NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesDdos


Rabobank en ABN weer getroffen door DDoS-aanval
Vandaag, 02:24 Skynet
Rabobank is zondagavond opnieuw getroffen door een zogeheten DDoS-aanval. De Nederlandse bank laat op Twitter weten dat er problemen zijn met zowel internetbankieren als mobiel bankieren. "We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen."


Rabobank-diensten zijn onbereikbaar door ddos
Donderdag, 20:30 Tweakers
Na de ABN Amro heeft nu ook de Rabobank last van ddos-aanvallen. Diensten van de bank, Rabo Mobielbankieren en Rabo Internetbankieren, zijn donderdagavond onbereikbaar. Op Twitter eist een gebruiker de aanval op.


ABN Amro kampt met storing door ddos-aanval
Donderdag, 14:12 Tweakers
Door een ddos-aanval kunnen klanten van de Nederlandse ABN Amro-bank vooralsnog moeilijkheden ondervinden met internetbankieren, mobiel bankieren, iDeal of het raadplegen van de site van de bank. Als de diensten wel beschikbaar zijn, zijn ze volgens ABN Amro erg traag.


DDoS-aanval, site ABN Amro plat
Donderdag, 13:18 NOS nieuws

ABN Amro is getroffen door een DDoS-aanval. De bank waarschuwt op Twitter dat internetbankieren, mobiel bankieren, de website en iDeal tijdelijk niet of heel traag werken en biedt klanten excuses aan.

Bij een DDoS-aanval wordt een website bestookt met data, zodat de server overbelast raakt.

De bank zegt dat er geen sprake is van een hack en dat de beveiliging van gegevens niet in het geding is.
Nieuw type DDoS-aanvallen misbruikt opnieuw IoT-toestellen
17 Mei, 17:24 Techzine
Een nieuwe vorm van DDoS-aanvallen maakt misbruik van een welkbekend, maar nog bruikbaar veiligheidslek binnen Universal Plug and Play (UPnP). Het geeft aanvallers de mogelijkheid om klassieke detectiemethodes van hun aanvallen te omzeilen. Het UPnP-protocol bestaat al sinds 2001 en heeft een slechte geschiedenis wat betreft veiligheidsproblemen. De standaard wordt veel gebruikt voor de ontdekking […]


Politie gaat twaalf ddos'ers aanhouden die gebruikmaakten van Webstresser.org
17 Mei, 12:06 Tweakers
De politie Noord-Holland gaat twaalf gebruikers arresteren van Webstresser.org, een dienst waar kwaadwillenden ddos-aanvallen konden kopen. De politie heeft al een 22-jarige man uit Hoofddorp aangehouden vanwege een ddos-aanval op een hostingbedrijf.


'Meer kleine, maar gerichte en complexe ddos-aanvallen in Nederland'
17 Mei, 10:18 Tweakers
Ddos-aanvallen in Nederland zijn steeds vaker beperkt van omvang en van korte duur, maar ze worden ook steeds complexer en aanvallers zetten ze gerichter in. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers.


OM eist werkstraf tegen Nederlandse ddos-verdachte van Lizard Squad
4 Mei, 11:24 Tweakers
Het openbaar ministerie heeft een werkstraf van 200 uur en voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden tegen een 21-jarige Leidenaar voor zijn betrokkenheid bij de ddos-groepering Lizard Squad.


Aantal langdurige DDoS-aanvallen nam afgelopen kwartaal flink toe
30 April, 10:06 Techzine
Meerdaagse DDoS-aanvallen waren lange tijd een ding, maar verdwenen de afgelopen jaren. Tot nu, want volgens Kaspersky Lab werd er in het eerste kwartaal van 2018 een DDoS-aanval gedetecteerd die maar liefst 297 uur duurde. Meer dan twaalf dagen lang werd een computernetwerk daarmee aangevallen door een botnet. Dat meldt Kaspersky Lab vandaag in een […]


Politie sluit grootste DDoS-website
25 April, 15:48 Emerce
De Nederlandse politie heeft dinsdag de grootste cybercriminele website Webstresser.org opgerold. Webstresser.org was een zogenaamde booter of stresser dienst: een website waar tegen lage prijzen krachtige DDoS-aanvallen konden worden aangekocht.


Nederlandse politie haalt ddos-dienst Webstresser.org offline
25 April, 13:48 Tweakers
De Nederlandse politie heeft dinsdag in samenwerking met tal van andere landen de ddos-dienst Webstresser.org offline gehaald. Woensdag worden in Nederland ook verschillende gebruikers van de dienst aangehouden.


