NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Dodentocht

2News.be / Trefwoorden / Dodentocht

Brandweervrouw wandelt 1300 euro bij mekaar tijdens Dodentocht
Dinsdag, 14:42 Gazet v. Antwerpen
Brandweervrouw Debby Van Lancker heeft met haar sponsoractie '100km buddy?s voor Marjan' tijdens de Dodentocht 1300 euro ingezameld. Dat deed ze voor Peter Desmet uit Ekeren, die recent zijn vrouw Marjan Dreessen verloor aan kanker.


Mariaburger stapt dodentocht voor Vogelopvangcentrum
Maandag, 21:18 Gazet v. Antwerpen
Danny De Proft (57) uit Sint-Mariaburg stapte voor de tiende keer de Dodentocht in Bornem. Aan deze loodzware tocht koppelde Danny een goed doel. Voor de vierde maal verzamelde de wandelaar centjes voor het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren (VOC) in Hoogboom-Kapellen. Tot voor enkele jaren was het VOC een buur van Danny in de Floris Verbraekenlei.


Dit waren de eerste en laatste finishers en enkele andere opvallende deelnemers van de Dodentocht
Maandag, 09:54 Gazet v. Antwerpen

Bornem heeft weer een memorabel weekend achter de rug. De 48ste Dodentocht lokte ook deze keer duizenden wandelaars en tienduizenden supporters langsheen het parcours.
Deelnemers vertellen over hun Dodentocht
Maandag, 08:42 Gazet v. Antwerpen
Zaterdag liepen, wandelden of slenterden 8.582 mensen over de eindmeet van de 49ste 100 KM Dodentocht van Bornem. We kunnen ze onmogelijk allemaal aan het woord laten. Hieronder nog wel enkele mensen die ik ontmoette enkele minuten nadat hun Dodentocht achter de rug was.


Onze reporter stapte de Dodentocht: ?Alleen een amputatie kan die mens redden?
Maandag, 07:30 Gazet v. Antwerpen

Klein-Brabanders zijn een zot volk, en dat bedoel ik in positieve zin. Hoe de mensen van Bornem en Puurs ons, arme sukkelaars, door een lange, natte nacht hebben voortgestuwd, was hartverwarmend. Orkestjes, dj?s, trommelaars, zelfs een volledige fan≠fare bliezen ons kracht in. Het beeld van een Elvis-imitator in een bocht in Hingene of Wintam ? ik ben het even kwijt ? vergeet ik nooit meer. Zijn kostuum was onberispelijk.
Dodentocht-heldin Katrien reanimeert deelnemer en wandelt nadien nog 100 kilometer uit
Maandag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Een deelnemer aan de Dodentocht die zaterdagvoormiddag in elkaar zakte op zo?n vijf kilometer van de meet, heeft zijn leven wellicht te danken aan Katrien Peeters, die ook de Dodentocht wandelde. Zij startte meteen de reanimatie in afwachting van de komst van de hulpdiensten.
Vader wacht drie uur met doedelzak om zoon te verrassen tijdens Dodentocht
Zondag, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De 21-jarige Lucas liep zijn eerste Dodentocht dit weekend. De jongeman uit het West-Vlaamse Poperinge eindigde na iets meer dan 22 uur, maar misschien kwam dat wel mede door het enthousiasme van zijn ouders. Die verrasten hem met een doedelzakconcert, al moesten ze wel zo?n drie uur wachten op hun zoon.
Bijna 8.600 deelnemers halen de eindmeet van de Dodentocht in Bornem
12 Augustus, 23:48 Skynet Belgie
De 48ste Dodentocht zit erop. 8.582 deelnemers hebben de finish gehaald. Dat meldt de organisatie zaterdagavond in een persbericht. Dat betekent dat er van de 13.952 ingeschreven wandelaars en lopers er 5.370 onderweg hebben opgegeven.


Vrouw houdt pijnlijk souvenir over aan Dodentocht: ?Gelukkig wist ik het niet toen ik aan het wandelen was?
12 Augustus, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Ook dit jaar waagden honderden mensen zich opnieuw aan de Dodentocht in Bornem. Deze vrouw was een van de gelukkigen die de eindstreep haalde, al was het even schrikken toen ze op het einde naar haar voeten keek.
Hugo Bonnyns wandelde zijn 46ste Dodentocht
12 Augustus, 17:24 Gazet v. Antwerpen
Hugo Bonnyns uit Aarschot wandelde samen met zijn zoon Filip over de eindmeet. Voor Hugo is het zijn 46ste Dodentocht, hij is de enige recordhouder.


Nooit zoveel blaren tijdens Dodentocht, ook Viktor Verhulst heeft pijnlijk exemplaar
12 Augustus, 15:30 Gazet v. Antwerpen

In en rond Bornem is de Dodentocht nog volop aan de gang. Bij de posten van het Rode Kruis moeten ze wel meer blaren verzorgen dan de vorige jaren. Dat komt omdat veel wandelaars door de buien natte sokken hebben gekregen. Ook Viktor Verhulst moest verzorgd worden.
Wandelaar Dodentocht gereanimeerd door andere deelnemer
Een van de deelnemers aan de Dodentocht is zaterdagvoormiddag in elkaar gezakt in de Benedenstraat in Branst. De 61-jarige man dankt zijn leven wellicht aan het ingrijpen van een wandelaarster die in zijn buurt liep. Zij startte meteen de reanimatie.


Nog meer tienduizend wandelaars in Dodentocht
De Dodentocht is over de helft en er zijn nog iets meer dan tienduizend wandelaars op pad.


Eerste deelnemers bereiken aankomst van Dodentocht, 1.400 anderen geven op
12 Augustus, 10:24 Skynet
In Bornem hebben de eerste deelnemers aan de Dodentocht de aankomst bereikt. Een 28-tal lopers finishte al om 7 uur. Zowat 1.440 deelnemers hebben intussen opgegeven. "Een redelijk normaal cijfer. Een flinke bui in de vroege ochtend was denk ik de boosdoener, want die zorgde voor veel natte voeten en blaren", zegt Thomas D'Hondt van de organisatie.


Eerste lopers zijn over eindmeet Dodentocht
12 Augustus, 07:42 Gazet v. Antwerpen
De eerste deelnemers aan de 48ste 100km Dodentocht van Bornem zijn al over de eindmeet gelopen.


48ste Dodentocht van start met nieuw inschrijvingsrecord
12 Augustus, 00:42 Skynet Belgie
In Bornem is vrijdagavond om 21 uur het startschot gegeven van de 48ste Dodentocht. Hoewel de organisatie voor het eerst (lang) vooraf inschrijven verplicht maakte, is het deelnemersrecord opnieuw gesneuveld. Na het record van 12.608 deelnemers vorig jaar, wagen ditmaal in principe 13.952 ingeschrevenen uit 35 landen zich aan de calvarie van 100 kilometer. Hoeveel er effectief van start gegaan zijn is echter niet bekend door technische problemen. Het doel is om binnen de 24 uur de aankomst te bereiken, maar de finishlijn kan pas vanaf 7 uur zaterdagochtend overschreden worden om te vermijden dat sommigen het als een loopwedstrijd zouden beschouwen.


Geen record voor Dodentocht
11 Augustus, 22:30 Gazet v. Antwerpen
Ondanks een recordaantal voorinschrijvingen voor de 48ste Dodentocht zijn er minder deelnemers vertrokken dan vorig jaar. 1.402 van de wandelaars die vooraf waren ingeschreven, kwam niet aan de start. Met 12.550 starters is het wel de tweede beste Dodentocht ooit op het vlak van het aantal vertrekkers.


IN BEELD. Startschot weerklinkt bij 48ste Dodentocht

De 48ste editie van de honderd kilometer lange Dodentocht ging vrijdagavond van start. Tal van deelnemers trokken hun beste wandelschoenen aan om de loodzware tocht aan te vatten. Maar halen ze ook allemaal de finish. Zaterdagavond worden de eerste wandelaars verwacht aan de finishlijn.
LIVE. Onze reporter stapt mee in 48ste Dodentocht: ?We hebben 100 meter afgesneden!?
11 Augustus, 21:54 Gazet v. Antwerpen

Het is weer die tijd van het jaar, de Dodentocht wordt opnieuw in Bornem georganiseerd. Vrijdagavond om 21 uur begonnen duizenden sportievelingen aan hun tocht van maar liefst honderd kilometer. Onze reporter Annick Wellens voelde zich niet te beroerd om dit ook eens te ondergaan, trok haar beste wandelschoenen aan begon vol moed aan de uitdaging. Mis er hier niets van.
Trump: leger VS 'locked and loaded' voor Noord-Koreaanse agressie
11 Augustus, 15:54 NOS nieuws

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Noord-Korea opnieuw gewaarschuwd. "Militaire oplossingen staan klaar", twittert hij. "Gericht en geladen, mocht Noord-Korea domme beslissingen nemen. Hopelijk bewandelt Kim Jong-un een ander pad."

Het is Trumps tweede reactie na de mededeling van het Noord-Koreaanse leger dat het voorbereidingen treft om vier raketten af te vuren richting het Amerikaanse eiland Guam. Gisteren zei hij al dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un "heel, heel nerveus" moest zijn.

Op het bericht dat Noord-Korea een kernkop zou hebben die past op een raket die Amerika kan bereiken, zei Trump dinsdag dat het communistische land te maken zal krijgen met "vuur en furie die de wereld niet eerder heeft gezien".

Hierop escaleerde de retoriek tussen de twee landen. Noord-Korea zei dat als de VS zou overgaan tot een preventieve aanval, een "totale oorlog" zou volgen.

Rusland

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft bezorgd gereageerd op de wederzijdse bedreigingen en noemt de risico's bijzonder hoog. Hij typeert de retoriek volgens persbureau Reuters als overdreven en hoopt dat het gezond verstand zal zegevieren.

Lavrov zei ook dat er een Russisch-Chinees plan is om de situatie te deŽscaleren. Daarbij stoppen de Noord-Koreanen met het testen van raketten. In ruil houden de VS en Zuid-Korea geen grote militaire oefeningen meer, zoals de oefening die later deze maand is gepland. Volgens hem moet de partij die "slimmer en sterker" is de eerste stap zetten om de crisis te bezweren,Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be