NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Doen


NAC Breda moet het twee duels zonder geschorste coach Vreven doen
Vandaag, 11:36 Skynet
NAC Breda moet het de komende twee wedstrijden in de Eredivisie doen zonder trainer Stijn Vreven. Onze landgenoot is door de commissie van beroep van de KNVB veroordeeld tot drie duels schorsing, waarvan ťťn voorwaardelijk. Vreven mist daardoor het uitduel met PEC Zwolle van aanstaande zaterdag en de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo een week later.


Kinderen en bekende Vlamingen doen volop aan transcendente meditatie: hoe werkt het?
Gisteren, 12:18 Gazet v. Antwerpen

Je hoofd vrijmaken met een ?toverwoord?, twee keer twintig ≠minuten per dag. ≠Transcendente ≠meditatie maakt een comeback, zťlfs in de lagere school. ?We gaan naar de fitness voor onze lichamelijke ≠gezondheid. Dan moeten we ook bekommerd zijn om onze mentale ≠gezondheid.?
Curieuze openingsdag Australian Open: slechts twee van veertien Amerikanen naar tweede ronde
Gisteren, 02:42 Volkskrant
Voor fans van Amerikaanse tennissers viel er tijdens de openingsdag van de Australian Open weinig te vieren. Niet eerder was het vrouwentoernooi bij de Australian Open zo onvoorspelbaar als bij deze 50ste editie sinds de oprichting van het proftennis. In 1969 was pionier Billie Jean King de sterkste, toen het grandslamtoernooi nog in december op het gras van Kooyong werd gespeeld. Maandag nam de A


Nieuws: Mercedes-AMG 53 van CLS, E doen het met elektrische hulp
Maandag, 22:12 Auto55
53 is een cijfer dat nog nooit eerder achterop een Mercedes kleefde. Laat staan ťťntje die bij AMG in elkaar was geknutseld. De naam heeft natuurlijk al lang niets meer te maken met wat je onder de kap vindt. Het is gewoon ?iets?. Hier staat het voor een 435pk en 520NM sterke krachtbron.Wat is 'iets'?Een 3-liter zescilinder-in-lijn turbomotor wordt hier gecombineerd met het nieuwe 4...

Lees meer


'Verzekeraars kunnen meer doen tegen wachtlijsten ggz'
Maandag, 12:18 NOS nieuws

Verzekeraars en instellingen moeten meer daadkracht aan de dag leggen om de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) terug te dringen. Dat maakt de Zorgautoriteit duidelijk in een rapport over wachttijden in de zorg dat naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De NZa coŲrdineert de pogingen om wachtlijsten af te bouwen. Afgelopen zomer sprak toenmalig minister Schippers met de sector af dat die uiterlijk 1 juli 2018 weer binnen de normen zouden zijn. Maar dat wordt "een grote uitdaging", waarschuwde de Zorgautoriteit al eind december.

Wat verzekeraars kunnen en zelfs moeten doen als een patiŽnt dat wil, is bemiddelen en doorverwijzen naar een andere aanbieder die wel op tijd plek heeft. Ook de zorginstellingen zelf kunnen meer actie ondernemen; onder andere door tijdig aan de bel te trekken bij zorgverzekeraars en gemeenten als er lange wachttijden dreigen te ontstaan.

Trauma

De wachttijden in de ggz overschrijden al langere tijd de normen. Vooral patiŽnten met autisme, persoonlijkheidsstoornissen, trauma en een licht verstandelijke beperking in combinatie met ggz-problemen hebben daar last van.

De NZa noemt het onacceptabel dat mensen te lang moeten wachten op noodzakelijke zorg waar zij recht op hebben. "Dit kan leiden tot een verslechtering van de gezondheidssituatie en daardoor tot een nog grotere zorgvraag", waarschuwt de Zorgautoriteit.

Meldpunt

PatiŽnten op een lange wachtlijst kunnen terecht bij een meldpunt van de NZa. De Zorgautoriteit kijkt dan wat er het beste kan gebeuren. De afgelopen tijd hebben zo'n honderd mensen contact opgenomen met het meldpunt. In sommige gevallen is het gelukt om snellere zorg te regelen, maar niet altijd.

"Dat onderstreept de urgentie van de wachttijden in de ggz", aldus de NZa. "Dat gevoel van urgentie wordt breed gedeeld door zorgverzekeraars. Tegelijkertijd zien we dat niet elke verzekeraar alle mogelijkheden benut om de wachttijden aan te pakken. Wij roepen daarom alle zorgverzekeraars op om extra stappen te zetten en initiatieven te nemen." Dat zou samen met de instellingen moeten gebeuren.

Vacatures

Er zijn volgens het beschikbare onderzoek veel verschillende oorzaken voor de lange wachtlijsten in de ggz. Eťn daarvan is een tekort aan beschikbaar personeel. Zo waren er eind december 663 openstaande vacatures voor psychiaters.

Overigens zijn er in de gezondheidszorg ook op andere terreinen hardnekkige lange wachtlijsten. De NZa houdt zich daarom ook bezig met wachtlijsten bij medische specialismen zoals oogzorg, wijkverpleging, langdurige zorg en ambulancevervoer.
Psycholoog Adam Grant adviseert: origineel zijn moet je gewoon doen
Zaterdag, 02:36 Volkskrant
Vrijwel iedereen heeft weleens een briljant idee, maar slechts weinigen doen daar iets mee. Leer van de groten der aarde, zegt psycholoog Adam Grant. Iemand die 'origineel' is, vinden we apart, bijzonder, fris, vernieuwend, vindingrijk. De Amerikaanse organisatiepsycholoog Adam Grant maakt er graag een zelfstandig naamwoord van. 'Een origineel' staat volgens hem voor iemand die zijn creatieve spin


'Ik word gechanteerd om aan dit kapitalistische systeem mee te doen'
Zaterdag, 02:36 Volkskrant
'Je kunt overal komen, de wereld ligt open. Aan ijver en sluwheid heb je genoeg in het leven dan komen de gouden bergen binnen je bereik. Ik was totaal gevoelig voor het kapitalisme en het idee dat een krantenjongen miljonair kon worden. 'Ik ging rechten studeren, dat was van huis uit gestuurd, maar het sloot ook aan bij mijn idee dat je, om een plek te verwerven in deze maatschappij, moet vechten


Jambon: ?We doen door tot mei 2019'
Zaterdag, 01:24 De Tijd
01:03 ?Nee, we gaan de regering niet laten vallen?, zegt vicepremier Jan Jambon. De nummer een van de N-VA in de federale regering steunt het voor-jaarsoffensief van premier Charles Michel (MR) en wil een o...


Onduidelijkheid over nieuwe regeling pensioensparen: banken en verzekeraars weten niet wat ze moeten doen
Vrijdag, 23:36 Gazet v. Antwerpen

Er heerst grote onduidelijkheid over de nieuwe regeling rond pensioensparen die dit jaar ingaat. De regering besliste in het Zomerakkoord dat het plafond voor pensioensparen wordt verhoogd. Die maatregel is echter nog niet omgezet in een wet, waardoor banken en verzekeraars niet weten wat ze ermee aan moeten, meldt VTM Nieuws. Klanten hebben veel vragen, die niet beantwoord kunnen worden.
Balkonspringers Breda doen aangifte tegen politie
Vrijdag, 22:24 NOS nieuws

Twee mannen (26 en 27) uit Breda die dinsdag tijdens hun vlucht voor de politie van een balkon sprongen en zwaargewond raakten, doen aangifte tegen de politie wegens poging tot doodslag of zware mishandeling.

"Na bestudering van het dossier heb ik samen met de familie besloten om aangifte te doen", zegt advocaat Wesley Welten. Hij vertegenwoordigt de verdachte die zo zwaar gewond raakte dat hij nog in coma ligt. Collega-advocaat Menno Buntsma bevestigt dat ook de tweede verdachte aangifte heeft gedaan.

De cliŽnt van Buntsma ligt in het ziekenhuis met onder meer gebroken ribben, maar hij is inmiddels verhoord door de politie. Beide verdachten worden in het ziekenhuis bewaakt.

Dinsdagochtend viel de politie een appartement in Breda binnen omdat er vuurwapens zouden liggen. De twee mannen in de woning sloegen op de vlucht en sprongen van het balkon op de derde etage.

Toen de politieagenten de woning doorzochten, vonden zij een 25-jarige overleden man. De twee verdachten zouden hem om het leven hebben gebracht.

'Buitensporig geweld'

"Wat ons betreft heeft de politie buitensporig geweld gebruikt bij de arrestatie", aldus raadsman Welten. Of dit ook betekent dat de verdachten niet van het balkon zijn gevallen, maar dat ze zijn gevallen door toedoen van het arrestatieteam, kan Welten niet bevestigen.

Beide raadslieden kunnen niets zeggen over de inhoud van het dossier waarop ze hun aangifte baseren. Hun cliŽnten zitten in voorlopige hechtenis in beperkingen.
Big, bigger, biggest: Nederlandse startups doen het goed op de CES
Vrijdag, 11:18 Emerce
Met 170.000 bezoekers die hun geld verdienen in de consumenten elektronica is de CES de grootste B2B-beurs ter wereld. Het wordt door 7000 journalisten uit 150 landen op de voet gevolgd. Het nieuwsgeweld dat bijna 4000 bedrijven hier neerzetten is ongekend en uniek voor de wereld.


May (20) mocht enkel de afwas doen bij Panos. ?Klanten hebben niet graag dat een negerin hun broodje aanraakt?
Donderdag, 21:48 Gazet v. Antwerpen

Drie jaar geleden solliciteerde May Mudawi (20) bij Panos in Zottegem voor een studentenjob. Ze mocht ?als negerin? enkel de afwas doen in het hok vanachter, ?uit het zicht van de klanten?. ?Ik heb me afgevraagd wat er mis was met mij?, zegt Mudawi in een getuigenis aan De Standaard online.
Notulen ECB doen euro en rente opveren
Donderdag, 14:36 De Tijd
14:19 De Europese Centrale Bank (ECB) zegt dat ze haar communicatie over het geldbeleid wellicht al vroeg in 2018 zal bijsturen.


Deze celebs doen ons het meest spullen kopen
Donderdag, 14:00 Gazet v. Antwerpen
Modellen met een grote schare aan volgers op sociale media beÔnvloeden onze dagelijkse aankopen het sterkst. Dat blijkt uit een nieuw rapport van marketingbedrijf Celebrity Intelligence. Bella Hadid, Kendall Jenner en Karlie Kloss maken deel uit van de tien meest toonaangevende celebrity influencers.


Sociale inspecteurs mogen onder valse naam ?mystery calls? doen naar bedrijven om te checken of ze discrimineren
Donderdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Sociale inspecteurs kunnen vanaf maart onder een valse identiteit naar bedrijven bellen, om te controleren of ze discrimineren op basis van afkomst, geslacht of leeftijd.
Kinderen slikken steeds vaker kleine batterijen door - en dit moet je doen als dat gebeurt
10 Januari, 19:24 Volkskrant
Kleine kinderen belanden steeds vaker met ernstige verwondingen in het ziekenhuis nadat ze kleine batterijen hebben ingeslikt, vermoeden kinderartsen. Hoe voorkom je een ongeluk met deze zogeheten knoopcellen, en wat doe je als het toch misgaat? Vijf vragen. Sinds 2008 zijn zeker zestien kinderen ernstig gewond geraakt door het inslikken van de muntvormige knoopcelbatterijen, al bevroeden artsen d


Investeerders doen aangifte van oplichting door Nederlandse 'bitcoinfabriek'
10 Januari, 13:30 Tweakers
Investeerders van 'bitcoinfabriek' Koinz in Flevoland doen aangifte van oplichting. De beloften van uitbetalingen in bitcoins zouden sinds september niet meer worden nageleefd. Ook afspraken om in plaats van bitcoins dan de miningrigs op te leveren, liepen op niets uit.


Oplichters doen zich voor als Nederlandse overheid: ?Boete van 248 euro omdat we dertien kilometer per uur te snel reden?
9 Januari, 19:24 Gazet v. Antwerpen

De voorbije dagen hebben heel wat mensen een mail ontvangen die uitgaat van het CJIB, het Nederlandse orgaan dat verkeersboetes int. Maar het gaat om een mail van oplichters. Onder meer een vrouw uit Niel kreeg het bericht.
Vandalen doen parkeermeter ontploffen
9 Januari, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Op de parking aan de St-Pieter- en Pauwelkerk in Mol-Centrum is zondagnacht een parkeerautomaat ontploft. De dieven of vandalen wilden mogelijk geld buitmaken, maar dat is hen niet gelukt.
Nieuw gezicht op de set van ?Thuis?: ?Ik wil dit graag voor lange tijd doen?
9 Januari, 09:48 Gazet v. Antwerpen

De kijkers van ?Thuis? zullen binnenkort kennismaken met een nieuw gezicht. Niemand minder dan acteur Maarten Bosmans (40) krijgt een rol in de soap. Naar verluidt zal het slechts om een gastrol gaan.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be