Politie rolt lanceerplatform voor DDoS-aanvallen op
25 April, 13:06 NOS nieuws

De politie heeft een website offline gehaald waar DDoS-aanvallen besteld konden worden. Volgens de politie gaat het om de grootste aanbieder van dat soort digitale aanvallen wereldwijd.

Op de site, Webstresser.org, kon voor een klein bedrag een DDoS-aanval worden gekocht. Zogenaamde 'stresser' of 'booter'-sites worden vaak gebruikt om DDoS-aanvallen op te zetten.

Aangehouden

De politie heeft gisteren en vandaag vier vermoedelijke beheerders van de site aangehouden. Dat gebeurde in Servië, Kroatië, Canada en Engeland. In Hilversum doorzocht de politie het huis van iemand die ook een tijdje beheerder van de site zou zijn geweest, maar deze verdachte is niet gearresteerd.

Vanaf vandaag gaat de politie ook gebruikers van Webstresser.org aanhouden. Dat gebeurt ook op verschillende plaatsen in Nederland. Hoeveel verdachten hier worden gezocht, is nog niet duidelijk.

Het oprollen van de site was een grote internationale actie, waar behalve Nederland nog elf andere landen aan meededen binnen en buiten Europa.

Het Nederlandse deel van het onderzoek begon na een tip van de politie in Engeland dat de infrastructuur van Webstresser hier was gehuisvest. Daardoor lukte het de politie onder andere doelwitten en gebruikers te achterhalen.

Verschillende websites zijn doelwit geworden van DDoS-aanvallen via Webstresser. Er lopen verschillende onderzoeken naar deze aanvallen.
VestaCP-hostingpaneel dicht lek dat aanvallers misbruikten voor ddos-aanvallen
9 April, 16:42 Tweakers
Het team achter de VestaCP-software heeft een patch uitgebracht voor een kwetsbaarheid die aanvallers gebruikten om ddos-aanvallen uit te voeren. Het lek zou te maken hebben met de authenticatiefunctie van de software.


Nationale DDoS-radar als reactie op storingen bij Nederlandse banken
9 April, 10:30 Techzine
Onderzoekers van de Universiteit Twente, SIDN en SURF pleiten voor wat zij een nationale DDoS-radar noemen. Deze identificeert DDoS ‘fingerprints’, herkent patronen en stelt aanbieders in staat om maatregelen te nemen. De security-experts doen dit naar aanleiding van de aanvallen die eerder dit jaar onder meer de ABN Amro en ING Bank troffen. In de […]


Onderzoekers willen anti-DDoS radar
7 April, 06:36 Emerce
Een anti-DDoS-manifest is nodig om op een proactieve en collectieve manier DDoS-aanvallen te lijf te gaan en onze vitale infrastructuur te beschermen. Onderzoekers van de Universiteit Twente, SIDN en SURF pleiten daarom voor een 'DDoS-radar'.


Nederlandse beveiligingsexperts pleiten voor collectieve ddos-bestrijding
5 April, 09:18 Tweakers
Vijf Nederlandse beveiligingsexperts pleiten voor een samenwerking tussen bedrijven en de overheid om proactief en collectief ddos-aanvallen te bestrijden. Samen zouden zij een 'nationale ddos-radar' en een anti-ddos-manifest op moeten zetten.


Experts pleiten voor 'nationale firewall' tegen DDoS-aanvallen
5 April, 06:48 NOS nieuws

Er moet snel meer gebeuren om belangrijke websites en apps in Nederland te beschermen tegen DDoS-aanvallen. Daarvoor pleiten vijf experts in digitale beveiliging in een open brief. Daarin roepen ze de overheid en bedrijven op om meer samen te werken in een soort nationale firewall tegen DDoS-aanvallen.

Op dit moment huren bijvoorbeeld banken, telecomproviders en energiebedrijven op eigen houtje bedrijven in om DDoS-aanvallen te voorkomen, maar op die manier gaan ze de DDoS-oorlog niet winnen, vrezen de ondertekenaars van de brief. Als ze beter zouden samenwerken, zouden ze kunnen voorkomen dat een bepaalde aanval bij een ander bedrijf succes heeft.

Volgens de experts worden DDoS-aanvallen steeds groter. "Ze gaan naar de terabit per seconde", zegt Cristian Hesselman, hoofd van de researchafdeling van SIDN, de organisatie die het .nl-domein beheert. Hij is een van de ondertekenaars van de brief.

Een terabit is een hoop data: als je een terabit op cd's zou zetten en die in hoesjes zou doen, krijg je een stapel ter hoogte van zes verdiepingen. Ook is een terabit genoeg om 200.000 mensen tegelijkertijd in hoge kwaliteit een Netflix-serie te laten kijken. Dat komt dan tegelijkertijd binnen op één website, wat voor veel sites zoveel verkeer is dat ze normale bezoekers niet meer kunnen ontvangen.

De impact van DDoS-aanvallen is groot, zegt Jeroen van der Ham, die onderzoek doet naar internetbeveiliging aan de Universiteit Twente en zijn naam ook onder de brief heeft gezet. "Je zou denken dat het nu wel goed geregeld is, maar je zag laatst weer met die DDoS-aanvallen dat dat tegenviel." In januari hadden onder meer sites en apps van banken dagenlang last van aanvallen, waardoor mensen geen geld konden overmaken.

Informatie uitwisselen

Bedrijven die belangrijk zijn voor de samenleving, zoals banken, telecombedrijven, de energiesector en overheden, zouden daarom informatie moeten uitwisselen, bepleiten de vijf experts.

Dan gaat het bijvoorbeeld om IP-adressen van aanvallers. Dat hoeven niet per se kwaadwillenden te zijn: het kan ook gaan om iemand met een gehackte webcam. Eerder bleek uit onderzoek van de NOS dat onveilige 'slimme' apparaten binnen een mum van tijd zijn gehackt, vaak om ze vervolgens te gebruiken voor duistere zaken als DDoS-aanvallen.

Met behulp van die gehackte apparaten is het mogelijk om een DDoS-aanval op te zetten die vanuit alle hoeken en gaten komt, en daardoor lastig te blokkeren is. Maar de ondertekenaars hopen dat dat in ieder geval makkelijker is als bedrijven onderling samenwerken en bijvoorbeeld onveilige apparaten al in kaart brengen voordat er een aanval plaatsvindt. Ook zouden internetproviders klanten met onveilige apparaten dan kunnen waarschuwen.

"Maar je moet ook denken aan het soort verkeer waar een DDoS-aanval uit bestaat", zegt Hesselman van SIDN. Met behulp van die technische kennis zouden de bedrijven aanvallen kunnen blokkeren. Voor dat blokkeren blijven ze in het plan wel zelf verantwoordelijk.

Organisatie

Het Nationaal Cyber Security Centrum herkent de zorgen over DDoS-aanvallen. "Ook wij zien dat die steeds geavanceerder worden", aldus woordvoerder Anna Sophia Posthumus. Ze kan nog niet zeggen of haar organisatie in de 'DDoS-firewall' een rol voor zichzelf ziet weggelegd, maar is wel positief over de plannen.
Kwart slachtoffers DDoS-aanvallen denkt onbedoeld slachtoffer te zijn
28 Maart, 19:24 Techzine
Een kwart van de bedrijven die te lijden hebben gehad onder een DDoS-aanval, stelt dat ze waarschijnlijk onbedoeld het slachtoffer zijn geworden. Dat stelt Kaspersky Lab vandaag op basis van onderzoek onder slachtoffers van DDoS-aanvallen. 27 procent van de bedrijven stelde te geloven een ?onschuldige omstander? te zijn. Daarmee zou geconcludeerd kunnen worden dat alle […]


ABN Amro was van vrijdag op zaterdag onbereikbaar door ddos-aanval
10 Maart, 12:12 Tweakers
ABN Amro kampte in de nacht van vrijdag op zaterdag met een ddos-aanval, waardoor internetbankieren, mobiel bankieren iDeal en de website slecht of niet bereikbaar waren. In de loop van de nacht waren alle diensten weer bruikbaar.


Opnieuw storing bij internetbankieren ABN Amro
10 Maart, 13:54 NOS nieuws

Voor de tweede keer in 24 uur heeft ABN Amro last gehad van een storing. Daardoor waren de website en diensten als internetbankieren enkele uren minder goed bereikbaar.

Gisteravond waren de online diensten van ABN Amro ook niet beschikbaar of erg traag. Dat kwam toen door een DDoS-aanval, waarbij de website van de bank werd bestookt met dataverkeer waardoor de server overbelast raakte.

ABN Amro is geregeld doelwit van DDoS-aanvallen. Eind januari lag de website van de bank er diverse keren door plat.

De storing van vandaag werd niet veroorzaakt door een DDoS-aanval, maar was een reguliere technische storing.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be