NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Dure


Inbrekers snijden stuk glas uit lichtstraat op dak en gaan aan de haal met dure bosmaaiers en boomzagen
Dinsdag, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Inbrekers hebben een flinke buit gemaakt bij de winkel Valotrak in de Pikkeriestraat in Hombeek (Mechelen). Ze roofden verscheidene fonkelnieuwe bosmaaiers en boomzagen. Daarnaast verdween er ook een aanzienlijke geldsom.
Spaans hotel woest op Anderlecht: geannuleerde stage wordt nog dure zaak
Dinsdag, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Anderlecht vertrok op teambuilding naar de Ardennen. Dat is goedkoper dan het vijfdaagse trainingskamp in het Spaanse La Manga dat last minute werd geannuleerd. Al kan dat een misrekening worden. Het Spaanse vijfsterrenhotel Principe Felipe is woest en eist de volledige betaling voor de gereserveerde kamers voor 50 personen. Het gaat om tienduizenden euro?s.
STANDPUNT. Dure stad aan de stroom
Dinsdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Gemiddeld kost een huis op het Zuid bijna een miljoen euro. Dat zal dan wel, dat de jonge gezinnetjes niet staan aan te schuiven om zich daar te vestigen.
Antwerpse Car Crime Unit onderschept 37 (dure) gestolen voertuigen
9 Maart, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Bij twaalf huiszoekingen zijn donderdag acht personen opgepakt in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met de export van gestolen auto?s naar Afrikaanse landen.
Dure vijftigplussers worden uit markt geprijsd
7 Maart, 12:00 De Tijd
11:20 Belgische vijftigers verdienen gemiddeld 19 procent meer dan dertigers. Doordat oude werknemers duurder zijn dan in het buitenland, slagen we er minder in hen aan het werk te houden.


Ecolo stelt dat kernuitstap tegen 2025 minst dure optie is
6 Maart, 06:54 Skynet Belgie
Ecolo heeft een stappenplan ontwikkeld voor de uitstap uit kernenergie. De Franstalige groenen zijn van mening dat een complete nucleaire uitstap tegen 2025 de minst dure optie is. Volgens het scenario van Ecolo zou dat neerkomen op een bedrag van 600 miljoen euro.


Pyeongchang na de Winterspelen: dure appartementen en trainingscentra
24 Februari, 22:06 NOS nieuws

"Zie je die Franse en Italiaanse vlaggen daar? Daar in die hoek heb ik een appartement gekocht." Cho Seon-jung wijst naar een van de hoge appartementencomplexen van het olympisch dorp in Gangneung. "Ik ben er zo trots op." Nu wonen de sporters er nog, maar in oktober krijgt Seon-jung de sleutel (nadat er eerst grondig is schoongemaakt en reparatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd).

Twee jaar geleden waren dit nog aardappelvelden. Makelaar Kim Young-suk was de eerste die zich vestigde tegenover wat toen nog een bouwplaats was. Nu moet ze potentiŽle kopers afwijzen: "Alles is 100 procent verkocht. Wie nu nog een appartement wil kopen moet ver boven de vraagprijs van 130.000 euro tot 200.000 euro bieden."

Alles staat in de laatste dagen van de Olympische Winterspelen al in het teken van vooruitkijken. De kopers van de appartementen zijn in gedachten hun huizen al aan het inrichten en in Pyeongchang denkt de gouverneur na over hoe het verder moet met de dertien olympische locaties. "We wilden de stadions eigenlijk weer afbreken, maar na het succes van de Spelen willen we ze toch liever behouden en er nieuwe bestemmingen aan geven", zegt gouverneur Sim Tae-gook.

Daarbij is geld natuurlijk een bepalende factor. Pyeongchang is geen rijk gebied. De Winterspelen konden er alleen gehouden worden met financiŽle steun van de landelijke overheid. Zo'n 13 miljard heeft het festijn gekost. Een schijntje in vergelijking met de 50 miljard van Sotsji, maar aanzienlijk voor een land dat kampt met economische en binnenlandse politieke problemen.

Maar de gouverneur ziet mogelijkheden om het 'olympisch erfgoed' een goede plek in zijn gemeenschap te geven. Met hulp uit allerlei hoeken. Zo zijn een aantal olympische pistes in particulier bezit. Die kunnen verder privť worden geŽxploiteerd. Het stadion voor het curling, de sport die de afgelopen twee weken in Korea razend populair werd door de succesvolle deelname van 'de knoflookmeisjes' (het Koreaanse curlingteam) wordt overgenomen door de Universiteit van Gangneung om nieuwe curlingtalenten op te leiden.

Wat er met de Oval, het gebouw waar de Nederlandse schaatssuccessen werden behaald, gaat gebeuren is nog niet helemaal zeker. Het stond op de lijst voor de sloop, maar lokale ondernemers hadden al de gekste suggesties ingediend. De gouverneur zegt een voorbeeld te nemen aan Nederland. "Nederland onderhoudt zijn schaatsstadions heel goed, daarom is Nederland heel sterk in speedskating. We willen ook goede snelle schaatsers trainen, zelfs beter dan de Nederlandse schaatsers. Dus wij gaan daar plannen voor maken."

Plannen zijn er nog niet

Maar plannen om internationale schaatswedstrijden te organiseren zijn er nog niet, geeft hij toe. Ook is er nog geen contact met de internationale schaatsbond om over mogelijke trainingsfaciliteiten te praten. Toch kijkt Sim Tae-gook optimistisch vooruit: "Over vier jaar zijn de Winterspelen in Peking, dus de internationale sporters kunnen hier komen trainen. Koreaanse sporters kunnen het ook gebruiken als trainingscentrum."

Ook Cho Seon-jung kan niet wachten tot de Spelen voorbij zijn en haar nieuwe leven in haar nieuwe flat kan beginnen. Als ze probeert dichter bij het olympisch dorp te komen wordt ze resoluut door een bewaker tegengehouden en de deur van de witte beveiligingstent uitgezet. "Maar mijn huis is hier", zegt ze nog. Zonder resultaat.
Dieven stelen twee dure fietsen van jonge triatleet
22 Februari, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Triatleet Vince Van de Poel (16) uit Herenthout traint momenteel op een geleende fiets. Zijn gloednieuwe Wilier-wedstrijdfiets en een iets ouder rijwiel van hetzelfde merk werden eerder deze week gestolen uit de garage.
Jaar van hoge melkprijzen, dure boter en kaas
22 Februari, 14:48 NOS nieuws

De zuivelprijzen zitten in de lift. De marktprijzen voor boter en room bereikten vorig jaar recordhoogtes door een alsmaar groeiende vraag. "2017 was het jaar van de boter en 2018 lijkt dezelfde kant op te gaan", zegt topman Hein Schumacher van FrieslandCampina.

Het coŲperatieve zuivelconcern presenteerde vandaag de jaarcijfers. De omzet steeg met 10 procent naar 12,1 miljard euro. De nettowinst daalde met 37 procent naar 227 miljoen euro. Duurdere grondstoffen, de dure euro en eenmalige reorganisatielasten drukten de winst.

De melkveehouders profiteren ook. "De melkprijs begint weer 's met een vier", zegt Schumacher. In 2016 kostte melk nog 32,16 euro voor 100 kilo melk, in 2017 is die gestegen naar 40,01 euro. De aangesloten leden-melkveehouders kregen ruim 4,3 miljard euro betaald voor de geleverde melk, 800 miljoen euro meer dan in 2016. Niet eerder heeft Friesland Campina zoveel voor de melk betaald.

"Voor 2005 was de melkprijs heel stabiel, daarna begon hij licht te fluctueren, maar sinds het loslaten van de melkquota zien we forse schommelingen in de melkprijs. Kleine verschuivingen in volume, aanbod of vraag hebben een geweldige impact. Boeren moeten daar snel op in kunnen spelen."

