NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesDoen


Ruim 500 bezoekers op gratis picknickfestival: ?Volgend jaar doen we dit gewoon over?
Vandaag, 03:12 Gazet v. Antwerpen

Een sterke affiche, een uitnodigende plek om te picknicken, hapjes, drankjes en een korf vol kinderanimatie maakten van de elfde editie van het gratis lentefestival ?t Waait in ?t Park opnieuw een voltreffer. ?Volgend jaar doen we dit nog eens over?, belooft organisator Joost Derkinderen.
Kunstexamen doen? Klets niet in algemeenheden en meer tips
Gisteren, 22:06 Volkskrant
?Het examen kunst bevat van elk kunstdiscipline, zoals drama, beeldende vormgeving, muziek en dans, een vakspecifieke vraag. Laat zien dat je vakbegrippen kent en klets niet in algemeenheden. Dus als wordt gevraagd waarvoor terugkerende melodielijnen in films als spaghettiwesterns dienen, noem ook het bijbehorende begrip leidmotief.


Egypte moet YouTube maand in de ban doen om anti-islamfilm
Zaterdag, 19:12 NOS nieuws

De hoogste rechter in Egypte heeft geoordeeld dat YouTube een maand uit de lucht moet vanwege de anti-islamfilm Innocence of Muslims. De rechter bevestigde daarmee een eerdere uitspraak van een lagere rechtbank in CaÔro uit 2013.

De 13 minuten durende privť-productie die in CaliforniŽ is gemaakt werd in 2012 op YouTube gezet en leidde tot gewelddadige protesten in de Arabische wereld en daarbuiten. Ook was er politieke commotie: Obama nam afstand van de film en in het Europees Parlement ontstond er een rel over. Zeven Egyptenaren die meewerkten aan de film werden ter dood veroordeeld.

YouTube werkt nog

Onder andere het Egyptische ministerie van Informatie en Technologie was tegen de uitspraak over het blokkeren van YouTube in beroep gegaan. Volgens het ministerie kan het blokkeren niet zonder dat de zoekmachine van moederbedrijf Google daar last van heeft. De autoriteiten vrezen dat dat schade toebrengt aan de Egyptische economie.

Tegen de beslissing van de rechter van vandaag is geen hoger beroep meer mogelijk. Wanneer gehoor wordt gegeven aan de uitspraak is onduidelijk. YouTube is op dit moment nog steeds te gebruiken in Egypte. Het ministerie heeft nog niet gereageerd.
Kat Kerkhofs opent eigen fitnesszaak: ?Het is fijn om iets te doen dat niet rond Dries draait?
Zaterdag, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Het kriebelde al even bij Kat Kerkhofs (29) om haar eigen zaak op te richten. Nu heeft ze die droom waargemaakt: de liefde van Dries Mertens is sinds kort de trotse eigenares van een personal trainingszaak in Leuven.
Buurthuis "Begijnenhuis" moet cafť van broers Abdeslam doen vergeten
Zaterdag, 13:48 Skynet Belgie
Vandaag is het "Begijnenhuis" in Sint-Jans-Molenbeek officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester FranÁoise Schepmans en premier Charles Michel. Het idee van een buurthuis kwam van drie Molenbeekse vzw's: Zonnelied, Atouts Jeunes en Make It Real. In hun zoektocht naar een laagdrempelige ontmoetingsruimte kwamen ze uiteindelijk uit bij het leegstaande cafť in de Begijnenstraat, dat eerder werd uitgebaat door de broers Abdeslam.


Nafi Thiam verdedigt titel in GŲtzis: ?Heb me niet voorbereid om hier in topvorm te zijn?

Nafi Thiam verdedigt dit weekend haar titel in de zevenkamp op de prestigieuze Hypomeeting in het Oostenrijkse GŲtzis. De olympische en wereldkampioene, die zich vorig jaar in GŲtzis tot de op twee na beste atlete aller tijden wereldwijd kroonde, heeft er zin in. Ze tempert wel de verwachtingen.
"We wisten dat ik iets speciaals zou moeten doen"
Vrijdag, 18:12 Skynet
Chris Froome is na een ongeziene solo van 80 kilometer de nieuwe leider in de Ronde van ItaliŽ. Na de negentiende etappe keek hij met vertrouwen uit naar de laatste bergrit morgen.


Mooi weer om buiten te eten. En zo hoef je er niets voor te doen
Vrijdag, 16:18 Gazet v. Antwerpen
Goed nieuws voor wie een picknick of barbecue plant tijdens het mooie weekend dat voor de deur staat: je hoeft er zelf helemaal niets voor te doen. Verschillende bezorgdiensten brengen al het lekkers dat je wil gewoon tot bij jou - ook in het park.


Noah (18) uit Deurne en Natascha (18) uit Boom vanavond in finale ?Belgium?s Got Talent?: ?Wat wij doen is fantastisch om naar te kijken?

Hij maakt deel uit van het gymnastenduo Interius Fortitudo, zij is de helft van het al even acrobatische duo Tascha & Ian. Allebei gaan Noah Kuavita (18) uit Deurne en Natascha Van Es (19) uit Boom vanavond vol voor de eindwinst in Belgium?s Got Talent. ?Maar we willen ook onze sport promoten.?
Deze data-officieren waken over uw dataveiligheid - en zo doen ze dat
Donderdag, 16:54 Volkskrant
Middelgrote organisaties zijn tegenwoordig ook verplicht een data-officier aan te wijzen; iemand die waakt over alle persoonlijke gegevens. Dit zijn drie data-officieren uit het bedrijfsleven, de zorg en het onderwijs. Hoe beschermen zij onze data?


Knops belooft geen gasloos Binnenhof, maar wil zijn best wel doen
Woensdag, 17:36 NOS nieuws

Het kabinet belooft niet dat het Binnenhof na de grootschalige renovatie gasloos wordt. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat wel en vindt het ongepast als de Haagse historische rijksgebouwen niet duurzaam worden, terwijl het kabinet wel wil dat de Nederlandse huishoudens zoveel mogelijk van het gas afgesloten worden.

Staatssecretaris Knops wil een gasloos Binnenhof alleen niet toezeggen, zo bleek vandaag tijdens een debat over de verbouwing van de Eerste en Tweede Kamer en het ministerie van Algemene Zaken die vanaf 2020 gepland staat.

Te ver

Duurzaam bouwen, bijvoorbeeld door het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen, driedubbel glas kost namelijk veel geld en de verbouwing moet "sober en duurzaam". Het mag niet meer dan 500 miljoen euro kosten. "Ik ben bereid tot een inspanningsverplichting", zegt Knops. "Maar het gaat me te ver om te zeggen dat het Binnenhof wordt afgekoppeld van het gas. Dat kan niet zomaar."

Zonnepanelen

Knops benadrukt dat het ingewikkeld is om alleen het Binnenhof duurzaam te verbouwen, omdat het om historische panden in een relatief klein gebied. Er wordt wel gedacht aan zonnepanelen en isolatieglas, maar het kan niet overal. Knops overlegt met de gemeente Den Haag en meer partijen om overheidsgebouwen in Den Haag zo duurzaam mogelijk te maken. "Ik ben al bezig. Je moet je niet beperken tot het Binnenhof, maar het in schaalvergroting zoeken."

Kleine nederzetting

Knops wil er geen discussie op "de kleine vierkante meter van maken". De partij voor de Dieren sprak tijdens het debat de vrees uit dat Nederland over enige tijd gasloos is, behalve een "kleine nederzetting" - het Binnenhof. De staatssecretaris spreekt over een karikatuur. "Je kunt niet zomaar een warmtepomp onder de Eerste Kamer aanleggen. Jet moet wel elke euro zo effectief mogelijk uitgeven."

Deze maand wees minister Ollongren een verzoek van de bouwbranche nog af om het verbod op het bouwen van woningen met een aardgasaansluiting uit te stellen. Dat geldt vanaf 1 juli en is volgens de branche veel te snel. Bouwers vrezen vertragingen en hoge kosten. Ollongren liet weten dat het kabinet vaart wil maken.
Ook niet-moslims doen mee aan de ramadan: ?Het creŽert een gevoel van saamhorigheid?

De ramadan is inmiddels al een paar dagen bezig. Naast moslims, zijn er ook anderen die meedoen aan deze vastenperiode uit solidariteit of nieuwsgierigheid. Uw krant ging het gesprek met hen aan om te vragen naar hun motivatie, hun mening en de effecten. En dat leverde bijzondere inzichten op.
Insiya (4) onderwerp van gesprek tussen Rutte en India
Dinsdag, 13:12 NOS nieuws

Premier Rutte kaart de zaak van de ontvoerde kleuter Insyia (4) uit Amsterdam opnieuw aan bij zijn Indiase ambtgenoot Modi. Hij doet dat tijdens de handelsmissie en het werkbezoek waarvoor hij vandaag naar India vertrekt.

Rutte laat weten dat hij zich zeer betrokken voelt bij de zaak. "Deze trieste kwestie houdt veel mensen bezig. Ik ben mij zeer bewust van deze zaak en neem dat ook mee tijdens mijn bezoek aan India."

Volgens de premier is er nog steeds veel overleg met India over deze zaak: "Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat in voortdurend contact met de Indiase autoriteiten. Ik hoop dat er weer contact tot stand komt tussen moeder en dochter. Iedereen doet daar zijn best voor, al kan ik natuurlijk niet garanderen dat het goedkomt."

MŠxima

Vorig jaar juni greep Rutte een staatsbezoek van Modi aan Nederland ook al aan om te onderhandelen over de affaire-Insiya. Het meisje werd in september 2016 ontvoerd bij het huis van haar oma in Amsterdam. Ze was toen 2. Het meisje werd meegenomen naar India, waar haar vader woont. Hij is een rijke zakenman.

Haar moeder, Nadia Rashid, stuurde net voor Moederdag een emotionele videoboodschap naar koningin MŠxima met een oproep haar te steunen. MŠxima liet weten dat ze erg met haar meeleeft.

Juridische pogingen

Intussen lijken de pogingen om Insiya via juridische weg terug te halen naar Nederland nog niet veel uit te halen. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde eerder dit jaar dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is om te oordelen in deze kwestie.

Een rechtbank in India had eerder besloten dat Insiya terug moet naar haar moeder, maar de vader van het kind vecht dat besluit aan.
Deze vrouw moet Antwerpse Zoo en Planckendael wetenschappelijk nog meer op de kaart zetten: ?Oefeningen doen is voor dieren een spelletje?
21 Mei, 19:48 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse Zoo won afgelopen week de Diamond Themepark Award voor Educatie dankzij het CRC (Centre for Research and Conservation). Dat de Zoo educatie en wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel draagt, zet het extra in de verf met Jiska Verbouw, de kersverse wetenschapscommunicator voor de Zoo en Planckendael.
Iran zegt dat EU meer moet doen om nucleair akkoord te redden
21 Mei, 17:06 Skynet
De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif heeft vandaag tijdens een ontmoeting met Europees Commissaris voor Energie Miguel Arias Canete gezegd dat de Europese Unie meer moet doen om de nucleaire deal met Iran te redden. Politieke steun alleen is niet genoeg, klonk het.


De brug die al heel wat vrachtwagens hun dak heeft gekost: ?We weten ook niet meer wat we moeten doen?
21 Mei, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Opnieuw heeft een vrachtwagen zich vrijdag vastgereden tegen de brug van Bosdel in Genk. Het is helaas niet meer bij te houden hoeveel vrachtwagenbestuurders geen verband leggen tussen de massale signalisatie en de hoogte van hun voertuig.
Trump en Moon gaan "nauw samenwerken" om top met Kim te doen slagen
20 Mei, 12:18 Skynet
De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in beloofden vandaag in een telefoongesprek nauw te zullen samenwerken om van de volgende bijeenkomst tussen Amerika en Noord-Korea een succes te maken, nadat dat laatste land ermee dreigde de bijeenkomst te annuleren.


Nieuws: Uniti One wil beter doen dan Renault Twizy
18 Mei, 18:54 Auto55
Door de nakende opkomst van de elektrische auto voelen heel wat nieuwe spelers zich geroepen om te proberen een stuk van de nieuwe taart voor zich op te eisen. Uniti is zo?n nieuwe startup. Dat wil een compacte tweezitter op de markt brengen met een rijbereik van 300km. Deze One, een prototype, moet de richting aangeven.OrigineelDe Zweden achter Uniti combineren enkele originele, zi...

Lees meer


Italiaanse plannen doen financiŽle markten sidderen

Twee maanden lang gebeurde er in ItaliŽ eigenlijk van alles en niets. De coalitiebesprekingen verliepen ingewikkeld en moeizaam, na de door populisten en rechts gewonnen verkiezingen. Op de financiŽle markten veroorzaakte het nauwelijks rimpelingen. In het achterhoofd werd rekening gehouden met nieuwe verkiezingen.

Maar woensdag veroorzaakten de twee grootste partijen, de Vijfsterrenbeweging en de Lega, plotseling stennis. Een deal was in zicht. Plannen uit het aanstaande regeerakkoord lekten uit.

Knalrood

De partijen willen doodleuk 250 miljard euro aan staatsschulden doorstrepen, minder geld bijdragen aan de EU en het stabiliteits- en groeipact negeren, dat het begrotingstekort op maximaal 3 procent en de overheidsschuld op 60 procent stelt om de waarde van de euro te borgen. Ze willen inkomstenbelasting en de pensioenleeftijd verlagen en de uitkeringen verhogen. En ze kijken naar een manier om uit de euro te stappen.

Explosieve plannen met een enorme impact op de Italiaanse staatsschuld, die nu al ruim 130 procent van het bruto binnenlands product is. Rabobank-econoom Maartje Wijffelaars rekende uit dat al die plannen de schuld omhoog zouden jagen met, jaar in jaar uit, een duizelingwekkende 100 tot 150 miljard euro.

Sidderingen trokken daarom door de beurs- en schuldenhandel van de op twee na grootste economie van de eurozone. Koersen op de beurs van Milaan doken omlaag, de rente op Italiaanse staatsleningen schoot omhoog.

Kampioen schuld

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft met het opkoopprogramma van schulden inmiddels 341 miljard euro aan Italiaanse staatsschulden verzameld. Die moeten gewoon worden kwijtgescholden, herstructureren heet dat in jargon, hebben de Vijfsterrenbeweging en de Lega bedacht. Eerlijk zullen we alles in Europa samen delen is de gedachte, dus ook de schuld, die gewoon over de schutting wordt gekieperd.

ItaliŽ is van oudsher al de grootste schuldenmarkt in de eurozone. Italianen zijn kampioen schulden. Het land torst een staatsschuld mee van 2263 miljard euro. Dat is bijna 132 procent van het bbp. Ter vergelijking: Nederland staat op 56,7 procent.

De beurs van Milaan verloor woensdag 2,5 procent, donderdag zwabberde de beurs wat van plus naar min. Vooral bankaandelen moesten het ontgelden en dat waaierde weer uit naar andere beurzen. Banken zijn blootgesteld aan elkaars risico's, op bedrijven en op Italiaanse schulden, hoewel die in de vorige schuldencrisis al flink zijn afgebouwd.

Gekkigheid

De rente veerde op tot boven 2 procent, de financiŽle vooruitzichten van het land verslechteren immers. De obligatierente is een soort barometer van het vertrouwen en ingeschatte risico's voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen en andere investeerders. Het zoog ook de rente van Spanje en Portugal mee omhoog. De zuidzijde van het eurogebied blijft een hele kwetsbare regio.

De economie in ItaliŽ groeit weliswaar, maar ligt met 1,4 procent groei ver achter op veel andere landen. De eurozone kent gemiddeld een groei van 2,5 procent. De werkloosheid is met bijna 11 procent een van de hoogste van de eurolanden.

Vijfsterren en Lega susten de boel een beetje. Het ging om een oude, achterhaalde versie, werd gezegd, maar de markten zijn er niet gerust op. Ze hangen tussen angst voor echte gekkigheid en de gebruikelijke Italiaanse drukte en opwinding. ItaliŽ zal misschien niet zo snel uit de euro stappen, maar eurofieler wordt het er zeker niet op, alleen maar eurosceptischer.
Piloten dreigen met nieuwe stakingen wegens hoge werkdruk: ?Amper tijd om verse onderbroek aan te doen?
18 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Het water is te diep tussen de vakbonden en directie van Brussels Airlines. En dus dreigen de piloten met nieuwe stakingen volgende maand. De inzet: een betere balans tussen werk- en privťleven. ?De directie moet de achterhaalde werkroosters aanpakken.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be