NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Data


?Cybercriminelen kiezen vaker cryptominers vanwege waardedaling data?
Vrijdag, 09:30 Techzine
Cybercriminelen verkochten de afgelopen periode steeds meer gestolen data, waardoor de waarde van de gegevens significant afnam. De keuze valt zodoende steeds vaker op het installeren van cryptominers. Dat stelt SANS tijdens zijn keynote op de RSA conferentie, waar de gevaarlijkste nieuwe aanvalstechnieken besproken worden. Bij ransomware heeft de kwaadwillende als doel om data terug […]


'Scripts van derden verzamelen data en tracken gebruikers via Facebook Login'
Donderdag, 11:24 Tweakers
Volgens onderzoekers van Freedom to Tinker bestaan er op een klein percentage van de populairste 1 miljoen websites scripts van derden die data verzamelen en gebruikers tracken via de functie om in te loggen met Facebook. Het zou gaan om zeven partijen.


Facebook komt met optie voor gezichtsherkenning
Woensdag, 17:18 NOS nieuws

Facebook komt in Europa deze week met een nieuw privacymenu. Iedere gebruiker moet daarin aangeven welke data de app mag gebruiken. Een van de opties in het menu is het in- of uitschakelen van gezichtsherkenning.

Volgens Facebook beschermt deze functie de privacy omdat het gebruikers waarschuwt als iemand anders hun foto's of video's gebruikt. De functie werd in 2011 al stilzwijgend geÔntroduceerd maar moest onder druk van de EU kort daarop weer uitgeschakeld worden.

Advertenties

Facebook voert de wijziging door in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming die in Europa op 25 mei ingaat. Daarin staat dat bedrijven expliciet toestemming moeten vragen voor het verzamelen van data.

Naast de functie voor gezichtsherkenning moeten gebruikers ook aangeven of ze gegevens willen delen over hun politieke overtuiging en geloof en hun voorkeuren doorgeven voor advertenties op basis van data die door andere partijen dan Facebook zijn verzameld. Volgens Tweakers.net kunnen de leden het platform niet gebruiken zonder enige vorm van gerichte advertenties.

Voor minderjarigen gelden andere regels. Die kunnen geen gebruikmaken van gezichtsherkenning en krijgen in bepaalde EU-landen een minder gepersonaliseerde versie van de site te zien.
Autoriteit Persoonsgegevens gaat in gesprek met KvK over verkoop van data
17 April, 18:36 Tweakers
Het verkopen van data door de Kamer van Koophandel aan adverteerders is volgens de Autoriteit Persoonsgegevens mogelijk in strijd met de wet. De Privacywaakhond gaat deze week daarover met de KvK in gesprek.


Hortonworks kondigt Data Steward Studio voor beveiliging van data aan
17 April, 14:18 Techzine
Hortonworks heeft ter gelegenheid van de DataWorks Summit in Berlijn de Data Steward Studio (DSS) aangekondigd. Deze dienst geeft enterprises security- en governance-mogelijkheden voor grote hoeveelheden data die zich in de cloud of on-premise bevinden. Dankzij DSS kunnen bedrijven eenvoudiger vaststellen hoeveel vertrouwen ze kunnen hebben in de gegevens, terwijl het ook mogelijk is om […]


Individuele targeting: laat je data voor je werken
17 April, 10:24 Emerce
De meeste bedrijven maken gebruik van de bekende plug ?n? play analytics tools die op de markt zijn. Maar als iedereen met dezelfde tool werkt, kom je niet tot vernieuwende inzichten over je doelgroep die zijn toegespitst op je eigen bedrijf. Wie dus verder wil komen met data, zal zelf een model moeten bouwen.


Aziatische beurzen gemengd na Chinese data
17 April, 07:42 De Tijd
07:21 De tweede grootste economie ter wereld produceerde in het eerste kwartaal 6,8 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De beurzen in het verre oosten blijven stabiel.


Leidt data driven recruitment tot betere kandidaten?
16 April, 12:12 Emerce
Data is hip en hot, ook in recruitmentland. De zoektocht naar het juiste talent is niet gemakkelijk: bedrijven halen alles uit de kast om top-notch kandidaten te werven in een innoverende en hypercompetatieve markt. Data geeft hierbij veel inzicht, maar toch blijft het voor veel recruitment collega?s een worsteling om deze data te verbinden met de kwaliteit van een uniek talent.


Privacyparadox: waarom we ons zorgen maken om privacy en tůch persoonlijke data delen
15 April, 19:00 Volkskrant
Bijna iedereen doet het zonder erbij na te denken: jezelf aanmelden bij onlinediensten als Airbnb, Booking.com of Tinder met je gebruikersnaam van Twitter of Facebook. Handig. Maar gemak heeft zijn prijs: gebruikers hevelen ook andere persoonlijke data over naar de nieuwe dienst. Vraag iemand of hij zich zorgen maakt over zijn privacy bij het gebruik van dit soort hulpjes, en de meesten zullen bev


Hoe je op basis van flinterdunne data omineuze conclusies over studenten durft te trekken, is mij een raadsel
12 April, 19:36 Volkskrant
Een kwart van de studenten, las ik deze week in de krant, kampt met burn-outklachten. Een op de zeven heeft last van 'ernstige angst-en depressieklachten'. En zelfmoordgedachten komen 'geregeld' voor. Dat zou blijken uit onderzoek van Hogeschool Windesheim.Uit het bericht leek maar ťťn conclusie mogelijk: met de huidige generatie studenten is het uiterst droevig gesteld. Promovenda Jolien Dopmeije


SAP werkt samen met e-sportsteam Team Liquid voor analyseren in-game data
12 April, 10:00 Techzine
SAP heeft†een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met e-sportsteam Team Liquid. De samenwerking richt zich onder meer op de ontwikkeling van software voor het analyseren van in-game data, zodat het team meer inzicht†krijgt in individuele- en teamprestaties. Dit komt bijvoorbeeld ook van pas bij het scouten van gametalent. Het is de eerste keer dat SAP samenwerkt met […]


Organisaties klagen bij Amerikaanse FTC dat YouTube data van kinderen verzamelt
9 April, 11:12 Tweakers
Een groep van 23 organisaties die zich onder meer richten op kinderbescherming en privacy, verzoekt de Amerikaanse toezichthouder FTC om op te treden tegen de schending van kinderbeschermingswetgeving door YouTube.


Opnieuw databedrijf in opspraak dat data via Facebook gebruikte voor reclame

Na Cambridge Analytica is opnieuw een databedrijf in opspraak gekomen. Facebook onderzoekt Cubeyou, na berichten dat dat Amerikaanse marketingbureau gebruikersinformatie van de sociaalnetwerksite niet correct zou hebben gebruikt. In afwachting van de resultaten zet Facebook Cubeyou op zijn zwarte lijst.
Nederland en BelgiŽ slaan handen ineen om fraude met uitkeringen tegen te gaan
9 April, 20:48 Volkskrant
Nederland en BelgiŽ gaan nauwer samenwerken om fraude met bijstands- en werkloosheidsuitkeringen tegen te gaan. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en gemeentelijk informatieknooppunt Stichting Inlichtingenbureau gaan hun data vanaf† nu uitwisselen met hun Belgische tegenhangers. Dit moet onder meer voorkomen dat iemand die in BelgiŽ werkt, in Nederland een werkloosheidsuitkerin


Farmareus Roche bestrijdt kanker met big data
6 April, 17:06 De Tijd
16:50 De Zwitserse farmagigant Roche wil met Flatiron, een digitaal platform met data van kankerpatiŽnten, onderzoek naar nieuwe medicijnen efficiŽnter laten verlopen.


Data scrapen van het internet: mag dat wel?
6 April, 12:18 De Tijd
11:45 Cambridge Analytica verzamelde de informatie van miljoenen mensen via een techniek die haast zo oud is als het internet zelf: scraping. Hoe legaal is dat eigenlijk?


Kabinet gaat sleepwet aanpassen: meer eisen aan data delen met buitenland en aftappen van kabel moet 'zo gericht mogelijk'
5 April, 22:24 Volkskrant
Het kabinet gaat meerdere wijzigingen doorvoeren in de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Zo komt er expliciet in de wet te staan dat het aftappen van de kabel 'zo gericht mogelijk' moet gebeuren. Ook worden er meer eisen gesteld aan het delen van de data met buitenlandse inlichtingendiensten. De vier coalitiepartijen hebben daarover donderdag een akkoord bereikt, bevestigen mee


1 miljoen euro voor onderzoek Big Data in gezondheidszorg
5 April, 13:06 Emerce
Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) ontvangt een Europese subsidie van 1 miljoen euro voor het onderzoek naar de brede toepassing van Big Data in de gezondheidszorg. ESHPM gaat onderzoeken of, hoe en onder welke voorwaarden met Big Data de productiviteit in de zorg kan worden verhoogd.


Hoe je wťl met data omgaat: 5 lessen uit het Facebook-schandaal
5 April, 10:42 Emerce
Iedereen weet dat het slecht is om de controle over je klantgegevens te verliezen. Maar waarom gebeurt het dan nog steeds? De afgelopen weken waren Facebook en Cambridge Analytics veel in het nieuws, en terwijl dit verhaal zich verder ontwikkelt, komt alweer een nieuw lek voorbij van 880.000 betaalkaarten van online reissite Orbitz. Wat gaan we er tegen doen?


Datamisbruik Cambridge Analytica trof tot 90.000 Nederlandse Facebook-accounts
4 April, 22:30 Tweakers
Het misbruik van Facebook-gegevens door Cambridge Analytica trof wereldwijd tot 87 miljoen mensen. Eerst werd gesteld dat het om 50 miljoen gebruikers ging. Facebook zegt dat er tot 90.000 Nederlandse accounts zijn getroffen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be