NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Dood


IngrediŽnten voor een Griekse tragedie: de dood van een journalist die de lastige waarheid wilde opdelven
Gisteren, 18:30 Volkskrant
Daags na de moord op onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia (op 16 oktober 2017) ontstond er een monument in Valletta - spontaan.Aan de voet van een oud monument - opgericht om het einde van het Ottomaanse beleg in 1565 te gedenken - werden foto's neergezet en waxinelichtjes. Leerlingen van de vroegere school van de drie zonen van de vermoorde journaliste legden er bloemen neer. Andere inwon


In de ban van rebelse prinses: ?Ofwel ben ik dood, ofwel zit ik in een heel slechte situatie?
Gisteren, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Een bloedmooie prinses, een Franse ex-geheim agent, een Finse sportcoach, oorlogsschepen en helikopters. Dat zijn de basisingrediŽnten van een zaak die Dubai in de ban houdt.
Man die wapen van Tennessee-schutter afpakte, 'het ging om leven en dood'
Gisteren, 08:54 NOS nieuws

De man die de schutter in Tennessee gisteren zijn wapen afhandig maakte, handelde uit eigenbelang. Dat zei James Shaw Jr., vader van een kind van 4, over zijn heldendaad tijdens een persconferentie, twaalf uur na de schietpartij. "Ik vocht niet tegen hem om iemand anders te redden, dat is misschien niet zo bewonderenswaardig."

In de nacht van zaterdag op zondag plaatselijke tijd opende een halfnaakte man het vuur op bezoekers van een restaurant van fastfoodketen Waffle House in de staat Tennessee. Vier mensen kwamen daarbij om het leven; twee slachtoffers werden op de parkeerplaats doodgeschoten, twee anderen in het restaurant. Nog eens vier mensen raakten gewond. Toen de AR-15 van de dader blokkeerde, wist Shaw het vuurwapen in een worsteling af te pakken.

Waffle House-topman Walter Ehmer kwam woorden te kort om de moed van Shaw te beschrijven. "Je komt niet veel helden tegen in je leven", zei hij tijdens de persconferentie met tranen in zijn ogen. "We zijn je eeuwig dankbaar."

Shaw: ik ben geen held

Shaw zei dat hij zichzelf probeerde te redden en dat hij geen held is. "Toen ik de loop van het geweer vastpakte, was die heet, maar dat maakte niet uit. Het ging om leven of dood." Hij was die avond uitgegaan met een vriend. Twee minuten nadat hij het wegrestaurant was binnengegaan, arriveerde de schutter.

Toen hij schoten hoorde dacht hij eerst nog aan een stapel omgevallen borden, maar al snel werd duidelijk dat het om geweerschoten ging. "Ik keek om en zag een persoon naast de ingang op de grond liggen", zei Shaw. "Ik sprong op, ging onderuit en dook weg achter een draaideur."

De dader schoot op de deur en schampte de arm van Shaw. "Op dat moment dacht ik: hij zal zijn best moeten doen om me te vermoorden. Toen het vuurwapen blokkeerde, sloeg ik hem met de draaideur." In de worsteling die ontstond, wist Shaw het wapen af te pakken. "Hij was aan het schelden, alsof ik het was die iets verkeerd deed." De schutter sloeg vervolgens volledig naakt op de vlucht.

"Ik ben er niet trots op dat ik een geladen vuurwapen heb afgepakt. Ik ben wel trots dat ik daarmee de levens van anderen heb kunnen redden", sloot Shaw af.

Nog altijd voortvluchtig

Volgens de Amerikaanse autoriteiten is de schutter de 29-jarige Travis Reinking. De politie maakte gisteren bekend dat hij vorig jaar juli is gearresteerd bij het Witte Huis, omdat hij zich bevond op verboden terrein. Hij zei president Trump te willen ontmoeten en wilde niet vertrekken.

Naar Reinking wordt nog altijd gezocht. Hij is mogelijk gewapend; een wapen dat op zijn naam staat, is nog niet teruggevonden. De politie weet niet wat zijn motief was, maar spreekt wel van een mogelijke geestesziekte.
27-jarige verdachte aangehouden voor dood Orlando

De politie heeft vandaag in Den Haag een 27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Orlando Boldewijn. De 17-jarige jongen uit Rotterdam kwam in februari na een afspraak met een onbekende man in Den Haag niet meer thuis. Een week later werd zijn lichaam gevonden.

