NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Dag


Opnieuw wapenarsenaal gevonden bij tiener: dag na schietpartij Florida ging ook hij met geladen pistool naar school
Gisteren, 20:42 Gazet v. Antwerpen

Bij een tiener uit de Amerikaanse staat Maryland is thuis een heus wapenarsenaal gevonden. De jongeman was op school opgedaagd met wapens bij zich, waaronder ook een geladen pistool. Dat deed hij een dag na de bloedige schietpartij op een school in Florida.
Er gebeurt best nog wat, op zo'n grauwe dag naar het Buurserzand
Gisteren, 19:30 Volkskrant
Caspar Janssen loopt een jaar lang door Nederland en brengt al doende het landschap in kaart, en daarmee de planten, dieren, mensen en kwesties van het Nederlandse land. Aflevering 175: die middelste bonte specht, was dat hem echt? De zingende grote lijster kan niet missen. Een zandpad naar het Buurserzand, heide-gebied, met stukjes bos en met vennetjes. Het is nog altijd een grauwe dag, maar in h


Bekijk de eerste beelden van ?De Dag?, de langverwachte fictiereeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu
Gisteren, 16:30 Gazet v. Antwerpen

Woensdag is de eerste trailer vrijgegeven van ?De Dag?, de eerste fictiereeks van Jonas Geirnaert en zijn vriendin Julie Mahieu. De reeks komt op 26 maart integraal op Play More van Telenet en wordt later dit jaar ook uitgezonden op Vier.
Prins William komt stoer voor de dag op motorfiets
Gisteren, 12:18 Gazet v. Antwerpen
Prins William bracht een bezoekje aan de Britse motorbouwer Triumph Motorcycles in Leicester en daar hoorde natuurlijk een ritje op een motorfiets bij. Voor eventjes werd hij weer het sekssymbool van weleer, wist de Britse pers te melden.


Rechercheur Geertje staat soms een dag lang kopietjes te maken
Dinsdag, 20:36 NOS nieuws

Geertje werkt als rechercheur bij de politie in Amsterdam en heeft een stapel van honderden A4'tjes naast zich liggen. Daar staat op waarom rechercheurs camerabeelden willen opvragen, of waarom het nodig is om iemand af te luisteren of te volgen.

Werk dat volgens Geertje uiteindelijk nutteloos is bij de vervolging van een verdachte.

"Er staat namelijk geen enkel bewijs in die stapel papieren", zegt Geertje. De papierwinkel is vooral bedoeld om geen inbreuk te maken op de privacy van verdachten. "Het werk is nuttig omdat we die middelen willen inzetten, maar het levert dus geen enkel bewijs op. Het gaat puur om de verantwoording."

Uit een rapport van de Nederlandse Politiebond blijkt vandaag dat de recherche zwaar overbelast is en maar een fractie van het werk aan kan. Rechercheurs schatten in dat ze maar een op de vijf zaken kunnen oppakken. Een van de oorzaken is het vele papierwerk.

Volgens Geertje maakt het niet uit wie dat werk doet. Dat kan ieder teamlid zijn, welke rang of functie die ook heeft. Als een rechercheur dat doet, kan die dus geen echt recherchewerk doen. "Dus géén getuigen horen of iemand opsporen. Het vertraagt enorm. Daardoor mis je soms informatie."

Niet hiervoor bij politie gekomen

Het zou voor Geertje al helpen als een politiemedewerker in een hogere rang een iets ruimere bevoegdheid krijgt. Dan hoeft er geen akkoord meer te worden gegeven door een officier of rechter-commissaris om bijvoorbeeld iemand af te luisteren.

De politievakbonden roepen op tot 2000 extra rechercheurs. Geertje kan lastig inschatten of dat voldoende is. "Maar andere mensen kunnen dit werk ook doen. Je zou mensen moeten binnenhalen die voor dit soort administratief werk geschoold zijn. En niet laten doen door een rechercheur die puur recherchewerk wil doen en daarvoor bij de politie is gekomen."

Ze wijst naar tien mappen en een doos vol papieren. Dit zijn de mappen die horen bij "een eenvoudige ontvoeringszaak":

De rechercheurs zijn verplicht om kopieën aan te leveren als de zaak voor de rechter komt. Dat betekent een pakket papieren voor de rechter, de officier en de verdediging. En hoe groter de zaak, hoe meer pakketten. "Het komt voor dat we die dossiers acht keer moeten kopiëren. Dat doen de rechercheurs zelf. Soms sta je alleen daarvoor al een dag in het kopieerhok."

Dat is erg zonde van de recherchecapaciteit, vindt Geertje. "Het mooiste zou zijn als iemand anders, die niet rechercheur is, dit werk kan doen. Dan kunnen wij gewoon weer veel boeven vangen."
Ten dode opgeschreven Nielenaar is proefkonijn voor nieuwe chemokuur: ?Elke dag extra is meegenomen?
Dinsdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

Het moet zijn dat ik hierboven op een goed blaadje sta, want ik leef al twee maanden in extra time, zegt Luc De Cock (73) uit Niel. Vorige zomer werd pancreaskanker vastgesteld. De dokters gaven hem een half jaar, maar hij geniet nog elke dag van het leven en ondergaat nu zelfs nieuwe chemotherapie.
Hijsen, inknippen en kriegel van de kriebels: welke panty zit wél een dag lang lekker?
Dinsdag, 18:48 Volkskrant
Het rottige van een panty is dat je hem niet kunt passen voor je hem koopt. Logisch, want een gepaste panty is niet meer voor nieuw te verkopen. Maar wat nog rottiger is, is een panty die niet goed zit. Zo een waarbij je steeds moet hijsen omdat het kruis afzakt. Of die zo strak om je taille snoert dat je je een uitpuilende worst voelt. Of een waarin bij het minste of geringste haaltjes zitten. He


Hoge Raad: voor betaalde seks met minderjarige volstaat één dag cel (plus een taakstraf)
Dinsdag, 18:12 Volkskrant
Zes klanten die in 2014 betaalde seks hadden met een 16-jarig meisje in een Valkenburgs hotel, zijn terecht veroordeeld tot een celstraf van slechts één dag in combinatie met een taakstraf. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. De uitspraak is een domper voor het Openbaar Ministerie dat in de Valkenburgse zedenzaak juist 'substantiële' gevangenisstraffen van meerdere maanden had geëist tegen de


Maar liefst negen Belgische atleten komen morgen in actie in Pyeongchang

Niet minder dan negen Belgische atleten treden woensdag in competitie op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Het is vooral uitkijken naar de snowboarders Seppe Smits en Sebbe De Buck en ook naar de Belgian Bullets.
Incidentrijke dag voor De Lijn: drie ongevallen op paar uur tijd, één dodelijk slachtoffer
Dinsdag, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse tram- en busnet van De Lijn kent dinsdag een incidentrijke dag. In Deurne was er een aanrijding tussen een tram en een bus. Later in de ochtend ontspoorde er een tram aan het rondpunt van Wommelgem. Iets voor de middag gebeurde er een derde ongeval in het centrum van Deurne. Een dame kwam daar onder een bus terecht.
"Dag van rechtvaardigheid is aangebroken"
Dinsdag, 12:00 Skynet Belgie
"De dag van de rechtvaardigheid is eindelijk aangebroken." Zo leidde advocaat Filip Van Hende zijn pleidooi in op het proces van de kasteelmoord. Van Hende, een van de advocaten van de familie Saelens, wees er op dat de familie altijd heeft gezwegen, maar dat nu de tijd gekomen is om hun versie uit de doeken te doen.


Goed nieuws voor Seppe Smits: het gaat elke dag beter met zijn knie (maar pijnvrij is hij nog niet)
Dinsdag, 08:36 Gazet v. Antwerpen

Snowboarder Seppe Smits ziet het weer wat hoopvoller in na de laatste trainingen op de big air, de grote schans. Zijn knie die serieus opspeelde ? hij kon na de training zelfs geen trappen meer op zonder pijn ? is aan de beterhand.
Trein op tijd? Infrabel zet stiptheidscijfers twee keer per dag online

Spoorwegnetbeheerder Infrabel publiceert vanaf maandag twee keer per dag de stiptheidscijfers voor negen belangrijke verkeersassen tussen Brussel en provinciesteden na de spits.
Griepgolf is grote schadepost voor werkgevers: een zieke werknemer kost ze gemiddeld 241 euro per dag
Zondag, 20:24 Volkskrant
De griepgolf waar ons land sinds half december mee kampt, is een flinke schadepost voor de economie. Medewerkers die met griep of een verkoudheid thuiszitten, kosten hun werkgever gemiddeld 241 euro per dag, berekende onderzoeksbureau TNO in 2016. Jaarlijks zijn Nederlandse bedrijven gemiddeld 1,3 miljard euro kwijt aan de winterse griep- en snotterepidemie, zo valt te berekenen op basis van die T


De Lustige Gans start de dag met spek en eieren
Zondag, 10:12 Gazet v. Antwerpen
Zondag 18 februari, 07.30u: In de loods van het landbouwbedrijf Olivier Van Look gonst al van bedrijvigheid. Het ruikt er naar spek en eieren. Het team van Frans Mathijssen is al flink in de weer om de 80 gasten voor het ontbijt te ontvangen. Het is een grote dag voor de gansrijders van de Lustige Gans Ekeren.


Opnieuw wantoestanden bij Brusselse VZW: directeur verdiende 18 jaar lang 1.000 euro per dag als schijnzelfstandige
Zaterdag, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Gial, de vzw die de informatica beheert bij de stad Brussel, heeft de directeur van de dienst achttien jaar lang duizend euro per dag betaald als consultant. Dat hebben verschillende media gemeld. De betalingen kwamen aan het licht na een audit op vraag van de nieuwe directie van de vzw. Staatssecretaris voor Digitalisering in het Brussels Gewest Bianca Debaets (CD&V) spreekt van een serieus gebrek aan transparantie en efficiëntie.
Dag vier op ?Temptation Island? en de eerste seksscène is een feit
15 Februari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Dag vier op het eiland der verleiding en het eerste slachtoffer is gevallen. En dat allemaal dankzij de klassieke ?temptation?-mix: een paar beelden aan het kampvuur, veel te veel drank erna.
Na de ?slotgracht? terug hekken voor de deur op de Frankrijklei: ?Het is elke dag iets anders?
15 Februari, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Door de werken op de Frankrijklei is het voor muziekwinkel Keymusic elke dag afwachten hoe klanten de zaak kunnen bereiken. Na de grote put voor de ingang van de winkel plaatste de aannemer een ?brugje?. ?Maar de slotgracht, zoals wij het noemen, is terug dicht en nu hebben we weer hekken voor de deur. Het is elke dag iets anders?, zegt uitbater Luc Janssens.
Debat afschaffen referendum: 'Zwarte dag voor de democratie'
15 Februari, 17:24 NOS nieuws

"Vandaag is een zwarte dag voor de democratie." De tegenstanders in de Tweede Kamer van het afschaffen van het raadgevend referendum vinden het besluit van het kabinet onbegrijpelijk.

Het debat werd aangevraagd door SP-Kamerlid Van Raak. Die richtte zich rechtstreeks tot D66-minister Ollongren, die namens het kabinet over de afschaffing gaat.

"Wat zag de minister vanmorgen toen ze in de spiegel keek?", vraagt Van Raak zich af. "Zag ze een D66'er die haar ziel heeft verkocht?"

Hij vindt de uitleg van het kabinet, dat het referendum mensen juist geen gevoel van inspraak geeft, onjuist. "Wat hebben wij misdaan? Wat hebben de mensen misdaan? We hebben één keer nee gezegd en daarom krijgen we nu straf."

Begrafenispak

PVV-Kamerlid Bosma heeft vanmorgen zijn begrafenispak aangetrokken. "Hans van Mierlo wordt vandaag pas echt begraven." Van Mierlo was de oprichter van D66. Hij overleed in 2010.

"Het is een historisch debat omdat we de klok gaan terugzetten naar 1966", zegt Bosma. "Democratische vooruitgang wordt gesloopt door de partij die die zelf heeft opgebouwd."

Ook Bosma richt zich rechtstreeks en persoonlijk tot minister Ollongren. "Het liefst amputeert de jonkvrouw eigenhandig onze stembanden." Hij zegt dat Ollongren alleen van verkiezingen houdt als de uitslag haar bevalt.

Steun verzamelen

50Plus-leider Krol heeft dertig minuten spreektijd aangevraagd. Hij is ook fel tegen de afschaffing. 50Plus is nog steun aan het verzamelen voor een referendum over het afschaffen van de wet-Hillen, een belastingvoordeel voor huiseigenaren met een (bijna) afgeloste hypotheek.

Krol vindt dat er minstens eerst een evaluatie van de referendumwet had moeten plaatsvinden. "Juist als men vindt dat het niet werkt zoals verwacht." Hij herhaalt dat in de geschiedenis alleen de voormalige DDR ooit een referendum heeft ingetrokken. Hij roept D66'ers op tegen te stemmen: "Wil de echte D66 er opstaan?"

GroenLinks vraagt zich af waarom het kabinet er niet voor heeft gekozen de bestaande wet te verbeteren.

Het debat is te volgen via NPO Politiek en duurt naar verwachting tot 21.00 uur vanavond.
Moeder van Maëlys (9) richt zich tot dader: ?Ze zal je dag en nacht achtervolgen tot je naar de hel gaat?
15 Februari, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Zes maanden leefden ze tussen hoop en vrees. Al wisten ze dat de kans miniem was dat ze hun dochtertje nog levend zouden terugzien. Maar nu haar dood bevestigd is, heeft de mama van Maëlys (9) hard uitgehaald naar de dader.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be