NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Brusselse

2News.be / Trefwoorden / Brusselse

Brusselse Grote Markt krijgt bronzen logo's voor twintig jaar erkenning Werelderfgoed
Gisteren, 20:18 Skynet
Aan de Grote Markt in Brussel is een groot bronzen logo geplaatst, waarmee wordt aangeduid dat het plein door de VN-cultuurorganisatie Unesco erkend is als Werelderfgoed. Op die manier herdenkt de stad Brussel dat die erkenning door Unesco twintig jaar geleden plaatsvond.


Tractoren nemen Brusselse Schumanplein in voor protest tegen vleesschandalen
Gisteren, 12:30 Skynet
Een tiental tractoren is vandaag op het Brusselse Schumanplein verzameld om er te protesteren tegen de vleesschandalen en om aandacht te vragen voor de kleinschalige bedrijven in de sector. De actie is een initiatief van de Waalse landbouworganisatie Fugea. Een delegatie van Fugea werd ook ontvangen door premier Charles Michel (MR) en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders (MR) om de bezorgdheden over te brengen.


Chahid (PS) haalt uit naar geplande politieactie in de Brusselse metro
Zondag, 14:54 Skynet
Brussels parlementslid voor de PS Ridouane Chahid heeft kritiek op de FIPA-politieactie (Full Integrated Police Actions) die volgens hem morgen gepland is in metrostations rond het Noordstation in samenwerking met de MIVB. Volgens hem is de politieactie opgezet om de federale regering en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in staat te stellen om mensen zonder een geldige verblijfsvergunning op te pakken.


Man omgekomen bij steekpartij aan Brusselse Noordstation
Vrijdag, 11:54 Skynet
Een steekpartij die gisteravond plaatsvond aan het Brusselse Noordstation, heeft het leven gekost aan één man. Een tweede persoon raakte gewond. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt.


Brusselse Audi e-tron krijgt prijskaartje van 80.000 euro
Donderdag, 10:42 Skynet
De Duitse luxewagenbouwer Audi heeft vandaag tijdens zijn jaarlijkse persconferentie duidelijkheid gegeven over de kostprijs van zijn elektrische SUV Audi e-tron, die dit jaar nog in de fabriek in Vorst van de band zal rollen. In Duitsland zullen de prijzen voor de auto beginnen vanaf 80.000 euro. Volgens een woordvoerster van de Belgische Audi-invoerder D'Ieteren zal die prijs in België in dezelfde lijn liggen. In een aantal markten kan de auto al besteld worden. In Noorwegen alleen kreeg Audi al 3.700 bestellingen voor de auto, zegt Audi-topman Rupert Stadler. In België gaat het om 340 pre-orders.


Amper 31 procent van Brusselse postbodes is nog tweetalig
Woensdag, 11:18 Skynet
Hoewel postbodes in Brussel volgens de taalwet tweetalig moeten zijn, is dat momenteel nog maar bij 31 procent van de postbodes het geval. Aan de Vlamingen zal het echter niet gelegen hebben: 92 procent van hen kent officieel de taal van Molière. Aan Franstalige kant kent echter nog slechts 18 procent de taal van Vondel. Dat stelt Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas op basis van de cijfers die ze jaarlijks bij minister van Post Alexander De Croo (Open Vld) opvraagt.


Aanslagen Brussel - twee jaar later - Meer ademruimte voor militairen, maar wel nog nijpend tekort aan jong personeel
Woensdag, 05:54 Skynet
Sinds het dreigingsniveau in België in januari is verlaagd van niveau 3 naar 2 is er meer ademruimte gekomen voor het militair personeel. Toch is er nog altijd een nijpend tekort aan jong personeel. Dat zeggen de legervakbonden naar aanleiding van de tweede verjaardag van de aanslagen in Brussel en Zaventem.


Vlaamse stroomfactuur helft duurder dan Brusselse

De stroomfactuur in Vlaanderen is vorig jaar veel meer gestegen dan elders in het land. Ze lag tot de helft hoger dan in Brussel. De grote boos­doener is de Turteltaks.
Brusselse beurs - Engie en biotech in trek
12 Maart, 11:00 De Tijd
10:40 Dankzij AB InBev en Engie presteert de Bel20 (+0,7%) dubel zo goed als de andere Europese indexen (+0,3%).


Brusselse brexittrofeekast oogt bedroevend leeg
7 Maart, 21:36 De Tijd
21:19 Euroclear, Europa?s grootste effectenbewaarder, verhuist zijn Londense hoofdkwartier naar Brussel. Een meevaller, al oogt de Brusselse brexittrofeekast voor de rest behoorlijk leeg.


"Meer dan vier op de vijf Brusselse vrouwen slachtoffer van seksuele intimidatie"
7 Maart, 14:42 Skynet
Brusselse vrouwen worden regelmatig geconfronteerd met seksuele intimidatie. In een studie gaf 86,4 procent van de Brusselse vrouwen aan minstens één bepaalde vorm van seksuele intimidatie te hebben ervaren, 41 procent gaf aan op het moment van het interview nog last te ondervinden van seksuele intimidatie. De studie werd uitgevoerd door de UGent, in opdracht van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V).


Kantoren Brusselse parket ontruimd

Het Portalisgebouw, waar het Brusselse parket huist, is dinsdagochtend ontruimd. Het zou gaan om brandalarm.
Delva (CD&V) ontgoocheld over nieuw uitstel snel interventieteam Brusselse tunnels
5 Maart, 18:36 Skynet
Brussels parlementslid Paul Delva (CD&V) is ontgoocheld over het nieuwe uitstel voor het snel interventieteam dat de Brussels tunnels snel moet vrijmaken na een incident. In september 2016 kondigde minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) aan dat er een snel interventieteam zou opgericht worden om defecte voertuigen in tunnels snel weg te slepen en zo langdurige verkeershinder te voorkomen. Maar vandaag moest Smet in de bevoegde commissie van het Brussels Parlement toegeven dat de openbare aanbesteding nog steeds niet is gepubliceerd. Hij maakte zich sterk dat dat eind maart zou gebeuren zodat "het snel interventieteam nog deze legislatuur operationeel is".


Brusselse politie wil naar 'politie 2.0' met 6,4 miljoen euro extra in begroting
5 Maart, 14:24 Skynet
Burgemeester van Brussel Philippe Close, burgemeester van Elsene Dominique Dufourny en korpschef Michel Goovaerts hebben vandaag de begroting van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene voorgesteld. Die stijgt in 2018 met 6,4 miljoen euro naar ruim 227 miljoen euro. De speerpunten van de nieuwe begroting zijn de rekrutering van agenten, het cameraplan en de nabijheid van de politie 2.0.


Minister Weyts trapt participatietraject rond werken aan Brusselse ring op gang
3 Maart, 15:30 Skynet
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) heeft vandaag het participatietraject rond de nakende werken aan de R0, de Brusselse ring, op gang getrapt. Dat gebeurde met de eerste van drie infomarkten, die De Werkvennootschap organiseerde in De Kruitfabriek in Vilvoorde.


N-VA-strategie voor Brusselse blokkering is Franstalige mythe
3 Maart, 11:00 De Tijd
10:53 De Franstalige partijen vrezen een horrorscenario bij de regionale verkiezingen in Brussel. Als de N-VA een volstrekte meerderheid in de Nederlandse taalgroep haalt, kan ze de Brusselse instellingen b...


Brusselse musea houden de deuren zaterdagavond open voor Museum Night Fever
3 Maart, 05:54 Skynet
Zaterdagavond houden 27 Brusselse musea de deuren extra lang open voor Museum Night Fever. Dit jaar blijven de musea open tot 2 uur 's nachts, een uur langer dan de vorige edities, en zijn er vijf nieuwe deelnemers.


Brusselse beurs zakt weg
1 Maart, 18:54 Skynet Belgie
De Brusselse beurs gleed vandaag verder weg. De Bel20-index daalde 1,27 procent tot 3.943,85 punten. Een sterke prestatie van zwaargewicht AB InBev kon daar niets aan verhelpen.


Nieuwe brug verbindt Tour & Taxis met Brusselse Noord-wijk
1 Maart, 16:42 De Tijd
16:26 Een nieuw woonproject én een nieuwe brug over het Kanaal in Brussel moeten vanaf 2020 de Noordwijk naadloos laten aansluiten op de buurt van Tour & Taxis.


N-VA schiet Brusselse vraag nieuwe vliegroutes af
27 Februari, 11:54 De Tijd
11:31 Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is niet bereid de vliegroutes boven Zaventem aan te passen, zoals de Brusselse regering vraagt.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be