NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Catalonie

2News.be / Trefwoorden / Catalonie

Alvaro Hodeg drie dagen na zege in Hanzame ook de snelste in CataloniŽ
Gisteren, 17:54 Skynet
Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors) is de eerste leider in de 98e Ronde van CataloniŽ. Drie dagen nadat hij in Handzame zijn eerste profzege boekte, was de 21-jarige Colombiaan ook in Spanje de snelste van het peloton.


Alweer prijs voor Quick-Step: Hodeg sprint outstanding naar zege in eerste rit Ronde van CataloniŽ
Gisteren, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Milaan-Sanremo zit nog vers in het geheugen maar het peloton dendert intussen voort. Maandag werd het startschot gegeven van de 98e editie van de Ronde van CataloniŽ met een vlakke etappe rond Calella. Die was een prooi voor Josť Ńlvaro Hodeg, de Colombiaan van Quick-Step Floors.
Zieke Tim Wellens moet passen voor Ronde van CataloniŽ

Tim Wellens (Lotto Soudal) verschijnt maandag niet aan de start van de Ronde van CataloniŽ (WorldTour). De 26-jarige Limburger, zondag nog vijfde in Parijs-Nice, is onvoldoende hersteld van ziekte en geeft daarom verstek voor de Spaanse rittenkoers.
Wil Puigdemont niet langer onafhankelijk CataloniŽ? ?Federalisme naar Zwitsers model kan Catalanen overtuigen?
Woensdag, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De Catalaanse separatistische leider Carles Puigdemont verklaarde woensdag in een interview op de Zwitserse televisiezender RTS dat een Spaans federalisme naar Zwitsers model ?een idee is dat de meerderheid van de Catalanen zou kunnen overtuigen?.
Rechter houdt weer benoeming regiopremier CataloniŽ tegen
11 Maart, 15:06 Volkskrant
Jordi Sŗnchez, die in plaats van Carles Puigdemont regiopremier van CataloniŽ zou worden, kan niet worden beŽdigd. Sŗnchez krijgt geen toestemming de gevangenis te verlaten, want dan zou hij zich opnieuw schuldig kunnen maken aan opruiing. De Spaanse rechterlijke macht heeft zo een zware stem in de keuze voor een nieuwe Catalaanse leider. De 53-jarige Sŗnchez is de nummer twee van Samen voor Catal


Crisis CataloniŽ - Parlementair debat over Catalaanse regeringsvorming wordt uitgesteld
10 Maart, 11:48 Skynet
Het parlement van de Spaanse deelstaat CataloniŽ heeft het voor maandag geplande debat over de regeringsvorming uitgesteld. Dat besliste parlementsvoorzitter Roger Torrent. Een nieuwe datum is er nog niet.


Crisis CataloniŽ - Jordi Sanchez officieel voorgedragen als opvolger Puigdemont
5 Maart, 23:30 Skynet
Jordi Sanchez, ťťn van de separatistische leiders die in Spanje gevangen zit, is officieel voorgedragen als kandidaat om Carles Puigdemont op te volgens als Catalaans minister-president. Dat heeft de voorzitter van het Catalaanse parlement maandagavond gezegd.


Puigdemont trekt zich terug als kandidaat-regiopresident CataloniŽ
1 Maart, 20:18 NOS nieuws

De voormalige Catalaanse leider Puigdemont ziet ervan af opnieuw regiopresident te worden van CataloniŽ. De separatist leeft in ballingschap in Brussel, omdat Spanje hem wil vervolgen voor het organiseren van een illegaal referendum over de onafhankelijkheid.

In een videoboodschap zegt Puigdemont "tijdelijk een stap opzij te doen". Hij schuift de separatist Jordi Sanchez naar voren om het regiobestuur te gaan leiden.

Het probleem is wel dat Sanchez in Madrid in voorarrest vast zit voor het mede-organiseren van het referendum in oktober. De Spaanse regering heeft al gezegd niet met een eventuele benoeming van Sanchez akkoord te gaan.

VideobeŽdiging

De separatistische partijen haalden bij de regioverkiezingen in december de meerderheid in het Catalaanse parlement. Eerder wilde Puigdemont via een videoverbinding beŽdigd worden als regiopresident, maar dat werd verboden door het constitutioneel hof in Madrid.

Puigdemont ging in hoger beroep tegen die beslissing. In afwachting daarvan leek hij tot nu toe vast te willen houden aan zijn positie.
Carles Puigdemont gooit handdoek in de ring en wordt niet opnieuw minister-president van CataloniŽ

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft beslist zich uiteindelijk geen kandidaat meer te stellen om zichzelf op te volgen.
League Cup - Guardiola daagt FA uit met geel lintje voor CataloniŽ
25 Februari, 21:18 Skynet Sport
Manchester City-coach Pep Guardiola heeft zondag de Engelse voetbalbond (FA) geprovoceerd door een politiek geladen geel lintje te dragen bij zijn aankomst aan het Wembley-stadion, vlak voor het League Cup-duel tegen Arsenal. Met dat lintje betuigt de oefenmeester zijn steun aan de Catalaanse leiders die in de gevangenis zitten.


Aantal voorstanders onafhankelijkheid van CataloniŽ in dalende lijn
24 Februari, 00:13 Skynet Buitenland
Het aantal voorstanders van de onafhankelijkheid van de Spaanse regio CataloniŽ zit in een dalende lijn. Volgens een vandaag gepubliceerde peiling van het Centrum voor Opinieonderzoek van de Catalaanse regering (CEO) is het aantal separatisten sinds oktober met acht procent gedaald naar 40,8 procent. In oktober had de regionale regering een door de Spaanse justitie verboden referendum over de afscheuring van CataloniŽ toch laten doorgaan.


Aantal voorstanders onafhankelijkheid van CataloniŽ in dalende lijn
23 Februari, 18:30 Gazet v. Antwerpen

Het aantal voorstanders van de onafhankelijkheid van de Spaanse regio CataloniŽ zit in een dalende lijn. Volgens een vrijdag gepubliceerde peiling van het Centrum voor Opinieonderzoek van de Catalaanse regering (CEO) is het aantal separatisten sinds oktober met acht procent gedaald naar 40,8 procent. In oktober had de regionale regering een door de Spaanse justitie verboden referendum over de afscheuring van CataloniŽ toch laten doorgaan.
Ryanair verlaagde prijzen om vliegtuigen naar CataloniŽ te vullen
13 Februari, 18:18 Skynet
Lagekostenmaatschappij Ryanair zegt dat ze de tarieven voor vluchten naar CataloniŽ met 30 procent heeft moeten verlagen om de vliegtuigen vol te krijgen. De politieke crisis in de regio schrikt reizigers af, stelde CEO Michael O'Leary tijdens een persconferentie in Madrid. Hij noemde de situatie in CataloniŽ "een grote uitdaging" voor Ryanair.


Tabarnia wil bij Spanje blijven en dus desnoods los van CataloniŽ
11 Februari, 09:00 NOS nieuws

Het is geen grap meer. Aanhangers van de denkbeeldige deelstaat Tabarnia demonstreren eind februari in Barcelona voor afscheiding van de rest van CataloniŽ. Het protest richt zicht tegen de plannen die er nog altijd zijn om de Catalaanse republiek door te zetten. "Wij willen bij Spanje blijven", zegt de bedenker Alberto Boadella, die ook de begoogd president van Tabarnia is.

Tabarnia begon als een parodie op social media op de plannen van regionaal president Puigdemont om na een eenzijdig referendum de onafhankelijke republiek CataloniŽ uit te roepen. In filmpjes wordt gepleit voor de afscheiding van de regio Tabarnia, dat de steden Tarragona en Barcelona omvat. Juist daar kregen bij regionale verkiezingen de pro-Spanje partijen de meeste steun.

Correspondent Rop Zoutberg sprak met de bedenker van Tabarnia, Alberto Boadella:

In korte tijd kreeg de beweging rond Tabarnia tienduizenden aanhangers. Het zijn vooral jongeren. "We gaan nu de straat op om te laten zien hoeveel steun we hebben", zegt Alberto Boadella, die werkte als directeur van de Catalaanse theatergroep Els Joglars. "Het zijn mensen die doodmoe zijn van het separatisme en vinden dat CataloniŽ gewoon bij Spanje hoort."

'Goede en slechte Catalanen'

"Tabarnia is altijd als satire bedoeld op een situatie die we nooit voor mogelijk hielden. Alles wat uit Spanje komt wordt gehaat", meent Boadella. "De nationalistische sfeer verdeelde de samenleving in goede en slechte Catalanen. Maar voor ons is ťťn ding duidelijk. Als de separatisten zelfbeschikking willen, dan wij ook. Dan vormen wij een eigen land met het deel dat bij Spanje blijft."

Deze week lukte het de separatistische Catalaanse partijen een akkoord te sluiten over de vorming van een nieuw regiobestuur, aldus berichten in Spaanse media. Het akkoord voorziet in de benoeming van een opvolger van Puigdemont. Toch zou Puigdemont wel een deel van zijn macht willen houden met een instelling van een 'symbolisch bestuur' vanuit Brussel.

Boadella: "Puigemont probeert er nog uit te komen, maar zet opnieuw een soort fictie neer. Alsof Spanje een dictatoriaal regime is. Het is zo absurd allemaal."
Brussel: tot zover de Grote Crisis van 2018
7 Februari, 12:36 De Tijd
12:31 Crisis, welke crisis? Beleggers krijgen een opgeklaard beursklimaat geserveerd, op een bedje van lovende analistenrapporten en sterke bedrijfsresultaten.


Crisis CataloniŽ: Rajoy roept separatisten op een leider te kiezen ?die de wet respecteert?
4 Februari, 16:12 Gazet v. Antwerpen

De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft zondag de onafhankelijkheidsgezinde Catalanen opgeroepen, een kandidaat om de regio te leiden aan te duiden die, in tegenstelling tot de verkozen Carles Puigdemont, ?de wet respecteert?.
Crisis CataloniŽ - "Puigdemont zou 'symbolische' minister-president kunnen worden"
1 Februari, 19:30 Skynet
De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont zou de "symbolische" leider kunnen blijven van CataloniŽ, in combinatie met een uitvoerende minister-president. Dat heeft de voormalige nummer twee van de regering-Puigdemont, Oriol Junqueras, verklaard aan de nieuwswebsite Diario16.


Puigdemont lijkt strijd om CataloniŽ op te geven, laten uitgelekte sms'jes zien
1 Februari, 00:00 Volkskrant
Carles Puigdemont, de gewezen premier van CataloniŽ, heeft het geloof in zijn eigen herbenoeming opgegeven. Dat blijkt uit uitgelekte sms'jes die hij stuurde aan een van zijn voormalige kabinetsleden. De politicus die Spanje een half jaar lang in zijn greep hield met zijn onafhankelijkheidsstreven staat op het punt van het politieke toneel te verdwijnen. 'Het is afgelopen', schreef Puigdemont. 'De


Reist Puigdemont naar Spanje voor eedaflegging?
29 Januari, 18:00 De Tijd
17:49 Carles Puigdemont zou normaal dinsdag naar Spanje moeten afreizen om er opnieuw benoemd te worden als minister-president van CataloniŽ. Of hij dat ook effectief doet, is compleet onduidelijk.


Crisis CataloniŽ - Madrid stapt naar Grondwettelijk Hof tegen aanstelling Puigdemont
26 Januari, 15:18 Skynet
De Spaanse regering heeft beslist om beroep aan te tekenen bij het Grondwettelijk Hof tegen de beslissing van het Catalaanse parlement om voormalig minister-president Carles Puigdemont voor te dragen als kandidaat-regeringsleider. Dat heeft vicepremier Soraya SŠenz de SantamarŪa vandaag bekendgemaakt op een persconferentie.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be