De politie heeft naar eigen zeggen alles uit de kast getrokken om informatie over de toedracht van de dood van Orlando boven tafel te krijgen. Daarbij is gebruik gemaakt van sporenonderzoek, flyeracties, getuigenoproepen en buurtonderzoek. Die inzet en de vele tips hebben geleid tot de aanhouding van vandaag.

De vermissing van Orlando kwam in februari uitgebreid in het nieuws. Vrienden van hem zochten de publiciteit nadat hij na de afspraak in Den Haag niets meer van zich had laten horen.

Anonieme tip

Na een anonieme tip werd een week na zijn verdwijning gezocht in het water van De Blauwe Loper in Ypenburg. Diezelfde avond werd het lichaam van Orlando aangetroffen.

Begin april deed de politie Rotterdam opnieuw onderzoek in het water bij Ypenburg. Volgens een woordvoerder zouden de resultaten worden gebruikt bij een reconstructie van de laatste dag van de jongen.
Dood van Palestijnse tiener op Gazastrook leidt tot golf van verontwaardiging
Zondag, 02:00 Skynet
De dood vrijdag van een Palestijnse tiener tijdens betogingen op de Gazastrook aan de grens met IsraŽl heeft tot een golf van verontwaardige reacties geleid. IsraŽl zegt dat Hamas verantwoordelijk is.


Onderzoek naar dood zeldzame beer in ItaliŽ
Zaterdag, 13:06 NOS nieuws

In ItaliŽ is een onderzoek gestart naar de dood van een zeldzame bruine beer in de Apennijnen. De Marsicaanse beer ging dood bij een vangactie door onderzoekers eerder deze week.

De wetenschappers wilden het dier vangen om het een halsband te geven en te volgen, maar het ging mis na het geven van de verdoving. De beer werd benauwd en overleed kort daarna.

Volgens Italiaanse media hadden de onderzoekers ook nog eens de verkeerde beer te pakken. Ze wilden een andere beer volgen, die regelmatig het natuurgebied verlaat en voor problemen zorgt in bewoonde gebieden.

Het Wereldnatuurfonds heeft geschokt gereageerd op de dood van de Marsicaanse bruine beer. Van die soort zijn er nog maar zo'n vijftig in leven. De organisatie wil dat de vangmethodes voor beren worden herzien.
De dictators zijn dood, leve de dictators!
Vrijdag, 20:18 Volkskrant
Na mislukte democratiseringspogingen, berust het Westen nu in het voortbestaan van despotische regimes in het Midden-Oosten. Paradoxen kennen we vooral in de gedaante van gedachtenoefeningen. Dat je er ook gebouwen mee in puin kan schieten, leerden we vorige week. Amerika, Frankrijk en Engeland vuurden in het nachtelijk duister 105 raketten af op Syrische doelen. Het was een indrukwekkend machtsve


Duitse politie houdt vluchtende Nederlandse plofkrakers aan
Vrijdag, 15:30 NOS nieuws

De politie heeft mogelijk een slag geslagen in de strijd tegen een Nederlandse bende die in steeds wisselende samenstelling plofkraken uitvoert vlak over de Duitse grens. Na een mislukte plofkraak vlak bij Dortmund in het Ruhrgebied zijn deze week drie mensen aangehouden.

Volgens de politie waren in de nacht van maandag op dinsdag meerdere daders vanuit Nederland naar Duitsland gereden om in het stadje Castrop-Rauxel een geldautomaat op te blazen. Ze werden daarbij gestoord door een getuige en sloegen op de vlucht.

Plofkraak

Speciale eenheden van de politie waren in de buurt en konden in Dortmund drie personen aanhouden. Twee van hen hebben volgens de politie daadwerkelijk de plofkraak uitgevoerd. De drie zijn in Duitsland in voorlopige hechtenis gesteld.

Aansluitend op deze aanhoudingen in Duitsland werden in Nederland op diverse plaatsen doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn gasflessen, contant geld en een wapen in beslag genomen.

Audi-bende

De politie in het Duitse grensgebied heeft al geruime tijd te maken met plofkrakers die vanuit Nederland opereren. Omdat ze zich vaak in snelle Audi's verplaatsen worden ze ook wel de Audi-bende genoemd.

Onder leiding van de rechter-commissaris in Aken werken de Nederlandse en Duitse autoriteiten samen om de bende op te rollen. Onderzocht wordt of de verdachten die nu zijn aangehouden, betrokken zijn geweest bij meer plofkraken.

Overigens zijn de plofkrakers volgens de politie steeds minder succesvol. Steeds vaker zijn ook de Duitse geldautomaten beter beveiligd en levert ook de grensoverschrijdende samenwerking steeds meer resultaat op.
"Spuit rupsen in buxus dood en vang de mannelijke motten in val"
Vrijdag, 10:06 Gazet v. Antwerpen
Tot wanhoop van tuineigenaars, zijn de gehate buxusrupsen weer uit hun eitjes gekropen. Maar dat betekent niet dat een haag onredbaar is, zeggen boomkwekers Paul en Michel Mampay uit Viersel (Zandhoven).


Ondergedoken Vlaming beschuldigd van dood 23 wandelaars voorlopig vrij: ?Wekenlang opgejaagd door Indiase politie?
Vrijdag, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Een maand lang leefde de naar India uitgeweken Vlaming Peter Van Geit (46) ondergedoken omdat hij gezocht werd in verband met de dood van 23 wandelaars bij een bosbrand. Nu kan hij eindelijk weer buiten komen zonder angst voor de politie ? ook al hangt hem nog steeds een jarenlange celstraf boven het hoofd. ?Gelukkig heb ik goeie advocaten.?
Illegale taxichauffeur komt mogelijk toch voor rechter voor dood Didier Bartholomeus
Donderdag, 16:42 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist op 17 mei of Saddam E.A. uit Merksem zich voor de rechtbank zal moeten verantwoorden voor de onopzettelijke doding van Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. De raadkamer had hem daarvoor nog buiten vervolging gesteld. Het parket-generaal vorderde donderdag zijn verwijzing.
Oostenrijke arts Asperger hielp nazi's met euthanasie op kinderen
Donderdag, 15:30 NOS nieuws

De Oostenrijkse kinderarts die zijn naam gaf aan het syndroom van Asperger was een actieve aanhanger van het naziregime. Door toedoen van Hans Asperger (1906-1980) zouden honderden zwaar gehandicapte kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord.

Dat blijkt uit onderzoek dat vandaag is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Molecular Autism. Herwig Czech van de Medical University uit Wenen deed onderzoek in het Oostenrijks staatsarchief.

"Euthanasie" voor kinderen

Asperger is nooit lid geweest van de nazipartij NSDAP, maar was wel voorstander van etnische zuivering door middel van gedwongen sterilisatie. In ruil voor carriŤremogelijkheden werkte hij actief mee aan het "euthanasie"-programma voor kinderen.

Kinderen die hij diagnosticeerde als "autistische psychopaat", wees hij door naar de beruchte Am Spiegelgrundkliniek, bij Wenen. Daar zijn bijna 800 kinderen omgebracht.

In die kliniek werden kinderen met een handicap of uit zogenoemde asociale gezinnen vermoord, met als doel om het 'Germaanse ras' te verbeteren. Ouders werden vaak misleid en gedwongen om hun kinderen af te staan. Maanden later kregen zij dan te horen dat hun kind was overleden. De meest opgegeven doodsoorzaak was een longontsteking.

Diagnose allesbepalend

Hoewel er geen bewijs is gevonden dat Asperger zelf ook wilde dat deze kinderen euthanasie zouden krijgen, was de diagnose die hij stelde allesbepalend. Ook is uit geen van de onderzochte documenten gebleken dat de kinderarts het beste met zijn patiŽnten voor had.
Wolf beet schapen in Drenthe dood, boeren krijgen compensatie
Donderdag, 00:30 NOS nieuws

De schapen die eind vorige maand dood werden gevonden in Drenthe, zijn aangevallen door een wolf. Dna-testen van de Wageningen University hebben dat bevestigd, meldt de organisatie Bij12-Faunabeheer.

Eind maart werden onder meer in de plaatsen Zuidwolde, Oosterhesselen en Benneveld schapen en lammeren gedood. Na het zien van de verwondingen, dachten schapenhouders al dat de dader een wolf was.

