NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Echt


NAM nijdig over alarmerende toon toezichthouder na beving Zeerijp: gaskraan hoeft echt niet verder dicht
Gisteren, 14:54 Volkskrant
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is het volstrekt oneens met de alarmerende toon van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) over de gaswinning in Groningen. Het gasbedrijf ziet op basis van de geldende veiligheidsnormen geen reden voor extra maatregelen na de aardbeving bij Zeerijp. Minister Wiebes zal uiteindelijk een beslissing moeten nemen over de mate waarin de gaskraan verder dichtg


In de mannenopvang: 'Wij zijn helemaal niet het sterke geslacht, van dat vooroordeel moeten we echt af'
Woensdag, 23:54 Volkskrant
Mannen die door hun vrouw in elkaar worden geslagen - er rust nog steeds een taboe op. Maar slachtoffers die de drempel over durven, kunnen op steeds meer plaatsen terecht. 'Ik heb het veel te ver laten komen.' Ze zijn net terug van de cursus 'krachtige mannen', een weerbaarheidstraining waarbij je leert 'stop, tot hier en niet verder!' te zeggen. In de gezamenlijke keuken van Stichting Arosa in R


Stanciu nu echt weg: man van tien miljoen verlaat Anderlecht
Woensdag, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Het heeft dagen van onderhandelen gekost maar Nicolae Stanciu is nu echt op weg naar Sparta Praag. De Roemeen legt er morgen zijn medische tests af en tekent daarna een contract voor 3,5 jaar. Anderlecht aanvaardde een transferprijs tussen 4 en 5 miljoen euro en Stanciu gaat in Tsjechië 1,1 miljoen euro per jaar verdienen.
Puzzelstukjes compleet: zaak tegen Deense uitvinder kan nu écht starten
Dinsdag, 18:54 NOS nieuws

Uitvinder Peter Madsen was de trots van Denemarken, bekend door zijn zelfgebouwde onderzeeboten en raketten. Vandaag eist het Deense OM levenslang tegen de uitvinder wegens moord op de Zweedse journaliste Kim Wall.

Het OM is ervan overtuigd dat Madsen de Zweedse journaliste Kim Wall vermoordde op de onderzeeboot, het lichaam in stukken zaagde en deze vervolgens in zee gooide om zo bewijsmateriaal te verbergen.

Er is één moment dat bij veel Denen op het netvlies staat gebrand: de Deense onderzeebootbouwer Peter Madsen, zoals altijd gekleed in een groene overal, is net gered op zee nadat zijn zelfgebouwde onderzeeboot Nautilus, 18 meter lang, is gezonken. Vanaf een zeilboot steekt Madsen zijn duim op naar journalisten: "Ik ben oké!"

Met een goudkleurige isolatiedeken in zijn ene hand, een flesje water in de andere, praat Madsen rustig met politieagenten over zijn gezonken onderzeeboot en over de Zweedse journaliste die mee was. Madsen vertelt dat hij de journaliste de avond ervoor heeft afgezet aan de kade. Op weg naar de politieauto praat Madsen bereidwillig met een Deense tv-journalist, die met hem meeloopt: "Hoe gaat het met je?", vraagt de journalist. "Goed, maar ik ben een beetje triest." "Triest?", vraagt de journalist. "Ja, dat is logisch, het was heel ingrijpend om Nautilus te zien zinken."

De journalist vraagt of Madsen de onderzeeboot weer naar boven kan halen en Madsen vertelt met een bezorgd gezicht dat hij dat betwijfelt omdat het een fortuin zal kosten. "Nu wil ik alleen maar mee met deze politieagenten", zegt hij. De goudkleurige reddingsdeken fladdert in de wind, een cameraman valt er bijna over en Madsen verontschuldigt zich beleefd. Weinigen hebben op dat moment een gevoel van onraad bij Peter Madsen.

Het beeld dat de onderzeebootbouwer in die korte tijd heeft neergezet is die van een aardige, gepassioneerde man, die zojuist de Nautlilus, zijn levenswerk, heeft verloren, maar blij is dat hij zelf nog in leven is. Een man die onthutst is door wat hem is overkomen, maar onder alle omstandigheden de rust bewaart.

De dagen daarna komt een heel ander beeld van de beroemde Deense uitvinder naar voren. Dan wordt duidelijk dat Kim Wall vermist wordt. De politie heeft de camerabeelden bekeken van de plek waar Madsen haar zou hebben afgezet. Niet lang daarna verandert Madsen zijn verklaring: er zou een vreselijk ongeluk zijn gebeurd.

Madsen staat op het dek en houdt het zware luik voor de Zweedse journaliste open. Door de golven glipt het luik uit zijn handen en komt het op het hoofd van Wall terecht. Wall stort naar beneden en is op slag dood. Madsen is in paniek en valt uiteindelijk in slaap. Als hij wakker wordt, besluit hij haar een zeemansgraf te geven en haar lichaam in zee te gooien, aldus de nieuwe verklaring van Peter Madsen.

Veranderende verklaringen van Madsen

Als de torso van Kim Wall bij de kust ten zuiden van Kopenhagen aanspoelt, valt ook deze verklaring in duigen. De longen van Wall blijken lek gestoken en de romp is verzwaard met een stuk metaal om te voorkomen dat deze boven zou komen drijven. Aanvankelijk ontkent Madsen dat hij het lichaam zou hebben verminkt. Maar als de politie in de weken daarna de vijf resterende lichaamsdelen vindt, verandert Madsen opnieuw zijn verklaring. Ja, hij heeft het lichaam verminkt en in zee gegooid. Maar Kim Wall zou door een koolmonoxidevergiftiging zijn omgekomen.

De vondst van alle lichaamsdelen van Wall is belangrijk voor familie en naasten, vertelt de Zweedse rechercheur Johan Esbjörnsson, die samen met zijn hond Ben deelnam aan de zoektocht op zee. Maar ze zijn ook essentieel in de komende rechtszaak, die op 8 maart begint. "Zoals zo vaak geldt: geen lichaam, geen zaak", aldus Esbjörnsson. "Deze puzzelstukjes zijn nodig om de dader te kunnen veroordelen."
Kinderen zagen moordenaar van hun vader liever niet op televisie: ?Moest dit nu echt??
Dinsdag, 11:06 Gazet v. Antwerpen

Na de moord op hun vader hebben ze zes jaar lang voor de schaduw gekozen, de kinderen van Robert Van Camp (59) uit Geel. Ze waren bang voor te veel medelijden, wilden een kans op een toekomst zonder een ?slachtoffer?-stempel. Maar toen ­verscheen de moordenaar plots in een reportage op televisie. Daarom doen ze nu voor één keer wel hun verhaal. Als antwoord op ?de man die we vertrouwden, die ons troostte en die de moordenaar bleek?.
Wendy Van Wanten: ?Ik was vroeger echt loslopend wild?
Dinsdag, 08:06 Gazet v. Antwerpen

Niemand die een niemen­dalletje beter draagt dan Wendy Van Wanten (57). De zangeres speelt een gastrol in Loslopend Wild & Gevogelte, mét haar man Frans (55).
Siemen Dijkstra: 'Mensen maken zich druk over Zwarte Piet, maar ons landschap zegt pas echt iets over onze identiteit'
Dinsdag, 02:42 Volkskrant
Aflevering 148: er is intensieve landbouw en er zijn natuurgebieden. Wat ertussenin zit, verdwijnt. Siemen Dijkstra, beeldend kunstenaar uit Dwingeloo, legt ook 'verloren akkers' vast. Akkers waar zojuist is geoogst, diepe bandensporen in het zand, al of niet met plasjes water. Het beeld van de industriële landbouw, bodem die het zwaar te verduren heeft, leegte. De laatste jaren is het extra hard


Hind Hakki: 'Ik voel me een Brabander en ben een echt carnavalskind'
Dinsdag, 02:42 Volkskrant
Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt de Volkskrant in een reeks interviews. Zangeres Hind Hakki (35): 'Het grootste ding was: wat als de buren het zien?' Hind Hakki was 21 jaar toen haar moeder ineens besloot een hoofddoek te dragen. 'Ik riep: je bent mijn moeder niet meer. Ze droeg altijd westerse kleding, was tot in de puntjes verzorgd. Een moderne vrouw met blonde lokken. Je zi


Ervaren dokwerker komt om in Waaslandhaven: ?Luc was echt door iedereen graag gezien?
Dinsdag, 01:30 Gazet v. Antwerpen

Een havenarbeider uit Stekene is gisterochtend omgekomen bij een aanrijding met een vorkheftruck. Het ongeval gebeurde in de Waasland-haven, bij het bedrijf Euroports. ?Samen met het bedrijf zullen we de veiligheid proberen te verbeteren?, zegt werkgeversorganisatie Cepa.
'Is het nu echt nodig om 250 verschillende soorten plastic te gebruiken?'
Maandag, 20:06 NOS nieuws

Neem twee willekeurige doorzichtige plastic flessen. Ze lijken gemaakt van hetzelfde materiaal en dat maakt recyclen gemakkelijk zou je zeggen, maar klopt het ook?

"De flessen zijn allebei van polypropeen, maar bevatten andere toevoegingen", zegt Peter Rem, hoogleraar aan de TU Delft en bezig met innovaties in recycling. Door die toevoegingen aan het plastic in de flessen is omsmelten en recyclen tot nieuwe verpakkingen eigenlijk onuitvoerbaar.

"Als je ze bij elkaar neemt en recyclet tot een nieuw product, krijg je verkleuringen, een gele of groene fles. Ze zijn dus eigenlijk niet meer geschikt voor de verpakkingsindustrie", zegt Rem.

Volgens de hoogleraar wordt veertig procent van alle plastics in Europa gebruikt in verpakkingsmateriaal. Dat volledig recyclebaar maken zou een hoop olie schelen, maar is nu nagenoeg onmogelijk - want we kunnen al die soorten plastic helemaal niet recyclen.

250 soorten

"Er zitten ongeveer 250 verschillende soorten plastics in verpakkingen en de huidige recyclingindustrie is maar in staat om 4 soorten plastics van elkaar te scheiden", zegt Jaap Vandehoek van Urban Mining Corp uit Rotterdam.

Zijn bedrijf heeft een nieuwe recyclingtechniek bedacht waarmee 25 tot 75 soorten plastics recyclebaar worden. "Technologisch kunnen we veel", zegt Vanderhoek. "Maar tegelijkertijd heb je Europese regels nodig en een rationalisering van de verpakkingsindustrie: is het nu echt nodig om 250 verschillende soorten te gebruiken?"

Minder verschillende soorten plastics zou veel helpen. "Als we elkaar bij honderd soorten ontmoeten zijn we een heel eind, dan is het goedkoper en gemakkelijker om aan hoogwaardig plastic voor verpakkingen te maken."

Plastic plan

De Europese Commissie komt morgen met een plan om het recyclen van plastics aantrekkelijker te maken. Volgens Eurocommissaris Frans Timmermans komt er een hoop geld beschikbaar voor onderzoek naar het maken van beter recyclebare plastics.

Maar we moeten ook bij ons zelf te raden gaan, vindt Timmermans. "Ik denk ook dat er een bewustwordingscampagne nodig is, zodat mensen weten dat je niet een bepaald kleurtje van een fles moeten hebben, want dat kleurtje is veel moeilijker voor de recyclingindustrie om te gebruiken", zegt hij tegen de NOS.

Hoogleraar Rem moet het allemaal nog maar zien. "Timmermans wil plastics echt recyclebaar maken, als hem dat lukt is het een goede stap. Maar de plannen zijn nu nog heel vaag, want je kan fabrikanten vervolgens niet verplichten allemaal hetzelfde plastic te gebruiken. Fabrikanten moeten dus gestimuleerd worden om op één lijn te komen, maar hoe hij dit voor elkaar wil krijgen is nog onduidelijk."

Morgen weten we dus wat de Europese Commissie precies wil met plastic en plasticrecycling. Duidelijk is al wel dat de plannen pas in 2030 volledig uitgevoerd kunnen worden.
Dit zeggen we echt in onze slaap
Zaterdag, 14:06 Gazet v. Antwerpen

Praat jij of je partner wel eens tijdens het slapen? Dan is de kans groot dat je aan het vloeken bent. Dat zegt het team van de Franse professor Isabelle Arnulf, verbonden aan de European Sleep Research Laboratories.
Oom Paul was de enige die ons nog kon vertellen hoe de dingen écht waren gegaan
Zaterdag, 02:36 Volkskrant
Oom Paul was dood. Mijn lievelingsoom, drummer, dienstweigeraar, vader van een zoon die later militair zou worden. Oom Paul, eindeloos wijs en eeuwig kind, professor en pupil tegelijk. Die Paul, zomaar dood. Nou ja, niet zomaar, de laatste weken lag hij in een hospice en als je verder uitzoomde zag je een leven dat allengs kleiner en brozer werd - laten we zeggen dat hij niet in een borreltje spuu


Niemand weet eigenlijk écht wat de beste behandeling is bij hersenschade
Zaterdag, 02:36 Volkskrant
Pieter Naeyé liep ernstig hersenletsel op bij een mishandeling. Neurochirurg Wilco Peul dacht hem succesvol te hebben behandeld. Jaren later leerde hij dat Pieter er nooit bovenop was gekomen. Zo leerde hij ook dat niemand eigenlijk weet wat de beste behandeling is bij hersenbeschadiging. Nu werkt hij mee aan een groot onderzoek daarnaar. Op een koude ochtend in januari vond een vroege reiziger op


Sabine weet wat vrouwen met rondingen écht nodig hebben
Zaterdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Sabine Peeters is naast blogster en make-up­artieste nu ook ontwerpster. Niet van een gewone collectie, maar van kleding voor een maatje meer. Uit eigen ervaring weet de blogster wat vrouwen met rondingen écht nodig hebben. Al jaren pleit ze voor meer diversiteit in modecampagnes en -magazines: van curvy modellen tot meisjes met een andere huidskleur. ?Waarom het westerse schoonheidsideaal opdringen? Wij zijn toch niet superieur??
Man die ex voor ogen van kinderen doodstak: ?Het was echt niet mijn bedoeling haar te doden?
12 Januari, 18:48 Gazet v. Antwerpen

De advocaten van Nesib B. (35), die voor het Antwerpse hof van beroep terechtstaat voor de moord op zijn ex-vriendin Irisleidi Tamayo (26), betwisten het opzet om te doden en de voorbedachtheid. Ze vroegen het hof de feiten te herkwalificeren in opzettelijke slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg.
Video - Deze man uit Heemskerk belichaamt Trump (maar dan echt)
12 Januari, 10:24 Volkskrant
Voor het iconische portret van Donald Trump dat in diens buitenverblijf in Florida hangt, heeft de Nederlander Mark C. Deren model gestaan. De voormalige schoonspringer was in de jaren tachtig de manager van Ralph Wolfe Cowan, de portretkunstenaar die het schilderij maakte. In het Volkskrant Magazine, dat zaterdag verschijnt, vertelt de schilder, de 86-jarige Ralph Wolfe Cowan, op gedetailleerde w


?Good Time? in de film én in het echt: win een reischeque van ? 700!
11 Januari, 19:06 Skynet
Momenteel kun je in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus TV kijken naar ?Good Time?, een misdaadfilm met o.a. Robert Pattinson en Jennifer Jason Leigh. Om dat te vieren, geven wij een reischeque weg! Om na de film je valiezen te pakken, en ergens op de wereld een 'good time' te beleven, maar dan echt.


Een saunabezoek is echt goed voor je, volgens dit onderzoek
11 Januari, 15:48 Gazet v. Antwerpen
Sauna's zijn niet enkel de perfecte manier om tot rust te komen, ze bevorderen ook de algemene gezondheid. Dat heeft een onderzoek van de University of Eastern Finland uitgewezen. Regelmatig de sauna induiken zou volgens de onderzoekers de kans op een verhoogde bloeddruk, hartziektes en dementie verkleinen.


Gezondheid van ?Wielemie? gaat snel achteruit: ?Ik kan echt niet meer?
9 Januari, 12:48 Gazet v. Antwerpen

Het gaat niet goed met voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort (38). Haar gezondheid gaat snel achteruit en de ziekenhuisbezoeken worden steeds frequenter. Daarom is ?Wielemie? alle papieren voor haar euthanasie in orde aan het brengen. Dat heeft ze dinsdagochtend verteld in een emotioneel interview met radiozender Joe FM.
Nieuwe aanwinst wil carrière bij Antwerp echt lanceren: ?Ik droom van het allerhoogste?
9 Januari, 11:00 Gazet v. Antwerpen

?Ik ga de waarheid vertellen: ik ben een grote dromer en ik mik hoog. Ik droom van het allerhoogste niveau.? Geen valse bescheidenheid bij Romain Habran ? die deze winter een contract van anderhalf jaar tekende bij Antwerp -, maar duidelijk geformuleerde ambities. Zo horen we het graag. En die hoge ambities zijn gezien zijn verleden wellicht niet eens onterecht.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be