NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Cijfers

2News.be / Trefwoorden / Cijfers

CBS-cijfers: in eerste jaar na coronacrisis bleef thuiswerken populair
15 Maart, 00:02 NOS nieuws

Het aantal thuiswerkers is na de coronacrisis groot gebleven: vorig jaar werkten 5,1 miljoen van alle werkenden soms of meestal thuis, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is 52 procent van alle werkenden.

De cijfers zijn in lijn met de verwachtingen over thuiswerken na de coronacrisis. Twee jaar geleden, toen er in de eerste twee maanden nog een thuiswerkadvies gold, spraken bedrijven al uit dat zij niet verwachtten dat mensen weer iedere dag naar kantoor zouden komen.

Wel daalde in 2023 het aantal mensen dat meestal thuiswerkte. In 2022 werkten 1,5 miljoen mensen meestal thuis. Vorig jaar waren dat er 1,3 miljoen. Van de mensen die soms of vaak thuiswerken, werken vooral ICT'ers en mensen met een creatief beroep thuis. In de ICT-sector werkt 90 procent soms of meestal thuis. Logischerwijs werken de minste mensen in de sector transport en logistiek thuis (5 procent).

Thuiswerkers werkten in 2023 gemiddeld bijna twee volledige werkdagen per week thuis, iets minder dan de helft van hun gewerkte uren.

Uit onderzoek uit 2022 bleek al dat Nederland onder de EU-lidstaten koploper is op gebied van thuiswerken. Vooral het percentage werkenden dat zegt soms thuis te werken, is in ons land relatief hoog. Tegelijkertijd is het percentage van mensen dat zegt meestal thuis te werken in landen zoals Zweden, Finland, Luxemburg en Ierland hoger.




Philips presenteert cijfers over vorig jaar: naar verwachting fors minder verlies
30 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Philips komt maandagochtend met cijfers over het afgelopen kwartaal en vorig jaar. Analisten verwachten dat het bedrijf ook in 2023 verlies heeft geleden, maar wel flink minder dan in 2022.


Opleving reislust brengt TUI na jaren van verlies weer in zwarte cijfers
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Reisconcern TUI heeft voor het eerst in vier jaar weer winst gemaakt. Het Duitse bedrijf profiteert van het grote aantal mensen dat sinds het einde van de coronapandemie weer op vakantie wil.


Noodlijdend Viaplay stelt publicatie cijfers opnieuw op laatste moment uit
1 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Viaplay heeft voor de tweede keer de publicatie van zijn kwartaalcijfers op het laatste moment uitgesteld. De Zweedse streamingdienst zou zijn resultaten woensdag publiceren, maar komt pas donderdagavond met de cijfers, na het sluiten van de beurs in Stockholm.


Cijfers Microsoft beter dan verwacht
25 Oktober 2023, 00:00 Emerce
Microsoft laat dinsdag weer mooie cijfers zien. De omzet van het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar bedroeg 56.5 miljard dollar, 13 procent meer dan een jaar geleden. De winst steeg fors met 27 procent naar 22,3 miljard.


Hockeysters winnen weer met ruime cijfers op EK en zijn zeker van halve finales
23 Augustus 2023, 00:05 NU.NL - Sport
De Nederlandse hockeysters hebben dinsdag met gemak de halve finales van het EK bereikt. De ploeg van Paul van Ass was in de laatste poulewedstrijd met 5-0 te sterk voor de Italianen.


Opnieuw negatieve cijfers voor Belgische handel
15 Augustus 2023, 00:06 Skynet Economie
In juni is de waarde van de Belgische in- en uitvoer opnieuw fors gedaald. Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank.


Chipbedrijf Nvidia maakt koerssprong op Wall Street na cijfers
27 Mei 2023, 00:04 Skynet Economie
Chipconcern Nvidia heeft donderdag een opvallende koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers op Wall Street reageerden buitengewoon positief op de sterke kwartaalresultaten en vooruitzichten van Nvidia. De producent van elektrische voertuigen Nikola dook daarentegen juist hard omlaag na een dreigement van beursexploitant Nasdaq dat het bedrijf zijn beursnotering kan kwijtraken.


Cijfers reclame-abonnement Netflix vallen goed op Wall Street
20 Mei 2023, 00:07 Skynet Economie
Netflix was donderdag een grote winnaar op Wall Street. Beleggers zetten de streamingdienst meer dan 9 procent hoger nadat bekend werd dat het goedkopere abonnement met reclame na een half jaar al zo'n 5 miljoen gebruikers heeft getrokken.


KLM in de rode cijfers ondanks vollere vliegtuigen
7 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Economie
KLM vervoerde in de eerste drie maanden van dit jaar meer reizigers dan vorig jaar en wist ook zijn ticketprijzen op te voeren. Toch moest de vliegmaatschappij een operationeel verlies van 128 miljoen euro in de boeken zetten.


De Ronde in cijfers: snelste editie ooit, al ging het op de Kortekeer heel even aan amper 3,7 km/u
3 April 2023, 00:04 HLN.BE
Een van de spectaculairste edities ooit, al valt er in cijfers wel nog meer over de voorbije Ronde van Vlaanderen te vertellen. Wist u dat Tadej Pogacar de Paterberg twee keer in exact dezelfde tijd opreed? Een tocht door de meest opvallende cijfers en statistiekjes.


Ondanks goede cijfers: topman Netflix zet stap opzij
20 Januari 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Netflix-oprichter Reed Hastings zet een stap opzij bij de streamingdienst. Dat kondigde hij gisteren aan bij de bekendmaking van de nochtans uitstekende kwartaalcijfers. De 62-jarige Hastings leidde het bedrijf meer dan twee decennia. Met hem aan het roer zorgde Netflix voor een revolutie in de tv- en filmwereld.




Is de toekomst elektrisch? - Cijfers, trends en een vooruitblik naar 2030/2035
3 Januari 2023, 00:01 Tweakers
Elektrische auto's zijn nog steeds bezig aan een flinke opmars, maar er zijn ook uitdagingen. In dit artikel kijken we vooruit naar 2023, 2030 en 2035.


Vannacht einde van de vrieskou in Vlaanderen: volgende week temperaturen met dubbele cijfers
19 December 2022, 00:02 HLN.BE
Vanavond en vannacht is het nog plaatselijk uitkijken voor neerslag die kan aanvriezen . Maar daarna is er geen houden meer aan de zachte lucht en keert de herfst weer in al zijn glorie terug met temperaturen met dubbele cijfers, zo zegt onze weerman David Dehenauw.


8 December 2022, 00:38 Volkskrant
ABVV hekelt "nieuwe vertrouwensbreuk" na lekken van cijfers over loonkostenhandicap
25 September 2022, 00:12 Skynet Economie
Dat de voorspellingen van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) over de Belgische loonkostenhandicap naar de pers zijn gelekt, is "een nieuwe vertrouwensbreuk binnen het sociaal overleg", zegt ABVV. Volgens de socialistische vakbond gaat het immers om een tussentijdse analyse met voorlopige gegevens.


Zorgelijke cijfers: hoge inflatie, armoede neemt toe en economische groei remt af
22 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Economie
De nieuwste cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) over de economie geven een somber beeld. De koopkracht krijgt een enorme tik, de economische groei remt af en steeds meer mensen krijgen te maken met armoede.


Bergwijn geniet volop van hattrick voor Ajax: 'Het plezier is terug'
15 Augustus 2022, 00:07 NU.NL - Sport
Steven Bergwijn heeft zondag volop genoten van de hattrick die hij voor Ajax tegen FC Groningen maakte. De aanvaller zegt goed in zijn vel te zitten en denkt dat deze prestatie daar een gevolg van is.


11 Augustus 2022, 00:03 De Tijd
Twitter-cijfers laten mogelijk impact van Elon Musk-soap zien
25 Juli 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Twitter heeft een onstuimig kwartaal achter de rug. Het bedrijf zou worden overgenomen door Elon Musk. En toen weer niet. Vrijdagmiddag presenteert Twitter de cijfers van de afgelopen drie maanden. Dan krijgen we waarschijnlijk ook meteen antwoord op de vraag hoe groot de impact is geweest van de moeizame en vooralsnog afgeketste deal tussen Musk en Twitter.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn