NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Doden


Deze dichters dichten voor de eenzame doden
Vandaag, 02:30 Volkskrant
Een groep dichters maakt gedichten voor mensen die in eenzaamheid sterven en draagt ze voor tijdens de uitvaart. Hun werk is nu gebundeld. Waarom dichten voor iemand die het zelf nooit zal horen? Er was een man gestorven, helemaal alleen, in een benedenwoning aan de Amsterdamse Fagelstraat. Dichter Wim Brands, die om de hoek woonde, fietste erheen en tuurde naar binnen. Hij verwachtte er iets van


Drie doden bij aanslag op blauwhelmen VN in Mali
Gisteren, 16:18 NOS nieuws

In Mali zijn zeker drie blauwhelmen van de vredesmacht van de Verenigde Naties omgekomen bij een aanslag. Vijf anderen raakten gewond. Een explosief ontplofte vanochtend in het noorden van het land tijdens de begeleiding van een konvooi. Het ministerie van Defensie bevestigt dat er geen Nederlanders om het leven zijn gekomen.

Koen Davidse, plaatsvervangend hoofd van de VN-missie in Mali, veroordeelt de aanval. "Onze gedachten gaan uit naar de familie en geliefden." Davidse verzekerde op Twitter dat alles wordt gedaan om de gewonden snel te verzorgen.

De Verenigde Naties proberen met de missie Minusma de veiligheid in Mali te herstellen. Nederland levert sinds april 2014 een bijdrage aan die VN-missie. Nederland verlengde de bijdrage vorig jaar en blijft tot zeker eind dit jaar met bijna driehonderd militairen in het land. Wel zijn vorig jaar meerdere Nederlandse helikopters teruggehaald en werd ook het aantal militairen verminderd.

De missie in Mali geldt als erg gevaarlijk. Er zijn regelmatig aanslagen op VN-militairen. In het noorden van Mali gebruiken jihadistische groepen veel geweld om delen van het land in handen te houden.
Trucker keert op Duitse snelweg: drie Nederlandse doden
Gisteren, 11:30 NOS nieuws

In de buurt van Frankfurt zijn gisteravond drie Nederlandse doden gevallen bij een ongeluk met een spookrijder. Een Poolse chauffeur van een kleine vrachtwagen draaide om op de snelweg A67 om een file te vermijden.

Toen de chauffeur met hoge snelheid tegen het verkeer inreed, knalde hij op twee auto's. In een van de auto's zaten de drie Nederlanders. In de tweede auto, met een Duits kenteken, zaten vier mensen. Zij raakten lichtgewond.

De 34-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur kwam door het ongeluk klem te zitten en heeft zware verwondingen.

Over de identiteit van de Nederlanders zegt de politie niets.
Opnieuw zware aardbeving in zuiden van Mexico
Zaterdag, 16:18 NOS nieuws

Mexico is getroffen door een derde zware aardbeving in drie weken. De beving met een kracht van 6,1 vond plaats nabij de stad Matias Romero in de deelstaat Oaxaca, op ruim 600 kilometer van Mexico-City, waar dinsdag een zware aardbeving was. Over slachtoffers en schade is nog niets bekend.

Oaxaca is nog aan het bijkomen van een zware aardschok van twee weken geleden. Het epicentrum van de beving was toen vlak voor de Mexicaanse zuidkust. De kracht van de schok was 8,1. In de regio vielen zeker 65 doden.

Het epicentrum van de nieuwe beving is op het land, op zo'n 18 kilometer van de plaats Matias Romero op 9 kilometer diepte. De beving was te voelen in Mexico-City. Daar trilden gebouwen en ging het aardbevingsalarm af. Correspondent Cees Zoon, die vlak bij Mexico-City woont, zag zijn plafondlampen "licht bewegen".
Puerto Rico maakt de schade op van orkaan Maria
Vrijdag, 10:12 NOS nieuws

Bewoners van Puerto Rico maken de schade op van orkaan Maria. De eerste optater die Irma het CarÔbische eiland twee weken geleden gaf, bleek niet meer dan een voorproefje van Maria. Die raasde afgelopen woensdag over het eiland met windsnelheden tot wel 250 kilometer per uur. Zelfs de naweeŽn van de orkaan leidden gisteren nog tot hevige windstoten en overstromingen.

