NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Duitse

2News.be / Trefwoorden / Duitse

BMW vervangt Duitse diesels bij rijverbod
Vrijdag, 22:24 NOS nieuws

BMW gaat in Duitsland leasediesels omruilen voor benzineauto's als die niet meer worden toegelaten in milieuzones. Bezitters van een BMW-diesel die binnen een straal van honderd kilometer rond zo'n stad wonen, kunnen ook aanspraak maken op de regeling.

BMW Nederland bevestigt tegenover de NOS een bericht van het AD. BMW is erg bang dat het oordeel van de rechtbank in Leipzig - die het toestond dat deze stad diesels weert - voor meer steden gaat gelden. In dat geval zou het populaire Duitse automerk veel potentiële klanten verliezen.

Om hoeveel auto's het bij onze oosterburen gaat, durft de woordvoerder niet te zeggen. Dat de regel alleen geldt voor leaserijders en niet voor 'gewone' particulieren, ligt volgens BMW Nederland in het feit dat veel Duitse BMW-rijders een leasecontract hebben. "Via zo'n contract met ons is het natuurlijk makkelijker om diesels terug te kopen en om te ruilen", aldus de woordvoerder.

Nederland

De woordvoerder weet niet of zo'n regeling ook in Nederland mogelijk is. "Het is nog veel te vroeg om dat te zeggen. Hier in Nederland is het in elke stad weer anders met eventuele milieuzones. In ieder geval hebben we het in Nederland over een veel beperkter aantal dieselauto's dan in Duitsland."
Duitse moslimagent geeft vrouw geen hand: 1000 euro boete
Vrijdag, 20:36 NOS nieuws

Een Duitse islamitische politieagent die zijn vrouwelijke collega weigerde een hand te geven, heeft van zijn werkgever een boete gekregen van 1000 euro. In plaats van haar hand te schudden, legde hij tot verbazing van collega's en toezichthouders zijn hand op zijn hart en maakte hij een buiging. Dat deed hij vanwege religieuze redenen, zeggen de autoriteiten van de deelstaat Rijnland-Palts.

Het gebeurde vorig jaar mei in de stad Montabaur op het promotiefeest van de man. De vrouw wilde hem daar feliciteren.

De werkgever van de agent ontslaat hem niet, omdat hij een document heeft ondertekend waarin staat dat hij vrouwen in de toekomst gewoon een hand geeft. Hij zal ze als gelijkwaardig beschouwen. Als hij toch weer een hand weigert, wordt hij ontslagen, zegt de politie.
Horst Seehofer, de Duitse versie van Jambon en Francken
Vrijdag, 10:24 De Tijd
09:53 Met Horst Seehofer krijgt Duitsland een mengeling van Jan Jambon en Theo Francken als minister van Binnenlandse Zaken. Hij is het symbool van het rechtsere Duitse migratiebeleid.


Duitse ambulance tientallen keren uitgerukt in Achterhoek
Donderdag, 09:48 NOS nieuws

De Duitse ambulance in Isselburg is in een halfjaar tijd ruim 50 keer uitgerukt om Nederlanders in nood te helpen. Dat blijkt uit de evaluatie van het project Spoedhulp zonder Grenzen.

In de Oost-Achterhoek kan een ambulance vanaf de Duitse kant van de grens soms sneller bij een noodgeval zijn. Vanaf het tweede kwartaal 2017 werkten bij wijze van proef Duitse Notfallsanitäter in Nederland, schrijft Omroep Gelderland.

De Duitse ambulancebroeders zijn de afgelopen periode uitgerukt in onder meer Dinxperlo en Aalten, maar ook in 's-Heerenberg en Silvolde. Vooral in Dinxperlo waren de afgelopen jaren grote problemen. Dat lijkt door dit project grotendeels opgelost.

'Net als tanken'

"Natuurlijk zijn er verschillen in spraak en cultuur, maar het gaat hier om het redden van mensenlevens," zegt Cees Schenkeveld van het Bureau Acute Zorg Euregio.

"Patiënten verwachten gewoon de beste zorg. Of er nou een Duitser of een Nederlander komt helpen dat moet niet uitmaken. Het moet net zo gewoon worden als tanken in Duitsland. Of het kopen van koffie in Nederland."

Mensen in Nederland die hulp nodig hebben, bellen naar 112. De meldkamer kijkt welke ambulance het snelst ter plaatse kan zijn. De aanrijtijd vanuit Isselburg is ongeveer 6 à 7 minuten. In Nederland staat de ambulance in Varsseveld en de aanrijtijd is dan vaak 13 à 14 minuten.

De Duitse ambulancebroeders in Duitsland hebben een intensieve training gevolgd en een speciaal certificaat gehaald om in Nederland te mogen helpen. Ze evalueren geregeld met de Nederlanders.

Hartaanval universeel

Ambulancebroeder Hermann Thomas: "Soms zijn er spraakverschillen en verschillen in gewoonten. Maar als iemand naar z'n hart grijpt in Nederland dan is dat niet anders dan wanneer een Duitser dat doet. Wij weten wat we dan moeten doen."

De Inspectiedienst voor de gezondheidszorg volgt het project op de voet. Als het experiment slaagt en de werkwijze definitief zou worden, wordt de Duitse ambulance een soort van onderaannemer van de Nederlandse ambulancedienst.

In februari was er nog een gezamenlijke oefening.
Duitse interesse voor smaakmaker van Waasland-Beveren
Donderdag, 08:36 Gazet v. Antwerpen

Waasland-Beveren verloor in de winter al sterkhouders Seck en Morioka. Komende zomer keert Thelin terug naar Anderlecht en bovendien wordt het ook moeilijk om Nana Opoku Ampomah te houden. De 22-jarige Ghanese winger geniet momenteel al interesse van Fortuna Düsseldorf.
Hoogste Nederlandse onderscheiding voor Duitse oud-minister
Woensdag, 16:24 NOS nieuws

De Duitse oud-minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft in Berlijn de hoogste Nederlandse onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten tijdens de eurocrisis. Hij is benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door minister van Financiën Wopke Hoekstra.

Volgens Hoekstra bleef Schäuble zich inzetten voor het bij elkaar houden van de eurozone, in een lastige tijd waarin veel onzeker was. "Niemand wist hoe groot de ellende zou zijn. Zijn inzet is een enorme verdienste. Daarom krijgt hij de hoogste onderscheiding die we hebben."

Gevreesde minister

De 75-jarige Schäuble legde in oktober vorig jaar zijn werk als minister van Financiën neer. In eigen land is hij geliefd, volgens een recente enquête zelfs de populairste politicus van heel Duitsland. Daarbuiten wordt hij ook gevreesd en soms zelfs gehaat.

In Brussel werd Schäuble bekend om zijn strenge bezuinigingseisen aan Zuid-Europese landen, vooral aan Griekenland. Zijn vertrek als minister van Financiën werd door voorstanders van een minder strenge aanpak gevierd als 'het einde van het spaardictaat uit Brussel'.

Bijzonder

Schäubles carrière is indrukwekkend. Al meer dan 45 jaar zit hij in de Duitse Bondsdag. Voor Merkel was hij partijvoorzitter van de CDU. Nu is Schäuble Bondsdagpresident, een functie vergelijkbaar met onze voorzitter van de Tweede Kamer. Voordat hij zijn onderscheiding kreeg, beëdigde hij Merkel en haar nieuwe kabinet.

De uitreiking van een kruis van verdienste aan iemand in het buitenland is bijzonder. Van de 2815 koninklijke onderscheidingen die in 2017 werden uitgereikt, gingen er slechts drie naar buitenlanders.
Duitse feministe Marlies Krämer (80) sleept haar bank voor de rechter: ze wil als vrouw aangesproken worden
Woensdag, 02:36 Volkskrant
Een Duitse feministe wil geen 'Kunde' van de bank zijn, maar uitdrukkelijk 'Kundin' en sleepte haar bank voor de rechter. 'Taal is de sleutel naar gelijke rechten.' Dat is al zo'n 25 jaar de lijfspreuk van de Duitse feministe Marlies Krämer (80). Een vergelijkbare gedachtengang dreef de gemeente Amsterdam onlangs bij het vervangen van 'dames en heren' door het genderneutrale 'mensen'. Alleen: Kräm


Grote politieactie tegen aan AK-partij gelieerde Duitse motorclub
Dinsdag, 17:00 NOS nieuws

De Duitse politie heeft vanochtend tientallen huiszoekingen verricht bij leden van motorclub Osmanen Germania. Ook clubhuizen werden doorzocht. De groep, die officieel als boksclub geregistreerd staat, is volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken verbonden met de Turkse AK-partij en indirect met president Erdogan.

Bij de grote politieactie werden zo'n zestig panden in deelstaten Hessen, Baden-Württemberg en vooral Noordrijn-Westfalen doorzocht. In die deelstaat viel de politie woningen in onder andere Essen, Keulen en Duisburg binnen. Bij de actie waren meer dan duizend agenten en speciale eenheden van de politie betrokken.

Illegale praktijken

Volgens het Duitse ministerie is er een sterk vermoeden dat de club zich bezighoudt met illegale praktijken. Met de maatregelen laten de federale regering en deelstaatregeringen zien dat "criminele activiteiten niet worden getolereerd, ongeacht de sociale achtergrond". Het is niet bekend wat de actie heeft opgeleverd.

In het verleden waren er gewelddadige conflicten tussen Osmanen Germania en andere groeperingen, waaronder de Koerdische groepering Bahoz. Er waren eerder al grote politieacties tegen de organisatie.

Osmanen Germania bestaat naar eigen zeggen sinds 2015. De motorclub heeft in Duitsland 22 afdelingen en in totaal ongeveer driehonderd, vooral Turkse, leden. De motorclub staat bekend als Turks-nationalistisch en extreemrechts. Zelf zegt de organisatie dat het jongeren van de straat wil houden.

Duitsland en Turkije

Dat de Duitse politie uitgerekend een Turks-Duitse motorbende aanpakt, ligt gevoelig. De relatie tussen Duitsland en Turkije is de afgelopen jaren onder druk komen te staan door een reeks incidenten. Zo bekritiseerde Duitsland Turkije vanwege de massa-arrestaties en -ontslagen na de mislukte staatsgreep van 2016 en de aanhoudingen van een Duitse mensenrechtenactivist en een Duitse journalist.

Turkije was niet blij met de Duitse kritiek en vond bovendien dat de Duitsers geen politiek asiel hadden mogen verlenen aan gevluchte Turkse officieren na de staatsgreep.
Duitse energiefusie kost 5.000 banen
Dinsdag, 11:36 De Tijd
11:04 De Duitse energiegroep E.ON gaat tot 5.000 banen schrappen na de deal met land- en sectorgenoot RWE.


Canada heet Filip welkom met Duitse vlag
Maandag, 22:24 NOS nieuws

Het Belgische koningspaar is vandaag in Canada verwelkomd met de Duitse vlag. De officiële welkomstceremonie was bij de ambtswoning van gouverneur-generaal Julie Payette, de vertegenwoordiger van het staatshoofd van Canada, koningin Elizabeth.

De vlag werd verwijderd toen Belgen in het gevolg van koning Filip de Canadezen op hun fout wezen.

Elk staatshoofd dat Canada bezoekt, plant een esdoorn in de tuin van de residentie van het staatshoofd. In diezelfde tuin staat de boom die koningin Fabiola daar plantte in 1977 bij haar bezoek aan Canada. Aan die boom hingen vandaag twee vlaggen, de Canadese en de Duitse.

Bij de plechtigheid werden koning Filip en koningin Mathilde toegesproken in het Duits en Frans, maar niet in de andere officiële taal van België, het Nederlands. Het koningspaar is een week in Canada.
Merkel en Macron blazen Frans-Duitse as nieuw leven in
Maandag, 19:06 Skynet
De Duitse bondskanselier Angela Merkel brengt eerstdaags een bezoek aan de Franse president Emmanuel Macron. Merkel en Macron willen de Europese top van 22 en 23 maart voorbereiden en de lijnen uitzetten van de op stapel staande hervormingen van de eurozone.


Duitse minister Seehofer: 'Een grote coalitie, voor de kleine man'
Maandag, 14:36 NOS nieuws

Angela Merkel (CDU) heeft in Berlijn het startschot gegeven voor haar nieuwe Große Koalition. Met SPD-voorman Olaf Scholz en CSU-voorman Horst Seehofer tekende ze om 14:00 uur het coalitie-akkoord. Woensdag wordt ze dan opnieuw tot kanselier gekozen. Na de langste onderhandelingsperiode in de Duitse na-oorlogse geschiedenis is het volgens Merkel "tijd om nu ook met regeren te beginnen".

Waar de verschillende partijen op willen gaan inzetten werd in de afgelopen 24 uur al duidelijk.

CSU: Uitzettingen, uitzettingen, uitzettingen

"Dit is een grote coalitie, voor de kleine man", zei de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer op een persconferentie voorafgaand aan de ondertekening in Berlijn. Zijn partij CSU, waar alleen in Beieren op kan worden gestemd, is de conservatiefste van de drie coalitiepartners. Hij lijkt de taak op zich te nemen om de miljoen mensen die overstapten naar de AfD terug te winnen voor de Union van CDU/CSU.

In de zondagskrant Bild am Sonntag wees Seehofer er al op dat hij zich wil gaan richten op een "masterplan voor snelle asielprocedures en consequente uitzettingen". Te veel uitgeprocedeerde asielzoekers willen of kunnen het land niet verlaten. "Het aantal uitzettingen moet omhoog, vooral voor criminele asielzoekers en radicale moslims."

Heimatministerium

Seehofer wordt ook verantwoordelijk voor het zogenoemde "Heimatministerium", wat je zou kunnen vertalen met "ministerie voor Vaderland". In de deelstaten Beieren en Noordrijn-Westfalen bestaat dat al. Het moet zich nu in het hele land gaan richten op het verbeteren van het "thuisgevoel" van Duitsers, al blijft vaag hoe ze dat willen doen. Mede daarom wordt dit gezien als poging een onderwerp van de populistische AfD terug te veroveren.

SPD: strijd aangaan

Anders dan in de vorige grote coalitie wil de SPD nu meer de strijd aangaan met Merkel. Een goed voorbeeld is de wetswijziging over abortussen die ze hebben aangekondigd. Op dit moment is het in Duitsland verboden daar openlijk informatie over te verspreiden. Huisartsen mogen er bijvoorbeeld geen folders over uitdelen. In november werd een huisarts nog veroordeeld tot het betalen van een boete van 6000 euro voor het plaatsen van een link op haar website naar informatie over abortus.

De SPD vindt de wet niet meer van deze tijd. Maar CDU/CSU hebben al aangekondigd dat zij zo'n wetswijziging niet zullen steunen. Daar is de SPD niet van onder de indruk. "Wij zijn niet de brave juniorpartner", zei de vicevoorzitter van de SPD Ralf Stegner. "We moeten van het begin af aan een duidelijk tegengewicht bieden."

De verwachting is dat de partijen meer met elkaar overhoop zullen liggen: op die manier proberen ze hun eigen achterban tevreden te houden en hun eigen gezicht te behouden.

CDU: migratie en Europa

Ook Merkel leek zich te richten op de overstapper naar de AfD. Ze belooft niet alleen betere levensomstandigheden voor iedereen, maar pleit ook voor een nieuw migratiebeleid. "De mensen willen een handelingsbekwame staat", zei ze. "We moeten op het gebied van veiligheid en integratie, ook voor mensen die niet mogen blijven, laten zien dat wet en recht hier gelden."

Daarbij kijkt ze ook naar de rest van Europa: "Dat kan niet alleen door Duitsland gedragen worden." Merkel wees er opnieuw op dat heel Europa baat heeft bij het beter verdedigen van de buitengrenzen en bij gezamenlijke ontwikkelingssamenwerking om te voorkomen dat mensen naar Europa willen komen.

Naar Parijs

Niet alleen in Duitsland werd naar een nieuwe regering uitgekeken, ook in Parijs. De Franse president wacht al een half jaar op antwoord uit Berlijn op zijn hervormingsplannen.

Merkel deed vandaag weinig toezeggingen. Het verdelen van schulden van EU-landen over de lidstaten is wat haar betreft "uitgesloten". En over een Europees investeringsbudget zei ze zuinigjes "daar moeten we het over hebben". Ze kondigde wel aan nog voor de EU-top van eind volgende week op bezoek bij Macron te gaan.
Energiedeal hertekent Duitse nutssector
Maandag, 11:00 De Tijd
10:40 De miljardendeal tussen de Duitse energiereuzen E.ON en RWE is het sluitstuk van een enorme transformatie, die in gang werd gezet door de beslissing van Angela Merkel om kernenergie achter te laten.


Bejaarde Duitse man in ziekenhuis nadat kerstboom in vlammen opgaat
Maandag, 10:42 Skynet
De winter is definitief uitgezwaaid, veel mensen kijken reikhalzend uit naar warmer weer en proberen te genieten van de eerste lentezon. Toch zijn er hier en daar nog diehards die niet van wijken willen weten. Zo ook een bejaard echtpaar uit Rijnland-Palts in het zuidwesten van Duitsland. Verknocht als ze zijn aan kerstmis en alles wat dat met zich meebrengt, laten ze hun kerstboom traditioneel tot diep in de lente in hun woonkamer staan, maar dat zal dit jaar niet het geval zijn. De boom ging namelijk in vlammen op.


'Duitse staat moet veiligheid moskeeën waarborgen'
Maandag, 08:30 NOS nieuws

De Turkse organisatie Ditib wil dat de Duitse staat de veiligheid van moskeeën in het land waarborgt en gebouwen bewaakt. De oproep komt na brandstichting bij twee moskeeën. De politie onderzoekt of er een verband is met demonstraties door Koerden die de afgelopen dagen betoogden.

Dit weekend raakte onder andere een moskee in Berlijn beschadigd door brand. Ooggetuigen hebben drie jongeren weg zien lopen, maar er is vooralsnog niemand opgepakt. Justitie gaat ervan uit dat de brandstichting een politieke achtergrond heeft,

Dit weekend demonstreerden in vijf Duitse steden, en in andere Europese steden, Koerden tegen de acties van de Turkse regering in Noord-Syrië. Die demonstraties liepen op verschillende plekken uit de hand, zoals op de luchthaven van Düsseldorf.

Volgens correspondent Judith van de Hulsbeek wijzen de plekken waar brand is gesticht op een bepaalde richting. Zo is van Ditib, het overkoepelend orgaan van Turkse verenigingen in Duitsland, bekend dat die de Turkse president Erdogan steunt. Ditib vertegenwoordigt zo'n 70 procent van de Turken in Duitsland. Volgens de vereniging is de aanslag in Berlijn de achttiende in twee maanden tijd.

Toenemende spanningen

In Duitsland neemt het geweld tussen de 3 miljoen Turken op verschillende terreinen toe sinds de couppoging in Turkije in de zomer van 2016. Van de Hulsbeek: "Eerst zag je spanningen tussen Turken die pro-Erdogan zijn en Turken die ervan werden verdacht aanhanger van de Gülen-beweging te zijn." De in de VS woonachtige geestelijke Gülen wordt door Erdogan verantwoordelijk gehouden voor de coup.

"Maar sinds de inval in het noorden van Syrië gaat het ook steeds vaker tussen de Duitse Turken die pro-Erdogan zijn en Koerdische Duitsers", stelt Van Hulsbeek. "Er zijn een paar keer demonstraties uit de hand gelopen, vechtpartijen, er is ook een keer een theehuis aangevallen door gemaskerde Koerdische jongeren, en nu gebeurt dit weekend dit. Er zijn echt wel zorgen dat dit uit de hand gaat lopen."

De Duitse overheid probeert het conflict zo veel mogelijk te sussen, bang als de autoriteiten zijn dat het conflict overslaat van Turkije naar Duitsland. Zo worden sommige demonstraties verboden en mogen er geen vlaggen meer worden meegenomen van de terreurbeweging PKK of van PKK-leider Öcalan.
Griekenland pakt twee Duitse journalisten op
10 Maart, 12:06 NOS nieuws

In het noordoosten van Griekenland zijn twee Duitse journalisten gearresteerd. Dat gebeurde niet ver van de grens met Turkije.

Volgens de lokale politie waren de journalisten een militaire zone binnengegaan waar ze niet mochten komen. De journalisten, die werken voor de Duitse tv-zender ARD, zeggen dat ze een verhaal maakten over migranten die door het gebied trekken. De twee worden later vandaag voorgeleid aan een rechter.

Er staan in Griekenland strenge straffen op het binnendringen en fotograferen of filmen in militair gebied. In 2001 kregen twee Nederlandse vliegtuigspotters drie jaar celstraf, omdat zij naar een militaire basis waren gegaan. In hoger beroep werden ze vrijgesproken, omdat ze 'te goeder trouw' hadden gehandeld.
Coalitie van Merkel is compleet, Scholz wordt Duitse vicekanselier
9 Maart, 13:42 Skynet
De nieuwe regering van de Duitse bondskanselier Angela Merkel is compleet. Na CDU en CSU stelde vandaag ook de sociaaldemocratische partij SPD haar zes ministers voor. De regering zal woensdag, bijna een half jaar na de parlementsverkiezingen, beëdigd worden.


Hoera: invoering Duitse tol loopt vertraging op
9 Maart, 10:06 AutoBlog
Het omstreden plan laat nog even op zich wachten. De Duitsers trokken zich niets aan van de kritiek uit de omliggende landen. De omstreden tol voor buitenlandse automobilisten moest en zou er komen. Zo snel mogelijk. Aanvankelijk was het de bedoeling dat buitenlanders per 2019 gingen betalen voor het gebruik van Duitse snelwegen. Die invoering […]


"Invoering Duitse tol pas in 2020"
9 Maart, 04:12 NOS nieuws

Het duurt zeker tot 2020 voordat in Duitsland de tolheffing voor buitenlandse automobilisten zal worden ingevoerd. Dat melden Duitse media op basis van de krant Handelsblatt.

Er zou onder meer vertraging zijn ontstaan in de aanbestedingsprocedure, zeggen overheidsbronnen. Verder zouden er nog te veel problemen zijn met de bescherming van persoonsgegevens van automobilisten.

Ook is het lastig om het project van de grond te krijgen omdat leveranciers van het tolheffingssysteem hun financiering moeilijk rond krijgen. Ze zeggen dat banken moeilijk doen. De leveranciers worden door de overheid betaald op basis van het aantal buitenlandse auto's dat Duitsland in en uit rijdt. Volgens banken geeft dat geen zekerheid en willen ze daarom het project niet financieren.

Oorspronkelijk stond de invoering van de tolheffing gepland voor 2019. Het innen van de tol moet via via de registratie van het kenteken, er komen dus geen vignetten, stickers of tolpoortjes.

Er is veel kritiek op een tolvignet voor niet-Duitse automobilisten. Nederland heeft zich in december aangesloten bij een rechtszaak die Oostenrijk voort tegen de Duitse plannen. Minister Van Nieuwenhuizen vindt de plannen discriminerend.
Omstreden AfD-politicus neemt ontslag na belediging van Duitse Turken
8 Maart, 13:48 Gazet v. Antwerpen

André Poggenburg, een van de meest omstreden politici van de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland, heeft donderdag zijn bestuursfuncties neergelegd nadat hij de in Duitsland levende Turken ?handelaren in komijn? en ?kameeldrijvers? had genoemd, die in Duitsland ?niets te zoeken en niets te zeggen? hebben.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be