NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Ddos


Er is een man in Nederland die de ddos-aanvallen kan stoppen - kom ons helpen Willem Vermeend
9 Februari, 16:48 Volkskrant
Bard van de Weijer bespreekt de logica en onlogica van technologica. Deze week: ddos-aanvallen. Gans het raderwerk ligt stil als de scriptkiddie het wil. Vorige week woensdagmiddag knalde ineens het internet eruit op de krant. Mail kwam niet meer binnen, websites gaven foutmeldingen. Er klonken grapjes over Russen. Over het nieuwe mailsysteem waar de redactie sinds kort - niet tot ieders genoegen


Brussel opent deuren voor Balkan | 'Grappig', vindt deze tiener zijn ddos-aanvallen op banken (en op ons)
7 Februari, 07:48 Volkskrant
Goedemorgen. Banken en de Belastingdienst platleggen met ddos-aanvallen, voor een tiener is dat grappig. Wij spraken de 18-jarige jongen die verdacht wordt van het uitvoeren van de aanvallen. En o ja - ook op de Volkskrantredactie liet hij het internet eruit klappen. Verder in uw ochtendnieuwsbrief: deze walk-on girl is haar baan kwijt door 'gedram en gezeur' van 'types die niks met het wereldje t


Een ddos'er betrapt: hoe de aanvaller tegen de lamp liep
6 Februari, 10:18 Tweakers
Eind januari werd een aantal sites, waaronder Tweakers, getroffen door ddos-aanvallen. Tweakers ging op zoek naar de dader en wist zijn identiteit te achterhalen.


Nederlandse politie arresteert verdachte op verdenking uitvoeren ddos-aanvallen
5 Februari, 18:06 Tweakers
De Nederlandse politie heeft afgelopen donderdag een 18-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van het uitvoeren van meerdere ddos-aanvallen, die vorige week onder meer banken, de Belastingdienst en Tweakers troffen. Tweakers kwam de dader ook op het spoor.


Hoofdverdachte DDoS aanvallen bunq aangehouden
5 Februari, 17:42 Emerce
De hoofdverdachte van DDoS aanvallen op de virtuele bank bunq is aangehouden. Dat meldt bunq zojuist zelf.


18-jarige Brabander opgepakt voor recente DDos-aanvallen
5 Februari, 17:24 NOS nieuws

De politie heeft een 18-jarige man uit Oosterhout opgepakt omdat hij meerdere DDos-aanvallen zou hebben uitgevoerd. Hij wordt onder meer verdacht van het platleggen van de site van de Belastingdienst en die van techsite Tweakers en internetprovider Tweak, allemaal vorige week.

Ook pleegde hij in september vorig jaar zo'n aanval, waarbij talloze computers een site aanvallen waardoor de server eruit klapt. Toen ging het om de Bunq bank. De site en app van de bank waren toen slecht bereikbaar. Ook konden geen iDeal-betalingen worden uitgevoerd.

De politie startte vorig jaar een onderzoek naar de cyberaanvallen op de Bunq bank. Toen bleek volgens de politie dat de verdachte ook al betrokken was bij DDoS-aanvallen op andere instantie, waaronder internetsite Tweakers en internetaanbieder Tweak.

Bij de aanhouding van de Oosterhouter is ook zijn woning doorzocht. Hierbij zijn zijn computer en andere digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Er wordt nog onderzocht of hij ook betrokken was bij aanvallen op de banken ING en ABN Amro, eveneens vorige week.
?DDoS bij voorkeur met machine learning bestrijden?
5 Februari, 09:54 Emerce
Nederlandse banken en overheidsdiensten moeten hun websites slimmer beveiligen. Daarvoor is de inzet van kunstmatige intelligentie nodig. Het zou daarom mooi zijn als bedrijven en universitaire onderzoekers meer gaan samenwerken op het gebied van cybersecurity en zelflerende systemen.


?Geen gedegen rampenplan voor DDOS aanvallen die het hťle internet platleggen?
31 Januari, 06:18 Emerce
De recente DDOS aanvallen op banken zijn eigenlijk nog maar onschuldige speldenprikken. Met een DDoS aanval kun je in principe ook het hťle internet platleggen. Zonder een gedegen rampenplan zijn de gevolgen dan niet te overzien. Maar van die risico?s zijn we ons onvoldoende bewust, waarschuwt Aiko Pras, hoogleraar Internet Security aan de Universiteit Twente (UT).


Belastingdienst en banken waren dinsdagavond opnieuw doelwit van ddos-aanvallen
30 Januari, 21:42 Tweakers
Verschillende Nederlandse banken waren net als de Belastingdienst dinsdagavond opnieuw het doelwit van ddos-aanvallen. Inmiddels ondervinden ze geen storingen meer. Er doen zich sinds enige dagen geregeld ddos-aanvallen op Nederlandse diensten voor.


NCTV Schoof: DDoS-aanvallen geavanceerder dan eerder
29 Januari, 18:00 NOS nieuws

De DDoS-aanvallen op onder meer banken en de Belastingdienst van de afgelopen dagen waren technisch geavanceerder dan eerdere aanvallen. Dat zegt Dick Schoof, de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, ook verantwoordelijk voor digitale veiligheid.

Partijen zoals de banken moeten aanpassingen doorvoeren om op de aanvallen te reageren. "Dat kan niet meteen, maar wel relatief snel. Ze waren betrekkelijk kort uit de lucht." Vanmiddag bleek dat ook DigiD is getroffen. Verder werd rond 14.15 uur een poging gedaan om ook Rijkswaterstaat aan te vallen, maar die werd succesvol afgewend, laat een woordvoerder weten.

Land, crimineel of whizzkids

Een beveiligingsbedrijf heeft in de media gezegd dat de aanvallen van computerservers in Rusland komen, maar dat kan Schoof niet bevestigen. "Daar is geen zinnig woord over te zeggen. Het is niet onze grootste zorg, ook niet van de banken. Het probleem moet worden opgelost en er moet worden gezorgd dat de verdediging up-to-date is. Het kan een land zijn, maar ook een crimineel of een groepje whizzkids. Het is veel te vroeg om daar uitspraken over te doen."

De aanvallen hoeven ook niet uit dezelfde hoek te komen. "Het kan ook zijn dat een aanval andere mensen op ideeŽn brengt en dat zij meeliften op de DDoS-aanvallen."

Wel vindt Schoof het belangrijk dat de daders worden opgespoord. "Dan kan er vervolgd worden en weet je wat de reden en achtergrond waren. Dan kun je je ook beter beschermen." De kans dat dat lukt, acht hij overigens klein. "Het is op het internet altijd ontzettend lastig om te constateren waar een aanval vandaan is gekomen."

Het is denkbaar dat niet alleen computers zijn gebruikt voor de aanvallen, maar ook huishoudelijke apparaten via het internet of things, zegt Schoof. Daarom is het belangrijk dat consumenten niet het fabriekswachtwoord, maar een eigen wachtwoord gebruiken. En ook verschillende wachtwoorden voor verschillende apparaten. "Daarvoor is op Europees niveau overleg nodig met fabrikanten."

Vitale sectoren

Minister Hoekstra van FinanciŽn benadrukte vandaag dat de DDoS-aanvallen geen gevaar vormen voor het betalingsverkeer of de persoonsgegevens van klanten.

Tijdens de aanvallen zijn websites en betaaldiensten van banken weliswaar slecht bereikbaar, maar dat leidt niet tot schade aan de systemen. "De financiŽle sector is een van de vitale sectoren binnen de Nederlandse samenleving en heeft daarom volop onze aandacht", zei de minister.
ABN Amro kampte zaterdagnacht met storing door ddos-aanval
28 Januari, 12:06 Tweakers
ABN Amro kampte in de nacht van zaterdag op zondag met een ddos-aanval. Die volgt op de storing waarmee de bank op vrijdag kampte. Inmiddels is de ddos-aanval weer afgeslagen en op het moment van schrijven moeten alle diensten weer werken.


Storing ABN Amro door DDoS-aanval
28 Januari, 00:36 NOS nieuws

ABN Amro kampt voor de derde keer in een week tijd met een storing. Daardoor zijn de website en internetbankieren niet beschikbaar of erg traag.

Volgens de bank wordt de storing veroorzaakt door een DDoS-aanval. Bij zulke aanvallen wordt een internetsite bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer, waardoor de server overbelast raakt.

ABN Amro benadrukt dat de aanval geen hack is en dat de veiligheid van internetbankieren niet in het geding is.

Het is niet duidelijk hoelang de storing gaat duren.
Nederlandse jongen aangehouden op verdenking afpersing na ddos-aanvallen
8 December 2017, 15:00 Tweakers
De politie Den Haag heeft een 19-jarige jongen aangehouden die ervan verdacht wordt ddos-aanvallen op bedrijven uitgevoerd te hebben en vervolgens geld te hebben geŽist om de aanvallen stop te zetten. Hij zou hiervoor een Mirai-botnet hebben ingezet.


Mijndomein lijkt langdurige ddos-aanvallen afgeweerd te hebben
5 December 2017, 10:48 Tweakers
Hostingprovider Mijndomein heeft sinds maandagochtend last van ddos-aanvallen. Omdat de servers van het bedrijf overbelast zijn door het overtollige verkeer, waren websites van Mijndomein-klanten moeilijk of niet bereikbaar, maar inmiddels komen de diensten terug online.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be