NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Dataschandaal

2News.be / Trefwoorden / Dataschandaal

Dataschandaal Facebook jaagt adverteerders niet weg
14 April, 06:42 Emerce
Het dataschandaal rond Cambridge Analytica heeft geen noemenswaardige invloed gehad op het advertentie-aanbod bij Facebook in het eerste kwartaal van 2018. Dat stelt in elk geval mediaplanner 4C.


Getroffen door het dataschandaal van Facebook? Zo check je nu al of dat het geval is
10 April, 13:00 Volkskrant
Facebook vraagt nog even geduld van zijn gebruikers. De komende dagen zal het bedrijf berichten rondsturen. Wie getroffen is door het lek, krijgt dit op die manier te horen. Maar via wat omwegen kunnen verontruste Facebookers dit nu zelf al opzoeken. Het is een paradox van jewelste: juist in de dagen dat Facebook in het nieuws komt omdat het alles van zijn gebruikers zou weten, is er een belangrij


Datamisbruik Cambridge Analytica trof tot 90.000 Nederlandse Facebook-accounts
4 April, 22:30 Tweakers
Het misbruik van Facebook-gegevens door Cambridge Analytica trof wereldwijd tot 87 miljoen mensen. Eerst werd gesteld dat het om 50 miljoen gebruikers ging. Facebook zegt dat er tot 90.000 Nederlandse accounts zijn getroffen.


Dataschandaal Cambridge Analytica treft mogelijk 90.000 Nederlanders
4 April, 21:48 NOS nieuws

Tot 90.000 Nederlanders zijn mogelijk getroffen door het dataschandaal rond Cambridge Analytica, dat persoonlijke data van Facebook-gebruikers verzamelde. Dat meldt Facebook aan de NOS.

Het gaat dan onder meer om gegevens als iemands naam en woonplaats, maar ook iemands foto's, likes en vriendenlijst. De precieze hoeveelheid verzamelde gegevens verschillen per persoon.

Wereldwijd zijn maximaal 87 miljoen mensen getroffen in het dataschandaal, bracht Facebook vanavond naar buiten. 70 miljoen daarvan bevinden zich in de Verenigde Staten. Ook uit de Filippijnen, IndonesiŽ en het Verenigd Koninkrijk komen relatief veel mensen voor in het dataschandaal.

Aanstaande maandag komt een tool online waarmee Facebook-gebruikers kunnen zien of ook hun data mogelijk zijn buitgemaakt.

Maximum

Het aantal van zowel 90.000 als 87 miljoen is een maximum; Facebook weet niet precies van hoeveel mensen data zijn verzameld. Dat komt door de manier waarop Cambridge Analytica te werk ging. Het bedrijf verspreidde een app die door honderdduizenden mensen is gebruikt. Mensen werden ertoe verleid om die app, een persoonlijkheidstest, toegang te geven tot hun account. Vervolgens werden echter niet alleen hun data verzameld, maar ook die van hun vrienden.

De 90.000 Nederlanders die mogelijk zijn getroffen, zijn of waren bevriend met mensen die de app toegang hadden gegeven tot hun account. Het aantal Nederlanders dat de app zelf heeft gebruikt, is beperkt; slechts 28 Nederlanders hebben dat gedaan.

Dat het aantal van 90.000 wordt genoemd, komt volgens Facebook doordat mensen bijvoorbeeld bevriend kunnen zijn met iemand in de Verenigde Staten, waar de app van Cambridge Analytica meer gebruikers had.
Playboy schrapt Facebook-account na dataschandaal
28 Maart, 22:42 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse blootblad Playboy gaat zijn accounts op de sociaalnetwerksite Facebook deactiveren. Dat heeft topman Cooper Hefner, de zoon van Playboy-oprichter Hugh Hefner, vandaag aangekondigd op Twitter.


Playboy verwijdert eigen Facebookpagina na dataschandaal
28 Maart, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Het Amerikaanse blootblad Playboy gaat zijn accounts op de sociaalnetwerksite Facebook deactiveren. Dat heeft topman Cooper Hefner, de zoon van Playboy-oprichter Hugh Hefner, woensdag aangekondigd op Twitter. Elon Musk verwijderde al alle Tesla en SpaceX-pagina?s en ook de band Massive Attack voegde zich al bij de #deletefacebook-trend.
Playboy stopt met Facebook
28 Maart, 14:00 De Tijd
13:22 Playboy kondigt aan de accounts te deactiveren die het beheert op Facebook, onder meer vanwege de rel over het misbruik van gebruikersgegevens.


Ook Europees Parlement nodigt Zuckerberg uit voor uitleg over dataschandaal
20 Maart, 18:06 Skynet
Het Europees Parlement heeft Facebook-baas Mark Zuckerberg uitgenodigd om uitleg te verschaffen over de onthullingen rond Cambridge Analytica. "Facebook moet de vertegenwoordigers van 500 miljoen Europeanen verduidelijken dat hun persoonlijke gegevens niet gebruikt worden om de democratie te manipuleren", zo heeft voorzitter Antonio Tajani getweet.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be