NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Duikt


Venezolaanse oppositieleider Ledezma duikt op in Spanje
Gisteren, 19:06 NOS nieuws

De gevluchte Venezolaanse oppositieleider Antonio Ledezma is in Spanje opgedoken. Hij kwam vanochtend aan op het vliegveld in Madrid, met een Venezolaanse vlag over zijn schouder gedrapeerd.

Op het vliegveld zei hij tegen de aanwezige pers: "Ik ga de wereld over reizen om de hoop van alle Venezolanen te verspreiden die willen ontsnappen aan de dictatuur". Hij schetste de toestand van zijn vaderland: "Venezuela staat niet op de rand van een afgrond, het is in de afgrond gevallen."

Ledezma, tevens oud-burgemeester van de Venezolaanse hoofdstad Caracas, had al twee jaar huisarrest omdat hij een bedreiging zou vormen voor het bewind van president Maduro. Afgelopen week vluchtte hij naar Colombia. Van daaruit vloog hij naar Spanje.

Rajoy

Ledezma begon zijn wereldwijde tournee vandaag met een gesprek met de Spaanse premier Rajoy. Ook had de Venezolaan een ontmoeting met Andres Pastrana, de oud-president van Colombia, en met de Venezolaanse oud-ambassadeur Fernando Gerbasi.

Ledezma is een van de meest prominente tegenstanders van Maduro en een van de belangrijkste aanjagers van de protesten tegen diens dictatoriale bewind. Maduro noemde Ledezma in een reactie op zijn vlucht naar Spanje een "vliegende vampier".
Wereldbekende juwelier Tiffany duikt op in Paradise Papers
Gisteren, 02:18 De Tijd
01:57 De bekendste juwelier ter wereld Tiffany & Co. bevoorraadt zijn winkels via een diamantbedrijf in?Antwerpen. Daarachter gaat een stevige postbusconstructie schuil. Dat blijkt uit de Paradise Papers.


Historicus duikt in kasteelgeschiedenis
9 November, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Historicus en leerkracht

Ivan Dockx (33) uit Itegem (Heist-op-den-Berg) bundelde met Kastelenpracht uit de bredere Heistse regio de geschiedenis van 36 kastelen uit de regio in een boek.
Idee voor grensbelasting duikt opnieuw op in VS
7 November, 13:24 De Tijd
13:02 Het Amerikaans parlement speelt met het idee om Amerikaanse bedrijven fiscaal te bestraffen als ze in het buitenland actief zijn.


Apple ontdook voor tientallen miljarden aan belasting, blijkt uit Paradise Papers
6 November, 23:30 Volkskrant
Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple, een van de meest winstgevende bedrijven ter wereld, heeft over de afgelopen drie jaar voor tientallen miljarden dollars aan belasting ontweken door twee dochterbedrijven in het geheim van Ierland naar het Britse eiland Jersey te verhuizen. Dat bleek maandag uit gelekte e-mails die afkomstig zijn uit de zogenaamde† Paradise Papers, een enorme hoeveelheid ge


Wie staan er naast Queen Elizabeth nog meer in de Paradise Papers?
5 November, 21:36 NOS nieuws

' s Werelds grootste bedrijven, staatshoofden en grote namen uit de politiek, entertainmentindustrie en sport: allemaal komen ze voor in de net gelekte Paradise Papers. In de 13,4 miljoen documenten is te lezen hoe belastingen worden ontweken via constructies in belastingparadijzen.

Hier kan je lezen welke vertrouwelingen van Trump voorkomen in de Paradise Papers, lees hieronder wie nog meer worden genoemd:

De Britse Queen Elizabeth zou zo'n 10 miljoen pond hebben geÔnvesteerd in een fonds op de Kaaimaneilanden. Die investering is nooit openbaargemaakt, schrijft The Guardian.

Ook saillant: het fonds investeerde op zijn beurt in de winkelketen BrightHouse. Dat Britse bedrijf werd onlangs op de vingers getikt omdat het misbruik maakt van kwetsbare en arme mensen. Bij BrightHouse kan je tegen hoge rente elektronische apparaten op afbetaling aanschaffen.

Een andere opvallende naam die opduikt is die van de Canadese premier Justin Trudeau. Zijn goede vriend en fondsenwerver Stephen Bronfman zou betrokken zijn geweest bij het wegsluizen van miljoenen dollars naar de Kaaimaneilanden. Trudeau riep na de onthullingen in de Panama Papers nog op tot actie tegen belangontwijking.?

Uit de gelekte documenten blijkt verder dat het grootste mijnbouwbedrijf van de wereld Glencore in het geheim tientallen miljoenen heeft geleend aan een IsraŽlische miljardair. In ruil daarvoor moest de IsraŽliŽr een omstreden, maar lucratieve deal sluiten met de regering van de Democratische Republiek Congo.

In de Paradise Papers staat ook hoe multinationals, waaronder Apple, Nike en Uber belastingen ontwijken via constructies met offshore-bedrijven. Dat zijn vennootschappen die gevestigd zijn op plekken waar vermogen nauwelijks wordt belast.

Ook artiesten Madonna en Bono komen erin voor. De Amerikaanse zangeres zou een farmaceutisch bedrijf gebruiken om belasting te ontwijken, de Ierse U2-zanger zou daartoe in een winkelcentrum in Litouwen hebben geÔnvesteerd.

De documenten zijn gelekt aan de Duitse krant SŁddeutsche Zeitung. Die deelde ze weer via een samenwerkingsverband met media in 67 landen, waaronder in Nederland Trouw en het FD. De belangrijkste bron van de documenten is juridisch dienstverlener Appleby, een van de meest prestigieuze bedrijven die werken vanuit belastingparadijzen.

Trouw heeft onderzocht of er ook prominente Nederlanders in de Paradise Papers worden genoemd. Volgens de krant zijn het vooral vermogende ondernemers, die bijvoorbeeld bedrijven hebben om hun luxe schepen te beheren of om investeringen te doen in het buitenland.

De media die de documenten in handen hebben, laten weten dat de komende weken meer onthullingen volgen.
Het kabinet duikt onder z'n eigen klimaatlat door
30 Oktober, 17:42 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Het Binnenhof maakt zich op voor het debat over de Regeringsverklaring. De klimaatminnende partijen kregen er vandaag munitie bij. En Sybrand Buma hoopt dat niemand verbaasd is.Hier zijn uw Dagkoersen. Deze nieuwsbrief dagelijks per e-mail ontvangen? Regel het heel eenvoudig hier. MISREKENING VAN DE DAGHet klimaatbeleidDaar plofte op deze maandagochtend zomaar


Beruchte kattenseriedoder duikt weer op: dierenbeul hanteert steeds dezelfde gruwelijke werkwijze
28 Oktober, 20:12 Gazet v. Antwerpen

Wie zit er achter de dood van tientallen katten in Londen? De Britse hoofdstad is in de ban van de mysterieuze dierenbeul die intussen al 250 katten verminkte en doodde.
?Super Mario? duikt op aan Meir en beklimt het Steen
27 Oktober, 17:48 Gazet v. Antwerpen

Misschien heb jij hem onlangs ook wel door ?t Stad zien rennen en springen: Super Mario. Ook in Rotterdam werd de levensgrote Nintendo-figuur gespot.
Gevaarlijke trend duikt op in de slaapkamer: ?Doe dit niet, het kan urenlang voor irritatie zorgen?
24 Oktober, 15:18 Gazet v. Antwerpen

De meeste mensen kennen de zalf als een middeltje om een verstopte neus en een verkoudheid te verlichten. Maar nu lijkt het erop dat Vicks VapoRub ook steeds vaker in de slaapkamer wordt gebruikt. Meer bepaald in de intieme zone van de vrouw. ?Een trend die heel sterk af te raden is?, zegt seksuologe Goedele Liekens.
Monsterachtige krokodil duikt plots op in beekje
24 Oktober, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Een Australische boswachter filmde onlangs angstwekkende beelden van een reusachtige krokodil die razendsnel opduikt in een beekje. Terwijl het reptiel zich langzaam naar het droge begeeft, wordt duidelijk hoe gigantisch het dreigende reptiel wel is. De boswachter is echter niet erg onder de indruk en zet zich comfortabel neer, terwijl hij enkele toeristen wat uitleg geeft. De video werd gepubliceerd om toeristen en bewoners te waarschuwen voor beekjes en rivieren met laag water, krokodillen kunnen immers overal opduiken.
GTX 1070 Ti duikt op in buitenlandse webwinkels
22 Oktober, 08:36 Tweakers
Op verschillende webwinkels zijn varianten van de aankomende Nvidia GTX 1070 Ti-videokaart verschenen. De kaarten worden aangeboden voor prijzen rond de zeshonderd ŗ zevenhonderd euro.


Misdaadverslaggever duikt onder op advies politie Amsterdam
18 Oktober, 16:00 NOS nieuws

Misdaadverslaggever Paul Vugts van Het Parool is ondergedoken op advies van de Amsterdamse politie. Hij verblijft sinds vorige week op een geheime locatie.

De politie onderzoekt concrete en gedetailleerde informatie over dreigementen uit het criminele milieu aan het adres van Vugts, wegens diens artikelen in Het Parool en zijn laatste boek Afrekeningen.

Vugts zelf laat in Het Parool weten dat hij zijn werk zo goed mogelijk wil blijven doen. Hij noemt de situatie waarin hij nu verkeert heel vervelend voor zijn naasten en hemzelf, maar hij wil doorwerken "ook al zijn de omstandigheden nu lastiger".

Vugts en Het Parool laten het verder bij deze mededelingen.

Paul Vugts schreef ook De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld en samen met collega Bart Middelburg De Endstra-tapes en De oorlog in de Amsterdamse onderwereld.
Tv-maker duikt in oude verhalen van Antwerpse Zoo: ?De allereerste chimpansee zat nog bij de directeur aan tafel?
17 Oktober, 09:42 Gazet v. Antwerpen

Voor zijn volgende programma op Eťn ruilt Arnout Hauben (41) zijn ?Helden? in voor dieren: hij maakt een reeks over een van de grootste en oudste dierentuinen van Europa: de Antwerpse Zoo. Hauben grasduint door de geschiedenis van de Zoo die bijna even oud is als BelgiŽ zelf, praat met verzorgers en bezoekers en reist onderzoekers achterna.
Langstaartklauwier duikt voor het eerst op in BelgiŽ
16 Oktober, 12:24 Skynet
In het Zwin in Knokke is gisteren een langstaartklauwier geringd, een vogelsoort die nog nooit eerder in BelgiŽ werd gezien. Dat meldt Natuurpunt. "Het is pas de vijfde keer dat deze Aziatische vogel in Europa opduikt."


Gestolen Minerva-beeld duikt na jaren weer op en iedereen kan het nu zien
14 Oktober, 16:24 NOS nieuws

Meer dan 30 jaar geleden werd het bronzen beeld Minerva van de sokkel voor het Hilton-hotel in Amsterdam gestolen. Het beeld verdween in de wereld van illegale kunsthandelaren, tot een aantal jaar geleden. Een kunsthandelaar kocht het beeld in 2007, zonder te weten dat het ooit gestolen was. Hij besloot het beeld te schenken.

Vanaf vandaag is Minerva onderdeel van de expositie 'Roofgoed, kunstdiefstal in Nederland' in het Westfries Museum in Hoorn. Bij de tentoonstelling zijn meerdere gestolen kunstwerken te zien. "In het museum zijn ook de schilderijen te zien die in 2005 gestolen werden en vorig jaar werden teruggevonden in OekraÔne", vertelt verslaggever Ewout de Bruijn die aanwezig was bij de onthulling.

Het bronzen beeld werd in 1929 door de Nederlandse beeldhouwer Jan Havermans gemaakt. Het kunstwerk van 1.80 meter hoog stelt de Romeinse godin van het verstand, de vindingrijkheid, de menselijke geest en de wijsheid voor. Vanaf 1929 stond Minerva voor het Hilton-hotel aan de Apollolaan. In 1985 werd het gestolen.

De kunstverzamelaar die het beeld kocht, besloot een onderzoeksbureau en de Amsterdamse politie in te schakelen. Uiteindelijk besloot hij het kunstwerk via een zogeheten 'geef-route' van de Belastingdienst aan de Stichting Artzuid te geven.

"Ik vond en vind het een prachtig beeld, maar het feit dat het gestolen was, maakte toch dat ik er niet echt van kon genieten. Dit is voor iedereen de beste oplossing", vertelt de verzamelaar.

Minerva is tot en met het voorjaar van 2018 te zien in de tentoonstelling. Daarna krijgt het beeld weer een plekje in Amsterdam: ditmaal op de kop van de Minervalaan.
Supertalent Pidcock duikt het veld in
13 Oktober, 10:48 Skynet Sport
Dit weekend begint Tom Pidcock, het grote talent in het veldrijden, aan zijn veldritseizoen.


Nieuwe meidengroep ?My3? duikt op in Polen en die komt verdacht bekend voor
11 Oktober, 22:24 Gazet v. Antwerpen

Een muziekgroep met een zangeres met zwart haar, een met rood haar en een met blond haar. Zo ziet de nieuwe Poolse groep My3 eruit. De gelijkenissen met Klaasje, Marthe en Hanne van K3 zijn treffend. En ook de titel van hun eerste single ?Mammaje? klinkt verdacht bekend in de oren.
Schietpartij bordeel: Verdachte duikt na achttien jaar op
9 Oktober, 23:36 Het Nieuwsblad Binnenland

Achttien jaar na de schietpartij in een Berlijns bordeel is een verdachte opgepakt in BelgiŽ. Bij de schietpartij in het bordeel Berlin-Kreuzberg werd in juli 1995 een man gedood en een andere zwaar verwond. De verdachte zou toen naar het buitenland gevlucht zijn. De man zou al die jaren in Antwerpen geleefd hebben. Inmiddels is de verdachte uitgeleverd aan Duitsland. Hij wordt beschuldigd van doodslag en poging tot doodslag. Al op 6 mei zou de man opgepakt zijn. (lla)
Nieuwe afscheidsbrief ex-vriendin Jim Carrey duikt op: "Je gaf me herpes en verwoestte mijn leven"
30 September, 16:12 Gazet v. Antwerpen
Er is een nieuwe afscheidsbrief opgedoken van Cathriona White (28), de ex-vriendin van Jim Carrey. De beloftevolle make-upartieste schreef de brief op de iPad, twee jaar voor haar zelfdoding. In de brief verwijt ze Jim Carrey dat hij 'haar leven heeft verwoest'.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be