NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Dag


Chinese studenten werken 11 uur per dag om genoeg iPhone's X te maken
Gisteren, 22:54 Volkskrant
Foxconn, de belangrijkste toeleverancier van Apple in Azi, laat stagiairs illegaal overuren maken bij het produceren van de iPhone X. Dat meldt The Financial Times woensdag. Volgens de zakenkrant laat Foxconn de studenten langer doorwerken dan wettelijk toegestaan omdat de fabriek de vraag naar Apples nieuwe toestel maar nauwelijks kan bijbenen. De FT sprak met zes Chinese studenten van 17 tot 19


Het weer: een stralende dag - wolkenvelden hinderen de zon in het noorden
Gisteren, 02:18 Volkskrant
In het noorden van het land valt vandaag soms nog regen, maar vanuit het zuiden wordt het droog en klaart het sterk op. In een groot deel van het land is het vanmiddag stralend weer. Alleen in het noorden kunnen wolkenvelden nog lang de zon hinderen. Er waait een matige tot krachtige zuid- tot zuidwestelijke wind. Komende nacht trekt de wind geleidelijk aan en morgen waait het in heel het land ste


Gent organiseert extra dag tijdens het Lichtfestival in 2018
Dinsdag, 15:48 Skynet
Het Gentse stadsbestuur organiseert volgend jaar een extra dag van het Lichtfestival. Bij de laatste editie in 2015 waren er 640.000 bezoekers. 35 kunstenaars zullen projecties doen en lichtspektakels opzetten in de Gentse straten. In totaal wordt het lichtfestival georganiseerd over een traject van 6,6 kilometer.


Elke dag veertig meldingen van psychisch partnergeweld
Dinsdag, 09:00 Gazet v. Antwerpen

De politie registreerde in ons land vorig jaar ruim vijftienduizend meldingen van psychisch en emotioneel partnergeweld. De cijfers zijn maar het topje van de ijsberg.
Zwarte dag op de weg: hele dag miserie op snelwegen rond Antwerpen
Maandag, 14:12 Gazet v. Antwerpen

De snelwegen rond Antwerpen kleurden maandagvoormiddag weer eens bloedrood door een hele reeks kleinere en grotere aanrijdingen. Daarbij viel ook een dodelijk slachtoffer te betreuren.
Zesdaagse van Gent - De Ketele en De Pauw domineerden vanaf dag n: "Dit is kicken"
Er heerste zondag dolle vreugde bij de mannen in het blauwe shirt op de slotdag van de Zesdaagse van Gent. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw wonnen voor het eerst als koppel in het Kuipke. De Ketele mocht al eerder het zegegebaar maken met Robert Bartko (2011) en Jasper De Buyst (2014).


Internationale Dag van de Rechten van het Kind - "Onvoorwaardelijke zorg voor kinderen is noodzaak voor beter toekomstperspectief"
Maandag, 06:06 Skynet
SOS Kinderdorpen lanceert maandag, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, een internationale campagne om het belang van onvoorwaardelijke zorg voor alle kinderen te benadrukken. Uit een nieuw rapport van de ngo blijkt namelijk dat kinderen die geen onvoorwaardelijke zorg en liefde krijgen in hun vroegste levensjaren, minder goed presteren op school, concentratieproblemen hebben en minder sterke sociale vaardigheden ontwikkelen.


Internationale Dag van de Rechten van het Kind - Tom Waes en Nafissatou Thiam lanceren pleidooi voor toegang tot onderwijs voor ieder kind
Maandag, 00:48 Skynet Belgie
UNICEF-ambassadeurs Tom Waes en Nafissatou Thiam willen het publiek sensibiliseren voor het recht op onderwijs voor ieder kind. Ze doen dat in een nieuwe advertentie en videoboodschap die gelanceerd worden naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november.


Hovese bejaarden willen 'goeie oude dag'
Zondag, 16:36 Gazet v. Antwerpen
Hovenaars op zoek naar gouden tips voor een goeie oude dag trokken afgelopen weekend naar het woonzorgcentrum Cantershof.


?Tabula Rasa? in het echt: leven met overal post-its en zeven wekkers per dag
Zondag, 11:12 Gazet v. Antwerpen

Mie D?Haeze uit de En-serie ?Tabula Rasa? is fictie, maar haar geheugenverlies bestaat wl echt. Net als Veerle Baetens tijdens haar voorbereiding spraken wij met Sarah (33) om erachter te komen hoe het is om te leven met zo?n falend brein.
Beslissende dag voor Zimbabwaanse president Mugabe

Er lijkt vandaag definitief een einde te komen aan de heerschappij van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe.

De Zimbabwaanse legertop praat vanochtend opnieuw met de 93-jarige Mugabe over zijn aftreden. De verwachting is dat hij aan de kant wordt gezet, vijf dagen nadat het leger de macht heeft gegrepen in het Afrikaanse land en Mugabe onder huisarrest heeft geplaatst.

De hoogste militairen en Mugabe spraken elkaar vrijdag ook al, maar dat gesprek liep op niets uit. Een neef van Mugabe zei dat de 93-jarige zichzelf nog steeds ziet als de wettige president van Zimbabwe en bereid is te sterven voor "de rechtvaardige zaak".

Vandaag bemiddelt de katholieke priester Fidelis Mukonori, meldt de Zimbabwaanse staatsomroep.

Het Zimbabwaanse parlement komt met een motie om de president af te zetten, meldt het persbureau AP, dat zich baseert op informatie van oppositiepartij MDC-T. Die partij heeft eerder geprobeerd om Mugabe weg te sturen. Ook Mugabes eigen partij ZANU-PF wil van hem af.

Die partij komt vandaag bijeen en zal Mugabe waarschijnlijk afzetten als partijleider. Van de tien afdelingen zeggen er negen dat Mugabe moet aftreden, meldt BBC. ZANU-PF zou ook Mugabes vrouw Grace (52) haar macht willen ontnemen. Zij leidt nu nog de vrouwenafdeling van de partij. Grace Mugabe had haar man willen opvolgen.

Ook al treedt Mugabe na 37 jaar definitief af, het is de vraag of er dan echt iets verandert. "Wie het straks ook overneemt, het lijkt er toch op dat het iemand is uit dezelfde kliek die Mugabe zo lang in het zadel heeft gehouden", zegt correspondent Bram Vermeulen.

Vicepresident Emmerson Mnangagwa, die vorige week door Mugabe de laan uit werd gestuurd, krijgt naar verwachting eerherstel.

Tienduizenden mensen gingen gisteren de straat op in in de hoofdstad Harare en de tweede stad Bulawayo.
David Goffin: ?Alles lukte, dit was gewoon mijn dag?
Zaterdag, 17:54 Gazet v. Antwerpen

Wat zeg je enkele seconden nadat je Roger Federer hebt geklopt in de halve finale van de Masters? David Goffin: ?Hier heb ik geen woorden voor. De vreugde die ik nu voel, is niet te vatten.?
Zesdaagse van Gent - Stand na de vierde nacht van de Zesdaagse van Gent
Zaterdag, 07:24 Skynet
De stand na de vierde nacht, vrijdag, van de 77ste Zesdaagse van Gent in het Kuipke:


Opmerking van de dag: 'Wat heeft u veel schoenendozen zeg'
Zaterdag, 02:18 Volkskrant
Omdat de verhuizers - drie studenten, frisse jongens, knapen die zwaar werk als work-out zien - om 11 uur zouden komen, reed ik om 10 uur alvast naar mijn moeder met de kinderen, die je in tijden van verhuizing gerust hinderen mag noemen. Ik was de bocht nog niet om of de Man belde met een toon die het midden hield tussen pure paniek en doffe gelatenheid. 'Ze zijn er al', klonk het, terwijl ik op


De dag was pas voorbij als Meneer de Uil had geknipoogd
Zaterdag, 02:18 Volkskrant
Columnist Jacq. Veldman schrijft wekelijks over het kantoorleven, dat ze uit eigen ervaring kent 'Zeg, het schijnt dat De Fabeltjeskrant weer terugkomt op televisie', zei mijn nieuwe collega op mijn nieuwe afdeling en ik zakte eens lekker door mijn andere heup en dacht opgetogen: is dt nu zo'n gesprek bij de koffieautomaat waarover je weleens hoort in de samenleving? Ik zocht om me heen naar een


Goed nieuws na zware valpartij: iedereen opnieuw van start op vierde dag Gentse zesdaagse
Vrijdag, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Cameron Meyer (ribben), Marc Hester (voet), Oliver Wood en Michele Scartezzini staan vandaag aan de start van de vierde avond van de 77ste Lotto-Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Gisteren was Scartezzini geneutraliseerd na darm -en maagklachten. Meyer, Wood en Hester waren betrokken bij de zware valpartij op het einde van de eerste ploegkoers.
Koffiemoment op Dag van de Ondernemers
Vrijdag, 17:18 Gazet v. Antwerpen
Unizo Essen organiseerde i.s.m. Unizo Antwerpen een Barista ochtend koffiemoment bij AVT Europe, een bedrijf dat gespecialiseerd is zwaar transport, machinebouw, robot- en integratieprojecten.


Wat een sensatie! Goffin stunt tegen Roger Federer en plaatst zich voor finale Masters

David Goffin heeft het onvoorstelbare gerealiseerd. Onze landgenoot plaatste zich dankzij briljant tennis voor de finale van de Masters ten nadele van d Roger Federer. Goffin haalde het in drie sets: 2-6, 6-3, 6-4. De Luikenaar mag zich vanaf vandaag een wereldster noemen.
Jeugd is de hele dag online maar kan informatie moeilijk beoordelen
Vrijdag, 07:36 NOS nieuws

Jongeren denken vaak dat zij online de weg wel weten en websites prima kunnen beoordelen. In de praktijk blijkt dat zij dit toch minder goed kunnen. Veel jongeren hebben vooral moeite met het zoeken naar betrouwbare informatie op internet. Zo is minder dan de helft van alle leerlingen in staat informatie op websites kritisch te beoordelen.

Dat blijkt uit cijfers van de Monitor Jeugd en Media 2017 van Kennisnet. Ruim 1600 jongeren hebben een vragenlijst ingevuld over hun internetgebruik. Daarnaast maakten ruim 1000 jongeren een toets waarbij hun online vaardigheden in beeld werden gebracht. Daarbij werd onder meer gekeken hoe zij zoekopdrachten online uitvoerden.

De Monitor wordt gepubliceerd in het kader van de Week van de Mediawijsheid die vandaag begint. Het thema dit jaar is Generatie Media: Samen mediawijs. De organisatie roept scholen, ouders, jongeren en kinderen op om in gesprek te gaan over online gedrag en digitale vaardigheden.

Kinderen zijn handig online en met digitale apparaten. Wel blijkt, hoe lager het schoolniveau, hoe minder goed de digitale vaardigheid is. Zo letten vwo'ers bij het beoordelen van informatie vaker dan leerlingen van andere niveaus, op of de info op meerdere websites voorkomt, of de bron betrouwbaar is en wat de uiterlijke kenmerken van de website zijn.

"Nog te veel kinderen worstelen met het beoordelen van informatie die zij online vinden. Zeker in het licht van de discussie die nu plaatsvindt over fake news en het leren programmeren, laat dit rapport zien dat je moet beginnen bij de basis," vertelt Remco Pijpers, expert digitale geletterdheid.

"Als de basis goed is, kun je volgende stappen zetten. Die basis is belangrijk voor hun toekomstige werk in de maatschappij. En dat vraagt meer dan alleen handig zijn online. Je moet je informatie kunnen vinden en verifiren."

Uit het onderzoek blijkt verder dat leerlingen hun digitale vaardigheden vooral ontwikkelen in hun vrije tijd en niet op school. "We zien wel dat scholen graag willen en hun best doen, maar ze hebben daar hulp bij nodig," zegt Pijpers. "Op sommige scholen is het al wel een vast onderdeel van de lessen."

Op het Gelderse AOC Oost, een vmbo-school, komen digitale vaardigheden in de schoolvakken terug zonder daar de nadruk op te leggen. Lyanca ten Donkelaar is teamleider op deze school. "Ik heb onderzoek gedaan naar de digitale vaardigheden van leerlingen. Ook hieruit bleek dat leerlingen onder de maat presteren. Als ik hen online iets liet uitzoeken, merkte ik dat zij de informatie uit het eerste zoekresultaat van Google klakkeloos overnemen. Bij een les over anticonceptie is dat wel even schrikken."

Geen apart vak

De resultaten van het onderzoek van Ten Donkelaar zijn door het schoolbestuur overgenomen. Ze werden bij wijze van proef in het lesprogramma opgenomen. Dit was zo'n succes, dat het een vast onderdeel is geworden van de lessen. Elke leraar kan het gebruiken bij de vakken die worden gegeven.

Volgens Ten Donkelaar is het belangrijk om informatie over digitale vaardigheden door het hele lesprogramma heen te weven. Dat werkt volgens haar beter dan er een apart vak van te maken.

Toch kunnen scholen het niet alleen en is ook de rol van de ouders van belang. "Ouders moeten in gesprek gaan met hun kinderen. En ze moeten er vaker contact over hebben met school, niet alleen tijdens ouderavonden," zegt Pijpers.

En hij is het met Ten Donkelaar eens dat een apart vak niet werkt. "Digitale vaardigheden moeten een vast onderdeel worden van het curriculum. Bij taal kun je het bijvoorbeeld hebben over online teksten en bij geschiedenis kun je bronnen met elkaar vergelijken."
?18 December drukste dag logistiek webwinkels?
Vrijdag, 06:42 Emerce
Maandag 18 december zal voor webwinkels zeker drie keer drukker zijn dan normaal en daarmee de drukste dag van het jaar. Dat voorspelt digitaal logistiek dienstverlener SendCloud.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be