NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Eerder

2News.be / Trefwoorden / Eerder

Aarde was eerder groen dan gedacht: eerste kwetsbare landplantjes ontstonden zo'n 500 miljoen jaar geleden
Dinsdag, 11:36 Volkskrant
De vroegste, nog uiterst kwetsbare landplantjes waagden zich maar liefst 100 miljoen jaar eerder aan land dan wetenschappers tot dusver dachten: ze kwamen waarschijnlijk ongeveer tegelijk met de eerste landdieren aan land. Dat blijkt uit een nieuwe analyse in vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences. Hoewel de oudste plantenfossielen zo'n 420 miljoen jaar oud zijn, moet het rond die


Mama van deelnemer ?Blind Getrouwd? heeft borstkanker: ?Als hij eerder met gezonde voeding was begonnen, was ik misschien nooit ziek geworden?
Zondag, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Heel even was ze al in Blind ≠Getrouwd te zien. In het zwart, met een elegant hoedje, op de trouw van haar zoon Damiano Fiore met stewardess Wendy. Niemand merkte op dat de 60-jarige Myriam in behandeling was voor borstkanker, voor de tweede keer in dertien jaar. Myriam ziet er kerngezond uit, dankzij de voedingstips van haar zoon. Die kreeg zelfs zijn vader Mario ? een volbloed Italiaan ? zo ver om zijn pasta te laten staan.
Eenden die brood gevoerd krijgen, gaan eerder dood - klopt dit wel?
15 Februari, 10:48 Volkskrant
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van onzin te scheiden. Vandaag: brood voeren verkort de levensverwachting van eenden. Brood doodt. Tenminste, eenden die brood eten zouden eraan kapotgaan: in plaats van de twintig tot dertig jaar die ze in het wild leven, halen ze in de stad er maar twee tot vier, aldus een gemeenteraadslid van de Partij voo


?Dierenartskosten lagen nooit eerder zo hoog?
15 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De Kempense dieren-asielen zien hun grootste kostenpost, de vergoedingen voor dierenartsen, jaar na jaar stijgen. Die trend keert niet snel, want de opvangcentra zitten continu vol.
Uber verliest ruim een miljard dollar, wel minder dan eerder
14 Februari, 10:12 NOS nieuws

In de laatste drie maanden van het roerigste jaar voor Uber tot nu toe draaide het bedrijf nog altijd fors verlies, maar wel minder eerder. Het verlies in het vierde kwartaal kwam uit 1,1 miljard dollar, 360 miljoen minder dan in de drie maanden daarvoor.

Het verlies over heel 2017 viel wel fors hoger uit dan over 2016: 4,5 miljard tegenover 2,8 miljard dollar een jaar eerder, merkt zakenzender CNBC op.

Het laatste kwartaal van 2017 was het eerste waarin de nieuwe ceo Dara Khosrowshahi volledig aan het roer stond. Hij is sinds de start bezig met blussen van allerlei brandjes die zijn voorganger, Travis Kalanick, heeft achtergelaten. Zo besloot hij vorige week een schikking te treffen in de rechtszaak tussen zijn bedrijf en Waymo, het zelfrijdende-autobedrijf van Google.

Beursgang 2019

In Amerikaanse media werd dit gezien als een overwinning voor Khosrowshahi, die daardoor weer een zorg minder heeft. Zo kan hij zich nu onder meer richten op een beursgang van Uber, die waarschijnlijk in 2019 gaat plaatsvinden. Eind vorig jaar kwam het bedrijf daarnaast in opspraak vanwege een groot datalek wat het niet had gemeld en waar het de hacker zwijggeld voor had betaald. Dit speelde toen Kalanick nog topman was.

Uber is een niet-beursgenoteerd bedrijf en is dus - in tegenstelling tot techbedrijven als Facebook en Alphabet (moederbedrijf van Google) - niet verplicht om dit soort cijfers te delen. Het geeft dus wel een aantal cijfers af, maar een compleet beeld van hoe de taxidienst het doet ontbreekt.
RECENSIE. Black Panther: eerder belangrijk dan goed

Black Panther is een mijlpaal voor de populaire cultuur, maar eerder een belangrijke dan een sterke film. Met een sterk discours heb je nog geen opwindend scenario.
Recordaantal leerkrachten in Vlaanderen geschorst
13 Februari, 01:12 De Tijd
01:04 Het aantal geschorste leerkrachten stijgt jaar na jaar. In het schooljaar 2015-2016 was een recordaantal van 138 leerkrachten geschorst.


Was Lucebert geen nazi-aanhanger, maar een communist, dan hadden we het hem eerder vergeven
12 Februari, 02:24 Volkskrant
Een flirt met het communisme wordt sneller vergeven dan een vrijage met het nazisme. Lucebert een nazi-aanhanger: die zagen we niet aankomen. We kennen hem tenslotte van de kalenderwijsheid 'Alles van waarde is weerloos'. Van broze poŽzie. Van abstracte maar toch toegankelijke kunst. Als de welgeschapen keizer van de Vijftigers. In alles het tegendeel van het absolute kwaad van het nationaal-socia


Vrouwen krijgen eerder borstkanker als ze hun haar verven - Klopt dit wel?
9 Februari, 10:12 Volkskrant
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Deze week: vrouwen krijgen eerder borstkanker als ze regelmatig hun haar verven. Paniek in beauty-land. Haarverf verhoogt de kans op borstkanker met 14 procent, aldus de Britse chirurg Kefah Mokbel op social media. Daarmee raakte hij een gevoelige snaar op schoonheidsblogs. 'Dit wil


Politie moest vergiftigde zanger eerder al beschermen tegen stalking
9 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De politie heeft verschillende fans van Andrei Lugovski (34) ondervraagd, de zanger die vergiftigd werd met thallium.
Politie ontvangt tips over ?nacht met veertien inbraken?: ?Ze hadden die beelden eerder moeten vrijgeven?
2 Februari, 08:24 Gazet v. Antwerpen

De politie kreeg al meerdere tips binnen over de veertien inbraken, of pogingen daartoe, in de nacht van 9 op 10 november 2017 in handelszaken in het centrum van Zandhoven. De beelden van twee bewakingscamera?s werden dinsdagavond in het VTM-programma Faroek getoond.
Nooit eerder zo veel meldingen van spoorlopers
1 Februari, 09:18 Skynet
Het aantal meldingen van spoorlopers is vorig jaar gestegen tot meer dan 800, een record. Zeven spoorlopers kwamen om het leven en er vielen ook zeven zwaargewonden. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.


Ik ben helemaal geen ruigpoot, maar eerder truttig en overgevoelig
30 Januari, 02:24 Volkskrant
Ik ben helemaal niet rechts, maar reactionair anarcho-liberaal, al weet ik ook niet wat dat precies betekent. Volgens een recent onderzoek van Vrij Nederland en Nieuwsuur ben ik een toonaangevende rechtse twitteraar die bekendstaat om zijn rauwe mannencolumns uit Portugal. Nou vind ik mijzelf helemaal niet zo primitief, al deed ik de lezer natuurlijk weleens kond van mijn sporadische uitspattingen


NCTV Schoof: DDoS-aanvallen geavanceerder dan eerder
29 Januari, 18:00 NOS nieuws

De DDoS-aanvallen op onder meer banken en de Belastingdienst van de afgelopen dagen waren technisch geavanceerder dan eerdere aanvallen. Dat zegt Dick Schoof, de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, ook verantwoordelijk voor digitale veiligheid.

Partijen zoals de banken moeten aanpassingen doorvoeren om op de aanvallen te reageren. "Dat kan niet meteen, maar wel relatief snel. Ze waren betrekkelijk kort uit de lucht." Vanmiddag bleek dat ook DigiD is getroffen. Verder werd rond 14.15 uur een poging gedaan om ook Rijkswaterstaat aan te vallen, maar die werd succesvol afgewend, laat een woordvoerder weten.

Land, crimineel of whizzkids

Een beveiligingsbedrijf heeft in de media gezegd dat de aanvallen van computerservers in Rusland komen, maar dat kan Schoof niet bevestigen. "Daar is geen zinnig woord over te zeggen. Het is niet onze grootste zorg, ook niet van de banken. Het probleem moet worden opgelost en er moet worden gezorgd dat de verdediging up-to-date is. Het kan een land zijn, maar ook een crimineel of een groepje whizzkids. Het is veel te vroeg om daar uitspraken over te doen."

De aanvallen hoeven ook niet uit dezelfde hoek te komen. "Het kan ook zijn dat een aanval andere mensen op ideeŽn brengt en dat zij meeliften op de DDoS-aanvallen."

Wel vindt Schoof het belangrijk dat de daders worden opgespoord. "Dan kan er vervolgd worden en weet je wat de reden en achtergrond waren. Dan kun je je ook beter beschermen." De kans dat dat lukt, acht hij overigens klein. "Het is op het internet altijd ontzettend lastig om te constateren waar een aanval vandaan is gekomen."

Het is denkbaar dat niet alleen computers zijn gebruikt voor de aanvallen, maar ook huishoudelijke apparaten via het internet of things, zegt Schoof. Daarom is het belangrijk dat consumenten niet het fabriekswachtwoord, maar een eigen wachtwoord gebruiken. En ook verschillende wachtwoorden voor verschillende apparaten. "Daarvoor is op Europees niveau overleg nodig met fabrikanten."

