NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesBuigt


Bart De Wever buigt verwijt van tegenstanders om in speerpunt van zijn campagne: ?Antwerpen is het epicentrum van de politiek?
18 Mei, 12:36 Gazet v. Antwerpen

In de chique vertrekken van het vernieuwde Antwerpse Bosuilstadion applaudisseren enkele tientallen aanwezigen, nog lachend met de speldenprik die burgemeester Bart De Wever net aan zijn uitdager Kris Peeters heeft uitgedeeld. ?Jarenlang werd er niet geluisterd naar Antwerpen?, had de N-VA-voorzitter ≠gezegd. ?We hadden geen eersteklassevoetbalploeg. Nu komen ze vanop ?de parking? naar Antwerpen om hier appartementen te huren.?
Raadkamer verklaart Europese aanhoudingsbevelen Catalaanse ex-ministers niet uitvoerbaar
De Brusselse raadkamer heeft vandaag na een korte zitting beslist dat de Europese aanhoudingsbevelen (EAB) tegen de drie Catalaanse ex-ministers niet-uitvoerbaar zijn. De raadkamer heeft de vordering van het Brusselse parket gevolgd.


Spanje: De FIA buigt zich over de speciale spiegels van Ferrari
12 Mei, 13:24 Autosport
De nieuwe spiegels van Ferrari, die bevestigd zijn op de halo en voorzien zijn van een aerodynamisch vleugeltje, blijven niet onbeschreven. De FIA gaat zich nu buigen over de legaliteit ervan aangezien de halo geen aerodynamische elementen mag hebben. Andy Green, technisch directeur van Force India, vindt het alvast een geweldig idee terwijl zijn collega van bij Renault, Bob Bell al toegaf dat zijn team met iets gelijkaardigs aan het experimenteren is. Intussen heeft Charlie Whiting reeds foto's genomen van de Ferrari-spiegels maar het Italiaanse team zou nog geen enkele officiŽle opmerking hebben ontvangen over de illegaliteit van hun idee.


Facebook probeert te voorkomen dat EU-hof zich over datatransfers buigt
30 April, 21:00 Tweakers
Facebook heeft gevraagd om de door Max Schrems geÔnitieerde zaak over de juridische houdbaarheid van het doorgeven van gebruikersdata van de EU naar de Verenigde Staten, nog niet door te verwijzen naar het Europese Hof van justitie.


Parket voert onderzoek naar sterke man(nen) achter Moeskroen. Mogelijk 17 clubs in 1A

De Brusselse onderzoeksrechter vlooit uit of de voetbalclub Moeskroen in handen is van de buitenlandse voetbalmakelaars Pini Zahavi en Fali Ramadani. Het parket buigt zich over de zaak nadat KV Mechelen een strafklacht met burgerlijke partijstelling had ingediend, schrijft De Tijd woensdag.
Kazachgate - Kamer buigt zich woensdag over Kazachgate-conclusies
25 April, 06:12 Skynet
De Kamer debatteert komende woensdag over de conclusies van de commissie-Kazachgate. Die klopte eind maart na zes maanden van lange zittingen af op een eindrapport dat alleen de meerderheid goedkeurde.


Wat een comeback: O?Sullivan buigt 3-6 achterstand om in overwinning op WK snooker
22 April, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Vijfvoudig wereldkampioen Ronnie O?Sullivan (WS-2) heeft tegen Stephen Maguire (WS-18) na een matige eerste wedstrijdhelft die hij afsloot met een 3-6 achterstand alsnog het tij kunnen keren op het WK snooker. In The Crucible Theatre te Sheffield sloeg hij terug en zette hij de Schot met 10-7 aan de kant.
Rechter buigt zich over kraakactie We Are Here in Amsterdam
13 April, 02:12 NOS nieuws

De krakers van We Are Here in Amsterdam-Oost weigeren weg te gaan. De uitgeprocedeerde asielzoekers stappen naar de rechter om ontruiming door de gemeente te voorkomen.

De rechter zal zich over twee weken over de kwestie buigen, liet waarnemend burgemeester Van Aartsen weten in een debat met de gemeenteraad. Het kort geding volgt op een beslissing van het OM van afgelopen zondag. De krakers kregen toen acht weken de tijd om te vertrekken.

'Grimmige sfeer'

Zo'n zestig uitgeprocedeerde asielzoekers, verenigd in de actiegroep We Are Here, hebben ruim twintig leegstaande huizen gekraakt in de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost. Woningcorporatie Ymere luidde vorige week de noodklok omdat de sfeer in de wijk grimmig zou zijn geworden. Mensen in de buurt zouden worden bedreigd en geÔntimideerd.

De asielzoekers herkennen zich niet in het beeld van Ymere. Ze zeggen dat ze juist goed contact hebben met de buurt en hebben beloofd dat ze niet nog meer huizen zullen kraken. Ymere wil de asielzoekers weg hebben. De leegstaande panden wil de corporatie volgens plan verhuren tot ze na de zomer worden gesloopt.

Kritiek

Van Aartsen ging in het raadsdebat ook in op de kritiek op zijn rol bij de kraakacties. De landelijke VVD- zijn eigen partij - verwijt hem dat hij niet heeft opgetreden en verschillende partijen in de raad hadden liever een spoedontruiming gezien.

De burgemeester zei dat het niet aan hem is om over een spoedontruiming te beslissen. Dat is volgens hem een taak van het OM en dat constateerde geen ernstige verstoring van de openbare orde. Van Aartsen zei ook dat hij vindt dat het kabinet met een oplossing moet komen voor de groep uitgeprocedeerde asielzoekers van We Are Here.
Kwaliteitskamer buigt zich over Kometsite
31 Maart, 10:24 Gazet v. Antwerpen

De stad Mechelen heeft de termijn om het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de Kometsite op de Koningin Astridlaan

vast te stellen met zestig dagen

verlengd. Zo kan ook de nieuwe

kwaliteitskamer zich uitspreken.
Meldpunt Sektesignaal buigt zich over verspreiding Avatar-ideeŽn op scholen
27 Maart, 12:48 NOS nieuws

Het Meldpunt Sektesignaal - opgezet door het ministerie van Justitie en Veiligheid - gaat de Onderwijsinspectie wijzen op de verspreiding van gedachtegoed van zogenoemde Avatar-cursussen op scholen. Televisieprogramma De Monitor en NRC melden dat deze "sektarische groepering infiltreert in het onderwijs". De scholen die worden genoemd spreken de aantijgingen met klem tegen.

Avatar is bedacht door de Amerikaan Harry Palmer, een voormalig lid van de scientology-kerk. Volgens de Nederlandse tak van Avatar is het cursusprogramma dat de organisatie aanbiedt gericht op zelfontplooiing.

Volgens NRC vertoont Avatar gelijkenissen met scientology, dat vaak in het nieuws is geweest vanwege mentale manipulatie en dwang van zijn leden, en worden in Avatar-cursussen dubieuze technieken toegepast.

Het gedachtegoed van de organisatie wordt volgens De Monitor verspreid op zes 'democratische' scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Deze scholen zouden zijn opgericht door gevorderde Avatar-cursisten, zogeheten masters en wizards.

Het tv-programma sprak met ouders die kinderen op deze scholen hadden. Zij zeggen dat er sprake was van hersenspoeling en dat Avatar-cursussen werden aangeraden bij ouders.

Op basis van de bevindingen van De Monitor gaat het Meldpunt Sektesignaal, een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid, om tafel met de Onderwijsinspectie. De inspectie zegt op de hoogte zijn van wat er speelt, maar start nog geen onderzoek.

"Wij onderzoeken geen scholen vanwege een levensovertuiging. Alleen als de kwaliteit van het onderwijs ondermaats is, als blijkt dat de rechtstaat niet wordt gerespecteerd of de veiligheid van leerlingen in gevaar is, gaan we langs op scholen."

De scholen waarop het gedachtegoed zou worden verspreid, herkennen zich niet in het beeld dat NRC en De Monitor schetsen. De democratische school De Ruimte in Soest bevestigt dat zes van de 46 medewerkers een Avatar-cursus hebben gevolgd, maar spreekt tegen dat zij technieken daarvan gebruiken in lessen of dat ze ouders werven. "Zij volgden in hun eigen tijd zo'n cursus en dat is hun goed recht", zegt de bestuursvoorzitter.

Ook de Guus Kieft School in Amstelveen en DOE040 in Veldhoven ontkennen dat er Avatar-gedachtegoed wordt verspreid. DOE040 is daarnaast niet te spreken over de werkwijze van De Monitor en zegt dat een klacht is ingediend tegen het tv-programma.

Geen dubieuze technieken

Volgens de Nederlandse tak van Avatar in Amsterdam zijn de aantijgingen "verzonnen". "Ik snap niet waar het over gaat", zegt Pieta van der Ham namens de organisatie tegen de NOS. Zij stelt dat het gedachtegoed niet wordt verspreid in het onderwijs. "Daar sta ik ook helemaal niet achter."

Van der Ham spreekt ook tegen dat er gelijkenissen zijn met scientology of dat er dubieuze technieken worden gebruikt. NRC schrijft dat later in het Avatar-programma exorcisme wordt toegepast om ziektes als kanker of stoornissen als ADHD te genezen. Maar dat is niet waar, zegt Van der Ham.

"Wij benadrukken juist dat de cursussen niet zijn bedoeld ter vervanging van medische behandelingen." De genoemde kosten van het programma (zo'n 15.000 euro) kloppen wel. "Maar die zijn niet hoger dan voor de gemiddelde bedrijfstraining."

NRC schreef eerder deze maand dat gevorderde Avatar-cursisten het gedachtegoed verspreidden binnen gemeenten. Drie gemeentesecretarissen die de status van wizard hebben, zouden collega-ambtenaren naar cursussen hebben gestuurd.
Vriendschappelijk voetbal - Panama, tegenstander van de Rode Duivels op het WK, buigt pas in het slot tegen Denemarken
22 Maart, 22:54 Skynet
Panama, in juni op het WK voetbal in Rusland de eerste tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase, heeft donderdagavond in een vriendschappelijke interland in BrŲndby met 1-0 verloren van Denemarken. Tot de rode kaart van Blas Perez (65.) konden de Panamezen gelijke tred houden met de thuisploeg.


Front National verbreekt banden met oprichter Jean-Marie Le Pen
11 Maart, 12:06 NOS nieuws

De Franse rechts-populistische partij Front National (FN) heeft op een partijcongres in Lille Jean-Marie Le Pen het erevoorzitterschap afgenomen van de partij die hij zelf in 1972 heeft gesticht. De 89-jarige Le Pen werd al eerder uit de partij gezet, nadat hij de gaskamers van de nazi's "een detail in de geschiedenis" had genoemd.

79,9 procent van de aanwezigen stemde ervoor de statuten te veranderen zodat de post van erevoorzitter kan worden afgeschaft.

Dochter Marine Le Pen (49) wil het blazoen van haar partij oppoetsen door de banden met haar vader te verbreken. Zelf werd ze met 100 procent van de geldige stemmen herkozen als leider van de partij, voor een derde ambtstermijn. Er waren geen tegenkandidaten.

Op het partijcongres wordt ook gesproken over een naamsverandering van de partij. Marine Le Pen vindt dat de naam Front National te beladen is en verbindingen met andere partijen moeilijk maakt.

Opmerkelijke gast op het partijcongres is Steve Bannon, de omstreden en inmiddels ontslagen adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump.
Nieuwe commissie buigt zich over repatriŽringen
9 Maart, 09:24 Skynet
Een evaluatiecommissie met experts buigt zich vanaf vandaag over de gedwongen en vrijwillige terugkeer van migranten. Emeritus rechter Marc Bossuyt zal de werking in goede banen leiden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.


Hoekstra buigt voor Kamer over bonus flitshandelaar
6 Maart, 15:00 NOS nieuws

Minister Hoekstra van FinanciŽn ziet voorlopig af van het plan om hogere bonussen mogelijk te maken voor flitshandelaren. Hij wilde voor deze beurshandelaren vastleggen dat ze uitgezonderd blijven van de regel dat een bonus hooguit 20 procent van het salaris mag zijn. Flitshandelaren handelen voor eigen rekening en risico. Ze kunnen niet op de Staat rekenen als het misgaat.

Hoekstra wilde voor de flitshandelaren een uitzondering maken. Hij was bang was dat handelshuizen anders naar het buitenland zouden vertrekken.

Europese besluiten afwachten

Onder druk van een ruime Kamermeerderheid schrijft de minister nu dat hij geen "onomkeerbare stappen zal zetten in afwachting van verder overleg en de Europese besluitvorming". Behalve oppositiepartijen willen ook de regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie niet dat flitshandelaren worden vrijgesteld van strengere regels.

Bonussen in de financiŽle wereld liggen zeer gevoelig in de Tweede Kamer.
Duitse waakhond buigt zich over intrede Volvo-miljardair bij Daimler
27 Februari, 17:18 De Tijd
16:58 Bafin, de Duitse beurswaakhond, gaat het dossier over de intrede van de Chinese miljardair Li Shufu in het kapitaal van de Duitse autofabrikant Daimler onderzoeken.


Volgende regering buigt zich weer over Warande
27 Februari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

De regering die we in 2019 kiezen, moet opnieuw beslissen wie Cultuurhuis De Warande beheert. ?De discussie begint daarna opnieuw?, geeft Warandedirecteur Staf Pelckmans toe.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be