NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Cel


Man die moeder van twee kinderen afslachtte met mes wil in cel blijven
Gisteren, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Babur Yoldash (22), de Afghaan die

ervan wordt verdacht afgelopen dinsdag Eleanore De Strijcker (27) te hebben vermoord in haar huis in de Herentalse wijk Kleerroos, is een erkend vluchteling die als 16-jarige naar ons land kwam. Zijn advocaat, meester Peter Verpoorten, zegt dat hij tot aan het proces niet

om de voorlopige vrijlating

van zijn cliŽnt zal vragen.
Cel na diefstal uit rijdende vrachtwagen
Vrijdag, 16:24 NOS nieuws

Vijf Roemenen zijn veroordeeld voor het bezit van bijna duizend gestolen iPhones, maar niet voor de diefstal ervan. Ze moeten tot 15 maanden de cel in. De telefoons met een waarde van 550.000 euro werden in juni vorig jaar met de zogenoemde Roemeense methode gestolen uit een rijdende vrachtwagen op de A73 bij Horst.

Bij die methode rijdt een auto steeds langzamer voor een vrachtwagen, zodat de truckchauffeur ook het gas moet loslaten. Daarna rijdt een andere auto naar de achterkant van de oplegger. De dieven klimmen uit een open dak over de motorkap om met een slijptol de deur van de oplegger open te maken. De buit verdwijnt via het dak in de auto.

De vijf verdachten werden na de diefstal opgepakt op een vakantiepark in Otterlo. Ze hadden de lading iPhones in bezit, en ook gereedschap om een vrachtwagen open te slijpen. Volgens de rechter is dat niet genoeg bewijs om vast te stellen dat zij de diefstal gepleegd hebben.

Volgens de rechtbank zat er relatief veel tijd tussen de diefstal en de aanhouding. Verder was de telefoon van een van de verdachten in de buurt tijdens de diefstal, maar die telefoon werd ook door anderen gebruikt. "Het is dus niet uit te sluiten dat een ander met deze telefoon bij de diefstal was", citeert Omroep Gelderland uit het vonnis.

Bij het vakantiepark werden ook twee anderen gezien, die geen verdachten zijn in deze zaak. Op basis van informatie uit RoemeniŽ kan de rechter niet uitsluiten dat die twee, en niet de vijf die voor de rechter stonden, de diefstal hebben gepleegd.

Celstraffen

Vier van de verdachten moeten dus voor het bezit van 960 gestolen telefoons 15 maanden de cel in.

De vijfde verdachte kreeg een maand minder celstraf, omdat journalisten foto's van zijn aanhouding hebben gemaakt. De man is op die foto's te herkennen. "De foto's zullen nog lang, zo niet zijn hele leven, op internet terug te vinden zijn", aldus het vonnis. Vanwege die schending van zijn privacy kreeg hij 14 maanden cel.
Parket eist opnieuw 2 jaar en 40 maanden cel tegen beweerde relschoppers 25 november
Vrijdag, 11:18 Skynet
Het Brusselse parket heeft vandaag opnieuw celstraffen van 2 jaar en 40 maanden gevorderd tegen twee mannen die betrokken geweest zouden zijn bij de rellen van 25 november 2017 aan de Naamsepoort en op de Louizalaan. De rechtbank had beide dossiers eerder al in beraad genomen maar besloot de dossiers te heropenen omdat ze de dossiers gezamenlijk wilde behandelen en omdat er nieuwe burgerlijke partijen waren opgedoken. Er zal nu uitspraak zijn op 20 april.


Havenarbeiders die drugs hielpen invoeren riskeren zeven jaar cel
Donderdag, 15:48 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie vordert zeven jaar cel en 40.000 euro boete voor twee Antwerpse havenarbeider die de drugsmaffia geholpen zouden hebben bij de invoer van 1.320 kilo cocaÔne. Eťn van hen had 50.000 euro beloofd gekregen om de drugs van de ene naar de andere container te verplaatsen omdat die minder kans had om gecontroleerd te worden.
Youtuber (20) die vriend per ongeluk doodschoot moet cel in
Donderdag, 13:24 NOS nieuws

Een vrouw in de Verenigde Staten die haar vriend per ongeluk doodschoot als YouTube-stunt moet de cel in. De 20-jarige youtuber Monalisa Perez schoot vorig jaar met een pistool op haar vriend, die een encyclopedie voor zijn borstkas hield. Het boek moest de kogel opvangen, maar die ging er dwars doorheen en doodde hem.

Perez is nu schuldig bevonden aan doodslag: ze krijgt een celstraf van een half jaar en mag nooit meer een vuurwapen bezitten. Van de 180 dagen mag ze 90 dagen in huisarrest uitzitten.

Kind als toeschouwer

Het stel hoopte dat het filmpje populair zou worden op YouTube. Ze namen het op in aanwezigheid van 30 toeschouwers, onder wie hun 3-jarige kind.

De straf is niet zo hoog als normaal omdat de rechter oordeelt dat de vriend de stunt had bedacht. "Deze dwaze stunt is bedacht, gepland en uitgevoerd door hem. Zij vertrouwde op zijn belofte dat het veilig was."
Muzikant (30) geeft erotische massage aan meisje (14): man riskeert jaar cel
Donderdag, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Een dertigjarige man uit Heist-op-den-Berg heeft zich vorig jaar flink misdragen tegenover een veertienjarig meisje. Hij gaf de tiener een massage omdat ze zich gespannen voelde. Wat een ?gewone? massage moest worden draaide uit op een erotische.
Verdachte van moord op Eleonore blijft in de cel

Babur Y. (22), de man die dinsdag bekende dat hij zijn vriendin Eleonore ?Noor? De Strijcker (27) had omgebracht in haar huis in de Herentalse wijk Kleerroos, blijft aangehouden. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen.
Cel Extremisme houdt 237 gevangenen in BelgiŽ in de gaten
Donderdag, 09:30 Skynet
Er zitten in de Belgische gevangenissen 237 mensen die in het oog worden gehouden door de Cel Extremisme. De 22 meest radicale gevangenen werden in een speciale afdeling opgesloten, zo blijkt vandaag uit cijfers van het Gevangeniswezen.


Ruim vier jaar cel voor dronken Pool die Nederlands gezin doodreed
Woensdag, 15:48 NOS nieuws

Een Duitse rechtbank heeft een 34-jarige Poolse chauffeur veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk.

Op de Duitse snelweg kwamen een vader (53), zijn vrouw (51) en hun dochter van 20 jaar uit Sittard om het leven. De Pool was op dat moment zwaar onder invloed van alcohol. Dat schrijft 1Limburg.

Spookrijder De chauffeur reed eind september vorig jaar met zijn kleine vrachtwagen in Duitsland tegen het verkeer in om een file te vermijden. Hij botste ter hoogte van RŁsselsheim frontaal op de auto van het gezin uit Sittard. De drie familieleden kwamen daarbij om.

De Pool had 3,09 promille alcohol in zijn bloed (dat komt overeen met vijftien tot twintig glazen bier). Hij raakte zelf zwaargewond. De rommel op de weg veroorzaakte daarna nog meer ongevallen, waardoor meerdere mensen gewond raakten.

De Pool zei in de rechtbank spijt te hebben van zijn daad en verontschuldigde zich tegenover de nabestaanden.
OM eist tot dertig jaar cel tegen verdachten Amsterdamse vergismoord: 'Een jong gezin werd aan flarden geschoten'
Dinsdag, 17:36 Volkskrant
Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen tot dertig jaar geŽist tegen de zeven verdachten van de Amsterdamse vergismoord, waarbij op 8 oktober 2016 'een jong gezin aan flarden werd geschoten'. Volgens de aanklagers moeten de verdachten in deze liquidatiezaak extra zwaar worden bestraft, omdat volstrekt onschuldige burgers het slachtoffer zijn geworden. De vijf hoofdverdachten zijn volgens


Tot 30 jaar cel geŽist voor 'vergismoord' in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie eist celstraffen oplopend tot 30 jaar tegen zeven mannen voor hun rol in de zogenoemde vergismoord. De 31-jarige Djordy Latumahina werd in 2016 in het bijzijn van zijn vriendin en 2-jarige dochtertje doodgeschoten in een parkeergarage in Amsterdam.

Tony D. (35) en Djurgen W. (42) worden verantwoordelijk gehouden voor het overhalen van de trekker. Als het aan het OM ligt, gaan ze allebei 30 jaar de cel in. Het tweetal ontkent dat ze de moord op Latumahina hebben gepleegd.

Het OM ziet drie andere verdachten als voorverkenners. Weer twee andere verdachten zouden de liquidatie vanuit Hoofddorp hebben gecoŲrdineerd. De daders hebben de 31-jarige vader aangezien voor een drugscrimineel die op hem leek, stellen de aanklagers.

Die woonde in hetzelfde appartementencomplex in Amsterdam-West en reed in dezelfde soort auto, een donkere Mini Cooper. De man die vermoedelijk het eigenlijke doelwit van de liquidatie was, is naar het buitenland gevlucht.

"Mijn dochtertje heeft moeten aanzien hoe wij doorzeefd werden. Ze heeft Djor ter plekke zien sterven en haar moeder bewusteloos zien raken", zei de vriendin van het slachtoffer in een audioboodschap vorige week in de rechtbank.

Zij werd zelf getroffen door zes kogels en raakte zwaargewond. Haar dochtertje werd op een haar na gemist; enkele centimeters naast het kinderzitje zat een kogelinslag.

Aan de rechtszaak ging een opmerkelijke undercoveractie vooraf. Twee agenten deden zich tegenover de vriendin van een verdachte voor als Molukse motorclubleden, die wilden weten wie er achter de moord op hun "broeder" zat. Een paar dagen later werd Tony D. gearresteerd. Zijn advocaat vond deze strategie te ver gaan. Het OM spreekt van een "zorgvuldig afgewogen" undercoveroperatie.

Het 31-jarige slachtoffer werkte als programmeur in club Bitterzoet en was een bekende in het uitgaanscircuit. Verschillende uitgaansgelegenheden hebben hem postuum geŽerd.

Dat de moord een vergissing lijkt te zijn, doet voor de moeder van de Amsterdammer nog het meeste pijn. "Doodgeschoten worden door mensen die niet eens de moeite nemen om te kijken of het wel hun doelwit is. Ik ben er kapot van", zei ze tegenover de lokale omroep AT5.

De uitspraak is over twee weken.
In hoger beroep 12 jaar cel en tbs voor doden Jesse van Wieren
Maandag, 15:12 NOS nieuws

De man die Jesse van Wieren begin januari 2016 om het leven bracht, is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar. Hij kreeg ook tbs met dwangverpleging opgelegd. De straf is hoger dan de straf die de rechtbank gaf.

Volgens het hof heeft de man op Nieuwjaarsdag het 28-jarige slachtoffer uit Leens met messteken gedood. Hij begroef het lichaam van Van Wieren in zijn tuin.

Tijdens de behandeling van zijn zaak verklaarde de man dat Van Wieren zijn woning was binnengedrongen, zich vervelend gedroeg en hem aanviel. Toen hij Van Wieren de deur uit wilde werken ontstond een vechtpartij met fatale gevolgen. De verdachte deed een beroep op noodweer. "Ik mag me toch wel verdedigen in mijn eigen huis", zei hij. Maar volgens het hof is er geen sprake van noodweer.

Ook celstraf voor vriendin

De rechtbank in Groningen veroordeelde de dader tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. Zijn vriendin die bij het misdrijf in de woning was, kreeg dezelfde straf. Zij ging in eerste instantie ook tegen haar straf in hoger beroep, maar trok dat later in.

In hoger beroep was tien jaar cel geŽist tegen de man. Volgens de advocaat-generaal viel de eis hoger uit omdat de rol van de man groter was dan die van zijn vriendin. Het hof legde een nog hogere straf op omdat de veroordeelde "op een meedogenloze manier" is omgegaan met Jesse van Wieren en zijn nabestaanden. De rechter zei vandaag ook dat het de bedoeling van de dader was dat het lichaam nooit gevonden zou worden, schrijft RTV Noord.
Ex-partner in cel op verdenking van afpersing en plundering in villa van Mireille Gram
10 Maart, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse gerecht heeft Mohamed El K. (38), tot voor kort de vriend van Kipling-erfgename Mireille Gram, laten opsluiten in de gevangenis. De ex-partner wordt ervan verdacht de villa van Gram in Schoten te hebben leeggeroofd terwijl de vrouw nog in de gevangenis zat.
Man krijgt 42 maanden cel voor uitwerpselen aan muren
9 Maart, 21:12 Gazet v. Antwerpen

Willy I. (64) uit Turnhout is veroordeeld tot 42 maanden cel, waarvan de helft effectief. Hij smeerde onder meer zijn uitwerpselen uit in de politiecel.
Zeven jaar cel voor Shkreli, 'de meest gehate man in Amerika'
9 Maart, 21:48 NOS nieuws

Martin Shkreli, 'de meest gehate man van de Verenigde Staten', is veroordeeld tot zeven jaar cel. De bijnaam kreeg hij doordat zijn farmaceutische bedrijf in 2014 een aidsmedicijn kocht en de prijs daarvan onmiddellijk met 5000 procent verhoogde. De Daraprim-pil kostte eerst 13,50 dollar, maar Shkreli maakte er 750 dollar van.

Na veel commotie en kritiek verlaagde 'Pharma Bro' de prijs weer, maar van de naam 'meeste gehate man' kwam hij niet meer af.

De veroordeling tot zeven jaar heeft niets met dat schandaal te maken, maar met ordinaire fraude. Shkreli (34) werd schuldig bevonden aan het misleiden van investeerders. Hij stak hun geld in slechte beleggingen en probeerde de verloren miljoenen met een piramidespel-achtige zwendel terug te verdienen.

Bluffen en bedreigen

Tegen investeerders had hij gebluft dat hij 40 miljoen op de bank had staan, terwijl hij maar 300 dollar bezat.

Tijdens de rechtszaak leek Shkreli er alles aan te willen doen om zich ook bij de aanklager en de rechtbank gehaat te maken. Hij toonde geen enkel respect, hoorde allerlei beschuldigingen grijnzend aan en grossierde in forse commentaren, zoals hij eerder ook via sociale media wild om zich heen had geslagen.

Omdat hij Hillary Clinton bedreigde en een vrouwelijke journalist lastig viel, werd hij van Twitter gegooid. Het proces tegen hem noemde hij "een heksenjacht van epische proporties".

Op zijn gezicht timmeren

Over het grillige karakter van Shkreli zei zijn eigen advocaat dat hij zijn cliŽnt soms wel kon omhelzen, maar dat hij hem even later wel op zijn gezicht kon timmeren. De openbaar aanklager in het fraudeproces zette Shkreli in de rechtszaal neer als een meedogenloze manipulator en bedrieger.

Van Shkreli's bravoure was bij het aanhoren van het vonnis weinig meer over. Hij barstte in tranen uit, zei dat hij grote fouten heeft gemaakt en bood de gedupeerde investeerders excuses aan.

Zeldzaam hiphop-album

De zakenman werd vorig jaar al veroordeeld voor beleggingsfraude. De rechter eist dat hij 7,3 miljoen dollar terugbetaalt. Ook moet hij een uniek album van de hiphopgroep Wu-Tang Clan afstaan. Van dat album, Once Upon a Time in Shaolin, zou maar ťťn exemplaar zijn gedrukt en Shkreli pochte sinds 2015 dat hij er zo'n 2 miljoen dollar voor heeft neergeteld.

Op zijn bezittingen is nog geen beslag gelegd, omdat Shkreli nog tegen de uitspraken in beroep kan gaan.
Verdachten van uithaling cocaÔne blijven in cel
9 Maart, 18:12 Gazet v. Antwerpen

De vijf mannen die vorig weekend op kaai 869 in de Antwerpse haven werden betrapt toen ze vermoedelijk drugs uit containers gingen halen, blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen vrijdag beslist.
Beoogd Catalaanse premier mag cel niet uit
9 Maart, 17:36 De Tijd
17:27 De Catalaanse kandidaat-premier Jordi Sŗnchez mag maandag zijn cel niet verlaten om in Barcelona de parlementszitting bij te wonen over zijn installatie als regeringsleider.


Veertien jaar cel gevorderd voor misbruik van tienerjongens
9 Maart, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie heeft veertien jaar cel en vijftien jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor een 45-jarige man uit Antwerpen, die vier tienerjongens seksueel misbruikt zou hebben. De man had zijn slachtoffers ook vernederd en gestraft. Zo moesten ze soms urenlang op hun knieŽn zitten en twee bijbels in de lucht houden.
Twee jaar cel en tbs voor gijzelnemer met nepbomvest
9 Maart, 14:36 NOS nieuws

De man die mei vorig jaar vier medewerkers van de gemeente Arnhem gijzelde, is vandaag veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat komt overeen met de strafeis van het Openbaar Ministerie.

De veroordeelde kwam in legerkleding naar een wijkcentrum in de wijk Klarendal en nam vier handhavers van de gemeente in gijzeling. Ze liepen daar stage. Twee van hen liet hij al snel gaan.

Namaakpistool

De man had een dolkmes, een namaakpistool en een mes van 20 centimeter bij zich. Ook droeg hij een bomgordel, die later nep bleek te zijn.

Het pistool hield hij tegen de buik van een van de medewerkers. De straat was afgesloten en het treinverkeer was stilgelegd. Na ongeveer drie uur gaf hij zich over.

Volgens S. is hij gediscrimineerd vanwege zijn Molukse afkomst, onder meer bij het intrekken van zijn bijstandsuitkering. Bij onderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC) bleek dat hij lijdt aan waanideeŽn en tijdens de gijzeling verminderd toerekeningsvatbaar was, schrijft Omroep Gelderland.
Leeuw valt kind aan, Saudische leeuwentrainer in cel
8 Maart, 19:12 NOS nieuws

In Saudi-ArabiŽ is de trainer van een leeuw opgepakt, nadat het dier een meisje had aangevallen. Ze raakte niet gewond. De scherpe nagels van de zes maanden oude welp waren verwijderd.

Tijdens een festival in Jeddah mochten tientallen kinderen in de leeuwenkooi. Op een video, die online veel bekeken wordt, is te zien hoe de welp het meisje in een hoek drijft. Daar pakt hij haar hoofd vast met zijn poten en lijkt het alsof het dier het gillende kind probeert te bijten.

Het meisje, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, kan wegvluchten als een volwassen man ingrijpt en het dier tegen de grond drukt.

Sjaal met vlinders

Volgens trainer Faisal Ossairy werd de aandacht van zijn leeuw getrokken door de sjaal met vlinders die het meisje droeg.

Het incident zorgt voor grote woede en verontwaardiging in Saudi-ArabiŽ. De organisator van het festival heeft de kinderen in gevaar gebracht, vinden veel mensen. Ook hij is gearresteerd.

Waarschuwing: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be