NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
China


Overal moet je werken als je achter de tralies zit, niet alleen in China
Dinsdag, 20:36 Volkskrant
Kledingketens zouden in China producten laten maken door gevangenen. Hoe uitzonderlijk is dat? Lieten H&M en C&A hun shirts en broeken maken door Chinese gevangenen die dit als dwangarbeid moesten doen? De twee kledinggiganten zien zich gedwongen op die vraag een antwoord te zoeken na een bericht in de Financial Times over het reilen en zeilen in de gevangenis van Shanghai. In het vorige week vers


Viera is naar China, maar hoeveel krijgt Standard?
Dinsdag, 14:18 Skynet
Las Palmas heeft Jonathan Viera (ex-Standard) verkocht aan Beijng Guoan. De Rouches hebben nog recht op 20 % van de transferprijs. Maar de twee clubs houden dat bedrag geheim.


Anderlecht laat Teo niet vertrekken naar China
Maandag, 21:18 Skynet
Een Chinese club heeft interesse in Teodorczyk, maar voor Anderlecht is een transfer uitgesloten.


VS en China op de vuist over koffer met nucleaire lanceercodes in Peking

Verantwoordelijken van de Verenigde Staten en van China hebben gevochten over de ?nucleaire voetbal?, de koffer met de nucleaire lanceercodes, tijdens het bezoek van president Donald Trump aan China in november. Dat meldt VS-nieuwssite Axios zondag.
Koning: 'Prinses Amalia naar China' is een totaal onzinverhaal
Vrijdag, 18:36 NOS nieuws

Het bericht dat prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, een deel van haar schooltijd in China gaat doorbrengen, is een "totaal onzinverhaal". Dat zei Willem-Alexander voor het Noordbrabants Museum in Den Bosch, waar hij vandaag een tentoonstelling opende over het genootschap De Zwanenbroederschap.

De Telegraaf berichtte deze week dat prinses Amalia van plan is om naar een exclusieve school in Changshu te gaan, om daar haar opleiding te vervolgen. De koning zei dat hij het nieuws las, toen hij op de terugweg uit Zuid-Korea een tussenlanding in Parijs maakte. Hij was er "verbaasd" over en belde zijn dochter om haar reactie te peilen.

Amalia moest "heel hard lachen" om het bericht, vertelde de koning, die het verhaal vervolgens "naar de dikke duim" verwees van de betreffende journalist.

De 14-jarige kroonprinses zit op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Ze heeft het daar heel erg naar haar zin, voegde de koning er nog aan toe.
Nederlandse prinses Amalia wil school deels in China doen
14 Februari, 09:54 Skynet Buitenland
De Nederlandse prinses Amalia (14) gaat het slotstuk van haar middelbare school volgen in China. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens de krant zou het de warme belangstelling van koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor China verklaren. Vorige week nog hadden zij een ontmoeting met president Xi Jinping van China.


Nederlandse prinses Amalia wil school deels in China doen
14 Februari, 04:30 Skynet
De Nederlandse prinses Amalia (14) gaat het slotstuk van haar middelbare school volgen in China. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens de krant zou het de warme belangstelling van koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor China verklaren. Vorige week nog hadden zij een ontmoeting met president Xi Jinping van China.


Door China gearresteerde boekverkoper wijst hulp Zweden af
11 Februari, 10:12 Volkskrant
De Hongkongse boekverkoper Gui Minhai wijst hulp van Zweden af, waar hij ook een paspoort heeft. Gui werd door China opgepakt omdat hij roddelboekjes over politici schrijft. Ontspannen zegt boekverkoper Gui Minhai dat hij geen hulp nodig heeft. Niet van het westen en al helemaal niet van de Zweedse overheid, die hem met diplomatieke druk en formele protesten uit de klauwen van het Chinees staatsap


Online retail China passeert 1 biljoen dollar
9 Februari, 08:42 Emerce
Chinese consumenten hebben in 2017 online omgerekend ruim 1 biljoen dollar uitgegeven, het grootste bedrag ooit. Volgens cijfers van het Ministerie van Commercie gaat het om 1,149 biljoen dollar tegen 869 miljard in 2016.


Nieuws: Made in China duidelijk geen bezwaar voor Polestar 1
8 Februari, 20:42 Auto55
Eind afgelopen jaar stelde Polestar de 1 voor. Z?n eerste model. Een 2+2 hybride coupé die eigenlijk een Volvo had moeten zijn. En dat is eraan te zien. Z?n prijskaartje flirt met het exotische en de bollebozen, Europeanen die moeten rapporteren aan een Chinese leenheer, bedachten een nieuwsoortig formule waarbij je de auto niet kon kopen, doch louter kon huren. Een abonnement, heet...

Lees meer


Kritiek op Mercedes wegens excuses in China over Dalai lama
7 Februari, 11:42 Skynet
De Duitse autobouwer Daimler heeft zich in een lastig parket gemanoeuvreerd. Het had maandag op Instagram een citaat van de Dalai lama gebruikt, tot grote woede van China. Daimler excuseerde zich, wat het bedrijf dan weer kritiek opleverde van mensenrechtenorganisaties en politici in eigen land.


Koning en koningin voor bliksembezoek in China
7 Februari, 06:36 NOS nieuws

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn voor een kort bezoek aangekomen in Peking. Ze zijn daar op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping en dat is bijzonder, want het is al het derde bezoek aan China in vier jaar tijd. Dit keer is ook minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken erbij, onder meer om te praten met zijn Chinese collega Wang Yi.

Omdat de koning en koningin er dus kortgeleden, in oktober 2015, nog voor een officieel staatsbezoek waren, blijven nu de plichtplegingen achterwege.

Moderne Zijderoute

Bij de Nederlandse ambassadeur thuis is er aan het begin van de middag een briefing over de Chinese politiek, economie en het zogenoemde belt and road-initiatief van president Xi, de moderne variant van de eeuwenoude 'Zijderoute' dat handel en samenwerking tussen de deelnemende landen moet bevorderen.

Daarna zijn er ontmoetingen met premier Li Keqiang in de Grote Hal van het Volk en met president Xi en zijn vrouw in het regeringscomplex. Behalve voor een gesprek is het koninklijk gezelschap ook uitgenodigd voor een diner.

Koning Willem-Alexander reist donderdagochtend door naar Zuid-Korea, om bij het begin van de Olympische Winterspelen te kunnen zijn. Koningin Máxima werkt nog een economisch programma af en reist vrijdag naar Pyeongchang.
Met Zhima Krediet neigt China weer naar totalitarisme uit tijdperk-Mao
6 Februari, 22:12 Volkskrant
Het land dat tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne als kop van Jut functioneerde is zo goed als van de radar verdwenen. In de State of the Union werd China slechts drie keer genoemd, waarvan twee keer als onderdeel van het vluchtverhaal van de Noord-Koreaanse overloper die Trump had uitgenodigd als zijn speciale gast. Melania leek in haar witte Christian Dior-broekpak trouwens ook op een over


Amerikaans tekort met China op record
6 Februari, 15:36 De Tijd
15:22 De Amerikanen voerden in 2017 dagelijks ruim 1 miljard meer in uit China dan ze naar de Volksrepubliek uitvoerden.


?LG trekt zich met smartphones terug uit China?
6 Februari, 11:06 Emerce
Na een verlies van de mobiele divisie van zeker 192 miljoen dollar, zou LG zich willen terugtrekken uit de Chinese markt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kan niet langer opboksen tegen de hevige concurrentie van merken als OPPO, Huawei en Xiaomi.


Doden bij explosie chemische fabriek China
4 Februari, 05:24 NOS nieuws

Bij een explosie in een chemische fabriek in de Oost-Chinese stad Linshu zijn zeker vier werknemers om het leven gekomen. Zes raakten gewond, van wie twee ernstig.

De ontploffing gebeurde tijdens werkzaamheden, schrijft het Chinese staatspersbureau Xinhua. Wat er precies is misgegaan, wordt nog onderzocht.

De eigenaar van de chemische fabriek is aangehouden.
VN-experts: Noord-Korea omzeilt op grote schaal internationale sancties, met hulp van Rusland en China
3 Februari, 16:48 Volkskrant
Noord-Korea weet op grote schaal internationale sancties te omzeilen. Het land wordt daarbij geholpen door Rusland, China en en enkele andere landen. Dat stellen experts van de VN in een rapport voor de Veiligheidsraad. Noord-Korea heeft vorig jaar circa 170 miljoen euro verdiend aan de handel in verboden goederen. De sancties werden in 2017 opgelegd wegens de voortdurende kernproeven en testvluch


China fel over nieuwe Amerikaanse nucleaire plannen
4 Februari, 07:48 NOS nieuws

China heeft kritiek geuit op de nieuwe nucleaire strategie van de Verenigde Staten, die deze week werd gepresenteerd. In het Amerikaanse rapport wordt China omschreven als een potentiële nucleaire vijand.

In het document, de Nuclear Posture Review, staat ook dat Washington wil voorkomen dat Peking een verkeerde boodschap oppikt van de VS dat het gebruik van nucleaire wapens, in welke mate dan ook, acceptabel zou zijn.

Het Chinese ministerie van Defensie benadrukt in zijn reactie dat het nucleaire arsenaal van het land "het minimale niveau" heeft om de veiligheid van het land te garanderen. Verder spreekt China de hoop uit dat de VS afscheid neemt van een "Koude Oorlog-mentaliteit" en zijn verantwoordelijkheid neemt om het eigen kernarsenaal terug te dringen.

Rusland

In het Amerikaanse rapport krijgt ook Rusland volop aandacht. Er staat in dat Moskou ervan overtuigd moet worden dat het een "onacceptabel zware tol" zal betalen als het land met zijn nucleaire wapens Europa bedreigt.

Moskou sprak in een eerste reactie al van een "anti-Russisch" document. In het Amerikaanse document zou ten onrechte staan dat Rusland de drempel voor het gebruik van nucleaire wapens wil verlagen.

Inzet bij niet-nucleaire aanval

Dick Zandee, defensiespecialist van Instituut Clingendael, zei gisteren in het NOS Radio 1 Journaal dat de nieuwe Amerikaanse strategie vasthoudt aan de rol van kernwapens als afschrikking. Tegelijkertijd zijn er ook wijzigingen. "Het inzetten van kernwapens is in de nieuwe strategie ook mogelijk als de VS het slachtoffer wordt van niet-nucleaire aanvallen. Critici noemen daarbij bijvoorbeeld een grote cyberaanval."

Een ander verschil is volgens Zandee dat de VS bij nieuwe kernwapens wil inzetten op zogeheten low-yield kernbommen. "Dat zijn wat kleinere kernwapens, al gaat het dan nog steeds om bommen zoals die op Nagasaki en Hiroshima zijn gegooid. Maar volgens critici verlagen die wel de drempel om atoomwapens in te zetten."
In China hebben ze e-commerce in een echte supermarkt: er komt geen mens meer aan te pas
3 Februari, 02:24 Volkskrant
Een Aziatische stad zonder wet market is een zielloze bedoening. Vijf van die chaotische verzamelingen marktkramen met groente, vlees en levende vis lagen in een straal van tien minuten fietsen van mijn huis. De markt was mijn zaterdagochtendritueel. Bedenken wat te koken, een praatje over de inflatie van de varkensvleesprijzen of de suddertijd van een stuk geit, en dan met een volle tas naar huis


Zo lost China het tekort aan vrouwen op
2 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

In de Chinese havenstad Dalian biedt het bedrijf Exdoll een oplossing voor het steeds groter wordende probleem van de vergrijzing en het feit dat er niet genoeg vrouwen rondlopen om aan het stijgende aantal eenzame mannen te voldoen. De ?slimme? sekspoppen zien er levensecht uit en kunnen spreken, muziek spelen en zelfs de vaatwasser aanzetten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be