NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Burgemeester

2News.be / Trefwoorden / Burgemeester

Burgemeester Istanboel stapt op, anderhalf jaar voor verkiezingen
Vrijdag, 20:24 Gazet v. Antwerpen

De burgemeester van Istanboel is vrijdag afgetreden, zonder uitleg te geven bij zijn vertrek, anderhalf jaar voor de volgende verkiezingen. Burgemeester Kadir Topbas kondigde wel aan dat hij lid blijft van de regerende AKP, melden Turkse media. Wie Topbas? opvolger wordt, is nog niet bekend.
Positief Hove schuift Goedele Breyne naar voren als kandidaat-burgemeester
Donderdag, 09:24 Gazet v. Antwerpen

Positief Hove, een lokale lijst die deel uitmaakt van de coalitie in Hove, schuift Goedele Breyne als kandidaat-burgemeester naar voren.
Non-conformist, bijter, grote bek,...: Amsterdam eert met krop in de keel terminale burgemeester van der Laan
Donderdag, 08:48 Gazet v. Antwerpen

Eberhard van der Laan houdt met hart en ziel van Amsterdam, en Amsterdam van hem. ?Mochten er verkiezingen zijn, dan zou hij een communistische score halen.? Burgemeester van der Laan heeft deze week zijn functie neergelegd omdat hij terminale longkanker heeft.
Burgemeester Anzegem op 48-jarige leeftijd overleden na chirurgische ingreep
Claude Van Marcke (48), de burgemeester van Anzegem (Samen Eťn), is woensdag overleden. Dat nieuws is bevestigd door het gemeentebestuur. De burgemeester raakte kritiek na een routineoperatie vorige week.


Nieuwe burgemeester liep om 07.00 uur al door Haagse binnenstad
Dinsdag, 11:18 NOS nieuws

Het is vandaag de eerste Prinsjesdag onder de nieuwe burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke. Zij volgde in maart van dit jaar Jozias van Aartsen op. Het is meteen ook de zwaarst beveiligde Prinsjesdag ooit.

Krikke liep vanmorgen om zeven uur al door de Haagse binnenstad om te controleren of het goed gaat met de voorbereidingen. De binnenstad is dit jaar streng beveiligd. Maar het is ook feest, benadrukt zij. Ze mocht op het vroege tijdstip de eerste Oranjefans al begroeten.

Om aanslagen te voorkomen zijn bijvoorbeeld poortjes en slagbomen geplaatst. Krikke spreekt van "inrijbeperkende maatregelen". Mensen met een grote tas of rugzak worden gecontroleerd. En daarnaast zijn er nog veel onzichtbare maatregelen, verzekert de burgemeester.

Luidruchtig protest

Er gaan geruchten dat Pegida een luidruchtig protest wil houden. Krikke zegt daar niet op voorhand tegen op te treden. "We kijken goed wat er langs de route gebeurt, we kijken of er mensen zijn die hun visie duidelijk willen maken en of dat goed en veilig kan. En als dat niet zo is, grijpen we in."

Krikke kwam op haar ochtendlijke wandeling toevallig haar voorganger tegen, die nu commissaris van de koning in Drenthe is. "Toen hebben we even gewisseld hoe dit voelt als burgemeester", zei zij vanmorgen op Radio 1.

"En ik deel met hem het gevoel van spanning. Als zo'n feestelijke, maar voor de veiligheid intensieve dag, straks achter de rug is en alles is goed gegaan, slaak ik een zucht van verlichting."

Van der Laan

Krikke zit vanmiddag in de Ridderzaal om naar de Troonrede te luisteren. Ook heeft ze een bijeenkomst van de G4, de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). "Helaas, en dat vind ik echt heel verdrietig, kan Eberhard van der Laan daar niet bij zijn. Ik heb hem gisteren een sms gestuurd, dat ik vurig en hardnekkig blijf hopen op een wonder. Ik zal hem echt heel erg missen vandaag."
Zieke Amsterdamse burgemeester Van der Laan legt werk neer
18 September, 17:06 NOS nieuws

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan legt zijn taken per direct neer. In een brief aan alle Amsterdammers schrijft de 62-jarige Van der Laan dat zijn artsen hem niet meer kunnen behandelen aan zijn longkanker.

Zijn taken worden voorlopig overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren. Zij deed dat de laatste maanden al voor een deel.

Van der Laan richt zich nu volledig op zijn gezin en zijn naasten, zegt een woordvoerder van de gemeente, die verder niet wil speculeren over de procedure rond een nieuwe burgemeester.

Premier Rutte heeft gereageerd op het nieuws. Hij spreekt zijn bewondering voor de moed en openheid van Van der Laan uit.
Duizenden aanwezigen op begrafenis van vermoorde burgemeester Moeskroen

Duizenden mensen hebben zaterdagochtend de begrafenis van burgemeester Alfred Gadenne bijgewoond in Moeskroen. Talrijke politieke figuren tekenden present, onder wie premier Charles Michel, CDH-voorzitter BenoÓt Lutgen en PS-voorzitter Elio Di Rupo.
Koen Verberck houdt zijn tweede bal van de burgemeester
Waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA) houdt voor de tweede keer zijn "Bal van de Burgemeester".


Ontploffing metro Londen - Burgemeester Londen naar spoedvergadering met premier May
15 September, 12:30 Skynet Buitenland
Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, zal deze middag de spoedvergadering van de Britse regering bijwonen die door premier Theresa May zal worden voorgezeten. "Zoals Londen steeds weer heeft bewezen, zullen we nooit geÔntimideerd of verslagen zijn door terrorisme", zei hij in een persbericht op Twitter.


Spelers Excel Moeskroen dragen drie wedstrijden rouwband na moord op burgemeester
14 September, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De spelers van Excel Moeskroen zullen in de drie volgende wedstrijden van de club een zwarte rouwband dragen ter ere van Alfred Gadenne, de burgemeester van Moeskroen die maandagavond is vermoord. Dat maakte de Henegouwse club donderdagavond bekend.
Burgemeester De Wever en schepen Ait Daoud bezegelen samenwerking tussen Antwerpse en Marokkaanse jeugd
14 September, 04:24 Gazet v. Antwerpen

Vier Antwerpse jeugdorganisaties gaan samen met twee partners in het noordoosten van Marokko ? de regio waar de meerderheid van de Antwerpse Marokkanen haar roots heeft ? projecten opzetten rond milieu en samenleving. Daarvoor zijn ze naar Berkane gereisd om met burgemeester Bart De Wever en schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud een samenwerkingsakkoord te tekenen.
Dader (18) wachtte tot hij meerderjarig was en stak dan burgemeester dood: ?Je hoeft je niet te haasten. Hij is toch dood?
13 September, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Hij vond dat het de schuld was van de Moeskroense burgemeester Alfred Gadenne (71) dat zijn vader uit het leven gestapt was. Daarom wachtte Nathan D. (18) hem maandag op aan het kerkhof en stak hem in de hals met een breekmes. Gadenne was op slag dood.
Burgemeester dreigt met tol na twee dodelijke ongevallen
13 September, 06:40 Gazet v. Antwerpen

Het doorgaand vrachtverkeer in Malle brengt de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het gedrang. ?We zullen tol moeten heffen in de hoop dat chauffeurs opnieuw voor de autostrades kiezen?, zegt burgemeester Harry Hendrickx (DBM) boos.
Burgemeester Seattle weg na beschuldigingen seksueel misbruik
13 September, 06:40 NOS nieuws

De burgemeester van de Amerikaanse stad Seattle heeft zijn aftreden aangekondigd. Ed Murray (62) deed dat een paar uur nadat hij door een neef was beschuldigd van seksueel misbruik in de jaren zeventig en tachtig.

De man zou op zijn dertiende door zijn oom zijn misbruikt. Het is al de vijfde beschuldiging tegen de Democratische burgemeester. De eerste kwam van een man die beweert dat Murray hem meerdere malen heeft verkracht. Kort daarna maakte Murray al bekend dat hij zich niet herkiesbaar zou stellen voor het burgemeesterschap.

Politieke aanval

Murray ontkent alle beschuldigen, ook de meest recente. Toch stapt hij op, volgens eigen zeggen om te voorkomen dat 'persoonlijke kwesties' het leiden van het stadsbestuur in de weg te zitten.

Hij noemt de beschuldigingen "een politieke poging om hem aan te vallen vanwege zijn progressieve agenda en steun aan de LHBT-gemeenschap". Murray was de eerste burgemeester die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit.

Volgens CNN treedt hij morgenmiddag af als burgemeester van de stad in de staat Washington.
Burgemeester van Moeskroen dood aangetroffen op kerkhof
11 September, 23:51 Skynet Belgie
Alfred Gadenne (71), burgemeester van Moeskroen, is maandagavond dood aangetroffen op het kerkhof van Luingne (Lowingen), rechtover zijn huis. Dat heeft Christian Henry, procureur des Konings van Doornik-Bergen, bevestigd.


Burgemeester Belgisch Moeskroen dood gevonden op begraafplaats
11 September, 22:55 NOS nieuws

De burgemeester van de Belgische stad Moeskroen is dood gevonden op de begraafplaats tegenover zijn woning. Franstalige media schrijven dat de 71-jarige Alfred Gadenne tijdens het sluiten van het kerkhof is neergestoken met een mes.

De burgemeester opende en sloot de begraafplaats dagelijks. Dat laatste zou hij vanavond tussen 20.00 uur en 20.30 ook gedaan hebben.

Volgens Belgische media is er een verdachte opgepakt, maar dat is nog niet door de politie bevestigd. Later vanavond is er een persconferentie.

Gadenne was sinds 2006 burgemeester van Moeskroen, een plaats in het zuidwesten van BelgiŽ.
Ex-burgemeester Mayeur neemt ook ontslag als gemeenteraadslid

Voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur zal op 25 september ook ontslag nemen als gemeenteraadslid. Dat heeft de nieuwe Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) maandag gezegd op Bel-RTL.
Burgemeester De Wever na nieuw incident: ?Drugskartels jutten jongeren in Borgerhout op?
11 September, 03:42 Gazet v. Antwerpen

Voor de vijfde keer in twee maanden tijd is het in Borgerhout zondag tot een confrontatie gekomen tussen jongeren en de politie. Bij de arrestatie van een 32-jarige dronken man werden de agenten bekogeld met eieren en in de rug aangevallen. Twee inspecteurs moesten naar het ziekenhuis en zijn werkonbekwaam. Burgemeester Bart De Wever heeft het over een ?acute situatie?, waarbij drugskartels ?jongeren opjutten om de politie te verjagen?. Hij waarschuwt: ?We zullen nooit dulden dat Borgerhout een no-gozone wordt.?
Burgemeester De Wever op werkbezoek in Marokko: ?Inzake beveiliging kunnen we hier heel wat leren?

Antwerps burgemeester Bart De Wever is zondagnamiddag in Casablanca geland en meteen op de bus gestapt voor een korte ?sightseeing tour? door de stad. De Wever is samen met een delegatie afgevaardigden van de lokale en federale politie en de kabinetten onderwijs en jeugd op werkbezoek in Marokko. De eerste dagen zal de burgemeester ontmoetingen hebben met verschillende politionele diensten.
Burgemeester Harry Hendrickx: ?Vrachtwagens horen niet thuis in het centrum van Malle?
10 September, 13:36 Gazet v. Antwerpen

Harry Hendrickx, burgemeester van Malle, doet een dringende oproep om iets te doen aan de gevaarlijke verkeerssituatie in zijn gemeente. Twee dodelijke ongevallen in twee weken tijd is voor hem onaanvaardbaar. De verkeerssituatie in het centrum van Malle is volgens de burgemeester niet alleen onleefbaar, maar duidelijk ook onveilig. Hij pleit daarom, nog maar eens, voor een ring rond Malle en Zoersel. Daarnaast moet er ook een oplossing komen voor het vele vrachtverkeer.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be