NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Burgemeester

2News.be / Trefwoorden / Burgemeester

Burgemeester betreurt uitlatingen over parking OC
Gisteren, 19:54 Gazet v. Antwerpen
Burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee reageert verontwaardigd op de uitlatingen van Kris Goossens, fractieleider van N-VA in Kasterlee, over de ondergrondse parking van het nieuwe ontmoetingscentrum (OC) in Kasterlee.


Ollongren achter burgemeester Dokkum
Dinsdag, 17:18 Volkskrant
Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Het recht om te demonstreren is belangrijk, vindt het kabinet, maar de openbare orde is ook belangrijk. Intussen maken Martin van Rooijen en Edgar Mulder zich op voor een lange nacht. Hier zijn uw Dagkoersen. Deze nieuwsbrief elke werkdag per e-mail ontvangen? Regel het heel eenvoudig hier. DEBAT VAN DE DAGOllongren achter WaandersDe politiek leek zich dit jaa


Limburgse burgemeester met de dood bedreigd na massale drijfjacht op everzwijnen
Maandag, 16:36 Gazet v. Antwerpen

Burgemeester Jan Dalemans ((HE) van Hechtel-Eksel is na de grootse drijfjacht op everzwijnen in ons land met de dood bedreigd. Dat vernam de redactie van de regionale zender TV Limburg uit goede bron en is door de burgemeester bevestigd. De bloederige beelden van de geschoten everzwijnen maakten gemengde reacties los. Niet iedereen staat achter de jacht als oplossing voor de grote populatie evers.
Brusselse burgemeester verbiedt betogingen tegen rellen

De stad Brussel heeft geen toelatingsaanvragen ontvangen voor mogelijke samenkomsten morgen/zondag om afstand te nemen van de gewelddadige rellen van afgelopen week. Op sociale media circuleren berichten over een samenkomst zondag op de trappen van de Beurs om 11 uur. Aan het Albertinaplein, nabij het station Brussel-Centraal, heeft de organisatie Marocains du RIF anderzijds opgeroepen voor een samenkomst om 14 uur.
Wie z'n burgemeester rekruteert uit zo'n kleine groep, ziet hoe dan ook veel talent over het hoofd
Zaterdag, 02:18 Volkskrant
Ook zonder stelselwijziging kan de rekrutering van burgemeesters beter. De burgemeester is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot het belangrijkste anachronisme in bestuurlijk Nederland. De verzuiling verdween, de Tweede Kamer en gemeenteraden verschoten ingrijpend van kleur en de klassieke bestuurderspartijen zagen hun ledenaantallen snel afnemen. Nieuwe invloedrijke politieke stromingen kwamen op


Jongste burgemeester van Nederland wil gewoon popconcerten blijven bezoeken
Zaterdag, 02:18 Volkskrant
Liefst acht burgemeesters die dit jaar zijn benoemd, zijn niet ouder dan 40 jaar. Hanne van Aart (32) is vanaf maandag de jongste. 'Als jonkie ben je een bijzondere vogel.' Ze was 25 toen ze de gemeenteraad inging, 27 toen ze de VVD-fractie ging leiden, 29 toen ze wethouder werd en na het weekeinde wordt ze op 32-jarige leeftijd de jongste burgemeester van Nederland. 'Het was geen kinderdroom, wel


Vakbond wil sluiting Siemens Hengelo tegenhouden
Vrijdag, 10:00 NOS nieuws

Vakbond De Unie gaat proberen om de voorgenomen sluiting van Siemens in Hengelo tegen te houden "Dit is een modern en efficiŽnt bedrijf met goede resultaten", zegt Sjerp Holterman van De Unie. "Zeventien jaar geleden dreigde ook een sluiting, dat hebben we toen succesvol afgewend. Er moet een tegenonderzoek komen om te kijken of er alternatieven mogelijk zijn."

Gister werd bekend dat het Duitse technologiebedrijf de vestiging in Hengelo, waar 600 mensen werken, wil sluiten. Het personeel wordt vanochtend in stadion De Grolsch Veste over de plannen ingelicht. Wereldwijd schrapt Siemens 6900 banen.

Dolksteek

De bond noemt de geplande sluiting een dolkstoot in de rug. "Het personeel had dit absoluut niet verwacht. Een reorganisatie verwachtte men wel, maar een sluiting niet."

Holterman vermoedt dat Siemens de Hengelose vestiging wil sluiten zodat Siemens kan zeggen dat er niet alleen in Duitsland banen verdwijnen. "Hengelo mag niet pleister op Duitse wonden zijn, om zo het leed in Duitsland te verzachten."
Burgemeester Close: ?Meer agenten nodig in Brussel?
16 November, 23:48 Gazet v. Antwerpen

Brussel heeft geen nieuw plan, ?slogans? of ?gadgets? nodig, maar wel agenten. Dat heeft Brussels burgemeester Philippe Close donderdagavond gezegd op de RTBF in de nasleep van de rellen die afgelopen week in de hoofdstad zijn uitgebroken.
Onno Hoes waarnemend burgemeester Haarlemmermeer
16 November, 20:12 NOS nieuws

Onno Hoes (VVD) is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. De 56-jarige oud-burgemeester van Maastricht en oud-gedeputeerde van Noord-Brabant vervangt Theo Weterings, die in Tilburg aan de slag gaat als burgervader.

De Haarlemmermeer, waarbinnen Hoofddorp en luchthaven Schiphol vallen, staat op het punt samen te gaan met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De megagemeente, die zal strekken van de Kaag tot aan het Noordzeekanaal, moet op 1 januari 2019 klaar zijn. Hoes kan waarnemen voor de Haarlemmermeer totdat er voor die nieuwe gemeente een burgemeester is gevonden.

Hoes' was gedwongen zijn vorige burgemeesterspost in Maastricht op te geven, nadat hij twee keer in opspraak was geraakt door een affaire. De eerste werd hem vergeven, maar de tweede bracht hem eind 2014 in de problemen, nadat zijn 20-jarige date beelden naar buiten had gebracht via PowNews. Hoes won een smaadzaak over de kwestie tegen de PowNed.
Voormalig burgemeester Ingrid Pira zet stap opzij in Mortsel
Niet Ingrid Pira, maar wel Walter Durť is bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker van Groen en dus automatisch ook kandidaat burgemeester. ?Het was tijd om de fakkel door te geven?, weet Pira.


Burgemeester roept op tot algemene staking op Lesbos wegens toestand vluchtelingenkampen
15 November, 13:06 Skynet
Uit protest tegen de dramatische toestand in de vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos, heeft burgemeester Spyros Galinos opgeroepen tot een algemene staking. Hij wil dat alle ondernemingen en overheidsinstanties komende maandag de deuren dicht houden.


Zo reageert burgemeester Lippens op vraag over belangenvermenging: ?U moet niet zo agressief doen?
15 November, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Ook in Knokke, de meest mondaine badstad, zou het bestuur niet vies zijn van belangenvermenging. Dat blijkt uit een reportage van Pano, die woensdagavond wordt uitgezonden. Maar burgemeester Lippens ontkent. Belangenvermenging? ?Geen sprake van?, aldus Lippens. Meer nog, hij beschuldigt Panoreporter Wim Van den Eynde er zelfs van ?alleen maar negatief en agressief? te doen.
Overleg burgemeester Close, politie en vakbonden over Brusselse rellen: arrestaties prioriteit nummer ťťn
14 November, 18:42 Skynet
Brussels burgemeester Philippe Close heeft deze namiddag samengezeten met Michel Goovaerts, korpschef van de politie Brussel Hoofdstad Elsene, en de politievakbonden voor een evaluatie van de rellen op de Lemonnierlaan afgelopen zaterdag. Daar is beslist dat de focus deze week absoluut moet liggen op de arrestaties.


Burgemeester Somers over rellen Brussel: ?In Mechelen komt iedere relschopper voor het gerecht?
14 November, 18:24 Gazet v. Antwerpen

De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld) uit kritiek op de aanpak van de Brusselse politie na de zware rellen van afgelopen weekend. ?In mijn stad zou ieder individu voor het gerecht komen?, zei hij in het online debatprogramma ?De Meulemeester in Debat? van VTM NIEUWS.
Brusselse burgemeester: 'Fusie politiezones is een slogan'
13 November, 21:24 De Tijd
21:08 Philippe Close (PS), de burgemeester van Brussel, gelooft ook na de rellen in zijn stad niet dat een fusie van de zes Brusselse politiezones een oplossing is.


Cel en tbs voor brandbom naar woning burgemeester Rijssen
13 November, 20:12 NOS nieuws

Een 71-jarige dementerende man uit Hengelo is door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot vijftien maanden cel en tbs met dwangverpleging. Hij gooide begin dit jaar een brandbom naar de woning van burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten.

Eerder dit jaar veroordeelde de rechtbank hem tot dezelfde straf, maar de man ging daar tegen in beroep.

Conflict

De HengeloŽr heeft al jaren een conflict met de gemeente Rijssen-Holten, meldt RTV Oost. Begin jaren 80 sloot de gemeente zijn discotheek in Rijssen. Vervolgens kreeg een andere discotheek wel toestemming om zich er te vestigen.

Volgens de man liep hij veel geld mis door het handelen van de gemeente. Hij valt al jaren de gemeente en burgemeesters lastig. In 2014 werd hij ook al veroordeeld, toen vanwege het stalken van burgemeester Hofland en het in brand steken van zijn heg.

Brandbom

Begin dit jaar gooide de HengeloŽr midden in de nacht een brandbom naar de woning waar de burgemeester en zijn echtgenote lagen te slapen. De brandbom was snel uit, wel vatte een heg vlam.

Bewakingscamera's legden de brandstichting vast. De HengeloŽr was duidelijk herkenbaar te zien op de beelden en werd opgepakt.

Herhaling

Deskundigen constateerden bij de man een persoonlijkheidsstoornis en dementie. Het Pieter Baan Centrum oordeelde eerder dat de kans op herhaling groot is. De man moet zich daarom verplicht laten behandelen.
Rellen in Brussel na WK-kwalificatie Marokko
12 November, 10:00 NOS nieuws

In het centrum van Brussel zijn gisteravond ongeregeldheden uitgebroken toen duizenden supporters van het Marokkaans voetbalelftal feestvierden, na de kwalificatie van het Marokkaanse voetbalelftal voor het WK van volgend jaar.

Marokko plaatste zich door in Abidjan Ivoorkust te verslaan met 2-0. Op diverse plaatsen gingen supporters de straat op om de winst te vieren, ook in Nederland en BelgiŽ.

Kerstmarkt

Bij de beurs in de Belgische hoofdstad waren zo'n 2000 feestvierders op de been, meldt de VRT. Volgens de Belgische krant De Morgen sloeg de sfeer om en begon een deel van de supporters de kerstmarkt op het Beursplein te slopen.

Ook vernielden ze straatmeubilair, auto's en een stadsbus. Verder werden winkelruiten ingegooid en sloegen sommige relschoppers aan het plunderen. Onder meer in een nachtwinkel gingen de relschoppers te keer, schrijft de VRT.

Camerabeelden

De politie greep in, onder meer met een waterkanon. Bij de gevechten tussen de politie en relschoppers raakten 22 politieagenten gewond. Er is niemand gearresteerd, maar de politie gaat nog beelden van bewakingscamera's bekijken om daders te identificeren.

Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Overigens werd de winst van Marokko op meer plaatsen in BelgiŽ gevierd. Daar bleef het aantal incidenten beperkt.
Burgemeester van Barcelona haalt zwaar uit naar Puigdemont
11 November, 20:06 Gazet v. Antwerpen

Burgemeester Ada Colau van Barcelona heeft zaterdag de afgezette Catalaanse regering van Carles Puigdemont ervan beschuldigd de regio in een ?ramp? te hebben gestort. Een meerderheid van de Catalanen ?wou geen onafhankelijkheidsverklaring?.
Waarnemend burgemeester ontvangt redder: 'Deze man verdient een heldenstatus'
11 November, 11:42 Gazet v. Antwerpen
Waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) heeft vrijdag Michel Everaerts ontvangen in het stadhuis. De conciŽrge van een appartementsgebouw in het centrum van Mechelen heeft vorige week bij een keukenbrand het leven gered van twee bewoners.


Is het 'partijkartel' doorbroken? Nieuwe burgemeester Someren is geen lid van een landelijke partij
9 November, 19:12 Volkskrant
In veel opzichten is Dilia Blok een uitzondering. De wethouder van het Zuid-Hollandse Krimpenerwaard wordt per 4 december burgemeester van het Brabantse Someren, ruim 100 kilometer verderop. Ze is vrouw, ze is jonger (51) dan de gemiddelde burgemeester (57) en bovenal - dit maakt haar tot onderdeel van een zeer select gezelschap - ze is geen lid van een landelijke partij. Bloks benoeming, dinsdag

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be