NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Dood


Loodgieter steekt echtgenote dood voor ogen van 3-jarig dochtertje, toch spreekt OM niet van moord, maar van ?vijf minuten impulsief geweld?
Vandaag, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Loodgieter Sven Van Rooy uit Herentals sloeg op 4 juni 2016 zijn vrouw Melissa MauriŽn verrot en plantte dan een 15 cm lang mes in haar hart. Omdat zij bij hem weg wilde. Maar het Openbaar Ministerie (OM) ziet geen voorbedachtheid en dus ook geen moord. ?Het ging over vijf minuten impulsief geweld.? Het OM vordert 18 jaar celstraf.?
'n Dood-gewoon avondje
Gisteren, 19:54 Gazet v. Antwerpen
Toneelkring Willen Is Kunnen (WIK) voert vijf keer de komedie 'n Dood-gewoon avondje' van auteur Johan Deckers op in zaal Sint-Maarten, Lindedreef 6.


De dood in Disneyfilms: van handige plotvondst tot existentieel thema
Gisteren, 19:18 Volkskrant
In Disneyfilms wordt veel gestorven. In de nieuwe Pixar-Disneyfilm Coco, die vanaf volgende week draait, speelt de dood zelfs een hoofdrol. Maar er is veel veranderd in het 'Tragisch Koninkrijk', sinds Bambi's moeder niet terugkwam. Het gevaar is geweken, Bambi is blij. 'Mam, we hebben het gehaald!' Wij, geschokte toeschouwers, hebben het geweerschot daarnet luid en duidelijk gehoord. Maar dat gro


Zoektocht naar verdwenen Argentijnse duikboot is een race tegen de klok: ?Elke minuut brengt de dood een stap dichter?
Gisteren, 04:06 Gazet v. Antwerpen

In barslechte weersomstandigheden zijn reddingsteams uit zeven landen een race tegen de klok gestart om de vermiste Argentijnse onderzeeŽr ARA San Juan en zijn bemanning boven water te halen. Alleen weten ze op geen honderd zeemijl waar de duikboot in de problemen is geraakt. Nu de San Juan stilaan in zuurstofnood geraakt, kunnen de familieleden van de opvarenden alleen maar bidden.
Of nekklem direct of indirect leidde tot dood Henriquez is irrelevant - antwoord op schuldvraag blijft hetzelfde
Gisteren, 02:18 Volkskrant
De ingezonden lezersbrieven van woensdag 22 november 2017. Met zijn betoog in de zaak Mitch Henriquez legt het OM de conclusie van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) naast zich neer. Het NFI trekt die conclusie na sectie op het lichaam te hebben verricht. Het OM zegt niet hard te kunnen maken dat een nekklem de doodsoorzaak was. Een curieus standpunt. Curieus omdat we er wel over eens kunne


?Ondoordacht gebruik van baxters kan leiden tot de dood?
Dinsdag, 13:06 Gazet v. Antwerpen

De artsen Manu Malbrain (UZ Brussel) en Niels Van Regenmortel (ZNA Stuivenberg) willen de medische wereld ervan bewust maken dat ondoordacht gebruik van baxters nog te vaak voorkomt in ziekenhuizen en dit zelfs kan leiden tot de dood. Van 23 tot 25 november organiseren ze daarom de International Fluid Academy Days, een driedaags congres in Antwerpen.
UZ Gent veroordeeld voor dood anorexiapatiŽnte: ?We vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd?
Dinsdag, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Het UZ Gent is dinsdag door het hof van beroep in Gent schuldig verklaard aan onopzettelijke doding in een zaak waarin in 2011 een anorexiepatiŽnte uit Wortegem-Petegem overleed. Het 14-jarig meisje stierf nadat er voeding in de longen kwam, na een slecht geplaatste sonde. Het UZ werd veroordeeld tot een boete van 264.000 euro waarvan 211.200 euro met uitstel.
Met de dood van Sint-Nicolaas zullen wij ons niet zomaar verzoenen
Maandag, 18:27 Volkskrant
Wijlen Godfried Bomans zou beschonken sinterklazen hebben gezien, en concurrerende sinterklazen die met elkaar op de vuist gingen. En wij allen hebben meegemaakt dat zijn baard desintegreerde of dat zijn decorum op andere wijze in het ongerede raakte. Maar nooit bracht dit ons geloof in hem aan het wankelen. Altijd wisten we de dissonanten een plek te geven in het verhaal waaraan wij zo gehecht wa


Limburgse burgemeester met de dood bedreigd na massale drijfjacht op everzwijnen
Maandag, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Burgemeester Jan Dalemans ((HE) van Hechtel-Eksel is na de grootse drijfjacht op everzwijnen in ons land met de dood bedreigd. Dat vernam de redactie van de regionale zender TV Limburg uit goede bron en is door de burgemeester bevestigd. De bloederige beelden van de geschoten everzwijnen maakten gemengde reacties los. Niet iedereen staat achter de jacht als oplossing voor de grote populatie evers.
Franse politieman met relatieprobleem schiet drie mensen dood

In Frankrijk heeft een politieman met zijn dienstwapen drie mensen doodgeschoten en drie verwond en daarna met het wapen zelfmoord gepleegd. De 31-jarige agent uit Sarcelles bij Parijs had gisteravond van zijn vriendin te horen gekregen dat ze het uitmaakte. Daarop schoot hij zijn vriendin in haar gezicht. Zij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Daarna schoot hij op straat twee mannen van 30 en 44 dood. Of hij die kende, is nog onduidelijk. Vervolgens ging de politieman naar het huis van zijn schoonouders en schoot de vader van zijn vriendin dood. Ook verwondde hij haar moeder en zus en doodde de hond. De politieman zelf werd later dood in de tuin gevonden. Hij had met zijn dienstwapen zelfmoord gepleegd.

Sinds de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs en Saint-Denis hebben Franse politiemensen het recht hun dienstwapen permanent bij zich te hebben. De moordpartij van gisteren heeft geleid tot discussie daarover. Volgens Franse media hebben dit jaar al 46 politieagenten met hun eigen wapen zelfmoord gepleegd.
Rus gezocht voor dood Forbes-journalist gevat in OekraÔne
Zaterdag, 16:24 Skynet
De OekraÔense veiligheidsdiensten hebben een Rus opgepakt die door Interpol gezocht werd voor de moord in 2004 op de hoofdredacteur van de Russische editie van het Amerikaanse magazine Forbes, de Amerikaan Paul Khlenikov. Dat hebben de OekraÔners vandaag bekendgemaakt.


Priegelen op het NK Prepareren: 'Een dood dier in je interieur is hip'
Zaterdag, 08:18 NOS nieuws

De lat ligt hoog op het NK Prepareren. "Als een vogel niet wegvliegt, is het niet goed genoeg", lacht Marjolein Kramer. "Maar soms nemen we er genoegen mee als het net echt lijkt."

Sommige modellen lijken inderdaad slechts op pauze gezet in het Natuurmuseum in Leeuwarden. Een bloedhond met druppeltjes kwijl in zijn mondhoeken. Een eekhoorn midden in een sprong bevroren. Een woestijnvos die afwachtend naar een schorpioentje kijkt. Een sneeuwuil op een stapel Harry Potter-boeken.

"Er zijn preparateurs die er echt veel werk van hebben gemaakt, die nadenken over hoe ze iets spannend kunnen maken", zegt Kramer, zelf preparateur van het museum. "Je kan een dier eenvoudig opzetten, maar als zo'n dier iets doet of een biotoop heeft, dan is dat veel leuker." Een deelnemer bracht een halve gevel met raam mee voor zijn kerkuiltje. Bij een ander laaft een vleermuis zich aan een menselijke hand (gelukkig van kunststof).

Zo'n origineel idee levert punten op. De modellen worden namelijk niet alleen beoordeeld op de anatomie, huidligging en stand van de ogen, maar ook op de houding en het voetstuk. De moeilijkheidsgraad telt ook mee: een duif of een houtsnip geldt vanwege zijn dunne huid als een moeilijk dier. Er zijn prijzen in tien categorieŽn van grote zoogdieren (vanaf vos) en kleine vogels (tot kauw) tot skeletten of trofeekoppen.

"Kleine zoogdieren vind ik een van de moeilijkste categorieŽn. Er zijn niet veel preparateurs die dat in de vingers hebben. Het is klein, het krimpt, echt priegelwerk", zegt Kramer, die zelf onder meer een rennende rat en een hermelijn heeft gemaakt. "Grote dieren, daar heb ik niet veel mee. Dat is bijna montagewerk. Het is creatief, maar wel bikkelen. Ik vind dat gefriemel aan die kleine beestjes leuker."

Extra moeilijkheid is dat er bij zoogdiertjes minder te maskeren valt dan bijvoorbeeld bij vogels. Een dik verendek geeft meer speling dan kort haar. "Soms ontdek je halverwege dat een bepaalde houding niet kan, als je bijvoorbeeld een kale plek ontdekt. Dan moet je bijvoorbeeld zijn nek net even zo plaatsen dat het niet opvalt."

Die creativiteit is geregeld nodig, omdat de dieren die worden aangeleverd vaak aangereden wild of 'raamslachtoffers' zijn, met wonden of botbreuken. Dat verklaart ook waarom er zoveel uilen meedingen naar een prijs. "Uiltjes zijn populair. Als je fietst en je ziet een mus liggen, dan raap je hem waarschijnlijk niet op. Maar een uil neem je mee naar huis. Ze zijn bijzonder, dus laten mensen ze niet liggen. En dan heb je twintig uilen liggen en maar ťťn mus."

Voor meer exotische dieren moeten preparateurs hun adresjes hebben. Tropische vogels kunnen bij fokkers worden geregeld, goede banden met Ecomare of Pieterburen leveren misschien een zeehond op. Ook krijgen preparateurs geregeld de vraag of ze een huisdier willen opzetten, van een cavia of hond tot het paard dat op de tentoonstelling compleet met koets is te zien. Kramer noemt het een haast onmogelijke taak. "Het wordt nooit meer dŠt dier. Ik kan een heel mooie kat maken, maar nooit meer die ene kat. Een anoniem dier is prettiger."

Dit jaar hebben 41 deelnemers 149 exemplaren ingeleverd voor het NK, dat elke twee jaar wordt gehouden. Kramer merkt dat prepareren steeds populairder wordt. "Het werd altijd een beetje als oud en stoffig gezien, voor op de schoorsteenmantel bij je opa en oma. Maar je ziet een verschuiving: een dood dier in je interieur is hip. Dat merk ik aan het aantal klanten dat ik heb, aan het ledenaantal van de vereniging, aan de hoeveelheid workshops. Allemaal jonge mensen die het graag willen leren."

Het stereotiepe beeld van de preparateur klopt daardoor niet meer, stelt Kramer. "Vroeger zat ik tussen de oude mannetjes, maar dat is allang niet meer zo. Toen ik tien jaar geleden begon, was ik een van de vier vrouwen met een vergunning. Inmiddels is het ongeveer 50-50."

Voor de deelnemers draait het kampioenschap niet alleen om de prijzen, het is ook een kans de hobbykamer te verlaten om gelijkgestemden te ontmoeten, tips uit te wisselen en inspiratie op te doen. "Ik leer nog steeds, je bent nooit klaar", concludeert Kramer als ze naar de inzendingen kijkt. "Hier zie je dat het nog zoveel mooier kan. Ik word er heel gretig van."
Maffiabaas 'Het Beest' is dood
Vrijdag, 09:25 De Tijd
08:57 Salvatore 'Toto' Riina, een van de meest gevreesde maffiabazen ooit, is vrijdag in een gevangenis in Parma overleden aan kanker.


Maffiabaas, 'capo dei capi', Salvatore 'Toto' Riina overleden
Vrijdag, 08:12 NOS nieuws

Salvatore 'Toto' Riina, een van de machtigste bazen uit de geschiedenis van de maffia, is overleden, een dag na zijn 87e verjaardag. Hij leed aan nierkanker en had hartproblemen, waarvoor hij werd behandeld in het ziekenhuis van de extra beveiligde gevangenis in Parma.

Daar zat Riina een celstraf uit van maar liefst 26 keer levenslang. Hij werd in 1993 in Palermo opgepakt, nadat hij 23 jaar uit handen van de politie had weten te blijven. De uit het Siciliaanse Corleone afkomstige Riina was berucht om de meedogenloze manier waarop hij zijn vele tegenstanders bestreed.

150 liquidaties

Aangenomen wordt dat de 'capo dei capi', de baas der bazen, het brein is achter ruim 150 liquidaties in de jaren 80 en 90. De meest geruchtmakende daarvan was de moord in 1992 op twee vooraanstaande maffiabestrijders, de aanklagers Falcone en Borsellino.

Falcone kwam om het leven doordat Riina een bom van meer dan 500 kilo onder het wegdek van een snelweg op SiciliŽ had laten plaatsen. Toen Falcone in zijn witte Fiat werd opgeblazen, registreerden geologen een kleine aardbeving.

Nog geen twee maanden later kwam Falcones collega en jeugdvriend Borsellino ook door een bom om het leven. Het vliegveld op Palermo is naar hen genoemd.

Verder zat Riina, bijgenaamd Het Beest, achter een reeks bomaanslagen in 1993 in Rome, Milaan en Florence, waarbij in totaal tien mensen om het leven kwamen.

Voor hem gold een zeer streng gevangenisregime, waarbij hij in afzondering werd vastgehouden en ook geen contact mocht hebben met zijn familie. De laatste dagen werd daarvoor een uitzondering gemaakt, omdat Riina's einde aanstaande was en hij kunstmatig in coma werd gehouden. Gisteren mochten zijn familieleden afscheid van hem nemen.

Zoons

Verschillende van Riina's zoons volgden traden in de voetsporen van hun vader. Zijn oudste zoon Giovanni zit net als hij een levenslange celstraf uit. Twee andere zoons werden in 2008 vermoord in een dorpje bij Palermo.
Apocalyps expositie in Amsterdam: dood en verderf 'makes the world go round'
Vrijdag, 02:14 Volkskrant
Art Chapel biedt een weinig hoopgevend toekomstbeeld. Relevant, dat wel, en zinnig. Maar niet zinnelijk: opnieuw blijkt schoonheid van ondergeschikt belang. Hoe de wereld eruit zal zien als de Apocalyps zich aandient? Geen idee. Maar een glimp van de hoogst waarschijnlijk desastreuze gevolgen is te zien in de video van de Argentijnse kunstenaar Miguel Angel RŪos: een geelbruine blubberpoel waarin


Hiphopwereld rouwt om dood veelbelovende Amerikaanse rapper
16 November, 15:24 NOS nieuws

De hiphopwereld reageert geschokt op de dood van de Amerikaanse rapper Lil Peep. De 21-jarige muzikant, die eigenlijk Gustav Ňhr heet, stierf vannacht aan de gevolgen van een overdosis heroÔne.

Lil Peep was veelbelovend. Hij werd vooral geprezen om zijn openhartige teksten over onder meer zijn depressie en drugsgebruik. De manager van Peep deelde zijn overlijden op Twitter. "Ik verwachtte dit telefoontje al een jaar", schrijft de manager.

De rapper, die opgroeide op Long Island in New York, werd de afgelopen jaren erg populair, zowel in zijn thuisland als in het buitenland. Nummers als The Brightside en Awful Things werden miljoenen keren beluisterd op YouTube en Spotify.

Uitverkocht Patronaat

In september trad hij voor het eerst op Nederland. Hij stond in een uitverkocht Patronaat in Haarlem. DaniŽl Nagelkerke van het poppodium noemt Peep vernieuwend binnen de hiphopwereld. "Nooit eerder bracht een muzikant de emorock en de hiphop bij elkaar."

Ook Nagelkerke is niet verrast door het overlijden van de rapper. "Hij heeft altijd al op het randje geleefd. Veel van zijn nummers gaan ook over zijn depressie en zelfmoord. Op zijn kanalen is hij ook altijd erg open geweest over zijn drugsgebruik."

Er is geschokt gereageerd op het overlijden, zoals door muziekgroep Beerbongs and Bentley's. "In de korte tijd dat ik je kende, was je een geweldige vriend voor mij en een geweldig persoon."

Pepijn Lanen, beter bekend als Faberyayo van rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig, is ook ontdaan. Hij waarschuwt volgers om geen drugs te gebruiken.

Ook de Amerikaanse rapper Lil Yachty rouwt om het overlijdensbericht.
Vermiste Portugese uit Den Haag dood gevonden, vriend zat al vast
16 November, 13:00 NOS nieuws

In het Alkmaarder - en Uitgeestermeer is deze week het lichaam gevonden van een sinds augustus vermiste 48-jarige vrouw. De Portugese woonde in Den Haag samen met haar vriend. Die werd een maand geleden opgepakt op verdenking van moord of doodslag.

Eerder werd al door duikers naar de vermiste Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana gezocht in Den Haag en Rijswijk. Volgens de politie kwam tijdens het recherche-onderzoek het water in Noord-Holland in beeld. Daar werd dinsdag de vrouw gevonden bij de Kogerpolderbrug.

Vandaag wordt sectie op het lichaam verricht om de doodsoorzaak te achterhalen. De 43-jarige partner van de vrouw zit nog steeds vast.
Onderzoek naar man die Kvitova met mes aanviel zit op dood spoor
16 November, 12:42 Skynet
De Tsjechische politie weet na elf maanden onderzoek nog niet wie verantwoordelijk is voor de aanval op tennisvedette Petra Kvitova. "We hebben honderden tips binnengekregen maar die hebben niet tot een doorbraak naar de dader geleid", zo maakte een politiewoordvoerder bekend tijdens een persconferentie in Olomouoc.


Advocaat nabestaanden: agenten wisten dat Henriquez na arrestatie niet meer ademde
15 November, 11:00 Volkskrant
De agenten die betrokken waren bij de dood van de Arubaan Mitch Henriquez wisten wel degelijk dat de arrestant vlak na de hardhandige aanhouding niet meer ademde. Dat stelde Richard Korver, de advocaat van de nabestaanden, vanmorgen bij het vervolg van de rechtszaak in de zwaarbeveiligde rechtszaal op Schiphol. Korver zegt zich te baseren zich op onderzoek van liplezers, dove specialisten die volg


Man schiet lukraak mensen dood in CaliforniŽ
14 November, 22:36 NOS nieuws

Een gewapende man heeft in de Amerikaanse staat CaliforniŽ vier mensen doodgeschoten. Zeker zeven anderen raakten gewond. De man schoot op verschillende plekken mensen neer, waaronder een basisschool. Het lijkt erop dat hij zijn doelwitten lukraak koos. De politie heeft hem doodgeschoten.

Volgens twee ziekenhuizen zijn er in totaal zeven gewonden binnengebracht, onder wie zeker drie kinderen.

Het is de politie in het landelijke noorden van CaliforniŽ nog niet duidelijk op hoeveel plaatsen de man precies zijn wapen trok. Op vijf plaatsen wordt onderzoek gedaan.

Op de school raakte een kind gewond, een ander kind werd beschoten toen het met een vrouw in een auto zat. Ook zij raakte gewond.

Ruzie

Volgens de politie begon het schieten met een huiselijke ruzie, waarover de buren de politie belden.

De buurman heeft tegen een plaatselijke krant gezegd dat hij van zijn buurman alleen weet dat hij Kevin heet. Zijn huisgenoot is een van de slachtoffers. Ook zou de schutter zijn auto hebben gestolen.

"Het idiote is dat ik de buurman de laatste tijd erg veel heb horen schieten, honderden kogels. We dachten dat hij gek geworden was en hij bedreigde ons."

Na de schietpartijen heeft de politie een half-automatisch wapen en twee pistolen gevonden.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be