NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Data


1-op-1 marketing: de wil is er, nu nog data op orde krijgen
Maandag, 14:06 Emerce
Het belang van 1-op-1 datadriven marketing is voor iedereen duidelijk maar de meeste bedrijven staan nog aan het begin van de weg daarnaartoe. Dit blijkt uit onze jaarlijkse quick scan van Nederlandse bedrijven met grote klantdatabases.


ASO volgt voorbeeld Team Dimension Data en neemt sociale rol op in de koers
Donderdag, 12:00 Gazet v. Antwerpen

ASO, de organisator van de Ronde van Oman, maakte voor de start van de derde rit in Oman zijn voornemen waar om ook een sociale rol in de koers op te nemen. ASO bracht net voor de start een bezoek aan de Alruwad International School. ?Meer dan ooit willen we iedereen aan het fietsen brengen en het belang van de fiets onderstrepen.? Het Franse bedrijf volgt daarmee het voorbeeld van Team Dimension Data dat al langer een sociale rol opneemt in het wielrennen.
Gerecht en politie willen steeds vaker toegang tot data internetgiganten
Donderdag, 11:42 Skynet
De Belgische veiligheidsdiensten hebben vorig jaar in het kader van strafonderzoeken bijna vijfduizend aanvragen tot informatie gericht aan internetgiganten als Facebook of Apple. Bijna dertig procent van die aanvragen wordt geweigerd, zo blijkt uit cijfers die minister van Justitie Koen Geens vandaag heeft bekendgemaakt.


Vodafone-klant met smartphone gebruikt gemiddeld 2GB aan data per maand
Donderdag, 10:18 Tweakers
Vodafone-klanten met een smartphone gebruiken gemiddeld 2GB aan data per maand, tegenover 1,3GB een jaar geleden. Dat zegt VodafoneZiggo bij de kwartaalcijfers. Intussen daalt het bedrag dat abonnees per maand gemiddeld betalen fors.


'ParlementariŽrs snappen onze data niet'
13 Februari, 15:00 De Tijd
14:54 Britse cijferaars zullen voortaan jobdata op dinsdag publiceren in de - ijdele - hoop dat parlementsleden ze beter instuderen voor ze er elkaar op woensdag rond de oren mee slaan.


?Data worden belangrijker dan geld'
12 Februari, 07:48 De Tijd
07:23 Digitale data overwoekeren de wereld, en dat zal leiden tot een nieuw soort kapitalisme, stelt de Oxfordprof Viktor Mayer-SchŲnberger. ?Supersterfirma?s als Amazon en Facebook maken andere bedrijven i...


Innogy zet first, second en third party data slim in met DMP
7 Februari, 12:18 Emerce
Bedrijven investeren in toenemende mate in second en third party data. De aanvullingen op de eigen data komen bijvoorbeeld samen in een DMP en zorgen voor relevantere communicatie en producten. Bij het digitaliserende Essent en energiedirect.nl leidt dat al tot concrete eerste resultaten. Maar, benadrukt Kuldip Singh, de Digital Director bij moederbedrijf innogy: ?Het is eigen data eerst.?


Orange komt in BelgiŽ met abo's met onbeperkt data tegen gereduceerde snelheid
7 Februari, 10:54 Tweakers
De Belgische provider Orange past zijn abonnementen Arend en Arend Premium aan. Klanten kunnen vanaf 12 februari 20GB per maand op volle snelheid verbruiken en krijgen daarna onbeperkt data met een gereduceerde snelheid van 512Kbit/s.


Hubble-data Trappist-1-planeten wijst op mogelijke aanwezigheid zwaardere gassen
6 Februari, 16:18 Tweakers
Astronomen hebben op basis van gegevens van de Hubble-ruimtetelescoop geconcludeerd dat drie van de zeven exoplaneten rondom de ster Trappist-1 een atmosfeer hebben die mogelijk relatief rijk is aan gassen die ook in de atmosfeer van de aarde zijn te vinden.


Data driven marketing begint klein, en niet bij de klant
5 Februari, 13:30 Emerce
E-commerce (marketing) managers zitten vaak met de handen in het haar wanneer data driven marketingcampagnes moeten worden geschreven. De overload aan beschikbare data maakt het niet makkelijker om de juiste informatie hiervoor te gebruiken. En dan laten we voor het gemak organisaties buiten ogenschouw die qua volwassenheid nog niet zo ver zijn dat data centraal wordt verzameld en opgeslagen.†Weten waarom je data nodig hebt, geeft richting aan je eerste stappen.


Vergeet aftappen van data - vooral hackplannen relevant bij inlichtingenwet
2 Februari, 02:24 Volkskrant
Het debat over de nieuwe inlichtingenwet gaat vooral over het aftappen van internetverkeer. Maar het hacken van computers en telefoons is voor veiligheidsdiensten veel effectiever - en minstens zo ingrijpend voor burgers, waarschuwen critici. Toen Rob Bertholee, het hoofd van de AIVD, onlangs bij College Tour in gesprek ging met studenten over de nieuwe wet op de inlichtingendiensten (Wiv), had he


Ontbrekende data bij gemengde loopbanen stelt mypension.be problemen

Zowat 300.000 Belgen, hoofdzakelijk mensen met een gemengde loopbaan werknemer-ambtenaar, kunnen op de website mypension.be niet terecht om hun pensioen te berekenen. ?Het is geen probleem van de website maar een probleem van ontbrekende loopbaangegevens als ambtenaar. Dat vergt tijd, want de invoering moet manueel gebeuren?, zegt Johan Janssens, adjunct-administrateur-generaal van de Federale Pensioendienst.
Zo halen Russische hackers gestolen data binnen
26 Januari, 22:48 Volkskrant
Door de Nederlandse toegang tot Cozy Bear zag de AIVD welke Nederlandse organisaties de Russen op het oog hadden, hoe ze de aanvallen voorbereidden en - als ze eenmaal binnen waren - de data weer naar Rusland brachten. Dat levert een unieke inkijk in de werkwijze van Russische hackgroepen op. Gecombineerd met informatie van private partijen die permanent onderzoek doen naar Cozy Bear en Fancy Bear


Europese steden willen hulp EU om data Airbnb-verhuurders te delen
26 Januari, 18:00 NOS nieuws

De EU moet regelen dat gemeenten meer grip krijgen op bedrijven als Airbnb, Wimdu en Booking.com. Die verhuurplatforms moeten verplicht kunnen worden om adressen en namen van verhuurders te verstrekken. Daarvoor pleit een groep van Europese toeristensteden, waaronder Amsterdam.

Ze hopen zo meer grip te krijgen op de groeiende verhuur van woningen aan toeristen. De groep bestaat verder uit Reykjavik, Barcelona, Madrid, Krakau, Wenen en Brussel. Ze waren op uitnodiging van gemeente Amsterdam bijeen om te praten over de effecten van de verhuur van huizen aan toeristen, via sites als Airbnb.

Balanceren

In al die steden proberen gemeentebesturen een balans te vinden tussen aan de ene kant de extra toeristen en inkomsten die de verhuur oplevert en aan de andere kant het gevaar dat de lokale bevolking nog maar moeilijk aan een woning komt en er wijken ontstaan met bijna alleen maar toeristen.

Wethouders en ambtenaren van de steden kregen onder meer te zien hoe handhavers van de gemeente Amsterdam langsgaan bij een appartement waar illegale verhuur wordt vermoed.

Airbnb niet uitgenodigd

Airbnb was niet uitgenodigd voor de conferentie. Het bedrijf zegt in een reactie met meer dan 300 (lokale) overheden samen te werken aan duidelijke regels rondom het delen van je huis. "Terwijl andere bedrijven, zoals Booking.com, HomeAway, Tripadvisor en Expedia, niets doen, willen wij dat het op een verantwoorde en duurzame wijze groeit. Zo hebben we vorig jaar in steden als Londen en Amsterdam automatische limieten ingesteld op hoe vaak per jaar je je huis kan verhuren."

Airbnb zegt op meer dan 340 plekken toeristen- en hotelbelasting te innen bij verhuurders. Het bedrijf heeft zo al meer dan een half miljard dollar opgehaald voor overheden.

Hieronder een overzicht van wat er speelt in de steden die bij de conferentie waren.

Reykjavik: toerisme-explosie

"We zijn blij met het groeiende toerisme", zegt Sigurdur Bjorn Blondal, locoburgemeester van Reykjavik. "Het is nu de belangrijkste bron van buitenlands geld, meer dan de visexport. Maar door het toerisme stijgen de huizenprijzen hard. En vooral in het centrum van Reykjavik worden heel veel woningen aan toeristen verhuurd."

Het toerisme naar het kleine IJsland is de afgelopen jaren explosief gegroeid, van minder dan een half miljoen bezoekers in 2010 naar 1,8 miljoen in 2016. Het landje heeft veel te weinig hotelkamers om al die toeristen te verwerken en daarom zetten steeds meer huiseigenaren hun woning op Airbnb. Hoofdstad Reykjavik heeft grofweg 50.000 woningen. Daarvan staan er volgens dataverzamelaar AirDNA zo'n 2300 op Airbnb, oftewel 4,6 procent van alle woningen.

In sommige gevallen moeten permanente huurders een huis uit, omdat de eigenaar de woning via Airbnb wil verhuren. Om dit tegen te gaan, geldt sinds een jaar de regel dat huiseigenaren hun woning maximaal 90 dagen per jaar aan toeristen mogen verhuren. Ook heeft de gemeente invallen gedaan bij appartementen die niet over de juiste vergunningen beschikken.

Airbnb zegt dat de gemiddelde IJslandse verhuurder zijn woning rond de 60 dagen per jaar verhuurt.

Barcelona: boetes en samenwerking

Onder leiding van de linkse, activistische burgemeester Ada Colau is Barcelona een offensief gestart om 'overtoerisme' tegen te gaan. In het centrum van de stad mogen geen nieuwe hotelkamers of toeristenappartementen meer bij komen. Ook worden er geen vergunningen meer afgegeven om kamers via Airbnb te verhuren.

Er worden in de stad veel appartementen illegaal verhuurd aan toeristen. Er zijn 9600 appartementen met een vergunning en de gemeente vermoedt dat er nog eens 6000 zijn zonder vergunning. Eind 2016 kregen Airbnb en HomeAway allebei een boete van 600.000 euro vanwege het faciliteren van illegale verhuur.

Afgelopen zomer kondigde Airbnb aan samen met de gemeente illegale verhuur aan te willen pakken. Het bedrijf zei toen al 1300 illegale appartementen verwijderd te hebben en daar mee door te gaan.

Madrid: rechter verbiedt verbod

Om de opkomst van Airbnb tegen te gaan, verbood Madrid in 2014 de verhuur van appartementen aan toeristen voor korter dan vijf dagen. Maar twee jaar later zette een rechter een streep door dat verbod. Nu wil Madrid dat een vereniging van eigenaren van een appartementencomplex kan verbieden dat er in het pand verhuurd wordt aan toeristen.

Er staan zo'n 13.000 Madrileense appartementen en kamers op Airbnb.

Wenen: inning belasting

Particulieren die in de Oostenrijkse hoofdstad hun woning aan toeristen verhuren moeten een lokale belasting betalen. Maar die belasting wordt volgens de gemeente op grote schaal ontdoken.

Wenen wil daarom eigenlijk van Airbnb de namen en adressen van verhuurders weten, maar kan daar geen overeenstemming over bereiken met het bedrijf. De gemeente en Airbnb zijn nog in onderhandeling over het alternatief: dat Airbnb namens de gemeente de belasting int.

Volgens AirDNA zijn er bijna 9000 Airbnb-accommodaties in Wenen.

Brussel: ingewikkelde registratie

Huiseigenaren in Brussel moeten aan allerlei regels voldoen als ze hun woning via Airbnb willen verhuren. Ze moeten zich registreren bij de gemeente en kopieŽn van hun identiteitskaart, eigendomsbewijs, verzekeringscontract, uittreksel uit het strafregister, bewijs van brandveiligheid en een plattegrond inleveren. Als het gaat om een woning in een appartementencomplex, dan moet er ook een schriftelijke toestemming van de andere bewoners zijn.

Veel verhuurders zien dat niet zitten en verhuren hun woning illegaal. Begin 2017 waren er een kleine 2000 aanmeldingen, terwijl er op Airbnb ruim 7000 Brusselse accommodaties stonden.

Airbnb is tegen de Brusselse regels. "Ze zijn ingewikkeld en inwoners die zo nu en dan hun huis willen verhuren worden behandeld als hotels. Het is een omslachtig registratieproces, ontworpen voor grote bedrijven."

Krakau: feesttoeristen

"Sommige inwoners vinden dat er te veel toeristen komen", zegt Bozena Zaremba-Marcych van het toerismebureau van Krakau. "Wij proberen een balans te vinden, want veel inwoners verdienen ook goed aan de toeristen. Verhuurders moeten zich registreren bij ons, maar veel van hen doen dat niet."

De tweede stad van Polen, met het mooie historische centrum, is een toeristische trekpleister van formaat. Maar er wordt geklaagd dat er te veel overlastgevende toeristen komen die er alleen maar willen feesten en drinken.

Die verblijven voor een deel in Airbnb's. Volgens dataverzamelaar AirDNA heeft Krakau (760.000 inwoners) namelijk meer dan 5000 Airbnb-accommodaties. Die zitten vooral in en om het historische centrum.

Amsterdam: nog maar 30 dagen

Al een aantal jaar geleden voerde Amsterdam regels in voor verhuur van je appartement aan toeristen: het mag maximaal 60 dagen per jaar en aan maximaal vier personen per appartement. Ook moet de eigenaar van de woning er de rest van het jaar zelf wonen.

In oktober 2017 kwam daar een meldplicht bovenop. Je moet nu iedere keer dat je de woning verhuurt dit melden bij de gemeente. En eerder deze maand besloot de gemeente dat het maximaal aantal dagen omlaag gaat van 60 naar 30. Die maatregel gaat in 2019 in.

Met een automatische limiet op de site handhaaft Airbnb nu zelf het maximum van 60 dagen. Het bedrijf is wel tegen de verlaging naar 30 dagen. Er zijn in Amsterdam zo'n 19.000 Airbnb-accomodaties, waar in 2017 zo'n 800.000 mensen in verbleven.
Data Privacy Day: in 2018 barst de storm echt los
26 Januari, 14:06 Emerce
Dit is misschien wel de spannendste editie van Data Privacy Day ooit. Wat op 28 januari 1981 begon met een Europees verdrag omtrent het verwerken van persoonsgegevens is verworden tot de GDPR, de Algemene Verordening Gegevensbescherming die al over vier maanden van toepassing wordt. En dan barst de storm echt los.


Seagate: op weg naar 163 biljoen gigabyte data in 2025?
25 Januari, 09:42 Tweakers
Data is overal. Denk aan Netflixen, cammen, het vliegen van een drone: vrijwel alles wat we doen, leggen we vast en wordt opgeslagen. We maken niet alleen gebruik van veel data, maar creŽren ook veel. Denk aan de foto's die met smartphones worden gemaakt.


Hoe data-analyse het Nederlandse voetbal kan redden
24 Januari, 02:24 Volkskrant
Het gaat niet goed met het voetbal in Nederland. De Volkskrant zoekt tot het WK voetbal in een wekelijkse serie naar een weg uit de misŤre. Het probleem: Het profvoetbal maakt te weinig gebruik van de mogelijkheden die data-analyse biedt. De oplossing: Meet vaker en meer. Gebruik naast menselijke scouts ook uitvoerige statistieken. Wat SciSports doet, lijkt soms op sciencefiction. Nee, het Ūs in z


Mercedes, Ferrari, McLaren en Toro Rosso maken data onthulling wagen bekend
23 Januari, 16:24 Autosport
Mercedes AMG Petronas en Scuderia Ferrari stellen hun nieuwe F1-wagens op 22 februari voor. De Duitse wereldkampioen bij de construcateurs zal de nagelnieuwe Zilverpijl in Silverstone voorstellen, terwijl zijn Italiaanse concurrent de onthulling van de rode bolide online zal verrichten. De dag nadien gaat McLaren de nieuwe wagen ? de MCL33 ? van Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso ook via het web onthullen. Toro Rosso stelt hun nieuwe uitdager voor aan het publiek op 25 februari, ťťn dag voor de start van de voorseizoenstest op het Circuit de Barcelona-Catalunya te Montmelo.


Inschrijving Nederlandse Data Science Prijzen 2018 geopend
19 Januari, 13:24 Emerce
De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en de Big Data Alliance (BDA) reiken dit jaar voor de tweede keer de Nederlandse Data Science Prijzen uit. Wetenschappers, startups, bedrijven en overheden maken in drie categorieŽn kans op een onderscheiding. De inschrijving is nu geopend.


'Spionagecampagne zet als chatapp vermomde Android-malware in om data te stelen'
19 Januari, 12:36 Tweakers
De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie EFF heeft samen met een beveiligingsbedrijf een spionagecampagne ontdekt die als chatapps vermomde Android-malware inzet om gevoelige gegevens te stelen. Dat gebeurde in meer dan twintig landen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be