NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Cel


Man valt schoonmoeder aan met hamer en mes: tien jaar cel geŽist
Donderdag, 11:24 Gazet v. Antwerpen

De Mechelse openbare aanklager heeft tien jaar cel geŽist tegen Stephen G. De man stond terecht voor de moordpoging op zijn schoonmoeder in Puurs. De vrouw raakte ernstig gewond, maar heeft haar schoonzoon ondertussen vergeven.
Eis van 2 jaar cel tegen sextende politicus Anthony Weiner
Woensdag, 22:36 NOS nieuws

De rechtbank in New York heeft een celstraf van 21 tot 27 maanden geŽist tegen de Amerikaanse politicus Anthony Weiner. De 53-jarige Democraat stuurde begin 2016 meerdere seksueel getinte berichtjes en foto's naar een 15-jarig meisje en kwam daardoor voor de zoveelste keer in opspraak.

De openbaar aanklager vond deze sexting ongepast voor een volwassene, volksvertegenwoordiger en vader. "Deze zaak gaat niet alleen over sexting. Weiner deed veel meer dan getypte woorden op een levenloos telefoonscherm naar een vreemde zonder gezicht sturen. Hij vroeg een 15-jarige om seksueel expliciete video's en foto's te sturen", zei de aanklager.

Weiners advocaten zijn het niet eens met de eis, zij willen vrijspraak. De rechter doet maandag uitspraak. De politicus zelf zei afgelopen week dat hij wordt behandeld voor "zijn ziekte". Ook bood hij zijn excuses aan.

Niet eerste keer

Het was niet de eerste keer dat Weiner in opspraak kwam door sexting. In 2011 trad hij af als lid van het Congres toen naar buiten kwam dat hij pikante foto's naar verschillende vrouwen had gestuurd, onder andere eentje waarin een erectie in zijn onderbroek te zien was.

In 2013 kwamen er weer nieuwe seksueel expliciete berichtjes naar boven en kostte dat hem zijn kandidatuur voor het burgemeesterschap van New York.

Zijn vrouw Huma Abedin, die werkte als assistent van presidentskandidaat Hillary Clinton, is vorig jaar van hem gescheiden.
Man die 10.000 euro verstopte in onderbroek riskeert twee jaar cel
Woensdag, 17:42 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie heeft woensdag twee jaar cel gevorderd voor Mario D.B. (39) uit Antwerpen, vervolgd voor witwassen. Hij werd vorig jaar twee keer betrapt met grote cashbedragen in zijn bezit. Zo trof de politie bij een controle liefst 10.000 euro aan in zijn onderbroek. De procureur vermoedt dat het om drugsgeld gaat. De man was dit jaar al twee keer slachtoffer van een wraakactie in het drugsmilieu.
Achttien maanden cel geŽist voor oplichting met nepbetaalapp
Woensdag, 13:12 Emerce
Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk) voor oplichting via Marktplaats met behulp van een nep-betaalapp van een grote bank.


?Superslimme? kasteelheer in cel voor miljoenenoplichting
Woensdag, 04:30 Gazet v. Antwerpen

Het parket en financiŽle speurders voeren een onderzoek naar de handel en wandel van de Brasschaatse kasteeleigenaar Francis V.D.P. Die zou zich schuldig hebben gemaakt aan een omvangrijke oplichting. Volgens verschillende bronnen gaat het om miljoenen euro.
Man in cel voor diefstal met geweld en belaging
Dinsdag, 19:12 Gazet v. Antwerpen
Een 39-jarige man uit Vosselaar zit in Turnhout in de cel omdat hij zijn voorwaarden niet heeft nageleefd. De raadkamer heeft dinsdag zijn aanhouding bevestigd.


22 maanden cel geŽist tegen ex-PVV'er Heemels
Dinsdag, 18:36 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie eist 22 maanden celstraf tegen ex-PVV'er Michael Heemels wegens verduistering. Ook moet hij een bedrag van bijna 180.000 euro terugbetalen aan de PVV.

De 36-jarige man uit Herkenbosch zou dat bedrag hebben gestolen uit de partijkas van de PVV in Limburg toen hij daar penningmeester was. Door die functie kon hij het geld vrijwel onopgemerkt achterover drukken. Ook maakte hij valse facturen om ontdekking te voorkomen.

Heemels zelf zegt dat het bedrag fors lager ligt: hij heeft het over140.000 euro. Maar volgens de advocaat van de PVV kan Heemels dit niet bewijzen.

1Limburg schrijft dat Heemels met het verduisterde geld zijn drank- en drugsverslaving betaalde. Volgens het OM ging twee derde van het geld op aan luxe spullen en dure reizen, de rest mogelijk aan drugs.

Toenmalig fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Limburg Heemels verduisterde het geld tussen 2012 en 2016. De PVV ontdekte in 2016 onregelmatigheden in de kas. Daarop trad Heemels af als Statenlid en bekende hij de fraude deels.

Toerekeningsvatbaar

De officier van justitie vond een gevangenisstraf op z'n plek. Hij stelde dat met slechts een taakstraf een verkeerd signaal wordt gegeven aan de maatschappij. Om dezelfde reden zou Heemels het hele bedrag moeten terugbetalen.

Heemels was lange tijd boegbeeld van de PVV in Limburg en woordvoerder van PVV-leider Geert Wilders. Naar eigen zeggen begon zijn alcohol- en drugsverslaving in 2012 als gevolg van de stress van het harde werken voor de partij.

Uit een psychiatrisch rapport blijkt dat Heemels volledig toerekeningsvatbaar was in de periode waarin hij het geld achterover drukte. Hij heeft geen persoonlijkheidsstoornis, maar is wel "zeer verslavingsgevoelig".

Spijt

Heemels zegt geschrokken te zijn van de eis van het OM. Ook betuigde hij zijn spijt "aan iedereen". Zijn advocaat pleitte voor een taakstraf. Zo zou hij verder kunnen met zijn leven en weer beginnen met werken om zijn schuld aan de PVV af te betalen.

De rechtbank doet uitspraak op 3 oktober.
IraniŽr Behrooz Ranjoori zocht een beter leven, maar stierf in de cel
Dinsdag, 02:18 Volkskrant
Twee jaar geleden kwam Behrooz Ranjoori aan in Nederland, op zoek naar een beter leven. Maar alles liep mis: de IraniŽr stierf berooid, dakloos en beticht van verkrachting. Zondag werd zijn lichaam in een kist teruggevlogen naar Teheran. Met de tranen in zijn ogen en een witte roos in zijn hand loopt Arashk Alimoradi langs de incheckbalies op Schiphol. Samen met twintig andere IraniŽrs, velen net


Londense fietser veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor doodrijden voetganger
18 September, 20:42 Volkskrant
In het Londense Old Bailey is maandag een fietser die een overstekende voetganger had doodgereden tot anderhalf jaar cel veroordeeld. De 20-jarige Charlie Alliston kon niet op tijd remmen toen Kim Briggs, een moeder van twee jonge kinderen, overstak. Bij het bepalen van de strafmaat speelde mee dat Alliston, een voormalige koerier, geen handrem op zijn voorwiel had, wat in het Verenigd Koninkrijk


Dertig jaar cel geŽist voor Roemeen die ex-vriendin keel oversneed voor ogen politie
18 September, 16:18 Skynet Belgie
Het openbaar ministerie heeft 30 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor de Roemeen Ludovic Z. (41), die terecht staat voor de moord op zijn ex-vriendin Dorina Stef (37). Hij had de Roemeense twee jaar geleden de keel overgesneden in haar appartement aan de Graaf van Hoornestraat op het Antwerpse Zuid. Daarna had hij haar vanop het balkon van drie hoog naar beneden geduwd. "Als een vuilniszak, zonder enig respect", zei advocaat-generaal BjŲrn Backx. De politie en tal van omstaanders waren getuigen van de gruwelijke feiten.


Tot 19,5 jaar cel in grote drugszaak Tilburg
18 September, 15:54 NOS nieuws

De rechtbank heeft celstraffen van negen maanden tot 19,5 jaar opgelegd aan zeventien verdachten vanwege grootschalige drugshandel en twee pogingen tot moord. Justitie kwam de criminele organisatie op het spoor na een mislukte liquidatie, in 2012 in Tilburg.

De hoogste straf was voor de leider van de bende, een 46-jarige man uit Tilburg. Hij gaf persoonlijk de opdracht voor de schietpartij. De schutter werd veroordeeld tot dertien jaar cel.

Ook het slachtoffer van de schietpartij kreeg een celstraf opgelegd. Hij moet twee jaar de gevangenis in vanwege de export van harddrugs, meldt Omroep Brabant.

Criminele organisatie

In totaal stonden 28 verdachten voor de rechter. De meesten van hen komen uit Tilburg. Vanwege de veiligheidsrisico's werden de zittingen gehouden in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

Een deel van hen maakte volgens de rechtbank onderdeel uit van een criminele organisatie. De bende handelde in drugs, exploiteerde hennepkwekerijen, bezat wapens en gebruikte geweld.

Negen verdachten werden alleen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een hennepkwekerij. Zij krijgen 60 tot 240 uur taakstraf opgelegd. Twee verdachten werden vrijgesproken.
Proces gruwelmoord op ?t Zuid van start: Ludovic sneed keel van ex over en gooide haar van balkon

Voor de Antwerpse correctionele rechtbank start vandaag, na al een keer te zijn uitgesteld, het proces tegen Ludovic Z., die zijn ex-vriendin op gruwelijke wijze vermoordde op het Antwerpse Zuid.
De sleutel van de cel in de Bijlmerbajes is niet meer van de cipier
16 September, 14:24 NOS nieuws

"Ze waren met zeven man en liepen op het dak. Ik weet niet hoe, maar ze hadden ergens een sleutel geregeld. Met een heftruck hadden ze een gat in het plafond gemaakt en zo konden ze naar buiten. Ontsnappen. Een gevangene vonden ze pas na zes maanden terug. Een ander ontsnapte naar Colombia. Die stuurde een aantal maanden later een kerstkaart naar ons. Met groetjes 'en tot nooit meer'."

Voormalig cipier Teun ('eigenlijk heet ik Dick, maar zo heette iedereen al') vertelt over een ontsnapping uit de Bijlmerbajes. Het meest indrukwekkende verhaal dat hij kan bedenken uit zijn 34-jarige carriŤre. De voormalige gevangenis in Amsterdam dient nu als culturele broedplaats, voor en door asielzoekers. Een van de organisaties in het gebouw is The Movement Hotel, met hotelkamers in de voormalige cellen.

Het is een bizarre gewaarwording, want waar je een paar verdiepingen hoger in de toren de lift nog uitstapt en kapotte vloeren, oude cellen en een gebruikte telefooncel ziet, zie je een aantal verdiepingen lager dezelfde cellen met mooie bedden, opgeknapte badkamers en planten.

De ruimtes hebben een ding gemeen: het uitzicht. Want hoeveel verdiepingen je de lift naar beneden neemt, je blijft kijken naar de grimmige binnenplaats, waar ooit de gevangenen een half uurtje naar buiten mochten en een potje basketbal speelden. De binnenplaats die niet helemaal te zien is, omdat de tralies het zicht beperken.

Als gast van het hotel krijg je twee rondleidingen. Eerst door het hotel, dat bestaat uit twee verdiepingen. De eerste verdieping, waar zich de receptie, de lounge en een aantal kantoren bevinden, is gebouwd op de plek waar vroeger de medische afdeling zat. "Hier was de apotheek, hier zat de psychiater", vertelt de hotelmanager. Allemaal kamers die door de roze verf niet meer het 'gevangenis-gevoel' uitstralen. Op de tweede verdieping, met de hotelkamers, is dit gevoel al beter te voelen. De kamers, voormalige cellen, zijn omgebouwd, maar de originele opbouw is nog behouden.

De tweede rondleiding vindt hoger plaats. Met een lift ga je naar boven. Een lift met dubbele deuren, die dienden als extra beveiliging voor de cipiers. Als de deur opengaat bij het eerste gevangenispaviljoen, is het verschil duidelijk zichtbaar. Een bedframe ligt op zijn kant. Een telefooncel trekt de aandacht in de hoek. Daar belden de gevangenen met familie, vrienden of advocaat. "Een telefoonkaart kostte 5 euro", vertelt Rob Hoogerwerf, projectleider van The Movement Hotel.

De gang die een paar verdiepingen lager nog een vakantiegevoel uitstraalde, is hier grijs en grauw. De cellen zijn niet meer gevuld met tweepersoonsbedden, maar met eenpersoonsmatrasjes. De wc is een kleine badkamer geworden. De planten zijn weg. Op de muren zijn teksten geschreven. "Ik ben verraden", is te lezen. In het midden van het paviljoen staat een voetbaltafel, voor het grote raam staat een fitnessfiets.

"Elke dag stond eigenlijk in het teken van de rechtszaak van de gevangene", vertelt Teun. "Gedetineerden mochten een keer per dag luchten, gingen sporten en een paar keer eten. Als je bezoek kreeg, mocht je een keer extra douchen."

Zeker 720 gedetineerden verbleven in de Bijlmerbajes, een deel daarvan in het 'dakpaviljoen', met isoleercellen. "Ja, hier is het grimmiger", vertelt Teun. Inmiddels zijn we weer met de lift een paar verdiepingen naar boven gegaan. Hier zijn de cellen, met een zwaar beveiligde deur, anders ingericht. Een matrasje, geen badkamer, maar een wc. Op de muur een krijtbord ("zodat gevangenen hun creativiteit in isolatie konden uiten").

In de hoek hangt een camera en ligt een anti-scheurdeken. Op het bed ligt een deken die niet opgerold kan worden. "Dus kon de deken ook niet om de nek heen." Allemaal om suÔcides te voorkomen.

Toch gebeurde het. Twee keer werd er zelfmoord gepleegd. "De eerste keer snapten we niet hoe het had kunnen gebeuren, maar na de tweede keer praatte iemand zijn mond voorbij", zegt Teun. De gevangene,in de isolatiecel, had een handstand op de wc gemaakt en zich laten vallen. "Daarbij brak zijn nek. Hij had maar drie seconden nodig, niemand van de cipiers had het gezien." Na die voorvallen werden spijltjes op de wc geplaatst. "Dus noemden wij het vanaf toen 'barbecues'."

Op de verdieping van de isolatiecellen bevinden zich ook twee 'luchtkooien'. Daar mochten de gevangenen een half uur per dag een luchtje scheppen. De muren staan volgeklad met berichten. "Coby S. zat hier op rapport" en "Holy Tony" is te lezen.

Het ging hier wel vaker mis, vertelt Teun. "Soms waren er wel tien cipiers nodig om iemand te kalmeren." En het meest bizarre op deze gang? "Een gevangene die zeventien theelepels had ingeslikt moest hier een week blijven. Want die theelepels moesten eruit. Dat moesten we zeker weten."

In de lift terug naar beneden vertelt Teun nog meer verhalen. Over die ontsnappingen met dekens uit het raam en die ene keer dat hij bang was voor een gedetineerde. "Hij had een lege blik. Dan ben je niet te vertrouwen."

Beneden gaat Teun terug naar zijn kantoor en staan wij op een binnenplaats. Met een restaurant, een barbecue, muziek en lachende mensen. Verderop is een boksschool, een hamam en zijn bedrijven gevestigd. Een heel andere sfeer, maar toch blijft de Bijlmerbajes zichtbaar. Of dat nou komt door het gebouw, de camera's of de beveiliging; de geschiedenis zal hier niet snel worden vergeten.
Cel voor doodschieten bezoeker feest Scheepvaartmuseum
15 September, 14:24 NOS nieuws

De man die vier jaar geleden in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam een bezoeker doodschoot, moet vijftien jaar de gevangenis in. De twee waren in het museum bij een dancefeest en kregen ruzie met elkaar.

Het Openbaar Ministerie eiste 25 jaar gevangenisstraf voor moord, maar de rechter vindt dat alleen doodslag is bewezen, omdat de 35-jarige dader mogelijk in een opwelling heeft gehandeld. Daarom krijgt hij vijftien jaar cel. Dat is wel de maximale straf die voor doodslag gegeven kan worden; de rechtbank zegt dat de dader extreem koelbloedig en gewetenloos heeft gehandeld. Het slachtoffer kreeg kogels in zijn hoofd, nek en bovenlichaam.

Er waren in mei 2013 ongeveer achthonderd mensen op het dancefeest, onder wie leden van twee rivaliserende criminele bendes. De avond ervoor hadden die op een ander feest ook al ruzie gehad. Bij die ruzie waren het slachtoffer en de dader van de schietpartij in het Scheepvaartmuseum ook al betrokken.

Na de schietpartij ging de schutter ervandoor. Hij werd pas eind 2015 opgepakt.
Tweede verdachte van geweld tegen politie in Borgerhout blijft aangehouden
14 September, 19:48 Skynet Belgie
De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding bevestigd van de 20-jarige Hamza T., de tweede verdachte die werd opgepakt voor het geweld tegen de politie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout.


Vier jaar cel voor verkrachting van tienermeisje uit Rumst
14 September, 19:24 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 35-jarige man uit het Vlaams-Brabantse Roosdaal veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor het aanranden en verkrachten van een 16-jarig meisje uit Rumst.
Tweede verdachte voor geweld op Turnhoutsebaan blijft aangehouden

De 20-jarige Hamza T., de tweede verdachte van het geweld tegen de politie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, wordt verder aangehouden. De man wordt ook als aanstoker van de feiten aanzien.
'Meest gehate man VS' moet cel in om post over Hillary Clinton
14 September, 11:00 NOS nieuws

De omstreden Amerikaanse ondernemer Martin Shkreli moet de cel in vanwege een Facebookpost over Hillary Clinton. Hij had 5000 dollar uitgeloofd voor een haarlok van de voormalige presidentskandidate. De rechter ziet dat als aansporing tot moord. Shkreli's verweer dat de inmiddels verwijderde post satirisch was bedoeld en onder de vrijheid van meningsuiting valt verwierp ze. Volgens haar vormt Shkreli een publiek gevaar.

Shkreli hangt al een gevangenisstraf van vele jaren boven het hoofd: hij is vorige maand schuldig bevonden aan beleggingsfraude. De rechter maakt naar verwachting in januari bekend welke straf hij krijgt, maar voorafgaand daaraan moet hij dus al worden vastgezet. Tot nu toe was hij nog op vrije voeten omdat hij een borgsom van 5 miljoen dollar had betaald.

Onbetaalbaar

In 2015 was de 34-jarige ondernemer het middelpunt van een geruchtmakende affaire. Hij stond toen aan het hoofd van een farmaceutisch bedrijf dat de rechten verwierf van het middel daraprim, dat wordt gebruikt om infecties te bestrijden die door parasieten worden veroorzaakt. Mensen met weinig weerstand, zoals aidspatiŽnten, hebben dat medicijn soms hard nodig.

Shkreli verhoogde de prijs van de ene op de andere dag van 13,50 dollar naar 750 dollar per pil, waardoor het voor de meeste mensen onbetaalbaar werd. Het leidde tot een enorme rel en Shkreli gaat sindsdien door het leven als "de meest gehate man van Amerika".

Hij heeft de gewoonte om op sociale media fel van zich af te bijten. De exorbitante prijsverhoging verdedigde hij met het argument dat er "tot nu toe een Aston Martin werd verkocht voor de prijs van een fiets".
Jaren cel geŽist tegen brandstichtende brandweermannen
13 September, 18:01 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie heeft jarenlange celstraffen geŽist tegen twee brandweermannen die betrokken zouden zijn geweest bij meerdere brandstichtingen in Limburg, meldt 1Limburg.

De twee zouden de branden hebben aangestoken in 2014 in Onderbanken en omgeving. Ze maakten toen deel uit van het vrijwillige brandweerkorps Onderbanken.

Zeven branden

Een van de twee, Kevin H., zou betrokken zijn geweest bij zeven branden. Hij ontkent dat hij er iets mee te maken heeft gehad. Tegen hem heeft het OM vijf jaar cel geŽist. Zijn collega is er naar eigen zeggen zes keer bij geweest toen ze een brand veroorzaakten. Het OM wil dat hij vier jaar de gevangenis in gaat.

Een derde brandweerman werd verdacht van twee brandstichtingen, maar het OM kon zijn betrokkenheid niet bewijzen. Voor hem is daarom om vrijspraak gevraagd.

Het is niet duidelijk waarom de mannen branden zouden hebben gesticht. Ook is niet bekendgemaakt om welke branden het gaat, maar volgens 1Limburg hebben ze onder meer een auto, een aanhanger en een palletopslagplaats aangestoken.
Man die Julie (22) doodreed en vluchtmisdrijf pleegde blijft in de cel
13 September, 15:38 Gazet v. Antwerpen

De autobestuurder die in de nacht van zaterdag op zondag in het Oost-Vlaamse Evergem een dodelijk ongeval veroorzaakte met een 22-jarige fietser en vluchtmisdrijf pleegde, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. De man verkeerde onder invloed van alcohol en drugs.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be