NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Duitsland

2News.be / Trefwoorden / Duitsland

Duitsland in afwachting van uitspraak over dieselverbod in steden
Vandaag, 07:00 NOS nieuws

Mag een lokale rechter in Duitsland een stad dwingen om dieselauto's in bepaalde straten te weren, omdat de luchtverontreiniging er te groot is? Over die vraag geeft de hoogste bestuursrechter in Duitsland vandaag uitsluitsel.

De steden DŁsseldorf en Stuttgart moesten naar aanleiding van een uitspraak van rechtbanken bepaalde straten sluiten voor diesels. Het ging om auto's die niet aan de zogenoemde Euro-6-norm voldoen; diesels die pakweg ouder zijn dan drie jaar.

Een milieuorganisatie had de zaak aangespannen omdat de grenswaarden voor stikstofdioxide ver werden overschreden, maar de steden gingen in beroep. Als de rechter ze ongelijk geeft, biedt dat jurisprudentie voor nieuwe rechtszaken in andere steden. De milieuvereniging Deutsche Umwelthilfe heeft al aangekondigd om daar dan direct mee aan de slag te gaan.

Vuile lucht

Veel steden in Duitsland kampen met luchtverontreiniging. In totaal voldoen zeventig steden niet aan de Europese norm. Een uitspraak in het nadeel van DŁsseldorf en Stuttgart betekent niet dat iemand binnenkort met een diesel al die zeventig steden helemaal niet meer in mag.

Als de milieuorganisaties het hoger beroep winnen, kunnen steden wel individueel worden gedwongen dieselauto's in bepaalde gebieden te weren. Het kan dan nog maanden duren voordat dergelijke verboden eventueel worden ingevoerd. Ook moet de handhaving nog worden geregeld.
Zanevska wint Belgisch onderonsje tegen Benoit in Duitsland
Dinsdag, 21:12 Gazet v. Antwerpen

Maryna Zanevska (WTA 189) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde op het ITF-toernooi in het Duitse Altenkirchen (tapijt/25.000 dollar).
Vodafone gebruikers kunnen straks 4G bellen naar Duitsland
Dinsdag, 13:06 Emerce
Vodafone-klanten kunnen vanaf april met Duitsland bellen via VoLTE. Bellen via 4G kan al langer bij T-Mobile, Tele2 en KPN, maar niet over de landsgrenzen.


Krachten die al langer in buurlanden gaande zijn, werken nu ook in Duitsland
Maandag, 02:24 Volkskrant
Gisternacht schrok ik wakker van een Messenger-bericht. 2 uur 19 gaf mijn mobiel aan. 'Als je het mij vraagt, is het allemaal over en voorbij. One big fucking selfmade mess. Totale meltdown waarschijnlijk. Liberale democratie in gevaar. Goede nacht.' De tekst was in het Duits, en ging over wat er momenteel in de Duitse politiek aan de hand is, met name binnen de sociaal-democratische SPD. Het beri


Erdogan wil Duitsland bezoeken zodra er nieuwe regering is
Zondag, 14:24 NOS nieuws

De Turkse president Erdogan wil naar Duitsland komen, zodra de nieuwe bondsregering is aangetreden. Premier Yildirim heeft dat aan de Duitse pers laten weten in MŁnchen, waar hij een grote internationale veiligheidsconferentie bijwoont. Ook verwacht Yildirim dat bondskanselier Merkel in de komende maanden naar Ankara reist en dat de ministers van Buitenlandse Zaken elkaar geregeld treffen.

Yildirim ziet weer mogelijkheden voor wederzijdse toenadering nu de Turks-Duitse journalist Deniz YŁcel vrijdag door de Turkse justitie is vrijgelaten. De vastzetting van YŁcel, die een jaar lang in een Turkse cel zat vanwege het "verspreiden van terroristische propaganda", was een grote splijtzwam in de betrekkingen met Duitsland. YŁcel heeft inmiddels het land verlaten.

Landgenoten toespreken

Yildirim zei zich ook te kunnen voorstellen dat Erdogan, als hij in Duitsland is, zijn landgenoten zal toespreken. Ook andere Turkse politici zouden weer naar Duitsland willen komen om de banden met de grote Turkse gemeenschap daar aan te halen.

Een verbod op bezoeken van Turkse politici aan Duitsland en Nederland om daar politieke toespraken te houden voor hun landgenoten was vorig jaar aanleiding tot felle botsingen met Turkije.

