NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Controle

2News.be / Trefwoorden / Controle

Alweer controle bij de zelfscankassa? Mogelijk vindt AI je gedrag verdacht
20 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Jumbo wil kunstmatige intelligentie gaan inzetten in zijn strijd tegen winkeldiefstal. Voor de supermarktketen is dit mogelijk een fantastische oplossing, maar critici vrezen weer een volgende stap op het gebied van massasurveillance.


Grote brand bij afvalintercommunale in Zwevegem onder controle
5 Februari, 00:02 Skynet
De zware brand bij afvalintercommunale IMOG in Moen (Zwevegem) is stilaan onder controle. De brand brak omstreeks 6 uur maandagochtend uit in een loods waar ook klein gevaarlijk afval zoals gasflessen opgeslagen ligt.


Video: automobilist verliest complete controle over auto
2 Januari, 00:01 AutoBlog

Tip: geef gedoseerd gas als je achter het stuur zit.

Dit artikel Video: automobilist verliest complete controle over auto verscheen eerst op Autoblog.nl.




Google Chrome heeft Safety Check: controleert en heeft controle nodig
25 December 2023, 00:07 Techzine
Google werkt aan de veiligheid van browser Chrome voor de desktop. De functie is voornamelijk bezig met het scannen op dreigingen, maar laat de verdere acties wel over aan de gebruiker van de browser. De meest recente update voor Chrome voegt de functie ‘Safety Check’ toe aan de browser. Deze functie draait altijd in de […]


Negen handelszaken in overtreding bij controle in Elsene
21 December 2023, 00:05 Skynet Economie
De politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft het voorbije weekend een controle gehouden in handelszaken in Elsene. Negen van de veertien gecontroleerde handelszaken bleken daarbij niet in orde. Dat meldt de Brusselse politie dinsdagavond.


Topman chipbedrijf Arm uit zorgen over verliezen menselijke controle over AI
15 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie (AI) verloren kan gaan. Die zorgen sprak hij uit in een interview met persbureau Bloomberg.


Meer controle op kinderarbeid en milieuvervuiling bij Europese bedrijven
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese Unie gaat de controle op kinderarbeid en schade aan het milieu verscherpen. Vooral grote Europese bedrijven moeten sneller optreden als er in hun toeleveringsketens iets niet in de haak is.


Formule 1-stewards krijgen in Abu Dhabi hulp van AI bij controle op tracklimits
24 November 2023, 00:08 NU.NL - Sport
De Formule 1 experimenteert dit weekend in Abu Dhabi met kunstmatige intelligentie (AI) om de tracklimits van coureurs te controleren. De organisatie hoopt dat de hulp tot snellere beslissingen leidt.


Rekenhof bewaakt kas: strengere controle op begroting Kamer na pensioensaga
10 November 2023, 00:02 HLN.BE
Het Rekenhof zal voortaan de rekeningen van de Kamer controleren. De plenaire vergadering van de Kamer heeft daarvoor donderdag unaniem het licht op groen gezet. De beslissing is het gevolg van de recente affaire met onwettige pensioenextra?s in het federaal parlement.


Ziekte van acteur Sam Neill niet te genezen: 'Heb er geen controle over'
19 Oktober 2023, 00:09 NU.NL - Film
Sam Neill kan niet meer behandeld worden voor zijn zeldzame vorm van bloedkanker. Het huidige medicijn dat de Jurassic Park-acteur krijgt, zal uiteindelijk niet meer werken.


Natuurbranden op Tenerife na tien dagen onder controle
26 Augustus 2023, 00:05 NOS nieuws

De natuurbranden op het Spaanse eiland Tenerife zijn volgens de autoriteiten onder controle. De afgelopen twee dagen is het gebied dat in brand staat niet verder uitgebreid.

Hoewel de branden nu onder controle zijn, kunnen sommige brandhaarden opnieuw oplaaien, meldden de hulpdiensten gisteren op X.

De branden op het toeristische eiland braken vorige week dinsdag uit in het nationale park bij de vulkaan El Teide, de hoogste berg van Spanje. Binnen 24 uur werd 1800 hectare verwoest en gaven de autoriteiten aan dat ze de controle kwijt waren over de branden. Sindsdien is bijna 15.000 hectare aan bos in het nationale park verloren gegaan.

Onrust over watervoorraad

Voor het blussen van de brand zijn honderden brandweerlieden ingezet, die met twintig blusvliegtuigen het vuur probeerden te doven. Die haalden water uit reservoirs op het eiland.

Dat heeft tot onrust geleid onder lokale boeren, die bezorgd zijn over het inzetten van het schaarse water op het eiland.

De politie arresteerde twee dagen geleden een 80-jarige man die stenen gooide naar een van de helikopters. Het ging om de eigenaar van een reservoir. De helikopter raakte beschadigd en kon niet meer worden ingezet. De autoriteiten hebben toegezegd het water in de reservoirs aan te vullen.




Controle op kamers, muiterij en opmerkelijke brief: Spaanse bondscoach die door eigen speelsters werd aangevallen staat nu in WK-finale
17 Augustus 2023, 00:00 HLN.BE
Twee uitersten. Een jaar geleden barstte een aardbeving los in het Spaanse vrouwenvoetbal. Nu staan diezelfde dames in de finale van het WK. De hoofdrolspeler van dit alles? Bondscoach Jorge Vilda (42), die tegenkanting kreeg van liefst 15 speelsters omdat hij er volgens hen tactisch niets van bakte maar ook hun privacy niet respecteerde - de hotelkamers mochten zelfs niet op slot.


Arbeider zwaargewond na val tijdens controle rioolput
24 Juni 2023, 00:03 Skynet Economie
Dondermiddag is een arbeider zwaargewond geraakt tijdens een controle in een rioolput van een waterzuiveringsstation van een woonzorgcentrum in Roeselare. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet langer in levensgevaar, zo meldt het arbeidsauditoraat.


WhatsApp gaat spamoproepen stilzetten en geeft meer privacy-controle
21 Juni 2023, 00:06 Techzine
WhatsApp voegt binnenkort nieuwe functionaliteit toe die oproepen van onbekende nummers niet meer laat overgaan. Ook wordt de privacy-controle uitgebreid. Dit nadat de messagingdienst van Meta veel klachten kreeg van eindgebruikers uit India. De nieuwe functionaliteit moet het aantal spamoproepen dat WhatsApp-gebruikers ontvangen tegengaan. Via de privacy-instellingen wordt het mogelijk om inkomende oproepen van onbekende […]


Brand in stal Beerta onder controle, wel nog hinder voor verkeer
7 Juni 2023, 00:04 NOS nieuws

In Beerta in Groningen heeft vandaag een grote brand gewoed bij een varkensbedrijf. De brandweer laat weten dat de brand inmiddels onder controle is, maar nog niet uit.

De brand woedde in een van de twee varkensschuren. Een daarvan is volledig afgebrand. De andere schuur brandde deels uit. De brandweer zegt dat er tijdens de brand met veel mensen een deel van de varkens naar buiten is gedreven, meldt RTV Noord.

"Voordat de brand uitbrak, waren er rond de 300 tot 400 biggen en zeugen aanwezig. Een deel daarvan is gered door de eerste ploegen ter plaatse", aldus de brandweer. Een veearts behandelt de gewonde varkens. Volgens de brandweer heeft een deel van de dieren de brand niet overleefd, hoeveel is niet duidelijk.

Vanwege de brand is het treinverkeer tussen Winschoten en Bad Nieuweschans stilgelegd. Ook zijn de op- en afritten van de A7 bij Beerta afgesloten. De brandweer laat weten dat dit, ook na het sein brand meester, nog wel even kan duren.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer adviseerde mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en eventueel ventilatiesystemen uit te schakelen. De brandweer waarschuwt dat er ook bij het nablussen rook vrijkomt.

Bekijk hier de beelden van de brand:

Twee weken geleden woedde een grote brand in een varkensstal in Reusel (Noord-Brabant). Alle 3000 varkens die in de stal stonden, overleefden de brand niet. Begin april was er ook een grote stalbrand in het Brabantse Sint-Oedenrode, waar zo'n 9000 varkens omkwamen.

Begin mei meldde het Verbond van Verzekeraars dat er door stalbranden in 2022 ruim 130.000 dieren zijn omgekomen. Dat zijn er veel meer dan in 2021, toen er bijna 7000 dieren omkwamen. In 2020 werden 108.794 dieren gedood bij stalbranden. Het verbond pleit voor meer maatregelen tegen stalbranden, zoals minder dieren bij elkaar in een stal en een jaarlijkse check op brandveiligheid.




Bestuurder BMW verliest controle in bocht en knalt tegen woning
8 Mei 2023, 00:01 HLN.BE
In de Kerkstraat in het centrum van Anzegem is zondagavond een zwaar ongeval gebeurd. De bestuurder van een BMW verloor de controle over het stuur, knalde tegen een gevel van een woning en verloor een achterwiel. De straat ligt bezaaid met brokstukken. Niemand raakte ernstig gewond.


De Vries ook laatste in kwalificatie sprintrace: 'Gebeurde buiten mijn controle om'
30 April 2023, 00:09 NU.NL - Sport
Nyck de Vries vindt dat hij er weinig aan kon doen dat hij zaterdag als laatste eindigde in de kwalificatie voor de sprintrace in Bakoe. De Nederlander kon zich niet meer verbeteren nadat Q1 eerder was afgevlagd vanwege een crash van Logan Sargeant.


China wil meer controle over kunstmatige intelligentie met nieuwe wet
16 April 2023, 00:09 NU.NL - Tech
China heeft een wetsvoorstel gepubliceerd waarmee het land meer controle wil krijgen over de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Bedrijven moeten volgens de wet grondige veiligheidscontroles doorlopen voordat ze software met AI mogen uitbrengen.


In strijd tegen rijen kun je op Schiphol tijdstip van controle zelf bepalen
9 April 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Op Schiphol kun je voortaan zelf een tijdstip reserveren voor de beveiligingscontrole. Schiphol wil zo de doorstroming van reizigers verbeteren. Vorig jaar waren er lange wachtrijen, waardoor chaos ontstond en sommigen zelfs hun vlucht misten.


Bosbranden Noord-Spanje onder controle
2 April 2023, 00:01 Skynet Buitenland
De verschillende aangestoken bosbranden die de voorbije dagen gewoed hebben in het noorden van Spanje, zijn zaterdag onder controle. Met dank aan de meer gunstige weersomstandigheden konden de hulpdiensten de vlammen doven, aldus de autoriteiten.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn