NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Doden


Deel hangbrug Colombia stort in: zeker tien doden
Vandaag, 03:18 NOS nieuws

Bij bouwwerkzaamheden aan een hangbrug in de buurt van de Colombiaanse hoofdstad Bogota zijn zeker tien bouwvakkers omgekomen toen een deel van de brug het ravijn instortte.

Het incident gebeurde in bergachtig gebied. De brug van 446 meter die Bogota met de regio Los Llanos in het oosten van het land moet verbinden, zou in maart in gebruik worden genomen.

Omdat het nog niet duidelijk is hoeveel bouwvakkers op het moment van de instorting aan het werk waren, zijn reddingswerkers een zoektocht gestart naar mogelijke vermisten.

Op Twitter sprak president Santos zijn medeleven uit met de nabestaanden van de slachtoffers.
Twitter bewierookt Antwerpse hulpdiensten na ontploffing: ?Een wonder dat er geen doden vielen?
Vandaag, 01:30 Gazet v. Antwerpen

De grote ontploffing op de Antwerpse Paardenmarkt van maandagavond heeft voor vele positieve reacties gezorgd op de sociale netwerksite Twitter. De Antwerpse hulpdiensten worden geprezen om hun snelle en efficiŽnte werking.
Gebouw in Antwerpen ingestort na explosie
Gisteren, 22:30 NOS nieuws

In het centrum van Antwerpen is een gebouw ingestort na een explosie. Daarbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, meldt de politie. Om hoeveel mensen het gaat en hoe zij eraan toe zijn, is niet bekend.

De politie houdt er rekening mee dat er drie woningen betrokken zijn bij het incident.

De politie laat weten dat het niet gaat om terrorisme. De oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een gasexplosie. Op de begane grond van het ingestorte pand zou een Italiaans restaurant hebben gezeten.
Zeker twintig doden bij gevechten Tripoli, vliegveld afgesloten
Gisteren, 22:30 NOS nieuws

Bij gevechten tussen rivaliserende strijdgroepen in de Libische hoofdstad Tripoli zijn vandaag zeker twintig mensen gedood. Tientallen raakten gewond. Het gaat om de hevigste gevechten in Tripoli in de afgelopen maanden.

Het vliegveld Mitiga is voor onbepaalde tijd afgesloten. Enkele geparkeerde vliegtuigen raakten beschadigd. De internationale luchthaven van Tripoli werd in 2014 vernield en buiten gebruik gesteld. Mitiga, oorspronkelijk een militair vliegveld, wordt sindsdien ook als burgerluchthaven gebruikt.

IS- en al-Qaida-strijders

De geweldsuitbarsting werd volgens de internationaal erkende Libische Regering van Nationale Eenheid (GNA) gevoed door een mislukte poging om onder meer IS- en al-Qaida-strijders uit een gevangenis te bevrijden.

Zowel het vliegveld als de gevangenis wordt gecontroleerd door Rada, een zelfbenoemde antiterreureenheid die valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken van de eenheidsregering. De aanval werd uitgevoerd door rivaliserende strijders uit Tajoura, ten oosten van Tripoli.

Tripoli was sinds de afzetting van Muammar Kadhafi in 2011 in handen van meerdere rivaliserende milities. De afgelopen maanden was het relatief rustig in de Libische hoofdstad, omdat de GNA en Rada grote delen van de stad in handen hebben.
Minstens 51 doden na doortocht van cycloon op Madagaskar

Bij de doortocht van cycloon Ava zijn op Madagaskar minstens 51 mensen om het leven gekomen; 22 anderen worden nog steeds vermist. De wervelstorm Ava leidde tot overstromingen en grondverschuivingen, belangrijke verkeerswegen werden afgesneden.
Drie doden bij twee ongevallen in Zwitserse bergen
Zondag, 13:30 Gazet v. Antwerpen

In Zwitserland zijn bij twee ongevallen in de bergen drie mannen om het leven gekomen. Ze maakten alle drie een fatale val tijdens een wintersportactiviteit. Dat meldt de lokale politie aan Zwitserse media.
Dode en tientallen gewonden bij zware aardbeving Peru
Gisteren, 00:54 NOS nieuws

Bij een zware aardbeving in Peru zijn een dode en tientallen gewonden gevallen. De beving was in zee, aan de zuidwestkust van het land, en had een kracht van 7,11. De man die omkwam werd geraakt door vallende stenen.

Door de beving op de vroege zondagochtend zijn tientallen huizen verwoest. Zo'n 130 mensen zijn opgevangen in noodtenten. Wegen die onder de stenen waren bedolven zijn vrijgemaakt met grote tractoren.

De aardbeving was te voelen tot in de Peruaanse hoofdstad Lima, ongeveer 560 kilometer verderop. Vanwege de beving werd een tsunamiwaarschuwing afgegeven voor de kust van Peru en Chili, maar die werd later weer ingetrokken.

Bezoek van de paus

Deze week doet paus Franciscus Peru aan, als onderdeel van zijn zesde reis door Zuid-Amerika. Ook op een aantal plekken die hij bezoekt is bevingsschade, maar volgens de Peruaanse autoriteiten heeft dat geen invloed op het programma.
Zeker acht doden en tientallen gewonden bij brand in Portugal

Bij een gasexplosie zijn in een ontmoetingscentrum in Portugal zeker acht doden gevallen en tientallen personen gewond geraakt. Het aantal gewonden ligt om en bij de vijftig, zei een woordvoerder van de brandweer aan nieuwsagentschap Lusa.
Doden bij explosie in clubhuis Portugal
Zondag, 02:06 NOS nieuws

Bij een explosie in een clubhuis in Portugal zijn zeker acht doden gevallen. Tientallen mensen raakten gewond, van wie enkelen ernstig. Waarschijnlijk ontplofte er een kachel of verwarmingsketel in het gebouw, waarna er brand en paniek uitbrak.

In het clubhuis in Vila Nova da Rainha, 250 kilometer ten noorden van Lissabon, was op dat moment een kaarttoernooi aan de gang. Er waren ongeveer zestig mensen aanwezig.

Getuigen zeggen tegen lokale media dat bezoekers moeite hadden om weg te komen, terwijl het clubhuis zich vulde met dikke rook. De autoriteiten melden dat de brand inmiddels onder controle is.
Dubbele bomaanslag in centrum Bagdad
Gisteren, 08:42 NOS nieuws

In het centrum van de Iraakse hoofdstad Bagdad is een dubbele bomaanslag gepleegd. Volgens de autoriteiten zijn er zeker 25 doden en ten minste 63 gewonden.

De aanslagen werden uitgevoerd door twee zelfmoordterroristen op een druk plein. Een woordvoerder van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat het dodental waarschijnlijk nog zal oplopen.

De verantwoordelijkheid voor de dubbele bomaanslag is nog niet opgeŽist. Islamitische Staat pleegde de afgelopen jaren geregeld aanslagen in Bagdad, maar sinds de terroristische organisatie grotendeels uit Irak is teruggedrongen, is het geweld afgenomen.
Boot met kinderen kapseist in India: twee doden en zes vermisten
Zaterdag, 14:06 Gazet v. Antwerpen

Voor de Indiase kust is zaterdag een boot met 40 schoolkinderen aan boord gekapseisd. Zeker twee meisjes verdronken en zes anderen zijn nog vermist. Dat meldt de Indiase kustwacht.
Al 18 doden na modderstromen in CaliforniŽ

Bij de modderstromen in het zuiden van de Amerikaanse staat CaliforniŽ zijn intussen al achttien doden gevallen. Dat hebben de lokale autoriteiten vrijdagavond gemeld. Er zijn nog zeven vermisten.
Een nieuwe 'ondergrondse stad voor de doden' in Jeruzalem
Zaterdag, 08:06 NOS nieuws

In Jeruzalem wordt een gigantische nieuwe begraafplaats gebouwd. Omdat crematies ongebruikelijk zijn in IsraŽl, zijn er bijna geen graven meer over.

Een hypermoderne ondergrondse begraafplaats moet dit probleem oplossen. Deze ondergrondse stad in de vorm van een enorme bijenkorf moet ervoor zorgen dat er de komende 12 jaar genoeg plek is voor de doden.

We daalden af in de catacomben van Jeruzalem:

De ondergrondse begraafplaats ligt onder de grootste begraafplaats van Jeruzalem, Har HaMenuchot. Daar zijn de afgelopen jaren graven op elkaar gestapeld. "Als ik hier met vrienden langsrijd zeggen ze: het lijken wel hotels", zegt Arik Glazer, bedenker van het plan.

Het idee is niet nieuw. 1600 jaar geleden bestonden dit soort graven al, vertelt Glazer. "We hebben deze traditie nieuw leven ingeblazen."

De ondergrondse begraafplaats bestaat uit tunnels die verbonden worden door een schacht. De tunnels zijn samen 1,5 kilometer lang en 15 meter breed. De schacht is net zo diep als een gebouw met 16 verdiepingen.

Voor elk graf wordt een gat geboord van 70 centimeter breed en 2.10 meter diep. "Dat moet groot genoeg zijn voor iedereen."

Neem hier een 3D kijkje onder de grond:

Glazer heeft voor de start van het project goedkeuring van IsraŽlische opperrabijnen gevraagd. "Zij waren erg enthousiast. Deze manier van begraven is helemaal in lijn met de joodse traditie", zegt Glazer.

Het duurt nog zeker vijf jaar voordat het ondergrondse project is afgerond, maar aan het eind van 2018 worden de eerste graven gevuld.
Drie doden bij busongeval in buurt van Praag
Vrijdag, 19:06 Skynet
Bij een busongeluk in de buurt van Praag zijn drie doden gevallen en een dertigtal mensen gewond geraakt. Dat zegt de plaatselijke politie.


Man die ex voor ogen van kinderen doodstak: ?Het was echt niet mijn bedoeling haar te doden?
Vrijdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen

De advocaten van Nesib B. (35), die voor het Antwerpse hof van beroep terechtstaat voor de moord op zijn ex-vriendin Irisleidi Tamayo (26), betwisten het opzet om te doden en de voorbedachtheid. Ze vroegen het hof de feiten te herkwalificeren in opzettelijke slagen en verwondingen met ongewild de dood tot gevolg.
Vijf doden en 95 arrestaties bij antidrugsoperaties op de Filipijnen
Donderdag, 13:06 Skynet
In de omgeving van de Filipijnse hoofdstad Manila zijn tijdens antidrugsoperaties 5 verdachten gedood en 95 anderen gearresteerd. Dat deelde een politiewoordvoerder donderdag mee. De politie nam 170 gram meth en nauwelijks 22 gram marihuana in beslag tijdens de 24 uur durende raids in de noordelijke provincie Bulacan. Naast de drugs werden ook negen vuurwapens, een granaat en munitie bij de verdachten aangetroffen, aldus provinciaal politiedirecteur Romeo Caramat.


Vijftien doden bij modderlawines in CaliforniŽ
Woensdag, 19:06 Skynet
Tot vorige week woedden er nog hevige bosbranden, nu wordt het zuiden van de Amerikaanse staat CaliforniŽ getroffen door modderlawines. Wolkbreuken die gepaard gaan met veel regen, zijn daar verantwoordelijk voor. Zeker vijftien mensen kwamen al om het leven. Dat berichtten Amerikaanse media vandaag.


Dodental modderstromen CaliforniŽ opgelopen tot 17
Donderdag, 05:36 NOS nieuws

In Zuid-CaliforniŽ wordt de schade opgenomen die de modderstromen de afgelopen dagen hebben aangericht. Door de massa's puin en modder die dinsdag van de hellingen kwamen, werden zeker honderd huizen vernield.

Inmiddels is het dodental opgelopen tot zeventien. Volgens de sheriff van Santa Barbara County worden nog eens zeventien mensen vermist. Gisteren werden er 13 doden gemeld.

Tientallen mensen liggen gewond in het ziekenhuis, onder wie vier in kritieke toestand. De meesten raakten gewond door puin dat door de modderstromen werd meegevoerd.

Reddingswerkers hebben nog steeds moeite om de getroffen gebieden te bereiken. De modder is op sommige plekken wel anderhalve meter dik. De afgelopen dagen de kustwacht een helikopter ingezet om mensen te redden.

Een van de mensen die is getroffen door de modderstromen is Oprah Winfrey. Op Instagram laat ze zien hoe haar groot de schade is rond haar huis. Haar woning zelf heeft weinig schade opgelopen, laat ze weten.

De neerslag viel in het gebied waar de afgelopen maand enorme natuurbranden woedden. Daardoor is de begroeiing grotendeels platgebrand en houden de wortels de grond niet meer vast. Dat leidde ertoe dat de regen de aarde kon wegspoelen.
Trucker bekent veroorzaken busongeluk Peru met 52 doden
9 Januari, 03:12 NOS nieuws

Een Peruaanse chauffeur heeft bekend dat zijn vrachtwagen de bus raakte die vorige week van een klif viel ten noorden van de hoofdstad Lima. Bij het ongeluk kwamen 52 mensen om het leven.

De 40-jarige trucker werd direct na het ongeluk gearresteerd, meldt de BBC. Hij heeft toegegeven dat een van de wielen van zijn vrachtwagen de bus raakte, waarna die van de klif reed en honderd meter lager op het strand belandde.

Het ongeluk gebeurde op de kustweg SerpentŪn Pasamayo, in een bocht die in de volksmond ook wel de 'duivelsbocht' wordt genoemd. De vrachtwagenchauffeur zegt dat hij rond de 50 kilometer per uur reed, iets boven de snelheidslimiet, en de bus te laat zag aankomen. Hij wordt verdacht van doodslag.

Gevaarlijke weg

Slechts zes buspassagiers overleefden het ongeluk. Onder hen is een man die enkele seconden voordat het voertuig naar beneden viel, uit het raam sprong. Omdat er geen weg is naar het strand, werden de slachtoffers weggehaald met een helikopter.

De SerpentŪn Mayo loopt langs de Stille Oceaan en geldt als een van de gevaarlijkste wegen van Peru. Langs de weg staan geen vangrails of andere barriŤres om te voorkomen dat voertuigen van de klif rijden. De autoriteiten hebben de weg na het incident gesloten en zijn van plan een veiligere weg aan te leggen.
?Telling: minstens 1.453 doden bij hadjramp Mekka?
7 Januari, 23:00 NRC
Het werkelijke dodental door de paniek die ontstond tijdens de bedevaart in Mekka lijkt veel hoger te liggen dan de autoriteiten zeggen, blijkt uit een telling van AP. Tenminste 1.453 mensen zouden om het leven zijn gekomen. Het zou daarmee het dodelijkste hadjongeluk ooit zijn.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be