NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Ddos


Cloudflare signaleert DDoS-record: 201 miljoen verzoeken per seconde
29 Oktober 2023, 00:07 Techzine
Volgens cijfers van Cloudflare is er een nieuw DDoS-record gevestigd, met maar liefst 201 miljoen verzoeken per seconde. Cloudflare ziet dat in het derde kwartaal meer high-volumetric HTTP DDoS-aanvallen plaatsvonden dan ooit. Dit soort aanvallen generen hoge volumes aan zinloos verkeer of valse verzoeken om servers van apps, websites en online diensten plat te leggen. […]


Ddos-aanval zorgt op aantal scholen voor vertraging bij eindexamenuitslagen
18 Juni 2023, 00:13 NU.NL - Tech
Zeker vijftien scholen hebben de eindcijfers van examenleerlingen woensdag later moeten vaststellen. Dat komt door een forse ddos-aanval op Somtoday, het digitale informatiesysteem van honderden scholen.


Pro-Russische groep viel websites Nederlandse havens aan met ddos-aanvallen
15 Juni 2023, 00:00 Tweakers
Een groep pro-Russische cybercriminelen heeft in de afgelopen week de websites van diverse Nederlandse havens onbereikbaar gemaakt met ddos-aanvallen. Op Telegram schept de organisatie onder de naam NoName057(16) op over de aanvallen.


NU+ | Forse ddos-aanvallen en nerdgrapjes tijdens nachtelijke oefening overheid
19 Februari 2023, 01:09 NU.NL - Tech
Bijna dagelijks krijgen overheidsdiensten zoals DigiD en de Belastingdienst ddos-aanvallen voor de kiezen. Die aanvallen kunnen websites en apps platleggen. Overheidsorganisaties en het bedrijfsleven komen twee keer per jaar een hele nacht samen om te trainen op ddos-aanvallen. En dan halen ze alles uit de kast. Dit keer was NU.nl erbij.


Cloudflare stopt grootste DDoS-aanval ooit
15 Februari 2023, 00:08 Techzine
Cloudflare heeft de tot nu toe qua volume grootste DDoS-aanval ooit weten te af te slaan. Het ging daarbij niet om een enkele aanvalsgolf, maar een heleboel DDoS-aanvallen. De gemiddelde piek van de aanvallen lag op tussen de 50 en 70 miljoen verzoeken per seconde (rps). Volgens Cloudflare was de nu afgeslagen gigantische aanval veel […]


Politie haalt tientallen sites uit de lucht die ddos-aanvallen verkochten
18 December 2022, 00:09 NU.NL - Tech
De Nederlandse politie heeft samen met internationale collega's ongeveer vijftig websites offline gehaald waarop mensen zware ddos-aanvallen konden bestellen. Bij zo'n aanval worden websites bestookt met extreem veel dataverkeer. Servers kunnen dat vaak niet aan, waardoor websites niet meer bereikbaar zijn.


Cloudflare wendt ddos-aanval van 26 miljoen requests per seconde af
17 Juni 2022, 00:01 Tweakers
Cloudflare heeft vorige week een ddos-aanval geregistreerd van 26 miljoen requests per seconde. Het aantal requests per seconde via https in deze aanval overtreft die van de vorige aanval in april. Die had een omvang van 15 miljoen requests per seconde.


Verschillende Russische overheidssites onbereikbaar na ddos-aanvallen
26 Februari 2022, 00:00 Tweakers
Verschillende Russische overheidssites zijn onbereikbaar na ddos-aanvallen. Onder meer de websites van het Kremlin, de Russische overheid en het ministerie van Defensie zijn plat. Diverse Twitter-accounts eisen de aanvallen op uit naam van Anonymous.


?Grootste DDoS-aanval aller tijden gestopt?
1 Februari 2022, 00:08 Techzine
Microsoft Azure DDoS Protection heeft eind 2021 een DDoS-aanval van 3,47 Tbps gestopt. “De grootste aanval aller tijden”, aldus de organisatie. DDoS-aanvallers vuren een groot aantal data packets op een doelwit af. Kan het doelwit de packets niet verwerken, dan wordt het doelwit uitgeschakeld. DDoS-aanvallen worden regelmatig gebruikt om internetdiensten en websites plat te leggen. […]


Rechtbankwebsites slecht bereikbaar door ddos-aanval
11 November 2021, 00:08 NU.NL - Tech
De websites van de Rechtspraak zijn sinds dinsdagochtend het doelwit van een ddos-aanval. Daardoor kan het bezoeken van de website rechtspraak.nl en het raadplegen van persoonlijke dossiers in Mijn Rechtspraak, Mijn Strafdossier en andere portalen flink worden vertraagd of laden de websites helemaal niet.


Ministerie neemt geen extra maatregelen na overbelasting CoronaCheck-app
29 September 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt geen extra maatregelen om nieuwe problemen met de CoronaCheck-app te voorkomen, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. Die app bleek zaterdagavond niet opgewassen tegen grote drukte en ddos-aanvallen, ondanks dat het ministerie al extra servercapaciteit had geregeld.


Opnieuw record aan DDoS aanvallen eerste halfjaar van 2021
20 Juli 2021, 00:02 Emerce
Het aantal DDoS-aanvallen heeft in de eerste helft van 2021 opnieuw een hoogtepunt bereikt. In de eerste helft van 2021 werden er 33 procent meer aanvallen geconstateerd vergeleken met het record uit het eerste half jaar van 2020, zo blijkt uit een nieuw analyse van het Link11 Security Operations Centre (LSOC).


Afpersers bestoken DirectVPS met ddos-aanvallen met pieken van 210Gbit/s
18 Juli 2021, 00:00 Tweakers
DirectVPS is sinds maandag doelwit van ddos-aanvallen, waardoor klanten van het bedrijf te maken hebben met downtime en trage verbindingen. De vermoedelijke daders eisen een bedrag in bitcoin, maar DirectVPS gaat hier niet op in.


?Plex-mediaservers worden actief ingezet bij ddos-aanvallen"
5 Februari 2021, 20:12 Tweakers
Beveiligingsbedrijf Netscout waarschuwt voor Plex-mediaservers die ingezet worden voor ddos-aanvallen. Volgens het bedrijf hebben zogenaamde ddos-for-hire services hun zinnen gezet op de servers omdat ze eenvoudig misbruik kunnen maken van het SSDP-protocol.


?Microsoft Remote Desktop Protocol kan DDoS-aanvallen versterken?
25 Januari 2021, 13:19 Techzine
Met behulp van het Microsoft Remote Desktop Protocol kunnen DDoS-aanvallers hun aanvallen versterken. Dat stelt securitybedrijf Netscout na onderzoek. Volgens het onderzoek van Netscout helpt het Microsoft Remote Desktop Protocol (RDP) hackers om gedistribueerde DDoS-aanvallen te versterken en zo websites en andere onlinediensten plat te leggen. De techniek wordt volgens de onderzoekers vooral gebruikt door […]


'Steeds meer ddos-aanvallen via udp-amplification op Remote Desktop Protocol'
22 Januari 2021, 09:00 Tweakers
Criminelen gebruiken steeds vaker het Remote Desktop Protocol op Windows voor het uitvoeren van ddos-aanvallen. Voor het uitvoeren van amplification- en reflection-aanvallen wordt steeds vaker gezocht naar computers waar dat protocol open staat.


Banken waren opnieuw doelwit van ddos-aanval
28 Mei 2018, 06:24 Tweakers
Zondagavond kregen de Rabobank en ABN Amro opnieuw een ddos-aanval te verduren, waardoor de diensten van de banken tijdelijk onbereikbaar waren of alleen traag werkten. Vorige week werden de banken ook al aangevallen.


Rabobank en ABN weer getroffen door DDoS-aanval
28 Mei 2018, 00:24 Skynet
Rabobank is zondagavond opnieuw getroffen door een zogeheten DDoS-aanval. De Nederlandse bank laat op Twitter weten dat er problemen zijn met zowel internetbankieren als mobiel bankieren. "We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen."


Rabobank-diensten zijn onbereikbaar door ddos
24 Mei 2018, 18:30 Tweakers
Na de ABN Amro heeft nu ook de Rabobank last van ddos-aanvallen. Diensten van de bank, Rabo Mobielbankieren en Rabo Internetbankieren, zijn donderdagavond onbereikbaar. Op Twitter eist een gebruiker de aanval op.


ABN Amro kampt met storing door ddos-aanval
24 Mei 2018, 12:12 Tweakers
Door een ddos-aanval kunnen klanten van de Nederlandse ABN Amro-bank vooralsnog moeilijkheden ondervinden met internetbankieren, mobiel bankieren, iDeal of het raadplegen van de site van de bank. Als de diensten wel beschikbaar zijn, zijn ze volgens ABN Amro erg traag.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn