NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Directeur

2News.be / Trefwoorden / Directeur

Ook oud-international en politica Jeanet van der Laan wil KNVB-voorzitter worden
Na Frank Paauw en Hans Nijland doet ook Jeanet van der Laan een gooi naar het voorzitterschap van de KNVB. De 44-jarige oud-international en politica ziet zichzelf als de ideale opvolger van Just Spee.


Nieuwe Ajax-directeur Kroes denkt niet dat titel volgend seizoen al realistisch is
19 Maart, 00:03 NU.NL - Sport
Ajax gaat ook volgend jaar hoogstwaarschijnlijk niet om de landstitel spelen. Dat zegt Alex Kroes maandag tegen Ziggo Sport in zijn eerste interview als algemeen directeur van de club.


Google-directeur geeft blunder met AI-afbeeldingentool toe: 'Onaanvaardbaar'
5 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Sundar Pichai, de directeur van Google, geeft toe dat de AI-tool van de zoekmachine verkeerde afbeeldingen heeft gemaakt. Het AI-model Gemini werd vorige week al gepauzeerd na kritiek van gebruikers over het onjuist afbeelden van historische figuren.


NU+ | Directeur streamingdienst Twitch: 'Meeste sociale media zijn asociaal'
13 Februari, 00:09 NU.NL - Tech
Mensen verlangen naar gemeenschapszin, denkt Twitch-directeur Dan Clancy. Maar dat bereiken de meeste sociale media volgens hem niet. "Je zit in je eentje in een app te swipen. Daar is niets sociaals aan", zegt hij in gesprek met NU.nl.


AZ-directeur Eenhoorn vertrekt na dit seizoen: 'Metaalmoeheid treedt in'
13 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
Algemeen directeur Robert Eenhoorn vertrekt na dit seizoen bij AZ. Dat heeft de club, die kwakkelt in de Eredivisie, maandag bekendgemaakt.


Firefox-moederbedrijf Mozilla krijgt nieuwe directeur
10 Februari, 00:01 Tweakers
De directeur van Firefox-moederbedrijf Mozilla stopt. Haar opvolger wordt een huidig lid van de Raad van Bestuur.


Van Geel stopt eind dit seizoen als algemeen en technisch directeur bij Willem II
6 Februari, 00:04 NU.NL - Sport
Martin van Geel stopt aan het einde van het seizoen als algemeen en technisch directeur van Willem II, zo maakt de club maandag bekend. De 63-jarige Brabander keerde in 2019 terug in Tilburg, waar hij eerder technisch directeur was.


NU+ | Directeur streamingdienst Twitch: 'Meeste sociale media zijn asociaal'
6 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Mensen verlangen naar gemeenschapszin, denkt Twitch-directeur Dan Clancy. Maar dat bereiken de meeste sociale media volgens hem niet. "Je zit in je eentje in een app te swipen. Daar is niets sociaals aan", zegt hij in gesprek met NU.nl.


Nederlandse boksbond en directeur Meijer kort na opmerkelijk plan uit elkaar
30 Januari, 00:04 NU.NL - Sport
Mark Meijer vertrekt per direct als technisch directeur bij de Nederlandse Boksbond (NBB). De bestuurder was verantwoordelijk voor een opmerkelijk plan voor Nederlandse boksers in aanloop naar de Olympische Spelen.


Is beroep mogelijk? En hoe moet het verder met Antwerp? Alles wat u moet weten over de schorsing van Marc Overmars
10 Januari, 00:26 HLN.BE
Marc Overmars (50) kan zijn functie van directeur voetbalzaken bij Royal Antwerp FC niet langer uitoefenen. De schorsing die de Nederlander kreeg vanwege grensoverschrijdend gedrag in zijn tijd bij Ajax wordt wereldwijd doorgevoerd. Dat liet de FIFA aan het kamp-Overmars weten. Hoe moet het nu verder met Antwerp en zijn technische baas? Kan de Nederlander nog in beroep gaan? Vijf vragen en antwoorden.


Karen Donders, directeur bij de VRT: ?'Gelukkig nieuwjaar' klinkt nu wel vreemd?
6 Januari, 00:00 De Tijd
22:00 Als kind droomde Karen Donders ervan nieuwslezer te worden bij VTM, vandaag heeft ze een directiefunctie bij de VRT. Maar in 2023 werd ze ook weduwe. Soms bepaalt het lot je leven, en soms is het dus ...


NU+ | Tata Steel-directeur: 'Ik heb mijn moreel kompas bijgesteld'
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Er is geen sprake van dat Tata Steel pas milieumaatregelen neemt als de overheid ingrijpt. "We kunnen proactiever zijn. Dat herken ik wel", zegt directeur Hans van den Berg. Maar van de harde kritiek van de toezichthouder neemt hij afstand.


Ontslag voorzitter Jan Smit bij FC Volendam bekrachtigd in vergadering
1 December 2023, 00:03 NU.NL - Sport
De raad van commissarissen (rvc) van FC Volendam heeft donderdagavond het ontslag van het bestuur bekrachtigd. Dat gebeurde tijdens een buitengewone vergadering, waarbij voorzitter Jan Smit en zijn medebestuursleden niet aanwezig waren.


Chaos houdt aan bij Marseille: directeur vertrekt in aanloop naar duel met Ajax
24 November 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Het blijft onrustig bij Olympique Marseille. Een week voor het duel met Ajax in de groepsfase van de Europa League is sportief directeur David Friio vertrokken, zo heeft de club donderdag bekendgemaakt.


Nieuwe directeur voor Getir
23 November 2023, 00:00 Emerce
Alexander Streefkerk, supply chain manager van Getir, wordt de nieuwe algemeen directeur van de flitsbezorger.


Van Gaal schuift voormalig AZ-directeur Beuker naar voren voor functie bij Ajax
11 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Louis van Gaal, adviseur van de raad van commissarissen, ziet in Marijn Beuker een belangrijke pion in de technische wederopbouw van Ajax. Verschillende media meldden dinsdag dat Van Gaal de voormalig AZ-directeur naar voren heeft geschoven.


Ajax onderzoekt of directeur Mislintat zelf heeft verdiend aan transfer
20 September 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Ajax is een onderzoek naar Sven Mislintat gestart, bevestigt de club dinsdag aan NU.nl na berichtgeving van de NOS. De technisch directeur zou via een zakenrelatie een speler hebben gehaald, wat in strijd is met de regels bij het beursgenoteerde Ajax.


Directeur hogeschool VIVES zet stap opzij na klachten over grensoverschrijdend gedrag
19 September 2023, 00:03 Skynet Economie
De directeur van de West-Vlaamse hogeschool VIVES zet een stap opzij naar aanleiding van klachten over grensoverschrijdend gedrag. Volgens de raadsman van de klagers gaat het niet enkel over seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar werd ook een collectieve klacht ingediend wegens toxisch leiderschap.


Van Halst blijft een half jaar directeur van Ajax: opvolger Kroes begint in maart
6 September 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Jan van Halst is een half jaar lang de algemeen directeur en directievoorzitter van Ajax. Zijn opvolger Alex Kroes mag van AZ op 15 maart beginnen in de Johan Cruijff ArenA, al is er een kans dat de startdatum wordt vervroegd.


Directeur British Museum stapt op om mogelijke diefstal door medewerker
26 Augustus 2023, 00:02 NOS nieuws

De directeur van het Londense British Museum, Hartwig Fischer, legt zijn functie neer. Aanleiding is de verdwijning van historische kostbaarheden die onlangs aan het licht kwam. Volgens Fischer heeft het museum twee jaar geleden niet adequaat gereageerd op waarschuwingen.

Vorige week ontsloeg het museum een medewerker, omdat uit het museum een aantal kostbaarheden bleek te zijn verdwenen. Er lopen meerdere onderzoeken naar de zaak.

Het gaat volgens Britse media onder meer om gouden juwelen, edelstenen en glas daterend van tussen de 15de eeuw voor Christus en de 19de eeuw na Christus. Het overgrote deel was recentelijk niet tentoongesteld en lag opgeslagen in een magazijn. De voorwerpen werden voornamelijk gebruikt voor academische doeleinden en onderzoek.

Gewaarschuwd in 2021

Volgens Britse media waarschuwde een kunsthandelaar het museum al in februari in 2021 per e-mail. Dit deed hij nadat hij historische stukken op eBay had gezien die ook op de website van het museum stonden. De kunsthandelaar zou meerdere waarschuwende mails naar een curator van het museum hebben gestuurd.

Deze curator waarschuwde directeur Fischer, maar in diens antwoord, in handen van BBC, stond dat er "geen bewijs" was van enig wangedrag door personeel. Ook voegde Fischer eraan toe dat de kostbaarheden die de kunsthandelaar had genoemd zich gewoon in de collectie bevonden.

Twee dagen geleden zei directeur Fischer in een interview met The Guardian dat de kunsthandelaar "over een klein aantal items zorgen had geuit". Dit kleine aantal kon het museum "allemaal verantwoorden". Ook zei Fischer dat als de kunsthandelaar meer items had vermeld dit "het onderzoek zou hebben geholpen".

'Verkeerd ingeschat'

In zijn verklaring van vandaag zegt Fischer: "Het is duidelijk dat het British Museum niet heeft gereageerd als had gemoeten in reactie op de waarschuwingen in 2021, en op het probleem dat nu volledig aan het licht is gekomen." Ook trekt hij de eerder gemaakte opmerkingen over de kunsthandelaar in en biedt hij hiervoor zijn excuses aan. Fischer zegt dat hij zijn reactie toen "verkeerd had ingeschat".

Het British Museum, dat zo'n 6 miljoen bezoekers per jaar trekt, beschikt over een grote collectie aan historische voorwerpen, onder meer uit de oude Egyptische en oude Griekse tijd. Het museum ligt al enige tijd onder vuur, omdat het zogenoemde roofkunst in beheer heeft. Zo beschikt het museum onder meer over de wereldberoemde Steen van Rosetta uit Egypte en Parthenon-sculpturen uit Griekenland.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn