NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Deense

2News.be / Trefwoorden / Deense

Duikbootmoord: Deense uitvinder blijft bij "ongeval"
9 Maart, 00:18 Skynet Buitenland
De Deense uitvinder Peter Madsen, die ervan beschuldigd wordt de Zweedse journaliste Kim Wall op zijn duikboot te hebben vermoord, blijft volhouden dat de vrouw overleed "als gevolg van een ongeval". Dat heeft zijn advocaat gezegd op de eerste dag van het proces tegen Madsen.


Deense uitvinder houdt voet bij stuk: ?Dood van journaliste was ongeval?
8 Maart, 11:24 Gazet v. Antwerpen

De Deense uitvinder Peter Madsen, die ervan beschuldigd wordt de Zweedse journaliste Kim Wall op zijn duikboot te hebben vermoord, blijft volhouden dat de vrouw overleed ?als gevolg van een ongeval?. Dat heeft zijn advocaat gezegd op de eerste dag van het proces tegen Madsen.
Reconstructie Deense onderzeebootmoord: seksueel motief of ongeluk?
8 Maart, 07:48 NOS nieuws

Wat speelde zich precies af aan boord van de onderzeeboot Nautilus, nadat de Zweedse journaliste Kim Wall aan boord stapte en ze uiteindelijk door de Deense uitvinder Peter Madsen in stukken werd gezaagd? En wie is deze Peter Madsen, die de afgelopen jaren internationaal werd geroemd vanwege zijn zelfgebouwde onderzeeboten en raketten?

Zo'n 100 journalisten uit veertien landen zijn vandaag aanwezig bij de eerste zitting van de rechtszaak tegen de Deense uitvinder, die wordt aangeklaagd voor marteling en de moord op de Zweedse journaliste.

Er zijn de beelden van zijn vertrek uit Kopenhagen: een stralende Kim Wall die op een mooie zomeravond in augustus samen met uitvinder Peter Madsen op de toren van de onderzeeboot Nautilus staat. Het is windstil, de lucht is goudkleurig en er zijn veel boten die op het rimpelloze water dobberen.

Denen op boten zwaaien enthousiast naar de twee en maken foto's van de Nautilus. Wall wordt eveneens uitgezwaaid door haar partner en vrienden. De Zweedse journaliste zou die avond samen met haar vriend een afscheidsfeest geven, voordat de twee naar China vertrekken waar ze zich willen vestigen. Na het vertrek krijgt Walls vriend nog berichtjes, waaruit op te maken is dat alles goed gaat.

Eťn van de laatste schippers die de Zweedse journaliste en de Deense uitvinder die avond zien is een Deense vader met zijn zoontje. Ook hij zwaait vanaf zijn boot naar de twee op de toren en maakt een foto. Daarna wordt het stil en hoort Walls vriend niets meer. Om 01.43 uur slaat hij alarm en begint een grote zoektocht met helikopters en boten.

De volgende ochtend krijgt de politie eindelijk contact met Madsen, die via de noodradio vertelt dat hij technische problemen heeft. Madsen springt in het water, waarna zijn onderzeeboot binnen een halve minuut op de bodem van de zee ligt. Vervolgens wordt hij door schippers op een motorboot uit het water gehaald.

Dan zijn er de beelden van Madsens thuiskomst, het moment waarop duidelijk wordt dat de Zweedse journaliste ontbreekt. Madsen stapt aan wal in zijn groene overal en steekt zijn duim op naar journalisten die op de kade staan. Nonchalant praat hij met agenten over de Zweedse journaliste. Hij heeft geen idee waar ze is. Haar gegevens staan in mijn mobiele telefoon, die op de bodem van de zee ligt, vertelt hij. Niemand heeft op dat moment door dat er bloedspetters op zijn overal zitten.

'Een ongeluk'

Bij aankomst aan wal vertelde Madsen dat hij de Zweedse journaliste de avond ervoor aan de kade had afgezet. Tijdens het verhoor kwam hij met een nieuwe verklaring: er was een vreselijk ongeluk gebeurd, toen de twee op weg naar het dek waren. Madsen had het 70 kilo zware luik uit zijn handen laten glippen en op het hoofd van Wall laten vallen, die daarbij overleed.

In paniek besloot Madsen haar uiteindelijk een zeemansgraf te geven en haar lichaam overboord te gooien. Die verklaring hield stand totdat de romp van de journaliste aan de kust aanspoelde. Madsen paste zijn verklaring opnieuw aan en gaf toe dat hij het lichaam in stukken had gezaagd.

Nadat het hoofd werd gevonden en uit forensisch onderzoek bleek dat er geen sprake van schedelbreuk was, veranderde Peter Madsen zijn verklaring voor de vierde keer: terwijl hij zelf op het dek stond, was Wall in de onderzeeboot door een koolmonoxidevergiftiging overleden, zo luidt zijn laatste verklaring.

Geslepen schroevendraaiers en een mes

De Deense aanklager heeft een hele andere uitleg: hij is ervan overtuigd dat Madsen de Zweedse journaliste op gruwelijke wijze heeft gemarteld en haar vervolgens heeft vermoord. Volgens de aanklager had Madsen een seksueel motief en nam hij een touw, geslepen schroevendraaiers en een mes mee om Wall vast te binden en haar veertien keer in en rondom haar geslachtsdeel steken.

Ook nam hij volgens de aanklager een zaag mee om haar lichaam in stukken te kunnen snijden. Metalen buizen dienden om de lichaamsdelen te verzwaren, in de hoop dat ze op de bodem van de zee zouden blijven liggen. Als dat laatste was gebeurd, zou het moeilijk voor de aanklager zijn geweest om de Deense uitvinder voor moord aan te klagen. Want: geen lichaam, geen moord.

Het blijft de vraag wat zich precies op de onderzeeboot heeft afgespeeld. Dat moet de komende twaalf rechtszittingen duidelijk worden. De rechter doet op 25 april uitspraak.
Deense wielrenner werd plots wakker in het ziekenhuis met gebroken kaakbeen en hersenschudding
28 Februari, 11:18 Gazet v. Antwerpen

De Deense wielrenner Simon Andreassen, vooral gespecialiseerd in veldrijden en mountainbiken, werd woensdag plots wakker in het ziekenhuis. ?Ik heb geen idee hoe ik hier ben beland, ik weet niets meer?, laat hij op zijn Instagram weten. De Deen heeft een gebroken kaakbeen, een zware hersenschudding en wat schrammen en builen.
Omloop Het Nieuwsblad gaat van start, Hayman is eerste opgever

Met de 73ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad (WorldTour) is zaterdag het nieuwe Belgische wielerseizoen op gang geschoten. 175 renners namen het vertrek aan het ICC in Gent. De finish ligt voor het eerst in Meerbeke op de Halsesteenweg, tot in 2011 de aankomstsite van de Ronde van Vlaanderen.
Deense prins Henrik begraven in Kopenhagen
20 Februari, 16:06 Skynet Buitenland
In de kerk van Christiansborg Slot, in het centrum van Kopenhagen, heeft de Deense koningin Margrethe II afscheid genomen van haar man, prins Henrik. Die overleed vorige dinsdag op 83-jarige leeftijd.


Prins Henrik schopt zelfs tijdens zijn uitvaart tegen tradities van het Deense hof
20 Februari, 11:36 NOS nieuws

Zestig familieleden en notabelen nemen vandaag in besloten kring afscheid van de overleden Deense prins Henrik. De intieme uitvaart van de prins is in het Christiansborg Slot in het centrum van Kopenhagen, de zetel van het Deense parlement.

Henrik, die dement was en het afgelopen jaar verschillende zware kwalen had, overleed dinsdag op 83-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn echtgenoot koningin Margrethe en zijn twee zoons. Zijn oudste zoon Frederik, behalve kroonprins ook IOC-lid, kwam eerder terug van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea om zijn vader te bezoeken.

Geen staatsbegrafenis

Henrik heeft zijn hele leven moeite gehad zich te schikken naar zijn rol binnen de Deense monarchie, en wilde ook geen staatsbegrafenis. Ook breekt hij met de 600 jaar oude traditie van de koninklijke familie om te worden bijgezet in de kathedraal van Roskilde. In plaats daarvan wordt de helft van zijn as in een urn bewaard in de privťtuin van koninklijk paleis Fredensborg Slot, de andere helft wordt uitgestrooid over zee.

Om het Deense volk toch een afscheid van de prins te gunnen, was Henrik afgelopen dagen in een gesloten kist opgebaard in het Christiansborg Slot. 14.000 mensen kwamen langs. Gisteravond mocht een bredere kring van Franse familie hem een laatste groet brengen.

'Verdeenst'

Henrik werd in 1934 in de Franse plaats Talence geboren als Henri Marie Jean Andrť de Laborde de Monpezat. Zijn familie behoorde al eeuwen tot de gegoede burgerij van Frankrijk. Ook droegen zij de adellijke titel van graaf, al wordt sterk betwist of dat rechtmatig is.

Voordat Henri trouwde met Margrethe was hij Frans militair en diplomaat. Behalve dat zijn naam werd 'verdeenst', bekeerde de rooms-katholieke Henri zich voor zijn huwelijk tot de protestantse Deense Volkskerk, waar zijn vrouw het hoofd van is.
Deense regisseur maakt documentaire over Doel en zijn laatste bewoners: ?Zo?n plek had ik nog nooit gezien?
16 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

De Denen weten straks alles over Doel. De documentaire die de Deense regisseur Frederik SÝlberg (38) heeft gemaakt over het dorp dat moet verdwijnen voor de uitbreiding van de Antwerpse haven, gaat in premiŤre op het filmfestival in Kopenhagen. ?Ik was al vaker op verlaten plaatsen, maar nooit eerder zag ik zoiets. Doel is een plek waar leven en dood elkaar vinden.?
Prins Henrik overleden, man van Deense koningin
14 Februari, 09:54 Skynet Buitenland
Prins Henrik, de man van de Deense koningin Margrethe II, is overleden. Hij overleed dinsdagavond op 83-jarige leeftijd in het paleis Fredensborg, ten noorden van Kopenhagen. Dat deelt het Deense koninklijke paleis woensdagochtend mee. Zijn vrouw en hun twee zonen stonden aan zijn zijde.


Deense prins Henrik overleden (83)
14 Februari, 05:24 NOS nieuws

De Deense prins Henrik (83) is overleden. De echtgenoot van koningin Margrethe is gisteravond laat rustig in zijn slaap overleden, heeft het Deense koningshuis bekendgemaakt.

Prins Henrik lag sinds 28 januari in het universiteitsziekenhuis in de hoofdstad, vrijdag verslechterde zijn toestand. Gisteren maakte het hof bekend dat hij was ontslagen uit het ziekenhuis en was overgebracht naar het koninklijk paleis Fredensborg om daar zijn laatste dagen door te brengen.

Zijn oudste zoon Frederik, behalve kroonprins ook IOC-lid, kwam eerder terug van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea om zijn vader te bezoeken. Koningin Margrethe II zei maandag al haar officiŽle verplichtingen af vanwege de gezondheidstoestand van haar man.

Niet naast zijn vrouw

Vorig jaar september maakte het paleis bekend dat de prins aan dementie leed. Sindsdien werd hij bijna niet meer in het openbaar gezien. De laatste tijd werd hij meerdere malen in het ziekenhuis opgenomen, onder meer vanwege een vernauwing van de slagaders. Vorige maand werd Henrik getroffen door een longontsteking, opgelopen tijdens een vakantie in Egypte. Artsen ontdekten toen ook een goedaardige tumor in een longkwab.

Waar de prins wordt begraven, is niet bekend. Vorig jaar maakte het paleis bekend dat hij niet naast zijn vrouw in de grafkerk in Roskilde begraven wil worden, waar leden van de Deense monarchie al eeuwen worden bijgezet. De Deense media schreven toen dat hij zo zijn ongenoegen wilde laten blijken over de beperkte en volgens hem ondergeschikte rol die hij jarenlang in het Deense koningshuis heeft gespeeld.

Vietnam, Algerije en Londen

Henri Marie Jean Andrť Count de Laborde de Monpezat werd geboren op 11 juni 1934 in Frankrijk. De eerste jaren van zijn leven bracht hij door in Vietnam, toen Frans Indo-China, waar zijn vader toezag op de familiebelangen. In 1939 keren ze terug naar Zuid-Frankrijk, naar Cahors.

Henrik studeerde rechten, Chinees en Vietnamees. Tussen 1959 en 1962 diende hij bij de infanterie in Algerije, toen een kolonie van Frankrijk, Daarna werkt hij een paar jaar als secretaris op de Franse ambassade in Londen.

Op 10 juni 1967 trad hij in het huwelijk met Margrethe. In 1968 en 1969 werden hun zonen Frederik en Joachim geboren. Sinds de bruiloft droeg Henrik de titel prins en niet tot zijn tevredenheid. Hij wilde liever koning genoemd worden, maar die titel kreeg hij nooit.

Een ander pijnpunt was zijn toelage. Hij had veelvuldig in interviews geklaagd over de volgens hem gebrekkige financiŽle regeling. Hij kreeg toen in Denemarken de bijnaam "meest prominente gastarbeider van het land". Pas in 1985 kreeg Henrik een permanente toelage, uit de zak van zijn vrouw die in 1972 koningin was geworden.

In 2002 was er opnieuw trammelant toen Henrik zich gepasseerd voelde en hij kwaad naar Zuid-Frankrijk vertrok. Directe aanleiding was een Nieuwjaarsfeest waar zijn zoon Frederik koningin Margrethe verving. Henrik was ervan uitgegaan dat hij de gastheer zou zijn.

In Frankrijk gaf hij een interview waarin hij leeg liep. Om de gemoederen tot bedaren te brengen voegden zijn vrouw en kinderen zich bij hem in Cahors. Na een afkoelingsperiode van een paar weken keerde hij terug naar Denemarken.

In 2015 ontvingen Henrik en zijn vrouw koning Willem-Alexander en MŠxima tijdens een staatsbezoek aan Denemarken. Margrethe is de peettante van Willem-Alexander.
Gezondheidstoestand Deense prins Henrik ernstig verslechterd

De gezondheidstoestand van de Deense prins Henrik is ernstig verslechterd. Dat heeft het Deense koningshuis vrijdag laten weten. Kroonprins Frederik (49), ťťn van zijn zonen, heeft zijn verblijf in Zuid-Korea, waar hij de opening van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang zou bijwonen, onderbroken en is op de weg terug naar huis.
Deense prins Henrik opgenomen in ziekenhuis
29 Januari, 01:48 NOS nieuws

De Deense prins-gemaal Henrik is opgenomen in het ziekenhuis. De reden daarvan is onduidelijk. Het Deense koningshuis heeft niet bekendgemaakt waar de prins last van heeft.

De 83-jarige Henrik was sinds begin deze maand in Egypte. Daar is hij een paar dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis. De prins is inmiddels terug in Denemarken, waar hij verder wordt onderzocht in een ziekenhuis in Kopenhagen.

Henrik is de laatste jaren vaker opgenomen in het ziekenhuis, om verschillende redenen. In september maakte het koningshuis bekend dat de prins lijdt aan dementie. Hij verschijnt daarom niet vaak meer bij openbare optredens.
?Deense uitvinder martelde en misbruikte journaliste Kim Wall voor moord in onderzeeŽr?
23 Januari, 17:24 Gazet v. Antwerpen

De Deense uitvinder Peter Madsen mishandelde en misbruikte de Zweedse journaliste Kim Wall voordat hij haar om het leven bracht in zijn duikboot. Dat blijkt uit de volledige aanklacht tegen de excentriekeling, die dinsdag gepubliceerd werd.
Spanning rond Deense reis Puigdemont
22 Januari, 02:54 NOS nieuws

Een reis naar Denemarken van de afgezette Catalaanse president Puigdemont leidt tot nieuwe spanningen met Spanje. De Spaanse regering wil Puigdemont laten arresteren als hij BelgiŽ verlaat.

Puigdemont is vandaag uitgenodigd voor een debat aan de universiteit van Kopenhagen onder de titel "CataloniŽ en Europa op een tweesprong voor de democratie". Het zou de eerste keer zijn dat hij BelgiŽ verlaat sinds hij eind oktober opdook in het land.

Spanje zegt een Europees arrestatiebevel uit te zullen vaardigen als Puigdemont naar Denemarken reist. Het Spaanse Hooggerechtshof trok een eerder arrestatiebevel voor hem en vier anderen begin december in, omdat de vijf bereidheid hadden getoond te willen terugkeren naar Spanje.

Nieuwe regering

Puigdemont riep op 27 oktober de onafhankelijkheid van CataloniŽ uit. Omdat Madrid hem daarom wil vervolgen wegens rebellie, opruiing en misbruik van publieke gelden, week Puigdemont uit naar Brussel.

Na de onafhankelijkheidsverklaring nam de nationale overheid tijdelijk de macht over in CataloniŽ, om nieuwe verkiezingen te organiseren. Daarbij kwam de partij van Puigdemont opnieuw als grootste uit de bus. Puigdemont wil weer beŽdigd worden als regiopresident, maar loopt het gevaar opgepakt te worden als hij terugkeert.

Madrid wil voor het einde van de maand de nieuwe regering in CataloniŽ rond hebben.
TrentemÝller, MÝ en Agnes Obel maak plaats: dit zijn de nieuwe Deense rijzende sterren
16 Januari, 20:06 Volkskrant
2018 begint pas echt met Eurosonic Noorderslag. Morgen dus. Met dit jaar Deense pop in de hoofdrol. Want de Deense pop staat in bloei. Hoe komt dat? Robert van Gijssel vraagt het na bij drie rijzende sterren in Kopenhagen. Vreemd eigenlijk, dat het Nederlandse popgehoor niet wat vaker wordt afgestemd op wat er zoal uit Denemarken komt overwaaien. Als je de kaart van Europa met een scheef hoofd bek


Puzzelstukjes compleet: zaak tegen Deense uitvinder kan nu ťcht starten
16 Januari, 18:54 NOS nieuws

Uitvinder Peter Madsen was de trots van Denemarken, bekend door zijn zelfgebouwde onderzeeboten en raketten. Vandaag eist het Deense OM levenslang tegen de uitvinder wegens moord op de Zweedse journaliste Kim Wall.

Het OM is ervan overtuigd dat Madsen de Zweedse journaliste Kim Wall vermoordde op de onderzeeboot, het lichaam in stukken zaagde en deze vervolgens in zee gooide om zo bewijsmateriaal te verbergen.

Er is ťťn moment dat bij veel Denen op het netvlies staat gebrand: de Deense onderzeebootbouwer Peter Madsen, zoals altijd gekleed in een groene overal, is net gered op zee nadat zijn zelfgebouwde onderzeeboot Nautilus, 18 meter lang, is gezonken. Vanaf een zeilboot steekt Madsen zijn duim op naar journalisten: "Ik ben okť!"

Met een goudkleurige isolatiedeken in zijn ene hand, een flesje water in de andere, praat Madsen rustig met politieagenten over zijn gezonken onderzeeboot en over de Zweedse journaliste die mee was. Madsen vertelt dat hij de journaliste de avond ervoor heeft afgezet aan de kade. Op weg naar de politieauto praat Madsen bereidwillig met een Deense tv-journalist, die met hem meeloopt: "Hoe gaat het met je?", vraagt de journalist. "Goed, maar ik ben een beetje triest." "Triest?", vraagt de journalist. "Ja, dat is logisch, het was heel ingrijpend om Nautilus te zien zinken."

De journalist vraagt of Madsen de onderzeeboot weer naar boven kan halen en Madsen vertelt met een bezorgd gezicht dat hij dat betwijfelt omdat het een fortuin zal kosten. "Nu wil ik alleen maar mee met deze politieagenten", zegt hij. De goudkleurige reddingsdeken fladdert in de wind, een cameraman valt er bijna over en Madsen verontschuldigt zich beleefd. Weinigen hebben op dat moment een gevoel van onraad bij Peter Madsen.

Het beeld dat de onderzeebootbouwer in die korte tijd heeft neergezet is die van een aardige, gepassioneerde man, die zojuist de Nautlilus, zijn levenswerk, heeft verloren, maar blij is dat hij zelf nog in leven is. Een man die onthutst is door wat hem is overkomen, maar onder alle omstandigheden de rust bewaart.

De dagen daarna komt een heel ander beeld van de beroemde Deense uitvinder naar voren. Dan wordt duidelijk dat Kim Wall vermist wordt. De politie heeft de camerabeelden bekeken van de plek waar Madsen haar zou hebben afgezet. Niet lang daarna verandert Madsen zijn verklaring: er zou een vreselijk ongeluk zijn gebeurd.

Madsen staat op het dek en houdt het zware luik voor de Zweedse journaliste open. Door de golven glipt het luik uit zijn handen en komt het op het hoofd van Wall terecht. Wall stort naar beneden en is op slag dood. Madsen is in paniek en valt uiteindelijk in slaap. Als hij wakker wordt, besluit hij haar een zeemansgraf te geven en haar lichaam in zee te gooien, aldus de nieuwe verklaring van Peter Madsen.

