NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Burn


Burn-out onder jongeren steeds groter probleem, vooral bij vrouwen
6 September 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Steeds meer jonge werkenden hebben last van burn-outklachten. Bij jonge mannen heeft bijna een kwart (23 procent) te maken met dit soort klachten, bij vrouwen is dat zelfs bijna een op de drie (29 procent). Dat blijkt uit cijfers van kennisinstituut TNO en statistiekbureau CBS.


'Burn-outprof' Elke Van Hoof reageert: "Klacht rond leiderschap niet ontvangen van VUB"
13 Mei 2023, 00:06 Skynet Economie
Professor Elke Van Hoof heeft de klacht vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag en toxisch leiderschap niet ontvangen van de VUB. Dat heeft ze vrijdag gemeld in een persbericht.


VUB bevestigt tuchtonderzoek naar 'burn-outprof' Elke Van Hoof
6 Mei 2023, 00:03 Skynet Economie
De Vrije Universiteit Brussel heeft vrijdag met een persbericht bevestigd dat er een intern tuchtonderzoek loopt tegen professor Elke Van Hoof. Volgens verschillende kranten trok haar volledige team eind 2021 naar de ombudsdienst vanwege haar toxisch leiderschap en grensoverschrijdend gedrag.


Helft meer burn-outs en depressies in vijf jaar
27 December 2022, 00:03 De Tijd
01:00 In vijf jaar zijn 45 procent meer Belgen al langer dan twaalf maanden niet aan het werk omdat ze lijden aan depressie of burn-out, leren cijfers van de federale ziekteverzekering.


Aantal burn-outs op werkvloer stijgt met 66 procent
10 Juli 2022, 00:08 Skynet Economie
Het aantal mensen dat thuiszit met een burn-out is tussen 2018 en 2021 met 66 procent toegenomen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, dat spreekt over "alarmerende cijfers".


7 Juli 2022, 00:02 De Tijd
Sandra Bullock stopt tijdelijk met acteren wegens burn-out
27 Juni 2022, 00:10 NU.NL - Film
Sandra Bullock neemt een pauze van acteren, vertelt ze in gesprek met The Hollywood Reporter. De Bird Box-actrice kampt met een burn-out.


Burn-out ligt op de loer voor dj's in een wereld zonder corona
7 Januari 2022, 00:07 NU.NL - Muziek
Door het overlijden van Avicii en de burn-out van meerdere dj's werd duidelijk: er moet meer aandacht komen voor het bizarre werkleven van dj's. Door corona moesten ze gedwongen pas op de plaats maken. Maar als de grenzen weer opengaan, liggen ook de gevaren weer op de loer, waarschuwt Laidback Luke.


FIA boos op Max Verstappen vanwege burn-out
29 Juni 2021, 00:03 AutoBlog

Jongeren en burn-outs: het is een buitengewoon actueel probleem. Max Verstappen is eindelijk waar hij wezen wil. Hij won niet alleen de Grand Prix van Stiermarken, hij won ook nog eens met een ruime marge. In tegenstelling tot de week daarvoor, waar het nog kantje boord was. Die race was wel veel spannender en leuker […]

The post FIA boos op Max Verstappen vanwege burn-out appeared first on Autoblog.nl.




Zorgmedewerkers krijgen gratis persoonlijke begeleiding bij (dreigende) burn-out
18 Januari 2021, 17:07 Skynet
Zorgmedewerkers met een (dreigende) burn-out kunnen via het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico's (Fedris) gratis persoonlijke begeleiding krijgen van een psycholoog. Dat is zeker tijdens deze ongekende gezondheidscrisis heel erg nodig, zegt Fedris in een persbericht.


Kevin kwam burn-out te boven en brengt fotoboek over geestelijke pijn uit
11 Januari 2021, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Kevin Sels (42), opgegroeid in Pulle maar nu al een tijdje in Grobbendonk wonend, schreef het boek Brain Hurts. Een koffietafelboek vol foto?s die hij zelf maakte, over de pijn van het zijn, in al haar facetten.




Helft schooldirecteurs heeft symptomen van burn-out
26 April 2018, 10:48 Skynet
De helft van de Vlaamse schooldirecteurs vertoont symptomen van burn-out. Dat zei Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vandaag in het Vlaams parlement na vragen van Elisabeth Meuleman (Groen), Steve Vandenberghe (sp.a), Kathleen Krekels (N-VA) en Jos De Meyer (CD&V). De resultaten komen uit het onderzoek van de Universiteit Gent naar stress en welbevinden bij schooldirecteurs in het basis- en het secundair onderwijs. 67 directeurs namen deel.


Burn-out bij advocaten: stagiairs familie- en verbintenissenrecht lopen het meeste risico
25 April 2018, 23:24 Skynet
Ook de advocatuur ontsnapt niet aan burn-out, een van de ziektes van deze tijd. Vooral jonge stagiair-advocaten die werken in het familie- en verbintenissenrecht, lopen risico. Dat blijkt uit de masterscriptie van Kirsten Van de Steen. De Juristenkrant bericht deze week over haar conclusies.


Volkskrant Avond: Wat leren Avicii's collega's van zijn burn-out? | OPCW onderzoekt gifgasaanval in Syrië
22 April 2018, 18:54 Volkskrant
Goedenavond. De burn-out van de vrijdag overleden dj Avicii (1989 - 2018) schudde de dancewereld wakker. Want toen hij in 2015 omviel en stopte met de muziek, wist een hele nieuwe generatie dat het anders moest. Maar hoe, en lukt het nu ook? Ook in uw avondnieuwsbrief: onze correspondent over de moeizame weg naar de waarheid over de vermeende gifgasaanval in Douma. Eindelijk kan de OPCW in Syrië o


Avicii's burn-out schudde de dancewereld wakker, maar voor hemzelf kwam de hulp te laat
22 April 2018, 16:30 Volkskrant
Het leek op het eerste gezicht misschien een wat rare vergelijking. De 'Amy Winehouse van de dance' was gestorven, zo ging het rond op sociale en andere media na het overlijden van de Zweedse top-dj Avicii afgelopen vrijdag. Net als Winehouse op veel te jonge leeftijd. Maar - óók net als Winehouse - na een zelfdestructief leven en een verwrongen omgang met de roem en het kunstenaarschap. Amy Wineh


Politiek adviseur opent na burn-out eigen schoonheidssalon
20 April 2018, 17:42 Gazet v. Antwerpen

De Kapelse Inge Wagemans (53) bouwde een beroepscarrière uit in de politieke wereld. Ze werkt nu nog als adviseur op het kabinet van Antwerps schepen Claude Marinower (Open Vld) en in haar thuishaven Kapellen is ze nog ondervoorzitter van het OCMW. Maar een burn-out deed haar nadenken over haar toekomst en dus zorgt ze voor een opvallende carrièreswitch.




Helmut Lotti stond aan de rand van burn-out
10 April 2018, 08:00 Gazet v. Antwerpen

Helmut Lotti kruipt uit een diep dal. Dat vertelt de zanger openhartig tijdens een interview met Dag Allemaal. ?Er is een tijd geweest dat ik me minder goed voelde. Door een combinatie van factoren. En nee, Jelle (Van Riet, van wie Helmut vorig jaar scheidde, nvdr.) had daar niets mee te maken. Zij is er vooral mee het slachtoffer van geworden?, vertelt de zanger.




Veel burn-outs onder studenten: actieplan nodig om 'generatie van zombies' te voorkomen
7 April 2018, 11:30 Volkskrant
Een kwart van de studenten kampt met burn-out klachten. Een op de zeven heeft last van ernstige angst- en depressieklachten. Ook zelfmoordgedachten komen geregeld voor. Dat blijkt uit onderzoek van Hogeschool Windesheim, uitgevoerd tussen december 2017 en maart 2018, onder 3.134 studenten. Een actieplan moet een 'generatie van zombies' voorkomen. Volgens onderzoeker Jolien Dopmeijer ervaart de hui





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn