NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Dossier

2News.be / Trefwoorden / Dossier

Deminor neemt Belfius in de tang in Arco-dossier
Vandaag, 01:24 De Tijd
01:03 Deminor schakelt de FSMA in om Belfius ertoe aan te zetten de aandelenrekeningen van de Arco-co÷peranten af te waarderen. Lukt dat niet, volgen juridische stappen.


Dossier: hoe onder- en bovenwereld met elkaar versmelten
Gisteren, 18:48 Volkskrant
Criminelen infiltreren in gemeenteraden en delen de lakens uit in buurten of branches. Bestuurders kijken weg; een aantal zet zich schrap. Journalist Jan Tromp ondernam een speurtocht door de wereld van de ondermijning. Lees hier alle stukken terug die hij erover schreef. Intimidatie door criminelen: heel weinig burgemeesters durven erover te praten. Enkelen doen het toch, omdat ze de ondermijning


Voyeuristisch forum - 22-jarige verdachte niet aangehouden
Maandag, 22:42 Skynet
De 22-jarige man die opgepakt werd in de zaak van het filmen van vrouwen in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en het plaatsen van de filmpjes op het voyeuristisch forum, is niet aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. De tweede verdachte wordt dinsdag pas voorgeleid.


Nationale samenkomst van onderwijsvakbonden woensdag over dossier zware beroepen
Maandag, 11:54 Skynet
Woensdag houden de Franstalige en de Nederlandstalige onderwijsvakbonden een nationale bijeenkomst in Brussel over het dossier van de zware beroepen. "Het is voor het eerst sinds de defederalisering van het onderwijs dat de vijf Franstalige en vier Vlaamse onderwijsbonden samenzitten, maar de ongerustheid is dan ook groot", zegt Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal van de Christelijke Onderwijscentrale.


Beerschot Wilrijk vraagt om uitstel in disciplinair dossier Maes: ?Nalatigheid van de KBVB?

Advocaat Johnny Maeschalck heeft zaterdagochtend ter zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) namens Beerschot Wilrijk gevraagd om uitstel in de tuchtprocedure tegen middenvelder Alexander Maes. Het sterke pleidooi van de gerenommeerde sportadvocaat om uitstel viel uiteen in twee delen.
Minister Peeters was niet op de hoogte van Zalando-dossier
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) was niet op de hoogte van het dossier rond de vestiging van een distributiecentrum van Zalando, dat er uiteindelijk niet in ons land zal komen. Dat bleek vandaag tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Hij betreurde dat de federale regering niet werd ge´nformeerd, omdat ze anders inspanningen had kunnen leveren.


Bart De Wever belooft: ?Nieuw voetbalstadion aan de Schelde komt er voor 2024?

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft maandagavond voor de camera?s van atv beloofd dat er een nieuw voetbalstadion aan de Schelde aan Petroleum Zuid zal staan voor 2024. Voorwaarde is wel dat hij na de komende verkiezingen burgemeester kan blijven, zodat hij dit tijdens de volgende legislatuur kan realiseren.
Medisch dossier van baby?s en peuters voortaan ook online te raadplegen
22 Februari, 14:12 Gazet v. Antwerpen

Ouders zullen de medische gegevens die Kind en Gezin verzamelt tijdens de consultaties voortaan ook online kunnen raadplegen. Ouders krijgen op die manier een digitaal overzicht van de tests en onderzoeken die gebeuren op de consultatiebureaus, denk bijvoorbeeld aan de gehoortest, de groeicurves en de vaccinatiegegevens. Dat heeft Kind & Gezin donderdag bekendgemaakt.
Ageas installeert snelkassa in Fortis-dossier
21 Februari, 15:54 De Tijd
15:44 De verzekeraar heeft een regeling uitgewerkt waarbij gedupeerde aandeelhouders minder lang hoeven te wachten op een compensatie in de Fortis-schikking. Maar dan moet de rechter in Amsterdam die deal e...


Bestuurslid moskee dat beschuldigd wordt van aanranding minderjarig meisje is opgepakt

Bachir B., het bestuurslid van moskee El Fath in Borgerhout dat beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag, is vrijdag opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie.
Drugsbende die plantages in het Antwerpse uitbouwde, vrijuit door onduidelijk dossier
8 Februari, 15:36 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag het dossier tegen negen vermeende leden van een drugsbende onontvankelijk verklaard. Het dossier dat door het parket werd opgemaakt bevat te veel onduidelijkheden, waardoor niet duidelijk is wie juist van wat beschuldigd wordt.
Nieuwe dagvaarding Belfius in Arco-dossier
8 Februari, 12:36 De Tijd
12:30 Na de Belgische regering wordt ook Belfius weer gedagvaard in het Arco-dossier. De nieuwe rechtszaak is slecht nieuws in de aanloop naar de mogelijke beursgang van de staatsbank later dit jaar.


Federaal parket neemt dossier Bende Van Nijvel over van De Valkeneer, Michel blijft onderzoeksrechter
6 Februari, 18:54 Skynet
Het onderzoek naar de Bende van Nijvel blijft in handen van Martine Michel, onderzoeksrechter in Charleroi, maar op het niveau van het openbaar ministerie neemt het federaal parket de zaak over van de Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer. Dat is bij het federaal parket vernomen.


Dossier huisjesmelkerij: op pad met de inspecteurs: ?Honden behandel je niet eens zo, die krijgen een betere thuis?
5 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Als de dienst Woontoezicht van de stad Antwerpen en de Vlaamse wooninspecteurs genoeg aanwijzingen hebben dat een eigenaar zijn huurders in gevaarlijke omstandigheden laat wonen, wordt er samen met de lokale recherche en het parket een inval gedaan. Wij mochten mee met zo?n gezamenlijke actie in een onbewoonbaar verklaard pand, waar toch nog twee huurders opdoken.
"We blijven ons vastbijten in het dossier Deliveroo"
30 Januari, 14:12 Skynet Belgie
De vakbonden blijven zich vastbijten in het dossier van maaltijdbezorger Deliveroo. "We moeten alle nieuwe en jonge werknemers die bij Deliveroo willen werken, wijzen op de gevaren van het statuut van zelfstandige", zegt Steven Steyaert van de socialistische transportbond BTB.


Europees Hof verwerpt vraag van luchthaven Charleroi in dossier illegale staatssteun
25 Januari, 11:12 Skynet Belgie
Het Gerecht van het Europees Hof van Justitie heeft vandaag de vraag van de luchthaven van Charleroi (BSCA) om een besluit van de Europese Commissie over illegale staatssteun nietig te verklaren, verworpen. De luchthaven haalt daarmee bakzeil in het dispuut over de terugbetaling van 6 miljoen euro aan ontvangen staatssteun.


Rechter mag medisch dossier inzien voor tbs
23 Januari, 18:00 NOS nieuws

Rechters mogen binnenkort de medische gegevens inzien van een verdachte die weigert mee te werken aan onderzoek naar zijn geestelijke vermogens. Zo kunnen rechters makkelijker tbs opleggen: nu doen ze dat in de regel niet als een verdachte niet meewerkt aan psychiatrisch onderzoek.

De Eerste Kamer heeft met een overgrote meerderheid ingestemd met een wetsvoorstel waarin dat wordt geregeld. De behandeling in de senaat heeft lang geduurd en er was veel aarzeling over de doorbreking van het medisch beroepsgeheim, maar uiteindelijk stemde alleen de Partij voor de Dieren tegen. De Tweede Kamer had het voorstel al in 2012 aangenomen.

Terughoudend met doorbreken beroepsgeheim

Minister Dekker voor Rechtsbescherming benadrukte bij de behandeling van het voorstel in de senaat dat met het aantasten van het beroepsgeheim terughoudend moet worden omgesprongen en dat het alleen kan bij zware misdrijven.

De wet moet ook voorkomen dat gedetineerden zonder de juiste zorg ineens op straat staan, met het risico dat ze weer in de fout gaan. Door de nieuwe wet kan de strafrechter aansluitend aan de straf verplichte zorg opleggen, zodat de zorg niet automatisch stopt als de straf eindigt.

Zaak-Anne Faber

De roep om rechters meer mogelijkheden te geven om tbs op te leggen, klinkt na de dood van Anne Faber steeds luider. De man die ervan wordt verdacht haar om het leven te hebben gebracht, ontliep bij een eerdere veroordeling tbs, nadat hij niet had willen meewerken aan psychiatrisch onderzoek.

De nieuwe wet treedt 1 januari volgend jaar in werking.
Belfius pleit verjaring in Arco-dossier
20 Januari, 01:06 De Tijd
01:00 De overheidsbank Belfius haalt alles uit de kast om zich vrij te pleiten in het dossier van de gedupeerde Arco-co÷peranten. In een van de twee rechtszaken van de co÷peranten tegen de vroegere Dexia Ba...


Arco-dossier: ?Alle schijn van dirty trick van overheid'
12 Januari, 17:36 De Tijd
17:18 Het nieuws dat de Arco-co÷peranten mogelijk nog minder gaan krijgen dan de beloofde 600 miljoen euro valt absoluut niet in goede aarde bij hen. Advocaat Geert Lenssens, die samen met Niels Van Campenh...


"Dit voorjaar komt er regeling in Arco-dossier"

Minister van FinanciŰn Johan Van Overtveldt (N-VA) laat weten dat er dit voorjaar een oplossing komt voor de Arco-co÷peranten. Dat gebeurt samen met de beursgang van Belfius, aldus de minister aan de VRT.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be