NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Cambridge

2News.be / Trefwoorden / Cambridge

?Veel meer dan 87 miljoen mensen getroffen dan Cambridge Analytica-schandaal?
Woensdag, 13:06 Techzine
Het begint een waar hoofdpijndossier te worden voor Facebook: het schandaal rond Cambridge Analytica. Waar het er eerst op leek dat er vijftig miljoen mensen door getroffen waren, bleken dat er later 87 miljoen te zijn. Maar nu schijnt het zo te zijn dat er nog vele miljoenen meer getroffen zijn. Tijdens een hoorzitting van […]


'Omvang datamisbruik Cambridge Analytica groter dan aanvankelijk voorgesteld'
Dinsdag, 20:24 Tweakers
Cambridge Analytica heeft in zijn pogingen om persoonlijke gegevens van Facebook-gebruikers buit te maken waarschijnlijk meerdere applicaties gebruikt. Ook de omvang lijkt groter te zijn dan gedacht, waarbij het aantal getroffen gebruikers waarschijnlijk groter is dan 89 miljoen.


Cambridge Analytica schandaal zet Kenianen aan het deken over online privacy
Maandag, 19:42 Volkskrant
Cambridge Analytica, het bedrijf dat met Facebook-data de Trumpcampagne hielp bij de verspreiding van nepnieuws, was vorig jaar ook actief tijdens Keniaanse verkiezingen. Maar terwijl Kenia met zijn 'digitale savanne' voorop loopt in Afrika bij het invoeren van nieuwe technologie, is er nauwelijks wetgeving om persoonsgegevens te beschermen. Grace Githaiga laat op haar smartphone de sms-berichten


Interim-CEO van Cambridge Analytica treedt alweer af
11 April, 19:36 De Tijd
19:11 Alexander Taylor, de man die de leiding nam van databedrijf Cambridge Analytica na de heisa over het misbruik van Facebook-data, treedt alweer af als CEO. Dat maakte het bedrijf zelf bekend.


Zuckerberg: ook mijn gegevens in handen Cambridge Analytica
11 April, 17:48 NOS nieuws

Ook de gegevens van Facebook-topman Mark Zuckerberg zelf zijn in handen gekomen van databedrijf Cambridge Analytica. Hij antwoordde dat op een vraag van een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Vandaag is de tweede dag dat Zuckerberg wordt gehoord door het Congres in Washington.

De 33-jarige miljardair hoort dus tot de 87 miljoen potentieel getroffenen. Toen Facebook dit aantal vorige week naar buiten bracht, benadrukte het bedrijf dat dit niet per se betekent dat al deze de data ook daadwerkelijk in handen zijn gekomen van het databedrijf. Het sociale netwerk heeft gerekend met een absolute bovengrens.

Scherper dan gisteren

De hoorzitting vandaag in het Huis van Afgevaardigden begon om 16.00 uur Nederlandse tijd en lijkt tot nu toe wat scherper te zijn dan gisteren, toen de Senaat aan de beurt was. Wel hebben de vragenstellers allemaal weinig tijd om echt de diepte in te gaan: na vier minuten spreektijd moeten ze stoppen.

Een andere afgevaardigde vroeg aan Zuckerberg of het bedrijf van plan is om een aanklacht in te dienen tegen Cambridge Analytica of tegen Aleksandr Kogan, de ontwikkelaar van de app waarmee de data werden verzameld. Zuckerberg zegt dat Facebook daarnaar kijkt.

Zuckerberg begon de zitting met dezelfde verklaring als gisteren, waarin hij zijn excuses aanbood voor wat er is gebeurd. Hij beloofde verder dat de strengere Europese regelgeving ook zal gelden voor de VS. Volgens sommige journalisten was zijn toon daarin steviger dan gisteren.
Cambridge Analytica zag mogelijk ook privéberichten Facebook-gebruikers in
11 April, 13:36 Techzine
Het was al duidelijk dat de firma Cambridge Analytica behoorlijk over de schreef is gegaan met het verzamelen van de gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers. Maar nu blijkt dat er mogelijk ook privéberichten zijn verzameld door het bedrijf. Sinds deze week kunnen Facebook-gebruikers zien of ze slachtoffer zijn van de acties van Cambridge Analytica. De […]


Privacyschandaal Facebook - Facebookgebruikers weten maandag of gegevens bij Cambridge Analytica belandden
9 April, 06:00 Skynet
Facebookgebruikers wier gegevens terechtgekomen zijn bij dataonderzoeker Cambridge Analytica zullen daarvan vandaag/maandag op de hoogte gesteld worden via een melding bovenaan hun Facebook-feed. Dat is althans wat Facebook zelf vorige woensdag beloofde. In totaal zouden 87 miljoen gebruikers getroffen zijn. De Europese Commissie meldde vrijdag, op basis van info van de sociaalnetwerksite, dat onder hen 2,7 miljoen Europeanen zijn. In België zou het om 61.000 mensen gaan.


Facebook schorst Canadees consultancybedrijf in kader van Cambridge-schandaal
8 April, 10:36 Tweakers
Facebook schorst na Cambridge Analytica ook AggregateIQ, een politiek consultancybureau uit Canada. Dat bedrijf zou banden hebben met Cambridge Analytica en diens moederbedrijf SCL en zou mogelijk ook zonder toestemming Facebook-data ontvangen hebben, aldus Facebook.


Privacyschandaal Facebook - Cambridge Analytica had toegang tot veel meer accounts dan eerst gedacht
4 April, 22:42 Skynet
De gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen, zijn mogelijk in handen gekomen van onderzoeksbureau Cambridge Analytica. Dat heeft Facebook woensdag in een verklaring laten weten. Eerder werd nog uitgegaan van ongeveer 50 miljoen mensen.


Datamisbruik Cambridge Analytica trof tot 90.000 Nederlandse Facebook-accounts
4 April, 22:30 Tweakers
Het misbruik van Facebook-gegevens door Cambridge Analytica trof wereldwijd tot 87 miljoen mensen. Eerst werd gesteld dat het om 50 miljoen gebruikers ging. Facebook zegt dat er tot 90.000 Nederlandse accounts zijn getroffen.


Dataschandaal Cambridge Analytica treft mogelijk 90.000 Nederlanders
4 April, 21:48 NOS nieuws

Tot 90.000 Nederlanders zijn mogelijk getroffen door het dataschandaal rond Cambridge Analytica, dat persoonlijke data van Facebook-gebruikers verzamelde. Dat meldt Facebook aan de NOS.

Het gaat dan onder meer om gegevens als iemands naam en woonplaats, maar ook iemands foto's, likes en vriendenlijst. De precieze hoeveelheid verzamelde gegevens verschillen per persoon.

Wereldwijd zijn maximaal 87 miljoen mensen getroffen in het dataschandaal, bracht Facebook vanavond naar buiten. 70 miljoen daarvan bevinden zich in de Verenigde Staten. Ook uit de Filippijnen, Indonesië en het Verenigd Koninkrijk komen relatief veel mensen voor in het dataschandaal.

Aanstaande maandag komt een tool online waarmee Facebook-gebruikers kunnen zien of ook hun data mogelijk zijn buitgemaakt.

Maximum

Het aantal van zowel 90.000 als 87 miljoen is een maximum; Facebook weet niet precies van hoeveel mensen data zijn verzameld. Dat komt door de manier waarop Cambridge Analytica te werk ging. Het bedrijf verspreidde een app die door honderdduizenden mensen is gebruikt. Mensen werden ertoe verleid om die app, een persoonlijkheidstest, toegang te geven tot hun account. Vervolgens werden echter niet alleen hun data verzameld, maar ook die van hun vrienden.

De 90.000 Nederlanders die mogelijk zijn getroffen, zijn of waren bevriend met mensen die de app toegang hadden gegeven tot hun account. Het aantal Nederlanders dat de app zelf heeft gebruikt, is beperkt; slechts 28 Nederlanders hebben dat gedaan.

Dat het aantal van 90.000 wordt genoemd, komt volgens Facebook doordat mensen bijvoorbeeld bevriend kunnen zijn met iemand in de Verenigde Staten, waar de app van Cambridge Analytica meer gebruikers had.
Zuckerberg getuigt volgende week voor Congres VS over Cambridge-schandaal
4 April, 17:42 Tweakers
Facebook-directeur Mark Zuckerberg zal volgende week voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verschijnen om tekst en uitleg te geven over het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. De getuigenis staat gepland voor woensdag 11 april.


Vrienden en familie nemen in Cambridge afscheid van Stephen Hawking

In Cambridge wordt zaterdagnamiddag afscheid genomen van de overleden wetenschapper Stephen Hawking. De begrafenisplechtigheid vindt om 15 uur Belgische tijd plaats in de kerk Great St Mary?s, vlakbij de universiteit waar de astrofysicus meer dan vijf decennia onderzoek voerde.
Cambridge Analytica gelinkt aan internetmiljardair Peter Thiel
27 Maart, 17:36 De Tijd
17:16 Volgens klokkenluider Christopher Wylie heeft ook het databedrijf Palantir, opgericht door de beruchte internetmiljardair Peter Thiel, gewerkt op basis van de data die Cambridge Analytica gebruikte.


Amerikaanse FTC gaat onderzoek doen naar Facebook om Cambridge-schandaal
26 Maart, 18:18 Tweakers
De Amerikaanse Fair Trade Commission gaat onderzoek doen naar de praktijken van Facebook rondom privacy. Dat heeft de overheidsinstantie bevestigd. De Europese Commissie kondigde vorige week al een onderzoek aan.


Cambridge wint Boat Race tegen Oxford en brengt stand op 83-80
24 Maart, 20:48 Gazet v. Antwerpen

Het studententeam van de universiteit van Cambridge heeft zaterdag Oxford verslagen in de jaarlijkse Boat Race. Cambrigde bouwt zijn voorsprong in de prestigieuze wedstrijd op de Thames in Londen zo uit tot 83-80.
Britse privacywaakhond doet inval bij Cambridge Analytica
24 Maart, 10:06 Tweakers
De Britse privacywaakhond ICO heeft van de rechter toestemming gekregen om een inval te doen bij Cambridge Analytica. De inval bij het bedrijf, dat Facebook-gegevens van 50 miljoen gebruikers vergaard heeft, heeft vrijdagavond plaatsgevonden.


Inval bij 'datamisbruiker' Cambridge Analytica
23 Maart, 22:00 NOS nieuws

De Britse privacywaakhond heeft een inval gedaan bij Cambridge Analytica. Het databedrijf zou de gegevens van 50 miljoen Amerikanen hebben misbruikt om president Donald Trump in het zadel te helpen.

De rechter heeft vandaag toestemming gegeven voor de inval. Volgens persbureau Reuters zijn er vanavond twintig medewerkers van privacywaakhond ICO het Londense hoofdkantoor binnengegaan.

Cambridge Analytica maakte in 2014 de gegevens van 50 miljoen Amerikanen buit. Het bedrijf werd toen geleid door Steve Bannon, die ook aan het hoofd stond van de rechtse nieuwssite Breitbart en een belangrijke rol speelde in de campagne van Donald Trump.

Facebook ondernam geen actie

De gegevens zijn gebruikt om kiezers voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 persoonlijk te benaderen en in te spelen op hun gevoel. Het was de grootste privacyschending in het bestaan van Facebook. Facebook wist ervan, maar ondernam nauwelijks actie. Ook zijn de personen achter de getroffen accounts nooit op de hoogte gesteld.

Synchroon met de onthullingen over de privacyschendingen, heeft het Britse Channel 4 undercoveropnamen uitgezonden over Cambridge Analytica. Daarin zegt de leiding van het bedrijf bereid te zijn propaganda en nepnieuws te verspreiden, mensen af te persen en politici in de val te lokken met mooie vrouwen. Mede vanwege die opnamen heeft het bestuur van Cambridge Analytica een onafhankelijk onderzoek aangekondigd en topman Alexander Nix geschorst.
Zuckerberg: Cambridge-schandaal ondermijnt fundament Facebook en Instagram
22 Maart, 16:42 Tweakers
Het schandaal met Cambridge Analytica ondermijnt het fundament van Facebook en Instagram, zo zegt Facebook-directeur Mark Zuckerberg in een interview. Het vertrouwen om posts en foto's online te zetten is dat fundament, zo redeneert Zuckerberg.


Facebook-baas Zuckerberg geeft fouten toe en belooft maatregelen
21 Maart, 21:24 NOS nieuws

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft erkend dat het platform fouten heeft gemaakt bij de affaire rond het Britse databedrijf Cambridge Analytica. Hij heeft toegegeven dat het vertrouwen van gebruikers is geschonden en heeft maatregelen aangekondigd.

Deze week werd bekend dat Cambridge Analytica de gegevens van zo'n 50 miljoen Facebookprofielen had buitgemaakt en gebruikt voor politieke campagnes. Het schandaal leidde tot grote ophef onder gebruikers, maar Zuckerberg wachtte tot vandaag met een reactie.

In een bericht op Facebook kondigt hij drie maatregelen aan om de privacy van gebruikers te verbeteren. Hij wil een onderzoek naar apps die toegang hadden tot grote hoeveelheden data en wil de toegang van app-ontwikkelaars tot data beperken. Daarnaast wil hij dat Facebookgebruikers gemakkelijker te zien kunnen krijgen welke apps toegang hebben tot hun gegevens.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be