NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Deel


Grondwerken deel twee randweg gestart
Vandaag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Het traject van de randweg in Baarle wordt meer en meer zichtbaar in het landschap. De volgende maanden situeren de werken zich tussen de Alphenseweg en Nijhoven.
ACV tevreden over staking bij De Lijn: ?Meer dan 90 procent van werknemers nam deel aan?

Meer dan 90 procent van de werknemers bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn heeft vrijdag deelgenomen aan de staking (exclusief de mensen die bij onderaannemers aan de slag zijn). Dat zegt ACV Openbare Diensten. De vakbond roept op tot dialoog en zegt op 21 februari opnieuw te gaan onderhandelen. Tijdens die onderhandelingen zullen er geen acties meer volgen die de reiziger kunnen treffen, mits op korte termijn resultaten geboekt worden, belooft de christelijke vakbond, die de andere vakbonden oproept ?om hetzelfde te doen?.
2K Games ontslaat groot deel personeel Mafia III-ontwikkelaar Hangar 13
Vrijdag, 11:30 Tweakers
2K Games grijpt stevig in bij Hangar 13, de studio die in 2016 Mafia III afleverde. De uitgever ontslaat een groot deel van het personeel, hoewel niet bekend is om hoeveel medewerkers het gaat. De studio werkt nog niet aan een nieuwe game.


Deel van muur ingestort
Donderdag, 15:00 Gazet v. Antwerpen

In de Bexstraat, in de buurt van het Stadspark in Antwerpen, is woensdagnacht een deel van een muur ingestort. Het ging om een uit cellenbetonblokken opgetrokken muur die voor de blinde wachtgevel gebouwd was.
Gladheid op de weg in deel Nederland door sneeuw
Donderdag, 07:12 NOS nieuws

Het verkeer in vooral het noorden en oosten van het land heeft last van gladheid. De afgelopen nacht zijn daar enkele centimeters sneeuw gevallen.

Het KNMI heeft voor Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland code geel afgekondigd. De winterse buien trekken de komende uren het land uit, waarna het vanuit het westen opklaart.

Op de A28 gebeurde door de gladheid een ongeluk met een vrachtwagen. Bij Ommen staat daardoor in de richting van Zwolle 8 kilometer file. De ANWB adviseert automobilisten die vanuit Groningen naar het zuiden willen om vanaf knooppunt Heerenveen om te rijden via Emmeloord (A7, A6).
Save A Train: groot deel van Europa boekbaar vanaf 15 maart
12 Februari, 16:30 Emerce
Vanaf 15 maart breidt Save a Train na ItaliŽ uit met boekingen voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, BelgiŽ en Frankrijk. De IsraŽlische startup heeft een Europees kantoor in Nederland en wil van hieruit Europa veroveren.


Tientallen mensen met groene vingers kunnen deel van moestuinpark huren
9 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Aan de Boshoek in Boechout opent zaterdag het moestuinpark Tuinhier Boshoek. Het is een privť-initiatief van tuinaannemer Kevin D?Hondt.
Ook ACV neemt deel aan gevangenisstaking
8 Februari, 15:54 Skynet
Ook de christelijke vakbond ACV neemt deel aan de 32 urenstaking in de gevangenissen, die vanavond om 22 uur start. Dat werd vernomen van vakbondssecretaris Filip Dudal. De voornaamste reden is dat het voorstel dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) aan de bonden overmaakte niet ondertekend werd door minister van Begroting Sophie WilmŤs (MR).


Deel proffen en studenten boycot vrouwelijke rector
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

De universiteit Gent krijgt zeker geen vrouwelijke rector. Gisteren boycotte een deel van de proffen en studenten het door Vlaanderen opgelegde kiessysteem door weg te blijven bij een cruciale stemronde. Daardoor wordt de vice-rector een vrouw: Anne De Paepe, maar gaat de hoogste post van rector naar een man: Freddy Mortier.
Herontdekt deel Berlijnse Muur krijgt bescherming
5 Februari, 14:24 NOS nieuws

Berlijn geeft een recent teruggevonden deel van de Berlijnse Muur een beschermde status. Zo moet voorkomen worden dat dagjesmensen de bakstenen muur van 80 meter lang beschadigen.

Amateurhistoricus Christian Bormann vond het bouwwerk al 18 jaar geleden op een braakliggend terrein achter tramstation SchŲnholz. Uit angst dat een grote toeloop tot beschadigingen zou leiden, hield hij zijn ontdekking lange tijd geheim, maar omdat de elementen het bouwsel aantasten, maakte hij het toch openbaar.

Het muurtje werd in de eerste weken van de scheiding tussen Oost- en West-Berlijn provisorisch opgetrokken uit baksteen, niet de iconische betonplaten die later zouden volgen. Erbovenop werden staketsels met prikkeldraad geplaatst. Het is de enige plek in Berlijn waar deze oorspronkelijke bouw nog is te zien.

10315 dagen

Het muurtje raakte in de vergetelheid bij een grenscorrectie, waardoor deze strook in West-Berlijn kwam te liggen. Terwijl na Die Wende in 1989 elders in Berlijn de Muur moest wijken of juist een toeristische trekpleister werd, verpauperde dit gedeelte.

De bekendmaking dat de oermuur wordt beschermd komt op een bijzondere dag: na vandaag is het langer geleden dat de muur gestaan heeft dan dat hij stond. Op 13 augustus 1961 werd er begonnen met de aanleg ervan, 28 jaar, 2 maanden en 26 dagen later viel de "antifaschistischen Schutzwall". Sinds dat moment op 9 november 1989 zijn er weer 10315 dagen verstreken.

Het communistische Oost-Duitsland liet de Muur indertijd optrekken om te voorkomen dat inwoners massaal naar het Westen zouden trekken. Zeker 140 mensen kwamen in de loop der jaren om bij vluchtpogingen.
Tweehonderd belangrijkste Belgische artiesten nemen deel aan jubileum-expositie NICC
2 Februari, 01:12 Gazet v. Antwerpen

In de leegstaande school in de Bouwmeesterstraat in Antwerpen opent vanavond een expo met alle belangrijke namen van de Belgische kunst. Kunstenaarsvereniging NICC viert daarmee haar twintigjarig bestaan.
Samsung schrijft belangrijk deel omzetstijging toe aan geheugenchips
31 Januari, 10:54 Tweakers
Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt dat een groot deel van zijn omzet in het laatste kwartaal van 2017 afkomstig is uit de verkoop van dram en nand. Het boekte afgelopen jaar een recordwinst.


Deel van adellijk domein wordt vakantiehuisje: ?Overnachten kan voortaan in schildersatelier?
30 Januari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Gedeputeerden Luk Lemmens (N-VA) en Jan De Haes (N-VA) klommen vanmiddag op de stelling rond het vroegere schildersatelier op het kasteeldomein d'Ursel in Hingene. Ze plaatsten er een van de pieken op het dak van het gebouw dat in volle restauratie is en vanaf het najaar als vakantiehuis wordt uitgebaat.
Nederlandse regering maakt deel van tapstatistieken AIVD en MIVD openbaar
30 Januari, 13:54 Tweakers
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en minister Bijleveld van Defensie hebben besloten om de tapstatistieken van de AIVD en MIVD voortaan elk jaar openbaar te maken. In maart volgt de publicatie van de tapgegevens van de afgelopen jaren.


F1-piloot Fernando Alonso neemt deel aan 24u van Le Mans
De kogel is door de kerk Fernando Alonso staat dit jaar met Toyota aan de start van de 24 uren van Le Mans, zo meldt de Japanse autobouwer op zijn website.


TomTom geeft deel Start-navigatiekastjes geen updates meer
30 Januari, 13:18 Tweakers
TomTom heeft de lijst van navigatieproducten die niet langer ondersteund worden uitgebreid met enkele modellen uit de Start-serie. De apparaten krijgen hierdoor geen nieuwe plattegronden meer. Volgens TomTom is de hardware te traag.


Deal van Google om deel HTC over te nemen is rond
30 Januari, 07:54 Tweakers
De deal tussen Google en HTC, waarbij de zoekgigant een deel van de Taiwanese smartphonemaker overneemt, is afgerond. Dat meldt Google. Daardoor krijgt het Amerikaanse bedrijf er een paar duizend medewerkers van HTC's r&d-afdeling bij.


Welke F1-bekenden nemen deel aan de 24u van Daytona?
27 Januari, 18:36 Gazet v. Antwerpen
Fernando Alonso zal dit weekend aan de start staan van de 24 uren van Daytona maar hij is niet de enige rijder die banden heeft met de Formule 1. Wij zochten uit welke oude of nieuwe bekenden uit de F1 we zullen terugvinden op de grid op 27 januari.


Groot deel Kijkshop-winkels gaat zaterdag open voor executieverkoop
26 Januari, 16:18 Tweakers
Vijftig van de 62 Kijkshop-filialen openen zaterdag weer de deuren voor een executieverkoop. Werknemers van het hoofdkantoor in Zaltbommel kunnen voorlopig ook weer aan de slag. Er zouden diverse partijen interesse hebben in de failliete keten.


Transfer van Nicolae Stanciu eindelijk helemaal rond: Anderlecht recupereert slechts deel van recordtransfer
23 Januari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

De transfer van Nicolae Stanciu van Anderlecht naar Sparta Praag is eindelijk afgerond. De Roemeen tekende in Praag een contract tot medio 2021. Een transfersom werd niet officieel meegedeeld, maar zou zo?n 4 miljoen euro bedragen. Anderlecht verliest dus 4 miljoen op zijn recordtransfer, Stanciu wordt de duurste inkomende transfer ooit in TsjechiŽ.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be