NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Cel


Tot twaalf jaar cel gevorderd voor recidiverende tienerpooiers
Gisteren, 15:54 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie heeft respectievelijk twaalf en acht jaar cel gevorderd voor tienerpooiers Elias F. (21) en Redha H. (21) uit Antwerpen. Drie meisjes van 14, 15 en 16 jaar zouden zich voor hen geprostitueerd hebben. De beklaagden waren daarmee niet aan hun proefstuk toe: op het moment van de feiten zaten ze hun voorhechtenis thuis uit met een enkelband, nadat ze waren aangehouden voor de seksuele uitbuiting van een 17-jarig meisje.
KKK-leider (92), en brein achter drievoudige moord, overleden in cel
Zaterdag, 15:18 NOS nieuws

De Amerikaanse oud-Ku Klux Klanleider Edgar Ray Killen is op 92-jarige leeftijd overleden in de gevangenis. Hij was verantwoordelijk voor een van de meest beruchte moordzaken tijdens de burgerrechtenbeweging van de jaren 60 in de VS.

Killen werd pas in 2005, vier decennia na de drievoudige moord in 1964, veroordeeld. De verdwijning van drie jonge activisten droeg bij aan de ondertekening van de Civil Rights Act. Daarmee kwam een einde aan de rassenscheiding in de VS. De film Mississippi Burning (1988) is gebaseerd op de gebeurtenissen.

Samen met politie

Killen was een priester en ronselaar voor de KKK. Volgens de aanklager had hij Klanleden aangezet tot de moorden en gezegd hoe ze de lichamen moesten dumpen. Dat gebeurde in samenwerking met een hulpsheriff.

De drie slachtoffers hielpen zwarten in de staat Mississippi met hun registratie om te kunnen stemmen. Michael Schwerner, Andrew Goodman en James Chaney verdwenen kort nadat ze waren aangehouden voor te hard rijden.

Zes weken later kreeg de FBI een tip en werden de lichamen gevonden. De mannen waren doodgeschoten en daarna begraven in een akker. Achttien verdachten werden opgepakt, onder wie de agent die de activisten had bekeurd.

De openbaar aanklager in de zuidelijke staat klaagde geen van hen aan voor moord. Onder dwang van de federale overheid kwam het toch tot een rechtszaak, maar alleen voor het zogeheten schenden van de burgerrechten van het drietal.

Zeven mensen werden veroordeeld tot celstraffen van een paar jaar. Killen ging vrijuit. Een jurylid kon het niet over haar hart verkrijgen een priester te veroordelen.

KKK-periode

Volgens de jongere broer van slachtoffer Goodman is Killen een symbool van zijn tijd. "Hij leefde in een periode waarin KKK-leden konden geloven dat zij het recht hadden iemand te doden. Dat is een vorm van terrorisme", zei Goodman. "Velen van hen hebben zwarte mensen gedood, zonder dat ze daarvoor zijn gestraft."

Pas in 2005 stond de toen 80-jarige KKK-ronselaar weer terecht, ditmaal wel voor de moord op Schwerner, Andrew en Goodman. De rechter veroordeelde hem uiteindelijk voor doodslag. Killen kreeg 60 jaar cel.

FBI

De priester heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. Hij voelde zich een politiek gevangene.

In 2010 klaagde Killen de FBI aan omdat er volgens hem een maffialid was ingeschakeld om getuigen te intimideren in zijn zaak. De zaak kwam nooit voor.

Killen overleed in zijn cel. Er zijn geen aanwijzingen dat er opzet in het spel was.
'Belgische terroristen hebben vanuit cel contact met jihadisten in SyriŽ'
Zaterdag, 14:42 NOS nieuws

Veroordeelde terroristen en geradicaliseerde gevangenen in BelgiŽ hebben smartphones en communiceren daarmee in versleutelde berichten met familieleden, criminelen en jihadisten. Het Vlaamse dagblad De Tijd schrijft dat op basis van een document van minister van Justitie Geens, waarin geschrapte informatie over de misstanden per ongeluk was achtergebleven.

De informatie kwam aan het licht nadat het ministerie een pdf-document en een Word-document van Geens had verspreid met daarin antwoorden op vragen vanuit het parlement over toezicht op geradicaliseerde gevangenen en terreurverdachten. In het tweede bestand was vertrouwelijke informatie van de veiligheidsdiensten achtergebleven die in de officiŽle beantwoording was verwijderd.

Uit die vertrouwelijke informatie blijkt onder meer dat vanuit de gevangenissen contact is geweest met in SyriŽ verblijvende Belgische terroristen. Ook zouden er verboden wapens zijn gevonden op beveiligde afdelingen waar de zwaarste terroristen zijn opgesloten. Om wat voor wapens het gaat, is niet bekendgemaakt.

Minister ontkent

Minister Geens ontkent dat er wantoestanden zijn en dat hij informatie heeft achtergehouden. "Het enige geldige antwoord op een schriftelijke vraag is het definitieve antwoord dat de minister ondertekent", zegt hij tegen de krant. Hij erkent dus niet dat de informatie uit het niet-ondertekende Word-bestand juist is. Wel zegt hij dat het onmogelijk is om een gevangenis hermetisch af te sluiten.

Het liberale parlementslid De Gucht, die de vragen aan de minister stelde, noemt het hallucinant dat voor terrorisme veroordeelde gevangenen contact hebben met terroristen in het buitenland. Hij vindt dat er systemen moeten komen in de cellen die de communicatie verstoren.

Uit de per ongeluk uitgelekte informatie zou ook blijken dat niet duidelijk is hoeveel veroordeelde terroristen een enkelband dragen. De Gucht denkt dat dat komt door slechte communicatie tussen deelstaten en op federaal niveau.
Overspelige Brit bekent bigamie na optreden in tv-show ?en moet cel in
Vrijdag, 18:12 NOS nieuws

Een overspelige Britse man heeft deze week een celstraf opgelegd gekregen na een bijzonder ongelukkig televisieoptreden. Daniel Gundry (39) verscheen in een populaire show als echtgenoot van Sue Brooker, terwijl zijn andere vrouw thuis voor de televisie zat.

Helen Gundry en haar dochter waren stomverbaasd toen ze hun echtgenoot en vader in maart 2016 terugzagen in de Ant and Dec's Saturday Night Takeaway. Hij verscheen daar als de man van Brooker en als een van de gasten op het verrassingshuwelijk van haar zus, dat live werd uitgezonden.

Tegen zijn gezin had hij gezegd dat hij aan het werk was in Dubai. Na wat speurwerk op sociale media kwam Helen Gundry erachter dat haar man nog een keer was getrouwd. Het stel was enkele jaren uit elkaar geweest, maar haar echtgenoot had juist gezegd dat hij weer bij haar wilde gaan wonen.

"Ik voelde me ziek van ongeloof", zegt Helen tegen de lokale krant de Warrington Guardian. "Onze dochter barstte in tranen uit."

Misleid en vernederd

Ze deed aangifte bij de politie. Daniel Gundry ontkende in eerste instantie dat hij ook met Brooker was getrouwd, maar later bekende hij dat hij schuldig was aan bigamie: het tegelijkertijd getrouwd zijn met twee partners. Dat is in Groot-BrittanniŽ en veel andere Europese landen (waaronder Nederland) bij wet verboden.

Ook voor Brooker was het "een enorme klap" toen ze hoorde dat haar man twee huwelijken had, zo zei ze deze week bij de rechtszaak. "Het is alsof mijn leven zich sindsdien in slowmotion afspeelt." Helen Gundry zegt dat ze een depressie en slapeloze nachten heeft gehad vanwege het bedrog van haar man.

De rechter oordeelde dat Daniel Gundry beide vrouwen heeft misleid en vernederd. Hij zou dat bovendien hebben gedaan uit financiŽle overwegingen. De Brit kreeg een celstraf van zes maanden en moet zijn ex-vrouwen een schadevergoeding van bijna 130 euro betalen.
Neurochirurge die dochter ombracht, blijft twee maanden langer in de cel
Vrijdag, 16:48 Skynet Belgie
De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling heeft vandaag de voorlopige hechtenis van neurochirurge Mehrnaz D. met twee maanden verlengd. Dat meldt het Brusselse parket-generaal. De 49-jarige D. bracht eind juli haar 14-jarige dochter om het leven. Het zou D.'s bedoeling geweest zijn ook aan haar eigen leven een einde te maken, maar dat mislukte.


Opnieuw 18 jaar cel voor zestiger die echtgenoot met badjasriem wurgde in Deurne
Vrijdag, 11:00 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse hof van beroep heeft Jean L. (68) veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op zijn echtgenoot Emiel Oldijck (65). Hij had het slachtoffer gewurgd met een badjasriem in hun appartement aan de Maria de Heeltstraat in Deurne, omdat hij zijn alcoholmisbruik niet meer aankon. Het openbaar ministerie had 21 jaar cel gevorderd, maar het hof bevestigde de celstraf die hij in eerste aanleg had gekregen.
Eerste vonnis op basis nieuwe kraakwet levert vrouw 7 maanden cel met uitstel op
Donderdag, 17:54 Skynet
Een 48-jarige vrouw uit Gent is veroordeeld tot zeven maanden cel met uitstel en een geldboete van 800 euro omdat ze het appartement van een overleden vriend bewoonde zonder zijn toestemming. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist, in het eerste vonnis op basis van de nieuwe kraakwetgeving. De 19-jarige zoon van de vrouw kreeg de gunst van de opschorting.


Tot 6 jaar cel gevorderd voor Nederlandse broers die drugsplantages oprichtten in Lier, Wilrijk, Merksem en Ranst
Donderdag, 17:36 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een zaak behandeld waarbij twee Nederlandse broers aan het hoofd stonden van een drugsbende die verschillende plantages oprichtten in ons land. Tegen de twee broers werd 6 jaar cel gevorderd, tegen zeven andere medewerkers straffen van 2 tot 5 jaar. De verdediging meent dat onduidelijk is voor welke feiten de beklaagden exact terecht staan en vraagt de onontvankelijkheid van de strafvordering.
?Temptation?-verleider Alex riskeert vier maanden cel voor agressie
Donderdag, 15:12 Gazet v. Antwerpen

De Nederlander Alexander Maas, bekend als verleider in de jongste editie van het tv-programma Temptation Island, riskeert een celstraf van vier maanden. In Roeselare schopte hij vorig jaar een gemeenteraadslid uit Moorslede twee gebroken ribben.
Jef Vermassen: ?Een blinde ex-gevangenisdirecteur in de cel: hij zal elke dag slaag krijgen?
Donderdag, 06:48 Gazet v. Antwerpen

Jef Buts (67) heeft in de gevangenissen van Hoogstraten en Wortel als directeur jarenlang gedetineerden aangerand, zo oordeelt de strafrechtbank in Turnhout. Hij eiste seks in ruil voor een gunstig regime voor de gedetineerden, of een uitgangspermissie. Dat kost hem nu vier jaar cel, waarvan twee met uitstel. ?Als hij effectief twee jaar moet zitten, is dat een doodsvonnis?, zegt zijn advocaat Jef Vermassen, die beroep overweegt.
Drie jaar cel voor ServiŽr die in 2004 bomaanslag wilde plegen
Woensdag, 17:00 NOS nieuws

Een 48-jarige ServiŽr die in 2004 een bomaanslag in Rotterdam wilde plegen op een garagehouder is veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. De man was jarenlang voortvluchtig en werd pas in 2016 per toeval in Hongarije gearresteerd.

Op 11 november 2004 kreeg de politie, dankzij het tappen van telefoons van criminelen die van wapenhandel werden verdacht, lucht van de plannen van de man. Zijn telefoon leidde naar een woning in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De politie trof daar een explosief en een tot ontsteker omgebouwde telefoon aan. De ServiŽr was zelf niet in de woning aanwezig.

Het explosief bevatte twee pakketten met elk 500 gram springstof. Als die hoeveelheid tot ontploffing was gebracht, zo stelt de rechtbank, was er een enorme ravage aangericht; 100 gram springstof is genoeg om een auto op te blazen. In de woning werden ook een foto van het doelwit, een garagehouder in Rotterdam, en plattegronden van de garage gevonden. De garagehouder was vermoedelijk een bekende van de groep uit het criminele circuit.

Voortvluchtig

De ServiŽr had geen strafblad, maar speelde volgens de politie een grote rol bij het aannemen van de liquidatie-opdracht en de voorbereiding van de aanslag. Medeplichtigen werden al in 2006 in hoger beroep tot 5,5 jaar cel veroordeeld.

De celstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank heeft rekening gehouden met de lange tijd die sinds de plannen voor de aanslag is verstreken.
Dertiger riskeert vijf jaar cel voor dodelijke afranseling
Woensdag, 16:24 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een effectieve gevangenisstraf van 5 jaar gevorderd tegen een dertiger uit Turnhout. De man wordt verdacht van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.
Tot 12 jaar cel voor gedetineerden die in opstand kwamen in Merksplas
Woensdag, 15:00 Skynet Belgie
De correctionele rechtbank in Turnhout heeft gevangenisstraffen tot 12 jaar opgelegd tegen de gedetineerden die terechtstonden voor de opstand in de gevangenis in Merksplas op 7 mei 2016. Volgens het openbaar ministerie was het de grootste gevangenisopstand ooit in ons land.


Vijftiger krijgt twaalf jaar cel voor moordpoging op ex-vriendin

Roberto M., een 51-jarige man uit Turnhout, is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moordpoging op zijn ex-partner. De feiten speelden zich op 28 november 2016 af in de woning van het slachtoffer aan de Oude Arendonksebaan in Retie.
Rechter veroordeelt Bol.com-oplichter tot cel en terugbetaling van 40.000 euro
Woensdag, 13:30 Tweakers
De rechtbank Den Haag heeft een man veroordeeld voor oplichting en witwassen, omdat hij gedurende een jaar producten op rekening bestelde bij Bol.com en deze vervolgens niet betaalde, maar doorverkocht. De man krijgt celstraf en moet 40.794,31 euro terugbetalen aan het bedrijf.


Moeder en dochter in de cel voor hele reeks oplichtingen: ook slachtoffers in Brasschaat
9 Januari, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 44-jarige vrouw en haar 23-jarige dochter aangehouden op verdenking van een hele reeks feiten van oplichting. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Carine B. werd recent al tot tien maanden effectieve celstraf veroordeeld voor sociale inbreuken. De verdachten verhuisden enkele maanden geleden naar Brasschaat, waar ze nieuwe slachtoffers maakten.
Drie jaar cel voor drugsdealer die bijna agent aanreed en dan in hoofd werd geschoten
9 Januari, 17:36 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Yannick H. (30) uit Borsbeek veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan twee jaar effectief. Hij werd twee jaar geleden betrapt bij een drugsdeal in Ranst en had in zijn vlucht bijna een agent aangereden. Die opende het vuur en schoot de beklaagde in het hoofd. De dertiger had veel geluk en overleefde het schietincident.
Rechter beslist vandaag of oplichter-kapper naar de cel moet
9 Januari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse strafrechter beslist vandaag of Walter C. (58) uit Hoevenen (Stabroek) naar de gevangenis moet. Met mooie praatjes over investeringskansen en pensioenfondsen ontfutselde de kapper jarenlang het spaargeld, van allicht meer dan veertig gedupeerden.
Man krijgt 18 maanden cel omdat hij vrouw verkracht die hem onderdak geeft

De Kortrijkse strafrechter heeft een twintiger uit Roeselare maandag veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden. Hij verkrachtte de zus van een vriend, vlak nadat zij hem onderdak had gegeven voor de nacht. De man liet verstek gaan.
Sonja T.M. krijgt 28 jaar cel voor drievoudige kindermoord bij brand in Lennik
8 Januari, 15:36 Skynet Belgie
Sonja T.M., de 38-jarige vrouw die in februari 2015 de brand in Lennik veroorzaakte waarbij haar drie kinderen om het leven kwamen, is vandaag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 28 jaar cel voor moord. Sonja T.M. bleef erbij dat ze niet de bedoeling had haar kinderen om te brengen en enkel handelde uit woede tegen haar partner, de vader van de kinderen. De rechtbank hechtte geen geloof aan haar versie. De vrouw kan wel nog in beroep gaan tegen het vonnis.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be