NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Doen


Wat doen we met 'semi-overheidsinstellingen' als ING: nationaliseren of privatiseren?
Vrijdag, 20:36 Volkskrant
Met zijn opmerking dat banken als ING 'semi-overheidsinstellingen' zijn, heeft premier Rutte onbedoeld het debat over de toekomst van de financiŽle sector heropend. Wordt het nationaliseren of privatiseren? 'In moeilijke tijden moet je toch langs de kassa in Den Haag.' Kees van Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van ABN Amro, zegt woensdag eerlijk waar het op staat. Op de Amsterdamse Zuidas, in de kel


Rusland overschrijdt een rode lijn, maar wat kunnen de VS en de EU hiertegen doen?
Donderdag, 21:12 Volkskrant
Het Westen vormt een front tegen Rusland. De grote westerse mogendheden sloegen donderdag de handen ineen en beschuldigden Rusland van de eerste gifgasaanval in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Kort daarna kwam Amerika met nieuwe sancties tegen individuele Russen vanwege 'misdadige' cyberaanvallen op essentiŽle Amerikaanse infrastructuur. Dat de westerse gelederen zich voor het moment sluiten,


Ook Blue-bikes doen intrede in station Noorderkempen
Donderdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Een dag na het nieuws dat de Beneluxtrein vanaf 9 april effectief het station Noorderkempen zal aandoen, is het nu ook zeker dat er vanaf dan Blue-bikes aan het station zullen staan. Het ziet er steeds meer naar uit dat de site in de Oudaenstraat tot een verkeersknooppunt kan uitgroeien.
Russen zetten nu ook Britse diplomaten uit in vergiftigingszaak
Donderdag, 11:36 NOS nieuws

In reactie op de maatregelen die de Britse regering heeft genomen tegen Rusland, heeft het Kremlin nu besloten ook Britse diplomaten uit te zetten. Dat heeft minister Lavrov van Buitenlandse Zaken gezegd. Hoeveel het er zijn is nog niet bekendgemaakt.

De Britse premier May stuurde gisteren 23 Russische diplomaten naar huis, omdat ze Rusland verantwoordelijk houdt voor het vergiftigen van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, vorige week in Salisbury. De twee liggen nog steeds in het ziekenhuis.

Britse provocatie

Rusland heeft opnieuw alle beschuldigingen van de hand gewezen. Lavrov noemt ze onacceptabel en onverantwoordelijk en zegt dat hij de opstelling van de Britten niet begrijpt. Volgens de Russen is er geen bewijs dat zij betrokken zijn bij de aanval met gif en gaat het om een Britse provocatie. Moskou zou geen enkel belang hebben bij het vergiftigen van Skripal.

Lavrov houdt het erop dat de Britten zo reageren vanwege binnenlandse problemen zoals de brexit en dat May het blijkbaar nodig heeft om zich op te stellen als een sterke leider.
Blog maken: zelf doen of uitbesteden?
Donderdag, 10:06 Emerce
Je weet dat bloggen voor jouw organisatie een goed idee is, maar waar haal je de tijd vandaan? Is uitbesteden misschien een optie? Best mogelijk, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. In deze blogpost laten we je zien waar je allemaal op moet letten als je jouw blog gaat uitbesteden.


Panama Papers doen advocatenkantoor Mossack Fonseca de das om
Donderdag, 08:36 De Tijd
08:26 Het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca heeft zijn activiteiten stopgezet. Het kantoor was de spil in de Panama Papers.


'Groot-BrittanniŽ gaat Russische diplomaten uitzetten'
Woensdag, 13:24 NOS nieuws

Groot-BrittanniŽ gaat "een aanzienlijk aantal" Russische diplomaten uitwijzen in de nasleep van de vergiftiging van de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter, meldt Sky News. Premier May maakt vanmiddag bekend welke maatregelen nog meer worden genomen tegen Rusland.

De Britten zeggen dat Moskou achter de aanval op Skripal zit en hebben het Kremlin om uitleg gevraagd, maar die is niet gekomen. Rusland ontkent dat het iets met de zaak heeft te maken. Er is een zenuwgas gebruikt dat in de jaren 70 en 80 is ontwikkeld in de Sovjet-Unie.

De VN-Veiligheidsraad komt op verzoek van de Britten vandaag nog bijeen om de kwestie te bespreken, die heeft geleid tot hoogopgelopen diplomatieke spanning tussen Londen en Moskou.

Skripal en zijn dochter Julia werden tien dagen geleden buiten bewustzijn gevonden op een bank in de Zuid-Engelse stad Salisbury. Ze liggen in kritieke, maar stabiele toestand in het ziekenhuis.
Kempens supertalent maakt profdebuut in het wielrennen: ?Ik zal mijn best doen om Tom Boonen te evenaren?
Woensdag, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Hij is net 20 geworden en maakt vandaag al zijn grote profdebuut in Nokere Koerse. Jasper Philipsen: topspurter, klassiek renner, geboren in Mol ťn debuterend in een Amerikaans team. Jawel, de nieuwe Tom Boonen lijkt geboren. ?Er zijn wel wat gelijkenissen. Maar zijn carriŤre evenaren? Dat is een droom. Als kind was hij mijn grote held. Maar ik zal mijn best doen.?
Amerikaanse scholieren protesteren woensdag met walkout tegen vuurwapengeweld
Woensdag, 02:36 Volkskrant
Zeventien doden vielen er bij de schietpartij op een school in Florida, zeventien minuten gaan scholieren in heel de VS vandaag de straat op. Volgende week volgen meer acties tegen vuurwapenbezit. Het begin van een kentering? De kinderen van Amerika gaan de straat op, voor een kwartiertje. Woensdag om tien uur lopen Amerikaanse scholieren in het hele land de klas uit als protest tegen het vuurwape


Franse sporters doen Basic Fit met een kwart groeien
Dinsdag, 10:24 De Tijd
10:07 Basic Fit opent dit jaar gemiddeld twee fitnesscentra per week, waardoor niet langer BelgiŽ maar Frankrijk de grootste thuismarkt wordt.


Google Shopping sluit API voor Magento: wat te doen?
Dinsdag, 10:06 Emerce
Over drie weken verdwijnt de API waarmee onder meer Magento-gebruikers hun webwinkel direct integreren met Google Shopping. Wat is het alternatief?


Een goed glas wijn zou wonderen doen voor deze kamer
Dinsdag, 02:36 Volkskrant
Kort proza in o.a.verhaal- en dichtvorm. 'Er zijn meerdere manieren om naar een merel te kijken.' Het is hier nogal gehorig. 'Dertien, iemand heeft ze geteld.' Aan de muur hangen twee precies dezelfde schilderijen. 'En zo zijn er ook meerdere manieren om naar deze situatie te kijken.' Twee precies dezelfde schilderijen van een vaas met bloemen. 'De situatie waarin we ons bevinden.' Magnolia's. 'Ne


Schimmels en rupsen teisteren de buxus, wat te doen?
Dinsdag, 02:36 Volkskrant
Er woedt een heuse buxusepidemie in Nederland. Kun je die milieuvriendelijk bestrijden? Dan komt-ie waarschijnlijk van een gerenommeerde kwekerij, is de bol niet te compact gesnoeid en staat hij op een lichte plek in luchtige, kalkrijke grond met natuurlijke bemesting. Maar dan nog heeft u geluk. Ja. Veroorzaakt door twee schimmels, Cylindrocladium buxicola en Volutella buxi, en de buxusrups. Volu


Prologue: 35 wagens aanwezig - 13 doen een nachtje door.
Maandag, 16:36 Autosport
35 wagens zullen begin april deelnemen aan de FIA WEC Prologue testdagen, die na Monza vorig jaar ditmaal weer plaatsvinden op het circuit van Paul Ricard. Slechts ťťn wagen ontbreekt op het appel. Oreca is er namelijk niet in geslaagd om Rebellion Racing tijdig een tweede exemplaar van de nieuwe R13 te voorzien. Fernando Alonso zal er bij Toyota niet bijzijn wegens F1 verplichtingen, alsook de twee Japanse Toyota piloten die dan weerhouden zijn door deelname aan het Super GT kampioenschap.


Trump bereid importheffingen te laten vallen voor EU ?als jullie de vreselijke belemmeringen opheffen?

VS-president Donald Trump heeft zaterdag verklaard, via Twitter, dat hij de Europese Unie zal vrijstellen van importtarieven op staal en aluminium als zij haar eigen belemmeringen opgeeft voor Amerikaanse producten.
Oudjes doen verliezen ťn verdienen
10 Maart, 21:42 De Tijd
21:07 Terwijl beeldvormingsgroep AgfaGevaert al jaren kreunt onder een zware pensioenlast, helpt de vergrijzing andere bedrijven als Care Property Invest en Aedifica aan mooie cijfers.


Greenpeace start wereldwijde campagne om vleesconsumptie te doen dalen
10 Maart, 17:12 Skynet
Op het Sint-Katelijneplein in Brussel heeft milieu-organisatie Greenpeace deze namiddag het startschot gegeven van haar nieuwe wereldwijde campagne om de vleesconsumptie tegen 2050 met de helft te doen dalen. Niet alleen zou dat goed zijn voor onze gezondheid en het dierenwelzijn, ook het milieu zou er meer dan wel bij varen. Vandaag wordt in BelgiŽ immers nog te veel vlees, en dan vooral vlees van industriŽle productie, geconsumeerd, aldus Greenpeace.


Vleesfraude dreigt Verbist de das om te doen
10 Maart, 10:18 De Tijd
09:47 Door de vleesfraude zetten de supermarkten alle samenwerking stop met de West-Vlaamse slachthuisgroep Verbist. Nochtans zijn zij het die de sector met lage prijzen in de tang nemen.


Argentijnse rechters doen aangifte tegen Nederlandse piloten om Poch
10 Maart, 01:18 NOS nieuws

De Argentijnse rechters die piloot Julio Poch vrijspraken van betrokkenheid bij zogeheten dodenvluchten gaan aangifte doen tegen drie Nederlandse piloten die verklaringen hebben afgelegd tegen hun collega. Ze worden ervan beschuldigd dat ze een valse getuigenis hebben gedaan en daarmee meineed hebben gepleegd. Dat staat volgens NRC in het vonnis, dat nu pas openbaar is geworden.

De rechters melden dat ze de aangifte zullen indienen bij een ander Argentijns tribunaal. De piloten kunnen in ArgentiniŽ worden veroordeeld tot celstraffen van ťťn tot tien jaar.

In 2003 sprak Poch op Bali met zijn collega's van Transavia over de junta-jaren (1976-1980) in zijn geboorteland. Poch zou volgens zijn drie collega's hebben gezegd dat hij dodenvluchten had uitgevoerd, waarbij mensen in zee werden gegooid. Poch heeft dat altijd ontkend. Eind vorig jaar werd hij vrijgesproken.

Beschuldigingen veranderd

NRC meldt dat de Argentijnse rechters constateren dat de beschuldigingen van de drie piloten in de loop der jaren zijn veranderd. "De rechters spreken van een 'alarmerende wijziging' waarin de vermeende rol van Poch steeds kwalijker werd beschreven", schrijft NRC.

Volgens de Argentijnse rechtbank was er waarschijnlijk in ArgentiniŽ nooit een strafzaak tegen Poch begonnen als de Nederlandse piloten niet met hun beschuldigingen waren gekomen. Ander bewijsmateriaal was er niet.

Het is niet bekend of het Nederlandse OM zal meewerken aan een zaak tegen de piloten. Het landelijk parket geeft geen reactie omdat het OM formeel nog geen stukken uit ArgentiniŽ over deze aangifte heeft ontvangen.
Wat kunnen trainers doen tegen degradatiestress? Een handboek
9 Maart, 22:24 Volkskrant
In de strijd tegen degradatie is veel geoorloofd. Dick Advocaat toverde zondag als coach van Sparta een ouderwets middel uit de mouw: de donderspeech. Zo simpel is het niet altijd. Het belangrijkste is duidelijkheid. Maak een plan en hou daaraan vast. 'Leen, kom eens even.' De midweekse training van Sparta is een half uur onderweg als de trainersstaf een onbekende man met een paarse sjaal op de tr

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be