NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Daders

2News.be / Trefwoorden / Daders

Man neergeschoten voor zijn woning in Jette: daders nog niet gevat
2 December 2023, 00:03 HLN.BE
In de Brusselse gemeente Jette is donderdagavond een man gewond geraakt bij een schietpartij. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De man verkeerde niet in levensgevaar, maar van de daders is nog geen spoor.


Frankrijk treedt harder op tegen jonge daders na zware rellen: hogere boetes, ouders aansprakelijk voor schade en eventueel inzet leger
27 Oktober 2023, 00:01 HLN.BE
De Franse regering wil harder optreden tegen jonge daders, na de zware rellen die het land hebben opgeschrikt vier maanden geleden. Ouders moeten zo aansprakelijk zijn voor de schade die hun kinderen veroorzaken. Ook zullen er hogere boetes komen en moet onderzocht worden of het leger kan ingeschakeld worden om jonge daders discipline en waarden bij te brengen, zei premier Elisabeth Borne donderdag.


Drugskartel excuseert zich in briefje voor ontvoering van vier Amerikanen, overhandigt vermoedelijke daders aan politie
10 Maart 2023, 00:10 Gazet v. Antwerpen

In Mexico heeft een drugskartel de vermoedelijke daders van de ontvoering van vier Amerikanen en de moord op twee van hen aan de politie uitgeleverd. Dat schrijven lokale media.




Politie arresteert drie verdachten van inbraak: daders zijn amper 14, 15 en 16 jaar oud
9 Januari 2023, 00:01 HLN.BE
Een interventieploeg van de politie Regio Turnhout heeft zaterdagnacht drie inbrekers opgepakt. De verdachten waren amper 14, 15 en 16 jaar oud.


Sarah verloor zus tijdens aanslagen in Maalbeek, maar vergeeft daders: ?Dat heeft me veel deugd gedaan, nu kan ik vooruit?
6 December 2022, 00:01 HLN.BE
Voor veel slachtoffers wordt het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 bijzonder zwaar, ze zijn bang voor de confrontatie met de daders. Maar Sarah Esmael Fazal, die haar zus verloor in Maalbeek, heeft beslist alle wrok en haat achter zich te laten: ?Ik heb de beklaagden vergeven. En eerlijk gezegd, dat heeft me enorm veel deugd gedaan.?


Dierentuin Artis heropent na cyberaanval, daders eisen miljoen
30 Juni 2022, 00:06 Techzine
De musea van dierentuin Artis zijn weer open. De deuren sloten nadat de organisatie werd geraakt door een ransomware-aanval. De daders eisen 1 miljoen euro. Op dinsdag 28 mei maakte Artis bekend dat zijn netwerk door cybercriminelen is aangevallen. Een aantal systemen liggen plat, waaronder de digitale kaartverkoop. De daders eisen 1 miljoen euro in […]


Gemeente Buren: Daders ransomware-aanval gebruikten gestolen inloggegevens
17 Juni 2022, 00:01 Tweakers
De Gelderse gemeente Buren heeft woensdag de oorzaak van de ransomware-aanval in april bekendgemaakt. De daders hebben gestolen inloggegevens van de softwareleverancier gebruikt om binnen te komen in het systeem van de gemeente.


Grapperhaus: rellen weerzinwekkend, snelrecht voor daders
21 November 2021, 00:06 NOS nieuws

De verdachten van de rellen in Rotterdam zullen via snelrecht worden aangepakt, heeft demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid laten weten. Hij noemt de rellen en het extreme geweld van gisteravond in het centrum van Rotterdam "weerzinwekkend om te zien".

In een verklaring spreekt hij diep respect uit "voor alle agenten en ME'ers, maar ook alle brandweermensen en andere hulpverleners die gisteren keihard hebben gewerkt om de rust in de stad terug te brengen."

Gisteravond werd de politie bekogeld met stenen en vuurwerk, ook werden scooters en auto's in brand gestoken:

"Demonstreren is een groot recht in onze samenleving, maar wat we gisteravond hebben gezien is simpelweg misdadig gedrag. Het heeft niets met demonstreren te maken", laat Grapperhaus weten.

Vanmiddag bezocht hij een kazerne van de Rotterdamse brandweer, waar hij sprak met brandweermensen over de gebeurtenissen van gisteravond. "De brandweermensen zeggen dat ze dit in de soms 35 jaar dat ze hier werken nog nooit hebben meegemaakt", zei Grapperhaus.

Als voorbeeld noemde hij dat de brandweer zich vanwege het geweld moest terugtrekken bij een brand die naar een woongebouw dreigde over te slaan waar nog mensen waren. "Dat is maar net goed gegaan."

Volgens hem waren het georganiseerde groepen, ook van buiten de stad, die de ravage aanrichtten. Hij noemde het criminele samenwerkingsverbanden, die er alleen maar op uit waren politie- en brandweermensen aan te vallen. "Het staat los van de demonstratie."

Er zijn gisteravond al relschoppers aangehouden, en volgens de minister zullen dat er komende tijd meer worden. "We zullen elke cent schade op ze verhalen. Dat zal ze leren. Als het nodig is slepen we gewoon hun auto voor de deur weg."

'Krokodillentranen'

Politievakbond ACP noemt de rellen volledig onaanvaardbaar, maar uit ook kritiek op Den Haag. De vakbond vergelijkt alle geschokte reacties van politici met krokodillentranen. "Als er meer politiecapaciteit was geweest, hadden we de problemen het hoofd kunnen bieden." De politiek heeft de alarmsignalen hierover genegeerd, stelt ACP.




Gewapende overval in supermarkt OKay: twee daders met drie kassa?s aan de haal
21 November 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Twee daders met een bivakmuts hebben zaterdag even voor 19 uur een gewapende overval gepleegd op de supermarkt OKay op het kruispunt van de Rijksweg en de Groene Weg in het Limburgse Dilsen. Het duo bedreigde de kassiersters met een mes en ging met de inhoud van drie kassa?s aan de haal. Heel wat getuigen in de winkel zagen de overval gebeuren en keken met een bang hart toe.




Daders stelen 1.600 flessen wijn ter waarde van 800.000 euro
30 Januari 2021, 17:00 HLN.BE
In het zuiden van Frankrijk zijn zeven personen opgepakt voor een diefstal, in september vorig jaar, van een groot lot prestigieuze Bordeaux-wijnen. De buit bedroeg zo?n 800.000 euro, waarvan nu een deel is kunnen worden gerecupereerd. Dat maakte de Franse politie zaterdag bekend.


Verzekeraars: 'Schade van rellen verhalen op daders is lastig voor winkeliers'
27 Januari 2021, 15:13 NU.NL - Economie
Winkeliers in verschillende Nederlandse steden hadden het door relschoppers de voorbije dagen zwaar te verduren. Vooral op zondag- en maandagavond was de schade groot. Welke gevolgen hebben de vernielingen voor de getroffen ondernemers? En kunnen ze de schade verhalen op de daders?


Franse president Macron belooft strengere wetgeving tegen daders van incest
23 Januari 2021, 21:36 HLN.BE
De Franse wetgeving tegen incest wordt aangescherpt. Dat heeft president Emmanuel Macron vandaag aangekondigd na ophef over een boek waarin een prominente politieke commentator wordt beschuldigd van misbruik van zijn stiefzoon.


Steekpartij aan station van Duffel: daders en slachtoffers schuldig
8 Januari 2021, 15:54 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank heeft een vrouw en haar man schuldig bevonden aan hun betrokkenheid bij een steekpartij vlak bij het station van Duffel. Opvallend: ook de mensen die zich burgerlijke partij stelden in de zaak, werden veroordeeld. Volgens de rechtbank lieten ook zij zich niet onbetuigd in de zaak. Het koppel dat terechtstond liep een werkstraf op, vier burgerlijke partijen kregen twaalf maanden cel.




Daders verkeersongeluk moeten praten met slachtoffers
29 Mei 2018, 06:36 AutoBlog
Dat stelt een belangenorganisatie, maar zitten slachtoffers daar wel op te wachten? Voordat we met z’n allen gaan roeptoeteren dat het belachelijk is: bij geweldsmisdrijven zijn gesprekken tussen slachtoffers en daders succesvol. Het doel bij deze gesprekken is verwerking en het blijkt daadwerkelijk te helpen. Uiteraard vinden er alleen gesprekken plaats als de slachtoffers dit […]


Nabestaanden MH17 verwachten nu stappen van het kabinet
24 Mei 2018, 14:00 NOS nieuws

Bestuurslid Piet Ploeg van de Stichting Vliegramp MH17 verwacht van het kabinet stappen na de vandaag gepresenteerde bewijzen van Russische betrokkenheid.

Hij verwacht niet dat het kabinet al naar het Europese hof stapt, maar zegt wel dat het kabinet de Russische staat zou kunnen aanklagen voor medeaansprakelijkheid voor het neerhalen van MH17. "Het kan nu niet meer bij een juridische verkenning blijven."

Morgen spreekt de ministerraad over de bevindingen die het internationale onderzoeksteam JIT vandaag presenteerde. Premier Rutte komt daarvoor vervroegd terug van zijn bezoek aan India, terwijl minister Blok van Buitenlandse Zaken eerder terugkomt uit Luxemburg, waar hij met de koning en koningin is voor een staatsbezoek.

Nieuwe dingen

Ploeg hoorde in de persconferentie van het internationale onderzoeksteam JIT vandaag drie nieuwe dingen. Het belangrijkste is volgens hem dat het JIT heeft aangetoond dat de Russische 53ste brigade de Buk-raket heeft geleverd die MH17 neerhaalde. Daarmee is de betrokkenheid van de Russische staat aangetoond, zegt Ploeg.

Belangrijk vindt Ploeg ook dat het aantal mensen dat mogelijk betrokken was, is teruggebracht van honderd tot enkele tientallen. "Het net sluit zich", is zijn conclusie.

Verder vond Ploeg het opvallend dat het JIT voor het eerst openlijk forse kritiek uitte op het Russische gebrek aan medewerking. "Tot nu toe is men altijd voorzichtig gebleven, maar nu wordt gewoon gezegd dat de Russen de informatie die vandaag is gepresenteerd, hebben achtergehouden."




Overvallers na spectaculaire achtervolging gevat: vluchtwagen gecrasht, daders verstoppen zich in hok
22 Mei 2018, 19:36 Gazet v. Antwerpen

Twee overvallers zijn dinsdagavond na een spectaculaire achtervolging bij de kraag gevat. Twee jongemannen kwamen omstreeks halfzeven een handelszaak aan de Pagodenlaan in Neder-over-Heembeek binnen en bedreigden de uitbater. Ze eisten de inhoud van de kassa en gingen er nadien vandoor. Waar ze echter geen rekening mee hadden gehouden was dat een politiepatrouille ondertussen al was opgetrommeld . Ze kruisten elkaars pad waarop het tot een wilde achtervolging kwam richting de Brusselse buitenring. De Brusselse agenten kregen onder andere versterking van de politiezone Amow en de helikopter van de federale politie.




Gijzeling loopt fataal af voor gewapende daders: vijf doden bij aanval op kathedraal in Grozny
19 Mei 2018, 15:24 Gazet v. Antwerpen

Bij een aanval op een kathedraal in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny zijn vijf doden gevallen. Het gaat om de vier aanvallers en een politieagent. Dat heeft Ramzan Kadyrov, de president van de Russische deelrepubliek Tsetsjenië, zaterdag bekendgemaakt. Andere bronnen spreken van twee gedode agenten en een burgerslachtoffer.




Zeven jaar cel voor drugssmokkel met Surinaamse graafmachine
8 Mei 2018, 17:42 NOS nieuws

Een Nederlander is in Suriname veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor drugshandel en het voorbereiden van smokkel van 390 kilo cocaïne in een graafmachine. De rechter acht bewezen dat Antonius S. de drugs had verborgen in het contragewicht van een graafmachine die naar Nederland vervoerd zou worden. Het compartiment van het contragewicht was daarna weer dicht gelast.

De Surinaamse politie trof de cocaïne in januari 2015 aan. De lading werd daarna in brand gestoken.

De autoriteiten kregen argwaan omdat het zeer ongebruikelijk is dat graafmachines van Suriname naar Nederland worden vervoerd. S. had verklaard dat de machine "te zwaar" was voor het werk in Suriname, maar de rechter vindt dat ongeloofwaardig, temeer daar er zich in Suriname een koper voor de machine had gemeld.

Midden-Oosten

S. beweert dat zijn zakenpartner in Nederland de machine wilde hebben omdat er een goed bod lag vanuit het Midden-Oosten. De graafmachine stond lange tijd opgeslagen in een loods buiten Paramaribo. Volgens S. zijn de drugs in het contragewicht verborgen terwijl hij zelf in Nederland verbleef. Hij beweert dat hij niets met de zaak te maken heeft.

De rechter acht S. ook schuldig aan handel in drugs. "Die cocaïne moest immers ergens vandaan komen", aldus de rechter.

