NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
China


Brecel stoot door naar kwartfinales in China
Vandaag, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Luca Brecel (WS 26) heeft zich zaterdag geplaatst voor de kwartfinales op het China Championship, ťťn van ?s werelds belangrijkste snookertoernooien. In het Chinese Guangzhou versloeg hij in de achtste finales de Engelsman Mike Dunn (WS 43) met 5-3.
China maakt 'racistisch' filmpje, Indiase media boos
Donderdag, 19:12 NOS nieuws

Het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft zich met een propagandafilmpje de woede op de hals gehaald van de Indiase media. De video gaat over het conflict bij de grens tussen India en China.

In het Engelstalige filmpje is een Chinese acteur te zien met een sikh-tulband die een Indiaas accent nadoet. India wordt door de presentatrice van Xinhua beschuldigd van het begaan van zonden.

The Hindustan Times spreekt van een "racistische video waarin een loopje wordt genomen met IndiŽrs" en India Today zegt dat Chinese media weer een stap verder gaan in het belachelijk maken van India.

Buiten de media om lijkt de woede in India wel mee te vallen. Op Twitter lachen veel IndiŽrs om de video. "Xinhua heeft niet door of ze nou een parodie maken of een propagandafilmpje", schrijft een oud-kolonel.

Doklam-plateau

De spanningen tussen China en India lopen de laatste maanden op door een conflict over het grensgebied in de Himalaya. Het gebied, dat het Doklam-plateau heet, ligt op de strategisch belangrijke grens tussen India, China en Bhutan.

China begon afgelopen juni met de aanleg van een weg op het plateau. Het land beschouwt dat als zijn grondgebied. India zag de aanleg van de weg als een provocatie.
China wil geen "bang van vrouw" meer hebben
Donderdag, 14:42 Skynet
China is ten strijde getrokken tegen vergezochte, ongepaste of te lange namen van bedrijven, die overvloedig te vinden zijn in het land. Het gaat om ondernemingen zoals "Bang van mijn vrouw" en "Waar zit jij naar te kijken?".


Bannon wil tegenstanders hard China-beleid uit regering-Trump verwijderen
Donderdag, 11:42 Skynet
Functionarissen in het Witte Huis die niet te vinden zijn voor een hard beleid jegens China, moeten uit de regering gewerkt worden, want de Verenigde Staten bevinden zich in een "economische oorlog" met de Volksrepubliek. Dat heeft Steve Bannon, adviseur van het Witte Huis, gezegd in een gisteren verschenen interview met het eerder linkse magazine The American Prospect.


Luca Brecel plaatst zich voor de zestiende finales op China Championship snooker
Donderdag, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Luca Brecel (WS 26) heeft zich dankzij een 5-2 overwinning tegen de Engelsman Jimmy Robertson (WS 35) geplaatst voor de zestiende finales van het China Championship snookertoernooi, dat plaatsvindt in het Chinese Guangzhou.
Filipijnen voeren oorlog tegen drugs op: 60 doden in 48 uur
Donderdag, 22:48 Volkskrant
In korte tijd hebben de Filipijnen hun 'war on drugs' geÔntensiveerd. En als het aan president Duterte ligt zijn mensenrechtenactivisten het volgende doelwit. De geweldscampagne van de Filipijnse politie is deze week opnieuw in volle hevigheid losgebarsten. President Rodrigo Dutertes 'oorlog tegen drugs' leek te zijn geluwd, maar dat bleek schijn. Begin deze week werden in twee nachten in totaal z


China zal belangen verdedigen wanneer VS handelsrelaties schaadt
Dinsdag, 07:48 Skynet
China heeft de VS gewaarschuwd tegenmaatregelen te nemen indien de VS de handelsrelaties zouden schaden door sancties op te leggen. Daarvoor heeft het ministerie van Handel dinsdag gewaarschuwd. Het ministerie drukt ook zijn "diepe ongerustheid" uit.


Europa moet achtervolgen in batterijrace
Maandag, 18:50 De Tijd
18:35 Verscheidene Europese landen hebben plannen voor een batterijfabriek voor elektrische wagens. Maar de achterstand op China en de Verenigde Staten is groot.


Spanning rond Noord-Korea - China bant import van verschillende Noord-Koreaanse producten
Maandag, 12:36 Skynet
Het Chinese ministerie van Handel heeft een importban aangekondigd voor een reeks producten uit Noord-Korea. Dat melden de Chinese media. De ban betreft steenkool, ijzer, ijzererts, lood, looderts en zeevruchten, en gaat morgen van start, aldus China Global Television Network.


Facebook lanceert in het geheim app in China
Maandag, 13:31 Techzine
Het sociale netwerk Facebook werd in juli 2009 verboden in China. Sindsdien zoekt oprichter Mark Zuckerberg naar een manier om toch weer actief te kunnen zijn in het land. Vandaag is er het verhaal dat Facebook in het geheim een app gelanceerd zou hebben in China, zonder medeweten van de overheid daar. Dat meldt The […]


Leterme na aardbeving in China: ?Ik dacht dat mijn laatste uur geslagen had?
12 Augustus, 08:18 Gazet v. Antwerpen

Yves Leterme verbleef afgelopen week in China toen het zuidwesten van het land getroffen werd door een zware aardbeving. De gewezen premier zag zijn hotel gedeeltelijk vernield worden. ?Ik dacht even dat mijn laatste uur geslagen had?, zegt hij in Het Laatste Nieuws.
China maant Washington en Pyongyang aan tot voorzichtigheid

China heeft de Verenigde Staten en Noord-Korea vrijdag opgeroepen om voorzichtigheid aan de dag te leggen en meer inspanningen te leveren om de gespannen situatie te ontmijnen. De oproep kwam er na alweer een verbale escalatie tussen Washington en Pyongyang. Enkele dagen geleden riep Peking ook al op tot terughoudendheid.
China protesteert tegen aanwezigheid Amerikaanse oorlogsbodem in Zuid-Chinese Zee
11 Augustus, 13:12 Skynet
China heeft scherp geprotesteerd tegen de manoeuvres van een Amerikaanse oorlogsbodem in de territoriaal omstreden wateren van de Zuid-Chinese Zee. De destroyer USS John S. McCain is op illegale wijze het zeegebied rond een rif van de Spratly-eilanden binnengedrongen, zei woordvoerder Geng Shuang van het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag in Peking. "Een dergelijk daad vormt een schending van de Chinese soevereiniteit en veiligheid en brengt het leven van het personeel langs beide kanten van de frontlijn in gevaar".


Tientallen doden bij busongeluk China
11 Augustus, 03:54 NOS nieuws

Bij een busongeluk in het noordwesten van China zijn zeker 36 doden en 13 gewonden gevallen, meldt het Chinese staatspersbureau. De touringcar raakte van de weg bij een tunnel en botste tegen de muur.

De hulpdiensten zijn bezig om de gewonden naar het ziekenhuis te brengen. Het ongeluk gebeurde in de provincie Shaanxi. De oorzaak is nog niet bekend.

In China gebeuren met grote regelmaat dodelijke verkeersongelukken. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO schat dat het Chinese verkeer jaarlijks zo'n 250.000 levens eist. Dat is een vijfde van het totale aantal dodelijke verkeersslachtoffers wereldwijd. De belangrijkste oorzaak is te hard rijden.
Nederlands basketbal richt het vizier op het WK in China
11 Augustus, 02:06 Volkskrant
Basketbal in Nederland blijft een hindernisrace. Na het EK-succes in 2015 verloopt de route naar het WK via een omweg. Eindelijk zou Nederland uit de kelder van het internationale basketbal klimmen. De basketbalploeg stond in 2015 aan de vooravond van de eerste deelname aan een EK in een kwart eeuw. Maar woensdag zat bondscoach Toon van Helfteren op de bank in de Amsterdamse Sporthallen Zuid bij e


China houdt vast aan doctrine 'dubbele opschorting' in 'kwaadaardige cyclus' VS en Noord-Korea
10 Augustus, 17:42 Volkskrant
Trump tweet, Noord-Korea schiet, Peking roept op tot kalmte, en niemand luistert. Deze status quo bevalt de Chinezen matig, maar een status quo is nog altijd beter dan verandering. Terwijl Trump en Kim elkaar in bloedstollende retoriek overtreffen, komt de Chinese minister van buitenlandse zaken Wang Yi maar weer eens met de officiŽle doctrine voor vrede op het Koreaans schiereiland: de 'dubbele o


OfficiŽle Twitter-account prins Laurent verdwenen na ophef over China-bezoek
10 Augustus, 09:42 Skynet Belgie
Prins Laurent is niet meer terug te vinden op de sociaalnetwerksite Twitter. Wie naar het officiŽle account van de prins surft (@Laurent_of_B), krijgt nu de melding dat de pagina niet langer bestaat. Maandag was er nog ophef ontstaan over een bezoek van de prins aan China, nadat Laurent zelf foto's daarvan op Twitter had geplaatst.


'Made in China' is iets hťťl anders dan goedkoop
9 Augustus, 20:06 Volkskrant
Voor de lage loonkosten hoef je niet meer naar China. De ondernemer die daar nu naartoe gaat, doet dat voor het hoogwaardige personeel en het enorme scala aan toeleveranciers. Een week na de grote Europese modeshows duiken de trends van de catwalk al op bij de groothandelaren in de Zuid-Chinese tassenmakerswijk Huadu. De ene winkel heeft de spijkerstuds, de ander de kwastjes die opvielen in Parijs


Ooggetuige van aardbeving in China: ons hele hostel begon te schudden
9 Augustus, 18:18 NOS nieuws

"Wij zaten op het dak van ons hostel toen het hele gebouw begon te schudden. Het leek alsof het gebouw ging instorten. Mijn eerste reflex was om mijn vriendin te zoeken en in de deuropening te gaan staan. Daarna hebben we onze belangrijkste spullen gepakt en zijn we snel naar buiten gerend."

De Nederlandse Dominic Schep was gisteren in de Jiuzhaigou-vallei in China toen een aardbeving met een kracht van 7.0 plaatsvond. Hij was een van de ongeveer twintig buitenlandse toeristen in het dorp.

"Wij spreken geen Mandarijn en de Chinezen spreken geen Engels. Daarom begrepen we niet wat er aan de hand was." Er was veel paniek en chaos op straat. "Vooral de Chinezen waren erg in paniek en aan het trekken en duwen."

De hele nacht heeft Schep met zijn vriendin en twee Franse toeristen op straat geslapen. "Locals deelden hun eigen eten, fruit, dekens en water met ons. De hulp kwam, naar mijn idee, snel op gang, maar we zaten op zo'n twee kilometer afstand van de plek waar de meeste slachtoffers zijn gevallen."

Slapen lukte niet, gaat hij verder. "We zaten echt in het middelpunt van alles, ook naschokken. Dat was heel heftig. Ook reden de ambulances en het leger af en aan."

Het dorp waar Schep verbleef, ligt tussen de bergen en heeft ťťn weg. "Er vielen continu rotsen naar beneden. Die stenen waren soms wel 2 meter groot." De weg werd na de aardbeving afgesloten. Het hele dorp moest geŽvacueerd worden, maar dat kwam vanochtend pas op gang. "Dit gebeurde eerst vrij chaotisch, maar later goed gestructureerd. Je bent toch met 30.000 man en er is maar een weg."

Schep ging mee met een bus voor alle 'niet-Chinezen'. "In deze bus mochten geen Chinezen en dat begrepen ze niet. Daarom begonnen veel mensen te duwen en te gillen."

Inmiddels is Schep samen met zijn vriendin op het vliegveld. Ze wachten op hun vlucht naar Kunming, honderden kilometers verderop. "Je denkt nu echt bij alles een aardbeving te voelen. Ieder vliegtuig dat langsrijdt en de gate die trilt, voelt dan net als een naschok. Je weet dat er iets kan gebeuren als je op reis bent in AziŽ, maar dit verwacht je niet."
Belgische prins Laurent verdwenen van Twitter
9 Augustus, 17:43 NOS nieuws

Het Twitter-account van de Belgische prins Laurent bestaat niet meer. Wie @laurent_of_b opzoekt, krijgt een melding van Twitter dat het account niet bestaat.

Prins Laurent plaatste op zijn Twitter-account onder meer foto's van evenementen die hij bezocht. Maandag kwam hij nog in opspraak omdat hij zich in uniform liet fotograferen bij de viering van het negentigjarig jubileum van het Chinese leger.

Hij kreeg veel kritiek op deze foto en op zijn aanwezigheid op het feest. De Belgische regering had hiervoor geen toestemming gegeven en premier Michel kondigde "een proportionele sanctie" voor de prins aan.

Volgens Belgische media is het niet duidelijk of prins Laurent zelf heeft besloten om zijn Twitter-account te verwijderen of dat dat moest van anderen. Zijn advocaat wil er niet op reageren.

Laurent ligt al langer onder vuur omdat hij zich niet aan de regels houdt. Premier Michel gaf hem in januari een laatste waarschuwing. Als hij zijn leven niet zou beteren, zou hij worden gekort op zijn jaarlijkse budget van ongeveer 300.000 euro.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be