NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesCeo


Peter Bossaert, ex-topman van Medialaan, wordt nieuwe CEO voetbalbond
Gisteren, 19:00 De Tijd
18:47 Peter Bossaert, gewezen CEO van de zendergroep Medialaan, wordt de nieuwe sterke man van de Belgische voetbalbond.


De belangrijkste conclusies van de EU-hoorzitting met Facebook-CEO Mark Zuckerberg
Woensdag, 14:22 Techzine
Gisteren moest Facebook-CEO Mark Zuckerberg zich tegenover het Europees Parlement verantwoorden over het schandaal rond Cambridge Analytica. Net als bij de hoorzitting die vorige maand voor het Amerikaans Congres plaatsvond, bleef het vooral bij verontschuldigingen en loze beloftes. Dat kwam mede door het format, waarbij Zuckerberg alle kans kreeg om vragen te ontwijken. De CEO […]


De belangrijkste conclusies van de EU-hoorzitting met Facebook-CEO Mark Zuckerberg
Woensdag, 14:22 Techzine
Gisteren moest Facebook-CEO Mark Zuckerberg zich tegenover het Europees Parlement verantwoorden over het schandaal rond Cambridge Analytica. Net als bij de hoorzitting die vorige maand voor het Amerikaans Congres plaatsvond, bleef het vooral bij verontschuldigingen en loze beloftes. Dat kwam mede door het format, waarbij Zuckerberg alle kans kreeg om vragen te ontwijken. De CEO […]


De belangrijkste conclusies van de EU-hoorzitting met Facebook-CEO Mark Zuckerberg
Woensdag, 14:22 Techzine
Gisteren moest Facebook-CEO Mark Zuckerberg zich tegenover het Europees Parlement verantwoorden over het schandaal rond Cambridge Analytica. Net als bij de hoorzitting die vorige maand voor het Amerikaans Congres plaatsvond, bleef het vooral bij verontschuldigingen en loze beloftes. Dat kwam mede door het format, waarbij Zuckerberg alle kans kreeg om vragen te ontwijken. De CEO […]


Belgische CEO's vrij positief over toekomst
Dinsdag, 13:00 Skynet Belgie
Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen in de wereldwijde economische groei. Operationele risico's, cyberveiligheid, technologische disruptie en geopolitieke veranderingen vormen de vier grootste uitdagingen voor de bedrijfsleiders. Dat blijkt uit de 'CEO Outlook' die dienstverlener KPMG uitvoerde bij meer 1.300 bedrijfsleiders wereldwijd en voor het eerst ook in ons land.


Facebook-CEO kijkt beperkte Europese club in de ogen
Dinsdag, 11:24 De Tijd
11:09 Vanavond, om twintig na zes, verschijnt Facebook-CEO Mark Zuckerberg voor het Europees parlement. Maar het aantal rechtstreekse toehoorders is beperkt.


Europees Parlement gaat hoorzitting Facebook-ceo Mark Zuckerberg livestreamen
Maandag, 11:30 Tweakers
Het Europees Parlement gaat de hoorzitting met Facebook-oprichter Mark Zuckerberg livestreamen. Dat heeft de voorzitter van het parlement aangekondigd. De hoorzitting vindt dinsdagavond plaats.


Hoorzitting Zuckerberg in Europees Parlement toch live te volgen
Maandag, 11:24 NOS nieuws

De hoorzitting met Facebook-topman Mark Zuckerberg in het Europees Parlement zal toch openbaar zijn. Volgens de voorzitter van het parlement, Antonio Tajani, heeft Zuckerberg ingestemd met een livestream.

De oprichter en ceo van Facebook beantwoordt morgen in Brussel vragen over het schandaal rond Cambridge Analytica. Zuckerberg spreekt er met fractievoorzitters van het Europees Parlement en de rapporteur van de commissie voor Burgerlijke vrijheden.

In eerste instantie was afgesproken het vraaggesprek achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Tot onvrede van Europese politici, die aandrongen op transparantie. "We zijn een parlement en daar debatteer je in het openbaar", zei Europarlementariër Kati Piri erover.

'Goed nieuws'

Voorzitter Tajani zei daarop dat hij Facebook zou vragen of de bijeenkomst ook in het openbaar kon plaatsvinden. "Ik heb meneer Zuckerberg persoonlijk gesproken en ben blij dat ik kan melden dat hij het verzoek heeft geaccepteerd", schrijft Tajani vanochtend op Twitter. "Goed nieuws voor Europese burgers."

Belangstellenden kunnen morgen tussen 18.15 uur en 19.30 uur live volgen hoe de Facebook-ceo vragen beantwoordt over het misbruik van gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers. Het Britse bedrijf Cambridge Analytica verkocht de data onder meer aan het campagneteam van president Trump.

De stream is te bekijken op de website van het Europees Parlement.
Succesvolle LG-topman Koo Bon-moo (73) overleden

Koo Bon-moo, de bestuursvoorzitter van het Zuid-Koreaanse miljardenbedrijf LG Group is op 73-jarige leeftijd overleden. De topman was al langer ziek en stond ongeveer een jaar onder behandeling in het ziekenhuis.

Dit jaar onderging Koo een aantal hersenoperaties. Onlangs werd hij opgenomen in het ziekenhuis in Seoul, omdat hij snel achteruitging. LG meldt dat hij in het bijzijn van zijn familie is overleden.

Koo was de afgelopen 23 jaar bestuursvoorzitter van de LG Group. Onder zijn leiding steeg de omzet van zo'n 30 miljard in 1995 naar ruim 120 miljard euro vorig jaar. Het miljardenbedrijf is daarmee het op vier na grootste bedrijf van Zuid-Korea. Het conglomeraat is actief op markten voor elektronica, chemie, telecom en huishoudelijke producten.

Familiebedrijf

Koo had verdere behandeling geweigerd. De ondernemer laat zijn vrouw, twee dochters en een geadopteerde zoon achter. Die zoon, nu 40, wordt gezien als de opvolger van Koo.

LG Group is al sinds 1947 in handen van de familie van Koo. Hij nam het bedrijf in de jaren 90 over van zijn vader, die het weer van Koo's grootvader had overgenomen. De jongere broer van Koo nam de dagelijkse leiding over toen de topman ziek werd.

De familie heeft bekendgemaakt dat Koo in besloten kring zal worden begraven. Ook vraagt LG Group om geen bloemen of condoleances te versturen. Koo hield volgens zijn familie niet van ingewikkelde formaliteiten en wilde anderen nooit tot last zijn.
Winstwaarschuwing kost CEO Campbell Soup de kop
18 Mei, 16:12 De Tijd
15:40 Denise Morrison, de CEO van het iconische Amerikaanse voedingsbedrijf Campbell Soup, gaat onverwacht met pensioen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de slechte gang van zaken bij het bedrijf.


Leasinvest-CEO Appelmans geeft fakkel door
17 Mei, 10:48 De Tijd
10:29 Jean-Louis Appelmans wordt als topman van Leasinvest opgevolgd door Michel Van Geyte.


Dexia-CEO: 'De ECB helpt ons een heel eind'
16 Mei, 17:24 De Tijd
16:50 Dexia-CEO Wouter Devriendt heeft goed nieuws voor de 11 miljoen Belgen die de restbank stutten en slecht nieuws voor de 11 moedige aandeelhouders die nog naar de jaarvergadering trokken.


Facebook-topman Mark Zuckerberg komt naar EU-parlement

Mark Zuckerberg komt naar het Europees Parlement om vragen te beantwoorden over het Cambridge Analytica-schandaal. "De oprichter en algemeen directeur van Facebook heeft onze uitnodiging aanvaard en komt zo snel mogelijk naar Brussel, mogelijk volgende week al", zegt parlementsvoorzitter Tajani.

Zuckerberg spreekt in Brussel met de fractievoorzitters van het Europees Parlement en de rapporteur van de commissie voor Burgerlijke vrijheden. Die bijeenkomst is niet openbaar. De nadruk ligt op de gevolgen van het schandaal voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, in mei volgend jaar.

Bij het Cambridge Analytica-schandaal kwamen data van 87 miljoen Facebook-gebruikers in handen van een Brits bedrijf, dat ze onder meer verkocht aan het campagneteam van president Trump. Dat gebruikte ze om mensen voor Trump of de Democratische kandidaat Sanders te laten stemmen en tegen Hillary Clinton.

Tech-top

Zuckerberg is volgende week ook in Frankrijk, voor een door de Franse regering georganiseerde top met techbedrijven. Ook IBM, Intel en Microsoft zijn daarbij. De Franse regering wil Frankrijk daar in de etalage zetten als goede vestigingsplaats voor bedrijven uit deze sector.

Zuckerberg heeft dan ook een persoonlijke ontmoeting met president Macron. Macron is een fervent voorstander van het plan van de Europese Commissie om bedrijven belasting te laten betalen in de landen waar ze hun winsten maken.

Nu sluizen grote internationale landen die winsten nog door naar landen waar ze weinig of geen belasting hoeven te betalen. Ook Facebook maakt gebruik van dit soort constructies.
Stijn Bijnens wordt CEO van IT-groep Cegeka
16 Mei, 15:36 De Tijd
15:09 De topman van de Limburgse reconversiemaatschappij LRM volgt André Knaepen op als CEO van Cegeka vanaf begin 2019. Dat maakte de Limburgse IT-groep zelf bekend.


CEO Fagron: 'Volgend jaar sta je hier met een weelderige haardos'
14 Mei, 21:00 De Tijd
20:34 De nieuwe CEO Raphael Padilla werd een half jaar geleden benoemd om ?extra dynamiek? in het farmaceutisch bedrijf Fagron te brengen. Dat lukte alvast tijdens de algemene vergadering met een niet-alled...


Asco-CEO: ?In vergelijking met het buitenland zijn we koorknaapjes'
12 Mei, 10:48 De Tijd
10:11 Met de verkoop van Asco Industries verdwijnt weer een Belgische groeiparel in buitenlandse handen. Een half miljard kreeg de familie Boas ervoor. Volgens CEO Christian Boas was de verkoop onvermijdeli...


Bpost-CEO: 'Radial kan onze groeimotor worden'
9 Mei, 18:30 De Tijd
18:00 Ondanks de tegenvallende kwartaalcijfers bleef de confrontatie tussen de beleggers en de directie van Bpost redelijk mak.


Davy Kestens 'vervangt zichzelf' als CEO van Sparkcentral
8 Mei, 22:06 De Tijd
21:52 Davy Kestens stapt op als CEO van de sociale klantendienst Sparkcentral. Hij richtte het bedrijf bijna zeven jaar geleden op.


Sharon Stone kruipt in huid van egoïstische CEO
8 Mei, 21:12 Skynet
De Amerikaanse actrice Sharon Stone zal binnenkort de rol van een egoïstische bedrijfsvoorzitter vertolken in de zwarte komedie "Corporate Animals". Dat meldt het filmmagazine Deadline. Eerder werd al aangekondigd dat Ed Helms ("The Hangover") en Jessica Williams ("The Incredible Jessica James") de cast vervoegen.


Commvault-CEO doet stapje terug onder druk van belegger
7 Mei, 09:30 Techzine
Commvault gaat zijn huidige CEO Bob Hammer vervangen vanwege een nieuw strategisch plan. Dit komt voort uit een ‘constructief’ gesprek met investeringsgroep Elliott Company. Het plan is noodzakelijk naar aanleiding van de tegenvallende financiële resultaten. Bij de herstructurering hoort naast een nieuwe CEO ook het snijden in de kosten, het terugbrengen van het aantal banen, […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be