NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Britse

2News.be / Trefwoorden / Britse

Britse toppresentator Stephen Fry getuigt over zijn strijd tegen prostaatkanker
Vrijdag, 18:30 Gazet v. Antwerpen

De Britse komiek, schrijver, presentator en acteur Stephen Fry heeft getuigd over zijn strijd tegen prostaatkanker. Hij bracht het nieuws zelf naar buiten in een YouTube-video. Fry werd kort voor kerstmis geopereerd en ?het is goed verlopen?, aldus de presentator zelf.
Britse regering gaat ervan uit dat Nederland slag om Unilever wint, meldt Financial Times
Woensdag, 20:42 Volkskrant
De Britse regering bereidt zich voor op het vertrek van Unilever naar Nederland. Dat meldt de Financial Times. Unilever heeft op dit moment twee hoofdkantoren: in Londen en in Rotterdam. Van dat dubbele paspoort wil de multinational af. De keuze voor Nederland is nog niet definitief, maar 'het zou geen verrassing zijn als het gebeurt', zo citeert de zakenkrant een anonieme Britse ambtenaar. Mogeli


Britse bank kijkt aan tegen 1,5 miljard dollar boetes wegens belastingontduiking
Dinsdag, 15:12 Gazet v. Antwerpen

De Britse bank HSBC zegt aan te kijken tegen meer dan 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) aan boetes in verschillende onderzoeken naar zijn Zwitserse vermogensbeheerder, die klanten zou geholpen hebben belastingen te ontduiken. Dat heeft de bank dinsdag bekendgemaakt. Onder meer in BelgiŽ, de VS, ArgentiniŽ, India en Spanje voeren de autoriteiten onderzoeken.
KFC sluit twee op de drie Britse restaurants door kippentekort
Maandag, 22:12 Gazet v. Antwerpen

Fastfoodketen KFC heeft zich maandag genoodzaakt gezien om meer dan twee op de drie van zijn restaurants in het Verenigd Koninkrijk te sluiten door een tekort aan kippen, ten gevolge van leveringsproblemen. KFC heeft al enkele dagen problemen met het Duitse bedrijf DHL, zijn nieuwe partner voor kippenleveringen.
Nieuwe Britse partij wil brexit stoppen: 'Volk kan van mening veranderen'
Maandag, 21:00 NOS nieuws

Kan de brexit nog worden teruggedraaid? Als het aan Renew ligt wel. Deze gloednieuwe politieke partij presenteerde zich vandaag in Londen.

Renew wil aan het einde van het onderhandelingsproces over de Britse uittreding uit de Europese Unie opnieuw een referendum. "We geloven dat dit land van mening kan veranderen, zeker als mensen zien hoeveel pijn brexit ons zal doen", zegt Sandra Khadhouri, ťťn van de gezichten van de partij.

Het is even zoeken wie nou eigenlijk de aanvoerder is van de beweging. Bij de presentatie nemen namelijk drie mensen om beurten het woord. "We willen geen beweging zijn met ťťn politiek icoon, een charismatisch leider. Dat vinden we ouderwetse politiek", zegt James Clarke, ťťn van de drie, en consultant van beroep. "En we willen geen beroepspolitici, maar gewone burgers aan ons binden."

Artsen, leraren, ondernemers: Renew hoopt een brede beweging van Britten aan te spreken. Vooral in het politieke midden, omdat veel Britten zich sinds brexit niet meer thuis voelen bij de twee grootste partijen: Labour en de Conservatieven. "Zij die onder premier May vinden dat hun Conservatieve partij wordt geleid door harde brexiteers en zij die vinden dat Labour onder Corbyn veel te ver naar links is opgeschoven. Ze zijn allemaal welkom", zegt Clarke.

Franse inspiratie

Het heeft iets weg van het Franse En Marche!, de zo succesvolle burgerbeweging van president Emmanuel Macron die in een ongekend tempo groeide. "Daar hebben we ons zeker door laten inspireren en ze adviseren ons ook", zegt Clarke. "Al hebben we geen officiŽle banden met ze."

Het is natuurlijk de vraag of Renew eenzelfde soort schokgolf in Groot-BrittanniŽ teweeg kan brengen. Er zijn namelijk al verschillende bewegingen opgericht die proberen het brexit-proces te stoppen. Open Britain en Best for Britain zijn de bekendste. "Wij zijn er voor de lange termijn. Brexit is nu ons belangrijkste thema, maar wij willen proberen om zetels te winnen bij de volgende verkiezingen. We realiseren ons dat dat in een districtenstelsel lastig is, maar geloven dat we juist in districten die fel tegen brexit stemden zeker kans maken."

De brexit zelf terugdraaien lijkt op dit moment nog onbegonnen werk. Daar is in het Britse Lagerhuis geen meerderheid voor te vinden. Want naast premier May is ook Corbyn ertegen. Ook de Labour-leider zegt de uitslag van het referendum te respecteren en wil dat de wil van het volk wordt uitgevoerd.

Maar Clarke houdt moed: "Eind dit jaar wordt het spannend. Dan zal het parlement stemmen over het uiteindelijke onderhandelingsresultaat. Als dat enorm tegenvalt - en tot nu toe verlopen de onderhandelingen uiterst moeizaam - hopen we dat veel parlementariŽrs inzien dat het volk zich opnieuw zou moeten uitspreken." In de tussentijd moet Renew dan flink groeien om druk uit te kunnen oefenen op parlementsleden.

Verraad

Het viel op dat Boris Johnson, minister van Buitenlandse Zaken, zich vorige week richtte op dit soort nieuwe bewegingen die als doel hebben om brexit alsnog te stoppen. "Dat zou een ramp zijn. En het zou verraad zijn van miljoenen kiezers. Het kan niet en zal niet gebeuren", waarschuwde hij.

Daaruit blijkt wel dat de regering dit soort stromingen serieus neemt, dat zal de Renew-oprichters goed doen. Al is er nog wel een lange weg te gaan om brexit echt te kunnen stoppen.
Britse kerkspitsen worden ingezet voor beter wifi-bereik en breedbandinternet
Maandag, 17:30 Tweakers
De Kerk van Engeland heeft een overeenkomst gesloten met de Britse overheid om de spitsen van kerkgebouwen te gebruiken voor het verbeteren van de digitale infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om breedbandinternet, wifi-connectiviteit en mobiele verbindingen.


Britse sprintkampioen Kilty moet WK indoor overslaan
18 Februari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

De Britse atletiekploeg heeft een belangrijke medaillekandidaat zien afhaken voor het WK indoor van komende maand in Birmingham. Sprinter Richard Kilty, de wereldkampioen van 2014 op de 60 meter, liep tijdens de nationale kampioenschappen een achillespeesblessure op. Kilty moest daardoor een punt zetten achter zijn indoorseizoen.
Britse actrices ondertekenen brief tegen seksueel geweld
18 Februari, 13:48 De Tijd
13:41 Bijna 200 Britse en Ierse actrices hebben in de aanloop naar de Bafta's, de Britse film- en televisieprijzen, een brief ondertekend tegen seksueel geweld op het werk. Ze ijveren ook voor gelijke lonen...


Europol weigerde BelgiŽ te helpen na Britse spionage bij telecombedrijf Belgacom
17 Februari, 06:36 Volkskrant
Europol heeft eind 2013 geweigerd om BelgiŽ te helpen met het onderzoek naar de Britse spionage bij telecombedrijf Belgacom. Ondanks een verzoek van BelgiŽ daartoe, wenste het samenwerkingsverband van Europese politiediensten 'geen onderzoek te doen dat gericht is tegen een andere EU-lidstaat'. Dat vertellen Belgische bronnen met kennis van het onderzoek tegen de Volkskrant en de Amerikaanse websi


Waarom kwam de Britse geheime dienst zo makkelijk weg met het hacken van Belgacom?
17 Februari, 06:36 Volkskrant
De smoking gun voor de hack van telecomgigant Belgacom werd gevonden bij de Britse geheime dienst. Er zou hard worden ingegrepen. Maar er gebeurt niets. Waarom komen de Britten weg met spionage? Augustus 2013 krijgt de Belgische premier Elio di Rupo bezoek. Het is een zware delegatie. Het hoofd van de militaire veiligheidsdienst komt langs, evenals gespecialiseerde politie-onderzoekers en de minis


Britse regering zegt dat Rusland achter de NotPetya-aanvallen zat
15 Februari, 12:06 Tweakers
De Britse regering heeft bij monde van Tariq Ahmed, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, de NotPetya-aanvallen toegeschreven aan de Russische regering. Ahmed zegt dit op basis van conclusies van een Britse internetbeveiligingsdienst.


OS 2018 - Britse skeletonpakken zijn goedgekeurd, "zaak is gesloten"
15 Februari, 10:00 Skynet Sport
De Britse vrouwen mogen vrijdag en zaterdag hun nieuwe, hoogtechnologische pakken dragen tijdens de skeletoncompetitie. Na een officieel onderzoek zijn de pakken goedgekeurd. "De zaak is hiermee gesloten", bevestigt Martin Retl, coach van skeletoni Kim Meylemans.


Britse skeletonpakken ondanks Belgische klacht toch goedgekeurd

De Britse vrouwen mogen vrijdag en zaterdag hun nieuwe, hoogtechnologische pakken dragen tijdens de skeletoncompetitie. Na een officieel onderzoek zijn de pakken goedgekeurd. ?De zaak is hiermee gesloten?, bevestigt Martin Retl, coach van skeletoni Kim Meylemans.
Albanees aangehouden voor rol in Britse mensensmokkelbende
14 Februari, 14:42 Skynet
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 22-jarige Albanees aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat bevestigt Frank Demeester van het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De arrestatie kaderde in het onderzoek naar een mensensmokkelbende die vanuit het Verenigd Koninkrijk opereerde.


Grote Belgisch-Britse actie tegen drugs- en mensensmokkel: 26 verdachten opgepakt, 36 migranten gered

Bij een gezamenlijke operatie tegen drugssmokkel en mensenhandel hebben de Britse en Belgische politiediensten 26 verdachten opgepakt. 36 migranten zouden ook gered zijn. Dat meldt de Britse ambassade in Brussel.
OS 2018 - Kim Meylemans legt klacht neer tegen supersnelle Britse pakken
14 Februari, 10:00 Skynet Sport
Enkele dagen voor de start van de olympische skeletoncompetitie bij de vrouwen, is er beroering ontstaan over de nieuwe, hoogtechnologische pakken waarmee de Britten aantreden. Die zouden hen een enorm tijdsvoordeel opleveren tijdens de runs. Kim Meylemans, die BelgiŽ vertegenwoordigt in Pyeongchang, stapte samen met enkele concurrentes naar de internationale federatie om klacht neer te leggen. Zij vragen dat de zaak wordt onderzocht.


"Oxfam Nederland moest mond houden over Britse seksrel"
14 Februari, 06:54 Skynet
De Nederlandse tak van Oxfam wist sinds 2012 dat de medewerkers van de zusterorganisatie in Groot BrittanniŽ prostituees hadden ingehuurd in HaÔti. Dat schrijft het Nederlandse Algemeen Dagblad.


Ophef over Britse skeletonpakken: Kim Meylemans en co. dienen klacht in

Het spel zit op de wagen: enkele skeleton-naties hebben een klacht ingediend tegen de Britten. Onder hen ook de Neeroeterse Kim Meylemans. Er is namelijk controverse over de pakken van de Britten op de Olympische Winterspelen.
Chaos dreigt bij Britse immigratiedienst door onduidelijkheid over brexit
14 Februari, 04:12 NOS nieuws

De Britse regering moet haast maken met het maken van nieuwe regels voor immigratie die nodig zijn vanwege de brexit. Een parlementaire commissie waarschuwt in een rapport dat het een chaos wordt bij de douane en immigratiediensten als er niet snel duidelijkheid komt.

Volgens de commissie drijft de regering iedereen in een onmogelijke positie. Minister Rudd van Binnenlandse Zaken beloofde vorig jaar nog dat de gedetailleerde immigratieplannen er voor de kerst van 2017 zouden zijn. Dat is inmiddels verschoven naar uiterlijk eind dit jaar.

De brexit staat gepland voor maart 2019. Dat zou betekenen dat de immigratiediensten een paar maanden de tijd hebben om zich voor te bereiden. Dat is onmogelijk, zegt de parlementaire commissie. Die vindt dat de regering onderschat hoeveel werk het is om alle nieuwe immigratieregels te implementeren.

Hoge werkdruk en veel verloop

Voorzitter Yvette Cooper van de commissie noemt het onverantwoordelijk dat de regering van premier May ruim een jaar voor de scheiding met de EU nog niet met details is gekomen.

Zij zegt dat medewerkers van immigratiediensten nu al geconfronteerd worden met een hoge werkdruk en dat er veel verloop is onder het personeel. Volgens Coopers kan dat ertoe leiden dat er fouten worden gemaakt die enorme gevolgen kunnen hebben voor individuele burgers.

Volgens de commissie wakkert de regering daarmee ook angst aan bij EU-burgers die in het Verenigd Koninkrijk wonen. In december sprak de Britse regering nog met de EU af dat EU-burgers het recht houden om in het Verenigd Koninkrijk te wonen, werken en studeren. Voor Britten in de EU zou hetzelfde gaan gelden. Wat die afspraken precies waard zijn, is dus nog altijd niet duidelijk.
Britse ngo-waakhond start onderzoek naar Oxfam
13 Februari, 08:42 Skynet
The Charity Commission, de Britse organisatie die toeziet op liefdadigheidsinstellingen, gaat een onderzoek opstarten naar de manier waarop de ngo Oxfam het seksschandaal in HaÔti heeft aangepakt. Dat melden Britse media vandaag.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be