Boterschaarste, melkpoederberg

Boter is weer in, net als volle melk en vol vet. Een consumententrend van genieten, zegt de topman.

De boterschaarste in Frankrijk vorig jaar was het gevolg van de jarenlange afbouw van de productie, maar nu de consumptie aantrekt moeten boterproducenten weer opschalen.

De vraag naar magere melkpoeder daalt juist, waardoor er een heuse melkpoederberg aan het groeien is en de prijs dus daalt.

Melkfraude

"Fraude schokt ons en kan niet." De fraude door melkveehouders door het sjoemelen met de registratie van melkkoeien zorgt ook voor reuring in de zuivelcoŲperatie. ZuivelcoŲperatievoorzitter Frans Keurentjes was enorm verrast, vooral ook over het aantal boeren die zouden frauderen. "Ik heb er weinig begrip voor. Natuurlijk kunnen mensen in nood rare stappen zetten, maar wij keuren het af en eigenlijk snap ik het ook niet."

FrieslandCampina zegt de boeren niet te kennen die frauderen. "Wij kennen de database van de overheid niet en hebben dus de namen van die melkveehouders niet. Wij wachten de feiten af".

Als blijkt dat er leden van de zuivelcoŲperatie gefraudeerd hebben, kan FrieslandCampina op basis van het reglement sancties nemen. "Daar lopen wij niet op vooruit, want eerst de feiten op orde en ook de aard en omvang is van belang", zegt Keurentjes.

Bij FrieslandCampina zijn 18.900 Nederlandse, Duitse en Belgische melkveehouders aangesloten. Het bedrijf is daarmee een van de grootste zuivelcoŲperaties ter wereld. Het concern heeft vestigingen in 33 landen, 22 werknemers en verkoopt zuivelproducten in meer dan 100 landen.
?Weyts heeft te dure zwarte punten van de lijst geschrapt?
22 Februari, 08:12 Gazet v. Antwerpen

De lijst met zwarte punten in Vlaanderen wordt kleiner en kleiner, maar dat betekent niet dat al die gevaarlijke kruispunten ook effectief zijn aangepakt. Sommige kruispunten blijken van de lijst gehaald zonder dat er structurele ingrepen zijn gebeurd, schrijft Het Belang van Limburg.
Weyts schrapt 'te dure' zwarte punten van de lijst
22 Februari, 07:24 Skynet Belgie
De lijst met zwarte punten in Vlaanderen wordt kleiner en kleiner. Maar dat betekent niet dat al die gevaarlijke kruispunten ook effectief zijn aangepakt. Sommige kruispunten blijken van de lijst gehaald zonder dat er structurele ingrepen zijn gebeurd, schrijft Het Belang van Limburg vandaag.


Volkskrant Ochtend: Zorginstituut hekelt dure medicijnen | Tibetaans-boeddhistische leraar aangeklaagd voor seksueel misbruik
20 Februari, 08:00 Volkskrant
Goedemorgen. Er is een strafaanklacht ingediend tegen de Tibetaans-boeddhistische leraar Namkha Rinpoche wegens omvangrijk seksueel misbruik. Vrouwen zouden onder druk zijn gezet om seks met hem te hebben. Verder in de Volkskrant Ochtend: de verovering van 'het rode bastion Amsterdam' door D66 was een van de opmerkelijkste uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Hoe is het de partij


Dure medicijnen, maar niemand weet waarom: het Zorginstituut is er klaar mee
20 Februari, 02:36 Volkskrant
De torenhoge prijzen die farmaceuten vragen voor sommige medicijnen leiden tot verontwaardiging bij het Zorginstituut, dat adviseert over opname in het basispakket. Het is tijd voor openheid van zaken. Als fabrikanten weigeren duidelijk te maken waarom hun medicijnen zo kostbaar zijn, zouden die middelen voortaan niet meer moeten worden beoordeeld en worden vergoed. Zorginstituut Nederland, dat de


Rotterdammers kunnen kiezen: meer dure of meer goedkope huizen?
14 Februari, 22:12 NOS nieuws

Rotterdam was tot voor kort een stad waar je makkelijk een koophuis kon vinden. Maar inmiddels kent Rotterdam 'Amsterdamse toestanden': er is krapte op de woningmarkt.

Het nieuwe Rotterdamse gemeentebestuur zal daar na de verkiezingen in maart een antwoord op moeten vinden. Meer bouwen wil iedereen, maar de meningen verschillen sterk over de vraag wat voor woningen dat moeten zijn.

"De mensen vechten elkaar de tent uit om hier een huis te mogen kopen", zegt Pico Wilbrenninck, makelaar in Rotterdam-Noord. Appartementen in de wijken rond het centrum staan vaak maar een week te koop. De prijzen van de bij starters gewilde woningen stijgen rap. Een woning die anderhalf jaar geleden nog 110.000 euro kostte, gaat nu gemakkelijk voor 190.000 euro weg. PotentiŽle kopers bieden tienduizenden euro's boven de vraagprijs om maar niet mis te grijpen.

"Er is een groot tekort aan eengezinswoningen voor jonge starters. Er zijn mensen gedesillusioneerd afgehaakt. Deze jonge mensen gaan naar andere gemeenten. Een andere groep die in de verdrukking komt zijn late vijftigers, begin zestigers. Zij willen vaak verhuizen naar betaalbare appartementen in complexen met een lift, maar ook daar is een tekort aan", aldus Wilbrenninck.

Buurgemeenten

De vlucht van jonge gezinnen uit de stad is de politiek al jaren een doorn in het oog. Bijna 30 procent van de jonge gezinnen verlaat Rotterdam omdat er geen geschikte woning is en belandt in omliggende gemeenten als Lansingerland en Barendrecht. Om dit te doorbreken, wil Leefbaar Rotterdam-wethouder Robert Simons vooral duurdere huizen bouwen.

Het zijn Amsterdamse taferelen in Rotterdam, stelt Simons. "De woningmarkt is overspannen en dat is alleen op te lossen door meer te bouwen, vooral in het midden- en hogere segment. Dan hoeven mensen, als het iets beter met hen gaat, niet naar de buurgemeenten te verhuizen." Tienduizenden goedkope huurwoningen gaan de komende jaren onder de sloophamer om plaats te maken voor nieuwbouw, staat in de vorig jaar vastgestelde Woonvisie.

De linkse partijen in Rotterdam ageren sterk tegen de sloopplannen. Volgens lijsttrekker Judith Bokhove van GroenLinks moeten er de komende jaren tienduizenden woningen bijgebouwd worden, maar niet alleen duurdere huizen. "Als er 20.000 betaalbare woningen worden gesloopt, zoals dit college wil, is er straks voor veel Rotterdammers geen plek meer. Er moeten juist 10.000 betaalbare huurwoningen bijkomen, zodat iedereen die in de stad wil wonen dat ook kan", zegt Bokhove.

GroenLinks heeft samen met de PvdA, SP en het op de islam geÔnspireerde Nida een verbond gesloten, in de hoop na de verkiezingen een college te kunnen vormen. Als dat lukt, gaat de Woonvisie direct van tafel, stelt Bokhove.
Ierland wil samen met Nederland onderhandelen over dure medicijnen
14 Februari, 11:24 NOS nieuws

Ierland sluit zich aan bij een groep landen die samen onderhandelen over de prijs van medicijnen. Nederland, BelgiŽ, Luxemburg en Oostenrijk werken al samen en nu heeft de Ierse minister van Volksgezondheid gezegd dat hij ook wil meedoen.

Het idee achter de samenwerking is dat landen sterker staan in de gesprekken met farmaceutische bedrijven als ze de krachten bundelen. De vorige minister Schippers was een pleitbezorger van de gezamenlijke onderhandelingen en ook haar opvolger Bruins ziet veel voordelen.

Innovatie en uitwisseling

"Het is mooi nieuws dat Ierland wil toetreden. Zo zorgen we ervoor dat onze patiŽnten ook op lange termijn kunnen rekenen op toegang tot betaalbare, innovatieve geneesmiddelen", zegt Bruins. Hij benadrukt dat het niet alleen gaat over prijsonderhandelingen, maar ook over uitwisseling van informatie over zorgtechnologie.

Er is geregeld discussie over de prijs van medicijnen. Vorige week was bijvoorbeeld Spinraza in het nieuws, een middel tegen de zeldzame spierziekte SMA. Volgens het Zorginstituut is het medicijn veel te duur om in het basispakket te worden opgenomen. Bruins gaat samen met BelgiŽ onderhandelen om de prijs naar beneden te krijgen.

In oktober slaagde Schippers erin de kosten van het middel Orkambi tegen taaislijmziekte te drukken en na een aanvankelijke weigering kwam het toch in het basispakket. Ook daaraan gingen internationale onderhandelingen vooraf.
Antwerp biedt dure Herman Van Holsbeeck een uitweg
12 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De kans dat Herman Van Holsbeeck (63) bij Anderlecht blijft, wordt kleiner. Toekomstig voorzitter Marc Coucke kijkt onder meer naar hem voor de slechte financiŽle cijfers. De ontsnappingsroute voor Van Holsbeeck heet Royal Antwerp FC.
Sterke stijging uitgaven dure geneesmiddelen op komst
7 Februari, 20:24 NOS nieuws

De uitgaven voor dure geneesmiddelen dreigen de komende jaren te stijgen met vele honderden miljoenen euro's. Dat blijkt uit een analyse die de NOS heeft gemaakt van de Horizonscan geneesmiddelen die het Zorginstituut onlangs gepubliceerd heeft.

Zelfs als de vraagprijzen en het aantal patiŽnten zo laag mogelijk worden ingeschat, gaat het al snel om zo'n 200 miljoen euro aan extra uitgaven. De vraagprijs voor het duurste middel dat eraan komt kan afhankelijk van hoeveel patiŽnten wegen, oplopen tot 1,8 miljoen euro per patiŽnt per jaar.

In onderstaande video leggen we uit welke dilemma's er zijn rond de hele dure medicijnen:

De Horizonscan geneesmiddelen is een lijst van medicijnen waarover nog niet besloten is of ze vergoed gaan worden uit de basisverzekering. In een aantal gevallen gaat het om medicijnen die al vergoed worden, maar waarvoor de farmaceut nu een uitbreiding van de toepassingen aanvraagt, zodat meer patiŽnten voor het middel in aanmerking komen.

De lijst bevat medicijnen tegen ziekten uit zeven verschillende categorieŽn: hart- en vaatziekten, chronische immuunziekten, infectieziekten, longziekten, neurologische aandoeningen, kanker en bloedziekten en stofwisselingsziekten.

Minister

De minister van Volksgezondheid besluit over toelating van medicijnen in het basispakket op basis van adviezen van het Zorginstituut.

De vraagprijs van de 33 dure geneesmiddelen op de door de NOS samengestelde lijst wordt waarschijnlijk hoger dan de door het Zorginstituut gehanteerde maximumprijs van 80.000 euro per QALY (Quality Adjusted Life Year, een extra levensjaar in goede gezondheid).

De Horizonscan van het Zorginstituut vermeldt prijzen per patiŽnt per jaar. In de praktijk ligt volgens het Zorginstituut de prijs van een QALY hoger dan die jaarprijs. Dat komt doordat een behandeling van een jaar niet per se een extra levensjaar in goede gezondheid oplevert. Maar ook doordat patiŽnten vaak nog veel andere, soms kostbare zorg nodig hebben naast hun dure medicijn.

Duurste

In de onderstaande grafiek hebben we de minimale kosten per patiŽnt per jaar afgezet tegen het "realistische patiŽntvolume". Klik op een van de bolletjes in de grafiek en lees meer gegevens over het betreffende medicijn.

Het duurste medicijn op de lijst is Asfotase alfa, een middel tegen een erfelijke stofwisselingsziekte die ernstige schade veroorzaakt aan botten, tanden en soms het zenuwstelsel. Het Zorginstituut verwacht dat het middel tussen de 0,5 en 1,8 miljoen euro per patiŽnt per jaar gaat kosten. Er zijn nu 12 patiŽnten bekend die het middel levenslang moeten krijgen, mogelijk zijn er in totaal vijftig patiŽnten in Nederland.

Nummer twee op de lijst is Metreleptin, ook een medicijn tegen een ernstige erfelijke stofwisselingsziekte. De vraagprijs voor het middel is maximaal 600.000 euro per patiŽnt per jaar. Omdat er maar 25 patiŽnten in aanmerking komen voor het middel, zijn de totale kosten relatief beperkt. Dat geldt ook voor Cerlopinase alfa, de nummer vier op de lijst.

Levenslang

Nummer drie op de lijst is Sebelipase alfa, met afhankelijk van het gewicht van de patiŽnt, een prijs tussen de 280.000 en 858.000 euro per persoon per jaar. Ook dit is een middel tegen een ernstige stofwisselingsziekte dat levenslang wekelijks via een infuus toegediend moet worden. Het medicijn gaat de vervetting van milt en lever door een ontbrekend enzym tegen. Die vervetting kan onder meer leiden tot leverfalen.

Het Zorginstituut verwacht jaarlijks tien patiŽnten als het zogeheten "realistisch patiŽntenvolume". Maar omdat er geen alternatieve behandeling bestaat zou dat ook kunnen oplopen naar het maximale aantal patiŽnten van 425. In dat geval lopen de jaarlijkse extra kosten op tot ruim 364 miljoen euro.

Eculizumab

Eculuzimab, een middel met verschillende toepassingen, is met een kostprijs van 360.000 euro per patiŽnt per jaar nummer vijf in de lijst. Het middel is al toegelaten voor twee ernstige ziekten van het bloed. De totale kosten daarvan zijn 33 miljoen euro per jaar.

Er loopt een aanvraag bij het Zorginstituut voor uitbreiding van de indicatie waarvoor Eculuzimab voorgeschreven mag worden. Dan zouden 1700 patiŽnten met een zeldzame auto-immuunziekte voor het middel in aanmerking komen. De totale extra kostenpost voor Eculuzimab zou dan op kunnen lopen tot 612 miljoen euro per jaar.

Twee ton

De helft van de medicijnen op de door de NOS samengestelde lijst van duurste middelen uit de Horizonscan geneesmiddelen heeft een vraagprijs van tenminste twee ton per patiŽnt per jaar. Het overgrote deel van de dure medicijnen worden betaald uit de ziekenhuisbudgetten.
Nigeriaanse international Elderson en Braziliaan Xandao tekenen bij Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft woensdag de transfers van de Nigeriaanse international Uwa Elderson Echiejile en de Braziliaan Alexandre Luiz Reame, beter bekend als ?Xandao?, afgerond.
Antwerp informeert naar (voorlopig te dure) Ibrahima Cissť, D?Onofrio officieel in bestuur opgenomen
30 Januari, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Antwerp heeft bij het Engelse Fulham geÔnformeerd naar de transfervoorwaarden van Ibra≠hima Cissť. De verdedigende middenvelder trok afge≠lopen zomer voor 2,5 miljoen euro van Standard naar de Engelse tweedeklasser, maar kwam daar dit seizoen nog maar ≠negen keer in actie.
Samsung Galaxy A8 - Dure middenklasser zit tjokvol opties
31 Januari, 06:06 Tweakers
Samsung zet met de Galaxy A8 een goedkopere variant van zijn Galaxy S8 op de markt. Is het een goede smartphone?

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be