NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Brussel

2News.be / Trefwoorden / Brussel

2 uur file op E40 Leuven-Brussel na ongeval
Vandaag, 08:18 De Tijd
07:48 Op de E40 in Bertem is het richting Brussel al twee uur aanschuiven. Ook op de E314, die daar uitgeeft op de E40, is het meer dan een uur aanschuiven. Dat meldt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het ...


Tweehonderdtal personen betuigen aan Brussel-Noord steun aan de vluchtelingen
Gisteren, 13:36 Skynet
Onder het motto "Je te promets un miracle", zijn een tweehonderdtal mensen deze middag samengekomen aan het station Brussel-Noord om de vluchtelingen die de afgelopen weken door vele politieacties getroffen werden te steunen. Het initiatief kwam er na een oproep van regisseur Lorent Wanson.


Conferentie voor ouderschap voor homomannen strijkt opnieuw neer in Brussel
Zaterdag, 17:48 Skynet
Voor het derde jaar op rij vindt er in Brussel een conferentie plaats over opties tot ouderschap voor Europese homomannen, georganiseerd door de Amerikaanse non-profitorganisatie Men Having Babies. Op 23 en 24 september komen meer dan 180 mannen uit 15 landen met een kinderwens samen in het Hilton Brussels Grand Place hotel.


Brussel grijpt naast organisatie van de Europride 2020, Thessaloniki wint
Zaterdag, 17:12 Skynet
Brussel heeft vandaag naast de organisatie van de Europride 2020 gegrepen. Op de algemene vergadering van de European Pride Organisers Association in het Zweedse Göteborg kreeg de kandidatuur van Thessaloniki de meeste stemmen.


CD&V Brussel wil zich profileren als echte stadspartij
Zaterdag, 14:18 Skynet Belgie
Meer dan 100 leden en sympathisanten van CD&V Brussel zijn vandaag samengekomen voor het afsluitend partijcongres van het participatief project 'Voor Ons Brussel'. Ze stelden er het partijprogramma voor waarmee CD&V Brussel zich in de komende gemeenteraadsverkiezingen wil tonen als een echte stadspartij.


Zanger Arno ingehuldigd als ereburger van de stad Brussel
Vrijdag, 20:06 Skynet
Arno Hintjens (68), beter bekend als de zanger Arno, is vanavond officieel ingehuldigd als ereburger van de stad Brussel. De ingeweken Oostendenaar ontving een medaille en een diploma voor zijn inzet en liefde voor Brussel.


Euronext Brussel: Bone laat banzai-kreet horen
Vrijdag, 13:12 De Tijd
12:43 Op een licht hoger Brusselse beurs maakt Bone Therapeutics het mooie weer dankzij een Japanse deal en gaat Kiadis verder op zijn elan. Genkyotex krijgt op zijn donder na zwakke halfjaarresultaten.


Agent die in contact zou gestaan hebben met terroristen Brussel pas woensdag voor raadkamer
Vrijdag, 11:06 Skynet
Mohammed S., de agent die in de cel zit omdat hij in contact zou gestaan hebben met terroristen, zal pas woensdag voor de raadkamer verschijnen. De raadkamer moest vandaag beslissen of de man aangehouden blijft, maar zijn advocaat, meester Sven Mary, heeft uitstel gevraagd en gekregen. "We hebben nog niet de tijd gehad om het dossier te bestuderen en we hebben een aantal verduidelijkingen gevraagd aan de onderzoeksrechter", zei Mary.


Grondverzakking in Vilvoorde verstoort treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel
Vrijdag, 07:48 Gazet v. Antwerpen

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel is vrijdag tijdens de ochtendspits verstoord. Door een grondverzakking tussen Mechelen en Vilvoorde zijn maar twee van de vier sporen beschikbaar, zeggen Infrabel en NMBS.
Rechtbank Brussel - Voormalig leraar aan judo-topsportschool staat terecht voor misbruik leerlingen
Vrijdag, 05:48 Skynet Belgie
Voor de Brusselse correctionele rechtbank gaat vrijdag het proces van start tegen K., een voormalig judoleraar aan de judo-topsportschool, die verschillende van zijn leerlingen zou aangerand hebben. Eén van die ex-leerlingen deed eind mei onder een schuilnaam haar verhaal in de krant De Standaard. Volgens zijn advocaat ontkent K. echter dat hij enig "misdadig inzicht" had. Het proces zal vrijdag enkel ingeleid worden, de pleidooien zullen pas op een latere datum plaatsvinden.


'Niemand in Brussel zit te wachten op onafhankelijk Catalonië'
Donderdag, 08:48 NOS nieuws

Het conflict tussen de Catalaanse leiders en de centrale regering in Madrid over het onafhankelijkheidsreferendum van Catalonië verhardt. Gisteren viel de Spaanse politie kantoren van het regiobestuur in Barcelona binnen, waarbij twaalf mensen zijn aangehouden. Het Constitutioneel Hof heeft de stemming namelijk verboden.

Gisteravond gingen opnieuw duizenden mensen de straat op. Daarbij was onder meer kritiek te horen op de Europese Commissie, die zich afzijdig houdt van het conflict, terwijl de gebeurtenissen volgens correspondent Rop Zoutberg 'ongekend zijn'. "Sinds het herstel van de democratie in 1975 is nog nooit zoiets gebeurd. Nog nooit heeft Madrid de politie naar een deelstaat gestuurd en gezegd: we gaan jullie kantoren binnen vallen en jullie mensen aanhouden."

Brussel zit erg met de kwestie in de maag, vertelt correspondent Arjan Noorlander in het NOS Radio 1 Journaal. "Zij kunnen geen partij kiezen. Het is immers een Spaans-Catalaanse kwestie, maar tegelijkertijd lopen hier zowel Spaanse als Catalaanse politici rond en zij lobbyen actief bij andere landen."

De Europese Commissie heeft gezegd 'vertrouwen te hebben in het Spaanse democratische proces'. "Maar het is duidelijk dat niemand in Brussel zit te wachten op een nieuw onafhankelijk land", aldus Noorlander.

Catalonië geen EU-lid

Als de afscheiding er daadwerkelijk komt, is Catalonië automatisch geen lid meer van de Europese Unie. "Zij moeten dan eerst opnieuw lid worden, wat wel tien jaar kan duren. Er zijn dan tijdelijk geen handelsrelaties en mogen de Catalanen plotseling niet met de euro betalen. Dat is een ingewikkelde situatie, met veel risico op onderlinge ruzies."

Daarnaast bestaat in Brussel de angst dat dit de onafhankelijkheidswens in bijvoorbeeld Schotland en Vlaanderen aanzwengelt, zeker als blijkt dat lidmaatschap te makkelijk geregeld zal worden.

De EU is dus bang dat het hek van de dam is. "Dadelijk willen de Friezen nog onafhankelijk worden," aldus Noorlander.
Vos aangetroffen op derde verdieping van studentenhuis in hartje Brussel
Woensdag, 17:24 Skynet
De conciërge van het internationaal studentenhuis van BRIK aan de Zavelput in Brussel stond enkele dagen geleden oog in oog met een eigenaardige gast in de lounge - annex keuken van het gebouw op de derde verdieping. Een schuwe vos keek hem daar rillend aan.


Brussel heeft na 10 jaar opnieuw een Jongeren Advies Centrum
Woensdag, 16:48 Skynet
Na 10 jaar van afwezigheid heeft het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) opnieuw een Jongeren Advies Centrum (JAC) in de hoofdstad. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) en filosoof Bleri Lleshi kwamen het vernieuwde JAC Brussel woensdag mee inhuldigen op de kick-off.


Euronext Brussel: Kiadis en Bone lopen voorop
Woensdag, 12:54 De Tijd
12:38 Met het rentebesluit van de Fed voor de boeg doen de Europese beurzen het rustig aan. In Brussel blijft de Bel20 wat achter. Gunstig nieuws over kandidaat-geneesmiddelen stuwt Kiadis en Bone hoger.


Euronext Brussel: geen applaus voor Solvay, wel voor Kinepolis
Dinsdag, 13:07 De Tijd
12:34 Solvay krijgt volgens analisten een faire prijs voor zijn polyamidetak, maar waarschuwt tegelijk voor een lagere winstgroei. Het Canadees avontuur van Kinepolis krijgt unanieme lof.


Deze Ryanair-vluchten worden de komende dagen geschrapt in Zaventem en Charleroi

Van maandag tot en met woensdag zijn er in totaal twaalf Ryanair-vluchten geschrapt van en naar de luchthavens van Zaventem en Charleroi. Dat blijkt uit een overzicht op de website van de Ierse budgetvlieger.
Novartis stapt in kapitaal Thrombogenics
18 September, 08:42 De Tijd
08:08 De Zwitserse farmareus wordt de grootste aandeelhouder van het Leuvense biotechtbedrijf.


Leidingbreuk Brussel - Beide sporen tussen Brussel-Noord en Schuman opnieuw vrij voor treinverkeer
18 September, 06:06 Skynet Belgie
Sinds maandagochtend zijn beide sporen in de spoorwegtunnel in Sint-Joost-ten-Node opnieuw vrij voor het treinverkeer. Over een lengte van 700 meter werden de sporen vernieuwd. Daar zal nog "enige tijd" een snelheidsbeperking gelden, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit maandag.


Automobilisten laten wagen aan de kant staan op Autoloze Zondag

Zondag/vandaag vindt opnieuw de Autoloze Zondag plaats, een initiatief dat deel uitmaakt van de Week van de Mobiliteit van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. In tientallen steden in Vlaanderen en Brussel worden activiteiten georganiseerd en autovrije zones ingesteld.
Rechtbank Brussel - Kinderverzorgster staat maandag terecht voor onvrijwillige doodslag
17 September, 07:31 Skynet
Voor de correctionele rechtbank van Brussel begint maandag het proces van een kinderverzorgster die de dood van een tien maanden oud kind veroorzaakt zou hebben. Het meisje, dat werd opgevangen in kinderdagverblijf "Bébé câlins" in Sint-Agatha-Berchem, overleed op 21 maart 2015 aan de gevolgen van het shakenbabysyndroom. Een kinderverzorgster van de crèche werd in staat van beschuldiging gesteld en naar de correctionele rechtbank verwezen. Ze ontkent iedere verantwoordelijkheid voor de dood van het kind.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be