NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Christelijke

2News.be / Trefwoorden / Christelijke

Christelijke bediendenbond voert actie tegen agressie op leerkrachten

LBC-NVK, de vakcentrale voor bedienden en kaderleden van het ACV, voert maandag actie tegen agressie in het onderwijs. Het opvoedend personeel vraagt aandacht voor de werkomstandigheden na een reeks incidenten in Orthopedagogisch Centrum St.Jozef in Zwijnaarde.
Zedenzaak christelijke zorginstelling leidt tot arrestaties voor moord
8 Februari, 08:24 NOS nieuws

Een zedenzaak in een therapeutisch centrum in Meerkerk (Zuid-Holland) heeft de politie op het spoor gezet van een moord. Een echtpaar uit het Noord-Hollandse Zwaag zit vast. Zij zouden hun eigen dochter hebben gedood. Mogelijk zijn er meer slachtoffers.

De zaak speelde zich af op Hoeve Jedidja, een therapeutisch centrum op christelijke grondslag. De 77-jarige directeur van dat centrum werd in 2016 veroordeeld voor ontucht met meerdere patiŽntes.

Vorig jaar kwam er een nieuwe zaak bij: de man zou nog een patiŽnte hebben misbruikt. Zij had in 2016 zelfmoord gepleegd. Pas na haar dood werd er aangifte gedaan van ontucht.

Coldcase

In het zedenonderzoek dat volgde, ontdekte de politie dat de oudere zus van dit slachtoffer ook zelfmoord had gepleegd. Het Rotterdamse coldcaseteam onderzocht dat sterfgeval uit 2012 en concludeert nu dat toen sprake was van moord. De 29-jarige vrouw zou zijn gedood "door het opzettelijk toedienen van een dodelijk of euthanasiemiddel".

Haar 58-jarige moeder, die destijds werkte in de Hoeve Jedidja, en de 63-jarige stiefvader van de vrouw zitten vast op verdenking van moord. Mogelijk wordt de aanklacht uitgebreid. "We bekijken drie andere sterfgevallen, van mensen die in behandeling zijn geweest bij dezelfde zorginstelling. Daarbij werd in eerste instantie uitgegaan van zelfmoord. Nu ontstaat de verdenking dat sprake is van moord," zegt officier van justitie Thomas Slieker tegen RTV Rijnmond.

Jongere zus

Onder de drie verdachte sterfgevallen is ook de zelfmoord van het slachtoffer uit 2016, de jongere zus dus van de vrouw die in 2012 is vermoord. Justitie verdenkt de 77-jarige directeur van Hoeve Jedidja niet van betrokkenheid bij de moord(en).
Pensioenstaking niet "aan orde van de dag" voor christelijke en liberale vakbonden
24 Januari, 01:30 Skynet Economie
Voor de christelijke en liberale vakbonden is een staking "niet aan de orde van de dag", zo is vernomen bij ACV en ACLVB. De socialistische vakbond had eerder vandaag gevraagd dat de federale regering haar pensioenplannen intrekt. Gebeurt dat niet, dan kan uiteindelijk een staking volgen.


Ryanair praat voor het eerst met christelijke bediendebond
12 Januari, 19:42 Skynet
Lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair, bekend om zijn afkeer van vakbonden, heeft voor het eerst ingestemd met een vergadering met de christelijke bediendevakbonden LBC en CNE. Dat heeft CNE vandaag bekendgemaakt.


Katholieke dopelingen krijgen "christelijke identiteitskaart"
27 December 2017, 12:18 Skynet Belgie
Op 1 januari 2018 wordt de registratie van de doopsels in ons land ingrijpend gewijzigd, meldt de katholieke kerk van BelgiŽ. Elke katholieke dopeling krijgt vanaf dan een "christelijke identiteitskaart".

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be