NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Contact

2News.be / Trefwoorden / Contact

Britse politie: contact met 46 'jonge personen' in misbruikschandaal
Woensdag, 11:36 NOS nieuws

De politie in de Engelse plaats Telford heeft contact met 46 "jonge personen" die het slachtoffer zijn geweest van kindermisbruik of het risico lopen dat te worden. Dat aantal noemt de politie in reactie op een schandaal waarover de Britse krant The Sunday Mirror afgelopen weekend schreef. Volgens de krant zijn er in Telford sinds de jaren 80 honderden kinderen gedrogeerd, misbruikt en mishandeld door een "seksbende". Die bende ronselt volgens The Mirror ook nu nog meisjes die geregeld worden misbruikt.

De krant deed achttien maanden onderzoek naar het misbruik. The Mirror ontdekte dat de autoriteiten het probleem mogelijk systematisch hebben onderschat of verzwegen. Ook zouden drie moorden en twee andere overlijdensgevallen te verbinden zijn aan de misbruikzaak.

Volgens The Mirror trokken maatschappelijk werkers al in de jaren 90 aan de bel over de meisjes die door bendes werden geronseld voor seks, maar is er nooit een politieonderzoek begonnen. Daarnaast zou blijken dat de bendeleden een Aziatische achtergrond hebben, maar zouden de autoriteiten dat nooit als zodanig hebben opgeschreven, uit vrees voor beschuldigingen van racisme.

Politie ontkent

De politiecommissaris van West Mercia, die ook verantwoordelijk is voor de handhaving in Telford, zegt dat de politie bekend is met de omvang van het schandaal. "Daarom neem ik nadrukkelijk afstand van het aantal van duizend of meer", zegt commissaris Harding over de "tot mogelijk duizend" slachtoffers die The Mirror beschrijft. Hij denkt dat de krant dat aantal sterk heeft overdreven.

Volgens de commissaris is er ook geen sprake van een oververtegenwoordiging door leden van de Aziatische gemeenschap in Telford, waar in het verleden zeven Pakistaanse bendeleden zijn vervolgd voor kindermisbruik. Hij zegt dat de achtergrond van de daders vergelijkbaar is met een dwarsdoorsnede van de samenleving. "Dus er is niet een groep die oververtegenwoordigd is."

"Lees de krantenkoppen, lees de verslagen. Waar hebben ze het over? Het gaat over zaken van twintig of dertig jaar terug, die teruggaan tot in de jaren 90", zegt Harding tegen de BBC. "We hebben nooit gezegd dat er geen zaken zijn. Er zijn altijd zaken waar we een proces van willen maken."

Rotherham

De Conservatieve politica Lucy Allan, die Telford in het parlement vertegenwoordigt, heeft eerder opgeroepen tot een onafhankelijk onderzoek naar het misbruikschandaal. Ze zegt dat er in haar kiesdistrict op geregelde basis witte arbeidersmeisjes zijn misbruikt.

Allan vergelijkt de zaak met het grote misbruikschandaal in Rotherham, waarbij sprake was van herhaaldelijk en ernstig falen door de autoriteiten. Een onderzoekscommissie concludeerde dat daar tussen 1997 en 2013 zeker 1400 kinderen zijn mishandeld, ontvoerd en verkracht. Het merendeel van de daders was afkomstig uit de Pakistaanse gemeenschap, iets wat toen door de autoriteiten is verzwegen.
Bekende webshop blundert met badpak: ?Vermijd contact met water?
3 Maart, 12:48 Gazet v. Antwerpen
Nu de nieuwe collecties stilaan in de (web)winkels liggen en vakantieplannen worden gemaakt, is het goed mogelijk dat je binnenkort op zoek gaat naar een badpak. de Britse webshop Asos heeft momenteel echter een twijfelachtig exemplaar in het gamma, zo blijkt uit de beschrijving.


Psychiatrisch verpleegkundige op spoedeisende hulp 'wil contact maken'
1 Maart, 07:42 NOS nieuws

Het UMC Utrecht start vandaag met een proef waarbij psychiatrische verpleegkundigen worden ingezet op de spoedeisende hulp. In de avonden en weekenden gaan zij patiŽnten helpen die met psychiatrische problemen op de spoedeisende hulp terechtkomen. De proef gaat vier maanden duren.

Internist Bram Vrijsen van het UMC Utrecht zegt dat er bij spoedeisende hulp nu nog niet altijd genoeg kennis is om een patiŽnt met een acuut medisch probleem en een psychiatrische ziekte goed te helpen. "Wel met het lichamelijke probleem, maar er zit natuurlijk een psychiatrische ziekte aan vast, waar wij als lichamelijke dokters en verpleegkundigen nog niet altijd even goed op ingespeeld zijn."

Een psychiatrisch verpleegkundige heeft die kennis en ervaring wel. Die snapt de medicatie beter en kan beter contact maken met de patiŽnt. "Als het contact niet goed lukt, dan kunnen we niet zoveel. Lukt dat wel, dan kunnen we begrijpen waarom een patiŽnt verward is en verward blijft", zegt psychiatrisch verpleegkundige Tim van Nesselrooij.

24 uur per dag

Door verpleegkundigen als Van Nesselrooij in de avonden en weekenden in te zetten op de afdeling, wordt het in het UMC Utrecht 24 uur per dag mogelijk om medisch-psychiatrische zorg te leveren. Het verschil met andere ziekenhuizen, die op gespecialiseerde afdelingen deze zorg bieden, is dat de psychiatrische verpleegkundigen in het UMC naar de patiŽnten toe komen.

Vanuit de spoedeisende hulp kunnen de verpleegkundigen in het UMC met de patiŽnt mee naar specialistische afdelingen als die worden opgenomen. De bedoeling is dat de verpleegkundigen in ploegendiensten gaan werken, zodat ten minste ťťn van hen altijd op de spoedeisende hulp aanwezig is.
Wouter Vandenhaute had contact met twee Antwerpse clubs nadat hij blauwtje had gelopen bij Anderlecht
20 Februari, 19:24 Gazet v. Antwerpen

Twee maanden na zijn afgewezen bod op voetbalclub Anderlecht toont Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute zich een goede verliezer, al weigert hij zijn voetbalplannen op te bergen. ?Ik ben 56: ik ga niet nog eens tien jaar wachten om iets in het voetbal te doen?, aldus Vandenhaute dinsdag in Knack.
Auto kantelt na contact met betonnen bloembak
17 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen
Op de BelgiŽlaan in Herentals reed vanochtend rond 7.30u een auto tegen een betonnen boordsteen van een bloembak en kwam op de zijkant terecht.


Franse premier Macron wil jeugd verplicht ?in contact brengen met militaire?
16 Februari, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Moet de Franse jeugd zich schrap zetten voor drie tot zes maanden verplichte burgerdienst? President Macron drijft

zijn plan door, maar zelfs het leger ziet het niet zitten.
Europa tikt ons land op de vingers: 900.000 Belgen kwamen in contact met slecht drinkwater
13 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

De Europese Commissie heeft ons land op de vingers getikt voor onze slechte drinkwaterinfrastructuur. Volgens hun cijfers zou de gezondheid zo?n 900.000 Belgen blootgesteld zijn geweest aan gezondheidsrisico?s gelinkt aan de kwaliteit van ons drinkwater. De cijfers kaderen in een nieuw Europees drinkwaterplan en de commissie baseerde zich hiervoor op statistieken van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, dat meldt Le Soir.
Kabinet-Demir neemt contact op met werkgeversorganisaties over discriminatiewetgeving
30 Januari, 19:30 Skynet
Het kabinet van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) gaat contact opnemen met de werkgeversorganisaties inzake 'positieve actie' bij de aanwerving van nieuw personeel. Dat zegt het in een reactie op een opiniestuk van Els Keytsman, de directeur van Unia. Het Gelijkekansencentrum krijgt de hint zich niet op het politieke veld te begeven. "Het vergroot het perceptieprobleem waar de organisatie mee te kampen heeft", zegt het kabinet-Demir.


NASA probeert contact te leggen met 'verloren' satelliet na amateurontdekking
29 Januari, 12:42 Tweakers
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA probeert contact te leggen met een satelliet waarmee in 2005 het contact verloren ging. De poging volgt op de ontdekking van de zogenaamde Image-satelliet door een amateurastronoom.


Nederlandse overheid test dit najaar app voor contact met 112
25 Januari, 15:06 Tweakers
De Nederlandse overheid gaat dit najaar een app testen waarmee gebruikers contact op kunnen nemen met een meldkamer via 112. De app heeft het voordeel dat het makkelijk is er in de toekomst functies aan toe te voegen.


Better Places: rechtstreeks contact met locals voor maatwerkrondreis
22 Januari, 10:24 Emerce
Steeds meer reisorganisaties proberen een lokaal tintje aan hun reizen te geven. Saskia Griep onderkende de behoefte aan een authentieke beleving al in 2013 en startte het duurzame reisplatform Better Places, waar vakantiegangers in contact worden gebracht met lokale agenten om samen de perfecte rondreis samen te stellen.


Behulpzame Antwerpenaars bieden omwonenden Paardenmarkt slaapplaatsen aan

Door de ontploffing aan de Paardenmarkt in Antwerpen maandagavond geraken heel wat omwonenden niet thuis. Op Twitter regent het met de hashtag #Antwerpenhelpt ondertussen hartverwarmende reacties van buurtbewoners die een slaap- of studeerplek aanbieden.
'Belgische terroristen hebben vanuit cel contact met jihadisten in SyriŽ'
13 Januari, 14:42 NOS nieuws

Veroordeelde terroristen en geradicaliseerde gevangenen in BelgiŽ hebben smartphones en communiceren daarmee in versleutelde berichten met familieleden, criminelen en jihadisten. Het Vlaamse dagblad De Tijd schrijft dat op basis van een document van minister van Justitie Geens, waarin geschrapte informatie over de misstanden per ongeluk was achtergebleven.

De informatie kwam aan het licht nadat het ministerie een pdf-document en een Word-document van Geens had verspreid met daarin antwoorden op vragen vanuit het parlement over toezicht op geradicaliseerde gevangenen en terreurverdachten. In het tweede bestand was vertrouwelijke informatie van de veiligheidsdiensten achtergebleven die in de officiŽle beantwoording was verwijderd.

Uit die vertrouwelijke informatie blijkt onder meer dat vanuit de gevangenissen contact is geweest met in SyriŽ verblijvende Belgische terroristen. Ook zouden er verboden wapens zijn gevonden op beveiligde afdelingen waar de zwaarste terroristen zijn opgesloten. Om wat voor wapens het gaat, is niet bekendgemaakt.

Minister ontkent

Minister Geens ontkent dat er wantoestanden zijn en dat hij informatie heeft achtergehouden. "Het enige geldige antwoord op een schriftelijke vraag is het definitieve antwoord dat de minister ondertekent", zegt hij tegen de krant. Hij erkent dus niet dat de informatie uit het niet-ondertekende Word-bestand juist is. Wel zegt hij dat het onmogelijk is om een gevangenis hermetisch af te sluiten.

Het liberale parlementslid De Gucht, die de vragen aan de minister stelde, noemt het hallucinant dat voor terrorisme veroordeelde gevangenen contact hebben met terroristen in het buitenland. Hij vindt dat er systemen moeten komen in de cellen die de communicatie verstoren.

Uit de per ongeluk uitgelekte informatie zou ook blijken dat niet duidelijk is hoeveel veroordeelde terroristen een enkelband dragen. De Gucht denkt dat dat komt door slechte communicatie tussen deelstaten en op federaal niveau.
Voormalig Atlas Contact-directrice Van der Pluijm begint eigen uitgeverij, neemt topauteurs mee
12 Januari, 17:00 Volkskrant
Zeven maanden na het vertrek van uitgever Mizzi van der Pluijm bij Atlas Contact, is het definitief: Van der Pluijm is haar eigen, zelfstandige uitgeverij begonnen. Ze heeft gelijk een aantal topauteurs gestrikt: Hanna Bervoets, Dimitri Verhulst en bestsellerauteur Joris Luyendijk. Pluim heet het nieuwe uitgeefhuis dat op 1 januari officieel van start is gegaan; een verwijzing naar zowel Van der P


Wormenhotel biedt stedeling compost: 'Ik heb nu meer contact met mensen in de straat dan voorheen'
2 Januari, 02:24 Volkskrant
Waar eerdere projecten voor groente-, fruit- en tuinafval mislukten, kunnen composteerkasten uitkomst bieden. Ze kwamen, ze zagen en ze verklaarden hem voor gek - ze, dat zijn de ambtenaren van de gemeente die Peter Jan Brouwer (55) op de koffie kreeg. No way, zeiden ze, dat Amsterdammers een composthoop op hun stoep dulden. Niemand wil een berg stinkend, rottend groente-, fruit- en tuinafval voor


Rusland heeft opnieuw contact met Angolese satelliet
29 December 2017, 10:42 Skynet
Rusland is erin geslaagd om het contact te herstellen met de eerste Angolese satelliet Angosat-1. "Specialisten van Energia RSC hebben van Angosat de telemetriegegevens ontvangen, waaruit blijkt dat de parameters van de boordsystemen van het tuig normaal zijn", meldt de Russische staatsraketbouwer Energija in een communiquť.


Koninklijke Volkstuinen bestaan 110 jaar: ?Onze leden komen voor verse groenten en sociaal contact?
27 December 2017, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Voor de leden van de Koninklijke Volkstuinen van Edegem wordt 2018 erg speciaal. De vzw viert binnenkort zijn 110de verjaardag met een tentoonstelling.
Baudet worstelt met zijn politieke vriendenkring: waarom zoekt hij contact met extreemrechts?
20 December 2017, 20:48 Volkskrant
Publiekelijk verwerpt Thierry Baudet racistische en antisemitische denkbeelden. Zijn Forum voor Democratie staat voor 'een open, tolerant en democratisch Nederland'. Tegelijkertijd flirt hij met extreemrechtse bewegingen en denkers die de superioriteit van het 'blanke ras' propageren. Waarom doet hij dat? Wat hebben die bewegingen en denkers hem te bieden? Die vragen kwamen woensdag opnieuw naar b

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be