NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Contact

2News.be / Trefwoorden / Contact

Behulpzame Antwerpenaars bieden omwonenden Paardenmarkt slaapplaatsen aan

Door de ontploffing aan de Paardenmarkt in Antwerpen maandagavond geraken heel wat omwonenden niet thuis. Op Twitter regent het met de hashtag #Antwerpenhelpt ondertussen hartverwarmende reacties van buurtbewoners die een slaap- of studeerplek aanbieden.
'Belgische terroristen hebben vanuit cel contact met jihadisten in Syrië'
Zaterdag, 14:42 NOS nieuws

Veroordeelde terroristen en geradicaliseerde gevangenen in België hebben smartphones en communiceren daarmee in versleutelde berichten met familieleden, criminelen en jihadisten. Het Vlaamse dagblad De Tijd schrijft dat op basis van een document van minister van Justitie Geens, waarin geschrapte informatie over de misstanden per ongeluk was achtergebleven.

De informatie kwam aan het licht nadat het ministerie een pdf-document en een Word-document van Geens had verspreid met daarin antwoorden op vragen vanuit het parlement over toezicht op geradicaliseerde gevangenen en terreurverdachten. In het tweede bestand was vertrouwelijke informatie van de veiligheidsdiensten achtergebleven die in de officiële beantwoording was verwijderd.

Uit die vertrouwelijke informatie blijkt onder meer dat vanuit de gevangenissen contact is geweest met in Syrië verblijvende Belgische terroristen. Ook zouden er verboden wapens zijn gevonden op beveiligde afdelingen waar de zwaarste terroristen zijn opgesloten. Om wat voor wapens het gaat, is niet bekendgemaakt.

Minister ontkent

Minister Geens ontkent dat er wantoestanden zijn en dat hij informatie heeft achtergehouden. "Het enige geldige antwoord op een schriftelijke vraag is het definitieve antwoord dat de minister ondertekent", zegt hij tegen de krant. Hij erkent dus niet dat de informatie uit het niet-ondertekende Word-bestand juist is. Wel zegt hij dat het onmogelijk is om een gevangenis hermetisch af te sluiten.

Het liberale parlementslid De Gucht, die de vragen aan de minister stelde, noemt het hallucinant dat voor terrorisme veroordeelde gevangenen contact hebben met terroristen in het buitenland. Hij vindt dat er systemen moeten komen in de cellen die de communicatie verstoren.

Uit de per ongeluk uitgelekte informatie zou ook blijken dat niet duidelijk is hoeveel veroordeelde terroristen een enkelband dragen. De Gucht denkt dat dat komt door slechte communicatie tussen deelstaten en op federaal niveau.
Voormalig Atlas Contact-directrice Van der Pluijm begint eigen uitgeverij, neemt topauteurs mee
12 Januari, 17:00 Volkskrant
Zeven maanden na het vertrek van uitgever Mizzi van der Pluijm bij Atlas Contact, is het definitief: Van der Pluijm is haar eigen, zelfstandige uitgeverij begonnen. Ze heeft gelijk een aantal topauteurs gestrikt: Hanna Bervoets, Dimitri Verhulst en bestsellerauteur Joris Luyendijk. Pluim heet het nieuwe uitgeefhuis dat op 1 januari officieel van start is gegaan; een verwijzing naar zowel Van der P


Wormenhotel biedt stedeling compost: 'Ik heb nu meer contact met mensen in de straat dan voorheen'
2 Januari, 02:24 Volkskrant
Waar eerdere projecten voor groente-, fruit- en tuinafval mislukten, kunnen composteerkasten uitkomst bieden. Ze kwamen, ze zagen en ze verklaarden hem voor gek - ze, dat zijn de ambtenaren van de gemeente die Peter Jan Brouwer (55) op de koffie kreeg. No way, zeiden ze, dat Amsterdammers een composthoop op hun stoep dulden. Niemand wil een berg stinkend, rottend groente-, fruit- en tuinafval voor


Rusland heeft opnieuw contact met Angolese satelliet
29 December 2017, 10:42 Skynet
Rusland is erin geslaagd om het contact te herstellen met de eerste Angolese satelliet Angosat-1. "Specialisten van Energia RSC hebben van Angosat de telemetriegegevens ontvangen, waaruit blijkt dat de parameters van de boordsystemen van het tuig normaal zijn", meldt de Russische staatsraketbouwer Energija in een communiqué.


Koninklijke Volkstuinen bestaan 110 jaar: ?Onze leden komen voor verse groenten en sociaal contact?
27 December 2017, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Voor de leden van de Koninklijke Volkstuinen van Edegem wordt 2018 erg speciaal. De vzw viert binnenkort zijn 110de verjaardag met een tentoonstelling.
Baudet worstelt met zijn politieke vriendenkring: waarom zoekt hij contact met extreemrechts?
20 December 2017, 20:48 Volkskrant
Publiekelijk verwerpt Thierry Baudet racistische en antisemitische denkbeelden. Zijn Forum voor Democratie staat voor 'een open, tolerant en democratisch Nederland'. Tegelijkertijd flirt hij met extreemrechtse bewegingen en denkers die de superioriteit van het 'blanke ras' propageren. Waarom doet hij dat? Wat hebben die bewegingen en denkers hem te bieden? Die vragen kwamen woensdag opnieuw naar b


Twee Belgische kinderen vermist tussen jihadisten in Syrië
14 December 2017, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Twee Belgische kinderen van 9 en 12 jaar leven als wezen tussen de jihadisten in Syrië. Hun ouders sleurden hen drie jaar geleden mee naar het oorlogsgebied, maar die zijn beiden gesneuveld ondertussen. Het ziet er niet naar uit dat de jongen en het meisje snel gerepatrieerd worden, zo bericht Het Laatste Nieuws donderdag.
Real Madrid neemt contact op met Kevin De Bruyne!
2 December 2017, 14:30 Skynet
Bereidt Real Madrid een bod voor op Kevin De Bruyne? De Koninklijke zou alvast contact hebben opgenomen met de makelaar van de Rode Duivel.


Russisch ruimteagentschap verliest contact met dinsdag gelanceerde satelliet
28 November 2017, 14:48 Tweakers
Het Russisch ruimteagentschap Roscosmos is het contact verloren met een dinsdagochtend gelanceerde raket die negentien satellieten vervoerde. Er waren geen mensen aan boord. De belangrijkste payload is een datasatelliet voor een Russisch weerinstituut.


Tim Heineke (I am POP): ?Onze bot is de meest directe manier voor contact met fans?
20 November 2017, 13:54 Emerce
Artiesten stoppen over het algemeen veel tijd in sociale media, maar dat leidt in de praktijk maar beperkt tot meer bereik. Daar gaat I am POP verandering in brengen. ?I am POP is een manier voor iedereen met een fanbase om een messengerbot te lanceren en direct contact met een fanbase te hebben. Wij hebben 100% view rates en 94% open rates. Het is dus de meest directe manier om met fans contact te hebben?, aldus oprichter Tim Heineke tegen Top Names.


Nieuwe LinkedIn feature brengt je in contact met mentors voor carrièreadvies
15 November 2017, 14:36 Techzine
LinkedIn schrijft in een blogbericht over het zogeheten Career Advice. Deze nieuwe feature helpt LinkedIn-gebruikers bij het vinden en in contact komen met een persoon die als mentor dient. Hij geeft vervolgens advies over zaken zoals jouw carrièrepad en de aanpak van een lopend project. Om van de functie gebruik te maken, dient de gebruiker […]


Bij het huiskamerconcert prevaleert echt fysiek contact boven online zichtbaarheid
15 November 2017, 02:12 Volkskrant
Met het kleinschalige concert organiseer je echt fysiek contact tussen muzikant en muziekliefhebber, betoogt singer/songwriter Stan Vreeken. Eind jaren vijftig. De bladmuziek van Tin Pan Alley verdwijnt. De platenindustrie explodeert. De platenspeler wordt een onmisbaar meubelstuk in elk huishouden. De blauwdruk van de popcultuur wordt opgetekend en Elvis - met zijn duivelse pelvis - wordt het eer


Jeff Sessions kan zich een bijeenkomst over contact met Russen ineens weer herinneren
14 November 2017, 21:24 Volkskrant
Hij kan zich de bijeenkomst nu toch herinneren, zei de Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions dinsdag tegen een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Het gaat om een vergadering van het campagneteam van president Trump, waarbij een jonge buitenlandadviseur vertelde dat hij een ontmoeting kon regelen tussen (de toenmalige) presidentskandidaat en president Poetin. Sessions had eerder v


Donald Trump jr. sprak tijdens campagne met WikiLeaks
14 November 2017, 04:36 NOS nieuws

Donald Trump jr., de oudste zoon van president Trump, heeft tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen privécontact gehad met het Twitter-account van WikiLeaks. In de gespreksgeschiedenis die Trump jr. inmiddels zelf online heeft gezet, is te lezen dat Wikileaks strategische aanbevelingen doet. Uit de gesprekken blijkt niet of Trump op die suggesties is ingegaan.

In screenshots van de gesprekken is te lezen dat WikiLeaks in september 2016 contact zocht met Trump jr. om hem te wijzen op een website van een campagne tegen Trump.

Enkele weken later vraagt WikiLeaks of het campagneteam van Trump aandacht kan besteden aan berichten dat Clinton opgeroepen zou hebben een drone op WikiLeaks-oprichter Julian Assange af te sturen. "Hebben we eerder vandaag al gedaan. Het is ongelofelijk waar ze mee wegkomt", antwoordt Trump jr.

Belastingstukken

Op 12 oktober stelt WikiLeaks voor dat Trump jr. belastingstukken van zijn vader naar de site lekt. "Mogelijk komen ze anders naar buiten via de meest bevooroordeelde bron (bijvoorbeeld [The New York Times] of MSNBC), die ze dan zal verdraaien en op de slechtst mogelijke manier zal presenteren", schrijft de anonieme Wikileaks-twitteraar.

"Als wij ze publiceren, zal dat het beeld van onze onafhankelijkheid versterken. Dit is de echte grap. Dat betekent dat de enorme hoeveelheid dingen die we publiceren over Clinton een veel grotere impact zal hebben, omdat het niet gezien zal worden als afkomstig van een 'Trump-gezinde' of 'Ruslandgezinde' bron, zoals het campagneteam van Clinton voortdurend lasterlijk beweert." Trump jr. lijkt op de berichten niet via Twitter geantwoord te hebben.

Pence: ik wist van niets

Vicepremier Mike Pence zegt dat hij er niet van op de hoogte was dat een lid van het campagneteam contacten had met WikiLeaks, tot berichten daarover vandaag in de media verschenen. Het nieuws werd voor het eerst gebracht door The Atlantic.

Pence heeft in het verleden ontkend dat er in het geheim werd samengewerkt met WikiLeaks. Naar aanleiding van berichten daarover zei hij vorig jaar tegen Fox News: "Niets is minder waar."
Dekker (Justitie): Toezicht op Robert M. aangescherpt na contact met media
4 November 2017, 12:30 Volkskrant
Het toezicht op de veroordeelde kindermisbruiker Robert M. is aangescherpt. Zijn bezoek wordt voortaan vooraf gescreend. Ook zijn in- en uitgaande post en telefoongesprekken worden beter gecontroleerd. Dat schrijft minister Dekker (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer naar aanleiding van berichtgeving vandaag in de Volkskrant. Robert M. werd in 2013 voor zedenmisdrijven met zeer jonge kinderen i


Puigdemont had geen contact met Europese Commissie
31 Oktober 2017, 13:12 Skynet
De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft geen enkel contact gehad met de Europese Commissie. Dat zei commissiewoordvoerster Mina Andreeva.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be