Veranderende verklaringen van Madsen

Als de torso van Kim Wall bij de kust ten zuiden van Kopenhagen aanspoelt, valt ook deze verklaring in duigen. De longen van Wall blijken lek gestoken en de romp is verzwaard met een stuk metaal om te voorkomen dat deze boven zou komen drijven. Aanvankelijk ontkent Madsen dat hij het lichaam zou hebben verminkt. Maar als de politie in de weken daarna de vijf resterende lichaamsdelen vindt, verandert Madsen opnieuw zijn verklaring. Ja, hij heeft het lichaam verminkt en in zee gegooid. Maar Kim Wall zou door een koolmonoxidevergiftiging zijn omgekomen.

De vondst van alle lichaamsdelen van Wall is belangrijk voor familie en naasten, vertelt de Zweedse rechercheur Johan EsbjŲrnsson, die samen met zijn hond Ben deelnam aan de zoektocht op zee. Maar ze zijn ook essentieel in de komende rechtszaak, die op 8 maart begint. "Zoals zo vaak geldt: geen lichaam, geen zaak", aldus EsbjŲrnsson. "Deze puzzelstukjes zijn nodig om de dader te kunnen veroordelen."
Meer dan duizend Deense jongeren vervolgd voor verspreiden seksfilm
15 Januari, 20:06 NOS nieuws

In Denemarken worden meer dan duizend jongeren vervolgd voor het verspreiden van seksvideo's via sociale media. Op de video's zijn 15-jarigen te zien en daarom gaat het om het verspreiden van kinderporno, zegt de politie.

"We nemen de zaak zeer serieus, omdat de gevolgen voor de betrokkenen groot zijn", zegt de onderzoeksleider.

Facebook

De zaak kwam aan het rollen na een melding van Facebook bij de Amerikaanse autoriteiten dat twee seksfilms en een naaktfoto van minderjarigen via Messenger werden gedeeld. Vervolgens kwam het nieuws via Europol bij de Deense politie terecht.

In totaal worden 1004 mensen verdacht. De meesten van hen hebben het materiaal een paar keer gedeeld, maar er zijn ook mensen die dat honderden keren deden.

De verdachten die ouder zijn dan 18 moeten op het bureau komen. Bij verdachten jonger dan 18 heeft de politie de ouders geÔnformeerd.

Waarschuwing

Commissaris Flemming Kjśrside van de internetafdeling van de politie zegt dat de aanklachten moeten worden gezien als een waarschuwing voor andere jongeren.

"Jongeren weten dat het grote gevolgen kan hebben voor een slachtoffer om dit soort materiaal te delen. Maar zij weten misschien niet dat het strafbaar is en dat ze veroordeeld kunnen worden voor het verspreiden van kinderporno", aldus Kjśrside.

Strafblad

Als de jongeren worden veroordeeld, kunnen zij een voorwaardelijke celstraf krijgen van 20 dagen.

Daarnaast krijgen de veroordeelden een aantekening op hun (jeugd)strafblad, waardoor ze 10 jaar lang geen voetbaltrainer kunnen worden en niet mogen werken bij een kleuterschool. Ook kan de aantekening problemen opleveren als zij naar de VS willen reizen.
Deense farmareus laat oog vallen op Ablynx
8 Januari, 07:54 De Tijd
07:12 Een nieuwe week, een nieuw overnamebod in de biotechsector: Novo Nordisk biedt 2,6 miljard euro voor Ablynx. De Aziatische beurzen gaan overwegend hoger.


Deense prinses doet opvallende ontboezeming: "Ik was soms eenzaam"
29 December 2017, 11:36 Gazet v. Antwerpen
Toen de Australische Mary Elisabeth Donaldson bij haar prins Frederik in Denemarken ging wonen, voelde ze zich in het begin bijzonder eenzaam. In een interview vertelt ze voor het eerst over de lastige periode in haar leven.


Deense dealer met duizend joints ziet politieauto aan voor taxi
23 December 2017, 15:00 NOS nieuws

De politie in de Deense hoofdstad Kopenhagen heeft een drugsdealer eenvoudig kunnen arresteren. De man was in de veronderstelling dat hij een taxi aanhield, maar opende de portier van een politieauto en ging op de achterbank zitten.

De agenten hielden hem aan en kwamen er bij het fouilleren achter dat hij zo'n duizend joints bij zich had.

De dealer was ingestapt in de vrijstad Christiania, een enclave waar de politie geregeld invallen doet en drugs vindt. "De agenten zijn blij dat hij bij hen is ingestapt", laat de politie weten.

De enclave werd in 1971 opgericht door hippies die een oud militair terrein kraakten. Sinds eind jaren 70 wordt de vrijstad min of meer gedoogd.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be