NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
December

2News.be / Trefwoorden / December

ASIT-kas was eind december bijna leeg
12 Februari, 09:00 De Tijd
08:30 De revisoren van het biotechbedrijf laten nu al weten dat er bij de definitieve cijfers in april een 'aanvullende verklaring' komt, die waarschuwt dat het voorbestaan niet gegarandeerd is.


Waakhond onderzoekt trage bezorging post in december
7 Februari, 18:36 NOS nieuws

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken wil dat PostNL lering trekt uit de vertraging van de postbezorging eind vorig jaar. Er waren in december veel klachten over late bezorging, ook van 'gewone' post, en VVD en D66 in de Tweede Kamer stelden daar kritische vragen over.

Keijzer antwoordt dat de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoek doet en ook kijkt of wettelijke normen zijn overschreden.

Ze ziet zelf geen aanleiding om nu in actie te komen en wijst erop dat de ACM bekijkt of de problemen structureel zijn. Nadere eisen stellen aan de bezorging vindt ze nu niet nodig.

De staatssecretaris schrijft dat PostNL in eerdere jaren wel in staat was de piek in december zonder noemenswaardige problemen op te vangen.

Extreem weer, moeilijk personeel te krijgen

PostNL erkent dat de bezorging december vorig jaar vertraging heeft opgelopen. Het bedrijf bekijkt zelf hoe problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Volgens PostNL komt de latere bezorging door verschillende factoren.

Zo was er aan het begin van de kerstperiode sprake van extreme weersomstandigheden en dat leidde tot extra drukte. Verder was het vorig jaar december moeilijker dan anders om aan tijdelijke extra krachten te komen, zegt PostNL. Ook een nieuw codeerproces heeft tot enige vertraging geleid.
Belgische detailhandelsverkoop krijgt klap in december
5 Februari, 13:30 Skynet
De winkelverkopen in BelgiŽ zijn in december met 2,5 procent gedaald tegenover een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat over het volume van de detailhandelsverkoop.


Overgangsperiode na brexit eindigt op 31 december 2020
30 Januari, 00:18 Skynet Buitenland
De Europese lidstaten hebben het mandaat van de Europese Commissie voor de brexitonderhandelingen vernieuwd. Er kan nu worden gewerkt aan een overgangsperiode die het Britse vertrek uit de EU op 30 maart 2019 moet verzachten. Die overgangsperiode moet wel uiterlijk op 31 december 2020 afgelopen zijn.


FinanciŽle onrust teistert Lierse

Er heerst opnieuw financiŽle onrust bij Lierse, waar de voltallige spelerskern en omkadering nog steeds wachten op het loon van december. De club krijgt nog tot eind deze maand de tijd om aan zijn verplichtingen te voldoen, anders dreigen de spelers met acties.
Webwinkels bezorgen in december 447.000 pakjes te laat
18 Januari, 07:42 NOS nieuws

Webwinkels hebben in de feestmaand december in totaal zo'n 447.000 pakjes te laat bezorgd. Rond Sinterklaas ging het om bijna 5 procent van het totaal aantal bestellingen, met Kerstmis kwam bijna 6 procent niet op tijd.

Daarmee presteerden de internetwinkels in 2017 slechter dan in 2016, toen 'slechts' 390.000 pakketjes tot teleurstellingen leidden, blijkt uit consumenten-onderzoek van Q&A .

"De verkopen via internet blijven maar groeien en consumenten worden ook veeleisender", zegt onderzoeker van Q&A Frank Quix. "Dat maakt de uitdaging des te groter om in de decembermaand alles op tijd bij de klant te krijgen."

Feestdagen vielen ongelukkig

Wat volgens hem niet meewerkte, was de ongelukkige tijd van Kerstmis: "Kerstavond viel op zondag en al die mensen die op zaterdag bestelden, waren dus afhankelijk van webwinkels ťn postbestellers die op zondag leverden."

"En Sinterklaas viel op een dinsdag. Maandag is normaal gesproken de drukste dag waarop online-aankopen worden gedaan. Ja, dan moet je wel waarmaken wat je zegt - de volgende dag leveren - en dat is dus vaak niet gelukt. Heel vervelend. Denk eens aan al die kinderen die op Pakjesavond opeens zonder cadeautje zitten. Nou, leg dat maar eens uit als ouder."

Eerlijk zijn

Al jaren ligt het aantal te laat-bezorgde pakketten rond de 5 ŗ 6 procent. Alhoewel telkens beterschap wordt beloofd door webwinkels, is het blijkbaar erg moeilijk om het percentage bijvoorbeeld naar 1 of 2 procent te krijgen.

Quix: "Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat het volume enorm blijft groeien - steeds meer mensen bestellen immers online - dat maakt het al lastig. En webshops moeten ook eerlijker communiceren aan klanten als een product niet meer op voorraad is. Dat gebeurt volgens mij nu te weinig", aldus de Q&A-onderzoeker vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

Eerder bestellen

"En ze moeten proberen om mensen te bewegen eerder te bestellen. Wat we zien is dat klanten steeds later bestellen. Dat werken de webshops ook zelf in de hand door bijvoorbeeld te zeggen: 'Voor 24.00 uur besteld, morgen in huis'. Doordat het volume vooral in december zo gigantisch is geworden, kan het systeem dat gewoon niet meer aan. Dus webshops moeten mensen aansporen om gespreider te bestellen."

Ruim 5200 Nederlandse consumenten hebben afgelopen week aan het onderzoek deelgenomen. Alle resultaten zijn gewogen naar leeftijd en geslacht.
'ProRail was niet klaar voor het zware winterweer in december'
16 Januari, 06:18 NOS nieuws

Toen het KNMI vorige maand code rood afgaf voor zwaar winterweer was ProRail daar nog niet klaar voor. De spoorbeheerder zegt tegen het AD dat werkzaamheden aan de verwarming van de wissels nog niet waren afgerond.

Op 10 en 11 december, toen het weeralarm van kracht was, kampten volgens het AD ongeveer vijftig van de 5500 verwarmde wissels met storingen. Daardoor konden honderden treinen niet rijden. Hoewel het volgens ProRail inderdaad maar gaat om een procent van de wissels, spreekt de NS van "grote wisselstoringen".

De krant schrijft dat twee derde van de wissels met gas wordt verwarmd, maar dat die verwarming verstopt kan raken als het sneeuwt. Een deel van de vernieuwde elektrische verwarming, die dat probleem moet oplossen, bleek volgens het AD begin december niet te werken.

Belangrijke knooppunten

"Winterwerkzaamheden moeten natuurlijk voor de winter klaar zijn, hoe winterklaar ben je anders?", citeert de krant reizigersorganisatie Rover. De door storingen geplaagde wissels lagen volgens Rover op belangrijke knooppunten in het spoornetwerk.

De NS zegt tegen het AD dat de situatie op de sneeuwdagen nog samen met ProRail wordt geŽvalueerd. "Hoewel winterweer leidt tot overlast, moeten de prestaties voor onze reizigers ook op dagen met sneeuwval beter."
Zwart geld Belgen komt massaal boven water
9 Januari, 01:24 De Tijd
01:00 Voor 590 miljoen euro fiscale regularisaties aangegeven in 2017.


Veel winkels nog open op 31 december
29 December 2017, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Op zondag 31 december zullen heel wat winkels open zijn. Vooral voedingswinkels en supermarkten leveren een extra inspanning voor mensen nog op het allerlaatste moment cadeautjes willen kopen of voedingsmiddelen willen inslaan. Veel winkels zullen wel vroeger sluiten dan op een normale openingsdag.
Nieuwjaarszingen op zaterdag 30 december
26 December 2017, 00:36 Gazet v. Antwerpen
Traditiegetrouw komen kinderen op de laatste dag van het jaar nieuwjaarszingen. Maar als 31 december op een zondag valt dan vindt, volgens diezelfde traditie, het nieuwjaarszingen plaats op zaterdag 30 december.


December Prijzen Parade - Maak kans op een Macbook Air
22 December 2017, 09:36 Tweakers
We naderen het einde van de December Prijzen Parade, maar niet voordat we nog een heel mooie prijs mogen weggeven. Na de drone, de games, de videokaarten, de Developers Summit-tickets, de 4k-televisie en een blu-rayspeler is het tijd voor een laptop. En niet zomaar een, want namens BCC geven we vandaag een MacBook Air†weg. Deze MacBook Air heeft een beeldscherm van 13,3" met een resolutie van...


Waarom Groot-BrittanniŽ een langere Brexit-overgangsperiode voor de boeg heeft
21 December 2017, 02:12 Volkskrant
Op 30 maart 2019 vertrekt Groot-BrittanniŽ uit de EU. Woensdag stelde Brussel een overgangsperiode tot eind december 2020 voor. Maar Brexit was toch Brexit? Om de klap van de Brexit te verzachten. Of zoals EU-onderhandelaar Michel Barnier het formuleert: voor een ordelijk vertrek van Groot-BrittanniŽ uit de EU. Op 30 maart 2019 verlaat Groot-BrittanniŽ weliswaar de Unie (twee jaar na het exitverzo


December Prijzen Parade - Maak kans op een 4k-televisie van Panasonic
20 December 2017, 09:30 Tweakers
Vandaag, woensdag, opnieuw mooie prijzen in de December Prijzen Parade. Na de drone, de games, de videokaart en de tickets voor onze eigen Developer Summit, hebben we weer iets nieuws. Namens Panasonic mogen we een 4k-televisie en een 4K BluRay speler weggeven.


Dit waren de bizarste modeverschijnselen van het voorbije jaar
19 December 2017, 15:48 Gazet v. Antwerpen
Het jaar is zo goed als voorbij: tijd om terug te blikken op de bizarste uitvindingen van de afgelopen maanden. Van jeansbroeken die de naam eigenlijk niet waardig zijn tot een handdoek en bikini in ťťn: een overzicht van de bijzonderheden die we het liefst niet terugzien in 2018.


Vercauteren werkt aan snelle transfers bij Cercle: "December gaat nog heel belangrijk zijn"
18 December 2017, 18:24 Skynet
Cercle Brugge keerde net voor de winterstop terug tot op ťťn punt van de leider in de tweede periode, Lierse SK. Het geloof op een periodetitel is dan ook weer enorm gegroeid in Jan Breydel en om de titelambities van de 'Vereniging' nog wat extra kracht bij te zetten, mogen de fans zich ook nog eens aan enkele nieuwe namen verwachten.


Ex-zeezender Radio Caroline start op 26 december reguliere uitzendingen op middengolf
18 December 2017, 13:00 Skynet
Op tweede kerstdag opent de legendarische vroegere zeezender Radio Caroline een nieuw hoofdstuk in zijn (woelige) geschiedenis. Dan start de zender reguliere uitzendingen op de officieel toegekende middengolffrequentie 648, zo was te horen tijdens testuitzendingen die al weken lopen.


December Prijzen Parade - Maak kans op exclusieve ROG Strix GTX 1080 Ti
18 December 2017, 09:12 Tweakers
Hoe kun je de maandag beter beginnen dan met een nieuwe winactie in de December Prijzen Parade? Vandaag, maandag, maak je opnieuw kans op een bijzondere prijs, de ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti Assassin's Creed Origins Edition. En daar zijn er slechts vijfhonderd van gemaakt.


Stakingsdreiging Ryanair - Portugese piloten annuleren staking van 20 december
17 December 2017, 22:36 Skynet
De Portugese piloten van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair hebben de geplande staking van woensdag 20 december geannuleerd. Dat heeft hun pilotenvakbond SPAC zondagavond gezegd nadat de Ierse maatschappij de vakbonden in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje en Portugal had aangeschreven om hen uit te nodigen voor gesprekken "en hen te erkennen als vertegenwoordigers van de piloten".


Bestel nog een pakketje, het is december, en deel de rest van je geld met de postbode
15 December 2017, 19:48 Volkskrant
. Ook in AustraliŽ mogen homo's nu trouwen. Voor twee vrouwen uit Perth die eerder in Europa waren getrouwd is dat geweldig nieuws, want nu kunnen ze eindelijk scheiden. Dat kon voorheen niet in AustraliŽ, want daarvoor moest eerst hun huwelijk worden erkend. Ik vroeg me af of ze niet even in Europa hadden kunnen gaan scheiden, of was het geld op na de eerdere huwelijksreis? Stel je toch voor dat


Opinie: 'Keuzestress van december maakt mij niet per se gelukkiger'
15 December 2017, 12:00 Volkskrant
De keuzes uit de ontelbare goede doelen en voor de beste energieleverancier en ziektekostenverzekeraar zet mensen juist in de feestmaand december onder hoogspanning, betoogt Jelis van Leeuwen. 'In een wereld op de vlucht, overwint de liefde, brengt u verscheurde gezinnen weer bij elkaar?' (Vluchtelingenwerk Nederland). 'Geef een kerstpakket waarmee u levens redt' (Artsen zonder Grenzen). 'Geef vlu

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be