Vitale sectoren

Minister Hoekstra van FinanciŽn benadrukte vandaag dat de DDoS-aanvallen geen gevaar vormen voor het betalingsverkeer of de persoonsgegevens van klanten.

Tijdens de aanvallen zijn websites en betaaldiensten van banken weliswaar slecht bereikbaar, maar dat leidt niet tot schade aan de systemen. "De financiŽle sector is een van de vitale sectoren binnen de Nederlandse samenleving en heeft daarom volop onze aandacht", zei de minister.
Minister Ollongren over AIVD-onthulling: al eerder gewaarschuwd voor beÔnvloeding van buitenaf
26 Januari, 12:36 Volkskrant
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor inlichtingendienst AIVD, wil niet inhoudelijk ingaan op de onthulling dat Nederlandse inlichtingendiensten jarenlang meekeken terwijl Russische hackers de Amerikaanse overheid infiltreerden. Wel benadrukt ze dat ze al eerder heeft gewezen op het risico van 'statelijke actoren die democratieŽn proberen te beÔnvloeden'. Ook verwijst de


Balanstrutje is eerder een door sociale druk opgedrongen rol dan een vrijwillige keuze
26 Januari, 02:24 Volkskrant
Het zou zomaar hťt woord van het jaar 2018 kunnen worden: balanstrutjes. Onder de chocoladeletterkop 'Vrouw aan het werk!' riep De Telegraaf de afgestudeerde vrouwen van Nederland deze week op fulltime te gaan werken. Maar liefst 63 procent van de jonge vrouwen (of oudere meisjes) tot 25 jaar werkt in deeltijd, tegen 30 procent van de jonge mannen (of oudere jongens), zo had het Sociaal en Culture


Fossiel bewijst: homo sapiens verliet Afrika veel eerder
25 Januari, 21:36 NOS nieuws

In IsraŽl is een fossiele bovenkaak gevonden van een moderne mens van zeker 177.000 jaar oud. De vondst suggereert dat homo sapiens veel eerder Afrika verliet dan tot nu toe werd aangenomen, schrijft het wetenschappelijke tijdschrift Science.

De bovenkaak werd gevonden in een ingestorte grot in de Karmel-berg, in de buurt van de stad HaÔfa. Het fossiele bot lag tussen allerlei werktuigen van steen en dierenbotten.

Onderzoekers bepaalden de leeftijd van de fossiele bovenkaak, met een aantal goed bewaard gebleven tanden en kiezen, op 177.000 tot 194.000 jaar.

Eerder uit Afrika

De oudst bekende fossielen die tot nu toe waren gevonden, ook in IsraŽl, waren 90.000 tot 120.000 jaar oud. Wetenschappers denken naar aanleiding van de vondst nu dat de moderne mens al 220.000 jaar geleden Afrika verliet en mogelijk al eerder.

Tot nu toe suggereerde fossielen van de moderne mens dat die zich rond 70.000 jaar geleden vanuit Afrika over de andere continenten verspreidden.
Duikboot kan onderwaterbeelden maken van nooit eerder bezocht gebied op zeebodem
25 Januari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Een bezoekje van een duikboot aan een van de meest afgelegen plaatsen op onze aardbol: de zeebodem van de Zuidelijke IJszee. Het bleek voldoende voor Greenpeace om prachtige videobeelden te kunnen vastleggen. Met behulp van hun verzameld materiaal hoopt de milieuorganisatie dat het zeegebied zo snel mogelijk wordt uitgeroepen tot een reservaat.
Moordverdachte eerder al schuldig aan geweld
18 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Tom P. (31) uit Kasterlee werd in augustus 2013 al veroordeeld voor zware slagen aan zijn Mexicaanse vriendin. ?Was hij toen zwaarder gestraft, dan had zijn partner misschien nu nog geleefd?, zegt een kennis.
Onderzoek naar 'tekenen van verloedering': omgevallen fiets in welvarende buurt iets eerder opgeraapt
16 Januari, 21:18 Volkskrant
Jaarlijks publiceren Nederlandse wetenschappers 172 duizend onderzoeken. In deze rubriek een greep uit die onderzoeken die bijna onopgemerkt waren gebleven. Het is een van de bekendste theorieŽn uit de criminologie: de wet van de gebroken ruiten. Als ergens iets kapot of smerig is werkt dat asociaal gedrag, vandalisme en criminaliteit in de hand en rukt de verloedering op. De theorie, in de jaren

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be