NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesDicht


Surinaamse scholen dicht om terreurdreiging
Vrijdag, 08:06 NOS nieuws

In Suriname blijven vandaag een aantal scholen dicht na een dreigement op sociale media over aanslagen. In het Facebookbericht wordt vrijlating geŽist van twee Nederlandse terreurverdachten die sinds juli vorig jaar in het Zuid-Amerikaanse land vastzitten.

De twee worden door justitie gezien als ronselaars voor IS en zouden van plan geweest zijn om aanslagen te plegen. De Surinaamse regering is gisteravond onder leiding van president Bouterse in spoedzitting bijeen gekomen.

In een verklaring zegt de Surinaamse regering dat de situatie onder controle is en dat de veiligheid op de onderwijsinstellingen is gegarandeerd. Toch is besloten een aantal scholen dicht te houden.

De regering roept de bevolking verder op om eventuele informatie door de geven aan de inlichtingendiensten en niet in paniek te raken. Naast scholen zoals de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo zou ook de Santo Boma-gevangenis doelwit zijn. Op de scholen en de universiteit is de beveiliging aangescherpt.
Amerikaanse schrijver Philip Roth overleden
Woensdag, 06:36 NOS nieuws

De Amerikaanse schrijver Philip Roth is overleden. De chroniqueur van de politieke cultuur in de VS en de Joodse identiteit was 85 jaar.

Roth debuteerde in 1959 met de verhalenbundel 'Goodbye Columbus'. Hij schreef meer dan dertig boeken, waaronder de seksueel revolutionaire roman Portnoy's klacht en Amerikaanse pastorale, waarvoor hij in 1998 een Pulitzer-prijs won. Hij gold ook jarenlang als kanshebber voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Amerikaanse pastorale, Ik was getrouwd met een communist en De menselijke smet worden samen de 'American Trilogy' genoemd. Ze vormen samen een portret van het naoorlogse Amerika. Het eerste boek gaat over de oorlog in Vietnam en de protestgeneratie, het tweede over het tijdperk van communistenjager McCarthy, en het derde speelt tegen de achtergrond van het Lewinsky-schandaal.

In 2004 verscheen Het complot tegen Amerika. Daarin beschrijft Roth wat had kunnen gebeuren als in de jaren dertig niet Roosevelt maar Charles Lindbergh de verkiezingen had gewonnen. Onder 'president Lindbergh' worden allerlei antisemitische wetten doorgevoerd in de VS.

In 2012 kondigde Philip Roth aan dat hij ging stoppen met schrijven. Zijn laatste roman, Nemesis, verscheen in 2010.
150 extra raamsekswerkers in Antwerpen, 1 sekscinema moet definitief dicht
Dinsdag, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Het prostitutieteam (PTA) van de Lokale Politie Antwerpen heeft dinsdagochtend haar jaarverslag voorgesteld. Er werden in 2017 maar liefst 4.825 raamsekswerkers gecontroleerd, ťťn sekscinema werd definitief gesloten.
Fellaini dicht bij overstap naar ItaliŽ, grootmacht bevestigt interesse
Dinsdag, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Het ziet ernaar uit dat Marouane Fellaini Old Trafford volgend seizoen zal inruilen voor San Siro. Het contract van de Rode Duivel bij Manchester United loopt eind dit seizoen af en daarvan zou AC Milan gebruik willen maken om de krullenbol gratis over te nemen. Bij de Rossoneri zou een contract van drie jaar klaarliggen. De Italianen bevestigden in ieder geval de interesse.
Twee oudste kolencentrales dicht in 2025
18 Mei, 15:00 NOS nieuws

De kolencentrales Amercentrale en Hemweg moeten in 2025 dicht. De drie andere kolencentrales, in de Rotterdamse haven en de Eemshaven, moeten in 2030 stoppen. Minister Wiebes komt binnenkort met een wet waarin dat wordt geregeld.

In het regeerakkoord hadden de coalitiepartijen al afgesproken dat de kolencentrales uiterlijk in 2030 worden gesloten. Wiebes benadrukt dat het kabinet nu nog strenger is dan het regeerakkoord vraagt.

De afgelopen jaren zijn er al meer centrales dichtgegaan, en er zijn er nu nog vijf over. Daarvan komen de oudste, de Amercentrale in Geertruidenberg en de Hemwegcentrale in Amsterdam, nu dus als eerste aan de beurt om te stoppen.

Volgens de minister is gekozen voor "enige overgangstermijn om de bedrijven een normale en rechtvaardige mogelijkheid te geven om hun investeringen terug te verdienen". Wiebes verwacht dat hij daarmee kan voorkomen dat het Rijk schadevergoeding moet betalen aan de eigenaren.

Helemaal verboden

Het kabinet wil per 2030 de productie van elektriciteit met kolen als brandstof helemaal verbieden. Volgens Wiebes levert het kabinet zo een "maximale bijdrage aan de ambitie om de uitstoot van CO2 in 2030 met 49 procent terug te dringen". Voordat het verbod ingaat, kunnen de eigenaren de centrales geschikt maken voor de productie van elektriciteit met andere brandstoffen, stelt de minister.

Burgers en bedrijven kunnen nu commentaar leveren op het voorstel en Wiebes wil de wet na de zomer indienen bij de Tweede Kamer. Het verbod op het gebruik van kolen staat los van de gesprekken die nu worden gevoerd over het klimaatakkoord
Horeca eist miljoenen als rookruimte binnen twee jaar dicht moet

Horecaondernemers dreigen met een schadeclaim van tientallen miljoenen euro's als het kabinet de plannen doorzet om binnen twee jaar alle rookruimtes in restaurants en cafť's te sluiten. Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil volgens De Telegraaf een overgangsperiode van minimaal vijf jaar.

Die tijd is volgens voorzitter RobŤr Willemsen nodig om investeringen in dure afzuiginstallaties in rookhokken terug te verdienen. Uit een ledenonderzoek blijkt dat de bouw van een rookhok horecaondernemers gemiddeld zo'n 12.500 euro heeft gekost.

In de hele sector is volgens KHN tussen de 70 en 90 miljoen euro uitgegeven aan rookhokken. Als de overgangstermijn niet wordt verlengd, moeten die kosten gecompenseerd worden, vindt Willemsen.

Binnen twee jaar met draagvlak

In februari oordeelde het Haagse gerechtshof dat speciale rookruimtes onmiddellijk gesloten moeten worden op grond van een verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie. Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid ging in cassatie tegen dat vonnis, waardoor de rookruimtes voorlopig open kunnen blijven.

De branche praat nog voor de zomer met Blokhuis over de kwestie. De staatssecretaris zei vorige maand dat hij het afschaffen binnen twee jaar "met draagvlak" wil doen "in zorgvuldige stappen en in ons tempo".
Wolfsburg dicht bij behoud in Bundesliga dankzij flitsende Origi: Belg zorgt voor doelpunt ťn assist
17 Mei, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Wolfsburg heeft donderdag met 3-1 van tweedeklasser Holstein Kiel gewonnen in de Duitse play-offs om behoud in of promotie naar de Bundesliga. Divock Origi was goed voor een doelpunt en een assist.
Open Whisper Systems dicht variant van rce-lek in desktopversie van Signal
17 Mei, 10:18 Tweakers
Open Whisper Systems heeft binnen korte tijd twee varianten van een lek in Signal Desktop gedicht waarmee een aanvaller via speciale berichten in staat was om op afstand code uit te voeren op het systeem van een gebruiker.


Vrachtwagenchauffeur komt om bij ongeluk op A67, weg uren dicht
16 Mei, 10:12 NOS nieuws

Op de A67 bij Someren is vanochtend een vrachtwagenchauffeur omgekomen. Een kleine truck is tussen afrit Liessel en Geldrop achter op een vrachtwagen gereden.

De bestuurder raakte bekneld en heeft de kopstaartbotsing niet overleefd. De snelweg van Venlo richting Eindhoven is tot zeker 11.00 uur afgesloten.

Er is een traumahelikopter op de rijbaan geland. Meerdere hulpdiensten verlenen assistentie. De weg is afgesloten voor onderzoek en de berging van de voertuigen, meldt Omroep Brabant.

In beide rijrichtingen op de A67 staat een lange file. Het ingesloten verkeer wordt weggeleid.
Beperkt aantal scholen dicht
16 Mei, 09:18 Skynet
Er worden vandaag duizenden leerkrachten verwacht op de betoging in Brussel. Dat heeft als gevolg dat er in sommige scholen hinder is. Maar zowel Katholiek Onderwijs Vlaanderen als GO!, het onderwijs van de Vlaamse gemeenschap, zegt dat slechts in zeer uitzonderlijke gevallen scholen volledig dicht blijven.


Rusland knijpt oogje dicht als bondgenoten elkaar bestoken in SyriŽ
12 Mei, 15:36 NOS nieuws

Er werd lang gesteggeld of SyriŽ een geavanceerd raketafweersysteem zou krijgen van bondgenoot Rusland. Maar na een bezoek van de IsraŽlische premier Netanyahu aan Moskou is de levering van de lading S-300's volgens het Kremlin voorlopig van de baan.

Of het nou wel of niet door de IsraŽlische lobby komt, het nieuws is symbolisch voor de paradoxale Russische belangen in SyriŽ. Want Iran en IsraŽl zijn aartsvijanden en bestookten elkaar in of vanuit SyriŽ. Terwijl Rusland - een belangrijke bondgenoot van allebei - een oogje dichtkneep.

"De strijd in SyriŽ is een heel raar conflict", zegt Rusland-correspondent David Jan Godfroid. Hij legt uit dat Rusland zogeheten open lijnen heeft met bijvoorbeeld de VS over geplande bombardementen. "Dan waarschuwen ze: daar gaan wij aanvallen, dus zorg dat je er geen troepen hebt. Kennelijk is er dus ook zo'n lijn met IsraŽl."

Informatie doorspelen?

Rusland was vooraf op de hoogte gebracht van de luchtaanval op Iraanse stellingen in SyriŽ donderdag, zei de IsraŽlische minister van Defensie. Bronnen beweren in de een Saudische krant dat Moskou informatie over de aanval heeft doorgespeeld aan Iran. Het is onduidelijk of dat waar is.

Het valt in ieder geval niet helemaal uit te sluiten. Iran is immers de belangrijkste militaire bondgenoot van Rusland in SyriŽ. De Russen leveren het Assad-regime voornamelijk luchtsteun en de IraniŽrs de ondersteuning op de grond.

Dat Poetin de banden met het militair sterke IsraŽl wil aanhalen, is duidelijk. Netanyahu kwam uitgerekend op 9 mei op bezoek in Moskou. Dat is de dag waarop Rusland stilstaat bij de overwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Godfroid: "Poetin heeft er niet voor niets voor gekozen om Netanyahu op de Dag van de Overwinning, een zeer bijzondere dag, in Rusland, te ontvangen."

Een Kremlin-woordvoerder zei na afloop dat de S-300-installaties niet meer nodig waren in SyriŽ. Terwijl minister Lavrov van Buitenlandse Zaken vorige maand nog suggereerde dat ze wel zouden komen geleverd, tot grote onvrede van IsraŽl. "Rusland vindt het nu kennelijk raadzaam niet meer olie op het vuur te gooien. Voorlopig, want dit is geen definitief afstel."

De S-300 lijkt een troef in de onderhandelingen met IsraŽl. Geen nieuw afweersysteem in ruil voor kennis over luchtaanvallen: ogenschijnlijk een win-winsituatie voor beide partijen. IsraŽl kan zo zijn spierballen blijven tonen tegenover Iran en Rusland kan de impact van de luchtaanvallen beperken. Bovendien verstevigt het de Russische positie als invloedrijke bemiddelaar in het Syrische conflict.

Aan de andere kant is het nog maar de vraag hoelang deze paradoxale strategie in SyriŽ houdbaar is. Want ook met de Turken, een andere militaire partner, zijn er soms tegenstrijdige belangen wat de verstandhouding niet ten goede komt. "Turkije dreigde na het offensief in de regio Afrin nog verder op te rukken in Koerdisch gebied. Terwijl de Russen de Koerden juist zien als partner. Een heel gekke situatie waar Poetin uitermate stil over bleef."

'Koorddansen van Poetin'

De verhouding tussen van Rusland met zijn bondgenoten is volgens de correspondent wankel te noemen. Vooral het bondgenootschap met Iran en IsraŽl lijkt op termijn haast onhoudbaar. Want als de Iraanse invloed te groot wordt in SyriŽ, ziet IsraŽl dat als een rechtstreekse bedreiging. En Rusland kan op zijn beurt geen grootschalige confrontatie tussen Iran en IsraŽl in SyriŽ tolereren.

"Een vaste voet aan de grond in het Midden-Oosten, zowel militair als politiek: dat is waar Rusland op uit is", zegt Godfroid. "En het koorddansen van Poetin is geen garantie dat die situatie zo blijft."
17 Carrefour-winkels gesloten door staking
11 Mei, 16:42 De Tijd
16:22 Opnieuw blijven vrijdag zeventien hypermarkten van Carrefour dicht door onvrede bij het personeel over het herstructureringsplan.


Rupelbrug dicht tot november: alleen met Tomorrowland kan verkeer van 18 tot 30 juli in twee richtingen passeren
11 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg start op 28 mei met de renovatie van de Rupelbrug. De werken duren tot november.
Ahold Delhaize houdt deur nog eens vijftien jaar dicht voor overnames
10 Mei, 14:18 Volkskrant
De overnamedeur van Ahold Delhaize blijft nog vijftien jaar op slot. Het Nederlands-Belgische bedrijf verlengt zijn beschermingsconstructie om ongewenste investeerders buiten te kunnen sluiten. Ook wordt op deze manier een opsplitsing van het supermarktconcern voorkomen.


Staking in 24 Carrefour-winkels
9 Mei, 14:18 De Tijd
14:04 Twintig Carrefour Markets en 4 Carrefour-hypermarkten zijn woensdag dicht door een herstructurering bij Carrefour en zijn partner Mestdagh.


Microsoft dicht actief aangevallen kritiek lek in nieuwe patchronde
9 Mei, 11:24 Tweakers
Microsoft heeft bij zijn maandelijkse patchronde, oftewel patch tuesday in totaal 68 patches uitgebracht, waarvan 21 voor kritieke lekken. Een daarvan wordt actief gebruikt bij aanvallen, net als ťťn minder ernstig lek.


Vrijdag brugdag: wat is open en wat niet?

Vrijdag is een brugdag tussen de feestdag van Hemelvaart en het weekend. Op die dag is er een aangepast aanbod bij het openbaar vervoer. Op vrijdag 11 mei zullen de banken gesloten zijn, maar de postkantoren zijn open.
Juventus dicht bij zevende titel op rij na zege tegen Bologna
5 Mei, 23:54 Gazet v. Antwerpen

Juventus heeft zaterdagavond met 3-1 gewonnen van Bologna. Door de zege kan de Oude Dame zondagmiddag al voor de zevende keer op rij Italiaans kampioen zijn. Daarvoor moeten Dries Mertens en Napoli wel verliezen van Torino.
A12 tussen Den Haag en Utrecht dicht na ongeluk met vrachtwagen
3 Mei, 14:18 NOS nieuws

De snelweg A12 bij Zevenhuizen is in beide richtingen dicht vanwege een ernstig ongeluk. Volgens de ANWB is een vrachtwagen door de middenberm gereden en op meerdere auto's gebotst. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn.

Door de afsluiting van de A12 staat er zowel in de richting van Utrecht als Den Haag files. De ANWB adviseert daarom om te rijden via Rotterdam. De verwachting is dat de weg nog enkele uren dicht is.
Bijna-vliegramp: zo dicht vloog de Airbus over taxiŽnde toestellen
3 Mei, 12:30 NOS nieuws

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit NTSB heeft beelden vrijgegeven van de bijna-vliegramp op het vliegveld van San Francisco op 7 juli vorig jaar. Die zijn gemaakt door een beveiligingscamera.

Daarop is te zien hoe een Airbus A320 van Air Canada zijn landing op het allerlaatst afbreekt, omdat de piloten wilden landen op een taxibaan waar drie toestellen gereed stonden voor vertrek. Buiten beeld stond nog een vliegtuig.

Als de Airbus niet een doorstart had gemaakt was een vliegramp ontstaan die de geschiedenis in was gegaan als een van de grootste vliegrampen ooit.

Bekijk hieronder hoe dicht het landende toestel bij de andere vliegtuigen kwam:

Uit eerdere informatie van de NTSB bleek al dat de Airbus zich slechts op 18 meter boven de andere toestellen bevond.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be