NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesCel


Amerikaanse oud-missionaris na twee jaar uit Venezolaanse cel vrijgelaten

Na een verblijf van bijna twee jaar in de gevangenis van de Venezolaanse geheime dienst is een Amerikaans staatsburger vrijgelaten. Dat is zaterdag door de autoriteiten in de VS en Venezuela bevestigd.
Vier jaar cel gevorderd voor verkrachting van hulpbehoevende vrouw
Vrijdag, 16:00 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie heeft vrijdag vier jaar cel gevorderd voor een 40-jarige man uit Antwerpen die vervolgd wordt voor verkrachting. Hij zou het slachtoffer, dat met zware rugproblemen kampt, misbruikt hebben toen hij haar een lift naar huis gaf. Pas twee jaar na de feiten kon de beklaagde geÔdentificeerd worden op basis van achtergelaten DNA.
Makelaar riskeert tot twee jaar cel voor niet doorstorten van voorschotten

Een makelaar uit Putte en zijn vennoot stonden voor de rechter omdat ze voorschotten voor flats niet hadden doorgestort aan een Turkse bouwheer. Daardoor werden de flats niet opgeleverd aan de kopers. De twee mannen vroegen de vrijspraak.
Nederlandse jihadist in Irak veroordeeld tot acht jaar cel
Donderdag, 16:54 NOS nieuws
Voor zover het ministerie van Buitenlandse Zaken weet, zitten er niet meer Nederlanders vast in Irak.


Dertig maanden cel gevraagd voor man die vrijend koppeltje filmde

Het openbaar ministerie heeft dertig maanden cel gevraagd tegen Soufyan E.B. De man pleegde verscheidene inbraken in de omgeving van Bonheiden. Op zijn gsm vonden de speurders voyeuristische filmpjes terug. Hij had twee koppeltjes, waar hij had ingebroken, gefilmd toen ze intiem waren met mekaar.
Beruchte Antwerpse gangster (37) krijgt drie jaar cel na verkrachten van mentaal gehandicapte vrouw
Donderdag, 11:30 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de beruchte gangster Mustapha B.(37) veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting van een mentaal gehandicapte vrouw. B., die niet kwam opdagen tijdens de voorlezing van het vonnis, moet de vrouw ook een schadevergoeding van 2550 euro betalen.
Opnieuw 15 maanden cel voor monstertruckdrama in Haaksbergen
Woensdag, 16:48 NOS nieuws

De chauffeur van de monstertruck die tijdens een show in Haaksbergen het publiek in reed, heeft in hoger beroep dezelfde straf gekregen als bij de rechtbank. Hij kreeg 15 maanden cel en mag vijf jaar niet werken als chauffeur.

Bij het ongeluk in 2014 kwamen drie toeschouwers om het leven en raakten tientallen mensen gewond.

Het hof verwijt Mario D. een gebrek aan voertuigcontrole. Hij had nooit richting het publiek mogen rijden. Van een stuntman mag verwacht worden dat hij zo'n risico niet neemt, aldus het hof.

Stukje glas in de motor

De chauffeur ging in hoger beroep omdat hij de straf van de rechtbank te zwaar vond. Hij verklaarde dat er technisch iets mis was met de monstertruck.

Uit onderzoek is gebleken dat er inderdaad een schakelaar loszat. Ook zat er een stukje glas in de motor, maar volgens onderzoekers is het onwaarschijnlijk dat daardoor het gas is blijven hangen.

Ook organisator bestraft

De organisator van het evenement hoorde vandaag ook de uitspraak in hoger beroep. Het hof verwijt Stichting Sterevenementen Haaksbergen onder meer dat het geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor het ongeluk, meldt RTV Oost. Ook was de gemeente niet goed ingelicht over de inhoud van de stunt.

De organisatie kreeg een voorwaardelijke boete van 25.000 euro opgelegd, net als eerder bij de rechtbank.
Vrouw levenslang de cel in voor 'sadistische' aanval met zwavelzuur
Woensdag, 12:57 NOS nieuws

Een Zuid-Afrikaanse vrouw die haar Nederlandse ex-vriend overgoot met zwavelzuur, moet levenslang de cel in. Dat heeft de Britse rechter bepaald.

Ze was vrijgesproken van moord en doodslag rechtDe Zuid-Afrikaanse was vrijdag al vrijgesproken van moord en doodslag. Wel is bewezen dat ze de bijtende vloeistof over de man gooide.

De vrouw had een relatie met de uit Brabant afkomstige Mark van Dongen. In september 2015 ging hij in Bristol naar de flat van zijn vriendin om een eind te maken aan de relatie. Hij bleef wel bij haar slapen.

Toen hij op bed lag, gooide de vrouw een glas met zuur over hem heen. De 29-jarige Brabander raakte verlamd aan zijn nek en lag vier maanden in coma. Hij verloor zijn linkerbeen, een oog en een oor. Vijftien maanden na de aanval onderging hij euthanasie in BelgiŽ.

Manipulatief en gevaarlijk

De rechter sprak van een "sadistische aanval die zorgvuldig was gepland". Ze noemde de vrouw van 49 manipulatief en gevaarlijk.

Tijdens het proces zei ze tegen de jury dat ze dacht dat er water in het glas zat, meldt Omroep Brabant.
Vijf jaar cel geŽist tegen receptionist van rijschool die bekwaamheidsattesten verkocht
Woensdag, 12:57 Gazet v. Antwerpen

Het openbaar ministerie heeft vijf jaar gevangenisstraf gevorderd tegen Rachida N., de receptioniste van een rijschool, omdat ze tegen betaling honderden bekwaamheidsattesten afleverde aan kandidaat-chauffeurs zonder dat die daarvoor de nodige praktijklessen hadden gevolgd.
Twee jaar cel voor Amsterdamse leraar die leerling misbruikte
Dinsdag, 15:00 NOS nieuws

Een oud-docent van een school in Amsterdam is veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor seksueel misbruik van een 13-jarige leerling. De man mag daarnaast vijf jaar geen les geven.

De leraar werd door het Openbaar Ministerie verdacht van het misbruik van meer kinderen op de joodse scholengemeenschap Cheider, maar dat is volgens de rechter niet bewezen.

Kwetsbaar

Het slachtoffer zat in de periode voor het misbruik in een moeilijke periode in zijn leven, zegt de rechtbank. Nadat de leraar het vertrouwen van het kind had gewonnen, masseerde en betastte hij de leerling over zijn hele lichaam.

De man heeft volgens de rechter daarmee ernstig misbruik gemaakt van de kwetsbare positie van het slachtoffer. De gevolgen daarvan voor de jongen zijn groot en de rechtbank rekent hem dat zwaar aan.

De school kreeg in de zomer van 2012 de eerste meldingen van misbruik door de docent. De man werd daarna geschorst. Enkele maanden later emigreerde hij naar IsraŽl. Na een lange procedure werd de man in 2016 door IsraŽl uitgeleverd aan Nederland.

Eis was hoger

De straf valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat had vijf jaar celstraf geŽist voor het misbruiken van zes jongens in de leeftijd van 6 tot 13 jaar.

Volgens de rechtbank is het misbruik van vijf van hen niet bewezen, daarom wordt de man daarvan vrijgesproken. Bij twee kinderen staat vast dat de docent hun schouders en nek heeft gemasseerd, maar dat valt volgens de rechter niet per se onder seksuele handelingen. De verklaringen van de andere drie kinderen zijn volgens de rechtbank niet betrouwbaar genoeg.
Diamanthandelaar krijgt vijf jaar cel voor roof van 10,5 miljoen euro die hij zelf in scŤne zette
Dinsdag, 12:36 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft diamantair Prashant B. (32) veroordeeld tot vijf jaar celstraf (waarvan een gedeelte van drie jaar effectief) voor een in scŤne gezette tigerkidnapping. Ook negen medeplichtigen, onder wie zijn vrouw, zijn veroordeeld. Ze moeten bovendien alles terugbetalen.
Argentijnse pastoor moet 25 jaar de cel in voor kindermisbruik
21 Mei, 21:54 Skynet
Een 57-jarige Argentijnse pastoor is maandag veroordeeld tot 25 jaar celstraf omdat hij zeven kinderen seksueel misbruikt heeft.


Zes jaar OekraÔense cel voor Fransman die aanslagen wilde plegen tijdens EK2016
21 Mei, 20:06 Skynet
Het OekraÔense gerecht heeft maandag een Fransman veroordeeld tot zes jaar cel. De 27-jarige man was in 2016 opgepakt aan de OekraÔens-Poolse grens met een wapenarsenaal en werd ervan beschuldigd dat hij aanslagen wilde plegen tijdens het Europees kampioenschap voetbal in 2016 in Frankrijk.


Drie maanden cel voor slagen na gewonnen match op EK
18 Mei, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De rechter in Turnhout heeft Adrian N. (24) uit Turnhout veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk voor het uitdelen van slagen na de gewonnen voetbalwedstrijd van BelgiŽ tegen Ierland in 2016.
Zes verdachten in cel voor opzetten van drugsplantages
18 Mei, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Nadat in een bedrijfshal in Olen een grote cannabisplantage werd opgedoekt, zijn deze week zes verdachten opgepakt. Het gaat om vijf mannen en een vrouw. Ze zouden nog twee andere plantages hebben uitgebaat.
Kippenbedrijf verdacht van gesjoemel: zaakvoerders weer vrij

De raadkamer in Mechelen heeft de zaakvoerders van het kippenbedrijf in Heist-op-den-Berg vrijgelaten. Zij waren sinds vorig weekend aangehouden op verdenking van gesjoemel met de facturatie en etikettering.
Clown (62) veroordeeld tot vijf jaar cel voor misbruik minderjarige meisjes
18 Mei, 10:48 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 62-jarige man uit Herk-de-Stad voor misbruik van minderjarige meisjes veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor vijf jaar. De man was een tweetal jaar geleden frituuruitbater in Peer en trad ook op als clown. In die hoedanigheid misbruikte hij zeven minderjarige meisjes. De man kreeg een verbod van tien jaar opgelegd om nog betrokken te zijn bij activiteiten met minderjarigen.
Ieren die landgenoot in stukken hakten moeten 13 jaar de cel in
17 Mei, 16:48 NOS nieuws

Het Amsterdamse gerechtshof geeft twee Ieren die in Nederland een landgenoot ombrachten, een flink hogere straf dan de rechtbank eerder had bepaald. De twee krijgen nu dertien jaar gevangenisstraf in plaats van twee jaar. Dat is zelfs twee jaar meer dan de elf jaar die het OM had geŽist.

De Ieren brachten het slachtoffer in Rotterdam om met een mes en hakten het lichaam in stukken. De lichaamsdelen stopten ze in een koffer en in vuilniszakken en gooiden die in het IJmeer bij Amsterdam. Ze kregen daarbij hulp van een derde Ier.

Het is niet duidelijk waarom het slachtoffer is vermoord. De drie verdachten en het slachtoffer werden in Ierland verdacht van drugsdelicten en fraude.

Vrijspraak

De rechtbank sprak ze eerder vrij van doodslag, omdat niet bewezen kon worden wie de dader was. De drie kregen alleen twee jaar gevangenisstraf voor het laten verdwijnen van een lijk.

In hoger beroep heeft het hof twee van de drie mannen als dader aangewezen. Het hof vindt de hoge gevangenisstraf passend vanwege "de ernst van het levensdelict en de gruwelijke wijze waarop de verdachten met het stoffelijke overschot zijn omgegaan". De derde man krijgt 21 maanden voor hulp bij het dumpen van het lichaam.
Winkel voor thuiskweek cannabis kan 4 jaar cel kosten
17 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Nicky V. uit Antwerpen riskeert een celstraf van vier jaar omdat hij in Lille een ?growshop? uitbaatte. Dat is een winkel in spullen voor het binnenshuis of in een kas kweken van planten, in dit geval marihuana en hasj. V. deed dat open en bloot met een nette boekhouding, btw-aangifte en betaling incluis. Uit overtuiging.
32 maanden cel voor Turkse bankier in VS in politiek gevoelige zaak
16 Mei, 22:12 NOS nieuws

Een rechter in New York heeft een Turkse bankier tot een celstraf van 32 maanden veroordeeld voor zijn rol bij het omzeilen van economische sancties tegen Iran in 2012 en 2013.

De straf valt aanmerkelijk lager uit dan de aanklagers hadden geŽist. Die wilden dat Mehmet Hakan Atilla, tweede man van de door de Turkse staat gecontroleerde Halkbank, twintig jaar achter de tralies zou verdwijnen.

De rechter vond 32 maanden wel genoeg, onder meer omdat Atilla er zelf geen geld aan had overgehouden en zijn rol veel kleiner was dan die van veel anderen. Atilla's advocaat sprak zijn waardering daarvoor uit, maar zei toch in hoger beroep te gaan.

Goud

Iran mocht in de periode waar het om gaat geen olie en gas verkopen. Het verbod was onderdeel van de internationale sancties die op dat moment tegen Iran van kracht waren, maar Iran hield zich daar niet aan. Om het verdiende geld te kunnen witwassen werd een constructie bedacht, waarbij olie en gas werd geruild voor goud.

De hoofdverdachte in deze zaak, een Turks-Iraanse goudhandelaar, trad tijdens het proces tegen Atilla als getuige op. Hij zei dat de huidige Turkse president Erdogan, toen nog premier, delen van het complot persoonlijk heeft goedgekeurd. De straf voor de hoofdverdachte moet nog worden vastgesteld.

GŁlen

Erdogan zegt dat het bewijs in deze zaak door de GŁlen-beweging is gefabriceerd. Fethullah GŁlen is Erdogans aartsvijand. Hij woont al jaren in de Verenigde Staten.

Volgens Erdogan is Atilla onschuldig. "Hem crimineel verklaren, is hetzelfde als de republiek Turkije crimineel verklaren", zei hij in een interview.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be