NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Burn


Lezersbrieven over burn-outs: 'Weg met die absurde druk van permanente beschikbaarheid'
15 November, 14:36 Volkskrant
Lezers vinden het geen wonder dat het aantal burn-outs zeer sterk stijgt. We moeten permanent beschikbaar zijn. Werk en privť lopen door elkaar heen. Maar maken we ons wel zorgen over de juiste dingen? Het aantal burn-outs is zeer sterk gestegen. Door de permanente beschikbaarheid die tegenwoordig van iedereen verwacht wordt is het evident dat burn-outklachten toenemen. Waar vroeger het weekend ge


Aantal burn-outs schrikbarend gestegen - en dat komt deels door de wildgroei van tijdelijke contracten
15 November, 07:56 Volkskrant
Het aantal burn-outs is schrikbarend gestegen. 15 procent van de Nederlandse vrouwen zegt een burn-out te hebben of te hebben gehad. Twee jaar geleden was dit nog 9,4 procent. Het aantal opgebrande of overspannen mannen steeg in diezelfde periode van 6 naar 9 procent. Dit blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek, waarvoor universiteit Nyenrode en het digitale tijdschrift Intermediair afgelopen v


Schrijver Daan Esch: ?Ik ben mijn burn-out dankbaar'
11 November, 01:24 De Tijd
01:00 Hij was communicatiemanager bij BASF toen het licht uitging. Schrijven hielp. En nu debuteert hij met een roman over een castraatzanger.


Burn-outcoach voor grote bedrijven alweer afgevoerd
8 November, 10:00 Skynet Economie
Bedrijven met meer dan 100 werknemers moeten dan toch geen burn-outcoach in dienst nemen. De plannen werden na overleg met de sociale partners voorlopig weer ingetrokken, schrijft De Tijd vandaag.


Burn-outcoach voor grote bedrijven alweer afgevoerd
8 November, 01:18 De Tijd
01:03 Bedrijven met meer dan 100 werknemers moeten dan toch geen burn-outcoach in dienst nemen. In de plaats komen in een vijftigtal bedrijven proefprojecten met preventieteams.


BV: "Het gaat niet geweldig, maar ik heb geen burn-out"
5 November, 03:30 Gazet v. Antwerpen
Welke BV geeft toe dat het niet zo geweldig gaat en wie maalt niet om een rimpel meer of minder? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet over de voorbije week in showbizzland.


?Aantal bedienden met verhoogd risico op burn-out op 3 jaar tijd helft gestegen?
3 Oktober, 06:30 Gazet v. Antwerpen

Het aantal Belgische bedienden met een verhoogd risico op burn-out is in drie jaar tijd met ruim de helft gestegen. Vooral 35- tot 39-jarigen lopen een verhoogd risico. Dat blijkt uit onderzoek van Securex bij een representatief staal van 1.552 Belgische werknemers.
"Aantal bedienden met verhoogd risico op burn-out op 3 jaar tijd helft gestegen"
3 Oktober, 06:18 Skynet Belgie
Het aantal Belgische bedienden met een verhoogd risico op burn-out is in drie jaar tijd met ruim de helft gestegen. Vooral 35- tot 39-jarigen lopen een verhoogd risico. Dat blijkt uit onderzoek van Securex bij een representatief staal van 1.552 Belgische werknemers.


Een op de vijf dertigers loopt tegen burn-out aan
3 Oktober, 01:06 De Tijd
01:02 Door de toenemende werkstress kampen dertigers vaker met een burn-out. In geen enkele andere leeftijdsgroep raken werknemers zo snel uitgeblust.


Strijd tegen burn-out begint al in eerste leerjaar
28 September, 03:42 Gazet v. Antwerpen

Schoolkinderen moeten al vanaf het eerste leerjaar leren hoe ze zich kunnen wapenen tegen burn-outs. Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad. ?Er moet meer oog zijn voor stressbeheersing en omgaan met negatieve gedachten?, zegt psychologe Elke Van Hoof. Minister van Onderwijs Hilde Crevits gaat akkoord. ?Vanaf volgend schooljaar wordt aandacht voor welzijn een van de erkenningsvoorwaarden voor scholen.?
?Opleiding nodig voor burn-outbegeleiders'
28 September, 01:18 De Tijd
01:05 Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) moet werk maken van erkende opleidingen voor ?burn-outdokters?. Dat heeft de Hoge Gezondheidsraad gezegd in een advies.


Vaker burn-out of overspannen door werk
18 September, 15:18 NOS nieuws

Het aantal mensen dat kampt met overspannenheid of een burn-out door werk neemt toe. Volgens het Centrum voor Beroepsziekten bestond ruim 40 procent van alle meldingen bij bedrijfsartsen vorig jaar uit dit soort klachten.

De oorzaak is niet onderzocht, maar ligt volgens Henk van der Molen van het Centrum voor Beroepsziekten wel voor de hand. "Je ziet dat in sectoren als dienstverlening, onderwijs en gezondheidszorg de druk op het personeel toeneemt."

Rapportages

Het Centrum voor Beroepsziekten komt jaarlijks met rapportages. "Daarin zie je dat het aantal mensen met een beroepsziekte ongeveer gelijk blijft, maar het aantal mensen dat overspannen is of een burn-out heeft juist groeit," aldus Van der Molen.

Het rapport, gemaakt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dient volgens Van der Molen vooral een preventief doel. "Want in principe is elke beroepsziekte te voorkomen, omdat het werkgerelateerd is. Als het in een bepaalde sector veel voorkomt, betekent dat dus dat er extra maatregelen genomen moeten worden."

Mannen

De meeste beroepsziekten komen voor bij mannen en bij werknemers boven de 45. Over het algemeen zijn mensen met een beroepsziekte relatief lang uit het arbeidsproces. Beroepsziekten leiden in 70 procent van de gevallen tot tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid.

Vorig jaar werden er 6270 beroepsziekten gemeld, waarmee het aantal mensen met een beroepsziekte komt op ruim 11.000. "Voor deze groep is relatief weinig aandacht, als je dat bijvoorbeeld vergelijkt met het aantal verkeersslachtoffers", zegt Van der Molen. "Maar met beroepsziekten gaan veel verborgen leed en problemen gepaard."
Te veel briefjes voor burn-out? Dokter riskeert vervolging
16 September, 09:00 De Tijd
08:51 Artsen die patiŽnten onterecht veel ziekteverlof voorschrijven voor burn-outs en depressies, worden onder curatele geplaatst. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wil zo het aantal ...

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be