NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Catalaanse

2News.be / Trefwoorden / Catalaanse

Zesde Catalaanse leider verlaat Spanje
Dinsdag, 17:18 Skynet
Een zesde Catalaanse separatistenleider, Anna Gabriel, heeft Spanje verlaten om aan een eventuele gevangenneming te ontsnappen. Zij heeft zich in Zwitserland geÔnstalleerd en zei daar dat ze geen eerlijk proces in Spanje kon krijgen.


Nummer 2 van Catalaanse links-nationalisten vrij op borg
Maandag, 16:48 De Tijd
16:20 Marta Rovira, een van de leiders van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging, mag de gevangenis verlaten, zij het wel tegen betaling van een borgsom van 60.000 euro.


Delegatie Catalaanse separatisten in Brussel voor gesprekken met Puigdemont
4 Februari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Een delegatie van de links-republikeinse Catalaanse partij Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) heeft zondag in Brussel samengezeten met Carles Puigdemont. Het gesprek ging over de installatie van Puigdemont als president van CataloniŽ, ook al dreigt hij in Spanje te worden gearresteerd.
Barcelona kan Catalaanse derby niet winnen, maar verbetert wel clubrecord
4 Februari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Ook op speeldag 22 van La Liga heeft Barcelona geen nederlaag geleden. De Catalanen kwamen wel goed weg op het veld van streekgenoot Espanyol: het werd 1-1. Piquť scoorde pas in het slot de gelijkmaker, maar zorgde er zo wel voor dat BarÁa een clubrecord verbeterde: door het gelijkspel heeft Barcelona nu het oude record uit het seizoen 2009/2010, toen de Catalanen het seizoen begonnen met 21 ongeslagen wedstrijden, verbeterd.
Puigdemont in gelekte berichten: ?Het is voorbij, dit zijn de laatste dagen van de Catalaanse republiek?
31 Januari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

?We beleven de laatste dagen van de Catalaanse republiek. Het is voorbij. Spanje heeft gewonnen.? Dat heeft Carles Puigdemont, de voormalige minister-president van CataloniŽ, in enkele berichtjes verstuurd naar een van zijn voormalige ministers. Puigdemont zit verveeld met de gelekte berichten. ?Er zijn momenten waarop ik twijfel, maar ik zal niet plooien.?
Puigdemont vraagt Catalaanse parlementsvoorzitter om bescherming
30 Januari, 00:18 Skynet Buitenland
Carles Puigdemont vraagt de voorzitter van het Catalaans parlement Roger Torrent om "bescherming" als hij morgen naar CataloniŽ afzakt om er benoemd te worden tot minister-president. Dat schrijft El PaŪs. Volgens de Catalaanse leider kan hij beroep doen op zijn parlementaire onschendbaarheid en kunnen de Spaanse autoriteiten hem eigenlijk niet oppakken, "tenzij ze hem op heterdaad betrappen op een misdrijf."


Catalaanse parlementsvoorzitter heeft gesprek met Puigdemont in Brussel
24 Januari, 17:42 Skynet Buitenland
"We moeten ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk een regering is", die "efficiŽnt" is en "vanaf de eerste minuut aan het werk kan gaan", zo heeft de Catalaanse parlementsvoorzitter Roger Torrent ook nog gezegd na zijn onderhoud in Brussel met Carles Puigdemont.


Puigdemont voorgedragen als Catalaanse regeringsleider
22 Januari, 12:48 Skynet
Het Catalaanse parlement heeft de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont voorgedragen als leider van de regionale regering.


Catalaanse separatisten hebben akkoord over Puigdemont als regeringsleider
16 Januari, 21:18 De Tijd
21:17 De belangrijkste separatistische partijen in CataloniŽ hebben een akkoord bereikt over de benoeming van Carles Puigdemont als leider van de nieuwe Catalaanse regering.


Grootste Catalaanse separatistische partij is voor justitie "illegaal" gefinancierd
16 Januari, 00:36 Skynet Buitenland
Een rechtbank in Barcelona heeft vandaag uitgemaakt dat de partij van de vroegere nationalistische minister-presidenten Carles Puigdemont en Artur Mas, de Democratische Convergentie van CataloniŽ (CDC), illegaal gefinancierd is.


Catalaanse onafhankelijkheidspartij ook niet vrij van corruptie - er werd 6,6 miljoen weggesluisd
15 Januari, 23:42 Volkskrant
De belangrijkste Catalaanse onafhankelijkheidspartij, jarenlang aan de macht in de Spaanse regio, is maandag veroordeeld voor stelselmatige corruptie. Het bouwbedrijf Ferrovial doneerde volgens de rechter minstens 6,6 miljoen euro aan de partijkas in ruil voor de toekenning van grote bouwprojecten, zoals de aanleg van de Barcelonese metrolijn 9. Het is een lelijke kras op het blazoen van de partij


Catalaanse parlementsvoorzitster geen kandidaat meer
11 Januari, 17:18 Skynet
De Catalaanse parlementsvoorzitster Carme Forcadell heeft vandaag aangekondigd dat ze geen kandidaat meer is voor die functie omdat ze gerechtelijk wordt vervolgd wegens haar betrokkenheid in het onafhankelijkheidsproces van deze noordoostelijke regio in Spanje. Drie weken geleden veroverden de separatisten tijdens nieuwe regionale verkiezingen nochtans opnieuw de meerderheid van de zetels in het Catalaanse parlement.


Catalaanse ex-president Artur Mas stapt ook op als partijvoorzitter
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
De Catalaanse ex-president Artur Mas (2010-2016), boegbeeld van het Catalaanse separatisme, heeft dinsdag bekendgemaakt dat hij opstapt als partijvoorzitter van de Catalaanse Europese Democratische Partij (PDeCAT, centrumrechts). PDeCAT is de partij van Carles Puigdemont, destijds zijn opvolger als president.


Catalaanse separatisten sluiten akkoord over nieuwe regering
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
De separatisten in CataloniŽ zijn het eens geworden over de vorming van een regeringscoalitie. Dat melden El Pais en Europa Press vandaag, op basis van bronnen dichtbij de onderhandelingen. Aan het hoofd van die regering moet de in oktober afgezette Carles Puigdemont komen, maar hij is zoals bekend nog altijd in ballingschap in BelgiŽ. Het akkoord werd gisterenavond gesloten in Brussel, door Puigdemont en ERC-voorzitter Marta Rovira.


Catalaanse partijen bereiken akkoord: Puigdemont keert terug als premier
10 Januari, 12:12 Volkskrant
Carles Puigdemont moet opnieuw de premier worden van CataloniŽ. De onafhankelijkheidspartijen Samen voor CataloniŽ en Republikeins Links zijn het daarover eens geworden. Tijdens een diner in Brussel dinsdagavond kwamen Puigdemont zelf en de nummer twee van Republikeins Links, Marta Rovira, tot overeenstemming over een tweede termijn voor de afgezette regiopremier. De nummer ťťn van de republikeine


Catalaanse separatisten sluiten akkoord over nieuwe regering
10 Januari, 11:00 Gazet v. Antwerpen

De separatisten in CataloniŽ zijn het eens geworden over de vorming van een regeringscoalitie. Dat melden El Pais en Europa Press woensdag, op basis van bronnen dichtbij de onderhandelingen.
Puigdemont herbenoemd als Catalaanse regiopresident
10 Januari, 09:48 NOS nieuws

De afgezette Catalaanse regiopresident Carles Puigdemont wordt herbenoemd. Daarover zijn de twee grootste separatistische partijen van CataloniŽ het eens geworden.

Puigdemont is in oktober naar Brussel gevlucht en wil terug naar Spanje. Maar daar wacht hem een proces. Daarom zou hij vanuit de Europese hoofdstad een "soort Skype-president" kunnen worden, zegt correspondent Rop Zoutberg in het NOS Radio 1 Journaal. "Via een videoverbinding spreekt hij dan het parlement toe. Dat zou een absurde situatie zijn."

Met het akkoord begint de ramkoers tussen pro-Spaanse en separatistische partijen een nieuw hoofdstuk, zegt Zoutberg.
Catalaanse ex-vicepresident Junqueras blijft vastzitten
5 Januari, 14:54 NOS nieuws

De Catalaanse ex-vicepresident Oriol Junqueras blijft voorlopig vastzitten. Het Spaanse hooggerechtshof vreest dat hij zich opnieuw schuldig maakt aan strafbare feiten als hij wordt vrijgelaten.

Junqueras zit vast, sinds het parlement in CataloniŽ zich in oktober uitsprak voor onafhankelijkheid. De Spaanse regering arresteerde toen een aantal bestuurders, onder wie Junqueras en de Catalaanse president Carles Puigdemont. Verder werd CataloniŽ onder curatele geplaatst.

Volgens de Spaanse justitie heeft Junqueras zich schuldig gemaakt aan onder meer opruiing en het verduisteren van gemeenschapsgeld. Gevreesd wordt dat de ex-vicepresident doorgaat met de onafhankelijkheidsstrijd als hij wordt vrijgelaten.

Gearresteerd

Junqueras wil worden overgebracht naar een gevangenis in CataloniŽ. Hij wil zitting nemen in het nieuwe parlement en hij zou als regiopresident kunnen worden gekozen, nu Puigdemont voorlopig in Brussel zit.

De Catalaanse ex-president wordt gearresteerd als hij naar Spanje komt, heeft justitie al gezegd.
Catalaanse impasse blokkeert opmaak Spaanse begroting
2 Januari, 18:00 De Tijd
17:45 Zolang de Spaanse politieke situatie ?onvoldoende rustig? is, komen er geen onderhandelingen over de begroting. Dat stelt Itxaso Atutxa, voorzitter van de Baskische PNV.


Madrid raamt kostprijs Catalaanse crisis op 1 miljard
1 Januari, 13:12 De Tijd
12:46 De beslissingen van de regering onder Carles Puigdemont hebben tot een enorme onzekerheid geleid die op de economie weegt, klinkt het.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be