NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Doden


Al negen doden na instorting voetgangersbrug in Miami
Gisteren, 19:42 Skynet
Het aantal doden na de instorting van de voetgangersburg in Florida is tot negen gestegen. In twee voertuigen onder het puin zijn drie nieuwe slachtoffers gevonden, deelde de politie van de county Miami-Dade zaterdag mee.


Migrantenboot gezonken voor Griekse kust, 14 doden
Gisteren, 12:12 NOS nieuws

In de buurt van het Griekse eiland Samos is een boot met vluchtelingen gezonken. Tot nu toe zijn veertien lichamen gevonden. Onder de doden zijn zeker vier kinderen.

Twee vrouwen en een man wisten levend de kust te bereiken, nadat de houten boot was omgeslagen. Zij hebben de hulpdiensten ingeschakeld.

Volgens de overlevenden waren er 21 mensen aan boord. De hulpdiensten zoeken nog naar vier vermiste migranten.
Zeven doden bij vliegtuigongeluk Filipijnen
Gisteren, 09:48 NOS nieuws

Op de Filipijnen is een klein vliegtuig niet ver van de hoofdstad Manilla neergestort in een woonwijk. In totaal zijn zeven mensen omgekomen, melden verschillende media.

Het vliegtuig met vijf inzittenden kwam kort na vertrek van het vliegveld bij Manilla in de problemen en kwam terecht op een woning waar vijf mensen verbleven.

De vijf inzittenden van het vliegtuig en twee mensen in de woning zijn omgekomen. Hulpdiensten zijn nog bezig om de brand die uitbrak na het ongeluk, te bestrijden.
'9 doden bij luchtaanval op ziekenhuis Afrin'
Vrijdag, 21:48 NOS nieuws

Bij een luchtaanval van Turkse strijdkrachten op het enige grote ziekenhuis in de Syrische stad Afrin zijn negen mensen om het leven gekomen. Dat melden de Koerdische militie YPG en het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.

Turkije ontkent dat er burgerdoelen zijn bestookt bij de aanval in Afrin. Het Turkse leger heeft de stad min of meer omsingeld.

Strooibiljetten

Eerder op de dag strooide het Turkse leger pamfletten uit boven het bolwerk van YPG. Daarin staat dat iedereen die weg wil uit Afrin de bescherming geniet van het Turkse leger, dat "rechtvaardig is en te vertrouwen". Volgens de strooibiljetten is de militaire operatie van de Turken in Afrin gericht op het brengen van "vrede, rust en veiligheid".

Volgens de VN zijn de afgelopen dagen 48.000 mensen voor het oorlogsgeweld gevlucht in de regio Afrin. In de laatste 24 uur is volgens het Observatorium het dodental opgelopen tot 27. Onder de doden zijn zeven kinderen. De organisatie vreest dat het dodental nog verder zal oplopen omdat bij de aanvallen vandaag veel mensen zwaargewond zijn geraakt.
Uit angst voor Erdogan zwijgt het Westen over de honderden doden in het Syrische Afrin
Vrijdag, 00:12 Volkskrant
Net als Oost-Ghouta kan de Syrische stad Afrin elk moment vallen. Het Turkse leger heeft de stad omsingeld, er vielen al honderden doden. Maar het Westen zwijgt, uit angst voor een botsing met Erdogan. Dit verhaal gaat over een belegerde stad in Syrië. In de stad zijn dagelijks luchtaanvallen. De stad is omsingeld door een groot en professioneel leger, met steun van plaatselijke milities. Honderde


Gloednieuwe brug in Florida stort in: meerdere slachtoffers
Donderdag, 20:36 NOS nieuws

In de Amerikaanse stad Miami is een overdekte voetgangersbrug ingestort. Volgens de politie is daarbij een aantal mensen om het leven gekomen. Acht mensen zouden naar het ziekenhuis zijn gebracht. Er zouden nog slachtoffers onder het puin liggen.

Op beelden is te zien dat de brug is terechtgekomen op een aantal auto's.

De ruim 50 meter lange betonnen brug over de weg werd zaterdag geplaatst. Het is een verbinding tussen de Florida International University en de wijk Sweetwater.
Twee doden na crash van Amerikaans gevechtsvliegtuig nabij Key West
Donderdag, 09:30 Skynet
Bij de crash van een Amerikaanse Boeing F/A-18E/F Super Hornet, een gevechtsvliegtuig, zijn beide bemanningsleden om het leven gekomen. De piloot was bezig met een trainingsvlucht, en was bezig met de landing op Key West (Florida) maar crashte in zee. Omstreeks 3 uur Belgische tijd bevestigde de Amerikaanse marine op Twitter de dood van de bemanning. De oorzaak van de crash is nog niet duidelijk.


Legerhelikopter die lijk vervoerde crasht: zes doden en veertien gewonden
Donderdag, 06:48 Gazet v. Antwerpen

In het zuiden van Senegal is woensdagavond een militaire helikopter om nog onduidelijke redenen neergestort. Daarbij kwamen zes mensen om en raakten veertien anderen gewond. Van die laatsten zijn er drie erg aan toe. Dat meldde de regering.
Gemeentebestuur stelt doel scherp: nul doden in het verkeer
Woensdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen
Zestien gemeenten uit de provincie Antwerpen engageren zich om het aantal verkeersslachtoffers in hun gemeente tot nul te herleiden, waaronder ook Ravels. Ze stappen mee in het project 'Verkeersveilige gemeente' van de provincie Antwerpen en worden daarin intensief begeleid.


Minstens 25 doden bij stammenstrijd in Centraal-Nigeria
Dinsdag, 22:24 Gazet v. Antwerpen

Bij stammengvechten in het centrum van Nigeria zijn minstens 25 mensen omgekomen. Strijders die vermoedelijk tot een groep nomadische veehouders behoren, vielen maandagavond een dorp in de deelstaat Plateau aan en hakten leden van landbouwersgezinnen in stukken, zo meldde dinsdag John Tanko, een plaatselijke functionaris.
Offensief Syrische leger in Oost-Ghouta: helft rebellenenclave ingenomen ten koste van ruim duizend doden
Maandag, 23:36 Volkskrant
Terwijl de Verenigde Staten hameren op een hernieuwd staakt-het-vuren, rukt het Syrische leger op in de rebellenenclave Oost-Ghouta bij Damascus. Meer dan de helft van de enclave is door de regeringstroepen heroverd. Zij hebben het gebied in drieën gedeeld. Bij het offensief om Oost-Ghouta, nu ruim twee weken aan de gang, zijn tot dusver meer dan duizend doden gevallen. 390 duizend inwoners zitten


Meer dan 350.000 doden sinds het begin van de oorlog in Syrië
Maandag, 16:06 Skynet
Sinds het begin van de Syrische oorlog bijna acht jaar geleden zijn in dat land meer dan 350.000 mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers bevinden zich meer dan 105.000 burgers, klinkt het volgens informatie van het Syrische Observatorium voor Mensenrechten (SOHR). Bij deze cijfers zijn enkel de slachtoffers geteld van wie dood bevestigd is. Het werkelijk aantal doden ligt duidelijk hoger en zou volgens schattingen meer dan 500.000 bedragen.


In hoger beroep 12 jaar cel en tbs voor doden Jesse van Wieren
Maandag, 15:12 NOS nieuws

De man die Jesse van Wieren begin januari 2016 om het leven bracht, is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar. Hij kreeg ook tbs met dwangverpleging opgelegd. De straf is hoger dan de straf die de rechtbank gaf.

Volgens het hof heeft de man op Nieuwjaarsdag het 28-jarige slachtoffer uit Leens met messteken gedood. Hij begroef het lichaam van Van Wieren in zijn tuin.

Tijdens de behandeling van zijn zaak verklaarde de man dat Van Wieren zijn woning was binnengedrongen, zich vervelend gedroeg en hem aanviel. Toen hij Van Wieren de deur uit wilde werken ontstond een vechtpartij met fatale gevolgen. De verdachte deed een beroep op noodweer. "Ik mag me toch wel verdedigen in mijn eigen huis", zei hij. Maar volgens het hof is er geen sprake van noodweer.

Ook celstraf voor vriendin

De rechtbank in Groningen veroordeelde de dader tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. Zijn vriendin die bij het misdrijf in de woning was, kreeg dezelfde straf. Zij ging in eerste instantie ook tegen haar straf in hoger beroep, maar trok dat later in.

In hoger beroep was tien jaar cel geëist tegen de man. Volgens de advocaat-generaal viel de eis hoger uit omdat de rol van de man groter was dan die van zijn vriendin. Het hof legde een nog hogere straf op omdat de veroordeelde "op een meedogenloze manier" is omgegaan met Jesse van Wieren en zijn nabestaanden. De rechter zei vandaag ook dat het de bedoeling van de dader was dat het lichaam nooit gevonden zou worden, schrijft RTV Noord.
Zeker 39 doden bij vliegtuigcrash in Nepal
Maandag, 13:06 Skynet
Bij de crash van een Bengalees vliegtuig op de luchthaven van Kathmandu, in Nepal, zijn volgens een politiewoordvoerder zeker 39 doden gevallen. Online melden media dat er zelfs 50 doden vielen.


Vliegtuig crasht naast landingsbaan en vliegt in brand: ?Minstens 39 doden?
Maandag, 12:48 Gazet v. Antwerpen

Op de internationale luchthaven van de Nepalese hoofdstad Kathmandu is een passagiersvliegtuig gecrasht tijdens het landen. Zeker 39 mensen kwamen om het leven. Reuters meldt op basis van een legerwoordvoerder dat er 50 doden vielen, maar dat is nog niet officieel bevestigd.
Doden bij crash toeristenhelikopter in New York
Maandag, 01:54 NOS nieuws

In New York zijn zeker twee doden gevallen bij een ongeluk met een toeristenhelikopter. Op beelden is te zien hoe de helikopter in de East River ten oosten van Manhattan neerstort.

Volgens een woordvoerder van de burgemeester van New York hebben de hulpdiensten een inzittende levend uit de helikopter gehaald. Hoe hij of zij eraan toe is, is onduidelijk.

Ook de nationaliteit van de inzittenden is nog niet bekend.
Turks privévliegtuig met elf inzittenden neergestort in Iran
11 Maart, 18:42 NOS nieuws

In het zuidwesten van Iran is een Turks privévliegtuig neergestort. Volgens de Iraanse staatsomroep waren er zeker elf mensen aan boord. Over hun lot is niets bekend. Reddingswerkers zijn op weg naar de plek van het ongeluk.

Het vliegtuig was opgestegen in de Verenigde Arabische Emiraten en was op weg naar Istanbul. Het toestel zou tijdens een zware regenbui een berg hebben geraakt en daarna in brand zijn gevlogen.

Het vliegtuig stortte neer in het Zagrosgebergte in de buurt van de stad Shahrekord, zo'n 370 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Teheran.

In februari stortte in hetzelfde gebergte een vliegtuig neer, waarbij alle 65 inzittenden om het leven kwamen. Ook dat toestel was tegen een berg aan gevlogen. Vanwege het slechte weer en de ruige omgeving werd het toestel pas twee dagen na de crash gevonden.
Zeker 16 doden en 140 gewonden bij blikseminslag Rwandese kerk
11 Maart, 16:18 NOS nieuws

Bij een blikseminslag in een kerk in Rwanda zijn zestien mensen om het leven gekomen. 140 mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De burgemeester zegt tegen persbureau AFP dat drie mensen in kritieke toestand verkeren, "maar aan de beterende hand zijn".

De bliksem sloeg gisteren in in een kerk van zevendedagsadventisten in het district Nyaruguru in de provincie Sud. Een groot deel van de gewonden zou inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen zijn.

Vrijdag deed zich een vergelijkbaar incident voor, zegt de burgemeester. Toen werden achttien scholieren getroffen. Daarbij viel een dode.
Zeker negen doden bij zelfmoordaanslag in Kaboel
9 Maart, 12:48 Gazet v. Antwerpen

Bij een zelfmoordaanslag nabij een moskee, in een vooral sjiitische wijk in Kaboel, zijn zeker negen doden gevallen. Zeker één politieagent kwam om. Er waren ook achttien gewonden bij de aanval, in de wijk Dasht-e Barchi. IS eiste via de sociale media de aanslag op.
Meer dan honderd doden bij aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea

Bij de aardbeving in februari in het bergachtige gebied in het centrum van Papoea-Nieuw-Guina zijn meer dan honderd doden gevallen en duizenden gewonden. Dat zegt premier Peter O?Neill vrijdag.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be