NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Duikt


National Geographic erkent eigen racistische verleden
13 Maart, 09:48 NOS nieuws

National Geographic gaat in zijn april-editie door het stof vanwege de racistische artikelen in het blad door de jaren heen. Het tijdschrift is deze maand geheel gewijd aan racisme en voor die gelegenheid liet het onderzoek doen naar zijn eigen verleden.

"Ik ben de tiende hoofdredacteur van National Geographic sinds de oprichting in 1888", schrijft Susan Goldberg. "Ik ben de eerste vrouw en de eerste Joodse - twee groepen die in dit blad ook ooit werden gediscrimineerd. Het doet me pijn om de vreselijke verhalen uit het verleden van dit blad te delen. Maar toen we besloten deze april-editie aan het onderwerp ras te wijden, leek het ons nodig ons eigen verleden te onderzoeken voordat we naar anderen kijken."

Goldberg noemt een reeks voorbeelden, waaronder stereotiepe foto's van westerlingen die "onbeschaafde" volkeren laten zien die gefascineerd zijn door westerse technologie, zoals fotocamera's. In 1916 werden Aboriginals in een artikel over AustraliŽ "wilden" genoemd die het minst intelligent van alle mensen zijn.

Ook hield het tijdschrift veel zaken buiten het blad, zoals verschrikkingen onder het apartheidsregime in Zuid-Afrika. "De stem van zwarte Zuid-Afrikanen kwam er niet in voor", concludeert John Edwin Mason van de University of Virginia, na een onderzoek in opdracht van National Geographic.

In een stuk uit 1962, 2,5 jaar na het bloedbad van Sharpeville, waarbij 69 zwarte Zuid-Afrikanen werden doodgeschoten door de politie, krijgen de problemen van de zwarte bevolking geen aandacht. "Het enige dat zwarte mensen doen is exotisch dansen... bedienden of arbeiders. Het is bizar eigenlijk, om te zien wat de redacteuren en fotografen bewust niet zagen."

Mason stelt vast dat National Geographic weinig deed om zijn lezers iets anders voor te schotelen dan stereotypes, waar een blad als Life dat bijvoorbeeld wel deed. Maar inmiddels is er ook bij National Geographic veel verbeterd, voegt hij eraan toe.

Mason noemt als voorbeeld het initiatief van het blad om in 2015 na de aardbeving in HaÔti jonge HaÔtianen een camera te geven om hun eigen verhalen vast te leggen. Hun beelden zijn heel erg belangrijk, benadrukt hij.
Chris Lomme duikt op in ?Thuis?
13 Maart, 09:48 Gazet v. Antwerpen

Wie dinsdagavond naar ?Thuis? kijkt, zal een nieuw gezicht zien verschijnen. Chris Lomme komt de cast van de Vlaamse soap even versterken. ?We sprongen een gat in de lucht, toen ze ?awel ja? zei!? vertelt ?Thuis?-producent Hans Roggen.
Academie voor Muziek en Woord duikt overal op in het centrum
10 Maart, 14:30 Gazet v. Antwerpen
Leerlingen van de Academie voor Muziek en Woord maakten van de shoppingdagen gebruik om hun kunnen te tonen aan de passanten.


Auto duikt tien meter de gracht in, maar inzittenden zijn spoorloos
10 Maart, 07:54 Gazet v. Antwerpen

Aan de Hobokense Herenpolderbrug werd de brandweer zaterdagmorgen opgeroepen naar een auto die tien meter van een helling was afgeschoven en op het dak terecht was gekomen. Verrassing: er waren geen inzittenden.
Beelden gelekt van Temptation Island: Tim duikt bed in met verleidster

Dat er ?no girls allowed? zijn op de kamer van Aalstenaar Tim, dat wisten we al langer. Maar in gelekte beelden van de negende aflevering van ?Temptation Island? lijkt daar toch verandering in te komen.
Belg duikt op in top 300 van miljardairslijst Forbes, Trump dondert eruit
6 Maart, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Albert FrŤre duikt dit jaar de top 300 binnen van de miljardairslijst van Forbes. Dat blijkt uit de nieuwe rangschikking van rijkste mensen ter wereld die het Amerikaanse magazine dinsdag heeft verspreid. Forbes schat het vermogen van FrŤre op 6,2 miljard dollar (4,9 miljard euro), goed voor plaats 281.
Jambers duikt opnieuw onder in de politiek en focust op Antwerpse machtsstrijd
6 Maart, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Net als bij de vorige verkiezingen in 2014 gaat Paul Jambers een docureeks maken voor VTM. Deze keer zal hij in Jambers in de Politiek echter uitsluitend focussen op de machtsstrijd in Antwerpen.
Schotenaar duikt op in IS-onthoofdingsfilm: dertig jaar cel gevorderd

Het federaal parket heeft dertig jaar cel geŽist tegen Arben Imishti uit Schoten. De man dook in 2014 op in een onthoofdingsvideo van Islamitische Staat. In het filmpje is te zien hoe Arben, aan de zijde van de beruchte beul Jihadi John, een man onthoofdde. Het slachtoffer was een soldaat van het Syrische leger.
Carrefour duikt in het rood
28 Februari, 19:42 De Tijd
19:33 Met een verlies van ruim 1 miljard euro in 2017 besluit de Franse supermarktgroep ook in haar dividend te snijden.


Bus van De Lijn duikt op in Syrisch conflictgebied: hoe komt die daar terecht?
28 Februari, 11:18 Gazet v. Antwerpen

Een opvallend beeld uit SyriŽ: aan de rand van hoofdstad Damascus staat een bus van De Lijn geparkeerd. Hoe is dat voertuig daar gekomen en met welke reden staat die daar?
Vermist prinsenlint duikt weer op na vijftien jaar: "Plots zag ik die man staan..."
20 Februari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Een geel-blauw lint met de vermelding ?Prins Harry I 2003? zette zondag de stoet op stelten in Herenthout.

Het kleinood werd uiteindelijk van de nek van de drager geknipt.
Verloren bruidsjurk duikt na 33 jaar opnieuw op na fout van stomerij
12 Februari, 21:00 Gazet v. Antwerpen

Het was een prachtige huwelijksdag geweest voor de Amerikaanse Michelle Havrilla en haar man in 1985. Na het trouwfeest gaf de vrouw haar trouwkleed aan een stomerij om het daarna mooi te kunnen opbergen maar ze kreeg het nooit terug. Nu, 33 jaar later, is het kleed terecht. ?Ik geloof mijn ogen niet?, klonk het tussen de tranen door.
Belgen van Wolfsburg gaan onderuit bij staartploeg Werder Bremen: degradatiespook duikt weer op
11 Februari, 21:00 Gazet v. Antwerpen

Wolfsburg heeft zondag de 22e speeldag in de Duitse Bundesliga afgesloten met een 3-1 nederlaag op het veld van staartploeg Werder Bremen, dat zo wat meer ademruimte krijgt. Voor ?De Wolven? dreigt het degradatiespook.
Schietpartij bordeel: Verdachte duikt na achttien jaar op
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Achttien jaar na de schietpartij in een Berlijns bordeel is een verdachte opgepakt in BelgiŽ. Bij de schietpartij in het bordeel Berlin-Kreuzberg werd in juli 1995 een man gedood en een andere zwaar verwond. De verdachte zou toen naar het buitenland gevlucht zijn. De man zou al die jaren in Antwerpen geleefd hebben. Inmiddels is de verdachte uitgeleverd aan Duitsland. Hij wordt beschuldigd van doodslag en poging tot doodslag. Al op 6 mei zou de man opgepakt zijn. (lla)
Bel20 duikt collectief in het rood
6 Februari, 09:36 De Tijd
09:02 Geen enkel aandeel in de Brusselse beursbarometer ontsnapt aan de verkoopgolf.


Vrouw die maandenlang vermist was, duikt ongedeerd op ... in een realityshow op TV
4 Februari, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Een Amerikaanse vrouw die in november als vermist werd opgegeven is vorige week ongedeerd ?teruggevonden?: als deelneemster aan de realityreeks ?The Bachelor?...
Vraag is niet of, maar wanneer de zwarte dood weer rondwaart: ?Ook in Amerika duikt pest nog op?
3 Februari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De pest iets van de middeleeuwen? Helemaal niet, de dodelijke ziekte maakt nog elk jaar mogelijk duizenden slachtoffers. In Madagaskar nam de uitbraak zelfs onrustwekkende vormen aan in 2017.
Jupiler Pro League - Waasland-Beveren klopt Antwerp en staat in top 6
2 Februari, 23:42 Skynet
Waasland-Beveren heeft vrijdagavond de 25e speeldag in de Jupiler Pro League ingezet met een 1-2 overwinning op het veld van Antwerp. "De Leeuwen" staan dankzij de driepunter op de felbegeerde zesde plaats, die recht geeft op Play-off 1.


Deutsche Bank duikt in het rood
2 Februari, 08:24 De Tijd
07:59 Deutsche Bank eindigt het jaar voor de derde keer op rij met verliescijfers. Dat heeft te maken met de Amerikaanse belastinghervorming.


Bitcoin zakt door de grens van 10.000 dollar
17 Januari, 16:06 NOS nieuws

De prijs van de bitcoin is voor het eerst sinds november onder de 10.000 dollar gezakt. Al twee dagen op rij dalen de koersen van verschillende cryptocurrency. Ook de koersen van ethereum, ripple en Litecoin zijn hard gedaald.

In twee dagen tijd is de koers van de bitcoin met zo'n 30 procent gedaald, volgens Coinmarketcap. In december ging de waarde nog richting de 20.000 dollar.

Forse prijsschommelingen horen bij de digitale munten, maar de afgelopen dagen gaat de koers wel heel hard naar beneden. Er worden verschillende oorzaken genoemd. Zo dreigen China en Zuid-Korea al langer om de handel in cryptomunten in te perken. Ook de Franse minister van FinanciŽn riep op tot meer regulering van de munten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be