NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Datacenter

2News.be / Trefwoorden / Datacenter

Rechter wijst bezwaar tegen Microsoft-datacenter in Middenmeer af
24 Februari, 00:02 Tweakers
De rechtbank Noord-Holland concludeert dat Microsoft een datacenter in Middenmeer mag blijven bouwen. De stichting Red de Wieringermeer verzette zich tegen de bouw van het datacenter, maar de rechter heeft het bezwaar ongegrond verklaard.


Microsoft krijgt groen licht voor voltooien datacenter in Wieringermeer
23 Februari, 00:07 Techzine
Microsoft mag toch een nieuw datacenter bouwen in de Wieringermeer in Noord-Holland. Dit besloot een bestuursrechter onlangs. De Stichting Red de Wieringenmeer had hiertegen een rechtszaak aangespannen. Het Microsoft-datacenter is bijna klaar. Volgens de milieubeschermers van de Stichting Red de Wieringermeer zou het geplande datacenter schade opleveren aan een nabijgelegen Natura-2000-gebied. De faciliteit zal zich […]


Nvidia haalt 409 procent meer omzet uit datacenter-GPU?s
23 Februari, 00:07 Techzine
Met een kwartaalomzet van 18,4 miljard dollar (bijna 17 miljard euro) overtreft het datacentersegment van Nvidia ruimschoots de verwachtingen van de markt. Analisten rekenden er al op dat de omzet van Nvidia aanzienlijk zou groeien. De GPU’s van het bedrijf zijn immers cruciaal voor AI, waar de vraag de afgelopen twaalf maanden explosief is toegenomen […]


Ierland krijgt eerste datacenter dat volledig op brandstofcellen draait
12 November 2023, 00:06 Techzine
Ierland krijgt het eerste Europese datacenter dat de stroomvoorziening via het elektriciteitsnetwerk vervangt door brandstofcellen. Dit moet een stap zijn in het reduceren van de CO2-uitstoot van het land. Het Ierse herbruikbare energiebedrijf Lumcloon Energy bouwt samen met de Zuid-Koreaanse specialist SK Ecoplant een datacenter dat voor zijn energievoorziening brandstofcellen gebruikt. Meer specifiek gaat het […]


TSMC: tekort van AI-datacenter-gpu's van Nvidia houdt nog tot eind 2024 stand
10 September 2023, 00:00 Tweakers
De AI-videokaarten van Nvidia blijven nog minstens tot eind 2024 schaars. Dat stelt TSMC-voorzitter Mark Liu in een interview met Nikkei. Liu wijt de gpu-schaarste aan een tekort aan Chip-on-Wafer-on-Substrate-packagingcapaciteit.


Nederlands internetknooppunt verlaagt stroomgebruik datacenter met 85 procent
16 Augustus 2023, 00:09 NU.NL - Tech
Het Nederlandse internetknooppunt AMS-IX heeft het stroomverbruik van een van de datacenters met 85 procent weten te verlagen. Voorheen verbruikte de locatie evenveel stroom als 185 huishoudens. Dankzij nieuwe apparatuur is dat nu evenveel als 29 woningen.


?Intel gaat vijfde van client computing- en datacenter-team ontslaan?
10 Mei 2023, 00:04 Techzine
De hoofdanalist van SemiAnalysis, Dylan Patel, tweette in het weekend dat de business units client computing en data center hun budgetten met ongeveer 10 procent zullen zien dalen, wat leidt tot aanzienlijke ontslagrondes. Beide divisies zouden tot een vijfde van hun personeel kunnen verliezen. Intel heeft de personeelsinkrimping bevestigd. Het heeft echter niet gezegd om […]


Microsoft krijgt definitieve vergunning voor tweede datacenter in Middenmeer
20 April 2023, 00:00 Tweakers
De provincie Noord-Holland heeft Microsoft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een tweede datacenter in Middenmeer. Eerder had de gemeente Hollands Kroon deze vergunning gegeven, maar later bleek dat de provincie deze vergunning had moeten geven.


Gronings datacenter QTS levert restwarmte aan 10.000 huishoudens en gebouwen
21 December 2022, 00:07 Techzine
Het Groningse datacenter van QTS Data Centers levert in samenwerking met energiebedrijf Warmtestad vanaf nu restwarmte aan 10.000 huishoudens, gebouwen en kennisinstellingen. De restwarmte wordt geleverd in een grootschalig duurzaam stadsverwarmingsproject. Warmtestad heeft hiervoor onlangs de bouw van een innovatieve warmtecentrale afgerond die voor de volledige 100 procent op de restwarmte van het datacenter gaat […]


OVHcloud opent vuurveilig datacenter op plaats van brandincident
15 September 2022, 00:05 Techzine
OVHCloud opent een brandveilig datacenter in Straatsburg. In 2021 brandde twee datacenters op dezelfde locatie af. OVHcloud probeert een herhaling van de geschiedenis te voorkomen. OVHcloud is een van de grootste cloudproviders van Europa. 2021 was een donker jaar voor de organisatie. Een brand vernielde twee datacenters in Straatsburg. De oorzaak van het incident werd […]


Zo blijft een datacenter gekoeld tijdens een hittegolf
25 Juli 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Waar het momenteel al moeilijk is om onze huizen koel te houden, is dat voor een datacenter een nog grotere uitdaging. Hoe zorgt een datacenter ervoor dat servers niet oververhit raken? En wat als dat toch gebeurt?


Google bouwt een tweede datacenter in de provincie Groningen
18 Juli 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Google werkt aan een nieuw datacenter bij de stad Groningen. Het bedrijf heeft 20 hectare grond gekocht bij industrieterrein Westpoort. Het datacenter zelf wordt maximaal 8 hectare groot, weet RTV Noord.


Google vraagt vergunning aan voor bouwen van datacenter in Winschoten
18 Juli 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Google heeft een vergunning aangevraagd om een datacenter te bouwen in Winschoten, meldt RTV Noord donderdag. Een jaar geleden kocht het bedrijf daar al een stuk grond voor.


Google gaat nieuw datacenter bouwen in gemeente Groningen
15 Juli 2022, 00:01 Tweakers
Google heeft twintig hectare grond gekocht van de gemeente Groningen en gaat daar een datacenter op bouwen. Het datacenter wordt maximaal acht hectare groot. De bouw moet in het najaar van 2023 van start gaan.


Google koopt 20 hectare grond in Groningen voor bouw datacenter
14 Juli 2022, 00:08 NOS nieuws

Google wil een datacenter bouwen ten westen van Hoogkerk in Groningen. Het techbedrijf heeft twintig hectare grond van de gemeente Groningen gekocht, meldt RTV Noord.

De komst van het datacenter hangt al enige tijd in de lucht. Groningen zegt al langer open te staan voor de komst van een datacenter. Google laat weten dat het gaat om een "kleinschalige satelliet-faciliteit". Het bedrijf dient volgens de regionale omroep na het tekenen van de koopovereenkomst een aanvraag voor een omgevingsvergunning in. Dat lijkt een formaliteit, want het plan om in het najaar van 2023 te beginnen met bouwen, ligt er al.

De techgigant heeft plannen voor de bouw van in totaal twee van dit soort faciliteiten in de provincie. Ze zijn bedoeld als back-up van het grotere datacenter in de Eemshaven. De andere komt in Oldambt te staan. Beide beslaan acht hectare aan bebouwing en 65 megawatt aan energie.

Daarmee zitten de plannen onder grens van wat wordt gedefinieerd als een hyperscaler (10 hectare en 70 megawatt). Het kabinet besloot eerder om dit soort megadatacenters maar in twee gemeenten toe te staan. Het Hogeland in Groningen en Hollands Kroon in Noord-Holland. Die laatste gemeente heeft aangegeven geen behoefte te hebben aan nieuwe projecten.




Facebook opent toch geen datacenter in Zeewolde: dit ging eraan vooraf
4 Juli 2022, 00:11 NU.NL - Tech
Er komt definitief geen datacenter van Facebook in Zeewolde, zo werd donderdag bekend. Over de komst werd ruim een half jaar gebakkeleid. Een tijdlijn van de ontwikkelingen.


Moederbedrijf Facebook zet streep door plannen voor datacenter in Zeewolde
4 Juli 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, zet definitief een streep door zijn plannen voor een datacenter in Zeewolde. Tegen de komst van het datacenter was al langer veel verweer en het Rijk bepaalde onlangs de grond nog niet beschikbaar te willen stellen. Meta besloot de plannen eerder al voorlopig op te schorten.


Raadinformatieavond over Meta-datacenter in Zeewolde is toch niet openbaar
22 April 2022, 00:00 Tweakers
Een raadinformatieavond over het datacenter van Meta in Zeewolde is toch niet openbaar. De partijen Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie hebben dinsdag gemeld dat de bijeenkomst donderdagavond achter gesloten deuren plaatsvindt, vanwege de bespreking van geheime stukken.


Google gebruikt accupark in Belgisch datacenter voor reservestroomvoorziening
22 April 2022, 00:00 Tweakers
Google heeft een accupark in gebruik genomen voor de reservestroomvoorziening van zijn datacenter in de Belgische gemeente Saint-Ghislain. Wanneer het accupark niet wordt gebruikt voor stroomvoorziening, kan die naar verluidt het Belgische elektriciteitsnetwerk ondersteunen.


Meerderheid Provinciale Staten wil geen Facebook-datacenter in Zeewolde
18 April 2022, 00:10 NU.NL - Tech
De meerderheid van de partijen in Provinciale Staten wil liever geen datacenter van Facebook-moederbedrijf Meta in Zeewolde. Dat meldt Omroep Flevoland op basis van een commissievergadering die woensdagavond plaatsvond in het provinciehuis in Lelystad. Meta zei eerder al de komst uit te stellen.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn