NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Deel


Eerste deel parking Bruul opent voor feestdagen
Gisteren, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De nieuwe parking Bruul aan de Mechelse vesten opent op vrijdag 15 december de deuren voor het publiek. In een eerste fase zijn er 130 parkeerplaatsen beschikbaar.
Deel van Mechelen zonder stroom na panne
Zondag, 10:36 Gazet v. Antwerpen

Een gedeelte van Mechelen is zondagavond getroffen door een stroompanne. Dat meldt de politie zone Mechelen-Willebroek.
Fernando Alonso neemt met Toyota deel aan WEC-rookietest in Bahrein
Er waren al enige tijd geruchten en nu is het ook officieel, F1-piloot Fernando Alonso neemt vandaag in Bahrein samen met Toyota deel aan de WEC-rookietest.


Bahrein: Eindelijk officieel: Fernando Alonso neemt deel aan rookie test
Zaterdag, 22:18 Autosport
Fernando Alonso maakte vandaag (zaterdag) zijn opwachting in de paddock ťn op de startgrid van de FIA WEC 6 Hours of Bahrain. Daarmee is het eindelijk officieel dat de Spanjaard morgen aan de start zal staan van de rookie test, zoals we eerder al berichtten. Hij zal de Toyota TS050 Hybrid aan de tand voelen met het oog op de 24 Heures du Mans, die de tweevoudige F1-wereldkampioen nog op zijn verlanglijstje heeft staan.


Brussel: KBC en de ondankbare belegger, deel II
16 November, 13:00 De Tijd
12:46 De Bel20 boekt voor het eerst in acht beursdagen winst, ondanks een koerdaling bij zwaargewicht KBC.


Toshiba verkoopt laatste deel tv-divisie aan Hisense
15 November, 12:54 Tweakers
Toshiba heeft zijn tv-divisie Toshiba Visual Solutions verkocht aan het Chinese elektronicabedrijf Hisense Electric. Met de verkoop van het verlieslijdende onderdeel haalt het in zwaar weer verkerende Toshiba 96 miljoen euro op.


Deel internationale 'rulings' nooit langs speciaal team Belastingdienst
11 November, 12:54 NOS nieuws

Een deel van de afspraken tussen de Belastingdienst en internationaal opererende bedrijven zijn goedgekeurd zonder ooit te zijn gezien door het speciale team van de Belastingdienst voor afspraken met het internationale bedrijfsleven. Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt volgens Trouw dat van de 4000 deals er maar 3200 door het team zijn goedgekeurd.

Deze week kondigde het kabinet aan te gaan onderzoeken of bij ruim 4000 belastingdeals de juiste procedures zijn gevolgd. Het gaat om zogeheten 'rulings' die de Belastingdienst maakt met bedrijven en organisaties, zodat zij vooraf weten hoeveel belasting ze in Nederland moeten betalen.

Het betekent niet dat de overige 800 deals langs het speciale team hadden moeten gaan. Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst bestaan er ook afspraken met internationale bedrijven, waarop deze procedure niet van toepassing is.

Procter & Gamble

Om te voorkomen dat bedrijven over de gemaakte winst van meerdere landen een belastingaanslag krijgen, heeft Nederland met allerlei landen afspraken gemaakt over welke geldstromen onder welke belastingafspraak vallen. Het ruling-team van zo'n tachtig man in Rotterdam beslist uiteindelijk of de constructie volgens de regels is.

Uit de Paradise Papers, onder andere in handen van Trouw en FD, kwam al eerder naar voren dat de Belastingdienst fouten heeft gemaakt bij een miljoenendeal met het Amerikaanse bedrijf Procter & Gamble. De multinational sluisde geld via Nederland door naar de Kaaimaneilanden.

Een lokale belastinginspecteur in Rotterdam gaf in zijn eentje toestemming voor die deal, terwijl hij dat had moeten voorleggen aan het speciaal team van de fiscus.
Flat onbewoonbaar na brand

In een gebouw van drie verdiepingen aan de Lange Batterijstraat heeft een keukenbrand op de tweede verdieping even voor wat ophef gezorgd.
Nieuw deel JFK-documenten openbaar gemaakt
10 November, 09:12 NOS nieuws

In de Verenigde Staten zijn ruim 13.000 dossiers over de moord op president Kennedy openbaar gemaakt. Het is de vierde keer in een paar maanden dat er documenten zijn vrijgegeven, maar niet eerder waren het er zo veel. Er zijn dossiers bij die honderden pagina's bevatten.

In totaal bestaat het archief over de moord op JFK in 1963 uit zo'n vijf miljoen pagina's aan documenten. Het grootste deel daarvan is al jaren openbaar, zij het in gecensureerde vorm: omwille van de nationale veiligheid hielden de FBI en de CIA bijvoorbeeld bepaalde namen geheim.

In oktober 1992 bepaalde president Bush dat 25 jaar later alle documenten zo veel mogelijk ongecensureerd zouden moeten worden vrijgegeven. Afgelopen zomer is het Nationale Archief daarmee begonnen. De 13.213 dossiers die nu openbaar zijn gemaakt, waren grotendeels eerder al vrijgegeven, maar bepaalde delen die toen onleesbaar waren zijn nu niet meer zwartgelakt.

Gevaar

Het staat nog niet vast dat alle documenten volledig ongecensureerd openbaar worden. President Trump heeft de veiligheidsdiensten opdracht gegeven om te bekijken in welke gevallen er een gevaar is voor de openbare veiligheid. Daarvoor hebben ze tot medio maart de tijd.

De vorige keren dat documenten werden vrijgegeven, leverden geen opzienbarende onthullingen op over de moord, die al jaren is omgeven door complottheorieŽn. Ook nu lijkt dat niet het geval, schrijft The Washington Post.

Wel is er een document waarin de Cubaanse leider Castro zegt dat de Amerikaanse autoriteiten hun eigen president hebben laten vermoorden door Lee Harvey Oswald. Verder blijkt uit een memo dat de Cambodjaanse regering de eigen bevolking opriep om de moord op JFK toe te juichen.
Zo wordt de camera in veel Idfa-docu's deel van het verhaal
10 November, 02:24 Volkskrant
Jaarlijks besteedt het Idfa extra aandacht aan een documentaire discipline. Dit jaar: de camera. De Volkskrant weegt drie dierbare varianten van de in de loop der tijd zelfbewust geworden camera. Op een breed uitwaaierend festival als Idfa vind je zowel groots opgezette canvassen als intieme huiskamertaferelen. Wiebelige shots naast strakke kaders. Maar welke stijl ook gekozen wordt, hoezeer de ca


CitroŽn Museum verkoopt deel van de collectie
9 November, 21:18 AutoBlog
En daar zitten best wel wat interessante auto’s bij. Op 10 december wordt er een deel van de collectie van het CitroŽn museum geveild. Naast het eerder samenvoegen van de concerns Peugeot en CitroŽn tot het PSA concern, maakt men nu ook de stap om de musea van beide merken onder ťťn dak te brengen. […]


Oud-topsporter Robert de Wit: 'Na topsport sterft een deel van je af'
6 November, 02:24 Volkskrant
Welk pad bewandelden voormalige olympiŽrs na hun topsportcarriŤre? Deze week: Robert de Wit (55) was bobsleeŽr op de Olympische Winterspelen van 1994. Als tienkamper had hij al twee Olympische Zomerspelen achter zijn naam staan. Nu is hij eigenaar van een bedrijf in systeembeheer. 'Als tienkamper ervoer ik veel druk. Er kon zo veel misgaan op die verschillende onderdelen. Dat risico lag bij bobsle


Antwerpse rapper neemt deel aan gevaarlijke trouwstoet op E34 in Zwijndrecht
4 November, 14:18 Gazet v. Antwerpen

Een trouwstoet veroorzaakte vrijdag heel wat overlast op de E34 ter hoogte van Zwijndrecht. Mannen stapten uit hun wagens, die ze op de berm en langs de kant van de weg parkeerden en dansten erop los. Onder hen ook de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani. Niet meteen een wereldberoemde rapper, maar vooral online heel populair.
Puigdemont: 'Geen probleem om deel te nemen aan verkiezing vanuit buitenland'
3 November, 19:06 De Tijd
18:51 De afgezette Catalaanse premier, Carles Puigdemont, sluit niet uit dat hij op 21 december deelneemt aan de vervroegde verkiezingen in zijn regio, zelfs vanuit het buitenland. Dat zegt hij in een gespr...


Frankrijk verkoopt deel belang in Renault
2 November, 19:42 De Tijd
19:36 De Franse staat verkoopt een belang van bijna 5 procent in automaker Renault. Het gaat om 14 miljoen aandelen met een waarde van 1,4 miljard euro.


Beaulieu-telg schuift deel vermogen door naar zijn vier kinderen
2 November, 01:24 De Tijd
01:06 Beaulieu-telg Jan De Clerck, die de chemie- en investeringsgroep Domo succesvol uitbouwde, staat een deel van zijn vermogen af aan zijn vier kinderen. Zij kunnen rekenen op meerdere tientallen miljoen...


Groot deel leerlingen ROC Zadkine Rotterdam volgt lessen niet
31 Oktober, 09:18 NOS nieuws

Het merendeel van de leerlingen op een afdeling van het ROC Zadkine in Rotterdam volgt de lessen in het rooster niet. Verzuim wordt op de mbo-school vrijwel niet geregistreerd. Leerlingen die niet of nauwelijks op school zijn geweest, haalden toch hun diploma, blijkt uit onderzoek van RTV Rijnmond en de NOS.

Medewerkers vertellen dat alle mbo-scholieren op de opleiding logistiek van het ROC Zadkine aan het begin van de dag als aanwezig worden aangemeld, ook al is dagelijks gemiddeld meer dan de helft van de 700 leerlingen absent. Leerlingen worden ook niet geÔnformeerd over wijzigingen in het lesrooster.

De Onderwijsinspectie constateert in een rapport dat de aanwezigheidsregistratie op de locatie aan de Aluminiumstraat niet deugt en niet betrouwbaar is. Het veelvuldig verzuim leidt volgens de inspectie tot een ernstige situatie met een groot risico op uitval van kwetsbare studenten.

Meewerken aan fraude

Ook in juni kwam de opleiding logistiek van het ROC Zadkine al negatief in het nieuws. Toen bleek dat docenten actief meewerkten aan fraude met tentamens. Zij benaderden spijbelende leerlingen om toch tentamens te maken en gaven hun de vragen en antwoorden van de toetsen.

Naar aanleiding van dit nieuws werden drie werknemers geschorst en tientallen tentamens ongeldig verklaard. Toch is de situatie op de school de afgelopen maanden nauwelijks verbeterd.

De medewerkers vertellen dat zij de problemen met de aanwezigheidsregistratie hebben gemeld bij hun leidinggevenden. Die zouden niets met de klachten hebben gedaan. Het ROC Zadkine zegt dat inmiddels nieuwe leidinggevenden zijn aangesteld op de locatie.
'Rusland dreigt met sluiten luchtruim voor Nederlandse maatschappijen'
31 Oktober, 06:18 NOS nieuws

Rusland dreigt met sluiting van het luchtruim voor Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. Dat schrijft De Telegraaf. Aanleiding is het intrekken door Schiphol van landingsrechten van de Russische vrachtmaatschappij ABC.

De luchthaven moet rechten intrekken omdat sneller dan verwacht het maximum aantal vliegbewegingen wordt bereikt. ABC wilde hier juist uitbreiden.

De Russen hebben Nederland tot zaterdag gegeven om het probleem met landingsrechten op te lossen. Een woordvoerder van ABC zegt in de krant dat er nu hoog overleg is tussen Den Haag en Moskou over deze kwestie. De woordvoerder van minister Van Nieuwenhuizen wil de ruzie met de Russen bevestigen noch ontkennen.

KLM dupe

Als de Russen daadwerkelijk het luchtruim sluiten, treft dat vooral KLM. De maatschappij kan dan niet meer landen in Sint-Petersburg en Moskou en moet drie tot vijf uur langer vliegen naar bestemmingen in Japan, China en Zuid-Korea.

Omvliegen kost KLM volgens De Telegraaf 350 ŗ 500 euro per passagier extra.
Elk jaar nemen meer mensen deel aan de campagne "1 dag niet"
27 Oktober, 09:48 Skynet Belgie
Vrijdag organiseert de federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken de nationale actie tegen woninginbraken: "1 dag niet". De campagne wil burgers bewust maken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraken. "In 2014 waren er 347 lokale initiatieven, in 2015 al 583 en in 2016 zelfs al 677", zegt Leen Cortebeeck van AD Veiligheid bij Binnenlandse Zaken aan Belga. "We zijn zeer blij, dat er een stijgende lijn zit in het aantal deelnemende politiezones, buurtinformatienetwerken en dergelijke."

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be