Gebroken arm

S. zit al drie jaar in voorarrest en heeft eerder dit jaar bij een mishandeling door medegevangenen een arm gebroken. Zijn advocaat, Raoul Lobo, had om die reden voor strafvermindering gepleit, maar de rechter vindt dat de mishandeling en de strafmaat los van elkaar staan.

Naast de celstraf van zeven jaar met aftrek van voorarrest, moet S. een boete betalen van omgerekend 5500 euro. De graafmachine is verbeurd verklaard.




Hogere straffen voor ram- en plofkraken
25 April 2018, 06:18 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie eist vanaf volgende week hogere straffen voor daders van ram- en plofkraken. Bij zulke kraken worden tegenwoordig zware explosieven ingezet, met een groot risico op brand en instorting.

Nu is de richtlijn voor een strafeis voor ram- en plofkraken 15 maanden gevangenisstraf. In de nieuwe richtlijn wordt onderscheid gemaakt tussen beide vormen, omdat volgens het OM een plofkraak ernstiger is dan een ramkraak.

Vanaf 1 mei gaat de richtlijn voor een plofkraak naar 24 maanden gevangenisstraf als het gaat om een kraak in een gebouw zonder woningen. Zijn er wel woningen in het gebouw van de plofkraak, dan kan de eis stijgen naar 48 maanden cel.

Bij ramkraken wordt de norm verhoogd van 15 naar 21 maanden gevangenisstraf. Omdat daders van ramkraken al regelmatig een celstraf van 21 maanden krijgen opgelegd, vindt het OM deze eis gepast.

Afschrikken

Het OM hoopt dat de hogere straffen criminelen zullen afschrikken. De verhoging van de strafeis is onderdeel van een speciaal programma om het aantal overvallen terug te brengen.

Plof- en ramkraken vallen volgens het OM onder het kopje 'high impact crime'. Dat zijn misdaden die voor burgers bijzonder ingrijpend kunnen zijn, zoals overvallen, straatroven, zedenzaken en moord.




Opnieuw jonge meisjes verkracht, India wil doodstraf voor daders
20 April 2018, 15:18 NOS nieuws

In India zijn opnieuw drie meisjes verkracht en vermoord. De zaken hebben geen verband met elkaar, maar gebeurden alle drie tijdens bruiloften in het noorden van India. Intussen heerst er nationale woede over de vele verkrachtingen in het land.

Gisteravond werd een 9-jarig meisje in Uttar Pradesh ontvoerd uit een gebouw waar een huwelijksceremonie gaande was. Vannacht werd haar lichaam gevonden. De 25-jarige dader is opgepakt, schrijven Indiase media. Twee dagen eerder werd in dezelfde regio een 7-jarig meisje door een man van 19 weggelokt bij een huwelijksfeest en vervolgens verkracht en gewurgd.

Het derde slachtoffer viel in de aangrenzende deelstaat Chhattisgarh. Een 25 jaar oude vriend van de bruidegom heeft toegegeven het 10-jarige meisje te hebben verkracht en met een steen te hebben omgebracht.

"De zaken zijn niet-gerelateerd, maar de omstandigheden leken toevalligerwijs erg op elkaar", zei correspondent Aletta André op NPO Radio 1. "De drie meisjes werden weggelokt bij een bruiloft. In twee van de drie gevallen was de dader een medewerker van de catering. Ze waren van een lagere sociale klasse."

Doodstraf

Indiërs gingen vorige week de straat op om de regering te dwingen de verkrachtingscrisis aan te pakken. Aanleiding was de verkrachting van en moord op een 8-jarig meisje in het noordelijke stadje Kathua door een groep hindoes, en het religieuze conflict dat daarmee gepaard gaat.

Volgens het politierapport wilden de verdachten door de verkrachting en moord angst zaaien onder de islamitische nomaden, een stam waartoe het meisje behoorde. In de ogen van de hindoes maken de nomaden op een onwettige manier gebruik van het land rond Kathua.

"Dat incident was extra schokkend omdat de daders politieagenten waren", zegt André. Het onderwerp staat in India al sinds 2012 op de politieke agenda. Toen werd een 23-jarige studente op brute wijze verkracht en vermoord. "Daarna is de wet gewijzigd, maar na de jongste incidenten heeft de overheid gezegd: verkrachters van kinderen onder de 12 jaar oud krijgen altijd de doodstraf."

Volgens officiële cijfers waren er in 2016 bijna 20.000 verkrachtingen van minderjarigen. 40 procent van de slachtoffers van verkrachtingen in India is minderjarig.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn