NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Dood


Ze werd aangereden en voor dood achtergelaten. De chauffeur kwam er met een boete vanaf
Zaterdag, 16:18 Gazet v. Antwerpen

Georgia Addy New werd in september vorig jaar aangereden door een vrachtwagen toen ze van school naar huis wandelde. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf en liet het meisje voor dood achter. Zijn straf? Een boete en een rijverbod van een jaar. Haar vader is furieus om de in zijn ogen lichte straf.
Als de dood voor je uitvaartverzekering
Vrijdag, 02:24 Volkskrant
Na de uitvaart van zijn vader kreeg Hans Vrij een naheffing van ruim vierduizend euro van verzekeraar Yarden. Hij weigerde te betalen omdat zijn vader een naturaverzekering had. Vader Arie had de uitvaartverzekering goed geregeld, dacht Hans Vrij (61). De voormalige militair uit Maastricht was dan ook compleet verrast door de rekening van verzekeraar Yarden na de dood van zijn vader in november 20


Vluchten via Zwarte Zee naar RoemeniŽ: ?De boot op of ik schiet je dood?
Donderdag, 22:13 NOS nieuws

Toen Ahmed en zijn familieleden van boord werden gehaald door de Roemeense kustwacht, hadden ze drie dagen nauwelijks gegeten, gedronken en geslapen. De Zwarte Zee was woest, de golven hoog en het scheelde een paar keer weinig of de boot was gekapseisd. Op een paar sterke magen na, was iedereen ziek geworden. Aan boord waren 157 mensen uit Irak en Iran, overwegend Koerden. Er waren 56 kinderen bij.

Het was de vijfde boot in een maand tijd die vluchtelingen en migranten van Turkije naar RoemeniŽ had gebracht, in totaal 500 mensen. Niet veel vergeleken met de aantallen die in de afgelopen jaren dagelijks de Middellandse Zee overstaken naar ItaliŽ en Griekenland. Maar voor RoemeniŽ, het enige Balkanland dat tot nu toe wist te ontsnappen aan de vluchtelingencrisis, zijn het flinke aantallen.

Hulporganisaties signaleren een trend, een nieuwe migratieroute wellicht. Want nu Griekenland en ItaliŽ minder goed bereikbaar zijn als doel voor een overtocht, zijn smokkelaars alternatieven aan het onderzoeken.

"Dit is een poging van smokkelaars nieuwe manieren te vinden hun inkomsten veilig te stellen", zegt Mircea Mocanu, directeur van de Roemeense afdeling van de Internationale Organisatie voor Migratie. "Maar het is bloedlink", zegt hij. "Helaas zijn de omstandigheden op de Zwarte Zee erbarmelijk. Vooral in de wintermaanden is de zee wild en koud."

Mocanu is ervan overtuigd dat de Zwarte Zee-route niet van lange duur is. Behalve wind en kou is ook de geopolitieke situatie met aanwezigheid van Rusland, OekraÔne en de NAVO reden om deze zee te mijden, vertelt hij. "Toch houden we er rekening mee dat er meer pogingen gedaan zullen worden in de komende maanden."

De Roemeense autoriteiten hebben nu al moeite de 500 bootvluchtelingen onderdak te bieden. De Irakezen en IraniŽrs die van de laatste boot kwamen, verblijven daarom in een klein hotel in een vervallen vakantiepark in het centrum van de kustplaats Constanta. Die opvang is geregeld door non-gouvernementele organisaties met financiŽle steun van de Europese Unie.

"De regering is totaal niet voorbereid", zegt Cosmin Barzan van hulporganisatie Civic Resource Center. "We zijn echt bang dat er meer boten gaan arriveren, dan is er geen adequate opvang voor die mensen."

Bestemming onbekend

Ahmed wist niet dat de vissersboot naar RoemeniŽ ging. "Toen we gered werden zei de politie: je bent in RoemeniŽ. Ik dacht, mijn god, waar ben ik beland?", vertelt hij, terwijl hij op zijn telefoon een filmpje laat zien van toen ze op zee voeren. Voor meerdere opvarenden was vooraf niet duidelijk wat de bestemming van de boot was. Sommigen dachten, of hoopten ItaliŽ, anderen gingen voor Frankrijk. De schipper en smokkelaars aan boord zwegen de hele reis.

De Roemeense kustwacht heeft laten weten dat er drie smokkelaars van de meest recente boot zijn gearresteerd, een Turk, een Irakees en een IraniŽr. Hen wacht een proces in RoemeniŽ.

Gemiddeld 3000 euro per persoon betaalden ze voor een enkeltje van Turkije naar RoemeniŽ. Ahmed's familie bestaat uit twaalf leden, inclusief zijn oude moeder en de gezinnen van zijn broer en zus. Hij verkocht alles dat hij had in Suleimaniya, de stad in het Koerdische deel van Irak waar hij woonde. Het doel is het Verenigd Koninkrijk, maar hoe ze daar naartoe gaan weet hij nog niet.

Om in het Schengengebied te komen moeten de vluchtelingen en migranten eerst Hongarije zien binnen te komen. Ook het aantal illegale grensoverschrijdingen tussen RoemeniŽ en Hongarije is in de afgelopen maanden flink gestegen. Hongarije heeft op de grens met buurland ServiŽ al een dubbel hek neergezet, maar de Roemeense grens is lang en poreus.

Ahmed schudt zijn hoofd als hij terugdenkt aan Turkije. In Istanbul ontmoette hij een smokkelaar, die zei dat er een boot was. Hij had zijn hele familie gemobiliseerd om het erop te wagen, om naar Europa te trekken voor betere kansen in het leven.

"Het was niet meer veilig", zegt hij. "Er zijn zoveel rivaliserende groepen nu in mijn land. Ik kan niemand meer vertrouwen", aldus Ahmed, die zegt dat hij commandant in het Irakese leger was tot vlak voor zijn vertrek.

"De smokkelaar had het over een boot van 35 meter, toen we aankwamen bleek die 12 meter. En er zaten dubbel zoveel mensen op." Toen hij ook nog zag hoe slecht de boot eraan toe was, wilde hij terug.

"Ik zei: we gaan niet. Dit is niks." Maar de smokkelaar had daar geen boodschap aan. In het bijzijn van zijn familie kreeg Ahmed een pistool tegen zijn hoofd. 'De boot op of ik schiet je dood', werd er gezegd.

Vakantiepark

Hij slaat zijn ogen naar beneden en zucht. "IS heeft me honderden keren geprobeerd te vermoorden. Nu wil ik naar Europa en krijg ik weer een geweer tegen mijn kop." Hij zegt dat hij zich maar stil hield en aan boord is gestapt.

Nu eet hij elke dag kip en patat in een leeg Roemeens vakantiepark. "Ik kan geen kip en patat meer zien", lacht hij. Hoewel hij niet van plan is in RoemeniŽ te blijven, is het vakantiepark voorlopig wel even goed. "Het is hier veilig voor mijn familie, we zien later wel hoe we verder komen."
Amerikaanse politie schiet dove man dood omdat die geen gehoor gaf aan bevel
Donderdag, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Omdat hij geen gevolg gaf aan het bevel om een metalen stang neer te leggen, is een dove man in Oklahoma City door de politie doodgeschoten. De agenten realiseerden zich niet dat toegesnelde buren riepen dat de man de aanwijzing niet kon horen, zei politiecommissaris Bo Mathews op een persconferentie. Volgens getuigen vielen er minstens zes schoten.
L'Orťal-miljardair Liliane Bettencourt overleden
Donderdag, 19:48 NOS nieuws

Liliane Bettencourt, de erfgename van cosmeticagigant L'Oreal en de rijkste vrouw ter wereld, is overleden. Dat heeft het concern bekendgemaakt. Bettencourt was 94 jaar oud.

In een officiŽle verklaring zegt directeur en bestuursvoorzitter Jean-Paul Agon dat Bettencourt altijd goed voor het bedrijf en zijn werknemers heeft gezorgd. Ook was ze volgens hem erg begaan met de ontwikkeling en het succes van L'Oreal.

Volgens Forbes was Bettencourt dit jaar voor de tweede keer op rij de rijkste vrouw ter wereld, met een geschat vermogen van 39,5 miljard dollar (ruim 33 miljard euro). Ze was de dochter van EugŤne Schueller, die in 1909 L'Oreal oprichtte.

Geld afgetroggeld

Bettencourt zat zeventien jaar in de raad van bestuur van L'Oreal, tot 2012. Haar aandelen werden al sinds 2011 beheerd door familieleden. Ze werd toen onder toezicht van haar kleinzoon geplaatst, omdat ze dementerend was.

Verschillende mensen werden er de afgelopen jaren van beschuldigd dat ze de aftakelende Bettencourt geld hadden afgetroggeld en misbruik hadden gemaakt van haar verminderende geestelijke vermogens.

Zo werd de Franse oud-president Sarkozy verweten dat hij Bettencourt ertoe had aangezet grote sommen geld te schenken aan zijn partij, de UMP, om de verkiezingskas te spekken. Hij werd niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs.

Een vriend van Bettencourt, jetsetfotograaf FranÁois-Marie Banier, werd veroordeeld tot drie jaar cel en het betalen van 158 miljoen euro schadevergoeding. Hij zou Bettencourt voor zo'n 400 miljoen euro aan geld en kunstwerken afhandig hebben gemaakt.
Bestuurder op slag dood na klap tegen vangrail en boom
Donderdag, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Op de Arendonksesteenweg in Ravels is een bestuurder donderdagochtend om het leven gekomen.
Burgemeester Anzegem op 48-jarige leeftijd overleden na chirurgische ingreep
Claude Van Marcke (48), de burgemeester van Anzegem (Samen Eťn), is woensdag overleden. Dat nieuws is bevestigd door het gemeentebestuur. De burgemeester raakte kritiek na een routineoperatie vorige week.


Tientallen doden bij zware aardbeving Mexico

Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,1 in Mexico zijn tientallen doden gevallen. In de centrale staat Morelos zijn volgens de gouverneur 42 mensen om het leven gekomen. Ook in de deelstaten Mexico en Puebla worden doden gemeld. In de hoofdstad Mexico zitten mensen vast in gebouwen.

Het centrum van de beving lag in Puebla, 120 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad.

De Mexicaanse president Pena Nieto zegt dat er in Mexico-Stad 27 gebouwen zijn ingestort. De burgemeester van de stad meldt dat er mensen zitten opgesloten in beschadigde gebouwen, maar van slachtoffers in de hoofdstad zijn nog geen berichten. Wel is het rampenplan afgekondigd.

Lokale media tonen beelden van ingestorte gebouwen in dichtbevolkte delen van de stad. Een van die gebouwen is een parkeergarage naast een ziekenhuis. De Mexicaanse beurs is vanwege de aardbeving gesloten en de luchthaven van Mexico-Stad heeft alle vluchten voorlopig geannuleerd.

Twee weken geleden werd Mexico ook al getroffen door een zware aardbeving met een kracht van ruim 8. Daarbij kwamen bijna honderd mensen om het leven. Deze nieuwe aardbeving komt op de dag af 32 jaar na een zware aardbeving die Mexico-Stad in 1985 trof. Die kostte aan duizenden mensen het leven.
Jef Vermassen met de dood bedreigd na proces-Clottemans: ?Dat was erover?
Dinsdag, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Jef Vermassen is na het proces tegen Els Clottemans met de dood bedreigd. Dat vertelt hij dinsdagavond in de derde aflevering van het VTM-programma ?Vermassen?, over de carriŤre van de bekendste strafpleiter van ons land.
Verdachte na dood van partner (37): ?Geen moord, maar overdosis?
Dinsdag, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De dood van de 37-jarige Barbara V. uit Roeselare is veroorzaakt door overdreven drugsgebruik. Dat beweert haar partner Jan P. (38) die verdacht wordt van de moord op de moeder van zijn twee kinderen. ?We ontkennen niet dat een ruzie is geŽscaleerd en dat er daarbij slagen zijn gevallen. Maar daardoor is de vrouw niet overleden?, aldus de advocaat van P., Filip De Reuse.
Man dood door doodskist in spookhuis Hongkong
17 September, 18:12 NOS nieuws

In Hongkong is een 21-jarige man om het leven gekomen toen hij door een metalen object werd geraakt in een spookhuis. Volgens een woordvoerder van het pretpark liep de man in verboden gebied en werd hij geraakt door een doodskist.

De man werd bewusteloos gevonden in de attractie met de naam Buried Alive (levend begraven). De man werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek daar aan zijn verwondingen.

De attractie is onderdeel van het jaarlijkse Halloween-feest. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om mee te maken hoe het is om levend begraven te worden. De man mocht samen met een aantal andere mensen alvast een kijkje nemen in de attractie, die officieel pas op 5 oktober opengaat.

Het spookhuis blijft voorlopig dicht; de politie onderzoekt het ongeluk.
Oudere man schiet twee mensen dood in Duits cafť
17 September, 11:00 NOS nieuws

In Traunreut in het zuiden van Duitsland zijn twee mannen (31) om het leven gekomen toen een 62-jarige man het vuur opende op cafťgasten. Twee vrouwen (50 en 28) raakten zwaargewond. Zij zijn buiten levensgevaar, zegt de politie.

De schutter, die werd omschreven als een oudere man met grijs haar, sloeg na de schietpartij op de vlucht. Een uur later is hij, na een tip, gearresteerd. In zijn huis zijn een wapen en munitie gevonden.

Het motief van de man is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of hij in het cafť lukraak om zich heen heeft geschoten. Later vandaag wordt hij verhoord.
Oostenrijker steekt vrouw en kinderen dood en pleegt zelfmoord
17 September, 05:24 NOS nieuws

In Oostenrijk heeft een man zijn vrouw en twee dochters gedood en daarna zelfmoord gepleegd. De man van 38 woonde sinds vorige maand apart van zijn gezin omdat hij eerder al gewelddadig was tegen zijn vrouw. Hoewel hij voortdurend contact had met de autoriteiten en bereid was om in therapie te gaan, ontvouwde zich gisternacht een drama in het huis van de familie.

De man stak eerst zijn kinderen van 4 en 7 dood. Daarna viel hij zijn vrouw (33) aan met een hamer en een keukenmes. Buren die wakker werden van geschreeuw, schakelden de politie in. Toen die op het punt stonden om de deur open te breken, stak de man zichzelf in de borst en sprong hij uit het raam. Hij stierf op straat.

Het drama speelde zich gisternacht af in Hohenems, in het uiterste westen van Oostenrijk. De politie zegt dat waarschijnlijk niet meer kan worden achterhaald wat de directe aanleiding was voor het bloedbad.
Burundese vluchtelingen doodgeschoten in Congo
16 September, 20:24 NOS nieuws

In Congo zijn zeker 36 vluchtelingen uit Burundi vermoord in gevechten met Congolese veiligheidstroepen. Dat meldt de VN-gezant voor Congo, Maman Sidikou uit Niger. Hij zegt dat hij zeer geschokt is door het geweld, niet ver van de grens met Burundi.

De Congolese veiligheidstroepen in de provincie Zuid-Kivu zouden in het wilde weg op de vluchtelingen hebben geschoten. Ook een Congolese officier kwam om het leven en 117 mensen raakten gewond.

Uitzetting

Vluchtelingen en asielzoekers protesteerden tegen het uitzetten van vier Burundezen door Congo. Het geweld escaleerde na de dood van de Congolese officier.

Sidikou wil dat er snel een onderzoek wordt ingesteld.

Er zijn duizenden Congolese vluchtelingen in Burundi. Zij zijn in 2015 het politieke geweld in hun land ontvlucht.
Huurmoordenaar duwt meisje aan de kant om nadien zijn doelwit dood te schieten
15 September, 23:55 Gazet v. Antwerpen

De Venezolaanse nieuwssite Noticia al DŪa heeft schokkende beelden vrijgegeven van een huurmoord in een cafť. Op zaterdag 10 september kwam namelijk de 34-jarige Climaco Segundo Uriana om het leven door meerdere kogels. De huurmoordenaar moest eerst een meisje wegtrekken vooraleer hij zonder aarzelen zijn doelwit doodschoot.
Blanke politieman VS vrijgesproken in zaak dood zwarte man
15 September, 21:36 NOS nieuws

In de VS is een blanke oud-politieman vrijgesproken van moord op een zwarte man die hij in 2011 bij een achtervolging doodschoot in St. Louis. De rechter zei dat hij zich niet laat leiden door angst voor kritiek of door geschreeuw van betogers.

