NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Dreigen

2News.be / Trefwoorden / Dreigen

Politie gebruikt taser vooral om te dreigen
Gisteren, 07:48 NOS nieuws

De politie heeft het afgelopen jaar ruim 300 keer een stroomstootwapen ingezet. In de meeste gevallen bleef het bij dreigen met de taser, blijkt uit cijfers van de politie. Er is nu een jaar geŽxperimenteerd met de taser in vooral Rotterdam, Zwolle en Amersfoort.

Tijdens de proefperiode hebben agenten 65 keer iemand daadwerkelijk getaserd. Uit het wapen schieten dan pijltjes, waarna een elektrische schok volgt en iemand tijdelijk verlamd raakt.

In nog eens 54 gevallen deelde de politie een schok uit door de taser tegen iemands lichaam te drukken. De verdachte raakt dan niet verlamd, maar krijgt alleen een pijnlijke stroomstoot.

"We hebben het wapen aangeschaft om het te kunnen afvuren, maar we zien dat het ook op deze manier wordt gebruikt", zegt plaatsvervangend politiechef Willem Woelders. "Daaraan besteden we nu ook meer aandacht in de opleiding."

Letsel

Meestal was het volgens de politie genoeg om te dreigen met de taser, waardoor geweld kon worden voorkomen. Eerder zei de politie al tevreden te zijn over het stroomstootwapen, juist vanwege dat afschrikwekkend effect.

Volgens Woelders is vrijwel geen letsel geconstateerd bij verdachten die zijn getaserd. "De ervaring is buitengewoon vervelend, maar je moet ook kijken naar onze alternatieven. De gevolgen kunnen voor een verdachte vele malen groter zijn als we een politiehond of vuurwapen moeten inzetten."

Amnesty International vindt dat de gezondheidsrisico's worden onderschat, vooral omdat het wapen geregeld wordt gebruikt bij verwarde mensen. De mensenrechtenorganisatie publiceert maandag een kritisch rapport over het gebruik van stroomstootwapens door de Nederlandse politie.

Daaruit blijkt volgens Amnesty dat de politie niet goed genoeg is getraind en dat het wapen niet altijd wordt gebruikt zoals bedoeld. De organisatie vindt dat het uitdelen van een schok door het wapen tegen het lichaam van een verdachte te drukken, verboden moet worden.

Later dit jaar komt de politie met een advies of de taser aan de standaard-wapenuitrusting zou moeten worden toegevoegd. De ruim 300 agenten die hebben meegedaan aan de test mogen het wapen tot eind dit jaar blijven gebruiken.
Bonden dreigen vrijdag ook bij MIVB met acties
Donderdag, 13:48 De Tijd
13:41 De liberale vakbond dreigt morgenmiddag met acties op de Brusselse metro, trams en bussen.


'Eťn tegen 100 en Bed & Breakfast dreigen bij NPO te verdwijnen'
Donderdag, 08:24 NOS nieuws

Eťn tegen 100, Bed & Breakfast en de specials van Boer zoekt Vrouw dreigen te sneuvelen op het publieke net door de invoering van de nieuwe Mediawet, schrijft De Telegraaf. Ze trekken te weinig "moeilijk bereikbare kijkers", zoals jongeren.

Volgens de krant staan de tv-programma's op een lijst die is opgesteld in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Die lijst is het resultaat van een onderzoek naar de gevolgen van de nieuwe wet op de programmering van de publieke omroep (NPO).

Door de wet, die eind 2016 werd aangenomen, is het maken van amusementsprogramma's voor de publieke omroep aan regels gebonden. 'Plat amusement' mag alleen nog als de NPO achteraf aannemelijk kan maken dat kijkers blijven hangen voor programma's met een meer educatief of informatief karakter. Het moet een middel zijn om kijkers naar de publieke omroep te krijgen, geen doel op zich.

Succesvol amusement als Wie is de Mol, Heel Holland Bakt en Boer zoekt Vrouw ontspringen de dans, schrijft de krant. Die shows zouden wel genoeg moeilijk bereikbare kijkers trekken.

Een woordvoerder van de NPO zegt tegen De Telegraaf dat de lijst moet worden gezien als eerste proef. "De programma's die de toets niet halen, krijgen een herkansing. Pas wanneer een titel twee seizoenen op rij niet aan de kaders voldoet, verdwijnt het van de buis."
STANDPUNT. ?Onder het motto: het is allemaal een pot nat, dreigen milde schenkers minder mild te worden?
Donderdag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Oxfam zit in een diepe crisis. Na de onthullingen over seksfeestjes in HaÔti en Tsjaad en over seksuele intimidatie van medewerkers in Oxfam-winkels in Groot-BrittanniŽ, trekken steeds meer donateurs en ambassadeurs zich terug. Vooral omdat intussen is gebleken dat die feestjes en dat ongepast gedrag drie jaar geleden al aan het licht werden gebracht, maar dat de top van Oxfam toen niet heeft ingegrepen. Hoe kon dit gebeuren en hoe moet het nu verder?
Piloten Transavia dreigen met staking om nieuwe cao te forceren
Woensdag, 00:00 Volkskrant
Piloten bij luchtvaartmaatschappij Transavia dreigen het werk neer te leggen omdat het maar niet lukt tot nieuwe cao-afspraken te komen. Afgelopen vrijdag is opnieuw tevergeefs onderhandeld en het geduld van de vliegers is op, aldus een woordvoerder. De piloten bij de goedkopere dochtermaatschappij van KLM zitten al ruim een jaar zonder cao. Belangrijkste struikelblok in de onderhandelingen is de


Drieduizend gezinnen dreigen sociale woning te verliezen
8 Februari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Naar schatting drieduizend gezinnen dreigen hun sociale woning te verliezen. Dat was donderdag te horen in Terzake. Aanleiding is een verstrenging van de wetgeving, waardoor een sociale huurder voortaan geen enkele vorm van onroerend eigendom mag hebben.
Drieduizend huurders dreigen sociale woning te verliezen
8 Februari, 21:24 Skynet Belgie
Naar schatting drieduizend gezinnen dreigen hun sociale woning te verliezen. Dat was donderdag te horen in Terzake. Aanleiding is een verstrenging van de wetgeving, waardoor een sociale huurder voortaan geen enkele vorm van onroerend eigendom mag hebben.


Moeder beleeft de schrik van haar leven wanneer zij en haar zoon dreigen te ?verdrinken? in ballenbad
8 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Een vrouw uit Singapore vreesde onlangs voor haar eigen leven en dat van haar zoontje toen ze dreigden te ?verdrinken? in een ballenbad. De moeder had haar evenwicht verloren toen ze door de zee van ballen waadde, maar slaagde er niet meer in recht te krabbelen. De panikerende vrouw kon uiteindelijk de hand van haar redder vastgrijpen en kon samen met haar zoontje en twee andere kinderen uit de bak klimmen. ?Het was een vreselijke ervaring, ik zal nooit nog in een ballenbad spelen.?
Vakbonden Brussels Airlines dreigen met stakingen

?We zijn klaar om te staken. Desnoods houden we vliegtuigen aan de grond.? De drie vakbonden bij Brussels Airlines dreigen in Het Nieuwsblad met stakingen nu moederbedrijf Lufthansa de eigenheid van de Belgische dochter bij het grof vuil wil zetten.
Piloten Brussels Airlines dreigen met hardere acties
2 Februari, 13:00 Skynet Belgie
Indien het management van Brussels Airlines volgende week niet ingaat op de eisen van de piloten, dan zijn hardere acties dan de huidige stiptheidsacties niet uitgesloten. Dat zegt vakbondsman Paul Buekenhout (LBC).


Topman Gustin op schietstoel bij Brussels Airlines
2 Februari, 01:12 De Tijd
01:02 Bij Brussels Airlines nemen de spanningen tussen de Belgen en het Duitse moederbedrijf Lufthansa toe.


Faillissementen dreigen in visserijsector door verbod op elektrisch vistuig: 'Moeten vechten voor Nederlandse driekleur op Noordzee'
16 Januari, 20:42 Volkskrant
Een groot deel van de Nederlandse visvloot wordt in zijn voortbestaan bedreigd nu het Europees Parlement het elektrische vistuig, de pulswing, wil verbieden. Alle 84 Nederlandse kotters die op tong en schol vissen, gebruiken sinds enkele jaren zo'n pulswing. De visserijsector verwacht faillissementen als het verbod in de wet wordt vastgelegd.† Het verbod is nog niet definitief. Er volgt overleg tu


Vakbonden De Lijn dreigen met staking
16 Januari, 18:18 Gazet v. Antwerpen

De vakbonden bij De Lijn dienen een stakingsaanzegging in. Die loopt tot raad van bestuur van 24 januari, waar herstructureringsplan besproken wordt.
Vestager: ?Sociale media dreigen democratie te privatiseren'
16 Januari, 01:30 De Tijd
01:15 De invloed van technologiegroepen als Google en Facebook baart Europees Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager zorgen. ?De regels van de echte wereld moeten ook op het internet gelden.?


Fietskoeriers bij Deliveroo dreigen om elke zaterdagavond het werk neer te leggen

Het collectief van koeriers bij Deliveroo wil het werk neerleggen op elke zaterdagavond tot het einde van de maand, als de directie van de maaltijdkoerierdienst niet naar de eisen van het collectief luistert. Dat is woensdag vernomen bij Martin Willems, vakbondsafgevaardigde bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE. Het collectief is een autonome organisatie van ongeveer 200 koeriers en krijgt de steun van de christelijke vakbond.
Nog steeds onrust tussen koeriers en directie Deliveroo

Het conflict tussen de koeriers en de directie van maaltijdbezorger Deliveroo is nog niet van de baan.
Natte voeten dreigen voor Duitsers aan de Rijn, Moezel en Donau
6 Januari, 16:06 NOS nieuws

Duitsland neemt nog meer maatregelen om wateroverlast tegen te gaan, nu het waterpeil in de rivieren Rijn, Moezel en Donau blijft stijgen. De boosdoeners zijn overvloedige regenval en smeltende sneeuw.

De Rijn bereikt naar verwachting maandag het hoogste punt van 9 meter. Die waterstand komt gemiddeld eens in de vijf jaar voor. Het Duitse persbureau DPA verwacht dat veel inwoners in het westen van Duitsland dit weekend alleen naar buiten kunnen met Gummistiefel, rubberlaarzen.

Onder meer in Keulen, waar het waterpeil rond de 8,5 meter is, worden serieuze maatregelen getroffen. Daar gelden sinds dit weekend beperkingen voor de scheepvaart. In DŁsseldorf staan 40.000 zandzakken klaar.

Gisteren liepen de straten al onder bij Heidelberg door overstroming van de Neckar. In St. Blasien zijn 150 mensen geŽvacueerd vanwege overstromingen en aardverschuivingen.

Hoogwater in Nederland

Ook Nederland heeft te maken met hoogwater, niet alleen in de Rijn maar ook in de Waal. Het verantwoordelijke Waterschap Rivierenland heeft daarom een aantal toegangswegen naar kades in Woudrichem en Nijmegen gesloten.

In Woudrichem zijn afsluitbalken geplaatst in de Waterpoort. De gemeente Nijmegen neemt tal van maatregelen, om de gevolgen van een overstroming van de Waalkade te beperken. Vanaf morgen 18.00 uur is de kade verboden terrein voor verkeer. Ook is een aantal verlichtingsmasten uitgeschakeld en halen de gemeente en horeca-uitbaters obstakels weg.

Het advies in Zaltbommel om de auto niet te parkeren in de buurt van de Waal, komt voor een aantal automobilisten te laat. Daar is inmiddels een parkeerplaats bij het Bunkerschip overstroomd. Morgen volgt naar verwachting de parkeerplaats bij de Oude Wasserij.

Rijkswaterstaat heeft een kaart gepubliceerd waarop actuele waterstanden te raadplegen zijn. Klik daarvoor hier.
Parijse tieners die dreigen te radicaliseren? Deze Franse psychiater en hoogleraar weet er wel raad mee
5 Januari, 20:18 Volkskrant
Parijse tieners die ook maar de indruk wekken te radicaliseren krijgen met haar te maken. De Franse psychiater en hoogleraar Marie Rose Moro is een autoriteit in de behandeling van migrantenjongeren. Jean wilde niets liever dan afreizen naar SyriŽ. In therapie bleek echter dat het jihadisme van Jean, de 16-jarige zoon van een Bretonse moeder en Kameroense vader, niets te maken had met agressie en


Piloten Air France dreigen met acties
4 Januari, 15:12 Skynet
Piloten van Air France gaan volgende week mogelijk staken. De drie pilotenvakbonden hebben vandaag een oproep gelanceerd, meldt de Franse zakenkrant Les Echos. Aanleiding is een incident eerder deze week waarbij de directie ingreep toen een gezagvoerder uit veiligheidsoverwegingen weigerde te vertrekken.


Nog veel onduidelijkheid over staking streekvervoer morgen
3 Januari, 16:48 NOS nieuws

Morgen wordt er gestaakt in het streekvervoer, maar niet overal. Waarschijnlijk wordt morgenochtend pas duidelijk waar het ov precies stilligt.

De bonden gaan ervan uit dat er vrijwel nergens in Nederland bussen rijden, behalve in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Daar rijden alleen lokale vervoerders als het GVB en RET. In Utrecht rijden 's ochtends tot 12.00 uur in ieder geval helemaal geen bussen en trams.

Veel werknemers in het streekvervoer staken voor meer loon en een lagere werkdruk. Er wordt onder meer actiegevoerd bij Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS. De vervoerders maken op sommige lijnen wel uitzonderingen. Zo rijdt Connexxion wel personeelsbussen van en naar Schiphol om medewerkers van bedrijven daar te vervoeren.

Treinreizigers zouden weinig last moeten hebben van de staking. Alleen regionale treinen van Arriva (Limburg), Breng (Gelderland) en Connexxion (Utrecht, Gelderland), Keolis (Twente, Overijssel, Gelderland) rijden niet of nauwelijks.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be