NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Deel


Brokstuk van KLM-vliegtuig valt op rijdende auto in Japan

Een Boeing 777 van KLM, onderweg van Japan naar Amsterdam, heeft kort na het opstijgen een rompdeel verloren. Het stuk kwam terecht op een auto in Japan. Volgens de luchtvaartmaatschappij en het Japanse ministerie van Transport is niemand gewond geraakt.
Een deel van de Antwerpse bevolking viert vandaag en morgen nieuwjaar
Donderdag, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Het Joods nieuwjaarsfeest, Rosj Hasjana, is gisteravond begonnen. Het feest duurt nog tot vrijdagavond. In tegenstelling tot wat de meesten onder ons kennen als een nieuwjaarsfeest, met veel toeters en bellen, is het voor de Joodse gemeenschap vooral een periode van bezinning. Er wordt wel veel lekkers gegeten met de familie, maar ook de synagoge wordt druk bezocht om te bidden. Zo start voor de zowat 20 000 Joden in Antwerpen nu het jaar 5778.
Google neemt voor ruim miljard dollar deel HTC over
Donderdag, 10:00 NOS nieuws

Google neemt een deel van HTC over voor 1,1 miljard dollar (omgerekend 925 miljoen euro). De Taiwanese smartphonemaker behoudt de merknaam HTC.

Google 'koopt' met deze overname kennis, in de vorm van 2000 extra medewerkers waarvan een deel nu al bij Google is gedetacheerd. Ook krijgt het bedrijf hiermee recht op het gebruik van intellectuele eigendommen van HTC.

De zoekgigant lanceerde vorig jaar een nieuwe smartphone-lijn, de Pixel, en wil daar meer in investeren. Begin volgende maand wordt een nieuwe versie van deze telefoon verwacht.

Zelf ontwikkelen

Het bedrijf maakt al jaren zijn eigen telefoon, dat model zou moeten staan voor andere telefoonmakers die werken met Android. Maar de smartphones van Google zijn nooit echt populair geworden. De Android-wereld wordt gedomineerd door bedrijven als Samsung, LG en Huawei.

De vorig jaar geïntroduceerde Pixel-serie moet dat veranderen. Google trok het complete ontwikkelproces naar zich toe, in de hoop zijn eigen ideale telefoon te maken. De Pixel werd goed ontvangen, maar had nauwelijks impact op de markt.

De overname van HTC is opvallend. Google kocht in 2011 Motorola voor 12,5 miljard dollar. De ervaring die dat bedrijf meebracht had zich moeten vertalen in nieuwe hardware. Maar het liep anders, drie jaar later besloot de internetgigant Motorola alweer te koop te zetten. Lenovo kocht het voor fors minder geld, namelijk 2,9 miljard dollar.

Nieuwe zak geld

Voor HTC betekent de overname een nieuwe zak geld. Het bedrijf was in de beginjaren van Android heel succesvol, maar werd ingehaald door merken als Samsung en worstelt tegenwoordig met het verkopen van smartphones.

Het Taiwanese bedrijf is inmiddels zo klein geworden, dat het niet meer apart door onderzoeksbureau IDC wordt genoemd in zijn kwartaal-onderzoeken. Dat betekent dat het aandeel kleiner is dan 5,5 procent. Samsungs aandeel is 23,3 procent.

Het is volgens Bloomberg onduidelijk wat de overname betekent voor de toekomst van HTC. De handel in het aandeel is gisteren stilgelegd en de waarde is sinds begin dit jaar 12 procent gedaald. De verwachting is dat HTC meer zal focussen op de ontwikkeling van zijn virtualrealitybril. Het bedrijf belooft daarnaast ook smartphones te blijven maken.
Google neemt deel HTC over voor 1,1 miljard dollar
Donderdag, 07:42 Tweakers
Google neemt een deel van HTC over. De Taiwanese smartphonemaker blijft smartphones maken, ondanks dat een deel van het personeel overgaat. De gedeeltelijke overname geeft HTC naar eigen zeggen financiële ruimte.


Grootste deel vluchten Schiphol vertraagd door de mist
Dinsdag, 15:30 NOS nieuws

Een groot aantal vluchten vanaf Schiphol heeft vertraging. De dichte mist in de ochtend leidde ertoe dat de luchthaven kampte met een "verstoorde operatie". Op het aankomst- en vertrekschema van de luchthaven staan tot aan de avond vooral vertraagde vluchten.

Schiphol kan geen aantallen noemen, maar bevestigt dat het gaat om het merendeel van de vluchten. Er komen dit etmaal zo'n 200.000 reizigers op het vliegveld, maar exacte cijfers over het aantal mensen dat met de vertragingen te maken krijgt heeft Schiphol niet.

Beperkt zicht

Het weerstation in De Bilt meldde de hele nacht zeer beperkt zicht door de mist, die vanaf 8.00 uur langzaam wegtrok.

Vanaf 0.00 uur vannacht liep een groot deel van de vluchten daardoor vertraging op. Door een kettingreactie is nu nog steeds een groot aantal vluchten vertraagd. Als er eenmaal vertraging is, loop je dat niet binnen een paar uurtjes weer in, verklaart een woordvoerder. "Vliegtuigen kunnen niet ineens sneller gaan vliegen."

Vertraging nog niet voorbij

Het schema toont in ieder geval tot vanavond 20.00 uur een groot aantal vertragingen. "De operatie komt heel langzaam weer op gang", zegt een woordvoerder. Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of de website van Schiphol te raadplegen voor een update.
Jamie Lee Curtis keert terug in laatste deel Halloween-filmreeks
18 September, 14:24 Skynet
Jamie Lee Curtis zal voor de laatste keer de rol van Laurie Strode op zich nemen in het laatste deel van de Halloween-filmreeks. Dat meldt The Hollywood Reporter, zo weet Nu.nl.


177 ploegen nemen deel aan business triatlon
16 September, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Aan de Eglegemvijver in Hombeek (Mechelen) is zaterdag omstreeks 15u de Business Trio Triathlon van start gegaan. 177 ploegen nemen er aan deel.
Deel wereld in de ban van mysterieus miljardenbedrijf
15 September, 19:12 De Tijd
18:38 Eén van de waardevolste ondernemingen van Europa, althans op papier, is zo goed als een lege doos. En heeft nog geen product. Het is zelfs niet helemaal duidelijk wat de plannen zijn van Yupido, zoals...


Gewonden na explosie in metro Londen
15 September, 10:24 NOS nieuws

Bij een kleine explosie in de Londense metro zijn meerdere gewonden gevallen, melden Britse media. Er zou een emmer in een plastic tas zijn ontploft in een treinstel op het drukke station Parsons Green in het zuidwesten van de stad.

Er zijn mensen met brandwonden in het gezicht. De politie onderzoekt wat er in de emmer zat. De explosievenopruimingsdienst is ter plaatse. Volgens ooggetuigen zijn er ook gewonden gevallen bij de paniek die na de knal ontstond.

Alleen op het getroffen deel van de lijn, tussen Earl's Court en Wimbledon, ligt de metro eruit. De metrolijn is verder nog in gebruik.
Hyundai start auto deel-project
14 September, 19:42 Autozine
Hyundai lanceert op 5 oktober 2017 een autodeelproject in Amsterdam: IONIQ Car Sharing. Speciaal hiervoor worden honderd puur elektrisch aangedreven Hyundais IONIQ ingezet. Iedereen kan gebruikmaken van deze duurzame auto en zich daarmee efficient en emissievrij door grootstedelijk Amsterdam bewegen. De Hyundai IONIQ Electric heeft een actieradius van 280 kilometer (NEDC) en biedt ruimte aan vijf personen en hun bagage.


Gent sluit deel van stadhuis af door instabiele schoorsteen
12 September, 17:36 Skynet Belgie
In Gent is een deel van het stadhuis dinsdag afgesloten omdat een schoorsteen boven de Collegezaal instabiliteit vertoont. Dat meldt het Gentse stadsbestuur. Ook een deel van de straat wordt afgezet wegens gevaar voor vallende brokstukken.


Beroepsrechter schrapt groot deel van KPN's boetes voor benadelen concurrenten
12 September, 13:06 Tweakers
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft een groot deel van de boetes die de ACM in 2014 oplegde aan KPN geschrapt. Het gaat om het deel van de boetes voor een overtreding van verplichtingen uit ACM's marktanalysebesluit uit 2008.


Touring: ?Vier op de tien Belgen nemen deel aan Autoloze Zondag?
12 September, 07:36 Gazet v. Antwerpen

Vier op de tien deelnemers aan een enquête in opdracht van mobiliteitsorganisatie Touring nemen (wellicht) deel aan de Autoloze Zondag. Al zijn de deelnemers aan die enquête wel verdeeld over het nut ervan. Terwijl een op de drie het een ?nuttig en sensibiliserend? initiatief vindt, noemt ruim een op de vier het simpelweg ?nutteloos?.
"Deel van CIA-dossier over moord op Kennedy en Lee Harvey Oswald spoorloos"
11 September, 14:01 Skynet
In principe zullen alle gegevens die de Amerikaanse regering bezit omtrent de moord op president John Fitzgerald Kennedy en zijn veronderstelde moordenaar Lee Harvey Oswald eind oktober publiek worden. Maar wellicht niet één volume van bestanden die de inlichtingendiensten CIA heeft, want dit is spoorloos, zo heeft salon.com gemeld.


Aanslagen Catalonië - Zestienduizend mensen nemen deel aan mars tegen terreur in Cambrils
26 Augustus, 04:25 Skynet
In Cambrils, de badplaats in Catalonië waar een vorige week een vrouw werd gedood bij een terreuraanval, zijn vrijdag 16.000 mensen op straat gekomen om deel te nemen aan een mars tegen terreur. Dat meldt de politie. Bij een aanslag in Barcelona enkele uren voor die van Cambrils, kwamen ook nog eens 13 mensen om het leven.


?Dit was Radio Minerva? (deel 1)
19 Augustus, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Onze zomerreeks ?Grijsgedraaid: Het leven zoals het is bij Radio Minerva? sluiten we af met twee compilatie-afleveringen. Daarin de meest aangrijpende en ook grappigste momenten nog eens op een rij. In deze eerste compilatie herbeleven we de bingo-namiddagen met de harstvriendinnen Irène en Maria. En ontmoeten we ook Jeannine en Eddy, die elkaar doodgraag zien en het beste moeten maken van de alzheimer van Jeannine. In de studio op het Sint-Annastrand herbeleven we enkele leuke momenten.
Deel park afgesloten door werken aan Café Capital
19 Augustus, 00:36 Gazet v. Antwerpen

In het Stadspark is de werfzone rond het vroegere Café Capital en het paviljoen van de Groendienst ingericht. Dat zorgt ervoor dat tussen de speeltuin aan de Quinten Matsijslei en de ingang van het park aan de Rubenslei een deel van het park is afgesloten. De wandelpaden zijn niet toegankelijk.
Ook deel van Story Remix komt niet naar Windows 10 Fall Creators Update
18 Augustus, 12:54 Techzine
Na de tijdlijn-feature waarover we eerder al meldden dat deze niet naar de Fall Creators Update van Windows 10 gaat komen, heeft Microsoft nu laten weten dat ook Story Remix niet volledig beschikbaar zal zijn. Story Remix maakt gebruik van machine learning en AI om volledig zelfstandig ‘remixen’ te maken van datgene wat je hebt […]


Aanslagen Catalonië - Derde persoon opgepakt in verband met aanslagen
18 Augustus, 09:06 Skynet
De Spaanse politie heeft een derde persoon opgepakt in verband met de aanslagen van gisterenavond en afgelopen nacht in Barcelona en Cambrils. Dat meldt de Spaanse krant El Pais en bevestigt de Mossos d'Esquadra ook op Twitter.


Pijn, verdriet, tegenslag, stress, geluk, voldoening. Dat deel allemaal met je teamgenoten
18 Augustus, 03:48 Volkskrant
Zaterdag begint Adam Hansen aan de Vuelta, zijn negentiende grote ronde op rij. Drie weken pijn, verdriet, stress en geluk. Verbijsterd stond Adam Hansen onlangs met de telefoon in zijn hand. De 36-jarige Australische wielrenner, recordhouder onafgebroken grote rondes rijden, had zojuist te horen gekregen dat hij niet was geselecteerd voor de Ronde van Spanje. 'Eh, oké', had hij van pure verbazing

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be