NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Ces


Big, bigger, biggest: Nederlandse startups doen het goed op de CES
12 Januari, 11:18 Emerce
Met 170.000 bezoekers die hun geld verdienen in de consumenten elektronica is de CES de grootste B2B-beurs ter wereld. Het wordt door 7000 journalisten uit 150 landen op de voet gevolgd. Het nieuwsgeweld dat bijna 4000 bedrijven hier neerzetten is ongekend en uniek voor de wereld.


De nieuwe oledtelevisies van LG op de CES
12 Januari, 09:18 Tweakers
Door het inzetten van oled-techniek heeft LG de afgelopen jaren flink wat marktaandeel weten af te veroveren. Ook dit jaar toont LG een nieuwe lijn oled-modellen op de CES.


Stroom viel uit op deel CES-beurs door hevige regenval
11 Januari, 08:06 Tweakers
Een groot deel van elektronicabeurs CES heeft woendag, midden op de dag lokale tijd, zonder stroom gezeten. De stroomuitval was te wijten aan de regenval in woestijnstad Las Vegas, zo laat de organisatie van de beurs weten.


Monitor-innovatie op CES 2018: 5k-ultrawide, hdr, oled en BFGD's
11 Januari, 06:54 Tweakers
De CES brengt interessant nieuws op het gebied van monitoren. Er verschijnen steeds meer hdr-monitoren en het eerste 5k-ultrawidescherm is te zien op de beurs.


Ineens is Google een grote naam op CES
11 Januari, 06:30 Emerce
'The rain stole our thunder,' was dinsdag nog te lezen op een van de schermen van het Google paviljoen op CES in Las Vegas. Het debuut van Google op de Consumer Electronics Show viel eerder deze week letterlijk in het water. Op winterse regenbuien had Google in Vegas even niet gerekend.


Elektronicabeurs CES gevloerd door stroomstoring
10 Januari, 22:06 Emerce
CES, de grootste elektronicabeurs van de VS, is woensdag stilgelegd na een grote stroomstoring. De grootste beursvloer, met exposanten als Samsung en LG, is onmiddellijk gesloten.


CES 2018: alles is slim en robotstrippers vermaken het publiek
10 Januari, 16:24 NOS nieuws

Een headset die ervoor moet zorgen dat je afvalt of een 16.000 dollar kostende robotkast die via kunstmatige intelligentie je was sorteert en opvouwt. CES staat bekend om gekke dingen en deze voorbeelden vatten dat aardig samen. Dag 2 van de grootste techbeurs ter wereld staat voor de deur en net als andere jaren betekent dit dat er inmiddels een aardig beeld is van wat er te ontdekken valt.

De CES (voluit Consumer Electronics Show) in Las Vegas gaat over alles waar een stekker aan (of batterij in) zit. Net als andere jaren zijn er wel een aantal trends te ontdekken die iets vertellen over waar de beurs nu staat.

De strijd tussen de slimme assistenten

Vorig jaar was dé trend de opkomst van Alexa, de virtuele assistent van Amazon waarmee je bijvoorbeeld boodschappen kunt bestellen of je afspraken kunt plannen. De webwinkelgigant was niet aanwezig - en gaf geen grote perspresentatie - maar fabrikanten besloten wel er massaal gebruik van te maken. Waardoor je de technologie kon tegenkomen in koelkasten, auto?s en andere apparaten. Google zag die trend met argusogen aan en besloot dit jaar terug te slaan.

Want ook de zoekgigant heeft een eigen assistent, de Google Assistant. Bezoekers van de beurs kunnen er dit jaar niet omheen. Voor een van de beursvloeren in de stad staat een grote stand van Google. Door regenval was hij gisteren niet goed bereikbaar. Als bezoekers hem mislopen, worden ze ook op andere plekken herinnerd aan het bestaan van de virtuele hulp. Zoals op de bovengrondse metro die door een deel van de stad rijdt.

Maar wat betekent Googles aanwezigheid in de praktijk? Dat het bedrijf met Amazon vecht om integratie in apparaten. Je hebt nu sloten met de Google Assistant, keukentelevisies en auto's. En vergeet natuurlijk niet koptelefoons, die tegenwoordig ook niet meer zonder slimme integratie lijken te kunnen.

Het werpt zo nu en dan wel de vraag op of er nog wel een toekomst is zonder die hulpjes én - nog belangrijker - of mensen dit wel altijd zo willen.

Robots, heel veel robots

Een andere, steevaste, aanwezigheid op de CES zijn robots. De een heeft wat menselijkere vormen dan de andere. Denk bijvoorbeeld aan robots die je was kunnen opvouwen (niet de eerste keer dat ze op de beurs worden getoond, het is eerder een terugkerend fenomeen). Of wat te denken van de robotdieren?

Voor degenen die vrezen dat robots nog dit jaar de wereld overnemen: die angst lijkt deels teniet te worden gedaan door de presentatie van LG. Dat bedrijf toonde zijn nieuwste robot, Cloi. In eerste instantie deed het apparaat precies wat de presentator vroeg, maar gaandeweg ging het luisteren moeilijker. Waardoor LG's marketingbaas maar zei: "Ook robots hebben mindere dagen". Niet echt een opmerking die je ten overstaan van (kritisch) CES-publiek wil maken.

Het opmerkelijkste op robot-gebied komt misschien wel van een stripclub in Las Vegas. In de hoop bezoekers te trekken, besloot de manager om geen dames of heren in te zetten, maar robots.

Normaal gesproken surveilleren ze, nu moesten ze paaldansen, schrijft The Daily Beast. En daar was niet iedereen van onder de indruk. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat de apparaten in plaats van een gezicht een surveillance-camera op hun hoofd hadden.

En je zou het niet meteen verwachten, maar de CES begint ook steeds meer te lijken op een autobeurs. Automakers zijn in rap tempo aan het 'digitaliseren'. Dat betekent dat de schermen in auto's steeds groter worden en de voertuigen over de hele linie 'slimmer' worden. Dat zien we bijvoorbeeld terug in de vorm van nieuwe automerken, die op hun eigen manier de markt proberen open te breken.

'Byton' wil de (auto)show stelen

Vorig jaar was dat Faraday Future, dat met een groot evenement op een aparte locatie probeerde alle aandacht naar zich toe trekken. Het bedrijf deed grote beloftes, maar leed vervolgens vooral personele en financiële verliezen. Een opvolger staat overigens alweer klaar: het Chinese merk Byton.

Het grote verschil met Faraday Future: Byton deed volgens The Verge geen poging om te pochen met snelheid én - nog belangrijker - de prijs van de auto lijkt een stuk realistischer te zijn. Byton vraagt zo'n 45.000 dollar voor zijn bolide - minder dan de meeste Tesla's. De auto zoals die werd gepresenteerd is nog een concept, het duurt waarschijnlijk nog een paar jaar voordat 'ie te koop is.

Wat misschien wel het meeste opvalt aan de auto, is het giga-scherm dat als dashboard dient. Het strekt zich uit over de gehele breedte van de auto. Het bedrijf belooft daarnaast dat je de schermen (naast het giga-scherm zit er een in het stuur) kunt bedienen met een combinatie van je stem, gezichtsherkenning en via handgebaren. Daarnaast is er 'Byton Life' een soort clouddienst waar bijvoorbeeld streamingdiensten aan kunnen worden gekoppeld.

Ook de nodige start-ups die zich bezighouden met zelfrijdende auto?s zijn aanwezig op de CES. Het gaat veelal om voor het grote publiek onbekende namen, die op de beurs hopen bijvoorbeeld investeerders te ontmoeten. Maar de markt voor autonoom rijden wordt steeds drukker en ook grote namen - bijvoorbeeld Ford - doen hun best om de aandacht op te eisen.

Te veel om op te noemen

Is dit alles? Nee, bij lange na niet. Maar dat is ook kenmerkend voor de beurs: het is praktisch onmogelijk om alles samen te vatten. Dat is ook niet gek als je kijkt naar de omvang de beurs: verspreid over het centrum van de stad zijn er elf locaties waar evenementen worden gehouden.

Om toch nog wat te noemen: CES wordt ook deels gedomineerd door televisies. Waarbij het nog volop gaat om 4K-tv's en bijbehorende tv-boxen, waarmee je bijvoorbeeld Netflix kunt streamen.

En natuurlijk telefoons. Las Vegas is niet de plek waar Apple zijn topmodel presenteert, maar op de CES zijn wel innovaties te zien. Zoals de eerste smartphone waar de vingerafdrukscanner zit ingebouwd in het scherm. Iets wat Apple en Samsung naar verluidt ook willen doen. Volgens de tester in kwestie werkt het oké, maar is het niet zo snel als je misschien zou willen.
CES 2018: kijken met microleds
10 Januari, 12:30 Emerce
Of het ooit in de huiskamers komt is de vraag, maar Samsung toont in Las Vegas zijn eerste modulaire MicroLED TV van 146 inch. Het toestel wordt The Wall genoemd en is te zien naast Samsungs andere scherminnovaties.


Cooler Master introduceert behuizingen, randapparatuur en koelers op CES
9 Januari, 14:06 Tweakers
Cooler Master heeft tijdens de CES in Las Vegas vrijwel al zijn productseries uitgebreid met nieuwe producten of updates van bestaande uitvoeringen. We bekijken de belangrijkste producten in het kort.


Meer Nederlandse start-ups op techbeurs CES. Maar wat levert het op?
9 Januari, 11:36 NOS nieuws

Lange rijen voor hippe gadgets, proberen net die ene investeerder te spreken en uiteraard grote presentaties van bekende techmerken. Vandaag opent gadgetbeurs CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas zijn deuren.

De beurs is met 200.000 bezoekers groot, maar niet persé hét evenement waar de belangrijkste producten van dit jaar het levenslicht zien. Sterker nog: de beurs staat ook bekend om de vele producten die een jaar later een stille dood zijn gestorven.

Grote bedrijven als Apple en Google kiezen een ander moment om hun producten te tonen. Dat neemt niet weg dat andere 'grote jongens', zoals LG en Samsung, alles uit de kast trekken om publiek te trekken naar hun nieuwste televisies of koelkasten. Maar de beurs lijkt vooral de plek te zijn voor kleinere spelers, die in de casino-woestijn hun geluk beproeven. Dat is ook te merken aan het aantal Nederlandse deelnemers.

Van 30 naar 54 start-ups

Gingen vorig jaar nog dertig start-ups mee met het ministerie van Economische Zaken en prins Constantijn, dit jaar is dit bijna verdubbeld naar 54. Het gaat daarbij om een compleet andere groep dan vorig jaar, wat een bewuste keuze is van organisator StartupDelta.

StartupDelta claimt dat het een van de grootste stands op het start-up-gedeelte van de beurs heeft. Dat zorgt automatisch voor meer zichtbaarheid. Op een foto die via Twitter werd gedeeld is duidelijk dat de Nederlandse 'huiskleur' daar goed bij van pas komt.

Meer zichtbaarheid en een potentieel publiek van tienduizenden mensen is een goede stap, maar daarmee win je als start-up nog niet de hoofdprijs. De NOS vroeg de dertig start-ups die vorig jaar mee waren naar hun ervaringen. Leverde de beurs wat op? En zijn ze er dit jaar weer bij? Van de dertig reageerden negen op de vragen, één gaf aan uiteindelijk niet mee te zijn geweest. Het zegt dus niet alles, maar geeft wel een beeld van hoe Nederlandse bedrijven de beurs hebben ervaren.

De bedrijven noemden allemaal promotie een belangrijk resultaat. Het gaat dan om een combinatie van pr en contacten met buitenlandse investeerders. Aangezien de CES van huis uit Amerikaans is, is er altijd de hoop op Amerikaanse interesse.

"We waren naar de CES afgereisd om te ontdekken of de Amerikaanse markt voor ons interessant was", schrijft Tom Kabinet, een bedrijf dat tweedehands e-books verkoopt. Het bedrijf concludeert dat er nog een juridische hobbel te nemen is, voordat het in de VS actief kan worden. Daarom staat zijn bedrijf dit jaar niet op de CES. Overigens is het bedrijf ook in Nederland al lange tijd verwikkeld in een juridisch conflict.

Investering van duizenden euro?s

De NOS vroeg ook naar de kosten. Die lopen bij alle bedrijven in de duizenden euro?s. Volgens Tom Kabinet was het een investering van zo?n 5000 euro, Ipsum Energy, dat via een slimme meter en app bijhoudt welke apparaten in je huis de meeste energie verbruiken en op basis daarvan advies geeft, spreekt over 20.000 euro. De kosten hangen mede af van het aantal mensen dat meereist. Daarnaast gaven sommige bedrijven aan door te reizen naar Silicon Valley.

Dat levert direct ook de vraag op of de investering opweegt tegen de kosten. Over het algemeen zeggen de start-ups dat dat zo is. Al is dat niet altijd makkelijk terug te vertalen naar een hogere bankrekening. Ze zien het terug in marketing en mogelijke opdrachtgevers. "We hebben wel met een mega-investeerder uit Texas gesproken, maar die had een te vage financiële constructie", schrijft Recreate, een bedrijf dat zich bezighoudt met toepassingen voor virtual en augmented reality. Wat direct ook aangeeft dat de beurs een zeker risico is.

Hoewel de CES veel oplevert, is niet iedereen er weer bij. Sommigen zeggen zich op hun product te focussen, anderen laten weten op andere beurzen te staan. Een enkeling hoopt er volgend jaar wel weer bij te zijn.
CES 2018: Buitencamera met sirene
8 Januari, 10:36 Emerce
Somfy presenteert op CES, de jaarlijkse internationale technologiebeurs in Las Vegas, de Somfy Outdoor Camera. De camera kan volgens de fabrikant heel precies menselijke aanwezigheid nabij de woning herkennen, een notificatie sturen en zelfs een krachtige sirene activeren.


53 Nederlandse startups op CES in Las Vegas
8 Januari, 07:00 Emerce
53 Nederlandse startups presenteren zich deze week op de grote Amerikaanse consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas. Ze delen het Holland Startup Pavilion in Sands Expo onder de noemer Dutch Tech Improving Our Lives.


Toyota toont Platform 3.0 tijdens CES
5 Januari, 14:00 Autozine
Het Toyota Research Institute (TRI) presenteert een autonoom rijdend testvoertuig van de volgende generatie, Platform 3.0. Het nieuwe testvoertuig, gebaseerd op de Lexus LS 600hL, biedt meer technologische mogelijkheden in combinatie met het nieuwe harmonieuze design van de LS. Platform 3.0 maakt in januari 2018 zijn debuut op de Toyota stand op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.


'FCC-voorman zegde CES af door bedreigingen vanwege afschaffen netneutraliteit'
5 Januari, 08:24 Tweakers
Ajit Pai, de voorman van de Amerikaanse overheidsorganisatie FCC, zegde naar verluidt een interview op elektronicabeurs CES af, omdat hij met de dood wordt bedreigd. De bedreigingen zijn verergerd na de beslissing om netneutraliteit in de VS af te schaffen.


LG toont grootste OLED scherm op CES
5 Januari, 08:00 Emerce
LG trapt maandag de zogenoemde persdag af op CES 2018, de jaarlijkse beurs voor consumentenelectronica in Las Vegas, maar heeft nu al enkele aankondigingen gedaan. Zo zal volgende week het grootste OLED-scherm ooit (88 inch) worden getoond. Goedkoop wordt dit scherm bepaald niet. Het vorige grootste OLED-scherm was 77 inch en kostte aanvankelijk zelfs 20.000 […]


Nederlandse slaapapp debuteert op CES in Las Vegas
21 December 2017, 14:30 Emerce
De Nederlandse startup Shleep gaat begin januari op de CES in Las Vegas zijn nieuwe slaapapp lanceren. De app is ontwikkeld door Els van der Helm. Zij studeerde neurowetenschappen aan de Vrije Universiteit, deed wetenschappelijk onderzoek aan Harvard Medical School (VS) en haalde haar doctorsgraad aan UC Berkeley in Californië (VS). Ze startte haar carrière […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be