NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Doden


Negentien doden bij brand in Peking
Vandaag, 02:54 NOS nieuws

Bij een brand in een appartementencomplex in Peking zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen. Acht mensen raakten gewond.

De brand woedde in een complex van twee verdiepingen met goedkope huurappartementen, meldt het Chinese persbureau Xinhua. Na drie uur had de brandweer het vuur geblust, maar de negentien slachtoffers konden niet meer worden gered.

De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
"Madrid dreigde Catalaanse separatisten af met doden in de straten"
Vrijdag, 17:00 Skynet
Volgens een van de separatistische leiders in CataloniŽ, werden de onafhankelijkheidsbewegingen in de regio door de centrale regering in Madrid afgedreigd door te waarschuwen voor "doden in de straten". Marta Rovira deed die verklaring vandaag aan radiozender RAC1. De minister van Defensie van de centrale regering, Dolores de Cospedal, doet de uitspraak af als een "valse beschuldiging".


Minstens 14 doden bij zelfmoordaanslag in Kaboel
Donderdag, 18:06 Skynet
Bij de aanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zeker 14 mensen omgekomen. Een zelfmoordterrorist had eerst geprobeerd door te dringen tot een vergadering van aanhangers van een provinciaal gouverneur. Nadat hij geen toegang kreeg, blies hij zijn met explosieven gevulde gordel voor de ingang van het gebouw op. Dat deelde een woordvoerder van Binnenlandse Zaken mee. De terreurorganisatie Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid op.


Doden bij grote bomaanslag in Nigeria
Donderdag, 00:12 NOS nieuws

In het oosten van Nigeria zijn 14 mensen omgekomen bij bomaanslag en zeker 29 mensen raakten gewond. Vier terroristen bliezen zichzelf op in de stad Maiduguri, in de deelstaat Brono.

De eerste explosie ging af bij een gebedshuis in een drukke wijk van de stad. De aanslag wordt gezien als een van de grootste van de afgelopen tijd. Twee van de daders zouden vrouwen zijn geweest. De islamitische terreurgroep Boko Haram maakt vaker gebruik van geronselde vrouwen voor het plegen van aanslagen.

Het leger zegt dat er in de strijd tegen de terreurgroep grote progressie is geboekt, maar toch worden er nog regelmatig aanslagen gepleegd in Nigeria. Vorige maand kwamen er nog dertien mensen om bij een bomaanslag in Maiduguri. De stad wordt gezien als de bakermat van Boko Haram.

De Nigeriaanse bevolking gaat gebukt onder het terrorisme; de opstand van Boko Haram heeft aan 20.000 mensen het leven gekost. Meer dan twee miljoen mensen zijn gevlucht.
Al minstens 14 doden bij overstromingen in Griekenland
Woensdag, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Minstens veertien mensen zijn omgekomen en dertien anderen zwaargewond geraakt bij overstromingen na vier dagen zware regenval in Griekenland. Minister van Binnenlandse Zaken Panos Skourletis beschreef de overstromingen op de staatstelevisie TV ERT als ?een catastrofe en een tragedie?.
Doden door watersnood in Athene
Woensdag, 13:24 NOS nieuws

Bij noodweer in de buurt van Athene zijn de afgelopen nacht zeker zeven mensen omgekomen. Naar twee anderen wordt nog gezocht.

Door hevige storm en zware regenval veranderden straten in de westelijke voorstad Mandra in kolkende rivieren vol modder en puin.

De brandweer kreeg zeker 340 meldingen over ondergelopen woningen en gebouwen. Sommige slachtoffers werden in hun huis door het water verrast, anderen kwamen buitenshuis om het leven.

Scholen in Mandra en de stadsdelen Nea Peramos en Megara blijven vandaag dicht. De snelweg naar Korinthe is afgesloten.

De brandweer raadt aan het gebied te mijden en alleen de weg op te gaan als het echt niet anders kan.
Zes doden bij crash van vliegtuigje in oosten van Rusland, kind is enige overlevende
Woensdag, 10:06 Skynet
Bij de crash van een klein vliegtuigje zijn in het oosten van Rusland minstens zes mensen om het leven gekomen. Enkel een driejarig meisje heeft het ongeval overleefd. Ze is met een hersenschudding en een gebroken scheenbeen naar het ziekenhuis van de stad Khabarovsk gebracht, zo meldt het Russische persbureau Tass.


Wereldwijd maakte terrorisme vorig jaar minder doden

Voor het tweede jaar op rij is wereldwijd het aantal doden door terreur gedaald.De meeste IS-doden vielen in Irak. In het westen was vorig jaar wel het dodelijkste sinds 2001, maar voorlopig ziet het ernaar uit dat er voor 2017 een aanzienlijke daling zit aan te komen. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde Global Terrorism Index van de Australische denktank Institute for Economics and Peace (IEP).
Schietpartij aan basisschool in noorden van CaliforniŽ: meerdere doden

Bij een schietpartij in de buurt van een basisschool zijn dinsdagochtend (plaatselijke tijd) drie mensen, onder wie de dader, gedood. Dat zeggen de autoriteiten, schrijft de Los Angeles Times.
Veertigtal doden bij aanval van taliban op veiligheidsposten in Afghanistan
Dinsdag, 10:00 Gazet v. Antwerpen

Zeker 37 leden van de Afghaanse veiligheidsdiensten zijn om het leven gekomen bij aanvallen van talibanstrijders op veiligheidsposten in het zuiden en westen van Afghanistan. Dat zeggen de lokale autoriteiten dinsdag.
Tientallen doden bij luchtaanval op Syrische markt
Dinsdag, 10:00 NOS nieuws

In de Noord-Syrische plaats Atareb is tot diep in de nacht gezocht naar overlevenden van een serie luchtaanvallen op een markt, die gisteravond het leven kostten aan tientallen mensen. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit Engeland via lokale bronnen de oorlog in SyriŽ volgt, zijn er zeker 53 doden gevallen, onder wie vijf kinderen. De Syrische hulpverleners die bekend staan als de Witte Helmen bevestigen dat aantal.

Het Observatorium meldt dat er drie luchtaanvallen zijn uitgevoerd, ofwel door de Syrische ofwel door de Russische luchtmacht.

Toevluchtsoord

De plaats Atareb, in de provincie Aleppo, is een toevluchtsoord voor mensen die oorlogsgebieden in de omgeving zijn ontvlucht. Het is in handen van de opstandelingen tegen de Syrische president Assad.

Atareb ligt in een zogenoemde deŽscalatie-zone, waarover is afgesproken dat er geen aanvallen mogen plaatsvinden. SyriŽ, Iran en Turkije besloten in mei van dit jaar vier van dergelijke zones in te stellen, maar toch is er nog geregeld sprake van gewelddadigheden in die regio's.

Op beelden is te zien dat de luchtaanvallen een chaos hebben veroorzaakt. Het dodental kan nog verder oplopen als de hulpverleners vandaag verder zoeken.
Aardbeving in Iraaks-Iraanse grensgebied is dodelijkste van 2017
Maandag, 23:12 NOS nieuws

Daglicht maakt duidelijk hoe groot de verwoestingen zijn in het grensgebied van Irak met Iran. Zondagavond laat vond daar een zware aardbeving plaats met een kracht van 7,3. Zeker 414 mensen zijn omgekomen, ruim 8000 mensen raakten gewond. Het is de dodelijkste aardbeving van 2017.

120 naschokken later zijn details over de gevolgen van de beving nog altijd spaarzaam. De ramp was bij de onherbergzame Iraaks-Iraanse grens, met weinig grote steden. Wel is duidelijk dat de Iraanse kant vele malen zwaarder is getroffen. Daar vielen 407 van de 414 doden en veruit de meeste gewonden. Volgens de Iraanse staatstelevisie liggen nog duizend mensen in het ziekenhuis.

Het dodental kan nog verder oplopen. "Het is een arm gebied; de huizen zijn er slecht gebouwd", zei correspondent Thomas Erdbrink enkele uren na de zware beving. "Nu de reddingsoperatie op gang komt, worden snel veel lichamen onder het puin gevonden."

Met name in de Iraanse stad Sarpol-e-Zahab is de schade groot, schrijven verschillende persbureaus. Onder meer het ziekenhuis in de stad is zwaar beschadigd.

Volgens een hulporganisatie hebben 70.000 mensen in de stad noodopvang nodig. Duizenden zullen voor de tweede nacht op rij buiten moeten slapen.

Het Iraanse leger is in groten getale naar het getroffen gebied gestuurd. Ook is een nationale dag van rouw afgekondigd en worden mensen in hoofdstad Teheran opgeroepen om bloed te geven.
Huilende winkeluitbater in Brussel: ?Als deze mensen mij doden, wat dan met mijn vier kinderen??
Maandag, 16:00 Gazet v. Antwerpen

Een nachtwinkeluitbater in Brussel barstte in huilen uit toen het stadsbestuur hem deze voormiddag bezocht na de vernielingen van het voorbije weekend. De beelden van de vtm-ploeg, die erbij was, zijn al massaal gedeeld. ?Ik werk al elke dag, twaalf jaar, zonder vakantie. En wat nu??, klinkt het, emotioneel. De stad Bussel is van plan een klacht in te dienen tegen onbekenden. om de kosten te kunnen recupereren.
Acht miljoen doden minder door stoppen belastingontwijking - Klopt dit wel?
Maandag, 10:36 Volkskrant
Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: 'Stop de belastingontwijking en vermijd elk jaar acht miljoen doden.' 'Met eenderde van de 100 miljard dollar die bedrijven in ontwikkelingslanden aan belasting ontlopen, zou de sterfte van bijna acht miljoen moeders, baby's en kinderen voorkomen kunnen worden', stelt hulpor


Aardbeving Costa Rica: twee doden door hartaanval
Maandag, 07:54 Skynet
In Costa Rica zijn een man en een vrouw overleden door een hartaanval, in paniek na de aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Dat meldde de woordvoerder van het ministerie van Veiligheid, Carlos Hidalgo.


De grootschalige productie van eieren en melk gaat niet zonder het doden van dieren
Maandag, 02:12 Volkskrant
Enthousiast slingerde Stichting Wakker Dier de blijde boodschap in de ether: 'Kipster is het eerste ei waar geen haantjes voor vergast worden. En vanaf nu exclusief te koop bij Lidl. Een super ei dus!' Hoorde ik het goed? Zijn de dierenrechtenactivisten positief over een bedrijf dat dierlijke waar verkoopt? Opmerkelijk. Maar wat gebeurt er dan met die haantjes? Worden ze, met honderdduizenden tege


Meer dan 60 doden bij aardbeving in Iraans-Iraakse grensstreek
Maandag, 01:18 Skynet Buitenland
De zware aardbeving die zondagavond plaatsvond in de grensstreek tussen Iran en Irak, heeft alleen al in Iran aan minstens 61 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een balans van het persagentschap ISNA, dat ook meer dan 300 gewonden meldt. In Irak zouden al zeker 6 doden en 150 gewonden zijn gevallen


Doden bij treinongeluk in zuidoosten Congo
12 November, 23:12 NOS nieuws

In het zuidoosten van Congo zijn bij een ongeluk met een trein zeker 34 mensen om het leven gekomen. De verwachting is dat het dodental nog stijgt, meldt het Amerikaanse persbureau AP.

De trein vervoerde passagiers en goederen en was onderweg van Lubumbashi naar Luena. Elf van de dertien wagons staan in brand, in sommige ervan werd brandstof vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

Lokale autoriteiten melden tientallen gewonden. Zo'n dertig mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Anderen wachten op de plek van het ongeluk op hulp of vervoer naar het ziekenhuis. Sommige gewonden hebben ledematen verloren.
Doden en gewonden bij zware aardbeving in Noord-Irak
12 November, 22:36 NOS nieuws

Het grensgebied van Irak en Iran is vanavond getroffen door een zware aardbeving. In Iraaks Koerdistan werd de stad Darbandikhan in de regio Sulaimaniya zwaar getroffen. Daar zijn zeker vier mensen omgekomen.

In het westen van Iran vielen volgens de staatstelevisie zeker zes doden. Ook zijn er volgens de eerste berichten veel gewonden. Zeker acht dorpen raakten beschadigd en op sommige plaatsen viel de water- en elektriciteitsvoorziening uit.

Een medewerker van de plaatselijke afdeling van de Iraanse Rode Halve Maan in de provincie Kermanshah zei dat veel mensen hun huis niet meer in durven te gaan omdat ze bang zijn voor naschokken.

Turkije en IsraŽl

Seismologische diensten melden dat de beving een kracht van 7,2 of 7,4 had. Het epicentrum lag niet ver van de stad Halabja in Iraaks Koerdistan De schok werd gevoeld tot in Diyarbakir in het zuidoosten van Turkije en in verschillende plaatsen in IsraŽl.
Treinongeval Congo: 8 tot 33 doden
12 November, 22:18 Skynet
Bij een ongeval met een goederentrein die licht ontvlambare stoffen transporteerde, zouden 8 tot 33 clandestiene passagiers zijn omgekomen in het zuidoosten van de Democratische Republiek Congo. Dat is uit officiŽle bron en van VN-radio Okapi vernomen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be