Onderzoekers van de Wageningen University hebben monsters afgenomen bij de dode dieren. Doordat nu wetenschappelijk is vastgesteld dat het inderdaad om een wolf gaat, maken de boeren aanspraak op compensatie. Als een hond de dieren had doodgebeten, was dat niet het geval geweest.

'Niet blij en niet opgelucht'

Een taxateur gaat de geleden schade bekijken. In het verleden kregen schapenhouders enkele honderden euro's uitgekeerd als bleek dat hun dieren gedood waren door wolven.

Gedupeerde Eise Boersma uit Benneveld verloor zes schapen. Toch is hij niet opgelucht nu de uitslag van de dna-testen binnen is. "Misschien dat ik bij een goede afwikkeling van de schade iets minder treurig wordt", zegt hij tegen het Dagblad van het Noorden. "Maar die dieren ben je gewoon kwijt."

Schapenhouders maken zich zorgen over de komst van steeds meer wolven naar Nederland. Vorige maand werden ook op verschillende plaatsen in Limburg schapen doodgebeten door een wolf.
Bestuurder met nog 1,5 promille in het bloed rijdt makker dood en pleegt vluchtmisdrijf: ?Vraag me nog steeds af waarom ik die foute beslissing heb genomen?
Woensdag, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Met een rotvaart van 115 km per uur in de gutsende regen en minstens twaalf glazen bier op maaide Jermo H. (26) in september in Vosselaar twee fietsers van de weg. Hij stopte, stapte uit en vluchtte daarna weg. Gilles Dierckx (18) uit Beerse stierf ter plaatse. Het parket vorderde twee jaar cel en drie jaar rijverbod. ?Je auto was een moordwapen?, zei de moeder. ?Waarom heb je je fiets niet genomen of een taxi gebeld??
Straffen tot 27 jaar voor Vlaamse 'Kasteelmoord'
Woensdag, 16:42 NOS nieuws

De hoofdverdachte in de zogenoemde Kasteelmoord in het Westvlaamse Wingene heeft 27 jaar cel gekregen. De aanklager had de maximale straf van dertig jaar geŽist tegen de arts Andrť Gyselbrecht (67), die in januari 2012 zijn schoonzoon om het leven liet brengen.

Ook drie andere verdachten zijn schuldig bevonden. Een Belgische tussenpersoon is veroordeeld tot 21 jaar, twee Nederlandse mannen hebben voor hun aandeel respectievelijk 27 jaar en 15 jaar gevangenisstraf gekregen.

Volgens de rechtbank in Brugge is bewezen dat de hoofdverdachte een huurmoordenaar heeft ingeschakeld om zijn familielid uit de weg te ruimen. De moord werd geregeld via een tussenpersoon. Er was een prijs afgesproken van 150.000 euro. De huurmoord werd uitgevoerd door een Eindhovenaar die inmiddels is overleden.

Opdrachtgever Gyselbrecht zou een "opgeblazen zelfbeeld" hebben en hij wordt omschreven als "manipulatief". Hij heeft nooit spijt betuigd sinds zijn bekentenis vorig jaar. Hij handelde, naar eigen zeggen, omdat zijn schoonzoon zijn eigen kinderen misbruikte.

Spanningen

De toen 34-jarige projectontwikkelaar Stijn Saelens werd zes jaar geleden doodgeschoten in zijn kasteel in de West-Vlaamse plaats Wingene. Zijn schoonvader, Andrť Gyselbrecht, kwam meteen in beeld als dader. Er waren grote spanningen in de familie.

Gyselbrecht had al eens gezegd dat hij zijn schoonzoon een lesje wilde leren, omdat hij ernstige bedenkingen had hoe zijn kleinkinderen werden opgevoed. Saelens misbruikte volgens Gyselbrecht zijn zijn dochter en wilde hij dat het zou stoppen.

Enkele maanden voor de moord kwam het tot een hoogoplopende ruzie tussen de arts en zijn schoonzoon. Saelens zou hebben gezegd dat hij met zijn hele gezin naar AustraliŽ wilde verhuizen om daar een nieuw leven te beginnen.

Huurmoordenaar

Dat was voor Gyselbrecht het sein om in te grijpen: hij gaf de opdracht om Saelens uit de weg te ruimen. Een van de mannen die de moord moesten regelen, was een Nederlander, een drugshandelaar uit Zeeland. Hij ronselde de inmiddels overleden huurmoordenaar die Saelens zou ombrengen, hoewel hij dat tijdens de zitting altijd heeft ontkend.

Vorig jaar, dus vijf jaar na de moord, bekende de dokter alsnog dat hij opdracht heeft gegeven voor de moord. Jarenlang had hij volgehouden dat hij Saelens alleen maar had willen laten "afranselen". Zijn dochter, de weduwe van Stijn Saelens, heeft haar vader tijdens het proces vergeven en de rechtbank gevraagd om een humane straf. Het proces trekt veel mediabelangstelling in BelgiŽ.
Lierse-speler was eerst bijna dood en dan bijna zijn been kwijt na operatie aan meniscus
Woensdag, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Eerst bijna dood en daarna bijna zijn been kwijt. En dat voor een simpele operatie aan de meniscus die hem normaal vier tot zes weken van de voetbalvelden zou houden. Dat Jonas Vinck ? rechtsachter van tweedeklasser Lierse ? sinds zijn optreden bij de beloften afgelopen maandag weer voetballer is, mag een klein mirakel genoemd worden. ?De dokters zeiden dat ik een kruis moest maken over mijn carriŤre.?
Opnieuw sterft kritische journalist verdachte dood: van balkon gevallen of geduwd?
17 April, 11:54 Gazet v. Antwerpen

Officieel is hij uit zijn raam gesprongen of per ongeluk gevallen, maar volgens zowel collega?s, vrienden als internationale waarnemers lijdt het geen twijfel dat de Russische journalist Maxim Borodin (31) werd vermoord. Het is een lot dat al meer dan ťťn regeringskritische reporter overkwam in het Rusland van Poetin.
'Dood medewerker tbs-kliniek is te wijten aan personeelsproblemen'
16 April, 19:06 NOS nieuws

De dood vorig jaar van een medewerker van tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal is het gevolg van personeelsproblemen en een te hoge werkdruk. Dat schrijft de Inspectie Justitie en Veiligheid in een conceptrapport dat in handen is van RTL Nieuws.

Het rapport is een bevestiging van wat een medewerker van deze kliniek vorig jaar aan de NOS vertelde. "Er zijn te weinig vaste krachten en de inhuurkrachten zijn vaak te jong en onervaren", zei dat personeelslid toen.

Schaar

Een 25-jarige sociotherapeut werd begin februari 2017 met een schaar neergestoken door een 44-jarige patiŽnt. Hij werkte pas enkele weken in de tbs-kliniek. Volgens het conceptrapport van de Inspectie kon dat gebeuren door "een risicoverhogende samenloop van omstandigheden."

Zo was er een tekort aan personeel en de ingehuurde extra krachten werden onvoldoende ingewerkt. Ook was er te weinig toezicht op het gebruik van niet voorgeschreven medicijnen, die daardoor door de patiŽnten onderling konden worden verhandeld. Tijdens de rechtszaak bleek dat de dader Ritalin had gesnoven toen hij de medewerker doodstak.

Volgens de Inspectie heeft de kliniek daarnaast onvoldoende gedaan om deze problemen op te lossen, "ondanks stevige signalen van medewerkers".
Veertig jaar na haar dood geeft operalegende Maria Callas concert in Carrť - als hologram
16 April, 18:30 Volkskrant
Ze is al ruim veertig jaar dood: operalegende Maria Callas. Maar La Divina zal op 26 november als hologram een concert geven in Koninklijk Theater Carrť. Callas' hologram zal op het podium in Amsterdam begeleid worden door een symfonieorkest met zestig echte muzikanten. Daarbij zullen originele opnamen worden gebruikt van door Callas gezongen liederen. De Grieks-Amerikaanse sopraan trad bij leven


BOEK. Jean-Christophe Brisard & Lana Parshina - De dood van Hitler, het ware verhaal
16 April, 16:42 Gazet v. Antwerpen
Pleegde Adolf Hitler op 30 april 1945 zelfmoord in zijn Berlijnse bunker? Zo ja, gebruikte hij gif of een pistool? En wat gebeurde er vervolgens met zijn stoffelijke resten?

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be