NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Congres

2News.be / Trefwoorden / Congres

Congres in VS boos op TikTok om oproep tot belactie die 'wetgeving verstoort'
12 Maart, 00:12 NU.NL - Tech
Amerikaanse congresleden zijn boos over een belactie van TikTok. Het bedrijf roept deze week gebruikers op om massaal politici te bellen vanwege een dreigend verbod van de app. De stortvloed aan telefoontjes "verstoort de wetgeving", zeggen politici.


Congres-leiders bereiken akkoord om shutdown in VS te vermijden
15 Januari, 00:02 Skynet Buitenland
De politieke leiders in het Amerikaanse Congres hebben een akkoord bereikt om de financiering van de federale begroting op korte termijn te verzekeren. Dat melden verschillende media, zoals het Amerikaanse CBS News en het Franse persagentschap AFP.


Jaarlijks Congres UEFA verplaatst van Madrid naar Parijs
27 September 2023, 00:00 Skynet Sport
Het 48e jaarlijkse Congres van de UEFA zal op 8 februari plaatsvinden in Parijs in plaats van in Madrid, zoals oorspronkelijk voorzien. Dat kondigde de Europese voetbalinstantie dinsdag aan.


26 Augustus 2023, 00:06 Volkskrant
Congres Groen - Naji en Vaneeckhout officieel co-voorzitters
13 Mei 2023, 00:02 Skynet
Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout zijn nu ook officieel co-voorzitters van Groen. De facto waren ze dat al, nadat ze vorig jaar de voorzittersverkiezingen hadden gewonnen. Maar formeel was Naji voorzitster en Vaneeckhout ondervoorzitter. Op het partijcongres vrijdagavond werd hun co-voorzitterschap formeel en statutair bekrachtigd.


De kooptips van een opnieuw druk bijgewoond VFB-congres
26 Maart 2023, 00:01 De Tijd
18:40 De beursstrategen schoven zaterdag naar eigen zeggen vooral defensieve aandelen naar voren. Barco en Microsoft kwamen op twee lijstjes voor.


Amerikaans Congres gaat info over oorsprong pandemie vrijgeven
11 Maart 2023, 02:27 HLN.BE
Het Amerikaanse Congres heeft vrijdag een wet gestemd die de Amerikaanse inlichtingendiensten toelaat de informatie die ze hebben vergaard over de oorsprong van de coronapandemie te delen. Verschillende diensten gaan ervan uit dat het gaat om een laboratoriumlek.


Eindrapport onderzoek Congres: "Trump mag nooit meer openbaar ambt bekleden"
24 December 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Donald Trump zou nooit meer een openbaar ambt mogen bekleden omdat hij zijn aanhangers heeft aangezet tot een opstand. Dat is de conclusie van het eindrapport van het onderzoek van het Amerikaanse Congres naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021, dat in de nacht van donderdag op vrijdag is gepubliceerd.


Amerikaans Congres neemt wet aan om spoorstaking te voorkomen
4 December 2022, 00:05 Skynet Economie
Het Amerikaanse Congres heeft een wetsvoorstel goedgekeurd waarmee een dreigende spoorstaking bij het goederentransport wordt vermeden. Na het Huis van Afgevaardigden werd er donderdag ook in de Senaat een meerderheid gevonden voor de tekst, die een in september voorgesteld regeringscompromis afdwingt. De politieke demarche voorkomt een staking die vanaf 9 december zou ingaan en de logistieke ketens tijdens de kerstperiode dreigde te verlammen.


Klokkenluider Twitter gaat getuigen tijdens hoorzitting Amerikaans Congres
29 Augustus 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Twitter-klokkenluider Peiter Zatko gaat op 13 september een getuigenis afleggen tijdens een hoorzitting in het Amerikaans Congres. Dat schrijft The Washington Post woensdag.


Klimaat- en gezondheidsplan van Biden goedgekeurd door Amerikaans Congres
14 Augustus 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag het licht op groen gezet voor het grote klimaat- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden. De tekst werd met 220 stemmen tegen 207 goedgekeurd.


Biden roept Congres op om accijns op brandstof in zomer op te schorten
23 Juni 2022, 00:04 NOS nieuws

De Amerikaanse president Biden heeft het Congres opgeroepen om tijdelijk geen landelijke accijns te heffen op benzine en diesel. Hij zegt Amerikanen daarmee tegemoet te willen komen, nu de energieprijzen ongekend hoog zijn. Biden stelt een pauze van drie maanden voor. "Het haalt de pijn niet helemaal weg, maar het zou zeker wel helpen", zegt de president.

De federale regering rekent per gallon benzine (bijna 4 liter) zo'n 18 cent accijns, voor diesel is dat ruim 24 cent. Vergeleken met een jaar geleden zijn de brandstofprijzen in de VS fors gestegen. Vorig jaar rekenden Amerikanen gemiddeld nog zo'n 3 dollar af per gallon benzine, vorige week kwam die prijs voor het eerst boven de 5 dollar (dat komt neer op 4,70 euro per 4 liter).

Het voorstel is onderdeel van een groter plan. Zo wil Biden ook dat individuele staten hun accijnsheffing ook drie maanden opschorten. Sommige staten, zoals New York en Connecticut, hebben dit al ingesteld. Verder roept hij pompeigenaren op de prijs van brandstof te verlagen. Zij zijn tijdens de coronacrisis veel inkomsten misgelopen en proberen die schade nu in te halen door de prijzen kunstmatig hoog te houden.

Sceptische Democraten

Het is nog maar de vraag of Bidens plan van de grond komt. Democraten in het Congres zijn sceptisch en ook economen hebben hun bedenkingen.

Saillant is dat toenmalig presidentskandidaat Barack Obama in 2008 tijdelijke accijnsverlagingen op brandstof omschreef als trucje, waarmee politici aan kiezers kunnen laten zien dat zij iets voor elkaar hebben gekregen. Biden werd vicepresident onder Obama.

Afgelopen maart poogde Biden ook al de olieprijzen omlaag te krijgen. Hij kondigde toen aan gedurende zes maanden elke dag ruwweg 1 miljoen vaten olie uit de reserves vrij te geven.




Amerikaans congres wil informatie van techbedrijven over bestorming Capitool
1 September 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse congres vraagt techbedrijven, waaronder Google en Facebook, om informatie over de bestorming van het Capitool afgelopen januari. De commissie wil onder andere weten hoe misinformatie over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 zich heeft verspreid, schrijft ze vrijdag in een persbericht.


Hoekstra krijgt alsnog steun van het CDA-congres
17 Januari 2021, 05:50 Volkskrant
?Onze partij moet perspectief bieden, ook na de coronacrisis.? Dat was de belofte waarmee Wopke Hoekstra zaterdagochtend het lijsttrekkerschap van het CDA aanvaardde. Hij noemde met name jonge gezinnen ?in het spitsuur van het leven?, die met een verbetering van de kinderopvang en het ouderschapsverlof moeten worden geholpen.


Democraten vermoeden hulp van binnenuit bij bestorming Capitool
14 Januari 2021, 21:49 Volkskrant
Diverse Democraten beschuldigen hun Republikeinse collega?s en politieagenten van hulp bij de bestorming van het Capitool. Daders zouden zijn rondgeleid en er werd gevreesd dat schuilplaatsen van Democratische politici zouden worden verraden. De geruchten voeden het onderlinge wantrouwen.


Joe Biden vraagt Congres te werken aan prioriteiten van zijn programma
14 Januari 2021, 07:25 Skynet
De verkozen Amerikaanse president Joe Biden heeft het Congres gevraagd te werken aan de prioriteiten van zijn programma, ondanks het afzettingsproces tegen Donald Trump dat in de Senaat zal gevoerd worden na de eedaflegging van Biden volgende week.


Vicepresident Pence weigert Trump per direct uit functie te ontheffen
13 Januari 2021, 03:12 NOS nieuws

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is niet van plan om president Trump per direct uit zijn functie te ontheffen vanwege de Capitoolbestorming. In een brief aan Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, schrijft Pence dat het inroepen van het zogenoemde 25ste amendement "niet in het belang is van ons land of in lijn is met onze grondwet".

Volgens Pence kan het Congres zich beter bezighouden met een soepele overgang naar de nieuwe president Biden. Door de weigering van Pence om Trump uit zijn ambt te zetten, zullen de Democraten Trump vandaag hoogstwaarschijnlijk zelf voor de tweede keer in zijn presidentschap 'impeachen'. De partij bezit de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden.

Trump wordt door de Democraten beschuldigd van het aanzetten tot een opstand vanwege de toespraak die hij hield voor zijn aanhangers, kort voor de bestorming van het Capitool. Nooit eerder werd er twee keer in een termijn een afzettingsprocedure gestart tegen een Amerikaanse president.

Trump veroordeelde gisteren de afzettingsprocedure, die hij omschreef als een nieuwe "heksenjacht":

In tegenstelling tot de eerste impeachment-procedure, waarin het draaide om mogelijk machtsmisbruik door Trump, lijkt er nu in Trumps eigen Republikeinse Partij aanzienlijk meer steun voor het afzetten van de president. Zeker vier Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zeggen de afzettingsprocedure te steunen.

Verder schrijft The New York Times dat de leider van de Republikeinen in de Senaat Mitch McConnell tevreden is met de afzettingsprocedure. Trump zou zo makkelijker uit de partij verwijderen zijn, schrijft de krant op basis van bronnen rond McConnell.

Ook de belangrijkste Republikein in het Huis, Kevin McCarthy, zit met de procedure in zijn maag. Hij heeft in ieder geval besloten zijn partijgenoten niet actief af te raden voor impeachment te stemmen.




CDA blijft worstelen met de digitale tijden: congres valt in het water na aanhoudende storingen
9 Januari 2021, 14:02 Volkskrant
Het CDA blijft worstelen met de digitalisering. Het partijcongres waar minister Wopke Hoekstra zaterdag op het schild zou worden gehesen als de nieuwe lijsttrekker, kampte met terugkerende storingen in het stemproces. Inmiddels is het congres afgelast. Het wordt op een andere dag voortgezet.


Democraten pakken na het Witte Huis ook controle over Congres
7 Januari 2021, 10:02 Volkskrant
De Democraten hebben na het Witte Huis ook de controle teruggepakt over het Amerikaanse Congres. Beide vacante Senaatszetels uit Georgia zijn woensdag volgens de grote Amerikaanse nieuwsmedia gewonnen door Democraten.


Amerikaanse Congres bekrachtigt verkiezingszege van Joe Biden
7 Januari 2021, 09:43 Skynet
Het Amerikaanse Congres heeft de verkiezingszege van Joe Biden bekrachtigd. Hij wordt nu formeel de volgende Amerikaanse president. Dat melden diverse media.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn