NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Doel


Evenepoel tempert verwachtingen richting Tour: 'Ritwinst is het logische doel'
10 Januari, 00:09 NU.NL - Sport
Remco Evenepoel hoopt komende zomer zijn debuut in de Tour de France op te luisteren met een ritzege. De Belgische toprenner wil nog niet nadenken over de gele trui.


Superprestige Heusden-Zolder - Eli Iserbyt kan "donderdag misschien een eerste doel afvinken"
28 December 2023, 00:28 Skynet Sport
Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) verstevigde woensdag zijn leidersplaats in de Superprestige en kan zich donderdag in de voorlaatste manche in Diegem al van eindwinst verzekeren. "Daarmee zou ik dan een eerste doel van het seizoen afvinken. Ik heb alvast een mooie voorsprong op Joris Nieuwenhuis en Niels Vandeputte", vertelde Iserbyt na zijn tweede plaats in Heusden-Zolder.


Starship van SpaceX ontploft na tweede testlancering: 'Doel wel behaald'
19 November 2023, 00:02 NOS nieuws

De tweede testlancering van Starship is wat ruimtevaartbedrijf SpaceX betreft geslaagd. De raket van 121 meter kwam goed van de grond op Elon Musks ruimtevaartbasis in Texas, maar de 'Super Heavy' boosterraket is wel ontploft boven de Golf van Mexico, kort nadat die werd losgekoppeld van Starship.

Zo'n 10 minuten later explodeerde Starship zelf ook. Een ingenieur van SpaceX zegt tegen CNN dat ze het ruimteschip moesten opblazen, opdat het niet in een verkeerde koers zou raken.

Bekijk hier de beelden van de lancering en de explosie van de boosterraket:

Het doel van de test was om de raket stabiel de lucht in te krijgen, en in een baan vlak buiten de dampkring te sturen, om vervolgens de Super Heavy Booster weer gecontroleerd naar de aarde te laten terugkeren. De eerste fase verliep volgens planning, maar in de tweede fase ging het na het loskoppelen mis.

Deze tweede test van Starship verliep wel voorspoediger dan de eerste, in april. Toen moest de raket vlak na de lancering worden opgeblazen. Er ontstond een krater van 7 meter diep en het stof waaide door het plaatsje Port Isabel, tien kilometer verderop.

Toch geslaagd

De test wordt gezien als een succes omdat er veel goed ging ten opzichte van de vorige keer. Starship bereikte nu een hoogte van 148 kilometer en alle 33 motoren werkten goed, tot de Heavy Booster loskwam. Een ingenieur van SpaceX zegt dat er met deze expeditie veel data zijn verzameld voor een volgende poging.

Starship van Elon Musks SpaceX moet in de toekomst een grote rol spelen bij het Artemis-programma van de NASA; de opvolger van het Apollo-programma dat liep tussen 1961 en 1972, en in 1969 leidde tot de eerste mens die voet op de maan zette.




CBS: Nederland bereikt EU-doel digitale basisvaardigheden, dus ruim voor 2030
13 November 2023, 00:01 Tweakers
Nederland heeft volgens het CBS het Europese doel voor digitale basisvaardigheden al behaald. Voor 2030 moet 80 procent van de Europese bevolking in elk geval hierover beschikken. In 2023 beschikte in Nederland 83 procent van de bevolking over digitale basisvaardigheden.


NU+ | Toptalent Angel Daleman (16) plant wereldtour op ijs: 'Doel is Spelen 2026'
2 November 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Angel Daleman geldt als het grootste schaatstalent van Nederland. De pas zestienjarige Leiderdorpse heeft een duidelijk doel: langebaan en shorttrack combineren bij de Olympische Spelen van Milaan in 2026. En daarom staat ze dit seizoen voor een wereldtour.


Dop vast aan de fles in strijd tegen plastic afval: 'Doel heiligt het middel'
19 Oktober 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Om plastic zwerfafval tegen te gaan, mogen fabrikanten in de EU vanaf komende zomer alleen flessen met vaste doppen maken. Sommige bedrijven experimenteren daar nu al mee, al blijft het wennen. "We zagen de klant ineens naar de concurrent grijpen."


Renteverhogingen ECB bereiken doel: lenen is duur en onaantrekkelijk
26 Juli 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Geld lenen bij banken wordt steeds minder aantrekkelijk, merkt de Europese Centrale Bank (ECB). Banken zijn strenger en maken lenen duurder. En dat is precies de bedoeling van de reeks renteverhogingen van de ECB, die deze week een vervolg krijgt.


Wout van Aert is weer coureur na weken hoogtestage: ?Het doel in de Tour? Zoveel mogelijk ritten winnen?
12 Juni 2023, 00:01 HLN.BE
Goed, de eerste tijdrit in de Ronde van Zwitserland heeft hij niet gewonnen. Wout van Aert (28) had er nochtans zin in. Maar wat telt is dat hij, na weken hoogtestage, weer coureur is. ?Misschien win ik maandag wel in Zwitserland. En anders in de Tour.?


NAC Breda bereikt met veldspeler op doel volgende ronde van play-offs
28 Mei 2023, 00:03 NU.NL - Sport
NAC Breda heeft zich zaterdag in een spektakelstuk geplaatst voor de halve finales van de play-offs voor promotie/degradatie. De ploeg van Peter Hyballa won het tijdelijk gestaakte duel met MVV Maastricht met 1-4. NAC sloot de wedstrijd af met veldspeler Jort van der Sande op doel.


Bahrein nieuw doel voor Isotta Fraschini
12 Mei 2023, 00:02 Autosport
De Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione is volop bezig om de broodnodige testkilometers af te malen. Volgende week zal het team een tweedaagse test afwerken met achter het stuur van de wagen Marco Bonanomi, die het team en Vector Sport zal vergezellen op Monza als testpiloot. Ondertussen is Dailysportscar te weten gekomen dat het debuut van de wagen is uitgesteld, het nieuwe doel is te beginnen bij de manche in Bahrein, de seizoensfinale van het FIA WEC.

Lees meer: Bahrein nieuw doel voor Isotta Fraschini


3 Mei 2023, 00:04 Volkskrant
Ook jaar na redding en beloofde investeringen blijft Doel spookdorp
30 Maart 2023, 00:09 Gazet v. Antwerpen

Doel is voorlopig nog altijd een spookdorp. Exact een jaar geleden werd nochtans het verbond gesloten voor het behoud van Doel. Vlaanderen beloofde de nodige investeringen. Op het terrein is dat nog niet zichtbaar, maar de bewoners van Doel verwachten dit jaar meer actie. De eerste vervallen gebouwen zullen in de steigers komen te staan en er wordt gestart met de restauratie van onroerend erfgoed.




FLEMMING heeft duidelijk doel voor 2023: vier nieuwe singles en veel optreden
31 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Voor singer-songwriter FLEMMING is 2022 het jaar van optreden voor een groot publiek geweest. Als het aan hem ligt blijft hij tot na zijn vijftigste op het podium staan, zegt hij in gesprek met het ANP. "Ik heb dit jaar geproefd hoe het is om je droom te leven, en ik wil dat voor geen goud kwijtraken."


Gulf 12H: Kevin Magnussen: "Het doel is de pole en de zege"
10 December 2022, 00:01 Autosport
Kevin Magnussen staat aan de vooravond van de eerste race die hij samen met zijn vader zal afwerken. Het Deense duo deelt bij de 11e Gulf 12 Hours het kuipje van de door AF Corse gerunde MDK Motorsports Ferrari 488 GT3 met teameigenaar Mark Kvamme, vorig jaar nog goed voor de zege in de Am-klasse. Vanwege het statuut van de vader (Gold) & zoon (Platinum) Magnussen, komt de wagen ditmaal echter uit in de 9-koppig sterke Pro-klasse. Niettemin ambieert Kevin Magnussen de pole en de zege, zo vertelde hij in de aanloop naar de race in Abu Dhabi.

Lees meer: Gulf 12H: Kevin Magnussen: "Het doel is de pole en de zege"


Costa Rica verrast Japan door bij enige schot op doel van dit WK te scoren
28 November 2022, 00:05 NU.NL - Sport
Japan heeft de stunt tegen Duitsland op het WK voetbal zondag geen passend vervolg kunnen geven. Met onder anderen voormalig Eredivisie-speler Ritsu Doan in de basis werd tegen de verhouding in met 1-0 verloren van Costa Rica.


Kernuitstap - Kamer keurt herstelwet voor levensduurverlenging Doel 1 en Doel 2 goed
7 Oktober 2022, 00:06 Skynet
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdagavond het licht op groen gezet voor de levensduurverlenging van de kernreactoren Doel 1 en 2. Dat die kerncentrales langer openblijven is jaren geleden al beslist, maar het Grondwettelijk Hof trok er in 2015 een streep door, omdat er geen milieueffectenrapport of grensoverschrijdende bevraging was gebeurd.


Regering legt zich niet neer bij onomkeerbare sluiting Doel 3
15 September 2022, 00:02 De Tijd
21:45 Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vraagt de nucleaire waakhond FANC of het mogelijk is Doel 3 na de stopzetting volgende week in een veilige toestand te houden die een eventuel...


Plottwist voor Doel 3
15 September 2022, 00:02 De Tijd
21:35 De kernreactor Doel 3, jaren geleden nog verguisd en stilgelegd na de ontdekking van foutindicaties, maakt een verrassende comeback. Aan de vooravond van de definitieve sluiting wil de regering alsnog...


Wereldrecord beet! Wim Dumont speelt maar liefst 70 uur petanque voor goed doel: ?Pure wilskracht?
16 Augustus 2022, 00:03 HLN.BE
Doorzetter Wim Dumont kon je dit weekend terugvinden bij petanqueclub De Zeemeermin, waar de man een wel heel bijzondere uitdaging aanging: het wereldrecord petanquen verbreken. Daarvoor moest hij het spel liefst 70 uur lang volhouden, waar Wim met glans in slaagde. De opbrengst van de bijzondere stunt, zo'n 5.000 euro, gaat integraal naar Pleegzorg West-Vlaanderen.


Nederlandse gasopslagen voor ruim de helft vol, doel is 80 procent in november
11 Juli 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De gasopslagplekken in ons land zijn op dit moment voor ruim de helft (54,3 procent) gevuld, meldt het ministerie van Economische Zaken vrijdag. Het doel is om uiterlijk 1 november de opslagen voor 80 procent gevuld te hebben.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn