NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Dicht


Geen 'buckets' voor de Britten: honderden KFC-filialen dicht door fout bij distribiteur DHL
Dinsdag, 22:24 Volkskrant
Voor miljoenen Britten deze week geen Hot Wings, Crispy Strips of Double Crunch. Honderden filialen van fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) moeten hun deuren sluiten omdat ze geen kip krijgen aangeleverd. De KFC-vestigingen zijn de dupe geworden van het besluit van het moederbedrijf om over te stappen op een andere distribiteur. Tot 13 februari werd het kippenvlees bezorgd door Bidvest, een


Cheryl Maas bracht het snowboardniveau van de vrouwen dicht bij dat van de mannen
Maandag, 15:00 Volkskrant
Aan het eind van alle interviews over alweer een nieuwe olympische teleurstelling in de snowboardloopbaan van Cheryl Maas (33), laat ze haar bontgekleurde wanten zien. 'Ik heb altijd mooie', zegt ze met een fijn lachje. De herinnering is er weer even aan de regenbooghandschoenen die ze vier jaar geleden in homo-onvriendelijk Sotsji aan de wereld toonde. Dat was toen nog een genoegdoening voor een


Bekend Mechels café dicht tijdens Tournée Minérale
Maandag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het bekende café Zennegat 13 is nog de hele maand februari gesloten. Op de deur hangt een briefje dat het komt omwille van Tournée Minérale, maar dat is eigenlijk niet de echte reden.
Siani na amper twee matchen al dicht bij schorsing
Maandag, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Als Sebastien Siani nog één gele kaart pakt, wacht hem twee speeldagen schorsing. Best opmerkelijk, omdat de Kameroener nog maar twee wedstrijden speelde voor Antwerp.
Luchtruim soms dicht in Nederland door tekort aan verkeersleiders bij luchtmacht
Zondag, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De luchtverkeersleiders van de Nederlandse luchtmacht kunnen het door een tekort aan personeel nauwelijks meer bolwerken. Daardoor gaat het luchtruim boven grote delen van Nederland soms noodgedwongen dicht, bevestigt de luchtmacht na berichtgeving van de openbare omroep NOS.
Brug Nyrstar meer dan maand dicht
15 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De ophaalbrug ter hoogte van zinkfabriek Nyrstar in Balen-Wezel krijgt tussen 19 februari en 30 maart een grondige onderhoudsbeurt. ?Het gaat om een groot onderhoud om de veiligheid van de brug ook de komende decennia te garanderen?, zegt Fabienne Buvens van Nyrstar. ?Zo worden onder meer de betonnen bodemplaten en de houten planken vervangen. Ook wordt de brug opnieuw geschilderd. Zolang de brug gesloten is, kunnen voetgangers, fietsers en bromfietsers het kanaal oversteken via een ponton. Dat wordt vrijdag geplaatst.?
Astridplein zeker week langer dicht
14 Februari, 15:36 Gazet v. Antwerpen
Het Koningin Astridplein zal dit weekend alvast nog voor alle verkeer afgesloten blijven. Werknemers van Besix waren maandag gestart met graafwerken op het kruispunt van Eikenstraat, Molenstraat, Rumstsestraat en Laarstraat om de oude en bestaande riolering op mekaar aan te sluiten. Bedoeling was dit ingrijpende werk op één week klaar te hebben. Bij de graafwerken kwam echter aan het licht dat diverse nutsleidingen niet lagen op de plaatsen waar die op de plans uitgetekend staan. Op een werfvergadering werd beslist de verantwoordelijken van de betrokken nutsmaatschappijen donderdag uit te nodigen voor overleg. Het is nu al duidelijk dat de werken minstens een week later zullen klaar zijn. Een uitvaart in de naastliggende kerk komende zaterdag verhuist alvast naar de Leonarduskerk in Aartselaar. Het gemeentebestuur en de aannemer hopen om de rijbaan voor het verkeer vanaf 23 februari opnieuw vrij te kunnen maken.


Rookruimtes in horeca zijn niet meer toegestaan
13 Februari, 11:24 NOS nieuws

Speciale rookruimtes in horecagelegenheden moeten dicht, heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. De ruimtes vormen volgens de rechter niet langer een uitzondering op het rookverbod dat sinds 2008 geldt in de horeca.

Clean Air Nederland (CAN), voorheen de Club Actieve Nietrokers, had een rechtszaak aangespannen om de uitzonderingspositie voor rookruimtes te laten verbieden.

Volgens een overeenkomst met de Wereldgezondheidsorganisatie moet Nederland maatregelen nemen tegen de blootstelling aan tabaksrook in publieke ruimtes. Het hof oordeelt dat dat ook geldt voor rookruimtes in horecagelegenheden.

Sociale druk

Volgens het hof kunnen niet-rokers sociale druk voelen om zich bij rokers in de rookruimtes te voegen. In de praktijk is het volgens het hof ook onvermijdelijk dat er rook ontsnapt uit de rookruimtes. Daarnaast worden de werknemers die de ruimtes moeten opruimen ook aan tabaksrook blootgesteld.

De CAN had op basis van de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheisorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik bezwaar gemaakt tegen de uitzondering voor rookruimtes. De vereniging eiste de volledige afschaffing van de ruimtes. Daarbij deed de club ook een beroep op een uitspraak uit 2014, waarmee is bepaald dat roken in de gehele horeca niet is toegestaan.
Hogeschool Rotterdam houdt onveilig gebouw nog zeker jaar dicht
12 Februari, 22:12 NOS nieuws

De Hogeschool Rotterdam houdt een gebouw dat in januari werd gesloten vanwege twijfels over de brandveiligheid nog zeker een jaar dicht. Een woordvoerder van de school zegt tegen RTV Rijnmond dat het mogelijk zelfs nog anderhalf jaar duurt voor het pand aan de Kralingse Zoom is hersteld en het veilig genoeg is om er te studeren.

De school moet nog beslissen of het pand wordt verbouwd of gesloopt. De klus moet Europees aanbesteed worden en daar gaan een paar maanden overheen. Ook het slopen of bouwen duurt enige tijd, schrijft de regionale omroep. Eigenlijk wilde de hogeschool het pand over een jaar of vijf renoveren. Dat gebeurt nu dus eerder.

Fatale brand

De hogeschool liet de gevelplaten van alle gebouwen onderzoeken naar aanleiding van de fatale brand in de Grenfell Tower in Londen, vorige zomer. "Uit dit onderzoek kwam een twijfel naar voren over de brandveiligheid van de gevelplaten die zijn bevestigd aan het bouwdeel C van de locatie Kralingse Zoom", schreef de school toen in een persbericht.

Op basis van deze bevindingen heeft de hogeschool onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren. Daaruit bleek dat de gevelplaten van het bouwdeel niet aan de huidige normen van brandveiligheid voldoen. Er kon niet met zekerheid worden gezegd dat het pand veilig was en daarom werd het gesloten.

De andere gebouwen van de hogeschool zouden wel aan de brandveiligheidseisen voldoen. Daar worden colleges gegeven. Ook krijgen studenten voorlopig nog onderwijs in het WTC in Rotterdam.
Amazon dicht kwetsbaarheid in slim deurslot dat bezorger binnen moet laten
12 Februari, 15:42 Tweakers
Amazon heeft een kwetsbaarheid gedicht in zijn Key-systeem. Dat slot moet een bezorger toegang geven tot een huis om een pakket af te leveren. Een onderzoeker ontdekte onlangs een lek, waarvan het bedrijf aanvankelijk zei dat het in werkelijkheid niet de misbruiken is.


Europese Commissie dreigt ermee geldkraan voor Oxfam dicht te draaien
12 Februari, 15:18 Skynet
De Europese Commissie roept de leidinggevenden van ngo Oxfam op het matje en vraag hen om "totale duidelijkheid" te verschaffen over de verhalen rond feestjes met prostituees tijdens reddingsoperaties in Haïti en Tsjaad. Anders gaat de geldkraan dicht, waarschuwde een woordvoerster van de commissie vandaag.


KDE Plasma dicht lek dat uitvoeren code via usb-drive mogelijk maakt
12 Februari, 13:18 Tweakers
Het team achter KDE Plasma heeft een lek in zijn desktopomgeving gedicht, waardoor een aanvaller met fysieke toegang code op een systeem kan uitvoeren met een usb-drive met een bepaalde formattering en een speciale naam.


London City vliegveld dicht na vondst bom WO II
12 Februari, 08:24 NOS nieuws

London City Airport is ontruimd nadat in de Theems een bom uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden. Het kleine vliegveld in Oost-Londen is gebouwd op een van de oude havens van de rivier, het King George V Dock, en wordt momenteel uitgebreid.

De bom is gevonden tijdens de werkzaamheden. De Britse marine bevestigt dat het om een explosief gaat.

Het vliegveld blijft naar verwachting de hele dag dicht. Het wordt de geschatte 16.000 passagiers afgeraden naar het vliegveld te komen. Alle vluchten zijn geannuleerd, waaronder zo'n dertig vluchten van en naar Schiphol en veertien van en naar Rotterdam.
Gent zet 10 hectare grond in voor landbouw dicht bij huis
10 Februari, 20:06 Skynet
Gent zal 10 hectare grond in Afsnee inschakelen voor landbouwprojecten met korte keten. Op de vruchtbare percelen mag het 'Boerencollectief', een lokaal samenwerkingsverband, groenten en fruit verbouwen en dieren houden. Ze gaan op zoek naar Gentse klanten die geïnteresseerd zijn in lokaal voedsel en dat willen aankopen via een jaarlijks oogstaandeel van de boerderij.


Sneeuw en ijzel houden Eiffeltoren dicht

De Eiffeltoren in Parijs blijft vrijdag en zaterdag gesloten vanwege de sneeuw en de ijzel. De trappen en platformen zijn ?onbegaanbaar? door de gure weersomstandigheden, zo heeft de uitbater van het monument laten weten. De Eiffeltoren was dinsdag ook al gesloten vanwege de sneeuw.
Kruispunt Koningin Astridplein gaat week lang dicht
9 Februari, 00:36 Gazet v. Antwerpen

Het kruispunt Koningin Astridplein zal van maandag 12 tot maandag 19 februari voor alle autoverkeer afgesloten zijn. De gemeente voorziet een tijdelijke omleiding.
KBC-Boerentoren gaat twee jaar dicht voor sanering na vondst van asbest
8 Februari, 15:18 Skynet
In de KBC-Boerentoren in Antwerpen zijn bij renovatiewerken op verschillende plaatsen asbestresten gevonden, die klaarblijkelijk verborgen waren gebleven tijdens de asbestsanering die begin jaren negentig in het monumentale gebouw plaatsvond. KBC stelt dat onafhankelijke experts verzekeren dat er geen gevaar is voor haar medewerkers en andere gebruikers en bezoekers van het gebouw. De toren zal de komende maanden wel voor twee jaar volledig worden vrijgemaakt om een nieuwe grondige sanering mogelijk te maken.


Carrefour-hypermarkten in Borsbeek en Turnhout blijven dicht: ?Actievoerders blokkeren toegang met winkelkarren?
8 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

De Carrefour-hypermarkten van Genk, Turnhout en Borsbeek blijven donderdag dicht. Het supermarktbedrijf betreurt dat de stakingsposten bemand worden door externen. ?Heel wat personeel is vroeg opgestaan om aan de slag te gaan, maar enkele individuen blokkeren de toegang van de winkels voor de klanten,? zegt de woordvoerder van Carrefour.
Toegangsweg naar E19 gaat vier dagen dicht voor het verkeer
8 Februari, 05:24 Gazet v. Antwerpen
Van 19 tot en met 22 februari gaat de brug van de Bethovenstraat, over de E19, volledig dicht. Er moet een brugvoeg worden vernieuwd.


VIDEO - Kleuters Mariaberg Hoek: "Vandaag heb de juffen de verwarming dicht gedaan"
Ook de allerkleinsten waren vandaag in de ban van de Dikketruiendag. Nadat juf Nancy hen had uitgelegd waarom de verwarming een beetje kouder stond, legden ze het op hun eigen manier uit. Echt koud hadden ze het niet. Dan kon ook niet, want ze kwamen allemaal goed ingeduffeld naar school.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be