NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesBrussel

2News.be / Trefwoorden / Brussel

VUB ziet mogelijkheden in spoortunnel tussen Brussel-Zuid en Schuman
Vandaag, 00:54 Skynet
De mogelijkheid van een spoortunnel die loopt van Brussel-Zuid naar Schuman, via Brussel-Centraal, verdient een grondig onderzoek. Dat stelt de Vrije Universiteit Brussel (VUB) op basis van de studie "Rail 4 Brussels", die maandag wordt voorgesteld door Brussels Studies (brusselsstudies.be).


20 km door Brussel - Rode Kruis verzorgde bijna 500 mensen
Gisteren, 16:18 Skynet Belgie
Ongeveer 470 mensen die zondag deelgenomen hebben aan de 20 km door Brussel, hadden verzorging nodig. Dat meldt Nancy Ferroni, de woordvoerster van het Rode Kruis. Een twintigtal gevallen had duidelijk te maken met de hitte, gekoppeld aan de forse inspanningen. Een vijftiental mensen werd overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere verzorging. Volgens verschillende media moest één man met hartproblemen gereanimeerd worden.


Circa 200 mensen hadden ter plaatse verzorging nodig tijdens 20 km door Brussel
Gisteren, 15:06 Skynet Belgie
Zo'n 200 mensen die deelnamen aan de 20 km door Brussel hadden verzorging nodig, dat meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. Een twintigtal gevallen had duidelijk te maken met de hitte, gekoppeld aan de forse inspanningen. Een tiental mensen werd overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere verzorging.


"Google Maps van de 17e eeuw" voor 600.000 euro geveild in Brussel
Gisteren, 15:06 Skynet Belgie
Een uitzonderlijk goed bewaarde eerste uitgave van de "Atlas Maior" van de Nederlandse cartograaf Blaeu is voor 600.000 euro (inclusief kosten) onder de hamer gegaan. Het elfdelige werk, dat ook wel omschreven wordt als de "Google Maps van de zeventiende eeuw", werd gekocht door een Belgische privéverzamelaar, zo deelt het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions zondag mee.


Deelnemer gereanimeerd na 20 km door Brussel, 200 mensen hebben ter plaatse verzorging nodig
Gisteren, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De hulpdiensten hebben één deelnemer moeten reanimeren na de 20 kilometer door Brussel. Hij of zij zou intussen stabiel zijn. Tien anderen moesten naar het ziekenhuis en ongeveer 200 deelnemers hadden ter plaatse verzorging nodig, zo meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. Een twintigtal gevallen had duidelijk te maken met de hitte, gekoppeld aan de forse inspanningen. Een tiental mensen werd overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere verzorging.
Fransman Hassan Chahdi pakt de zege in 20 km door Brussel, Tondeur triomfeert bij de vrouwen
Gisteren, 13:48 Skynet
De Fransman Hassan Chahdi heeft de overwinning op zak gestoken tijdens de 39e editie van de 20 km door Brussel. Chahdi won in de straten van de hoofdstad in een tijd van 1u02:56. Het podium werd vervolledigd door onze landgenoten Arnaud Dely (1u04:16) en Lander Van Droogenbroeck (1u05:05). Chahdi bereidt in Brussel het EK atletiek in Berlijn van eind augustus voor. Bij de vrouwen was de zege voor triatlete Alexandra Tondeur (1u14:38). Tondeur liet Kim Geypen (1u16:46) en Amélie Saussez (1u17:44) achter zich.


40.000 lopers klaar voor warme 39ste editie van 20 km door Brussel
Gisteren, 05:55 Skynet
De 39ste editie van de 20 kilometer door Brussel belooft er zondag eentje te worden met hoge temperaturen. Toch kan er niemand meer bij en schreven 40.000 lopers zich in om de benen eens goed te laten werken. De organisatie is voorbereid op de warmte en zorgt voor meer dan 300.000 flesjes water en drie watergordijnen van de Brusselse brandweer.


Honderden fietsers vieren 20 jaar "Kritische Massa" in Brussel
Zaterdag, 19:24 Skynet Belgie
Aan de triomfboog in Brusselse Jubelpark zijn zaterdag honderden fietsers samengekomen om de twintigste verjaardag te vieren van de "Kritische Massa" of "Critical Mass" in Brussel. Volgens de lokale politie namen zowat 600 mensen deel aan het evenement.


Zondag tot 30 graden: zo overleef je een broeiend hete 20 kilometer door Brussel

Oververhitting, uitdroging en complete uitputting. Na de Ten Miles in Antwerpen moesten enkele weken geleden honderden lopers verzorgd worden, zestig onder hen waren er zelfs zo erg aan toe dat ze naar het ziekenhuis moesten. Omdat het voor de 20 kilometer door Brussel zondag nog (een pak) warmer belooft te worden, herhalen we onze tips nog eens om gezond en wel de finish te halen.
Fabian Maingain trekt DéFI-lijst in Brussel-stad
Vrijdag, 15:48 Skynet
Fabian Maingain, de zoon van Kamerlid Olivier Maingain, trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel-stad de lijst van DéFI. De partij haalde bij de vorige lokale verkiezingen twee zetels - ondertussen heeft ze er vier na de overstap van twee Ecolo'ers - en heeft de ambitie om in oktober door te groeien naar zes tot acht zitjes.


Euronext Brussel: Orange Belgium beloond, CFE afgestraft
Vrijdag, 13:30 De Tijd
13:19 Dat Orange Belgium de mobiele tak van Medialaan als klant krijgt, valt duidelijk in de smaak. Bouwgroep CFE presteerde operationeel heel behoorlijk in het eerste kwartaal, maar de nettoschuld is fors ...


Illegale nederwiet stuwt welvaart Nederland flink omhoog: hogere afdracht aan Brussel dreigt
Vrijdag, 13:12 Volkskrant
Eerst het goede nieuws: we produceren met z?n allen meer dan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eerder had uitgerekend. Het minder goede nieuws: die stijging van het bruto binnenlands product komt voor een flink deel omdat we meer illegaal nederwiet telen. Het slechte nieuws: door de stijging moet Nederland mogelijk een hogere bijdrage betalen aan Europa.


Onweer slaat hevig toe in Vlaams-Brabant, hinder in Brussel neemt af
Vrijdag, 00:06 Skynet Belgie
Het onweer en de hevige regenval hebben deze avond voor heel wat problemen gezorgd in de omgeving van Kortenberg en Steenokkerzeel. Dat meldt de brandweer Vlaams-Brabant West. Ook in Zaventem en Grimbergen zijn er ernstige problemen, net als in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge. In Brussel lijkt de hinder dan weer af te nemen.


Russisch staatsbedrijf Gazprom belooft zich beter te gedragen in Oost-Europa: Brussel ziet af van boete
Donderdag, 19:00 Volkskrant
De Europese Commissie ziet af van een boete voor het Russische staatsgasbedrijf Gazprom om machtsmisbruik. In ruil daarvoor beloven de Russen hun gedrag jegens acht Oost-Europese landen te verbeteren.


Euronext Brussel: Colruyt bereikt ongeluksnummer 13
Donderdag, 15:42 De Tijd
15:34 Een dertiende verkoopsadvies voor de supermarktgroep uit Halle duwt het aandeel nog eens een stevige 6 procent lager.


Honderd miljard euro extra wil Italië uitgeven; Brussel reageert mild
Donderdag, 10:54 Volkskrant
Honderd miljard euro extra wil de nieuwe Italiaanse regering uitgeven. Daarmee drijft het de staatsschuld op. Een clash met de EU dreigt, maar waarom reageert Brussel zo mild?


Rechtbank van eerste aanleg annuleert contract tussen stad Brussel en Brussels Expo
Dinsdag, 17:06 Skynet
In het kader van de uitbating van het Koninklijk Circus heeft de rechtbank van eerste aanleg van Brussel het contract geannuleerd dat de stad Brussel afsloot met Brussels Expo. De rechtbank veroordeelde de stad ook tot het betalen van 6.000 euro aan onkosten. Dat melden de verantwoordelijken van de Botanique vandaag.


Brussel scoort slecht op vlak van mobiliteit
Dinsdag, 13:00 Skynet Belgie
Brussel scoort in vergelijking met andere Europese grootsteden slecht op het ontraden van autogebruik, openbaar vervoer en fietsveiligheid. Dat blijkt uit een nieuwe studie waarover De Morgen vandaag bericht.


De Zuckerberg-show arriveert in Brussel
Dinsdag, 12:36 NOS nieuws

"Hij komt, hij komt echt!" Veel Europese politici zijn enthousiast over de komst van Facebook-topman Mark Zuckerberg, maar er klinken ook andere geluiden.

Zuckerberg verschijnt vandaag in een hoorzitting in het Europees Parlement om uitleg te geven over de privacybescherming op Facebook. De directe aanleiding is het schandaal bij Cambridge Analytica, waardoor de informatie van miljoenen Facebookgebruikers werd verhandeld.

Voordat de hoorzitting is begonnen, klinkt er al brede kritiek uit het parlement zelf op de enthousiaste fractieleiders en op parlementsvoorzitter Tajani, die de bijeenkomst heeft georganiseerd. "Ze zijn zo trots dat hij komt, het lijken wel tienermeisjes die op de foto willen", zegt D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld. "Ze zouden hem juist de duidelijke boodschap moeten geven dat wij de praktijken van Facebook niet accepteren in Europa."

In een verklaring laat Tajani weten dat hij er veel respect voor heeft dat Zuckerberg komt. "Hij ontmoet de vertegenwoordigers van 500 miljoen Europeanen. Hij heeft er ook nog in toegestemd het openbaar te doen, dat waardeer ik."

Weinig kennis van Facebook

De vriendelijke woorden worden door veel andere Europarlementariërs uitgelegd als ongepaste slijmerij. De voorzitter wordt verweten dat hij de bijeenkomst gebruikt als een pr-evenement om het Europees Parlement en zichzelf belangrijk te maken, terwijl juist een onbevangen en kritische ondervraging van Zuckerberg op zijn plaats zou zijn.

Dat beeld wordt versterkt door het feit dat de hoorzitting niet langer wordt afgenomen door de specialisten uit de commissie Juridische zaken. Gisteren besloten de fractievoorzitters van het parlement de ondervraging zelf te doen.

De angst bij veel betrokkenen in het parlement is nu dat de hoorzitting hetzelfde karakter krijgt als een vergelijkbare sessie met Zuckerberg in het Amerikaanse Congres. Bij die hoorzitting was duidelijk dat de ondervragers te weinig kennis van Facebook hadden om het Zuckerberg echt moeilijk te maken.

Duitse strijder tegen Facebook

Vanaf 18.15 uur is het aan de fractievoorzitters om te bewijzen dat ze Zuckerberg wel hard zullen aanpakken. De man om op te letten is wellicht de Duitser Jan Phillip Albrecht van de Groenen. Hij is geen fractievoorzitter maar mag aan de hoorzitting meedoen omdat hij namens het parlement officieel rapporteur is van de commissie Burgerlijke vrijheden. Hij voert al jaren strijd tegen Facebook over gegevensbescherming en zal waarschijnlijk de aanval kiezen.

In het Europees Parlement leeft wel al langer het idee dat er meer moet gebeuren om de privacy van burgers te beschermen. Daarom gaat er deze week een nieuwe Europese wet in werking om dat af te dwingen. De komende dagen zal iedere internetgebruiker meermaals een pop-up krijgen met de vraag of hij bepaalde gegevens nog wil blijven delen via internet. Met deze wet moet voorkomen worden dat internetbedrijven gegevens zomaar commercieel kunnen gebruiken en lang kunnen bewaren.

Het doel van de hoorzitting van vandaag met Zuckerberg is om te onderzoeken of er nog meer maatregelen moeten worden genomen om internetgebruikers in de EU te beschermen. Daarvoor zullen de fractievoorzitters in het Europees Parlement scherp moeten zijn; Zuckerberg zal tot in de puntjes voorbereid zijn en hopen net zo makkelijk weg te komen als in het Amerikaanse Congres.
Brussel blijft onveilige autostad
Dinsdag, 09:00 De Tijd
08:33 In vergelijking met dertien andere Europese grootsteden domineert de auto het Brusselse stadsverkeer, al vertaalt zich dat niet in uitgesproken slechtere luchtkwaliteit, zegt Greenpeace.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be