend over kinderporno dan in 2016. Dat blijkt uit cijfers van de correctionele parketten, meldt vrtnws.be maandag. In 2016 ging het om 806 dossiers, vorig jaar waren dat er 1.162 (+44 procent).
Echtpaar maakt nooit eerder geziene beelden van diepzeemonster
26 Maart, 18:48 Gazet v. Antwerpen

Er is voor het eerst een diepzeehengelvis waargenomen op de Azoren in Portugal. Het Duits koppel, Kirsten en Joachim Jakobsen, zorgde met deze beelden voor nooit eerder gezien videomateriaal.
Luis Enrique: eerder naar Chelsea dan naar PSG
23 Maart, 11:30 Skynet
Welk topper krijgt Luis Enrique straks onder zijn hoede? Eden Hazard of Neymar? De Parijse krant Le Parisien meent het te weten!


Argentijnse ambtenaar verandert van geslacht om eerder met pensioen te gaan
22 Maart, 07:54 Skynet
Een ambtenaar bij de Argentijnse belastingdienst is een procedure gestart om van geslacht te veranderen. Dat zou hij echter niet om emotionele, maar om puur praktische redenen doen: hij wil vijf jaar eerder op pensioen gaan, zo berichtten lokale media gisteren.


Overlast door jongeren: stembureau eerder dicht
21 Maart, 19:00 NOS nieuws

Het stembureau bij het treinstation in Heerhugowaard is voortijdig dicht gegaan omdat groepen jongeren overlast veroorzaakten.

De veiligheid van de medewerkers kon niet meer gegarandeerd worden, meldt de gemeente. In overleg met de burgemeester is daarom besloten om het stembureau om 18.00 uur op slot te doen.

Wat de jongeren precies deden, is niet duidelijk, schrijft de regionale omroep NH. Inwoners van Heerhugowaard kunnen hun stem uitbrengen bij een van de 26 andere stembureaus.

De politie is na een melding gaan kijken, maar de overlastgevers niet gevonden, zegt een woordvoerder.
Iconische piloot van Belgische Luchtmacht overleden: ?Steve kon eerder vliegen dan autorijden?
20 Maart, 02:36 Gazet v. Antwerpen

In de kerk van Pulderbos vond maandag de uitvaart plaats van kolonel-vlieger Gustaaf ?Steve? Nuyts (81). Hij was een van de meest iconische piloten van de Belgische Luchtmacht van de voorbije vijftig jaar en de absolute ster van stuntpiloten The Slivers.
Nooit eerder gebeurd: koppel gaat weer apart wonen in ?Blind Getrouwd?
19 Maart, 22:24 Gazet v. Antwerpen

De wittebroodsweken zouden gevuld moeten zijn met liefde en genegenheid. Maar in ?Blind Getrouwd? lijken die dagen net een ongezien dieptepunt te veroorzaken bij enkele koppels, met voor ťťn duo dramatische gevolgen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be