NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Croo


Ook Zuhal Demir en Alexander De Croo kanten zich tegen WK-lied
7 Maart, 07:12 Gazet v. Antwerpen

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) en vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) willen eveneens dat de Belgische voetbalbond (KBVB) afziet van het voornemen om de Brusselse rapper Damso het WK-lied voor de Rode Duivels te laten leveren. ?Dit kan gewoon niet. Ik hoop dat men dit afvoert.?
WK 2018 - Ook staatssecretaris Zuhal Demir kant zich tegen WK-lied van Damso
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil eveneens dat de Belgische voetbalbond (KBVB) afziet van het voornemen om de Brusselse rapper Damso het WK-lied voor de Rode Duivels te laten leveren. "Dit kan gewoon niet. Ik hoop dat men dit afvoert", zo verklaarde ze dinsdagavond in het praatprogramma "Van Gils & gasten" op de zender EÚn.


De Croo ziet thuis stemmen niet zitten
6 Maart, 18:54 Skynet
Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) is geen voorstander van thuis stemmen, zoals in Estland al jaren gebeurt. "Ik denk dat een stemming ergens op een centrale plaats moet gebeuren. Een elektronische stem thuis houdt bepaalde risico's in, bijvoorbeeld van be´nvloeding", zei De Croo vandaag in de Kamer.


Vrouwenraad start campagne tegen Rode Duivels-lied

De Vrouwenraad roept de sponsors van de Belgische Voetbalbond (KBVB) op om hun sponsoring te herbekijken als rapper Damso de WK-hymne voor de Rode Duivels mag maken. Dinsdagochtend is daartoe de campagne Kick Out Sexism gelanceerd. Dat schrijft De Standaard.
De Croo: 'Huidige regels rond e-commerce werken niet'
6 Maart, 12:00 De Tijd
11:55 Volgens Alexander De Croo, minister van Digitale Agenda, bewijst de keuze van ecommercebedrijf Zalando om zich niet in BelgiŰ te vestigen dat de huidige regels rond nachtarbeid niet voldoende zijn. 'W...


Michel en De Croo in Senegal - BelgiŰ en Senegal vieren vijftig jaar bilaterale samenwerking
1 Maart, 02:00 Skynet
Eerste minister Charles Michel en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zijn woensdag aan hun driedaags bezoek aan Senegal begonnen. Dat bezoek staat in het teken van vijftig jaar bilaterale samenwerking tussen BelgiŰ en Senegal.


De Croo en Oxfam laten audit uitvoeren naar integriteitsprocedures hulporganisatie
19 Februari, 20:42 Skynet
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en Oxfam hebben gezamenlijk beslist om een externe audit te laten uitvoeren naar de doeltreffendheid van de integriteitsprocedures van de drie Belgische Oxfam-organisaties. Dat heeft het kabinet van De Croo vandaag meegedeeld na een onderhoud van de Open Vld-vicepremier met algemeen secretaris Stefaan Declercq van Oxfam Solidariteit.


De Croo plaatst 5G-uitrol in Brussel op agenda OverlegcomitÚ
12 Februari, 17:06 Skynet
Minister van Telecom Alexander De Croo deelt de bezorgdheid van technologiefederatie Agoria over de uitrol van 5G in Brussel en zal zijn federale collega's vragen om het punt te agenderen op het volgende OverlegcomitÚ met de andere regeringen. "Brussel mag deze kans niet laten liggen en moet bij de eerste Europese steden zijn met 5G", zegt het kabinet van de Open Vld-vicepremier.


'Medewerkers Oxfam betaalden overlevenden aardbeving Ha´ti voor seks'
9 Februari, 11:24 NOS nieuws

Medewerkers van Oxfam hebben zich in Ha´ti overgegeven aan seksfeesten, met prostituees die mogelijk minderjarig waren. Dat schrijft de Britse krant The Times.

De seksfeesten waren tijdens een humanitaire missie na de aardbeving in 2010, die meer dan 220.000 levens eiste. Ze werden gehouden in woningen die door de hulporganisatie werden betaald.

De Britse krant haalt een bron aan die beelden zegt te hebben gezien van zo'n feest. Volgens die bron was het een orgie zoals in de film Caligula, met meisjes die in T-shirts van Oxfam rondliepen.

Cultuur van straffeloosheid

De hulporganisatie opende in 2011 een intern onderzoek naar de zaak. Dat bracht volgens een vertrouwelijk rapport "een cultuur van straffeloosheid" aan het licht. Het rapport sluit niet uit dat "er minderjarigen onder de prostituees waren".

Vanwege het rapport werden vier mensen ontslagen. Drie anderen, onder wie de Belgische chef van de Ha´ti-missie van Oxfam, werden in de gelegenheid gesteld ontslag te nemen zonder disciplinaire sanctie. Destijds maakte Oxfam alleen bekend dat het ging om "wangedrag", zonder in details te treden.

Oxfam heeft de zaak niet gemeld bij de autoriteiten in Ha´ti, hoewel prostitutie en seks met minderjarigen er illegaal is. De reden is volgens de organisatie omdat het "erg onwaarschijnlijk zou zijn dat de Ha´tiaanse autoriteiten actie zouden ondernemen".

Doofpot?

Van een doofpot is volgens de hulporganisatie geen sprake. "Zodra de beschuldigingen ons bereikten, zijn we een onderzoek begonnen", staat in een verklaring. "Vervolgens zijn maatregelen genomen, waarover we het publiek hebben ge´nformeerd." De organisatie benadrukt dat er geen bewijs is voor de geruchten dat er minderjarige prostituees in het spel waren.

De Nederlandse afdeling Oxfam Novib was destijds niet aanwezig in Ha´ti. "Voor zover we weten waren er geen Nederlanders bij betrokken", zegt een woordvoerder. "Maar dat zijn we nog aan het dubbelchecken."

"Het is natuurlijk walgelijk wat daar is gebeurd", aldus de woordvoerder, die erkent dat het incident kan leiden tot imagoschade. "Dat is voor ons heel naar. Maar het ergste is het natuurlijk voor de mensen die erbij betrokken waren, de jonge vrouwen uit Ha´ti."
Koningin en De Croo bezoeken Ghana

Koningin Mathilde en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) reizen vandaag naar Ghana voor een driedaags werkbezoek in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG). Ze worden er ge´nformeerd over hoe Ghana die SDG?s implementeert, en bezoeken verschillende projecten en bedrijven die bijdragen tot het bereiken van de doelstellingen.
De Croo: 'We gaan vandaag strategischer om met overheidsparticipaties'
6 Februari, 01:48 De Tijd
01:20 'Wat vandaag gebeurt bij Brussels Airlines, is de uitloper van een strategische beslissing die 10 Ó 15 jaar geleden werd genomen. Ik denk dat we vandaag met onze overheidsparticipaties op een veel str...


De Croo: 'stilte EU over Libische folterpraktijken is grotesk'
24 Januari, 18:00 De Tijd
17:43 Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo (Open VLD) hekelt het stilzwijgen van de Europese Unie rond de gruwelijke video's van migranten en vluchtelingen die gefolterd worden.


Minister De Croo werkt aan compensatieverplichting bij telecompannes

Minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) wil telecomoperatoren verplichten om compensaties te geven bij langdurige onderbrekingen. Volgende maand hoopt hij een uitgewerkt voorstel in eerste lezing te laten goedkeuren door de ministerraad, zo meldt zijn kabinet. Daarna volgen nog een consultatieronde en overleg met de deelstaten.
De Croo verstuurt laatste telegram naar medewerkers Proximus
29 December 2017, 19:24 Gazet v. Antwerpen

Vrijdagavond om 21.29 uur verstuurt minister van Telecom en Post Alexander De Croo (Open VLD) het allerlaatste Belgische telegram.
De Croo over Proximus-topvrouw: ?Normaal dat we af en toe botsen'
26 December 2017, 20:18 De Tijd
19:41 'Ik sta aan de kant van de consument', zegt voogdijminister Alexander De Croo (Open VLD) over de recente strubbelingen Dominique Leroy. 'Leroy verdedigt haar bedrijf.'


Het zit er weer bovenarms op tussen De Croo en CEO Proximus: ?Geen Trump-beleid hier?
26 December 2017, 07:18 Gazet v. Antwerpen

Het zit er alweer bovenarms op tussen Proximus-CEO Dominique Leroy en minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD). Nadat Leroy in een interview met het weekblad Knack een ballonnetje had opgelaten over een eventuele aanpassing aan het Belgische beleid aangaande netneutraliteit, reageerde De Croo in duidelijke termen: ?Geen Trump-beleid hier?.
De Croo fluit Leroy opnieuw terug
25 December 2017, 15:36 De Tijd
15:11 'Geen Trump-beleid hier.' Het zit er voor de zoveelste keer dit jaar bovenarms op tussen minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) en Proximus-CEO Dominique Leroy.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be