NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Dragen

2News.be / Trefwoorden / Dragen

Visma-Lease a Bike mag revolutionaire tijdrithelm blijven dragen van UCI
19 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
De UCI heeft de nieuwe, revolutionaire tijdrithelm die Visma-Lease a Bike onlangs in Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice droeg alsnog goedgekeurd. De helm mag voor minstens een jaar gedragen worden in het wielerpeloton.


Kale ananassen en ovale yoghurtbakken dragen steentje bij aan verduurzaming
5 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Bedrijven nemen originele maatregelen om hun CO2-uitstoot te verlagen. Zo worden ananassen uit Ecuador tegenwoordig gekortwiekt voordat ze de oversteek naar de schappen van Albert Heijn maken. Dat lijkt verwaarloosbaar voor de totale CO2-uitstoot, maar experts zijn positief.


WhatsApp werkt aan mogelijkheid om appgroep over te dragen aan andere beheerder
20 Januari, 00:00 Tweakers
WhatsApp werkt aan een functie die de eigenaar van een appgroep de rechten laat overdragen aan een beheerder. De functie wordt nog ontwikkeld, maar wordt waarschijnlijk binnenkort beschikbaar gemaakt voor leden van het Google Play Beta-programma.


1 December 2023, 00:01 Skynet Belgie
Vier Telstar-spelers weigeren regenboogshirt te dragen in Eerste Divisie-duel
26 Oktober 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Telstar-spelers Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen weigeren vrijdag tijdens het Keuken Kampioen Divisie-duel met TOP Oss in regenboogshirts te spelen. Algemeen directeur Leon Annokkee zegt de keuze van de spelers te respecteren.


Republikeinen dragen Tom Emmer voor als kandidaat-voorzitter Huis van Afgevaardigden
25 Oktober 2023, 00:05 Skynet Buitenland
De Amerikaanse Republikeinen hebben een nieuwe kandidaat naar voren geschoven voor het voorzitterschap in het Huis van Afgevaardigden. Na een reeks stemmingen achter gesloten deuren ging de nominatie naar de relatief onbekende Tom Emmer, volksvertegenwoordiger voor de staat Minnesota.


Vacansoleil kan schulden niet meer dragen en vraagt uitstel van betaling aan
27 September 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Reisorganisatie Vacansoleil heeft dinsdag uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank Oost-Brabant. Het bedrijf, dat campingvakanties regelt, gaat gebukt onder hoge schulden die het niet meer kan terugbetalen.


Steeds meer mensen dragen geen gordel in de auto
24 Juni 2023, 00:00 AutoBlog

Het zal je verbazen, maar het aantal mensen dat een gordel overbodig vindt is toegenomen. Zou het door dat filmpje van Gideon van Meijeren komen…? Wel of je niet gordel omdoen in de auto zou in principe geen groot dilemma moeten zijn. Het nut van een gordel is de afgelopen 60 jaar wel bewezen. En […]

Dit artikel Steeds meer mensen dragen geen gordel in de auto verscheen eerst op Autoblog.nl.




Lazio-fan wordt vervolgd voor dragen 'Hitlerson'-shirt bij derby van Rome
23 Maart 2023, 00:03 NU.NL - Sport
De openbaar aanklager van Rome is woensdag overgegaan tot strafrechtelijke vervolging van een fan van Lazio. De man droeg zondag bij de derby tegen AS Roma een shirt met de opdruk "Hitlerson 88".


Aanvoerders in betaald voetbal gaan deze maand weer OneLove-band dragen
3 Maart 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Aanvoerders van clubs in het betaald voetbal wordt in het weekend van 17, 18 en 19 maart weer gevraagd om de OneLove-band te dragen. De terugkerende OneLove-campagne, die in oktober tot de nodige controverse leidde, is net als een jaar geleden gericht tegen racisme en discriminatie.


3 Februari 2023, 00:12 Volkskrant
Weghorst dolblij met transfer: 'Fantastisch dat ik het shirt van United mag dragen'
15 Januari 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Wout Weghorst kan niet wachten om in actie te komen voor Manchester United. De spits, die vrijdag zijn huurtransfer van Burnley naar de Engelse topclub afrondde, voelt zich bevoorrecht het befaamde rode shirt te gaan dragen.


Protesten Iran - Iraanse leider: "Vrouwen die geen volledige hidjab dragen zijn niet ongelovig"
5 Januari 2023, 00:06 Skynet Buitenland
De hoogste religieuze leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft verklaard dat vrouwen die geen volledige hidjab dragen er niet van beschuldigd mogen worden ongelovig te zijn, of antirevolutionair. Dat bericht staatspersagentschap IRNA.


?Bang om uitgelachen te worden?, maar toch dragen meer vuilnismannen fietshelm tijdens ronde
10 November 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Steeds meer vuilnisophalers dragen een fietshelm tijdens het afval ruimen. Afvalverwerkingsbedrijf Veolia verplicht dat al langer, maar nu pas slaat de actie aan bij de ophalers. ?Sommige collega?s waren bang om uitgelachen te worden.?




Ook 'Studio 100' ontsnapt niet aan hogere energiekosten bij voorstelling nieuw spektakel: "Een warme oproep om een extra truitje te dragen?
30 Augustus 2022, 00:01 HLN.BE
Zichtbaar fier in de grote hal. Na meer dan 1 miljoen bezoekers bij ?Daens? en ?40-45' presenteerden Gert Verhulst en ?Studio 100' het gloednieuwe spektakelstuk ?Red Star Line: De Gouden Horizon?. Al stond het bekende tv-gezicht daar niet helemaal zorgeloos. Want het ?Pop-Up Theater? in Puurs is immens. En in maart durft het wel nog eens flink koud te zijn.


19 Mei 2022, 00:07 Volkskrant
CPB: In Nederland dragen niet de sterkste schouders de zwaarste lasten
25 Maart 2022, 00:04 NOS nieuws

De rijkste Nederlanders betalen een stuk minder belasting dan tot nog toe was aangenomen. Uit nieuwe berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), blijkt dat de allerrijkste 1 procent 21 procent van het inkomen kwijt is aan belasting, terwijl dat bij midden- en hoge inkomens 40 procent is.

Het Nederlandse belastingstelsel leidt niet tot grote herverdeling, zegt het CPB, en is minder progressief dan gedacht, al werken de overheidsuitgaven aan de lagere inkomens in de vorm van toeslagen en heffingskortingen wel nivellerend.

De laagste inkomens betalen 55 procent van hun inkomen aan belasting. Dat lijkt hoog, maar zij worden gecompenseerd door de overheid via uitkeringen, toeslagen en heffingskortingen. Daardoor is het moeilijk te vergelijken met wat midden- en hoge inkomens aan belasting betalen.

Bij midden- en hogere inkomens is dat wel duidelijk. Zij betalen gemiddeld 40 procent van hun inkomen aan belasting. De rijkste 1 procent betaalt relatief het minste belasting: 21 procent.

Heel ander plaatje

"De sterkste schouders dragen dus niet de zwaarste lasten", zegt Arjan Lejour, hoofdonderzoeker bij het CPB. "Hoe meer je verdient, hoe meer belasting je kan afstaan. Dat is nivellerend bedoeld."

Dit onderzoek concludeert dat dat bij belasting op arbeid inderdaad zo werkt. De laagste inkomens betalen door heffingskortingen geen belasting op arbeid, de hogere inkomens leveren juist een ruim deel van hun verdiensten in. Maar wat niet wordt meegenomen zijn indirecte belastingen en inkomens uit andere zaken dan arbeid, zoals vermogen. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, ontstaat er een heel ander plaatje, zegt Lejour.

Lage inkomens zijn bijvoorbeeld relatief meer kwijt aan indirecte belastingen als accijns en btw. Lejour: "Dat komt omdat je een soort minimum hebt aan wat je uitgeeft aan leven, denk aan boodschappen en benzine. Als je meer verdient, wordt het deel dat je uitgeeft aan consumptie steeds kleiner. Dat betekent dat je relatief gezien minder btw gaat betalen."

Ook inkomsten uit vermogen, zoals beleggingen, het verhuren van een huis of het oppotten van bedrijfswinsten, werden voorheen niet als inkomen meegenomen.

Relatief grote vermogensongelijkheid

Lejour: "Inkomen uit vermogen registreren we niet als inkomen en zo wordt het ook niet belast." Het CPB stelt daarom de vraag of wat we traditioneel gezien onder 'inkomen' scharen niet toe is aan vernieuwing. "Ook omdat we op basis van het traditionele begrip inkomen de draagkracht berekenen, dus hoeveel iemand aankan qua belastingen. Als je inkomen uit vermogen meeneemt in de draagkrachtberekeningen, zouden hogere huishoudens in theorie meer belasting aankunnen."

De hoogste inkomens krijgen dus volgens het CPB veel meer inkomen dan gedacht. In het rapport staat dat de Nederlandse inkomensongelijkheid vergeleken met de rest van de wereld relatief laag en stabiel is. Maar de vermogensongelijkheid is internationaal gezien juist relatief groot.

Ingewikkeld belastingsysteem

Meer herverdeling via inkomstenbelastingen is volgens de onderzoeker moeilijk uitvoerbaar. Lejour: "Het belastingsysteem is al ingewikkeld, en heffingskortingen op lage inkomens hebben het nog ingewikkelder gemaakt. Daarbij kan je volgens het huidige stelsel al bijna niet meer herverdelen. Een jaarinkomen tot 20.000 euro betaalt al bijna geen belasting meer."

Maar hoe dan wel? "Daar gaat onze studie niet over, en daarbij is dat een politieke vraag", zegt Lejour. Toch geeft de onderzoeker voorzichtig een optie: "In het verleden hebben we dit opgelost met toeslagen, maar alhoewel dit wel een nivellerend effect heeft, blijkt dat het toeslagensysteem ook veel te ingewikkeld is. Een oplossing zou kunnen zijn om het minimumloon te verhogen: als dat hoger wordt, heb je minder herverdeling nodig. Maar dat is aan de politiek."




Waarom de dakloze man mijn boodschappentassen wil dragen, blijkt vier maanden later
3 Januari 2022, 00:05 Volkskrant
Aan de voet van de Williamsburg Bridge steekt Yuriy Zaychenko iemands sigaret aan. ?You are so welcome?, zegt hij. Ik kom net met twee zware boodschappentassen bij de bushalte aan. ?De bus komt over vijf minuten?, zegt Zaychenko tegen mij.


Denen dragen bij WK boodschap over mensenrechten in Qatar op trainingstenue
18 November 2021, 00:06 NU.NL - Sport
Denemarken is van plan om volgend jaar bij het WK in Qatar zichtbaar aandacht te besteden aan de schending van mensenrechten in het organiserende land. Zo zullen op de trainingstenues van de spelers van de nationale ploeg kritische boodschappen over de situatie in Qatar te lezen zijn.


Video | Hulpdiensten dragen gewonde Travis Scott-fans weg in Houston
11 November 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
Acht festivalgangers zijn vrijdag om het leven gekomen door verdrukking. Dat gebeurde tijdens een optreden van rapper Travis Scott.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn