NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Chrome

2News.be / Trefwoorden / Chrome

Google werkt met nieuwe partijen samen voor Chrome Enterprise
Vrijdag, 20:00 Techzine
Google kondigt een aantal nieuwe security features en samenwerkingen aan voor Chrome Enterprise. Hierdoor ontstaat naar eigen zeggen de meest veilige endpoint-oplossing voor bedrijven in de cloud. Chrome Enterprise dient namelijk als een endpoint voor Google Cloud’s productensuite. Google geeft in de aankondiging aan dat endpointbeveiliging steeds belangrijker wordt voor bedrijven. Oorspronkelijk werd Chrome Enterprise […]


Google Chrome maakt exporteren wachtwoorden een stuk makkelijker
9 Maart, 14:00 Techzine
Google Chrome doet het redelijk goed als het aankomt op het opslaan en beheren van wachtwoorden. Maar het kan beter. Een extensie of app die je wachtwoorden beheert, doet het een stuk beter. En dus maakt Google het eindelijk makkelijker om daarmee aan de slag te gaan. In de nieuwste versie van de browser is […]


Chrome 65 uitgebracht met designwijziging en toevoegingen voor ontwikkelaars
8 Maart, 15:00 Techzine
Google heeft vandaag Chrome 65 voor Windows, Mac, Linux en Android gelanceerd. Daarin is onder meer een wijziging in het design doorgevoerd en zijn wat extra mogelijkheden voor ontwikkelaars toegevoegd. De nieuwste versie van de browser zal automatisch geÔnstalleerd worden, al is het ook mogelijk om handmatig te updaten via de site van Google.com/chrome. Chrome […]


Google Chrome 65.0.3325.146
7 Maart, 10:18 Tweakers
Google heeft versie 65 van zijn webbrowser Chrome uitgebracht. Google Chrome is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Er zijn ook versies voor Android en iOS, maar die volgen een iets ander releaseschema. Sinds versie 50 is de ondersteuning voor oudere versies van Windows en macOS vervallen. De belangrijkste veranderingen en verbeteringen die in deze versie zijn aangebracht zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.


Gebruik Flash binnen Chrome sterk teruggelopen
5 Maart, 14:24 Emerce
Het gebruik van Adobe Flash op Google Chrome is in een kleine vier jaar tijd met zo'n 70 procent afgenomen. Dat vertelde Parisa Tabriz, verantwoordelijk voor de beveiliging van Google Chrome, een dezer dagen op een symposium.


Google: gebruik van Flash in Chrome is gedaald naar acht procent
1 Maart, 10:12 Tweakers
Google heeft op het recente Network and Distributed System Security-symposium bekendgemaakt dat het percentage Chrome-gebruikers dat dagelijks ťťn of meer pagina's laadt met Flash-inhoud gedaald is naar ongeveer acht procent.


Commit wijst op mogelijke ondersteuning voor Linux-vm's in Chrome OS
26 Februari, 10:48 Tweakers
Aan Chrome OS toegevoegde code wijst erop dat het besturingssysteem in de toekomst misschien ondersteuning krijgt voor het draaien van Linux-virtual machines. Op die manier zijn bijvoorbeeld Linux-applicaties te gebruiken.


Chrome-browser voor Android verwijdert stukken van lange url's bij delen
20 Februari, 08:06 Tweakers
Versie 64 van de mobiele Chrome-browser voor Android introduceert een nieuwe deelfunctie waarbij lange url's met veel aanvullende informatie, bijvoorbeeld in de vorm van referrers en trackers, ingekort worden.


Adblocker Chrome gaat vandaag live
15 Februari, 06:54 Emerce
Google blokkeert vanaf vandaag automatisch via de populaire Chrome browser advertenties die niet voldoen aan de voorwaarden van de Coalition for Better Ads.


Google Chrome krijgt adblocker, maar veel reclame blijf je toch zien
15 Februari, 06:36 NOS nieuws

Je opent een website en onmiddellijk zie je een advertentie die je scherm vult. Of er begint direct bij het openen van een pagina een video te spelen. Irritante advertenties, waar een coalitie van onder meer media- en techdrijven iets aan wil doen, deels om zichzelf te beschermen.

En hun inzet is vanaf vandaag merkbaar: Google Chrome gaat dergelijke advertenties blokkeren. Het is 's werelds meest gebruikte browser. Als er iets verandert, heeft dat dus voor veel mensen gevolgen.

De browser van de internetgigant krijgt in feite een soort adblocker. Maar in tegenstelling zoals bekende varianten als Adblock Plus of Ublock (die je zelf moet installeren) blokkeert de browser van de internetgigant veel minder. Want het gaat Google niet om het blokkeren van advertenties, maar om irritatie bij gebruikers te voorkomen. Iets waar het uiteraard baat bij heeft.

Verdienmodel beschermen

Google is, samen met onder meer Facebook, Microsoft, News Corp van Rupert Murdoch, The Washington Post en de Duitse uitgever Axel Springer hier al een tijd mee bezig. Samen hebben ze de Coalitie voor Betere Advertenties opgericht. Hun gezamenlijke doel: ervoor zorgen dat zoveel mogelijk website 'aanvaardbare' advertenties tonen. Om zo hun verdienmodel, advertenties, te beschermen. Reclames die niet aan hun standaarden voldoen, zijn straks niet meer zichtbaar in Chrome.

Dat kan onrust veroorzaken onder mediabedrijven. Maar het aantal reclames dat onder deze maatregel zal worden verwijderd is zeer klein, zegt Google. 0,8 procent van de sites in de VS en Europa (op basis van 100.00 onderzochte sites) voldoet momenteel niet aan de eisen die de coalitie stelt. Daarmee wil het bedrijf ook de initiŽle onrust onder mediabedrijven wegnemen: de kans dat Chrome reclame op hun site blokkeert is dus niet zo heel groot.

Dus als je hoopt dat de browser straks alle advertenties blokkeert, kom je van een koude kermis thuis (sowieso zou Google dan zijn eigen verdienmodel verpesten). Nieuwssite Axios schrijft dat in eerste instantie grote sites als de Los Angeles Times en Forbes niet voldeden aan de standaard en hier inmiddels op gewezen zijn. Google benadrukt dat het nauw samenwerkt met uitgevers om te voorkomen dat ze hier financiŽle gevolgen van ondervinden.

Als een site niet voldoet aan de standaarden, gaat de blokkade niet direct in. De eigenaar van de site krijgt eerst een waarschuwing en dertig dagen de tijd om wel te voldoen aan de regels. Volgens de coalitie heeft 37 procent van de sites die sinds 1 juni 2017 een melding heeft ontvangen zijn reclames aangepast.

Als de blokkade dan alsnog ingaat, geldt dat niet alleen voor de reclame in kwestie, maar voor alle advertenties die op de site te vinden zijn. Gebruikers krijgen daar dan vervolgens een melding van in de webbrowser en krijgen daar de mogelijkheid om de blokkade uit te zetten.

Rivaal AdBlock Plus heeft ook eigen onderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van de adblocker. Het bedrijf bekeek 55 verschillende soorten advertenties en concludeerde vervolgens dat Google Chrome daar 83 procent van doorlaat. Om daarmee duidelijk te maken dat hun eigen blokkeer-software meer tegenhoudt.

Irritatie wegnemen

"We hebben onlangs een onderzoek gedaan onder Nederlanders waaruit blijkt dat een groot gedeelte geÔnteresseerd is in het gebruik van een adblocker", zegt Frederik Zuiderveen Borgesius, onderzoeker aan het Instituut voor Informatierecht aan de Universiteit in Amsterdam. "Als Chrome de meest irriterende advertenties blokkeert kan de behoefte om een alternatief te installeren afnemen."

Zuiderveen Borgesius staat positief tegenover dit soort ontwikkelingen. "Het kan fijn zijn voor gebruikers als Google de meest irritante advertenties blokkeert. Ook is het fijn voor gebruikers dat Apple met de Safari-browser, online tracking probeert tegen te gaan." Tegelijkertijd wijst hij ook op de spanning die dit met zich meebrengt. "Het laat maar weer eens zien hoe machtig deze partijen zijn."

Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom zegt niet verbaasd te zijn dat Google dit doet. "Voor hun verdienmodel is het belangrijk dat gebruikers zich niet te veel ergeren aan reclames", zegt Rejo Zenger. "Maar dit lost het fundamentele probleem van rond advertenties niet op: bedrijven blijven op grote schaal gegevens over je gedrag verzamelen en analyseren."

Ondanks dat de regels zijn opgesteld door een coalitie van verschillende industrieŽn, zeggen sommige betrokkenen tegen The Wall Street Journal dat Google de organisatie domineert. Zo deed de internetgigant het leeuwendeel van het onderzoek, dat de basis vormde voor de standaard waar de reclames aan moet voldoen. Anderen stellen dat de regels wel erg goed uitpakken voor Google en dat het bedrijf hiermee zichzelf dus dient.

Maatregelen iOS

De spanning die Zuiderveen Borgersius noemt was bij veranderingen in Safari overigens veel duidelijker aanwezig. Sinds iOS 9 is het mogelijk om via speciale apps reclame in de mobiele webbrowser te blokkeren, tot woede van uitgevers die bang zijn reclame-inkomsten te missen.

In iOS 11, sinds vorig najaar beschikbaar, wordt het adverteerders daarnaast lastiger gemaakt om surfgedrag van gebruikers te volgen. Ook andere adblockers doen dit, zoals Ghostery en Ublock.
Chrome gaat vanaf juli sites zonder https als onveilig aanmerken
8 Februari, 20:30 Tweakers
Vanaf Chrome 68, die in juli 2018 verschijnt, duidt Googles browser sites die niet via https te benaderen zijn als 'onveilig' aan. Volgens de ontwikkelaar is er genoeg progressie naar een standaard https-web geboekt om de stap te rechtvaardigen.


Chrome OS krijgt optie voor schalen weergave bij hoge dpi
8 Februari, 19:54 Tweakers
Chrome OS krijgt een nieuwe 'Display Size'-instelling voor het aanpassen van de grootte van de weergave. De gebruiker kan het besturingssysteem zo beter bruikbaar maken in combinatie met schermen met hoge resolutie.


Chrome dicht processorlekken
29 Januari, 11:06 Emerce
De nieuwe desktopversie van Chrome (nummer 64) voor zowel Windows, Mac als Linux dicht het lek voor Spectre- en Meltdown, de kwetsbaarheid die onder meer in Intel processoren is ontdekt. De bescherming moet voorkomen dat een aanvaller via JavaScript informatie uit het geheugen kan halen.


Foto toont Acer-tablet met Chrome OS
26 Januari, 09:42 Tweakers
Er is een foto verschenen van wat een Acer-tablet met Chrome OS zou zijn. Tot nu toe maakten fabrikanten alleen laptops met Googles besturingssysteem. Google zelf rustte de Pixel C-tablet uit met Android, hoewel dat apparaat als Chrome OS-tablet in ontwikkeling was.


Google Chrome 64.0.3282.119
25 Januari, 18:06 Tweakers
Google heeft versie 64 van zijn webbrowser Chrome uitgebracht. Google Chrome is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Er zijn ook versies voor Android en iOS, maar die volgen een iets ander releaseschema. Sinds versie 50 is de ondersteuning voor oudere versies van Windows en macOS vervallen. De belangrijkste veranderingen en verbeteringen die in versie 64 zijn aangebracht zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.


Chrome krijgt op Windows 10 ondersteuning voor hdr-weergave
24 Januari, 11:30 Tweakers
Google heeft hdr-ondersteuning voor Chrome op Windows 10 toegevoegd. Hdr-ondersteuning bij de browser op andere platformen volgt binnenkort. Daarnaast komt op korte termijn officiŽle ondersteuning voor vr-weergave naar Chrome.


Chrome OS lijkt notificatie-indicators te krijgen
12 Januari, 18:54 Tweakers
In de code van Chromium zijn aanwijzingen verschenen voor de komst van notificatie-indicators bij apps. Apps met actieve notificaties zouden te herkennen zijn aan een indicatie in de rechterbovenhoek van het app-icoon, net als bij Android Oreo.


Onbekende Chinese browser wint terrein op Googles Chrome
4 Januari, 14:54 De Tijd
14:42 Er is een nieuwe browser die in China terrein wint op Googles Chrome en Apples Safari. UC Browser is de toegangspoort bij uitstek voor honderden miljoenen mobiele surfers in China.


Meer dan een veredelde browser - Een week met Chrome OS
3 Januari, 06:42 Tweakers
Google bouwt al sinds 2011 aan Chrome OS en om te zien hoe volwassen het besturingssysteem is geworden, hebben we er een week lang mee gewerkt.


'Samsung werkt aan Chrome OS-convertible met relatief goede camerasensor'
2 Januari, 14:30 Tweakers
Samsung komt volgens de website Chrome Unboxed met een convertible die op Chrome OS draait en over een Sony IMX258-camerasensor beschikt. Dat is dezelfde sensor die in de LG G6-smartphone zit. De meeste Chromebooks staan niet bekend om hun goede camerasensors.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be