NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesBurgemeester

2News.be / Trefwoorden / Burgemeester

Geen gemeentelijke bijdrage actiecomitť tegen windmolens, burgemeester legt uit waarom
Gisteren, 15:48 Gazet v. Antwerpen
Paul Stulens (Vlaams Belang) herhaalde op de gemeenteraad zijn vraag voor een gemeentelijke bijdrage aan het actiecomitť Rust in Zandhoven, dat tegen de windmolens in Viersel en Massenhoven procedeert.


?De burgemeester is een boer'
Zaterdag, 01:18 De Tijd
01:00 Zoals een landbouwer waakt over vruchtbare grond, voldoende licht en genoeg water, zo kan een burgemeester de voedingsbodem voor genialiteit creŽren, zegt de Amerikaanse schrijver Eric Weiner. ?Steden...


Oud-burgemeester van Kapellen Jacky Buchmann is overleden
Donderdag, 14:12 Gazet v. Antwerpen

Jacky Buchmann is vanmorgen overleden op 86-jarige leeftijd. Hij was minister, senator en burgemeester van Kapellen. Dat meldt Radio 2. Jacky Buchmann was burgemeester van Kapellen van 25 maart 1983 tot 31 december 2000 en kreeg in 2016 de titel van ereburgemeester.
Londense oud-burgemeester Ken Livingstone stapt uit Labourpartij
21 Mei, 21:36 NOS nieuws

De vroegere Londense burgemeester Ken Livingstone stapt uit de Labourpartij, waarvan hij bestuurder was. Hij zegt dat beschuldigingen van antisemitisme aan zijn adres te lastig zijn geworden voor de partijleiding.

Livingstone zei twee jaar geleden in een radio-interview dat Adolf Hitler "het zionisme steunde voordat hij gek werd en zes miljoen joden ombracht". Volgens Livingstone pleitte Hitler in 1932 voor de verhuizing van alle Joden naar het gebied dat later IsraŽl zou worden. Die opmerkingen vielen in de partij en daarbuiten verkeerd. Labour zette Livingstone op non-actief.

Gedragsregels

Livingstone maakte net als partijleider Corbyn deel uit van de linkervleugel van de partij, waarin veel voorstanders zitten van een eigen staat voor de Palestijnen.

Livingstone reageerde destijds op een rel rond partijgenoot Naz Shah. Dit Lagerhuislid pleitte op Facebook voor verplaatsing van IsraŽl naar de Verenigde Staten. "Probleem opgelost", schreef ze eronder. Ook zij werd door de Labourleiding geschorst.

Partijleider Corbyn zei dat er in Labour geen plaats is voor antisemitisme en zette een commissie aan het werk die gedragsregels moest opstellen over de omgang met racisme en antisemitisme. Joodse organisaties beschuldigen hem ervan dat hij geen actie onderneemt tegen partijleden die bevooroordeeld zijn over Joden.
Griekse burgemeester in elkaar geslagen tijdens herdenking: ?Het was een nachtmerrie?
21 Mei, 10:12 Gazet v. Antwerpen

De burgemeester van Thessaloniki is bij een herdenkingsplechtigheid in elkaar geslagen door extreemrechtse nationalisten. Twee personen zijn opgepakt.
Enschede lokt winkelend publiek in Winterswijk, burgemeester boos
21 Mei, 01:48 NOS nieuws

De burgemeester van Winterswijk is boos op de gemeente Enschede, die zaterdag een promotieteam naar Winterswijk had gestuurd. Het team kwam daar reclame maken voor Enschede als winkelstad.

Door de komst van een nieuwe provinciale weg is de reistijd tussen de steden, die ongeveer 40 kilometer van elkaar vandaan liggen, flink afgenomen.

Opdringerig

Het optreden van het promotieteam was volgens RTV Oost nogal opdringerig en leidde tot ergernis bij het winkelend publiek en ondernemers in Winterswijk. En ook bij burgemeester Bengevoord, die meteen een mail stuurde naar zijn collega Van Velthuizen in Enschede.

"Het was zaterdag gigantisch druk in Winterswijk. Maar wij moeten niet elkaars vliegen gaan afvangen. Daarvoor hebben we elkaar in het oosten te hard nodig", zegt Bengevoord tegen RTV Oost. Hij vindt dat de steden beter samen kunnen optrekken om bezoekers te werven in Duitsland of de Randstad.

Bengevoord hoopt op een goed gesprek met Van Velthuizen. "Wij komen elkaar vaak tegen. We willen ook samen dingen oppakken. Dan is zo'n promotie-actie niet de verstandigste manier om met elkaar om te gaan. Daarover wil ik met hem praten."
Burgemeester (75) Thessaloniki toegetakeld door nationalisten
20 Mei, 10:12 NOS nieuws

De burgemeester van de Griekse stad Thessaloniki is door een groep nationalistische betogers mishandeld. De 75-jarige Yiannis Boutaris werd met flessen aangevallen. Toen hij ten val kwam, werd hij geschopt en geslagen. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd, rug en benen en moest naar verluidt een nacht in het ziekenhuis blijven.

Boutaris had zijn gezicht laten zien bij een ceremonie ter nagedachtenis aan de zogeheten Pontische genocide, de etnische zuivering van etnische Grieken door de Turken in de Eerste Wereldoorlog en de daaropvolgende Grieks-Turkse Oorlog.

Nationalistische extremisten konden zijn bezoek niet waarderen en gaven hem te verstaan dat hij weg moest gaan, waarna ze hem aanvielen. Zijn medewerkers wisten hem uiteindelijk te ontzetten en mee te nemen. "Het was een nachtmerrie", zegt Boutaris in Griekse media.

De aanval op de burgemeester is breed veroordeeld. Ook premier Tsipras heeft de aanvallers veroordeeld. Hij verzekerde hen dat ze verantwoordelijk gehouden zullen worden voor hun acties. Tsipras' partij Syriza spreekt van een "fascistische poging" de burgemeester te intimideren.
Burgemeester Somers begrijpt niet waarom Axalta fabriek sluit en steunt werknemers
17 Mei, 21:00 Gazet v. Antwerpen

De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld) heeft donderdag samengezeten met de directie en de bonden van het bedrijf Axalta Coating Systems. Hij begrijpt de intentie tot sluiting niet, maar wil wel het personeel naar andere jobs helpen leiden. ?Een geluk bij een ongeluk is dat er een hoogconjunctuur is, met enkele duizenden vacatures in de regio?, aldus de liberaal.
Burgemeester Krikke betreurt onduidelijkheid na steekincident
17 Mei, 20:24 NOS nieuws

Burgemeester Krikke van Den Haag erkent dat de communicatie na het steekincident in Den Haag op Bevrijdingsdag niet goed was. Ze betreurt het dat de anonieme melding over de terroristische plannen van de verdachte niet meteen bij haar bekend was. De burgemeester legt vanavond in de Haagse gemeenteraad verantwoording af voor de onduidelijkheid na de steekpartij.

Krikke zei daar dat het verkeerd was dat de verdachte, Malek F., aanvankelijk vooral als verwarde man is bestempeld. Het was volgens haar niet de bedoeling om zo een terroristisch motief uit te sluiten en ze trekt zich de onduidelijkheid die is ontstaan aan. "Ik betreur het dat mijn woorden een verkeerd licht op de zaak hebben geworpen."

Op 7 mei hoorde de burgemeester naar eigen zeggen pas van de anonieme melding. Dat kwam volgens haar door een menselijke fout: de informatie was niet in het politiesysteem verwerkt. Krikke zegt dat ze er "verschrikkelijk van baalde" dat ze een paar dagen na de steekpartij pas hoorde van de melding en het onderzoek dat daarnaar is begonnen.

Dagelijks tientallen meldingen

Ze zegt dat uit de woorden van de autoriteiten onvoldoende is gebleken dat dat onderzoek was gestart. "Dat hadden we duidelijker moeten communiceren." Het onderzoek naar F. loopt nog. Er is bij hem geen afscheidsbrief aangetroffen en hij word nog gehoord.

F. stond volgens de burgemeester wel degelijk "op de radar", maar de 'driehoek' van het OM, de politie en de burgemeester had volgens Krikke geen reden om in te grijpen. Ze zegt dat er dagelijks tientallen meldingen binnenkomen die mogelijk met terrorisme te maken hebben. Gezien het hoge aantal lijkt het haar niet zinnig dat alle meldingen en beslissingen worden voorgelegd aan de 'driehoek'.

De zaak is volgens Krikke reden voor een nieuwe proef met verwarde personen. Het is de bedoeling dat er voor hen meer "bemoeizorg" komt. In de regio Den Haag zullen voor de proef vijftig van de terugkerende verwarde personen die en hoog risico vormen in de gaten worden gehouden.
Haagse gemeenteraad wil subsidie As Soennah-moskee stoppen

De gemeenteraad van Den Haag wil dat de subsidie aan de As Soennah-moskee stopt. Vier partijen doen daarvoor vanavond een voorstel tijdens de gemeenteraadsvergadering. Het zijn ChristenUnie/SGP, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD en CDA, die samen een meerderheid hebben.

Aanleiding is recente berichtgeving door Nieuwsuur en NRC.

Volgens de partijen leek het erop dat er een koerswijziging was ingezet na het vertrek van de omstreden imam Fawaz Jneid. "Nu blijkt dat dit alleen een lippendienst was naar de buitenwereld. Nieuwsuur en NRC hebben klip en klaar aangetoond dat in de moskee bijvoorbeeld (de wettelijk verboden) vrouwenbesnijdenis wordt aanbevolen en de gewapende jihad in SyriŽ wordt goedgepraat. Dit is niet alleen mogelijk strafbaar, maar ook zo verwerpelijk, dat we zoveel mogelijk afstand tot deze organisatie moeten bewaren", aldus de partijen in een verklaring.

Voedingsbodem voor radicalisering

Zij stellen ook dat het salafisme een stroming is die kan worden teruggevonden in de rapporten van de AIVD als mogelijke voedingsbodem voor radicalisering, schrijft Omroep West. "De beelden van Nieuwsuur laten dit ook zien met bijvoorbeeld het goedpraten van de gewapende jihad. Met deze kennis kunnen we maar ťťn ding doen als gemeente: een duidelijke streep trekken en stoppen met de subsidiŽring", stellen de partijen.

Geld uit het buitenland

Het bestuur van de moskee verwierp de kritiek tot nu toe. De berichtgeving zou suggestief zijn. "De stichting verwerpt elke vorm van geweld en kan op basis van eigen onderzoek met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat het geen directe of indirecte financiering van RIHS heeft ontvangen. Ook van de verantwoordelijke (opsporings)autoriteiten heeft de Stichting geen negatief advies hierover ontvangen."

RIHS is een omstreden financier uit Koeweit, de Revival of Islamic Heritage Society. De AIVD heeft de gemeente Den Haag in 2015 gewaarschuwd voor deze organisatie. RIHS financiert volgens de AIVD in meer dan vijftig landen voornamelijk salafistische scholen en moskeeŽn.

Het bestuur van As Soennah erkende eerder wel dat andere financiŽle stromen uit het buitenland naar de moskee zijn gelopen. Zo blijkt uit de publicaties van Nieuwsuur en NRC dat de moskee in 2014 ruim 130.000 Koeweitse dinar zou hebben ontvangen, ruim 350.000 euro. Dat geld kwam van de Koeweitse liefdadigheidsinstelling Al Najat.

Maar volgens het moskeebestuur is expliciet afgesproken dat er op geen enkele wijze invloed kan worden uitgeoefend door de geldschieters.
Burgemeester van Molenbeek wil klacht neerleggen tegen journaliste van Fox News
17 Mei, 08:42 Skynet
De burgemeester van Molenbeek, FrancÁoise Schepmans, zal op de gemeenteraad vragen om klacht in te dienen tegen de Engelse journaliste en columniste Katie Hopkins van de televisiezender Fox News. Volgens Schepmans heeft Hopkins zich schuldig gemaakt aan laster tegenover haar gemeente. Dat schrijven La DerniŤre Heure en de kranten van SudPresse.


Sprak de burgemeester voor haar beurt?
16 Mei, 22:48 Volkskrant
Een anonieme tip over de man die op Bevrijdingsdag in Den Haag drie mensen neerstak, bereikte nooit de driehoek van OM, politie en burgemeester Pauline Krikke. Zij moet zich vanavond in een debat opheldering verschaffen over de gang van zaken rondom de steekpartij.


Burgemeester Deventer wordt commissaris van de koning in Overijssel
16 Mei, 22:48 NOS nieuws

Andries Heidema wordt commissaris van de koning van Overijssel. Hij is nu nog burgemeester van Deventer.

Provinciale Staten hebben vanavond ingestemd met zijn aanbeveling. Die gaat voor goedkeuring naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, maar dat is doorgaans een formaliteit.

De 56-jarige Heidema (ChristenUnie) is sinds 2007 burgemeester van Deventer. Eerder was hij onder meer wethouder in Zoetermeer en werkzaam op het ministerie van VROM. In Overijssel wordt hij de opvolger van Ank Bijleveld, die in oktober minister van Defensie werd. Sindsdien is Boele Staal waarnemer.

Energieke persoonlijkheid

De provincie Overijssel was voor de functie op zoek naar een "energieke persoonlijkheid met groot hart voor de Overijsselse samenleving", schrijft RTV Oost. De voorzitter van de vertrouwenscommissie noemt Heidema een verbindend leider, energiek en charismatisch.
Sms-bom in zoektocht naar man die burgemeester met wapen bedreigde
16 Mei, 18:00 NOS nieuws

Duizenden mensen hebben vandaag een sms'je gekregen van de politie met de vraag of ze meer weten over de bedreiging van de burgemeester van Voerendaal. Met deze sms-bom hoopt de Limburgse politie getuigen te vinden.

Burgemeester Wil Houben reed eind februari bij het plaatsje Klimmen toen een gemaskerde man uit de struiken kwam en op drie meter afstand een wapen op hem richtte. De burgemeester sloeg daarop op de vlucht. De Limburgse gouverneur Bovens noemde het de ergste bedreiging van een burgemeester in Nederland.

'Ingrijpend opsporingsmiddel'

De politie heeft nu met toestemming van het Openbaar Ministerie bij telecombedrijven zo'n 4500 telefoonnummers opgevraagd van mensen die op de bewuste dag in de omgeving waren. In de sms worden getuigen opgeroepen om informatie te delen.

De afgelopen maanden is via onder meer technisch onderzoek geprobeerd de zaak op te lossen, maar dat heeft niet geleid tot een aanhouding. "In aanvulling daarop is gekozen voor dit ingrijpende opsporingsmiddel", meldt de politie.

Naar aanleiding van de bedreiging werd burgemeester Houben dag en nacht beveiligd.
Haagse burgemeester, politiechef en hoofdofficier wisten niet van brief over Syrische messensteker
16 Mei, 13:12 Volkskrant
Door een ?menselijke fout? was het briefje over de man die op 5 mei drie mensen neerstak in Den Haag niet bekend bij de top van de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester. Dat zei politiechef Paul van Musscher woensdag tegen Omroep West.


Burgemeester Liesbeth Verstreken gaat voor tweede termijn
8 Mei, 22:06 Gazet v. Antwerpen
N-VA Zoersel stelde dinsdag zijn lijst voor. Burgemeester Liesbeth Verstreken staat zoals verwacht op de eerste plaats en zou er graag nog een termijn bij doen. Er zijn enkele jonge nieuwkomers, zoals studente Lyn Feyens, die nťt 18 is geworden.


Dan toch een huwelijk? Burgemeester Bart Somers gaat dialoog aan na incident in Mechelen
8 Mei, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) zal de komende dagen een gesprek hebben met iedereen die betrokken is bij het incident van maandag waarbij Mechels eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) een huwelijk weigerde te voltrekken nadat de bruid hem de hand niet wilde schudden. ?Ik ga nu geen commentaar meer geven tot ik met iedereen heb gesproken?, zegt hij aan Belga. ?We moeten het wettelijk recht op huwen steeds respecteren en samen zoeken naar een oplossing.?
Nieuwgekozen burgemeester Freiburg aangevallen op overwinningsfeest
7 Mei, 02:00 Skynet
In het Duitse Freiburg is de nieuwgekozen burgemeester Martin Horn zondagavond aangevallen tijdens zijn overwinningsviering. Tijdens de tweede ronde van de burgemeestersverkiezingen in de stad in de deelstaat Baden-WŁrttemberg, versloeg de partijloze 33-jarige zondag Dieter Salomon (Die GrŁnen), die het ambt al 16 jaar lang uitoefende.


Philippe De Backer wil burgemeester worden en is kritisch voor CD&V: ?Die partij wil alleen stemmen en macht?
6 Mei, 10:06 Gazet v. Antwerpen

Moest hij de kans krijgen, dan zou Philippe De Backer (Open Vld) eerder kiezen voor het burgemeesterschap in Antwerpen dan voor zijn huidige functie, die van staatssecretaris in de federale regering. Dat zegt hij in een interview met De Zondag.
Veel schoon volk op ?Bal van de (schijn)burgemeester?
4 Mei, 21:30 Gazet v. Antwerpen

Hij maakt al een tijdje grote sier als schijnburgemeester van Antwerpen, nu doet Geert Beullens er nog een schepje bovenop. Voor zijn Bal van de Schijnburgemeester vrijdag inviteerde hij heel wat schoon volk om een dansje te placeren: Bart Cannaerts, Stef Kamil Carlens, Slongs Dievanongs? Allemaal in aanloop naar de verkiezingen, waar Beullens wil meedoen onder de slogan ?Refacit Antverpia Greatus?, niet zo correct Latijn voor Make Antwerp Great Again.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be