Maria is de zwaarste storm die Puerto Rico trof in meer dan 90 jaar. De orkaan heeft vrijwel de volledige elektriciteitsvoorziening van het eiland gesloopt, net als zo'n 95 procent van de telefoonmasten. Een groot deel van de 3,4 miljoen bewoners is verstoken van stroom en communicatie. Bewoners die naar de dokter willen of hun naasten zoeken, doen dat noodgedwongen in een boot, op een surfplank of met jetski's.

Trump reikt hand

De Amrikaanse president Trump heeft inmiddels gesproken met de gouverneurs van Puerto Rico en de tevens getroffen Maagdeneilanden, beide Amerikaans grondgebied. Trump heeft de min of meer zelfstandige eilanden hulp toegezegd van het noodfonds FEMA. Hulp die Puerto Rico goed kan gebruiken: het eiland zit zwaar in de schulden.

Elektriciens worden ingevlogen vanuit de VS, het Amerikaanse leger helpt met het zoeken en evacueren van slachtoffers. Het eiland ligt ver van het vasteland. Het kan volgens eerste schattingen weken tot maanden duren voordat de stroomvoorziening is hersteld.

'Maria vrat kabels'

"Het leek alsof Maria kabels vrat", zegt Joaquin Rebollo, een bewoner van een arbeiderswijk in de plaats Catano, tegen persbureau Reuters. Volgens schattingen is 80 procent van de huizen in dit soort armere wijken, waar veel wordt gebouwd met hout, verwoest. Rebollo, die naar eigen zeggen bijna stierf van de angst, vergelijkt zijn eiland cynisch met VenetiŽ.

Naar schatting vijftien Puerto Ricanen stierven als gevolg van Maria, schrijft een plaatselijke krant. De helft van hen liet het leven in Toa Baja, zo'n 30 kilometer van de hoofdstad San Juan. Uit dat gebied zijn meer dan 4000 mensen gered van overstromingen.
Vluchten via Zwarte Zee naar RoemeniŽ: ?De boot op of ik schiet je dood?
Donderdag, 22:13 NOS nieuws

Toen Ahmed en zijn familieleden van boord werden gehaald door de Roemeense kustwacht, hadden ze drie dagen nauwelijks gegeten, gedronken en geslapen. De Zwarte Zee was woest, de golven hoog en het scheelde een paar keer weinig of de boot was gekapseisd. Op een paar sterke magen na, was iedereen ziek geworden. Aan boord waren 157 mensen uit Irak en Iran, overwegend Koerden. Er waren 56 kinderen bij.

Het was de vijfde boot in een maand tijd die vluchtelingen en migranten van Turkije naar RoemeniŽ had gebracht, in totaal 500 mensen. Niet veel vergeleken met de aantallen die in de afgelopen jaren dagelijks de Middellandse Zee overstaken naar ItaliŽ en Griekenland. Maar voor RoemeniŽ, het enige Balkanland dat tot nu toe wist te ontsnappen aan de vluchtelingencrisis, zijn het flinke aantallen.

Hulporganisaties signaleren een trend, een nieuwe migratieroute wellicht. Want nu Griekenland en ItaliŽ minder goed bereikbaar zijn als doel voor een overtocht, zijn smokkelaars alternatieven aan het onderzoeken.

"Dit is een poging van smokkelaars nieuwe manieren te vinden hun inkomsten veilig te stellen", zegt Mircea Mocanu, directeur van de Roemeense afdeling van de Internationale Organisatie voor Migratie. "Maar het is bloedlink", zegt hij. "Helaas zijn de omstandigheden op de Zwarte Zee erbarmelijk. Vooral in de wintermaanden is de zee wild en koud."

Mocanu is ervan overtuigd dat de Zwarte Zee-route niet van lange duur is. Behalve wind en kou is ook de geopolitieke situatie met aanwezigheid van Rusland, OekraÔne en de NAVO reden om deze zee te mijden, vertelt hij. "Toch houden we er rekening mee dat er meer pogingen gedaan zullen worden in de komende maanden."

De Roemeense autoriteiten hebben nu al moeite de 500 bootvluchtelingen onderdak te bieden. De Irakezen en IraniŽrs die van de laatste boot kwamen, verblijven daarom in een klein hotel in een vervallen vakantiepark in het centrum van de kustplaats Constanta. Die opvang is geregeld door non-gouvernementele organisaties met financiŽle steun van de Europese Unie.

"De regering is totaal niet voorbereid", zegt Cosmin Barzan van hulporganisatie Civic Resource Center. "We zijn echt bang dat er meer boten gaan arriveren, dan is er geen adequate opvang voor die mensen."

Bestemming onbekend

Ahmed wist niet dat de vissersboot naar RoemeniŽ ging. "Toen we gered werden zei de politie: je bent in RoemeniŽ. Ik dacht, mijn god, waar ben ik beland?", vertelt hij, terwijl hij op zijn telefoon een filmpje laat zien van toen ze op zee voeren. Voor meerdere opvarenden was vooraf niet duidelijk wat de bestemming van de boot was. Sommigen dachten, of hoopten ItaliŽ, anderen gingen voor Frankrijk. De schipper en smokkelaars aan boord zwegen de hele reis.

De Roemeense kustwacht heeft laten weten dat er drie smokkelaars van de meest recente boot zijn gearresteerd, een Turk, een Irakees en een IraniŽr. Hen wacht een proces in RoemeniŽ.

Gemiddeld 3000 euro per persoon betaalden ze voor een enkeltje van Turkije naar RoemeniŽ. Ahmed's familie bestaat uit twaalf leden, inclusief zijn oude moeder en de gezinnen van zijn broer en zus. Hij verkocht alles dat hij had in Suleimaniya, de stad in het Koerdische deel van Irak waar hij woonde. Het doel is het Verenigd Koninkrijk, maar hoe ze daar naartoe gaan weet hij nog niet.

Om in het Schengengebied te komen moeten de vluchtelingen en migranten eerst Hongarije zien binnen te komen. Ook het aantal illegale grensoverschrijdingen tussen RoemeniŽ en Hongarije is in de afgelopen maanden flink gestegen. Hongarije heeft op de grens met buurland ServiŽ al een dubbel hek neergezet, maar de Roemeense grens is lang en poreus.

Ahmed schudt zijn hoofd als hij terugdenkt aan Turkije. In Istanbul ontmoette hij een smokkelaar, die zei dat er een boot was. Hij had zijn hele familie gemobiliseerd om het erop te wagen, om naar Europa te trekken voor betere kansen in het leven.

"Het was niet meer veilig", zegt hij. "Er zijn zoveel rivaliserende groepen nu in mijn land. Ik kan niemand meer vertrouwen", aldus Ahmed, die zegt dat hij commandant in het Irakese leger was tot vlak voor zijn vertrek.

"De smokkelaar had het over een boot van 35 meter, toen we aankwamen bleek die 12 meter. En er zaten dubbel zoveel mensen op." Toen hij ook nog zag hoe slecht de boot eraan toe was, wilde hij terug.

"Ik zei: we gaan niet. Dit is niks." Maar de smokkelaar had daar geen boodschap aan. In het bijzijn van zijn familie kreeg Ahmed een pistool tegen zijn hoofd. 'De boot op of ik schiet je dood', werd er gezegd.

Vakantiepark

Hij slaat zijn ogen naar beneden en zucht. "IS heeft me honderden keren geprobeerd te vermoorden. Nu wil ik naar Europa en krijg ik weer een geweer tegen mijn kop." Hij zegt dat hij zich maar stil hield en aan boord is gestapt.

Nu eet hij elke dag kip en patat in een leeg Roemeens vakantiepark. "Ik kan geen kip en patat meer zien", lacht hij. Hoewel hij niet van plan is in RoemeniŽ te blijven, is het vakantiepark voorlopig wel even goed. "Het is hier veilig voor mijn familie, we zien later wel hoe we verder komen."
Heeft Tom Cruise twee doden op zijn geweten?
Donderdag, 15:00 Gazet v. Antwerpen

De families van de slachtoffers van een ongeluk op de set van ?American Made? zijn een rechtszaak begonnen tegen acteur Tom Cruise en regisseur Doug Liman. Volgens hen zijn zij verantwoordelijk voor een fatale vliegtuigcrash op de set in september 2015. Dat schrijft People Magazine.
Orkaan Maria spaart Sint-Maarten, raast op Puerto Rico af
Woensdag, 04:30 Volkskrant
Orkaan Maria is in de nacht van dinsdag op woensdag voorbij Sint-Maarten getrokken, op het eerste gezicht zonder al te veel schade aan te richten. De orkaan neemt in het Caribisch gebied nog steeds in kracht toe. Orkaan Maria is al een orkaan van de vijfde categorie en extreem gevaarlijk. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center geven de laatste metingen met een Hurricane Hunter-vliegtuig


Aardbeving Mexico - Al minstens 49 doden
Woensdag, 00:00 Skynet Buitenland
De aardbeving in Mexico heeft al aan zeker 49 mensen het leven gekost. In de deelstaat Morelos zijn al 42 doden gemeld, zo deelde gouverneur Graco RamŪrez mee. Daarnaast werden al twee dodelijke slachtoffers geteld in de agglomeratie Mexico-Stad en er zijn ook al vijf doden geteld in Puebla, de deelstaat ten oosten van Morelos.


Tientallen doden bij zware aardbeving Mexico

Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,1 in Mexico zijn tientallen doden gevallen. In de centrale staat Morelos zijn volgens de gouverneur 42 mensen om het leven gekomen. Ook in de deelstaten Mexico en Puebla worden doden gemeld. In de hoofdstad Mexico zitten mensen vast in gebouwen.

Het centrum van de beving lag in Puebla, 120 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad.

De Mexicaanse president Pena Nieto zegt dat er in Mexico-Stad 27 gebouwen zijn ingestort. De burgemeester van de stad meldt dat er mensen zitten opgesloten in beschadigde gebouwen, maar van slachtoffers in de hoofdstad zijn nog geen berichten. Wel is het rampenplan afgekondigd.

Lokale media tonen beelden van ingestorte gebouwen in dichtbevolkte delen van de stad. Een van die gebouwen is een parkeergarage naast een ziekenhuis. De Mexicaanse beurs is vanwege de aardbeving gesloten en de luchthaven van Mexico-Stad heeft alle vluchten voorlopig geannuleerd.

Twee weken geleden werd Mexico ook al getroffen door een zware aardbeving met een kracht van ruim 8. Daarbij kwamen bijna honderd mensen om het leven. Deze nieuwe aardbeving komt op de dag af 32 jaar na een zware aardbeving die Mexico-Stad in 1985 trof. Die kostte aan duizenden mensen het leven.
Tyfoon Talim maakt twee doden in Japan
18 September, 09:00 Skynet
De krachtige tyfoon Talim heeft in Japan twee mensenlevens geŽist, aldus de politie. Nog drie anderen zijn vermist.


Minstens zes doden bij vliegtuigongeluk in Congo
18 September, 01:42 Skynet
In de Democratische Republiek Congo is zaterdag een vliegtuig neergestort. Daarbij zijn minstens zes "buitenlanders" om het leven gekomen, schrijft de nieuwswebsite actualitť.cd zondag.


8 doden bij "onverwacht en zeldzaam intens" onweer in RoemeniŽ
Bij zwaar onweer in het westen van RoemeniŽ zijn zondag zeker acht mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Roemeense ministerie van Binnenlandse Zaken.


Doden en veel gewonden na korte en hevige storm in RoemeniŽ
17 September, 20:00 NOS nieuws

Een korte maar hevige storm heeft in Timisoara aan vijf mensen het leven gekost. 26 mensen zijn gewond geraakt. Volgens de burgemeester van de stad in het westen van RoemeniŽ zijn tientallen bomen omgewaaid. De meeste doden en gewonden zijn geraakt door vallende bomen.

De storm heeft niet veel langer geduurd dan een half uur. Windsnelheden van zo'n honderd kilometer per uur zijn gemeten. Daken zijn van huizen gewaaid. Veel mensen waren niet voorbereid op de storm.

De bovenleidingen van spoorlijnen zijn kapot; het treinverkeer rond Timisoara is gestremd. Vijf grote snelwegen zijn geblokkeerd. Hoeveel schade er precies is, is nog niet duidelijk. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.
Vier doden en veertien gewonden bij aanslag op markt in Afghanistan
17 September, 11:54 Skynet
Bij een aanslag op een muziekmarkt in Khost, in het zuidoosten van Afghanistan, zijn vier doden en veertien gewonden gevallen. Dat meldt de politie.


Oudere man schiet twee mensen dood in Duits cafť
17 September, 11:00 NOS nieuws

In Traunreut in het zuiden van Duitsland zijn twee mannen (31) om het leven gekomen toen een 62-jarige man het vuur opende op cafťgasten. Twee vrouwen (50 en 28) raakten zwaargewond. Zij zijn buiten levensgevaar, zegt de politie.

De schutter, die werd omschreven als een oudere man met grijs haar, sloeg na de schietpartij op de vlucht. Een uur later is hij, na een tip, gearresteerd. In zijn huis zijn een wapen en munitie gevonden.

Het motief van de man is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of hij in het cafť lukraak om zich heen heeft geschoten. Later vandaag wordt hij verhoord.
BOEK. Belinda Bauer - De schitterende doden
15 September, 16:12 Gazet v. Antwerpen
Misdaadverslaggeefster Eve Singer (29) is altijd en overal op zoek naar de dood. Ze is werkelijk tot alles bereid om haar op sensatie beluste publiek tevreden te stellen.


Aantal doden door orkanen neemt wereldwijd af; 55 procent minder dan in jaren 70
15 September, 02:37 Volkskrant
Orkanen maken over de hele wereld steeds minder dodelijke slachtoffers. Volgens berekeningen van de Amerikaanse analist Indur Goklany, die zijn land vertegenwoordigde bij het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), is het aantal doden ten gevolge van orkanen en andere stormen sinds de jaren zeventig met 55 procent afgenomen. Natuurlijk, orkanen maken nog steeds slachtoffers. Harvey, die


Zeker 50 doden bij bomaanslag Irak
14 September, 17:00 NOS nieuws

Bij een zelfmoordaanslag in het zuiden van Irak, in de Thi Qar-provincie, zijn zeker 50 mensen om het leven gekomen. Thi Qar ligt ruim 350 kilometer ten zuidoosten van Bagdad. Meer dan 80 mensen raakten gewond, heeft de Iraakse politie gemeld.

Militanten openden het vuur bij een checkpoint en een restaurant. Daarna bliezen twee zelfmoordenaars zich op. Een van hen reed in een auto, volgeladen met explosieven. Veel slachtoffers zijn naar verluidt pelgrims uit Iran en politiemensen.

Islamistische Staat claimt verantwoordelijk te zijn voor de zelfmoordaanslagen.
Overvolle boot kapseist in India, minstens 19 doden
14 September, 09:48 NOS nieuws

In het noorden van India zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen toen een boot kapseisde. Dertig passagiers worden nog vermist.

Het ongeluk gebeurde op de rivier de Yamuna, zo'n 45 kilometer ten noorden van Delhi. Volgens de politie waren zo'n 60 mensen aan boord van de boot, terwijl er eigenlijk maar plaats was voor 30 passagiers. Waarschijnlijk is de boot dus gekapseisd doordat hij te zwaar werd belast.

De meeste opvarenden waren boeren die met de boot naar de overkant van de rivier werden gebracht, waar hun akkers liggen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be