NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Brusselse

2News.be / Trefwoorden / Brusselse

Bijna kwart van Brusselse inwoners heeft een nationaliteit van de Europese Unie
23 Januari, 00:02 Skynet Belgie
Het aantal Europese onderdanen in het Brussels Gewest is nog nooit zo hoog geweest. Zo blijkt uit de speciale editie van de Mini-Bru van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) voor het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. In 2023 telde het Brussels Gewest 287.590 mensen met een Europese (en niet-Belgische) nationaliteit. Dat is 23,2 procent van de bevolking.


Verlaten Elisabethzaal in Brusselse Marollen moet duurzame culturele stadsoase worden
23 Januari, 00:02 Skynet Belgie
De sinds jaar en dag verlaten Elisabethzaal in de Brusselse volkswijk Marollen moet tegen 2027 een nieuw gezicht krijgen als duurzame, culturele en sociale stadsoase.


Lisette Ma Neza is eerste Brusselse stadsdichter
16 Januari, 00:01 Skynet Belgie
Lisette Ma Neza is maandagnamiddag uitgeroepen tot de eerste Public Poet for Brussels, het kersverse Brusselse stadsdichterschap.


Brusselse procureur moet Franstalig zijn
29 Oktober 2023, 00:01 De Tijd
13:19 Het kernkabinet heeft een akkoord gevonden over de taalrol van de toekomstige procureur des Konings van Brussel, een functie die al meer dan negen jaar vacant staat.


Brusselse beurs - Bel20-index boekt lichte winst
17 Oktober 2023, 00:06 Skynet Economie
De Brusselse beurs is de nieuwe week begonnen met een kleine winst. De Bel20-index dikte 0,31 procent aan tot 3.518,40 punten.


LIVE RWDM-UNION (do, 18u30). Levert Brusselse derby spektakel op?
28 September 2023, 00:00 HLN.BE
RWDM ontvangt Union voor een Brusselse derby. Verwennen beide ploegen de fans? Volg de match op deze pagina op de voet!


Brusselse ondernemingsrechtbank schorst nieuwe FIFA-regels voor voetbalmakelaars niet
27 September 2023, 00:00 Skynet Sport
De nieuwe FIFA-regels voor voetbalmakelaars, die in december 2022 werden ingevoerd door de FIFA, moeten niet geschorst worden. Dat heeft de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank in Brussel maandag in een kort geding beslist. Vijf partijen waren naar de ondernemingsrechtbank gestapt omdat die nieuwe regels volgens hen het Belgische en het EU-mededingingsrecht schenden, maar de rechtbank ziet daar voorlopig onvoldoende bewijs voor.


Ryanair overweegt overstap naar Brusselse beurs
26 September 2023, 00:04 Skynet Economie
De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair overweegt om zijn beursnotering van Dublin naar Brussel te verhuizen. Dat heeft CEO Michael O'Leary aan de Britse krant The Times gezegd.


2 September 2023, 00:05 Volkskrant
Brusselse brandweer wil meer vrouwen en Brusselaars aanwerven
22 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
De brandweer van Brussel is op zoek naar nieuwe werkkrachten. Via een nieuwe aanwervingscampagne moeten meer Brusselaars en vrouwen warm gemaakt worden om de rangen van de brandweer te vervoegen.


Renovatie Viaduct van Vilvoorde gestart: 8 jaar hinder op Brusselse Ring
10 Augustus 2023, 00:01 HLN.BE
De renovatie van het Viaduct van Vilvoorde is gestart. Vanaf 16 augustus zal het verkeer op de Brusselse Binnenring hierdoor hinder ondervinden. De grootschalige werken zullen acht jaar in beslag nemen en duren tot 2031.


Delhaize - Achttien winkels gesloten in Brusselse
25 Juli 2023, 00:07 Skynet Economie
In de Brusselse regio zijn maandag achttien winkels van Delhaize gesloten door acties van het personeel, uit protest tegen de plannen van de directie om alle Delhaize-winkels te verzelfstandigen. Dat bevestigt Fabienne Meulemans, afgevaardigde van de Franstalige socialistische vakbond (Setca).


Brusselse supermarkten moeten voedsel dat over is verplicht doneren
19 Juli 2023, 00:08 NU.NL - Economie
Brusselse supermarkten moeten in 2024 voedsel dat bijna over datum raakt, doneren aan de voedselhulp. Daar worden ze toe verplicht door een besluit van de Brusselse regionale overheid.


Brusselse beurs - Handel op Brusselse beurs op laagste niveau in tien jaar
19 Juli 2023, 00:04 Skynet Economie
De beurs van Brussel heeft er een moeilijke eerste jaarhelft op zitten. Het volume van de aandelenhandel daalde tot het laagste peil in tien jaar, onder meer omdat de hype van de particuliere beelggers, die tijdens corona in groten getale de beurs ontdekten, voorbij is. Beursuitbater Euronext verwacht wel dat de tweede helft van 2023 beter zal zijn.


Delhaize - Vijftien Delhaizes dicht in het Brusselse
2 Juli 2023, 00:05 Skynet Economie
In Brussel zijn vrijdag vijftien supermarkten van Delhaize dicht als gevolg van een vakbondsactie. Dat bevestigt Roel Dekelver, woordvoerder van de supermarktketen.


Competentiebalans voor alle Brusselse werkzoekenden
2 Juli 2023, 00:05 Skynet Economie
Het Brussels Parlement heeft vrijdagnamiddag de ordonnantie goedgekeurd die een systematische competentiebalans voor alle Brusselse werkzoekenden invoert, vergezeld van een actieplan met een focus op opleiding of werkervaring om hen dichter bij de arbeidsmarkt te brengen. Dat gebeurde met 56 stemmen tegen 9, bij 13 onthoudingen.


Tiener sterft door politiekogel in Nanterre - Opnieuw rellen in Frankrijk, maar iets rustiger dan vorige nacht
2 Juli 2023, 00:03 Skynet
Frankrijk is de vijfde nacht met protesten ingegaan, al lijken die voorlopig iets rustiger te verlopen dan de voorgaande nachten. Wel berichten Franse media in bijna alle grote steden over incidenten en confrontaties tussen demonstranten en de politie.


Brusselse psychologe en cineaste Sarah Moon Howe fietst met beperkte zoon Jack naar Parijs
18 Juni 2023, 00:04 Skynet Belgie
De Brusselse psychologe en cineaste Sarah Moon Howe is zaterdagochtend samen met haar beperkte zoon Jack op een 21-daagse fietsreis richting Parijs vertrokken. Onderweg worden ze elke avond opgevangen bij iemand thuis. Moeder en zoon vertrokken op een speciaal aangepaste tweepersoonsfiets waarmee het Jack makkelijker wordt gemaakt om verre afstanden af te leggen.


Brusselse werkloosheidsgraad stijgt tot 15 procent
3 Juni 2023, 00:05 Skynet Economie
De werkloosheidsgraad in het Brussels Gewest bedroeg eind mei 15,0 procent (14,3 procent voor de mannen en 15,8 procent voor de vrouwen), waar dat in mei 2022 nog 14,5 procent was. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. De jongerenwerkloosheidsgraad kwam uit op 22,4 procent.


Stakingsactie bij Brusselse Iris Ziekenhuizen op dinsdag 30 mei
27 Mei 2023, 00:04 Skynet Economie
De Brusselse Iris Ziekenhuizen zullen dinsdag 30 mei aan minimumdienst functioneren door een stakingsactie. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront vrijdag. Het personeel eist meer middelen en betere arbeidsomstandigheden.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn