NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Chinezen

2News.be / Trefwoorden / Chinezen

Apple verrast met sterke winst ondanks afhakende Chinezen
2 Februari, 00:00 De Tijd
22:59 In tegenstelling tot veel andere leden van de 'Magnificent Seven' presteert Apple wel beter dan analisten hadden verwacht, ook al lijken Chinezen steeds meer uitgekeken op de iPhone.


Chinezen verlagen rente om economisch herstel handje te helpen
16 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De Chinese economie zit in zwaar weer. De economische groei is zeer laag en er is sprake van deflatie, waarbij prijzen dalen mede doordat consumenten minder uitgeven. De Chinese centrale bank probeert met een renteverlaging voor herstel te zorgen.


Chinezen zien export hard afnemen door aarzelende westerse consument
9 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De Chinese export is in juli voor de derde maand op rij afgenomen. Het land voerde vorige maand 14,5 procent minder uit dan een jaar eerder, de grootste daling sinds het begin van de coronapandemie.


Chinezen patenteren heel herkenbaar autootje
11 Februari 2023, 00:04 AutoBlog

Nou, wacht eens even, waar kennen we dit autootje van die de Chinezen proberen te patenteren? Zoals Jeremy Clarkson al eens op merkte: In China heeft men een iets andere […]

Dit artikel Chinezen patenteren heel herkenbaar autootje verscheen eerst op Autoblog.nl.




20 Januari 2023, 00:08 Volkskrant
Scholz onder vuur voor project gedeeltelijke verkoop Hamburgse haven aan Chinezen
24 Oktober 2022, 00:04 Skynet Economie
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft kritiek gekregen, ook binnen zijn coalitie, voor een project rond een gedeeltelijke verkoop van de haven van Hamburg aan de Chinese groep Cosco.


Hacker zegt informatie van miljard Chinezen te hebben gestolen bij politie
11 Juli 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Een hacker claimt een enorme hoeveelheid persoonlijke informatie van Chinese burgers te hebben gestolen van de politie in Sjanghai. De data worden volgens Bloomberg te koop aangeboden op een hackerforum.


Tencent past app aan die Chinezen kans gaf om verboden games te spelen
15 April 2022, 00:00 Tweakers
De Chinese techgigant Tencent gaat een app aanpassen die Chinese gebruikers de kans gaf om games te spelen die in het land niet toegestaan zijn. Door de app konden Chinese gamers contact maken met buitenlandse servers.


?Als het attractiepark af is, komen de Chinezen hier wel wonen?
30 Oktober 2021, 00:02 De Tijd
18:29 De Chinese stad Jurong rekende op duizenden nieuwe bewoners en toeristen. Nu staat een modderig bouwterrein vol flats in aanbouw. Niemand wil ze hebben en gewerkt wordt er niet. ?Ik verwachtte niet da...


Chinezen zoeken toevlucht in chatapp Clubhouse, dat geen censuur kent
8 Februari 2021, 07:25 NU.NL - Tech
De audioapp Clubhouse trekt grote aantallen gebruikers uit China. Daar is de app niet geblokkeerd door de autoriteiten, ondanks discussies over rechten, nationale identiteit en andere gevoelige onderwerpen.


Chinezen brengen eerbetoon aan eerste arts die waarschuwde voor corona
6 Februari 2021, 16:11 Skynet
Duizenden Chinezen hebben op sociale media een eerbetoon gebracht aan Li Wenliang, een van de eerste artsen die publiekelijk alarm sloeg over de uitbraak van het coronavirus en een jaar geleden aan de gevolgen van het longvirus overleed. Li en een aantal van zijn collega's zetten in december 2019 berichten online over "een virus dat leek op SARS". De Chinese autoriteiten beschuldigden hen toen van het verspreiden van "geruchten".


Kritische Chinezen willen hun gezicht terug: ?Het voelt alsof ik een gijzelaar ben van de technologie?
27 Januari 2021, 14:08 Volkskrant
In China kun je vrijwel niet meer anoniem de straat op, overal zijn gezichtsscanners, tot in de openbare wc aan toe. De kritiek groeit. ?Wie beschermt je privacy als je het zelf niet doet??


Ook de Chinezen weten het: ?Vlaanderen is de parkeerplaats van Antwerpen?
23 Januari 2021, 04:23 Gazet v. Antwerpen

Wikipedia bestaat 20 jaar. De online encyclopedie die je zelf mag aanvullen is ondertussen te raadplegen in 317 talen. Altijd handig, maar doe toch een beetje voorzichtig. Wij ploeterden door 119 Wikipedia-pagina?s over de stad Antwerpen en kwamen toch op zijn minst merkwaardige dingen tegen.




27 miljoen Chinezen weer in lockdown in poging nieuwe corona-uitbraak in te dammen
13 Januari 2021, 07:01 Volkskrant
Miljoenen inwoners van Noord-China zitten in lockdown, nu de Chinese overheid met harde hand een nieuwe uitbraak van het coronavirus probeert in te dammen. Woensdag werden 107 lokale besmettingen en 38 asymptomatische gevallen gemeld, het hoogste aantal in vijf maanden.


'Staat vecht alles aan in hoger beroep klimaatzaak'
28 Mei 2018, 04:48 NOS nieuws

In Den Haag begint vandaag het hoger beroep in de klimaat-rechtszaak van de actiegroep Urgenda. De rechter bepaalde drie jaar geleden in deze zaak dat de Staat de CO2-uitstoot met 25 procent moet verlagen, ten opzichte van 1990.

De uitspraak leidde tot flink wat discussie. Er was veel lof, maar ook kritiek. De rechter zou met de uitspraak te veel op de stoel van de overheid zijn gaan zitten. Daarom ging het Rijk in hoger beroep. Tegelijk beloofde het kabinet het vonnis wel te zullen uitvoeren.

Volgens Marjan Minnesma van Urgenda blijkt uit de ingediende stukken voor het hoger beroep dat de overheid veel meer belangen heeft dan alleen de inmenging van de rechter op kabinetsbeleid. "In de politiek werd gezegd toen wij wonnen: we gaan alleen maar in hoger beroep, omdat we vinden dat dit niet aan de rechter is, het zogenaamde trias-politica-argument. Maar als je nu kijkt wat ze aan het doen zijn, dan vechten ze alles aan. Het is dus helemaal niet alleen maar dat stukje. Ze willen niet 25 procent halen in 2020, ze willen van alles niet en ze schrijven alles aan. Het is een heel brede zaak geworden."

Wiebes volhardt

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat blijft erbij dat het wel alleen om het principe gaat. Hij wijst erop dat het besluit om in hoger beroep te gaan is genomen door het vorige kabinet en dat het niet om de duurzame ambities gaat.

"Wij vinden ook dat duurzame energie omhoog moet en de CO2-uitstoot naar beneden. Dus hier gaat het echt om iets anders. Het gaat over de manier waarop de rechter heeft geïntervenieerd in iets wat aan de democratie is. Eigenlijk is de democratie buitenspel gezet."

CO2-uitstoot niet gedaald

Minnesma zegt verder dat de CO2-uitstoot sinds 2015 toen Urgenda de rechtszaak won, niet is gedaald. "Eigenlijk is al sinds 1990 de uitstoot niet veranderd. Maar je had verwacht: na 2015 gaan we heel snel minderen, maar als je kijkt naar de uitstoot van CO2: die is ongewijzigd, die is nog steeds even hoog."

Uit cijfers van het RIVM eerder deze maand, blijkt dat de uitstoot van alle broeikasgassen samen 13 procent is gedaald ten opzichte van 1990. Maar bij die daling gaat het eigenlijk alleen om andere broeikasgassen dan CO2.

De opgave om in 2020 op 25 procent reductie te zitten, is dus nog steeds groot. Minnesma is dan ook onaangenaam verrast door het recente kabinetsbesluit om pas in 2025 kolencentrales te gaan sluiten. "Ik snap niet wat er nu gebeurt. Want als je 25 procent reductie wil halen in 2020 en we zitten nu op 13, dan moeten we dus nog twee keer zoveel doen, en dan zet je een heel grote stap als je kolencentrales sluit."

Mocht Urgenda ook in hoger beroep winnen, dan wacht het kabinet volgens Minnesma een enorme opgave. Ze denkt niet dat het onmogelijk is om op een andere manier alsnog die 25 procent te halen. Maar dan "moet er wel een vijfdubbele turbo op".

Je zou dan, zegt ze, apparaten die veel uitstoten moeten verbieden, de 130 kilometer per uur op snelwegen terug moeten draaien, nog sneller van het aardgas af gaan en versneld met elektrische auto's moeten beginnen. De burger gaat er dan veel meer van merken dan bij het sluiten van kolencentrales.

Minnesma: "Wij willen gevaarlijke klimaatverandering voorkomen. Dan moet je eigenlijk in 2030 op nul uitstoot zitten. Onze rechtszaak wordt in veel andere landen opgevolgd. Maar je wilt eigenlijk snel actie: versneld stoppen met kolencentrales, met gas en olie, en overstappen op zon en wind. Zo'n rechtszaak helpt, maar het is ons niet te doen om winnen of verliezen, maar om een leefbare wereld voor de volgende generatie."




De haat-liefdeverhouding van 'openluchtmuseum' Giethoorn met Chinezen
17 Mei 2018, 17:48 NOS nieuws

Rust, schone lucht en een oer-Hollands plaatje. Het pittoreske dorp Giethoorn in Overijssel staat bovenaan het lijstje van menig toerist uit Azië en het dorp heeft daar in toenemende mate last van. Het aantal toeristen overstijgt de bevolking: er wonen zo'n 2600 mensen in Giethoorn, terwijl er jaarlijks honderdduizenden toeristen op bezoek komen.

Het voelt steeds meer als een openluchtmuseum, zegt Nick Altena in het radioprogramma Nieuws en Co. "Als bewoner ervaar ik dat zeker zo, zeker bij de Aziatische toeristen. Ze maken foto's door je huis heen. Ze zetten hun lens gewoon op je raam."

Altena woont al 22 jaar in Giethoorn en nu heeft hij zijn rolgordijnen maar dichtgetrokken. Ook heeft een hek om zijn huis heen, maar veel helpt dat niet: "ze klimmen er gewoon overheen". Met enige regelmaat treft hij toeristen aan op het bankje naast zijn huis.

Tolerantie neemt wat af

Gisteren maakte Amsterdam een plan wereldkundig waarmee wordt geprobeerd om het aantal toeristen in te dammen. Giethoorn gooit het over een andere boeg en probeert met een speciale 'omgevingsregisseur' de balans te vinden tussen toerisme en leven. Omgevingsregisseur Bert Kleen vertelt dat hij moet werken in een spanningsveld: met economische belangen aan de ene kant en de leefbaarheid aan de andere.

Bijna iedereen vindt wel dat de toeristen erbij horen, benadrukt hij. Hij zegt weinig 'Gietersen' te hebben ontmoet die helemaal tegen toerisme zijn, maar merkt dat de tolerantie wat aan het afnemen is. "Als je jarenlang naast je buurman hebt gewoond, waarmee je zelfs je bruggetje deelt, en dat wordt een bed and breakfast, dan heb je ineens iedere dag een andere buurman. Dan krijg je minder het gevoel dat het dorp nog van jezelf is."

Huizen te koop

Wie door Giethoorn wandelt, ziet op veel plekken huizen te koop staan. Toch is er nog geen sprake van Venetiaanse taferelen, waar de inwoners massaal verhuisd zijn. Makelaar Martijn Mennink liet eerder weten dat hij niet de indruk heeft dat mensen wegtrekken. "Het zuidelijke en het noordelijke deel zijn nog heel idyllisch en rustig." Wel speelt de vergrijzing een rol denkt hij, omdat er veel huizen met grote tuinen en dus veel onderhoud zijn.

Vorig jaar kocht een Chinese ondernemer, die zijn kapitaal verdiende met de verkoop van babymelk, zeven panden op in Giethoorn. Alarmerend nieuws voor de inwoners, die vreesden dat hun dorp steeds meer zou worden ingenomen. Het avontuur was echter snel weer voorbij. De ondernemer heeft spijt van zijn investing. "Giethoorn is niet wat we ervan verwacht hadden", zei hij in december tegen De Stentor. Inmiddels heeft hij de panden alweer te koop gezet.

Begrip

Ondernemer Gabriella Esselbrugge heeft zich actief ingezet om meer Chinese toeristen naar Giethoorn te krijgen. Ze runt een familiehotel in het dorp. Ze komt regelmatig in China en probeert haar Aziatische gasten meer uitleg te geven over wat wel en niet gewaardeerd wordt in het dorp. "Daarom zijn we vier jaar geleden begonnen met uitgeven van de Giethoorngids, ook in het Chinees. Daarin leggen we uit dat Giethoorn een dorp is waarin gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt."

Ze probeert vooral het begrip te vergroten. Toerisme hoort er nou eenmaal bij, zegt ze en Esselbrugge is blij dat de mensen massaal naar het dorp komen. "We zorgen graag dat mensen hiernaartoe komen en we zijn er blij mee dat er het hele jaar door gasten zijn. We kunnen moeilijk na de herfstvakantie tegen ons personeel zeggen: het was gezellig, we zien jullie volgend jaar weer."

Omgevingsregisseur Kleen vat het treffend samen: "Gietersen vinden dat we wel gastvrij moeten zijn als dorp, maar we moeten het wel in goede banen leiden."




Chinezen investeren fors in Zeebrugge
17 Mei 2018, 16:36 De Tijd
18:21 Het Chinese Lingang investeert 85 miljoen euro in een logistiek park in Zeebrugge.


Elia nog niet verlost van Chinezen
15 Mei 2018, 09:24 De Tijd
11:16 Het Chinese State Grid zou opnieuw aan het onderhandelen zijn over een participatie in de Duitse dochter van de stroomnetbeheerder Elia. State Grid andermaal buitenhouden kan Elia veel kosten.


Ouwehands Dierenpark heeft met die twee obese zwart-witte Chinezen de miskoop van de eeuw gedaan
2 Mei 2018, 14:42 Volkskrant
Het woord 'fiasco' wilde nét niet vallen in dat paginagrote stuk over panda's, woensdag in deze krant (+), maar voor de goede verstaander was het duidelijk: Ouwehands Dierenpark heeft met die twee obese zwart-witte Chinezen de miskoop van de eeuw gedaan. 7 miljoen voor twee saaie beren die nog te beroerd zijn om broodjes te smeren. De gehoopte toestroom van bezoekers blijft dan ook uit, de Rhenens


Chinezen weren 'ondermijnende' Peppa Pig
1 Mei 2018, 08:06 NOS nieuws

Het Britse tekenfilmvarkentje Peppa Pig ligt onder vuur in China. Het naar haar genoemde tv-programma, dat oorspronkelijk is gemaakt voor peuters, is van de Chinese videowebsite Douyin verdwenen. Volgens Chinese staatsmedia omdat het diertje "ondermijnend" wordt gebruikt.

Peppa Pig werd in 2000 geïntroduceerd in China; er zijn zo'n honderd afleveringen vertaald uit het Engels. De afgelopen maanden won het roze varkentje ineens aan populariteit onder volwassenen. Peppa dook steeds meer op in korte video's op het socialemediaplatform Douyin.

Seksueel

Rappers hadden het over het varkentje, de prijzen voor Peppa-merchandise schoten omhoog en mensen namen plaktattoo's van Peppa Pig.

Verder circuleerden op sociale media volgens de BBC seksueel getinte parodieën op de Peppa-cartoon. In zo'n nieuwe gedaante zou Peppa een "positief maatschappelijk moreel kunnen belemmeren", schrijft de Chinese Global Times op gezag van experts. "Als subculturen naar extremen neigen, zou het de maatschappij kunnen schaden", zegt een onderzoeker van de Shangdong Universiteit.

Naar verluidt stonden er op Douyin zo'n 30.000 'memes' van het varkentje. Maar sinds twee dagen is er niets meer van Peppa te bekennen.

Douyin reageert niet op vragen van de pers. Het is dus niet duidelijk of de site Peppa uit voorzorg heeft verwijderd, of dat de Chinese overheid erachter zit. Wel lijkt Peking varkentjescartoons van Chinese bodem te promoten, om de populariteit van Peppa te dempen, schrijft de BBC.

Spin

In Australië is ook eens een Peppa Pig-aflevering van de buis gehaald. In de specifieke aflevering werd gezegd dat spinnen niet gevaarlijk zijn. Dat geldt misschien voor Groot-Brittannië, maar in Australië wonen wel degelijk giftige spinnen. Het zou volgens Australiërs kinderen op het verkeerde been kunnen zetten.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn