NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Brussel

2News.be / Trefwoorden / Brussel

Waalse landbouwers zakken maandag met tientallen tractoren af naar Brussel
Vrijdag, 18:36 Skynet Belgie
Waalse landbouwers, voornamelijk uit Henegouwen, trekken maandagochtend met tientallen tractoren naar Brussel. Ze willen er actie voeren tijdens een vergadering van de Europese ministers van Landbouw tegen de "massale import van vlees" en naar aanleiding van de fraude bij het slachthuisbedrijf Veviba in Bastenaken. Dat meldt federatie Fugea vandaag. Andere organisaties zoals Boerenbond nemen niet deel.


Euronext Brussel - Thrombogenics onderuit, GBL aan kop in Bel20
Vrijdag, 12:12 De Tijd
12:06 Holding GBL verzilvert prima jaarcijfers. Bij Thrombogenics daarentegen maken beleggers zich zorgen over de verkoop van het oogmiddel.


Assisen Brussel - Bouchra Farih vrijgesproken van doodslag
Donderdag, 22:12 Skynet Belgie
De jury van het Brusselse hof van assisen heeft Bouchra Farih, de 20-jarige vrouw die beschuldigd werd van doodslag op haar broertje Soufiane, donderdagavond vrijgesproken.


Tweehonderdtal personen protesteert in Brussel tegen politiegeweld
Donderdag, 20:24 Skynet Belgie
Een tweehonderdtal personen heeft vanavond verzamelen geblazen op het Brusselse Anneessensplein om samen te betogen tegen en te getuigen over politiegeweld. De betogers stapten nadien in mars richten het station Brussel-West.


Brussel zet boodschappen online die achtergelaten werden na aanslagen

De stad Brussel maakt, op initiatief van schepen van Cultuur Karine Lalieux, vanaf vandaag de boodschappen online raadpleegbaar die in de nasleep van de aanslagen van 22 maart 2016 achtergelaten werden aan het Beursplein en aan het metrostation Maalbeek.
Aanslagen Brussel - twee jaar later - Meer ademruimte voor militairen, maar wel nog nijpend tekort aan jong personeel
Woensdag, 05:54 Skynet
Sinds het dreigingsniveau in BelgiŽ in januari is verlaagd van niveau 3 naar 2 is er meer ademruimte gekomen voor het militair personeel. Toch is er nog altijd een nijpend tekort aan jong personeel. Dat zeggen de legervakbonden naar aanleiding van de tweede verjaardag van de aanslagen in Brussel en Zaventem.


'Te weinig agenten voor NAVO-top in Brussel deze zomer'
Dinsdag, 21:48 NOS nieuws

Er kunnen mogelijk onvoldoende politieagenten worden ingezet bij de NAVO-top in Brussel deze zomer. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft lokale politiekorpsen gevraagd 10 procent van hun agenten naar Brussel te sturen, maar volgens VTM Nieuws zijn korpsen in meerdere gemeenten onderbezet en weigeren ze agenten af te staan.

Jambon wil 3500 agenten inzetten bij de top op 11 en 12 juli, waarbij waarschijnlijk ook de Amerikaanse president Trump aanwezig is. Omdat de federale en Brusselse politie over onvoldoende mankracht beschikken, deed Jambon een beroep op lokale korpsen.

Veel festiviteiten

11 juni is echter ook een Vlaamse feestdag. Bovendien staan die periode ook muziekfestival Dour en de halve finales van het WK voetbal op het programma, die in veel steden op grote schermen zullen worden gevolgd.

Omdat bij deze evenementen veel politieagenten nodig zijn, is het volgens sommige gemeenten onmogelijk een deel van het korps naar Brussel te sturen. "We kunnen dat doodgewoon niet als we de veiligheid van de Gentenaars in het oog willen houden", citeert VTM Nieuws burgemeester van Gent DaniŽl Termont. Ook de gemeente Vilvoorde weigert 10 procent van het korps af te staan.

De suggestie van Jambon om dan maar vakantiedagen van agenten te schrappen, werd door Termont terzijde geschoven. Jambon zei dat korpsen wettelijk verplicht zijn agenten te leveren. Wel heeft hij er begrip voor als kan worden aangetoond dat dit "praktisch onmogelijk" is.
Brussel grijpt naar 'communautaire bom'
Dinsdag, 17:00 De Tijd
16:41 Omdat er bij de Nederlandstaligen geen meerderheid voor een strengere decumulregeling is, grijpt het Brussels Parlement naar een nog nooit geziene communautaire truc. Daarmee speelt ze met vuur.


Tennislegende John McEnroe kan op toernooi in Brussel nogmaals kunstjes tonen
Dinsdag, 13:42 Skynet
De 59-jarige tennislegende John McEnroe zal in mei zijn opwachting maken op de BNP Paribas Fortis Champions, een officieel ATP Champions Tour event tussen voormalige toptennissers in de David Lloyd Club in Brussel. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt.


Euronext Brussel: Tijd om met de pet rond te gaan
Dinsdag, 13:24 De Tijd
12:51 De sfeer zit goed op de beurzen: ideaal om wat miljoenen bij te tanken. Zowel bij Kiadis Pharma als TINC was de kas bijna leeg, maar bij die eerste reageren aandeelhouders veel gefrustreerder dan bij ...


Met deze tien maatregelen wil Brussel nepnieuws terugdringen
Maandag, 14:00 NOS nieuws

Techplatforms als Facebook, Google en Twitter moeten meer data gaan delen met wetenschappelijke onderzoekers over nepnieuws. Daarnaast moeten ze "algemene informatie" geven over de werking van hun algoritmen. Dat staat in een rapport over desinformatie dat door een adviesgroep van de Europese Unie is gepresenteerd.

De groep, bestaand uit 39 leden, onderzocht de afgelopen drie maanden onder leiding van de Nederlandse hoogleraar Madeleine de Cock Buning welke maatregelen er genomen moeten worden op Europees niveau om desinformatie tegen te gaan.

Gisteren zei De Cock Buning voor de camera van de NOS dat ze de Europese Commissie gaat adviseren om te stoppen met het maken van nepnieuwslijsten. Dit wordt gedaan door EUvsDisinfo. Op de inhoud en werkwijze van deze site kwam de afgelopen tijd veel kritiek: zo bleken drie Nederlandse media ten onrechte als 'desinformatie-sites' te worden bestempeld.

Tien stappen

Onder de 39 leden waren onder meer de drie techplatforms die met name verantwoordelijk worden gehouden voor de verspreiding van nepnieuws: Facebook, Google en Twitter. Zij hebben, samen met Wikipedia en Mozilla Firefox, beloofd om zich te houden aan tien stappen die het probleem van nepnieuws moeten terugdringen.

1. Het ontmoedigen van commerciŽle nepnieuwsproducenten. Facebook en Google hebben op dit gebied al maatregelen genomen. De vraag is of er op dat vlak wat verandert.

2. Het moet duidelijker worden hoe de techplatforms omgaan met gebruikersdata voor advertentiedoeleinden, en ze moeten daar verantwoording over afleggen. Ook op dit vlak hebben Facebook en Google al stappen gezet, de vraag is dus wat er verandert.

3. Advertenties, inclusief politieke, moeten duidelijk te onderscheiden zijn van andere berichten. Op dit moment staat er vaak iets als 'gesponsord' boven.

4. Fact-checkers en onderzoekers zouden ("met de nodige privacywaarborgen") toegang moeten krijgen tot data van techbedrijven over het bestrijden van desinformatie. Dit is iets waar fact-checkers al lang om vragen. De vraag is welke data ze krijgen en of dat voldoende is.

5. Gebruikers moeten toegang krijgen tot instellingen om hun "online ervaring" aan te kunnen passen. Dit is een vage omschrijving, de vraag is hoe dit wordt ingevuld.

6. De platforms moeten, in samenwerking met Europese nieuwsorganisaties, ervoor zorgen dat betrouwbaar nieuws beter zichtbaar wordt en zorg dragen dat dit bereikbaar is voor gebruikers. Facebook experimenteert in de VS al met manieren om (lokaal) nieuws zichtbaarder te maken. Daarnaast onderzoekt het hoe gebruikers naar bepaalde media kijken.

7. Trending artikelen zouden begeleid moeten worden door gerelateerde nieuwsartikelen. In de VS wordt al geŽxperimenteerd met gerelateerde artikelen bij berichten die worden aangemerkt als nepnieuws.

8. Platforms moeten het mogelijk maken voor gebruikers om in contact te komen met fact-checksites en ze moeten kunnen reageren.

9. Er moeten waarborgen komen voor het meldingensysteem dat de platforms gebruiken om ongewenste content te ontdekken, om zo misbruik te voorkomen.

10. De techbedrijven moeten "relevante data" delen over het functioneren van hun platforms, inclusief data die zijn bedoeld voor onafhankelijke onderzoeken door wetenschappers. Daarnaast moet er "algemene informatie" worden gedeeld over de werking van hun algoritmen.

Aan een deel van deze punten wordt al gewerkt. Zo heeft Facebook beloofd om meer data met fact-checkers te gaan delen (de vraag is alleen wel wat en wanneer) en werkt het aan een functionaliteit om gerelateerde artikelen te tonen.

Voor de rest geldt hierbij dat het vooral de vraag is hoe al deze afspraken worden uitgewerkt en wie waarvoor verantwoordelijk is. Denk daarbij vooral aan het delen van - vaak kostbare - gegevens. Is het aan de techbedrijven om te bepalen wat wetenschappers te zien krijgen en wat wordt er verstaan onder "algemene informatie" over de algoritmen?

Praktijkcode

De tien stappen vallen onder de zogeheten Praktijkcode. De EU-groep adviseert de Europese Commissie deze code over te nemen. Dit betekent dat het aankomt op zelfregulering, vooralsnog is geen sprake van Europese wetgeving op dit gebied. Maar, tekent de adviesgroep wel aan, dit is onbekend terrein en de medewerking van de partijen is niet gegarandeerd.

Er moet daarom een coalitie worden opgezet waar alle betrokken partijen in zitten. Deze organisatie moet onder leiding komen te staan van een onafhankelijke expert die toeziet op de gemaakte afspraken.

Google zegt in een reactie het rapport te verwelkomen en ernaar uit te zien om met alle partijen in gesprek te blijven. Daarnaast benadrukt het bedrijf dat het kwaliteitsnieuws en goede informatie erg belangrijk vindt. Facebook en Twitter hebben nog niet gereageerd.
Koerden houden late betoging in hartje Brussel, 25 mensen opgepakt
11 Maart, 09:30 Skynet Belgie
Zaterdagavond laat hebben enkele tientallen Koerden een spontane betoging gehouden in het Brusselse stadscentrum. De politie moest ingrijpen om de betoging in goede banen te leiden en uiteindelijk werden 25 personen administratief aangehouden. Ze werden enkele uren later opnieuw vrijgelaten. Dat meldt de Brusselse politie.


Podcast: Campert stopt, onrustig Brussel en vogelspotters
10 Maart, 16:18 NOS nieuws

"Hij is moe en oud en heeft genoeg geschreven", zegt de familie van Remco Campert. De uitgeverij van de schrijver kondigde aan dat hij een punt achter zijn carriŤre zet. Jan Mulder baalt, maar begrijpt het wel, is deze week te horen in de podcast Het beste uit het Oog.

Ook in de podcast: commotie in Brussel door een nieuwe benoeming. Hoewel het Europees Parlement zegt dat alles volgens het boekje is gegaan, vindt de pers het maar moeilijk te geloven dat Martin Selmayr zo snel benoemd is tot secretaris-generaal. Arjan Noorlander legt uit waar die commotie vandaan komt.

Huub van der Lubbe heeft de Lennaert Nijghprijs ontvangen, die wordt uitgereikt aan de beste tekstdichter van het jaar. Hij vertelt in het Oog over de verhalen achter de teksten die hij voor De Dijk schreef.

En vogelspotten klinkt misschien niet als de meest opwindende hobby, maar journalisten en vogelaars Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen zijn er dol op. Ze vinden vogelspotten zo leuk dat ze er een boek over schreven: Spotvogels. Waarom vogels kijken een passie voor ze is? Beluister de podcast!
Brussel probeert vergunningsverlenging glyfosaat tegen te houden
10 Maart, 11:30 De Tijd
11:05 De Brusselse regering klaagt de Europese Commissie aan bij het Europees Hof van Justitie in verband met de recente verlenging van de vergunning van glyfosaat


Brussel vecht beslissing over vergunning glyfosaat aan bij Europees Hof
10 Maart, 09:24 Skynet
De Brusselse regering klaagt de Europese Commissie aan bij het Europees Hof van Justitie in verband met de recente verlenging van de vergunning van glyfosaat. Dat meldt Le Soir. De beslissing van de Commissie veroorzaakte ophef, omdat het actieve bestanddeel van de onkruidverdelger Roundup volgens sommige studies kankerverwekkend zou kunnen zijn.


Slachtoffers aanslagen sneller vergoed
9 Maart, 14:18 Skynet
Slachtoffers van aanslagen moeten binnenkort sneller vergoed kunnen worden. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft daarover maatregelen uitgewerkt in samenspraak met de verzekeringssector. Een vergoeding zou uiterlijk een jaar na het vaststellen van de invaliditeitsgraad moeten worden uitbetaald.


?Brussel heeft alles in huis, nu nog een visie en geld'
9 Maart, 11:36 De Tijd
11:06 Brussel heeft zijn imago als ondernemersstad niet mee. Maar wie dieper graaft, ontdekt een stad die bulkt van het potentieel.


7 Maart, 23:42 Skynet
Ruim 3.000 kinderen hebben nog geen plaats in Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel
7 Maart, 20:42 Skynet
Van de 6.296 aanmeldingen die binnenkwamen via www.inschrijveninbrussel.be, kregen maandag 3.302 kinderen te horen dat ze nog geen plaats hebben. Zo is die groep groter dan de 2.994 aanmeldingen die wel positief nieuws kregen. De vraag naar een plaats in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel steeg dit jaar opnieuw met 9 procent, laat het Lokaal Overlegplatform Brussel weten in een persbericht.


Te weinig animo voor lijnvlucht Eelde - Brussel
7 Maart, 17:24 NOS nieuws

Nog voor de eerste vlucht is vertrokken, schrapt vliegmaatschappij Nordica de directe verbinding tussen Groningen Airport Eelde en Brussel. Er is te weinig belangstelling.

De lijnvluchten werden in december aangekondigd, samen met een directe verbinding naar MŁnchen. Vanaf 25 maart zou zes keer per week een vlucht naar Brussel vertrekken, maar de boekingen blijven achter.

De commercieel manager van Groningen Airport Eelde zegt tegen RTV Noord dat er per vlucht maar een paar tickets zijn verkocht. Hij noemt het een tegenvaller dat er zo weinig animo is. Voor de vluchten naar MŁnchen is wel genoeg belangstelling.

Alternatieve bestemming

Voor passagiers die een ticket naar Brussel hadden geboekt, wordt een oplossing gezocht. Groningen Airport Eelde hoopt dat Nordica met een alternatieve bestemming komt. Het vliegveld heeft een voorkeur voor vluchten naar Parijs, Milaan, Berlijn of Wenen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be