NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Donald

2News.be / Trefwoorden / Donald

Donald Tusk bezorgd: de lastigste fase komt nog
Vrijdag, 10:06 NOS nieuws

President Donald Tusk van de Europese Raad heeft na de bekendmaking van de doorbraak over de brexit meteen een bezorgd geluid laten horen. De tweede fase in de onderhandelingen kan nu weliswaar beginnen, maar die is volgens Tusk veel lastiger dan de fase die nu achter de rug is.

In de tweede fase gaat het over de handelsrelatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de lidstaten van de Europese Unie. Ook moeten afspraken gemaakt worden de bestrijding van de internationale misdaad en het terrorisme en over samenwerking op het gebied van defensie, veiligheid en buitenlands beleid.

Tijdnood

Die tweede fase is veel ingewikkelder dan de eerste, waarin de voorwaarden van de scheiding zijn geregeld. Tusk vindt dat de onderhandelingen over die eerste, relatief gemakkelijke fase, veel te lang hebben geduurd. Voor het moeilijkste deel van de brexit is in feite nog minder dan een jaar over.

In maart 2019 moet de brexit definitief geregeld zijn.

"We weten allemaal dat een scheiding moeilijk is, maar dat het opbouwen van een nieuwe relatie nog veel moeilijker is", zei Tusk.

"Wij hebben onze voorwaarden"

In de overgangsfase naar het verlaten van de Europese Unie moet het Verenigd Koninkrijk alle EU-wetten naleven, maar het heeft geen stem meer in beslissingen die vanaf nu in Europees verband genomen worden. "We hebben zo onze voorwaarden", noemde Tusk dat.

Tusk vraagt de Britse regering nu ook snel duidelijkheid te geven over de manier waarop de relatie met de Europese Unie gestalte moet krijgen. Begin volgend jaar moet de EU richtlijnen vaststellen over de rest van de onderhandelingen, zo vindt Tusk.

Een commentator van de BBC zei dat Tusk nog net geen emmer koud water over de brexit-doorbaak heeft gegooid, maar wel wat kopjes koud water.

UKIP-leider Nigel Farage merkte na het nieuws van de brexit-doorbraak op dat "de volgende fase van de vernedering nu kan beginnen". UKIP was de aanjager van de brexit in het Verenigd Koninkrijk en kijkt met een sarcastische blik naar de manier waarop de uittreding uit de Europese Unie nu vorm krijgt.
Ford trotseert de toorn van Donald Trump
7 December, 18:12 AutoBlog
Misschien denkt de Blue Oval dat The Donald het te druk heeft met de opschudding rondom de ambassade in IsraŽl. Het was even een heet hangijzer in de autowereld: wat gaat Donald Trump doen nu hij de POTUS is? Tijdens zijn campagne beloofde hij de Amerikaanse werknemers in de autobranche immers dat hij hun jawbz […]


Zoon van Trump achter gesloten deuren ondervraagd over Rusland-affaire

Donald Trump Jr., de oudste zoon van de president van de Verenigde Staten, is woensdag achter gesloten deuren ondervraagd in het Congres over contacten die hij had tijdens de verkiezingscampagne in 2016 met Russische verantwoordelijken. Het verhoor was onderdeel van de parlementscommissie naar verdenkingen van banden tussen Moskou en het campagneteam van Trump.
Europese Unie: Jeruzalem hoofdstad IsraŽl ťn Palestijnen
5 December, 14:18 NOS nieuws

EU-buitenlandcoŲrdinator Federica Mogherini heeft zich nu ook in de discussie over Jeruzalem gemengd. Zij zegt dat de stad zowel de hoofdstad van IsraŽl als de Palestijnen moet worden. Elke actie die een tweestatenoplossing ondermijnt, moet volgens Mogherini worden voorkomen.

Ze reageert hiermee op een mogelijk besluit van president Trump om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Een dergelijke actie zou worden gezien als erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl. Verwacht wordt dat de kogel de komende dagen door de kerk gaat.

De Turkse president Erdogan heeft gedreigd de diplomatieke banden met IsraŽl te verbreken als de VS Jeruzalem als IsraŽlische hoofdstad erkent.

Een woordvoerder van Erdogan zei eerder al dat een eenzijdige erkenning van Jeruzalem een "fatale fout" zou zijn, die ingaat tegen het internationaal recht, VN-resoluties en historische feiten. "Wij hopen dat de Amerikaanse regering deze fout niet maakt", schreef woordvoerder Ibrahim Kalin op Twitter. Een dergelijke stap leidt volgens hem tot nieuwe spanningen en zou een conflict kunnen uitlokken.

Een diplomatiek adviseur van de Palestijnse president Abbas zegt dat als Trump Jeruzalem erkent, de VS niet langer meer geloofwaardig is als bemiddelaar in het Midden-Oosten. De contacten met de VS zullen dan worden stilgelegd.

Arabische Liga

De Franse president Macron is bezorgd over een eenzijdig Amerikaans besluit over Jeruzalem. Hij vindt dat de status van de stad onderdeel moet zijn van vredesbesprekingen tussen IsraŽl en de Palestijnen.

Meerdere moslimlanden hebben zich ook al in soortgelijke bewoordingen uitgelaten. De Arabische Liga heeft de VS gewaarschuwd geen actie te ondernemen die de status van Jeruzalem verandert.

De chef van de Arabische Liga, Ahmed Aboul-Gheit, zegt dat een dergelijke stap "een gevaarlijke maatregel is die leidt tot repercussies". Hij heeft Trump opgeroepen om het verplaatsen van de ambassade, als hij daartoe al besloten heeft, te heroverwegen.

In IsraŽl zijn de reacties van andere landen ter kennisgeving aangenomen. "Jeruzalem is al meer dan 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse volk en al 70 jaar de hoofdstad van IsraŽl, ongeacht of Erdogan dat wel of niet erkent", zei een woordvoerder van de IsraŽlische regering.

Minister van Onderwijs Naftali Bennett zei dat "het uiteindelijk beter is om een verenigd Jeruzalem te hebben dan Erdogans waardering".
Hooggerechtshof VS heft blokkade van inreisverbod Trump op
4 December, 22:42 NOS nieuws

Het hooggerechtshof in de VS heeft president Trump toestemming gegeven zijn plan voor een inreisverbod voor mensen uit zes moslimlanden in te voeren. De Amerikaanse regering mag twee uitspraken van lagere rechtbanken tegen het inreisverbod voorlopig naast zich neerleggen.

Het gaat om het inreisverbod voor Tsjaad, Iran, LibiŽ, SomaliŽ, SyriŽ en Jemen.
De onzichtbare muur van Donald Trump
24 November, 08:06 NOS nieuws

De Mexicaanse Muur was een van de meest potente (en controversiŽle) verkiezingsideeŽn van Donald Trump. Tijdens elke campagnebijeenkomst scandeerden zijn trouwe fans "build that wall". Die muur zou er komen, verzekerde hij, en Mexico zou betalen.

Inmiddels weten we wel beter. Trump is al bijna een jaar president en van de muur bestaan hooguit enkele prototypes. Het Congres moet instemmen met de muur, die naar schatting tussen de $20 miljard en $70 miljard gaat kosten. Republikeinen lijken vooralsnog weinig haast te maken met de financiering.

Toch is president Trump bezig een stevige muur te bouwen rond Amerika, al is het een onzichtbare. In rap tempo krijgt een nieuw immigratiebeleid gestalte, dat mogelijk effectiever is dan de Mexicaanse muur zelf. Het agentschap ICE, dat belast is met de deportatie van migranten zonder geldige verblijfspapieren, heeft de vrije teugels gekregen. Trump heeft een einde gemaakt aan DACA, dat bescherming biedt aan illegalen die als minderjarige het land binnenkwamen.

Ook op legale immigratie zet de regering een rem. Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid maakte bekend dat er een einde komt aan de tijdelijke verblijfstatus van ruim 60.000 HaÔtianen en Nicaraguanen. De regels voor de zogeheten H-1B-visa, populair vooral onder getalenteerde techwerkers in Silicon Valley, worden aangescherpt. Amerika zal ook aanzienlijk minder vluchtelingen opnemen. Langzaam gaat de deur op slot.

Het harde immigratiebeleid van Trump leidt inmiddels ook tot onrust bij de noorderburen. Toen Justin Trudeau in 2015 aantrad als premier, gaf hij juist een tegengesteld signaal af aan de wereld. Canada zette de deuren open voor vluchtelingen uit onder meer SyriŽ en de premier verwelkomde ze persoonlijk op de luchthaven. De Canadezen zijn van plan de komende drie jaar ťťn miljoen immigranten toe te laten.

Maar hoe lang kunnen de Canadezen dit volhouden? Veel migranten in Amerika, legaal en illegaal, zien de bui hangen en vertrekken richting het immigratievriendelijke Canada. De afgelopen zomer wandelden dagelijks tot 250 migranten de Amerikaans-Canadese grens over. Onder hen waren veel HaÔtianen die bang waren dat ze hun tijdelijke verblijfstatus zouden verliezen. Die vrees is nu bewaarheid geworden.

In Canada is er nog altijd een ruime meerderheid van de bevolking voorstander van het open migratiebeleid. Trudeau is echter bang het draagvlak kwijt te raken als zijn land worden overspoeld door migranten uit de Verenigde Staten. De Canadese regering stuurt nu vertegenwoordigers naar Amerikaanse steden met grote latino gemeenschappen. Hun boodschap: Canada verwelkomt migranten, maar reken niet op een automatische verblijfsvergunning als je de grens oversteekt.
Donald Trump haalt zwaar uit naar krant New York Times
15 November, 18:30 Skynet Buitenland
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag in enkele tweets zwaar uitgehaald naar de krant New York Times.


Donald Trump jr. sprak tijdens campagne met WikiLeaks
14 November, 04:36 NOS nieuws

Donald Trump jr., de oudste zoon van president Trump, heeft tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen privťcontact gehad met het Twitter-account van WikiLeaks. In de gespreksgeschiedenis die Trump jr. inmiddels zelf online heeft gezet, is te lezen dat Wikileaks strategische aanbevelingen doet. Uit de gesprekken blijkt niet of Trump op die suggesties is ingegaan.

In screenshots van de gesprekken is te lezen dat WikiLeaks in september 2016 contact zocht met Trump jr. om hem te wijzen op een website van een campagne tegen Trump.

Enkele weken later vraagt WikiLeaks of het campagneteam van Trump aandacht kan besteden aan berichten dat Clinton opgeroepen zou hebben een drone op WikiLeaks-oprichter Julian Assange af te sturen. "Hebben we eerder vandaag al gedaan. Het is ongelofelijk waar ze mee wegkomt", antwoordt Trump jr.

Belastingstukken

Op 12 oktober stelt WikiLeaks voor dat Trump jr. belastingstukken van zijn vader naar de site lekt. "Mogelijk komen ze anders naar buiten via de meest bevooroordeelde bron (bijvoorbeeld [The New York Times] of MSNBC), die ze dan zal verdraaien en op de slechtst mogelijke manier zal presenteren", schrijft de anonieme Wikileaks-twitteraar.

"Als wij ze publiceren, zal dat het beeld van onze onafhankelijkheid versterken. Dit is de echte grap. Dat betekent dat de enorme hoeveelheid dingen die we publiceren over Clinton een veel grotere impact zal hebben, omdat het niet gezien zal worden als afkomstig van een 'Trump-gezinde' of 'Ruslandgezinde' bron, zoals het campagneteam van Clinton voortdurend lasterlijk beweert." Trump jr. lijkt op de berichten niet via Twitter geantwoord te hebben.

Pence: ik wist van niets

Vicepremier Mike Pence zegt dat hij er niet van op de hoogte was dat een lid van het campagneteam contacten had met WikiLeaks, tot berichten daarover vandaag in de media verschenen. Het nieuws werd voor het eerst gebracht door The Atlantic.

Pence heeft in het verleden ontkend dat er in het geheim werd samengewerkt met WikiLeaks. Naar aanleiding van berichten daarover zei hij vorig jaar tegen Fox News: "Niets is minder waar."
Ere-Oscars voor Donald Sutherland en Belgisch-Franse regisseuse Agnes Varda
12 November, 15:42 Skynet
Op het gala van de ere-Oscars in Hollywood werden de prijzen afgelopen nacht uitgereikt aan de Canadese acteur Donald Sutherland (82, "Don't look now"), de Belgisch-Franse regisseuse AgnŤs Varda (89, "Sans toit ni loi"), de Amerikaanse cameraman Owen Roizman (81, "Tootsie") en zijn landgenoot Charles Burnett (73), regisseur van films zoals "Killer of Sheep" en "To sleep with Anger" (1990). Het was de negende keer dat de Oscar Academy de "Governor Awards" uitreikte tijdens een speciale galaplechtigheid waarvoor een grote schare filmsterren was opgedaagd zoals onder anderen Michelle Williams, Diane Kruger, Jennifer Lawrence, Emma Stone, Jake Gyllenhaal, Hugh Jackman en Darren Aronofsky.


Japanse premier bijt letterlijk in het zand tijdens golfpartijtje met Donald Trump
10 November, 20:36 Gazet v. Antwerpen

Het zat de Japanse eerste minister niet mee toen hij afgelopen zondag de Amerikaanse president had uitgenodigd voor een partijtje golf tijdens diens bezoek in het Aziatische land. Toen het staatshoofd weer uit een bunker wilde klimmen, tuimelde hij weer naar beneden en belandde in het zand, zonder dat Trump ook maar iets doorhad. De premier raakte niet gewond, maar het incident werd gefilmd door een drone van Tokyo TV en werd intussen vereeuwigd op sociale media.
Donald Trump voedert koikarpers op geheel eigen wijze en oogst meteen kritiek
6 November, 14:30 Gazet v. Antwerpen

De Japanse premier Shinzo Abe mocht Amerikaans president Donald Trump verwelkomen in Tokio tijdens zijn rondreis in AziŽ. Maandag hadden beide heren bovendien een opvallende activiteit gepland: de koikarpers voederen. Iets wat zowel voor Trump als Abe wat te lang duurde, al was het vooral de Amerikaan die de wind van voren kreeg op sociale media.
Bankiers Wall Street hebben weer zicht op hogere bonussen, met dank aan Donald Trump
31 Oktober, 23:17 Volkskrant
Hogere bonussen liggen weer in het verschiet voor de bankiers van Wall Street, die jarenlang op een houtje moesten bijten. Dat is vooral te danken aan president Trump, zegt Thomas DiNapoli, de toezichthoudend accountant van de staat New York. DiNapoli verwacht dit op basis van de winsten van de zakenbanken en effectenmakelaars op Wall Street. Over de eerste helft van 2017 kwamen de winsten opgetel


Vrouw fietst naast wagen van Donald Trump en geeft hem dan dit niet mis te verstane teken
30 Oktober, 17:06 Gazet v. Antwerpen

Een foto van een fietsster die vlak naast de wagen rijdt waar president Trump in zit, gaat rond op sociale media.
Europese Raad-voorzitter Donald Tusk: 'Een goed akkoord, geen akkoord of geen Brexit'
24 Oktober, 18:18 Volkskrant
Het Verenigd Koninkrijk en de EU lijken steeds verder van elkaar te staan in de Brexit-onderhandelingen. Voorzitter van de Europese Raad†Donald Tusk opperde opnieuw de gedachte dat Brexit op een of andere manier kan worden stopgezet. 'Een goed akkoord, geen akkoord of geen Brexit.' Dat is de keuze waar de Britten voor staan, zo heeft Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, gezegd tijdens een


NBA-legende Kobe Bryant mengt zich in discussie over Donald Trump: ?Het is een kwestie van respect?

Kobe Bryant zou niet ingaan op een uitnodiging van Amerikaans president Donald Trump op het Witte Huis. Dat heeft de Amerikaanse basketballegende zaterdag gezegd in Parijs, waar hij sponsorverplichtingen had.
Obama en Bush hard voor beleid van Donald Trump

Barack Obama en George Bush hebben zich ongewoon hard uitgelaten over het beleid van huidig president Donald Trump. Beide oud-presidenten bekritiseerden - los van elkaar - het ?verdelende? politieke klimaat, zonder daarbij Trump bij naam te noemen. Dat schrijft de BBC. Het is erg ongebruikelijk dat voormalige presidenten een opvolger publiek terechtwijzen.
Weekblad Donald Duck 65: het leven in Duckstad met ei-pad en snoetboek
19 Oktober, 13:30 NOS nieuws

Zomerkwasten, zo'n dag met Lulach, dansen op Gansvalley en Max in de Formule eend. De woord- en naamgrappen houden nooit op bij Donald Duck. Met een speciale jubileumeditie viert de Nederlandse editie van het weekblad vandaag zijn 65ste verjaardag.

Het gaat goed met het blad, vertelt hoofdredacteur Joan Lommen in het NOS Radio 1 Journaal. "We hebben een oplage van 218.000 en een bereik van 2 miljoen lezers, dus dat is toch behoorlijk."

Lommen las haar eerste Donald Duck begin jaren 60. "Het was een wonderbaarlijke wereld van dieren die konden praten en in matrozenpakjes rondliepen. Dat vond ik als kind heel bizar."

Zo'n twintig jaar later kwam ze als redacteur bij het weekblad terecht en ze ging er nooit meer weg. Daarvoor is werken bij Donald Duck gewoon te leuk, vertelt ze. Niet in het minst vanwege de sfeer op de redactie.

"De redactievergadering is een ramp. We hebben allemaal heel creatieve redacteuren die allemaal grappen verzinnen. Iedereen is de leukste. De een maakt een grap en de ander gaat er nog een keertje overheen. Dus het zijn erg vermoeiende redactievergaderingen, maar uiteindelijk komen er heel leuke dingen uit."

Vervolgens moet de redactie aan de slag om de deadline te halen. "Het is een wonder dat het blad elke week tot stand komt. Ik zeg altijd: het is een weekblad, maar we doen er langer over dan een week om het te maken."

De humor in de stripverhalen heeft vaak meerdere lagen, zodat zowel kinderen als volwassenen er iets leuks uit kunnen halen. Bekend voorbeeld is een boek in Goofy's boekenkast: De ontdekking van de zemel van Harry Muesli. "Een kind ziet: dat is een saai boek, en dat is genoeg. Sommige kinderen zullen nog denken: wat een grappige titel. Die zien dat muesli en zemel iets met elkaar te maken hebben. En volwassenen halen die derde laag eruit en zullen Harry Mulisch erin herkennen."

Dat de Donald Duck nog altijd wekelijks in meer dan 200.000 brievenbussen valt, komt ook doordat de makers ervoor zorgen dat Duckstad bij de tijd blijft. Inmiddels heeft Donald een ei-pad en bezoekt hij daarop snoetboek en Kwarkplaats. En Donald heeft inmiddels ook een leven buiten het papieren weekblad, bijvoorbeeld op Twitter en Instagram.

Een "parodie op de samenleving" noemt Lommen het leven in Duckstad. "Veel mensen zeggen dat we actueel zijn. Maar dat zijn we eigenlijk niet, want we hebben zo'n lange productietijd dat we helemaal niet kunnen inspelen op de actualiteit."

Soms gaat het daardoor bijna mis, zoals in 2014. "We hadden bijvoorbeeld een verhaal met een monstertruck liggen dat we wilden plaatsen, en toen gebeurde er een ramp met een monstertruck. Toen hebben we dat verhaal op het laatste moment teruggetrokken en het ligt nu nog steeds op de plank. Want we vinden nog niet dat de tijd rijp is om daar weer grappen over te maken."

De redactie is zich ondanks alle humor zeer bewust van de voorbeeldfunctie die het blad heeft. Van oudsher zijn er vanuit Disney strenge regels: Donald drinkt en rookt bijvoorbeeld niet. "Maar we hebben daarnaast een eigen geweten. Je moet oppassen met wat je doet omdat kinderen het kunnen nadoen. We zijn bijvoorbeeld ontzettend voorzichtig met vuurwerk. Je zal Donald dat altijd zien afsteken met een lont en nooit met een sigaar of een lucifer."

Duckstad mag dan met zijn tijd zijn meegegaan, het karakter van Donald is altijd hetzelfde gebleven. "Alleen de wereld om hem heen verandert. En we zijn daarin overigens geen trendsetters. Donald krijgt pas een smartphone als heel Nederland een smartphone heeft. Pas als het echt een geijkt voorwerp is, dan komt het ook in Duckstad."
Donald Trump tegen weduwe van gesneuvelde soldaat: ?Hij wist toch waar hij aan begon?
18 Oktober, 17:42 Gazet v. Antwerpen

De weduwe van de gesneuvelde Amerikaanse soldaat La David Johnson was onderweg om de doodskist van haar man te gaan groeten, toen ze plots een telefoontje kreeg van Donald Trump. In plaats van zijn medeleven te betuigen, zou de president zich niet meteen van zijn meest tactvolle kant hebben laten zien. Al ontkent Trump ten stelligste.
Dat Donald Trump de Unesco een toontje lager laat zingen, is een goede zaak
17 Oktober, 02:30 Volkskrant
Ik moest gniffelen toen Donald 'wie betaalt, bepaalt' Trump twitterde dat de Unesco geen centjes meer van hem krijgt. Boontje komt om zijn loontje. De prioriteiten van de club in Parijs zijn officieel Afrika en de gelijkheid tussen man en vrouw, maar de Unesco haalt vooral het nieuws met zotteklap over IsraŽl en het zionisme. Die krankzinnige obsessie met Joden zie je ook bij de Verenigde Naties,


Politie vat meest gezochte gangster van Latijns-Amerika: maak kennis met ?Blanco?, de man van wie zelfs Donald Trump wakker ligt
16 Oktober, 07:54 Gazet v. Antwerpen

In Guatemala, en bij uitbreiding heel Latijns-Amerika, werd het voorbije weekend opgelucht ademgehaald nu Ńngel Gabriel Reyes MarroquŪn (32) is opgepakt. Hij is een van de leiders van MS-13, een internationale bende die van de VS tot Zuid-Amerika met ongezien geweld tekeergaat.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be