De vrijspraak leidde meteen tot een demonstratie van een paar honderd mensen in het centrum van St. Louis. Gevreesd wordt dat er weer een storm van protesten losbarst, net als na de dood van de zwarte Michael Brown in Ferguson in 2014, die ook door een blanke agent werd doodgeschoten.

De man die nu terechtstaat is de blanke agent Jason Stockley. Hij zei dat hij vreesde voor zijn leven toen hij zag dat de 18-jarige Anthony Lamar Smith een vuurwapen in zijn hand had. De aanklagers betoogden dat Stockley na het schieten een vuurwapen in de auto van Smith legde. Volgens de rechter is daar geen bewijs voor en schoot Stockley uit zelfverdediging.

De agent had gevraagd om zijn zaak door een rechter te laten beoordelen en niet door een jury, wat in de VS gebruikelijk is.
Wolf beet twee schapen dood bij Gronings-Duitse grens
15 September, 18:36 NOS nieuws

Een wolf heeft in Groningen twee schapen doodgebeten. Dat blijkt uit onderzoek dat de provincie heeft laten doen. In augustus werden de twee dieren dood gevonden in Nieuw Statenzijl, dat op de grens met Duitsland ligt.

Omdat niet duidelijk was hoe de dieren om het leven waren gekomen werd de Wageningen Universiteit gevraagd om onderzoek te doen. Uit een dna-test is gebleken dat de dieren zijn gebeten door een wolf.

Waar de wolf vandaan komt is niet te achterhalen, maar volgens Leo Linnartz van de organisatie Wolven In Nederland gaat het hoogstwaarschijnlijk om een 'zwerver'. "Waarschijnlijk is hij of zij even over de grens gekomen om te jagen en daarna teruggekeerd naar zijn leefgebied. Er zijn nog geen aanwijzingen dat er een wolf langere tijd in Nederland is gebleven."

1000 kilometer

Toch is het volgens Linnartz een kwestie van tijd voordat een wolf zich hier vestigt. "In de aangrenzende Duitse deelstaat Nedersaksen zijn zeker twaalf roedels wolven. De dichtstbijzijnde leeft op ongeveer honderd kilometer van de Nederlandse grens. Als de jongen in de pubertijd komen gaan ze op zoek naar een eigen leefgebied. Sommigen gaan wel 1000 kilometer weg van de plek waar ze zijn geboren. Dan is die honderd kilometer naar ons toe eigenlijk heel dichtbij."

Het is volgens Wolven in Nederland de vierde keer dat er bewijs is gevonden dat er een wolf was in Nederland. De boer van wie de schapen waren, krijgt een schadevergoeding.
Ex-dopingzondaar Rumsas verdachte bij dood zoon
15 September, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Gerechtelijke instanties in het Italiaanse Lucca hebben een onderzoek geopend naar de betrokkenheid van ex-wielrenner Raimundas Rumsas bij de dood van zijn zoon Linas. Die stierf in mei van dit jaar, vermoedelijk als gevolg van dopinggebruik.
Op Facebook kan je adverteren op trefwoorden als 'jodenhater' en 'dood radicale moslims'
15 September, 12:12 Volkskrant
Facebook staat bedrijven toe gericht te adverteren op antisemitische, racistische en vrouwonvriendelijke trefwoorden. Dat blijkt uit een experiment van de website ProPublica en andere websites, die erin slaagden om advertentieruimte te kopen op basis van zoektermen als 'jodenhater', 'teven vermoorden' en 'dood radicale moslims'. Adverteerders op Facebook kunnen op de website exact aangeven op welk


Architect en horecapaus Jo Peeters riskeert ?maatschappelijk dood? te worden gemaakt
14 September, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Als het van het Antwerpse parket afhangt, mag de gevallen horecapaus en architect Jo Peeters in de toekomst geen zaken meer doen. Het Openbaar Ministerie eiste gisteren voor de rechtbank een celstraf van drie jaar, een verbeurdverklaring van 10 miljoen euro wegens fiscale fraude ťn een beroepsverbod van tien jaar. Bij een veroordeling zal Peeters dus ook zijn goed draaiend architectenbureau moeten opgeven.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be