President Erdogan betichtte de twee landen ervan "nazimethoden" te gebruiken om de Turken te weren. Maar volgens Yildirim hoeft Duitsland nu niet bezorgd te zijn over de contacten tussen Turkse politici en Turkse Duitsers.

Tanks bouwen

De premier hoopt dat Duitsland nauw met Turkije wil samenwerken op defensiegebied om een nieuwe tank te bouwen. Beide landen zouden daarvan profiteren, zei Yildirim die erop wees dat Duitsland de machines kan leveren die nodig zijn om de tanks te maken.

Het Turkse leger maakt nu al gebruik van Duitse Leopard 2-tanks in de omstreden campagne tegen Syrische Koerden in Afrin. In Duitsland is daar fel tegen geprotesteerd.

Poging tot verzoening

In tegenstelling tot Duitsland heeft Nederland nog steeds een gespannen relatie met Turkije. Begin deze maand trok Nederland officieel zijn ambassadeur terug uit Turkije, hoewel die diplomaat al sinds maart vorig jaar in Nederland zit. Een poging tot verzoening na de confrontatie over een teruggestuurde Turkse minister die Turken in Rotterdam wilde toespreken, is onlangs mislukt.

Turkije is ook ontstemd over de wens van de Tweede Kamer om voortaan over de 'Armeense genocide' in plaats van over de Armeense kwestie. Ankara spreekt tegen dat er in 1915 sprake was van volkerenmoord, toen Ottomaanse Turken naar schatting meer dan een miljoen ArmeniŽrs om het leven brachten.
Man met 5,28 promille alcohol in bloed in Duitsland: ?Met bier is zoiets onmogelijk?
Vrijdag, 18:00 Gazet v. Antwerpen

In Duitsland is een man met 5,28 promille alcohol in het bloed binnengebracht in een ziekenhuis. De politie deelde mee dat de 35-jarige man donderdagavond bewusteloos lag in de binnenstad van Landau, in het zuidwesten van Duitsland.
Vodafone wil in april bellen naar Duitsland via VoLTE mogelijk maken
Vrijdag, 15:06 Tweakers
Vodafone activeert waarschijnlijk in april de mogelijkheid voor Nederlandse klanten om met Duitse Vodafone-klanten te bellen via 4g. De mobiele aanbieder voert momenteel tests uit met het internationaal inzetten van de techniek.


Jan De Nul bouwt windmolenpark in Duitsland
14 Februari, 16:48 De Tijd
16:23 De Belgische baggeraar Jan De Nul heeft in Duitsland een groot contract in de wacht gesleept voor de bouw van een windpark.


Duitsland denkt na over gratis ov in strijd tegen luchtvervuiling
14 Februari, 12:36 NOS nieuws

De kans bestaat dat in Duitse steden het openbaar vervoer gratis wordt. Duitsland moet van de Europese Commissie haast maken met het terugdringen van schadelijke uitlaatgassen en ziet gratis openbaar vervoer als een mogelijkheid om mensen uit de auto te krijgen.

Binnenkort begint in vijf steden een proef om de lucht schoner te maken: Bonn, Essen, Herrenberg, Reutlingen en Mannheim.

De verantwoordelijke Duitse ministers hebben in een brief aan EU-commissaris Vella van Milieu een aantal plannen gepresenteerd om de luchtkwaliteit in de steden te verbeteren. Naast het aanbieden van gratis openbaar vervoer denken de ministers onder meer aan strengere normen voor vrachtwagens.

Rijverbod

In Duitse steden mag nu al niet meer worden gereden in oude, vervuilende dieselwagens. Wie dat wel doet, krijgt een boete.

Als Duitsland niet op tijd aan de Europese milieunormen voldoet, kan de Europese Commissie naar de rechter stappen. De ultieme straf die kan worden opgelegd, is een rijverbod. Maar zover wil Duitsland het niet laten komen.
Vrouw (24) geplet onder carnavalswagen tijdens stoet

Een 24-jarige vrouw is zondag om het leven gekomen tijdens een carnavalstoet in het Zuid-Duitse Waidhofen. De vrouw, die behoorde tot het veiligheidspersoneel, werd gegrepen door een van de paradewagens. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.
TsjechiŽ voorbij Zwitserland naar halve finales Fed Cup

TsjechiŽ heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Fed Cup. Petra Kvitova (WTA 21) zette de Tsjechische vrouwen zondag in Praag op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong tegen Zwitserland.
Christoff is pas echt groot in Duitsland: ?Klubbb3 leerde Duitsers de polonaise?
11 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Als u dacht dat Christoff groot is in BelgiŽ, dan moet u eens in Duitsland gaan kijken. Bij onze oosterburen zingt hij met Klubbb3 steevast voor zalen van 10.000 man. Ook bij ons worden de Duitse schlagers die hij samen met Jan Smit en Florian Silbereisen brengt, steeds populairder. Op het nieuwe album Ho-dio-di-jee! staan dan ook twee Nederlandstalige nummers. ?Cadeautje voor de Vlaamse fans.?
OS 2018 - Laura Dahlmeier schenkt Duitsland eerste goud in Pyeongchang
10 Februari, 14:06 Skynet
Laura Dahlmeier heeft vandaag olympisch goud veroverd in de 7,5 kilometer sprint in het biatlon bij de vrouwen op de Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.


Europa heeft nu geen behoefte heeft aan een richting of stuurloos Duitsland
9 Februari, 19:48 Volkskrant
Het ambitieuze Duitse regeerakkoord zal alarmbellen doen rinkelen in Den Haag. Terwijl Nederland zich van politiek relletje naar relletje lijkt voort te slepen, staan de ontwikkelingen in Europa niet stil. In Brussel, Parijs en Berlijn lijkt men 2017 - ietwat voorbarig - als het 'jaar waarin het populisme werd verslagen' te beschouwen. Dat sentiment, gekoppeld aan de aankomende Brexit en het besef


SPD-leider Schulz toch geen minister in Duitsland
9 Februari, 15:00 NOS nieuws

De Duitse SPD-leider Martin Schulz wordt toch geen minister van Buitenlandse Zaken. Hij ziet af van de functie vanwege de discussie die binnen de sociaal-democratische partij is ontstaan over zijn positie, schrijft hij in een verklaring.

Die discussie brengt een succesvol resultaat bij de ledenraadpleging over het regeerakkoord in gevaar, zegt Schulz. Volgens hem moet het partijbelang prevaleren boven zijn persoonlijke ambitie om minister te worden.

Draai

Over de positie van Schulz was discussie ontstaan vanwege zijn draai na de teleurstellend verlopen verkiezingen in september. Aanvankelijk kondigde hij aan dat zijn partij in de oppositie zou gaan, maar uiteindelijk schoof hij toch aan bij CDU/CSU voor coalitieoverleg.

De onderhandelingen leidden deze week tot een akkoord met bondskanselier Merkel. Er zou een kabinet komen waarin Schulz zelf minister van Buitenlandse Zaken zou worden.

Woede

Het onderhandelingsresultaat veroorzaakte woede bij onder anderen partijkopstuk Sigmar Gabriel, Schulz' voorganger als partijleider en de huidige minister van Buitenlandse Zaken. In Duitse media sprak hij over "gebroken beloftes".

Schulz benadrukt in zijn verklaring dat het in het landsbelang is dat de SPD-leden het regeerakkoord goedkeuren. Hij zegt dat het leven van de Duitsers er in veel opzichten op vooruit zal gaan.
Met Francesco Friedrich is een nieuwe aanpak in het bobsleeŽn van Duitsland verpersoonlijkt
8 Februari, 19:12 Volkskrant
In Sotsji eindigde het olympisch bobsleetoernooi voor Duitsland in een deceptie. Er werd geen enkele medaille veroverd: een nationale schande. De slee, speciaal ontwikkeld door het Institut fŁr Forschung und Entwicklung Sportgeršte (FES) uit Berlijn, legde het af tegen Russisch materiaal (van de later geschorste Zoebkov) en Amerikaanse hightech met een Duitse naam, BMW, in handen van de befaamde S


Turkije hoopt op "nieuwe bladzijde" in betrekkingen met Duitsland
7 Februari, 15:18 Skynet
De Turkse regering hoopt op een "nieuwe bladzijde in Turks-Duitse relaties", zei de presidentiŽle woordvoerder Ibrahim Kalin vandaag. De Duitse partijen CDU, CSU en SPD zijn het vandaag eens geworden over een regeringscoalitie.


'Akkoord in Duitsland over Grote Coalitie'
7 Februari, 10:12 NOS nieuws

In Duitsland hebben CDU/CSU en SPD een akkoord bereikt over voortzetting van hun Grote Coalitie, melden de ARD en het weekblad Der Spiegel. Het waren de langste na-oorlogse onderhandelingen over een regeringscoalitie. De verkiezingen in Duitsland waren in september.

Het Duitse persbureau DPA heeft het over een doorbraak in de onderhandelingen. Er zouden nog steeds meningsverschillen bestaan op verscheidene terreinen.

Bild meldt dat de belangrijkste ministeries verdeeld zijn. De christen-democraten krijgen Defensie en Economische Zaken, de sociaal-democraten Buitenlandse Zaken, FinanciŽn en Sociale Zaken.

De onderhandelaars hebben in het partijkantoor van de CDU van bondskanselier Merkel de hele avond en nacht gewerkt aan de totstandkoming van het akkoord.

Als er een regeerakkoord ligt, is dat ter beoordeling aan de leden van de sociaal-democratische SPD. Wanneer en hoe dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.
Gezin van 4 in Duitsland omgekomen door koolmonoxidevergifitiging
5 Februari, 18:00 NOS nieuws

In de Duitse deelstaat Baden-WŁrttemberg, in Esslingen, is een Turks gezin omgekomen door koolmonoxidevergiftiging. De politie gaat uit van een tragisch ongeval. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht.

Een familielid bracht een bezoek aan het gezin en werd bezorgd toen de deur niet open werd gedaan. Vervolgens keek die door het raam en zag twee lichamen. De politie werd meteen gealameerd. Hulpdiensten vonden in het huis vier lichamen: een man en vrouw van 29 en hun 4-jarige zoon en 3-jarige dochter.

De Nederlandse brandweer startte vandaag een campagne om mensen te wijzen op de gevaren van koolmonoxidevergiftiging. Ook artsen zien symptomen voor een koolmonixdevergifting geregeld over het hoofd. Ze denken dan eerder aan een griepje.
Duitsland betaalt 2556 euro aan Joden die in Algerije zijn vervolgd
5 Februari, 15:00 NOS nieuws

Duitsland gaat schadevergoeding betalen aan Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Algerije zijn vervolgd. Dat zijn de Duitse overheid en de Joodse organisatie die zich inzet voor schadevergoeding overeengekomen.

Het gaat naar schatting om 25.000 overlevenden, die tussen juli 1940 en november 1942 in Algerije woonden. Veruit het grootste deel deze groep leeft nu in Frankrijk. Zo'n 3900 overlevenden wonen in IsraŽl. Zij hebben allemaal recht op een eenmalige uitkering van 2556,46 euro.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Joden in Algerije door het met Duitsland samenwerkende Vichy-bewind geweerd uit de politiek, ontslagen op het werk en de toegang tot de scholen ontzegd. Ook werd de Joden in Algerije het Frans staatsburgerschap ontnomen.

73 miljard euro

De onderhandelingen hebben jaren geduurd. Recent zijn er ook uitkeringen uitbetaald aan Joodse overlevenden van de oorlog in Marokko en van de Slag om Leningrad, zegt Greg Schneider, van de Claims Conference, de organisatie die namens 23 Joodse organisaties heeft onderhandeld. De Claims Conference gaat speciale kantoren openen in Frankrijk waar mensen die aanspraak maken op een vergoeding zich kunnen melden.

Direct na de Tweede Wereldoorlog werden mogelijke herstelbetalingen door Duitsland aan de slachtoffers van de nazi's door de geallieerden opgeschort om te voorkomen dat Duitsland, net als na de Eerste Wereldoorlog, zou bezwijken onder de schuldenlast.

Sindsdien hebben verschillende landen, zoals Polen, Griekenland en ItaliŽ, wel een schadevergoeding ontvangen. Ook heeft Duitsland geld uitgekeerd aan groepen van individuen. Bij elkaar heeft Duitsland 73 miljard euro betaald.

840 miljard euro

Na de eenwording van Duitsland in 1990 spraken het toenmalige West- en Oost-Duitsland, de VS, Groot-BrittanniŽ, Frankrijk en de USSR (Rusland) in het Twee-plus-Vier-Verdrag af dat er geen verdere aanspraken op herstelbetalingen meer gedaan konden worden.

Het Internationale Gerechtshof in Den Haag bepaalde in 2012 dat schadevergoedingen niet meer via buitenlandse rechtbanken geŽist kunnen worden, maar alleen nog via politieke overeenkomsten tot stand kunnen komen.

Tegenwoordig speelt de kwestie van de herstelbetalingen her en der weer op. Polen zegt nu zelfs een serieuze eis voor te bereiden. De Poolse minister van Buitenlandse Zaken noemde al een bedrag van 840 miljard euro.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be